>>Tízszer többet engedünk meg Gyurcsánynak, mint Orbánnak.<< Tamás Ervin , 2006. március

 

sajtószabadság

"homályos és értelmezhetetlen gumifogalom"

 

 A sajtószabadság fogalomtára elavult.

 http://www.magyarnyomdasz.hu/pic/mult_sajto1.jpg

Kőbevésettek a sajtószabadság kritériumai, ezek közé pl a ma már haldokló hagyományostelevíziózásra vonatkozóakat úgy rajzolták oda filctollal s ragaszgálják post it lapkákkal.

 

Amidőn a sajtószabadság fogalmát lefektették, a sajtó afféle kópé szerepben volt, mívelői Ludasmatyi-k , Eulenspiegel-ek. Jonathan Swift írországban élő anglikán író inkább sajtómunkás volt, mint művész, életműve meghatározó része pamflet, ha könyv alakban is,  Gulliverje az "ifjúság számára átdolgozott" változatában csk olyan jópofán humoros, éltében egyre betegebben harcoló szellemipojáca volt inkább. 

 

A sajtómunkás egykor Éhenkórász volt (nagybetűvel...). Ma már a sajtó fogalomkörébe nem csupán nyomtatott, hanem más technikájú médium is betört, sőt a névadó sajtót fölfalva, sőt az újabb sajtó-formák a régebbi sajtót felfalóakat is felfalják. Ma már A Kópé és a Hatalom néha fordított, a nagy totykos búrzsújj a limuzinban  a sajtómágnás (illetve a turkának hoaxált luxuskoldusöltözetben rojtos tütyővel álcáskodó netokratív spekulalista milliárdos) a Hatalom és igen sokszor a politikai hatalom a Kópé-ja őneki… (és nem csak a viccpártokra gondolok ám! Obama az első netokratív bábfigura a politikai hatalomba emeltek közül!)  A francia sajtóval összevetvén:  Szarkozi a Kópé és a sajtó a Hatalom.

 http://typographia.oszk.hu/html/kepek/gutenberg/nagy/wolf10.jpg

A sajtószabadság szempontjából az újmédium, az internet, aminek befogadója aktívan is rész vehet (ragad ki sőt hekkel!) a kommunikációs folyamatban, nem passzív befogadó. Átkerülnek a papírsajtóterekről régi papírújságírói fogások, pl a szerkesztőség tagja által írt „olvasói levélnek” a politikai payolablog (Török Gábor Elemez, Tóta W , piroslapok-pont-pont-pont) felel meg.

 

A „nép szava” [tere] az internet, de véleményvezérlési pontjaiban, legalábbis Magyarországon, profi újságírók ülnek –és egyre több amatőr. Uj Péter a Népszabi fia és Tóta W a Népszabi fia  - börleszkszerű, gatyarohasztó,  de igaz: A Népszabi szarja a magyar papírsajtó spanyolviaszkját 1956. óta. Amiről ma a naív jógyerekek azt hiszik, "indexes stílus" részben a 80-as évek Népszabijában forrott ki, majd érett meg a[z Igazi] MaNcs-ban és onnan puruttyálódott az Isteni Matulába.

 

Az internetes újságírás nem csak á twittero silányul. (Gondolok itt az index szerkesztőségének korszaknyitó Hatodik Frakció című jópofáskodó,  élőben-a-házból combatto de twitterojára.) A maisajtó már a maifogyasztó olvasási (és felfogási szövegértési) képességeihez igazodik. A sajtószabadság szépnapjaiban a papírújságíró fáklya volt, húzóerő, nyelvőr, a nép tanítója. Petőfi, mint blogger a magyar nyelv megmentője –elég a Petőfi korabeli sajtszövegeket, hogy lássuk azt Petőfi és legjobb barátja Jókai Petőfi vonalán mint mentette ki a magyar nyelvet a posztkazinczyánus nyelvéncedések trópusaiból.

 

A twitteroid  interenetes újságírás 12-szer kavar azon a szaron, amin a papírújság szerkesztősége ha egyszer egy nap. Az az orosz válság volt, amit Kozirjev igazmondásával televízión át robbantott ki, ma a spekulánsok marokgépekkel a kezükben ülnek és internetes forrásokat figyelnek . 

 

cenzúra – Sokan a mai újságírópapíros kommunikációszakot is végzett gyárilag szabványbutított jógyerekek ezreiből már azt sem tudják pontosan, mit jelentenek a fehér foltok az újságoldalon.

Ahol cenzúra van, ott van cenzor, egy politikailagmegfelelő tökfej, aki kizárólag politikai szempontok alapján, képességei szerint elsősorban a szövegfelszínből (sorok között csak nehézkesen vagy egyáltalán nem olvas) próbálja kisütni, hogy a szöveg tartalmaz-e megbízói által listázott (indexelt) témákat, személyek nevét eseményekre csak utalást is vagy egyházellenes, vallásellenes (pl istentagadó) kitételeket. A szó eredeti értelmében cenzúra már a Kádár-rendszerben sem volt, a mai digitális interaktív  gondolatvezérlési  eljárások analóg ősverzióiban  már nem is volt szükség olvasó tökfejekre, a szerzők maguk cenzúráztak <öncenzúra>.

 utólagos betoldás: Pompásan jellemzi a helyzetet ez a Népszavából cipyrozott kis rész Andrassew Iván akciójáról:

>>Előzetes cenzúra még nincs 

 

Nem tehet eleget a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa lapunk rovatvezetője kérésének, hogy előzetesen véleményezzen a Népszavában megjelenő cikkeket - ez derül ki a hatóság Tartalomfelügyeleti Főosztályának válaszából. Andrassew Iván, publicisztikai rovatunk vezetője korábban cenzor kijelölését kérte, és érdeklődött, hogy a hétfői lapszámban megjelentetni tervezett írások miatt számíthatunk-e büntetésre. Mivel lapzártánkig nem kaptunk választ, a hétfői lapban megjelentek az írások. Tegnap megérkezett a főosztály válasza, amely szerint a január elsejétől hatályos médiatörvény értelmében "a hatóság megjelenés előtt előzetes vizsgálatot nem folytathat". Sőt a jogszabály alapján "sajtótermék kiadójával szemben hatósági eljárás csak 2011. július 1. után, ezen időpontot követően elkövetett jogsértés miatt indítható". Andrassew Iván a hivatalnak küldött válaszlevelében emlékeztetett arra, hogy "ügyes ez a július elsejei határidő - a magyar EU-elnökség vége -, de legalább lesz időnk nemzetközi összefogással kikényszeríttetni a törvény eltörlését".<< 

Kádár alatt működött az a fajta „anticenzúra” amivel nem sziveskedtek indexre tétel útján mártít csinálni az alkotóból, hanem pl engedték filmet forgatni , sőt vetíteni is a filmet vagy kiadták a könyvét, de mondjuk 3475 pld-ban (ami nullába számított akkoriban, pl nem lett könyvtári könyv…) . A cenzúra klasszikus korában a cenzor akár már a nyomdába adott,   betördelt tükörből is kivétette az inkriminált cikket ezért ott fehérfolt keletkezett.

 

A Kádár-korszakban a nemcenzor elvitte a könyvraktárba az informális indexre tett szerzőt, megmutatta könyve rakatait: "Nesze, nem kell senkinek, nem tudjuk eladni..." és így sokkal hatékonyabban tette paffra, mintha indexeléssel a Nyugati Sajtóközvélemény listáján hős ellenálló nevet szerez neki... 

 

Úgy, ahogy  ma haladójóoldali politikaimegfelelő orgánumok díszjobbereket tartana álsemlegességük hoaxálására, voltak a Kádár-rendszerben díszellenzékik, akiket a Nyugati Sajtóközvéleménynek mutattak be azzal: Vidám Barakkunkban ilyen is lehet, tessék egy igazi grófcsemete! [-> Állami Ízlészenekar

 

Ma, amikor a sajtómunkásság haladó, markáns (a szakma több, mint 80%-át képviselő) politikaimegfelelő tömege cenzúrá-t kiabál, akkor ez nem azt jelenti, hogy ezek az emberek műveletlenek (kb úgy, mint a kis nebulók, a jógyerekek) és ne tudnák, mi volt a cenzúra. Valamint persze, ha nem tudják, hogy internetkorszakban nem lehetséges olyanértelembe vett cenzúra, mint aminek rémképvetítésével hülyítenek, akkor menjenek el a diplomájukkal Manci nyanya maszekbarneváljába kacsát tokozni.

 

Ott tartunk, hogy a sajtószakma nem hazapofozza azokat a politikai gumimacikat, akik cenzúrás pólóval tüntetnek (ámde nem újságírók, hanem politikai hasznot kívánnak húzni) hanem hősként állítja be őket.

 

A cenzúrát (korán) kiáltók jó szándékkal tódítanak , az állami beavatkozás lehetőségét (ti. hogy az egyik médium-ban az egyik cégnek adok pénzt a másikat birsággal ellehetetlenítem) hazudják el, föl, cenzúrának, elsősorban azért, hogy a nemzetközi újságírótársadalmat felrázzák. Ez már egyszer bejött: Efféle hazudozásnak volt köszönhető az, hogy örökidőkre kőbevésődött az, Magyarországon a sajtószabadság egy már demokratikus rendszerben, 1998. júniusa és 2002. májusa között részben korlátozott volt. Talán az efölött érzett düh tört ki most bosszúvágy szerűen   a „médiatörvény” megrendelőiben. A düh persze visszavág, benne van a bibliában is, aki borsópürés fazekat emel, nyolcköbméteres fosszippantó által vész.

....................................................................................................................

folytatás, de még nagyon hosszú lesz...

 

és most következik a hatalmi kérdés:

 

A cenzúra klasszikus korában - ez a XIX. század- amikor már robbanásszerűen (kb 60-80 év alatt ugrott akkorát, mint az internet 5 év alatt) fejlődött a papírsajtó, de még vallási szervezetek (egyházak) befolyásoló politikai szervezetek voltak és  egyházi karrier biztosíthatott politikaikarriert is, az egyház úgy nyomott föl politikusokat, ahogy ma a sajtó, mint hatalmiágazat akár már politikai pártot is gründolhat, Izlandon bohócpártot, de Magyarországon persze rendes „kanonizált” igazi parlamenti pártot is. Ahogy ma nem bíznék meg minden magát haladó jóoldali liberálisnak beállító jógyerekbloggerben, hogy nem  csupán nyaló stréberségből politikaimegfelelő (erre tanította anyu -pl én is maszek erre nevelném a mai helyzetben a médiaszakos gyerekem!!)  úgy persze nem minden pap volt  lelkében is hívője egyházának.

   

 

A mai tiltakozásokban a régi reflexeket, emlékeket azzal igyekeznek borzolni, hogy a Hatalom <-> Szabadság két [sík] dimenziójában ábrázolják ezt az egyébként inkább gazdasági és piaci kérdést. Tragikomikus, amikor a sajtómunkásság kartöltve harcol azon újmédia-munkások jogaiért, akik majd kikukázzák őket. A Hatalom  a magyar sajtó (eletronikussajtó, a magyar televíziózás) kárára két alkalommal súlyosan beleavatkozott médiaügyekbe, 2005-ben és 2009-ben. A két bulvár-gagyitévé e két beavatkozással jogtalan piaci  előnyre tett szert az ilyentén nempiaci versenyben. Biciklit raktak alájuk a futóverseny közben.  Ezek a "televíziók" szemberöhögtek minden szabályozási kisérletet, röhögve fizették ki a félpercnyi reklámidejükből kitermelhető birságokat -ámde a karöltés miatt most a polip egybenyő a májjal: a gagyitévék népszopatási jogaiért küzdenek azok az oktondi sajtómunkások , akiknek nem csak a mazsoláit cseszi ki a kalácsukból a gagyitévéláncolat (mert a retek és a hattyúnyaktévé össze is dolgozik ám!!) de még a koldustepsijüket is a küszöbükről!!

Az a sajtómunkásság, ami most (úgy értem, ma) a lekádárosozhatósághoz az államosítási törekvéseket igyekszik beleretusálni a képbe, természetesen ésviszont kéri az állami támogatásokat.  A haldokló papírsajtó számára a nevetségesen kisösszegű államitámogatások is szükségesek az agónia meghosszabbításában. A magyar sajtómunkásság mindig is ilyen volt –a médiháború kirobbanásának is ez az oka, egy  egzisztenciális szempontból talán lérdekes, ám sajtószabadsági szempontból  mellékes  apróság tette a jobboldal zsigeri gyűlölt és esküdtellenségeivé a magyar sajtómunkásságnak nem csak a szinejavát, de még a középmezőnyt is.

 

Megmondom az őszintét, felelőtlen barom volt az elmúlt húsz évben az az újságíró, aki jobboldaliként definiálta magát (hacsaknem a díszjobber Debreczenire gondolnánk…) Ha 1993-ban 60 éves vagyok, a 35 éves újságíró fiamat felpofozom, mint taknyos kölyköt, ha deklarált jobbossággal egy életre elintézi magát. Ma a grafikus lányomnak taknyanyálával bőgő szíjmelindát origamizok a vázlatfüzetéből, ha nem a Geszti-féle ARC-osság politikaimegfelelésében kopíroz. Jövedelem szempontjából a „hóttifaszista restarujácijaó” érájában ([1990]-1992-94) is baromság volt a jobboldalt  választani. Egy röhej volt a kereszténykonzervatív beállítódású királyi tévé híradó a madárfejű Pálffy Istvánnal.

 

Bánó Andrásnál nem lehet közepesebb képességű televiziós, de egyetlen hőstettével följebb sorolta magát annál a minősítésnél, amit érdemel, ráadásul a továbbiakban sajtóetikátlan módon nyilvánvaló személyesgyűlöletének adottközmédiumban  hangot [és mimikát is hozzá! :) ] és persze ezt senki nem tette szóvá a szakmai jóoldalon, mert barát volt és "áldozat".

Amikor a Nyugat és Bezzegamerika úgy tudta, hogy Magyarországon a sajtószabadság [államilag, hatalmilag, felülről ] részben korlátozott, az akkori államvezetés nemhogy tűrte, de rá sem billenett arra a hazug mocskolódásra, ami a jóoldali politikailagmegfelelő sajtómunkásság részéről érte. A „korlátozás” legfőképpen az állami támogatások megvonásában (ill a pozitívdiszkriminációa a kormánypárti „jobboldali” [balfasz, ócska,, közepes vagy gyönge] sajtó támogatásában nyilvánult meg. Nemhogy kutya baja nem lett egzisztenciálisan egy jóoldali megfelelő újságírónak, de egyenesen a karrierje függött azon, hogy melyik oldalra állt. A Szabad Sajtó Alapítványon keresztül az „MSZP” adómentesen, zsebbefizetve támogatta, díjakkal a jóoldali újságírást. Nemzetközi újságírószervezetekhez juttatták el hazug árulkodásaikat. Nemhivatalosan pedig informálisan tájékoztatták.

 

Zseniális újságíróink zsigeri magángyűlöletükkel együtt tálalták, ferdítették és tódították a helyzetet a szentcél érdekében: a taknyoknak menniük kellett. Az akkori hangulatban szemtelenül, túlsággal fiatal volt az államvezetés, 35 éves emberek ültek a kormányban. Az nem fájt senkinek a magyar sajtómunkásság köreiben, amikor a következő jóoldali, nekik megfelelő kurzusban jóképességű érettségizett ember volt a tevékenységét jórészt kommunikációs [tehát látszat] szinten folytató kormány szürkeeminenciása, de korábban azon, hogy az egyik audizó takonynak még nincsen kész a diplomája, országos nyilvánosság előtt a szabvány újságírói elragadtatottságon túl a mai trollok őrjöngésével jellemezhető túlságokban törtek ki. Ha lett volna akkor a magyar sajtómunkásság jóoldali politikaimegfelelő részén pár józan ember, figyelmezteti arra a többieket, hogy a zsigeri gyűlölet elvakít.

 

Lényegében a magyar sajtómunkásság elvakult zsigeri gyűlöletének köszönhetjük Gyurcsány-t. Hová tették a szemüket? -a vastagbelükbe, gondolom... 2002-ben a magyar jóoldali magyar sajtó mégúgy ábrázolta Gyurcsányt, ahogy volt , politikai Miszter Bén-nek... 2004-ben már powerelte! 

