Megfogadtam, amit megfogadtam, de a rosszoldalon annyira-de annyira ritkák a fokozott elfogultságból fakadó mélységesmély jóindulattal már politikai-nak nevezhető műveletek a sok önellenható, ostoba, balfasz bukdácsolás közepette, hogy muszáj rámutatnom a hónapok óta jóformán egyetlen szakszerű fogásra, Fellegi Tamás brilliáns húzásának lényegére. Összeesküvéselméletezésnek pedig helye osztán itt tényleg nincsen, hanem tessék:

 

Fellegi miniszter nem akarja más meddő szaharáját lapátolni, nincsen kedve az IMF- tárgyalások végigüléséhez majd kitálalásához [hez/höz]. Ezért csiki-csukiba zárja Orbánt, a Rémes Sztálinot, a Cigány Kádár Rákosi Gömbösgyulátot. Olyan választás állítja, amiben akármit húz is Orbán, Felleginek nem kell vezetnie a tárgyalásokat, amit NYÍLTAN nem mer nemfölvállalni. Ez egy Horn GYula típusú csiki csuki, ez   politikai művelet, by malom-játék. Nem aszondpom, hogy már valami nagy sakk húzás, de Sokatérő Ferenc sem átallott ezzel az egyszerű módszerrel élni, ha elég volt neki egy csapással egy legyet ütni.

Malomjátékban és politikában gyöngék kedvéért:

Nézzük: Fellegi nem azt mondja, hogy nem akar szaharátlapátolni, sőt, ellenkezően.

           Orbán elfogadhatja a lemondását amit FELJÁNLOTT [de az oktondi jóoldalisajtó máris ünnepel, az a csillogás, ami tegnap Erős Lujza szemében tündökölt!] ekkor Fellegi győz, mert az IMF-nek nem fog az tetszeni, hogy csak valami megbízott ül eléjük a magyar kormányból. Tehát muszáj lesz Orbánnak nagyobb nevet adni és friss, kevésbé lefikázott arccal sziveskedni a jóoldalnak, Mesterházy jófiú ezért célzott tegnap arra, amire. Ők már gyorsan még egy fideszpofát szeretnének bepocsékolódva látni. (Nemmellesleg Fellegi máris jól jár, hiszen alig van jógyerekfika az arcán és már tegnap elkezdték azt is törölgélni róla a jógyerekek..)

         Orbán nem fogadja el a lemondását, ekkor viszont már el kell fogadnia 8ezen az áron) az IMF-küldötség élére ülésről való lemondását és jaj, pedig ő vállata volna, de lám mégse, mert akkor hogy tárgyaljon ugyanazzal az egy seggével egy másiktárgyalóterem más székeire ülve, ezt Orbán se gondolhatja komolyan.

 

Vagyis ebben az esetben is vektorálisan a Szőőnyeteggeket megint belülről is egy  belsőkéz arra taszajtja, amerre a jógyerekek is szeretnék. Pedig a Jó felnőtt Bácsik, ők nagyon nem szeretznék azt, amit a jóoldali jógyereknaívák [aktívák] annyira szuppcsiznának azonnal.

 

Mindent azért én sem tudok, pl azt, hogy a jóoldal emberei ilyen, a számukra kavagtatóan édes helyzetben miként képesek mégis gyászos ájtatosmanó arccal a kamerák elé állni? (Sokatérő Ferenc talán az, aki nem erőlködik a gyászospofát vágással.)

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr53449711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lujzanéni 2011.12.09. 07:38:36

www.origo.hu/itthon/20111209-nepszabadsag-haromszazmillio-forint-jutalmat-osztanak-szet-a-varoshazan.html

nálunk egy kibaszott fillér nem lesz, mert állítólag nincs pénze a fővárosnak
ők nem csikicsukiznak ott a polgihivatalban, egyszerűen meg merik csinálni, mert "övék a hatalom"
semmiféle zseniális politikai húzás, terelés, egyszerűen azt mondják, van olyan közalkalazott, akinek jut a pénzből, van, akinek meg nem

magyar-magyar szótár 2011.12.09. 07:42:54

@Lujzanéni: Tényelg kárm hogy nem a hányezer pedagógus között osztották szét a pl hányezer egészségügyis boszantására. Viszont úgy már aztán igazságos lett volna a sokezer eü-s és pedagógus számára ha egy-egy tibicsokira valót kapnak, csak nem tudom, hogy a gyerekek a küszöbök szálkáival fogacskáik között mit szóltak volna ahhoz, hogy a Jézi tibicsokit tojt nekik a fenyőágacska alá, amin csokipapírba csomagot diók és mogyorók a díszek.

magyar-magyar szótár 2011.12.09. 07:44:40

@Lujzanéni: Lehet, hogy mégiscsak pedagógusok köz osztottam vona szét, nem csak azért mert akkor majd nem a helyiség kalapáccsai lettek volna, hanem rögtön eédicsekedtek volna, hogy Tarlós bácsitól KÉT tibicsokira való jutcsit kapcsiztak karira.

budai zöld 2011.12.09. 10:17:30

@magyar-magyar szótár:
Találkoztam valakivel, aki ismert egy embert, aki egyszer egy olyan ember mellett állt, aki már-már azt mondta, hogy igazából az is valakinek a csiki-csukija, hogy a Matolcsy van előretolva bohócpénzügyminiszternek, mert a csiki-csukizó nem akarja lejáratni az arcát azzal, hogy ő _tolja neki_ a gazdaságpolitikai(kommunikációs) hamis basszust a kormányzás populista főcsapásiránya alá.

Nem akar résztvenni abban az összhangzatban, ami inkább "útelágazódás", mint 1968-as Crossroads.

magyar-magyar szótár 2011.12.09. 12:42:11

@budai zöld: Ez is egy megközelítés, csak nem látom a csikicsuki választását, mármint kilép bármit és aki működteti a csiki-csukit, az kit/mit vesz le. Ígyisúgyis bukik Matpolcsy.. vagy Orbán bármitlép a ki? Nem arról van szó, hogy nem értem, amit mondasz, azt értem, a választók (nem kétharmad, de legalább 50% a FIDESZ-re szavazóknak) nem erre a kormányra szavazott meg nem effélékre... ezt értem. Az nem értem, hogy Matolcsy eéőretolásában mi a csikicsuki. Ez már szerintem valami haladójobboldali búúúbánatos konteo lesz... És a haladóbaloldalnak is az tett be, amikor elkezdtek búúúbánatoskodni. És a 2010. májusi búbánatukban Ferikéjüket benttartották. Aminek meg is lesz az eredménye.

budai zöld 2011.12.09. 12:56:25

@magyar-magyar szótár:
Igen, ez egy konteo, arról viszont nem szól a fáma, hogy milyen eszközökkel (csiki-csuki vagy ippon segítségével) éri el spílerünk, hogy ne ő legyen minden másnap a majom az indexcímlapon. Illetve azt sem tudom, hogy mi előnye származhat belőle, talán túlélés.

magyar-magyar szótár 2011.12.09. 13:52:23

@budai zöld: Attol függ.. ezt most nem értem, ki a spíler. A rosszoldalon senki nem képes dönteni arról, hogy lesz-e csapásirányban vagy nem. Az látható, hogy a jóoldali kommunikáció igen zárt, semmi eltérés, de olyannyira nem, hogy a két mocsokhiradó pl tegnap.. meg néha, ha a küldetés úgy szól, mégis politizál. Egyébként balesetek bűnesetek tűzügyek, de ha nagyon kell Eszterre lépni, akkor ők is beállnak a sorba és semmi eltérés.
Eserleg.. de ez is szerintem túlzó feltételezés.. néha mintha az látszott volna, hogy a rosszoldal balfaszpolitzizálgatgatása nagy kapkodásban "lökünk mán a disznóknak" alapon igyekezett tematizálni ((az öntökönrúgás eufemiája) a napői fikatermelés csapásirányát. Így TÉNYLEG elsikkadhatott egy -egy nagyobb foikáznivaló is, mert a jóoldal rávetette magát a NAPI FIKÁZNIVALÓ-ra.

Tkp a Mocskos Kéthét volt ennek a rapidkommunikációnak a főpróbája. Már Gyurcsány alatt is az internet volt a menő, mert amikor Gyurcsány bekapatta Szíjjártóval a saját farkát (egy reggel 8_kor bedobott mínuszosra Szijjártó lecsapott, 11-kor sajtótájékoztató, de az esti hiradókban már a "megoldás"-sal együtt ment an anyag s így Szijjártó nevetségessé vált, mert nem tudta és nem tanulta meg 20 alkalom után sem, hogy ferenc csak azért dobatta be a minuszost, hogy őt csinnbe hozva délután már a Zseniális megoldó Képlet-tel álljon elő.

A Mocskos kéthétben, mire egy napilap szerkesztőségi értekezlete a Napi Csapás Irányával szerteszéledt, már az interneten agyonfikáztak az index vezérletével 8by blogoszféra) 3-4 ME jelöltet is. Mire kijött a papír-újság, addigra az index hatszor lekörözte a napilapot a "Zúj ME Jelölt Balfasszy Bámbola!" Az indexen már Balfasszy alsógatyájánál és a felesége emésztésénél tartottak...

Légy szives, ne legyél ennyire homályos, valahogy rajzold már körbe, kire gondolsz... Mert én Fellegin kívül senkit nem tudok a "kormány"-ban, aki ennyire bonyolult műveletre lenne képes...- talán Pokornyíí?
süti beállítások módosítása