A liberalizmusnak esélye sincsen. És nem a "bunkó jobbosok" miatt. A liberalizmus mára afféle szóvá züllött, mint a kézműves. Minden kézműves má' -és semmi sem az. Alapvetően ugyanis senki nem akar "kézzel dógozni" és szenvedni.

A Jók és Igazak önképükben ugyan liberálisok, csak éppen a liberális szemléletet nem osztják, ők maguk sem művelik, eltanulni sem lehet azt, amit nem is csinálnak. 

A világ[egyetem] egyik alaptörvénye a mozgáson alapul s a káoszból rend, a rendezettségből a káosz felől "körkörösen" mozog. szív, sűrít gyújt kipufog -ahogy korunk költője Gyulafi Róóótóóóót gyönyörű ajándoka, a VW Passat VI-tal haknizni járó költő fogalmazott.

A káoszt ki nem képes növelni. A Trump körüli hisztériakeltés mutatja. Észhez téríteni azonban az embereket sokkal nehezebb, mint behiszterizálni. A "szájjalliberális" nem tud, viszont gőgöds, ő a legtökéletesebb csúcslény, végignéz a barmokon, akiket behiszterizált és büszke, most "kézműves" móccerokkal milyen sokat ért el könnyen-gyorsan fáradság és izzadás nélkül... azonban amikor aztán ebből elég volt...

vagyis

Dr Geréb művésznő odajut, hogy a fasz férfiszülészek pénzéhessége ellenében a kórháziszüléstől rettegőfélelemre behiszterizált kimmammucillikát MÉGIS be kéne mentőzni... akkor semmire se megy. tehetetlen picsa. A mammucili hisztiz, ő meg les. Mert már csak féltudás birtokosa. A picsaember féltalálmányokkal jön és féltudással. Fel tud menni A Hegy-re -de nem tud lejönni. Megvalósítja önmagát, de vele kihal a tudás-összesség, aminek gén-örököse, nem adja senkinek tovább, mert nincsen utódja, annyira a sajátönmegvalósítása érdekelte. Nem képes megérteni, hogy a kézügyessége, aminek "kézműves"-ségét köszöni, nem csak az övé, hanem genetikai-őseié is. Egodeista nem képes felfogni,, hogy amit ő tud az nem az ő tudása, hanem 400 elődjének tudásösszessége-csúcsán tántorog. És szédül a magasságban és lezuhan.

Az entropikus káosz öngerjesztő. Van egy pontja, amitől kezdve senki nem képes ellenőrizni -csak úgy csinál. Az USA "új" hadi és külpol doktrinája eljuttatta a világot ebbe az állapotba. Pofáznak -de már nem képesek ellenőrizni a helyzetet. 2015. lényege:  embercsempész cégeket mérhetetlen tőkéhez juttattak és ezt a tőkét forgatni kell és ezzelszemben tehetetlen picsa, de iszonyúan beképzelt, magukat mindenidők legokosabb- és legfejlettebb embereinek képzelők állnak. és még mindig nem a baj a bajuk, hanem az, hogy hú, most mekkora tőkét kovácsolnak a politikai ellenfeleik. nem maga a válság a probléma számukra, csupán egy mellékes körülményen rugóznak.

Nézzétek meg csak a mi európai jók-és igazainkat: Mindenkinél különbek,, fejlettebbek, az Igazság Egyetlen Letéteményesei. De azzal a káosszal sem bírnak, amit saját maguk generáltak és a "humánus" és "fejlett" megoldásaik nem mások, mit a káosz további generálása.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr7111992242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.11.23. 07:58:10

Már a cím alapján látni lehetett, hogy baromi jó cikk lesz.

"Megvalósítja önmagát, de vele kihal a tudás-összesség, aminek gén-örököse, nem adja senkinek tovább, mert nincsen utódja, annyira a sajátönmegvalósítása érdekelte."

Ksözönöm, hogy ezt így kimondtad, sokan vagyunk, akik így érzik, csak nem tudtuk ilyen pontosan megfogalmazni.

Frick László Intézet 2016.11.23. 09:33:07

@nagyjoco: köszönöm, hogy elolvastad. Persze majd kap ez egy "vajszínű árnyalatot" ha idejön egy magasfokú fejlettértelmiségi, aki megmessi szúszperkiánus mindenegyszarizmussal is :D

2016.11.23. 19:17:39

Nem tudom, minek ide drGerébet berángatni.

"A liberalizmusnak esélye sincsen." mondod, és egyetértek. Én úgy látom, hogy tegyük fel, van egy eredeti kosztümöm Coco nénitől, haute couture darab, igazi varrónők varrták kézzel,"kézműves" darab, kicsit kopott, kicsit régi, de zseni tervezte, és szakemberek készítették el, minőségi anyagból, minőségi részletekkel.