 

Gyurcsánynak köszönhető, hogy visszajött Orbán. Gyurcsány alatt a  tökéletes kommunikációban a népnek nem lehetett szava. Nem is talált szavakat arra a népszopatásra, ami 2004-2009-ben folyt . A 2008-as népszavazás ostoba ötlet volt Orbánék részéről, Magyarországon nem szokás bukott kormánynak lemondani [danke herr Antall!] és ez most szól ám a mai jógyerkekenek, akik most túőlsággal lihegnek , hátha sikerül  e z e k e t  MOST megbuktatni.  Nem volt médiuma, orgánuma, amiben kiélhette volna az ostobaparaszttya a  gyűlöletét (ha a kurucinfost nem sziveskedem ebbe szmítani, márpedig nem sziveskedem).

A zsírtraktorosgazdatüntetés idején összesen egy liberális újságíró akadt, aki megengedő volt az ügyben. A zsírtraktorosgazdatüntetés idején liberális újságíróink ócska trolloskodásokban böfögve uszítottak a gazdák ellen, de pl amikor a "buzitüntetés"-ek ellen ilyen tahósággal uszítottak a jobberek, hirtelen eszükbe jutott, hogy demokrácia van amiben marginális kisebbség is tüntethet ugye. A Demszky-féle ostoba KRESZ-táblatrükköt még ünnepelte is a jógyerekújságíró társadalom.

 

Másképpen nem tudta Gyurcsányt és nyalnokait pofáncsapni a nép, mint Orbán visszahozásával.  

 

Ma elvileg, éppen Orbán egyszemélyben a főfelelős ebben:  Lehet esélye Gyurcsánynak egy majdani visszajövetelre.

 

És ezekben az emeséskedésekben oroszlánrésze van a valódi informális belső főhatalomnak, a sajtónak.

Két focicsapat kitelne azokból a pojácákból,

http://img.index.hu/cikkepek/0609/bulvar//torgyan.jpg

akiket ideiglenesen, a mai időperspektívában napi-nak látszó céllal történelmirémmé hazudtak föl sajtómunkásaink. Az aktuális rémek jöttek-nemgyőztek-kuka -és a hoaxátorok meg maradtak. Nem csak bukott kormányoknak nem kell lemondania Magyarországon, de a bukott újságíró uszíthat tovább -ha a jó oldalt választja.

 

Bolgár György már nem egykori önmaga karikatúrája, hanem ma már inkább a tehetségtelen jobber [-> "hírtévés barom"]inverze - és nem bukik meg szakmailag, mert jóbarát, kap melót (= pénzt).

  

Gyurcsány azért lehetett, mert a magyar sajtómunkásság ezt megengedte neki. Negyederővel, amivel Orbánra a gyűlöletet ontották, elsöpörhették volna Gyurcsányt. Gyurcsánynak oly mértéken engedtek meg bármit, hogy negyedévente provokációkkal kellett ellenőriznie, szabad-e még neki akár bármit is –és szabad volt, a hatalom megengedte neki.

 

Maga a cél, amiért a magyar sajtómunkásság szakmailag kiváló, jó és közepes  képességű törzsállománya mindent megengedett Gyurcsánynak, jó és szükséges volt. Gyurcsány elsősorban mint A Reforomok Egyetlen letéteményese, állította be magát. A magyar szellemi élet legjelesebbjei készítették föl a Reformok Arszlánja megfelelő orációira [a dumapolitikára] Dumaszinten Gyurcsány Ferge Zsuzsa, Kéri László, Petschnig Mária Zita és elsősorban kitalálója, Vitányi Iván tanításait mondta föl –hogyne tetszettek volna ezek a magyar szellemi élet jó (és tehetséges) politikaimegfelelő részének. Egyetlen egy jóoldali megfelelő gondolkodónk vagy sajtómunkásunk nem állt föl és szólalt meg, hogy ne bassza má meg a kurvaég azt a reformot, aminek feudalisztikusan egyetlen egy[1] személy a letéteményese. Az Orbán-gyűlölet hiozadéka volt az is, hogy amikor már jópáran felsimerték Gyurcsány valódi lényegét 2006. májusában, ők is inkább vagy tartották a szájukat vagy a farkasokkal [itt hatalom: a sajtó] üvöltöttek inkább, mert ugye ha nincs Gyurcsány, Orbán lesz.

 

Nem állítom azt, hogy a jóoldali megfelelősajtómunkásság egésze volt tudatos reformpárti. A magyar ember szeret a győztesek oldalán állni, pénzben is mindig jobban fizetett a jóoldal. Ráadásul a Gyurcsány korszak a papírújságírás tereinek (média és reklámtorta részek) összezuhanására esett. Ha politikaimegfelelőt írtam, még volt esélyem a publikációra, ha nem, nem. Népszabadságban ÉS-ben publikálni karrier, Magyar nemzetben publikáni bukás. Heti Válaszban duplabukta, Demokratában halál, A Kapu-ban hamvasztással együtt. A Népszabi többet is fizet. A Népszabadságnál egy-egy rovatnál 6-8-10 ember állt sorban jó anyagokkal, jobboldali orgánumokhoz azok a közepesek jutottak be, akik a jóoldalon már bőven a fölöslegbe számítódtak.  

 

Staisztikailag, ha a Nemzeti Méhész-t és a Magyar Barkács-ot  azért, mert nevükben nemzeti vagy magyar van, a nyilvántartásokból „jobboldali” orgánum-nak rubrikázunk, talán valamiféle papírmédiaegyensúly létezett, de ha a honoráriumokat ki lehetne mutatni, döbbennénk meg. Exhas mondom, tehát inkább kevesebbet: tízszeres honor’t vettek föl jóoldali megfelelősajtómunkások, mint rosszoldaliak.

 

Magyarországon a szakmaiságnak kritériuma a jóoldali politikaimegfelelés. Eperjes Károly azért nem jó színész a jóoldali megitélésben, mert rosszoldali. Dörner Györgyről ne is beszéljek. A Széchenyi film egymilliárdja máig tartó mély fájdalom, de az, hogy Jancsó Miki bácsi haveri ökörködésekre baszott el 700 milliót, semmire se jó , tehát még szarnak se nevezhető micsodákra, senkinek nem fáj, mert Miki bácsi „jóoldali” politikaimegfelelő. Természtesen pl a Minőségi Újságírásért díjat néha megkapja valami díszjobber, ők a szabályerősítő kivételek.

 

A magyar sajtó belsőügyeinek egy részét szépirodalmilag értékes, nyelvierejében sodró leírások alapján sem értené meg a külföldi sajtómunkás. A mai lengyel baloldal az nem a mai magyar baloldal. Kádár  diktatúrája, ez jobber újságírói túlzó kifejezés (mint most Orbán kamarilláját a Kádári Diktatúrá-hoz kocholni) Diktatúrája pl a Jaruzelski  félkatonai rezsimnek volt. 1980-ban katonai ellenőrzés alá vonták a legnagyobb lengyel üzemeket. A 80-as években az akkori lengyel kormány olyan eszközöket is bevetett az ellenzék ellen, mint nálunk Rákosi 1950-51 körül. Amikor a népszabis ma rohan lengyel baloldali sajtómunkás haverjához [ímélben és á fácse] , akkor jószándékú hazudozásaiban a Jaruzelski diktatúra felé hoaxálja el ezt az übüiádot, amitől szenvedünk.

 

Nem állítom azt, hogy nincs és nem volt a magyar jóoldali politikailagmegfelelő újságírói társadalomnak józan fele. Ennek a józanfélnek, ha meg akart élni, öncenzúrát kellett gyakorolnia.És kell gyakorolni. Jól mondta az Ördög Zoltán politológus és közíró: >>Ma sem mindegy, mit gondolnak az emberről politikailag.<<  Sajnos éppen személyesérintettség és erős érzelmi elfogultság miatt nem említem azt a sajtómunkást, aki rendszeresen eltérőálláspontot is mer[észelt] képviselni sajtótémákban. Mondjuk bizonyos díjak tükrében meg is nézheti magát ezért (köszike Emcsi!). 

 

A szelektív tényfeltárás, az irányított oknyomozások délnapjaiban csakis a politikai megfelelések mentén lehetett tényfeltárni és oknyomozni Magyarországon. A HATALOM döntött , de informálisan, szerkesztőségi értekezleteken de méginkább utána már sörözés közben az irályokról . Mert politikai hatalom még a médiaháború idején is, ha beleavatkozott volna, százszsorosan hullott az a szándék valóbani csapásokban vissza rá.

