közbeszerzés –a menedzsmentdemokráciában már agitációs propaganda szinten sem beszél senki arról, hogy a ~ korrupció ellen hatna. Tkp a ~ lényege az intézményesített korrupció*nak .

A ~ fázisai:

1.Ötletelési szakasz. A brainstormingizmó során fölmerül egy ötlet, amihez államiberuházás vagy nagyarányú eszközbeszerzés szükséges.

2.Drót (felmagyarül bizalmas információ) leadása, hogy lehet fenni a kaszát a nagy zsé levételére (felmagyarul potenciális érdekeltek kiértesítése).

3. Egyezkedési szakasz a potenciális nyertesekke a zsé -ből a százalék leadására.

A keretösszeg belövése. Pl ha iskolai számítógépról van szó, a gyönge alsókategóriás gép árát 300ezer Ft-ban határozzák meg.

4. A pályázat testreszabása. (A feltételeknek a potenciális nyerteshez igazítása. ) Pl gépjárműbeszerzéskor egy olyan tulajdonság szigorú kikötése (kézikapcsolású differenciálzár nem-terepjáró kategóriájú gépkocsinál), amit csak a bennfentes tud majd teljesíteni.

4.1.: Esetleg, ha szükséges, rendelet kibocsátása, ami kényszerrel növeli a beszerzők körét. (un. „kórházi széfek”)

5. A pályázat kihirdetése –napjáras a leendő nyertes már be is szerezte az eszközöket, csupán a logisztikai rés van hátra, kölcsönök, fizetési haladékok intézése. (Jó haver egy fillér nélkül is beszálhat kaszáni, ha lead 40%-ot…)

6.A nyertes kihirdetése.

 

Ezután pl egy általános iskola nem mehetett el a közeli treszkóba vagy fosonyba megvenni az ott 100ezerFt-ért kínált kókálmányt, hanem hasonlót közbeszerzés kereteiben 300ezerért kellett beszerezni.

 

*Bokros Lajos (2007. április) „Magyarországon a korrupció intézményesített.

ágytálpénz (1) állam (1) anekdot (1) arrogancia (1) baloldali (1) bérnyalnok (1) blöff (1) brainstorming (1) dezonionista_zászló (1) fórumozósbetegség (1) görény (1) gründgens (1) haladóbaloldali (1) hirig (1) ingyensörakarózás (1) mélymagyar (1) nagypofa (1) népnevelő (1) politika (1) reform (1) stréber (1) szopjkultura (1) szótár (22) tótawériánus (1) zónijó (1)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr73388732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása