néptáncos -Vitányi Iván egyik gúnyneve a foxi-maxin a '70-es évek derekán.

Sebő Feri bácsi lassan 61 éves A táncházmozgalom!

A mai időkben, amikor reformkommunistaságuk örvén ilyen alakokat, mint Marjai József vagy Fekete János állami kitüntetésben lehet részesíteni, ezeknek az alakoknak ugyanis annyi köze volt a reformkommunizmushoz, mint aSchiff András zongoráját szállító repülőgép pilótájának Binder Károly legújabb koncertjéhez, kevesen emlékeznek arra, hogybizony a reformkommunizmus nem csak gazdasági (Marx Károly Közgazdaságtudányi Egyetem, ue. külkereskedelmi szakáról az un. Külkeres Fiúk) hanem kulturális gyökerekkel is rendelkezik.

Az ő jóvoltából! A haladó balodali körökben (ugyanis vannak ám retrográd baloldali körök is, jócskán) A Tanár -úr nicken (rm, Krúdy: spitznámé-n) emlegetett Vitányi Ivánnak elévülhetetlen érdemei vannak az un reformkommunizmus megalapozásában. Azon kívül, hogy az ő ötletére vettünk kutyaharapást szőr ellen (vagyishogy a populista népvezért egy derék baloldalipopulistának kell legyőznie, akit majd aztán szépen félreállítunk, ha mórként megtette köteleségét) , tulajdonképpen hosszú élete alatt kevesett hibázott. S hiába tapossa a 82-iket, ma is a legmodernebb eszméket ő találja ki, most pl azért korholá a politikai elite-et, mert annyira ragaszkodik a pártokhoz. Igaz is, mi a fenének a pártok, amikor már tulajdonképpen minden rendben van, Népünk Vezető Erején a Kormánykoalíción kíel nincsen alternatíva, akkor meg minek azok a pártok, csak a pé'zet költeni ! Vitányi Iván jelentős napipolitikai munkássága mellett ma sem feledkezik meg a népi kultúra ápolásáról. Hüjjdemogyorókjaink figyelmét külön fölhívom rá! A megfelelően művelt jóoldali provokátorokét detto.

Én azért csak maradok egyébként a tiszta forrásnál is, a romjaiban is nagyszerű Bartók rádiónál, Bartók Béla műveinél, a Kallós-féle mezőségi gyűjteményes (vinyl)lemezeimnél. Meg

-nél. Isten éltesse sokáig.

 

 

 


A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr36397233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása