téeszelnök [politikai szótár] - A ~ a gyárilag teljesen előítéletmentes, szavakkal-kifejezésekkel csoport ellen soha nem uszító, bár nem vállaltan, mégis tipikusan mélymagyar liberálisok kifejezése az MSZP retrográd ókonzervatívjaira. Kieg. jelző: bunkó, tahó, begyepesedett (lásd még teljesenfelvilágosult haladósajtónk termékeit ill. a komancs c. szócikket).

More... ~tagozat : Az MSZP-n belüli "jobbszárny"

[politikában mindig a konzervatív reakciós a jobbos, vagyis egy balos párt reakciós retrográd szárnya ott a jobbsi..] Perverzen humoros, hogy a ~öket az MSZP haladószárnya is nyíltan gúnyolja, leszólja, olcsó vicceket gyártanak rovásukra.



A "téeszelnököknek" leszólt MSZP-s képviselők és funkcik többségükben vidékiek és néhányan közülük valóban voltak téeszelnökök is

(Gráf József mezgaz. min.) illetve egy ma is téeszelnök. Jobbára Gyurcsány Ferenc legeszelősebb és ktartóbb hívei. (Zárt körben Gyurcsány is gúnyolódik rovásukra.)



Természetes, hogy a legörjöngőbben Gyurcsány-hívő MSZP-sek egyben

téeszelnökök

is. Gyurcsány szivesen megy le viékre téeszelnökisták közé, sőt, útközben titkárával népiesch kiszólásokat gyűjtet ki, hazafelé pedig URH-nek. (szmályliul DDD:-nek)



Nem minden téeszelnök Gyurcsányista, sőt, ám az MSZP, lévén az egyetlen valódi politikai Magyarországon, rendkívül pártszerű, és akkor sem teregeti ki a sajátszennyest, ha már az Impulse Vulcan Deodorant sem segít bűzét leplezni...A Párt Anyja Lendvai Ildikó példázza jól az ősnői attitűdöt ebben...



A közhiedelemmel ellentétben a 2006-os parlamenti választásokat nem a Gyurcsányi Kommunikáció tökélye nyerte meg a pártnak, hanem a "bunkó gumicsizmás" téeszelnöktagozat a két forduló közötti élelmiszerosztásokkal. A jólcélzott akció szinte mindenütt a kis, szegény falvak szavazóinak 180-fokos pártfordulását eredményezte, azaz azt a kb 60ezres szavazati előnyt, amivel az MSZP nyert...



Dr Kiss Péter kancelláriaminiszter az Urban Legend szerint a téeszelnöktagozat vezetője. A gyurcsányi munkamegosztásban ezt a minisztériumot is Gyurcsány Ferenc vezeti a valóságban, Kiss Péteré az effektív napi gálya, meló...

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr48773824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

amadeus 2008.11.26. 09:46:16

"A közhiedelemmel ellentétben a 2006-os parlamenti választásokat nem a Gyurcsányi Kommunikáció tökélye nyerte meg a pártnak, hanem a "bunkó gumicsizmás" téeszelnöktagozat a két forduló közötti élelmiszerosztásokkal. A jólcélzott akció szinte mindenütt a kis, szegény falvak szavazóinak 180-fokos pártfordulását eredményezte, azaz azt a kb 60ezres szavazati előnyt, amivel az MSZP nyert..."

És ha én most ezt jól leösszeesküvéselméletezném...?

magyar-magyar szótár 2008.11.27. 09:47:17

Móczár bácsi nyugodtan leösszeesküvéselméletezheti nekem, 30 éve vagyok a polpancs opályán, KISZ Kb dicsérőoklevelem van, politikaivitakörvezető voltam ÉS politikailag megbízhatatlan, ezért nem engedtek ki Lengyelországba építőtáborba 1980. nyarán Úgyhogy én ehhez nagyon hozzá vagyok már szokva.
Tény, az élelmiszert osztogatták a téeszelnöktagozatosok. Tény hogy az osztogatásos helyeken (ez ellenőrizhető statisztikákban... csodálkozó pofikával beszéltek erről anno 'politológus'-nak látszó személyek, hogy ugyanmitől, vajhhogylehet...) 180fokot fordult az eredmény, azaz fideXXX túlsúlyból elsőprő MSZP győzelem lett. Jól kell célozni: a politika marketing is.
A médiában nem kell tévét-rággyót venni. Minek. Elég pl 347 embert megvenni. Csak tudni kell jól kiválasztani azt a 347-et.
süti beállítások módosítása