Nincsen máma olyan jógyerek, aki ne tudná mi ez. Ez az a valami, ami miatt vagy az államot kell lebontani vagy az államban ezt az izét. Mindenestre aki meg akar felelni a mai politikai fővonalnak, pl jó liberális gyerek akar lenni, az ezt hirdeti:

A ~ államot le kell bontani. Készen kapni a nagypol butikokban mirelit cuccokat, miszerint az állam tele van élősködőkkel, adómegkerülő potyautasokkal, traktorosgazdákkal, őstermelőkkel és egyéb sötétben búkáló kerékkötőkkel.

Afféle pogrommá vált ez, ilyen eszmei kiállásban, mint hogyaszondja az le az impérijalizmussal, éljen a béke. Veled vagyunk Vietnam.

Senkit nem zavar e kifejezés jelentése. Meg az sem, hogy a magyar lakóság jórésze mitsesejt ezügyben. (Most a buta ergyanépre gondolok, akit tömegbefolyásolni lehet pl a falurággyó által, aminek harangvirág alakú és színű hangszórója anno lyánykoromban a kultúr' tetején {ma művház, és időnként kinyitják olcsócipőárúsoknak meg kompjuteres szemvizsgálatra vagy tüdőszűrésre}szórta az ÉSZ-et. Aminek a kritikájáról lehetett tanulni a foxi-maxi-n.)

Az állam fogalma a buta ergyanép nagyköreiben kábé az úradta/úrelvette legyintésében körvonalazódik. Az államnak joga van bármit elvenni tőlem -hát én is húzom-viszem: ami az államé, nem az enyém.

Falusi iszonylatokban a II. termelőszövetkezeti generáció (1962-1982) a termelőszövetkezeti vagyont úgy tekintette, mint az államét, ütötte-vágta (a tehenészetben a teheneket betonvassal pl) húzta-nyúzta, fejte (az "állam" traktorjából az "állam" üzemanyagát haza, az olajkályhályába). Az állam vásárolta föl a terményt s termékeket, szabta meg az árat, lehetőleg az agrárolló segítségével, nyissz.

Mondhatni, a büdös magyar ergyanépnek fogalma sincsen az államról -még valamiféle apakomlexus gyötri. Ferenc-Jóska apánk. Horthy -apánk, Rákosi apánk, Kádár apánk s természetesen Göncz apó. Horn tata.

Mint azt még majd máshol másképpen ki fogom fejteni, nyélonlibériássaink azonban a kommunikációs entrópiát (vö ami pl a blogter-en van...) összekeverik a társadalmival. A minap Ferge Zsuzsa tanárnő mondotta azt, hogy Budapesten eltűnnek a kerületek közötti különbségek.. Holott az Óriás Konglomerát-ban, ami Budapest, lassan egyazon körút-szelet két oldalát egy világ határolja el. Budafokon vagy Újbudán működik a fésűelv az útszűkületeknél, de pl Kőbányán vagy a Nyóckerben a hujjrá-elém oszt nem vágsz be kúnyádat !-vezetési elv dívik. A KönyvesKálmán'on egy laza 44%-ban beautózott útfelületen is kavar dugó alakulhat ki. De ha az ember a Szent Konglomerát agglomerációját tekintené, mintha nem is egy övbe tartozna Pomáz és Pécel.

Az ember már nem várja el társadalomkutatóinktól, hogy elvegyüljenek a büdös ergyanépben. Az összes kedvenc szociológ' om már a burn it állapotában vagyon. Egy igen komoly ilyentől -éljen Május '.!- gyűjtöttem be a minap egy sunyin relativista célzást az 1957. máj. 1-jei tömegre. Hogy ugye: az opportunista ergyanép. (De kérdezném: kicsudák idomították őket ebben?)

A ~ állam lebontásáról egy pompásat lehetne eszmecserézni. Népünk vezető erejének, a magyar liberálisoknak (magyarul politikai elitnek) a nagy tanítói pl kiállhatnának és megmagyarázhatnák a büdös ergyanépnek, hogy ha eddig egy betegbiztosítónak se akartak tébét fizetni, hogyan fogják majd a mórest megtanulni a több biztosító ügyében.

Népünk Vezető ereje azonban valószínűleg úgy gondolhatja (nem tudom, mert ebbéli vélekedésről csak Kedves Vezetőnkről szóló könyvben olvasék...) hogy a buta ergyanép tehetelenségénél fogva képtelen követni a fakígyó-ránciba stílusú hirtelen bemozgatásokat, úgyhogy nem kell itten szőrözni, hanem minélgyorsabban lezavarni a témát, aztán majd menet közben lehet még korrigálni, mint a mentőgépkocsik számát az új kórházi struktúrához. (Ugyebár az új kórházi struktúra kialakítását pedig  megelőzte egy mentőgépkocsi-és állomás reform. Többek között olyan húzásokkal, mint Kedves Vezetőnk töküres mentőgépkocsikat adott át a kamerák előtt... amikbe úgy vélték, majd belekókányolják valahogy a régiek berendezését...)

Nem sokat téved az, aki odavél, hogy a ~ állam lebontása ~ eszközökkel történik.

Dehát a népi jómondás szerint is kutyaharapásra szőrt kell venni.  

Az már arányérzék kérdése, ha valaki kutyaszőr ellen veszen kutyaharapást...

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr9398513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása