zsűri -zenész szlengben a közönség . Általában a zenész közönséggel való 'iszonya olyan, mint a tényfeltáróújságíróké, rettenetesenmegmondóembereké. Földes Hobo László ADIDAS cipőben lépett a "hobókúttyára" és fertőtleníteni kérte a szinpadot a Hungaria (fiataloknak: ez Fenyő Miki bá zenekara volt!!) után. "Hol van itt angol WC?" -kérdezte tőlem részeges művházigazgató koromban.

Míg pl a Bergendy Szalonzenekart az 1982-es hajógyári szigeten a tréfás szervezők   délután , a közepesen beállt, a Ricse feloszlása miatt fél-sokkos állapotban tomboló zsűri elé küldték. A csövesek szimatszatyrokkal, papucsokkal dobálták meg Bergendy Istvánt. Aki a koncert után lement a zsűri  közé beszélgetni a gyerekekkel. A sok fél-papucsos, betépett gyerek a karját simogatta Bergendynek: "Ne haraguggyá má' Pista!"

Szóval   mű-ségek és álságok voltak régente is, a zeneiparban is. Máma is van olyan megmondóember, mizantróp, az embereket úúútájja, lakását nappal is setétíti, közben pedig a nagytááásadalmigasság hűdemegmondásából él.

 

A legendásabb Hajógyári'n , 1981-ben az AE Bizottság:nem, hanem lazlok 2008.12.06. 00:24:48 szives kiegészítése:"A legesleglegendásabb hajógyári - amelyiken a kép is készült - 1980-ban volt. A Feketebárányok.":

 

 
 

http://www.tofk.elte.hu/~eperjesi/Csabidok/Web/Webpage/Image5.jpg

 

2 komment

Címkék: zsűri

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr94800978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lazlok 2008.12.06. 00:24:48

A legesleglegendásabb hajógyári - amelyiken a kép is készült - 1980-ban volt. A Feketebárányok.

magyar-magyar szótár 2008.12.06. 08:22:03

Köszönöm lazlok kedves kömmentelőm kiegészítését!-javítottam a bejegyzést.
süti beállítások módosítása