Ellenben most nem divat, jönnek mindenféle nagyhangú, bugris ügynökök, szemet bántó színű rongyokat húznak elő a kufferjukból, minden nájlonból, csálé a varrás, hordani rossz, mert szúr az anyag és izzadós, nem méretre szabott, ONE SIZE, mert mindenkire egyformán jó (vagy inkább rossz) Ja, és többe kerül, mint Coco néni zseniális műremeke. De az embereknek ez a nájlonförtelem kell, mert valaki ráhímzezte, hogy dólcsegabbány, meg egy vuttinlajos címert mellé, ez ordít rád mindenhonnan, ezt hordja a többség. És ha megkérdezed, miért nem vesz ugyanennyiért egy minőségi darabot, akkor olyanokat válaszol, hogy "mert komcsik" vagy "mert buzi zsidó libsik" stb. Nem kell a minőségi darab, mert buzik varrják. Nem kell a minőségi darab, mert komcsik varrják..stb. mindenki a saját félelmeit behelyettesítheti. EZ kell, ez a szörnyű, ocsmány nájlonruha, mert "magyar" meg m"mert keresztény" és mert "igazi férfiak varrják". Hát, kajáljátok. Ennyiért. Ezt.
A történelem olyan, mint egy kerék, vannak jobb és rosszabb korszakok. A humanizmust felváltó bigott korszak, a békeidőket felváltó háború, és most a szabadság korát felváltó "tescos" ideológiák, de hát pontosan tudjuk, hogy az emberek többségének diszkont-áruházi ízlése van. Akár ruhák, akár ideológiák terén. Ovikáé még csak nem is tescos, hanem kilósruha turkálós ideológia, kurvadrágán.

2016.11.23. 19:20:00

Azért Dudi, benned csalódtam. Egy ideig úgy tűnt, neked is "coconénis" ízlésed van az ideólógiák terén. Aztán kiderült, hogy sima kis tescos, az akciós polc aljáról.

ULaci · http://whistler.uw.hu/meri/lastpage.htm 2016.11.23. 19:24:15

Ezt a mocskolódós-választékosan ítélkezős-csakmásokbanszálkátkeresős-mindenrosszértvalakitokolós csodálmány irományt mennyi energiából sikerült összehozni, és azzal hány lélegeztetőgépet és/vagy big macet lehetne befűteni? :) jesszus, de ráérnek emberek, meg én is, mert beleolvastam meg eleve rákattintottam... megérett ez a világ már egy szupernóvára ismét.

2016.11.23. 21:56:04

@Lujza S.: Ez van, tanár néni. A moslékzabáló genetikai alattvalók már csak ilyen undorítóak. Zabálják a trumpi, orbáni moslékot, gusztustalan tesco gazdaságos nejlonruháikban, amik bűzlenek az izzadtság- és fingszagtól. Nem beszél sneki, a moslék csócsálását néha egy-egy genetikai alattvaló halálhörgése töri meg - (meg a böllér röhögése) . A háttérben a transzvécéből kiszűrődik némi hang - Coco kosztümös, jóillatú, fejlettgondolkodó liberálisok sírnak, miközben szidják a disznók szexuálisan kiteljesedett életet élő egyesszülőjét. Milyen kár, hogy a szabadság, egyenlőség, testvériség , testvériség eszméiből nem maradt semmi - gondolják, miközben ráköpnek a leláncolt genetikai alattvaló disznókra.

Frick László Intézet 2016.11.24. 06:39:49

@Lujza S.: Dr Geréb a példa arra, hogy a magasfokúértelmisegg behiszterizálásban kiválló, de észretéríteni már nem tud. Nagyban ugyanez folyik Trump körül: Nem beleőrjíteni kéne az embereket, hanem észhez téríteni. De azt hiszem, te is tudsz bőséggel példákat, pl teszemazt tennmagad is bele vagy már őrjítve az orbángyűlöletbe annyira, hogy józan észhez térni az ügyben képtelen vagy. és még tódítod is a hülyítéseket, viszont gyakorítod a smonca kifejezést mert ugye a sajáthülyítő uszításaid azok illatosak, de másoké smonca.

dr Geréb a éltalálmányaira elúrhodott agyú korszerűemberre példa. BEMENNI be tud,, de kijönni nem, ám azt hiszi kész a cucc.

Frick László Intézet 2016.11.24. 06:42:12

@Lujza S.: Ez a rámondós, ez óvodás cucc. Ne rámondjad, hogy teszkós hanem mutassad,, hol-mi-melyik az és mitől ugyan. Főleg úgy, hogy te osztán Sisszy Fesön nejlonságokban tündökölsz. Csupa fazon konfekciót szajkózol tovább "véleményed"-ként, olyan tő marhaságokat,, hogy még azok a geciújságírók is kiröhögnek miatta, akik etetnek, Pl a népszabók.

Frick László Intézet 2016.11.24. 06:48:12

@ULaci: Nem szokta a Riga-12 a szántást. Sokat akar a turmixgép, de nem bir a kerékanyával. Ne matasson a gőzekében az, aki Gizikével pedig deszuperül pettingelt. Én meghiszem, hogy te már a szúszperkiánus mindenegyszarista hipsztertollnokok kopérmányain szocializálódván hűdebonyolultnak látod az eéle szövegeket... éshátugye őkelmék a lélekpenicilinjétől űzötten kinézvén a sajátfejükből eddigi fennállásunk alatt mintegy 1001-szer kérdezték már, mit szedek vagy iszom. Nos... hogy fogalmazzak udvariasan. Fél- és keresztrejtvényműveltségű ember vagyok mindössze 22-23000 szavas szókinccsel. Furcsa lenne, ha te a 3000 szavas basic szókészleteddel és a 4. osztály minimum követelményszintjét sem fölérő olvasási képességeiddel (amikkel egyébként ugyan a mai magyarbálintos felsőoktatásban diplomákat is lehet szerezni :D ) másként is értelmezhetnéd, amit sose tudnál---

Frick László Intézet 2016.11.24. 06:50:46

@nagyjoco: A korszerűgyerekek azért nem isszák a valóditehéntejet, mert büdös nekik. Oly korban élünk, amikor a korszerű nő addig szagtalanítja a pináját, míg mindentől teljesen annyira védtelenné nem teszi, hogy kilószámra kell vásárolnia a gyógyszer-és kozmetikaipar pinaápoló készítményeit. Már a pinaszaftot is boltban vásárolja. Miközben azt hiszi, hogy mennyire egy higcsi ő. Evvan.

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2016.11.24. 08:28:08

@Frick László Intézet: Telitalálat! Ez a néhány mondat nagyszerűen jellemzi az elbaszott világunkat.

2016.11.24. 09:07:11

@Frick László Intézet: Az anyanyelvi szókincs nagyságát hogy lehet lemérni?

Frick László Intézet 2016.11.25. 08:02:14

@nagyjoco: El se hinnéd, milyen egyszerű ez. Még sehol nem voltak a szókeresős számítógépek papírról paírra ceruzával jegyzetelve mérték ki Arany János 30000 szavas szókincsét. Vegyük pl a passzív szókincsedet és vessük össze a "fiad"-éval aki ugye a gogli korszakban cseperszik. Ha beírok szavakat a gogliba, internetes szövegtengerből még a járom, iga eszterág, vértelek stb szavra talán lel valamit a gogli. De sokesetben a gogli már nem lel szót, mert nincsen internetre föltett szakdolgozat, doktoridisszertáció, amiben benne lenne. Talán ha a papírsajtót fölteszik digitálisan. Sok szó a hívóképre már nem ugrik be, de ha kimondom még érted, ezek a kikopó szavak. Az olyan ejlettnyelvek, mint az angol súlyos primitivizálódását könnyű lemérni. Nézz meg egy angolnyelvű csatornán egy kisköltségvetésű amatőrszereplős maitémájú angol filmet: egy vagy kéttagú szavakat fogsz hallani ugatni. Egy "mondat" legföljebb 4-5 tag. Egyszótagba olvadó vakkantásokat böffeneteket és morrantásokat hallasz.

Márpedig a szókincs kihat a gondolkodásra is.

2016.11.25. 10:08:58

@Frick László Intézet: Annó én már nem tudtam, mi is az gömböc, noha imádtam a kis gömböc meséjét.

Frick László Intézet 2016.11.26. 07:24:02

@nagyjoco: A gömböcöt a picsaember nem eszi meg, mert hogy néz ki. Ezért a húsipar a disznó meg a csirke seggelyukát is belekevrve rózsaszín pépet készít és azt már a fejlettember "parizer" és "virsli" cimke alatt szivesen nyamilja. @bölcsészmérnök: ugye, mérnökúr! Újabban az ipari állattermelés elébe hág í húsgyártásnak a csapvíz belekeverésével: Olyan mérget kevernek az állatok takarmányába, amiálta vízzzel fúvódik föl a jószág. Csakhogy ez a méreg széjjelmarja a disznó, a húsmarha beleit és elevenen sokkoshóttra szenved (ki) az állat. Emiatt pl a disznókat gyakran már 80-90 kg-san le kell vágni, mert megdöglenének a vágósúly elérése előtt.
süti beállítások módosítása