 

 Ismeretes az, hogy a magyar bűnözök, még a kurvafuttató analfabéta királycsávók is, igyekeznek minden politikai oldalról legalább egy matyijobber-t berántani. A Kulcsár-ügy-ként tálalt Medgyesy botrány matyijobbere Kónya Imre volt. Ezelapján a mai jóoldali megfelelőtálalásban így néz ki a Medgyesy botrány kartotékja: Mindkét [politikai]oldal érintett, inkább a bal. Az én kartotékomban viszont a Medgyesy botrányban inkább még a baloldal sem érintett. Lényegében ugyanis Gyurcsánnyal nem a baloldal került Magyarországon kormányzásba, hanem a spekulalisták. Elvtelen, politikai gondolkodásukbn steril (vagy hát ugye klasszikuskapitalista, a vadkapitalista, de aki az első milliárdjánál nem áll meg, hanem végig és mindig a korai módszereivel operál) spekulánsok, jellemzően forintellenes spekulánsok kerültek hatalomra 2004-ben. 2004. őszén Gyurcsány személyes útmutatást adott csütörtökönkénti fejtágítóin a jóoldali megfelelő sajtómunkásságnak (ezt most vetítsük át maihelyzetre, mi kapna a mai „jobbersajtó” a pofájába, ha a Kedves Vezető személyesirányítás alá venné őket).

 

Királycsináló szerepe van a magyar sajtónak –ennek ellene mondanak a „büdös kétharmadokok”. Annak ellenére, hogy médiaszakmilag pl ki meg beszavazósókban kimérhető valami népi indulat a bulnyál, a médiagecizmus ellen , nem akarják érteni jóoldali haladó, politikailagmegfelelő újságíróink, hogy ha ennyire ledóógozták könyékig a kiskezüket a jóoldalért, mért is mért is a büdös kétharmadokok . Nem tudom, csak sejtem azt, hogy éppen a magyar sajtómunkásság is ludas a kialakult helyzetben. A jóoldali megfelelő sajtómunkásság nemhogy szemet húnyt az  MDF macskakörmökbe zárásán és mengedte „MDF”-fé zülleni a pártot, de asszisztált Bokros Lajos szándékos (többcélú) politikai leszúrásához is.

 

Politikaihatalom klasszikus [itt: demokratiikus] eszközökkel képtelen lett volna hagyományosan úgy lenullázni Bokros Lajost, ahogy Gyurcsányék tudták külsősök (a PolCap és a jóoldali sajtó meg a rosszoldali sajtó önellenható ostobba tudatlan) közreműködésével. Teljesen nyilvánvaló az, hogy bezzegóperenciális körökben rákérdeztek Gyurcsánynál arra, hogy mi van Bokrossal. Bokros oktondi módon publikálva 112 pontját színt vallott és Gyurcsány elemi érdeke volt, hogy ne legyen alternatívája (ezért gyurizta le Surányit az Őszödi beszédben és ezért asszisztált a jóoldali magyar sajtó Surányi agyonfikázáshoz 2009-ben a Mocskos Kéthét alatt…) Bajnai nem alternatívája Gyurcsánynak, annyi történt, hogy a szólógitáros hátra, a basszer meg előrelépett a rivaldában és  a sajtómunkásság sziveskedett ezügyben segédkezni, hogy Gyurcsány „lelépését” meg is egye a sok büdösparaszt. (Köszönjük, index!) Volt józan hang, aki figyelmeztetett, kár már ezt az egy évet megengedni nekik. A magyar sajtómunkásság hatalom, ha akarja 2009-ben, levegőt nem hagy Bajnainak. Bajnainak esélye sincsen. Kb az erő 2-3%-val, ami a szőbányászriportokhoz kellett, székben ülve el lehett volna intézni Bajnait egy élere, pl a HajdúBÉT témának a  jéghegycsúcsa ismert [únjátok jógyerekek, mi? únjátok, pedig a felét se tudjátok!], és hogy ne gumicsizmás tanyásparasztot mondjak, jóoldali politikaimegfelelő (vérMSZP-s) nyilatkozókat is talált volna egty tényfeltáró. A cél és a szándék jó volt, úgy gondolták a jóoldaliak, hogy az előrehozott választásokon a FIDESZ túlnyeri magát (viszont maradt volna MDF és SZDSZ is, muchacha -Köszönjük, Vidor!).

 

Mondhatnám azt is, hogy teccettek vóna kedves magyar sajtómunkások ne ennyire tökéletesek lenni a kommunikációban. Képes most szemforgató álszenteskedéssel a sunyi véleményformáló Török Gábor ríbakoltatni a jónépet  az SZDSZ és az MDF elvesztése miatt. Teccettek volna pl nembeavatkozni a 2006-os választásokba, ha akkor nyer a FIDESZ [a második fordulóban számomra az derült ki, hogy akkor nem akaródzott nekik a szándékosan csődbevitt ország kormányához ülni] még nem biztos, hogy kormányképesen, akkor bekapcsolták volna az MDF trükk titkos[2.] fokozatát, az MDF nem alkot koalíciót a FIDESZ-szel, ráadásul ma lenne SZDSZ is (de nem biztos, hogy lenne LMP!!!) Látványos volt az is, hogy amikor már látszott, az LMP-nek van esélye, a sajtómunkásság személyes érzelmei miatt megengedte Petőéknek az ócskán gecista lelépést. Pető Iván súlyosan és folytatólagosan felelős az SZDSZ tönkretételében, de úgy vonulhatott nyugdíjba, hogy nyilvánosan még udvarias körülírásban sem vetették ezt a szemére (Retkest viszont fikázták agyon –s vele az SZDSZ utolsó névtelen mohikánjait) .

 

Miért foglalkoztam ennyit a sajtó fedett hatalmi szerepével ? – hogy megmutassam: A hatalom <-> [vs.] szabadsajtó beállítás ma hazug és félrevezető, a bezzegóóperenciális sajtómunkásság támogatását (azaz hogy megont kaphassunk „részbenkorlátozott cimkét” )  kivánják megnyerni ezzel a hamis beállítással.

 

Akik most a sajtószbadság százéves (és már 10 éve elavult) értékei miatt jajongnak, ünneplik a Wikileaks botrányt. Amiben az újmádium az internet először mutatja meg laikusok számára is hatalmi jellege lényegét. Az internetszabadság szép eszméjébe (a netokráciába) polipszerűen, fájdalom nélkül leválaszthatatlanul van beleépülve az új sepkulalista gazdasági hatalom. Az információ megosztása ad hatalmat és ez a megosztás a „sajtó” kezében van…>>Tudok-amit tudok és ebből annyi részt osztok meg, amennyi most kedvező a számomra.<<

 

Magyarországon még az sincsen tisztázva, mennyiben sajtótermék egy internetesmédium. A mostani médiatörvény-kisérletezgetgetésben olyan politikai erő szeretné szabályozni az internetesmédiát, ami még az alapfogalmaival sincsen tisztában. Ugyanazok a jógyerekek próbálnak röhögéstől vöröslő arcocskájukra jujujujj grimaszt erőltetni, akik egyébként Orbánék net és számtech’ analfabétizmusán szoktak szórakozni. Most nekik is el kell játszani, hogy fenyegetve vannak… Nemrég iskolapéldában mutattam rá indexes példában , hogyan lehet akár papírújságírói eszközökkel majmot csinálni a "cenzor"-ból.

 

Ha valahol van cenzúra, az az internet. Nem jelennek meg fehér foltok. A cár vagy a császár vagy a kamarilla cenzora pecsételt. A katonatiszt, amikor cenzúrázta a baka levelét, pecsételt. Lehetett látni a kihúzott szavakat  - de ma jóformán nem is tudhatom, hova lájkolnak, ki nyomozza le IP címemet, mire is használhatják a szövegemet. A Mindenhatoooo letapogatja a levelezésemet, a GoogleEarth használója segge alatti székből lőelem képezhető. És még mindig ünnepli a naív nép a Wikileaks-et. Pillanatnyilag úgy tűnik, hogy egy szőke kócos „közülünkvaló” gyerekfejű szűk negyvenes srác a hős. (Vagyis a botrány arca.) Bezzegamerikában a ’szolgálatok megállapodtak a Mindenhatooval, milyen esetekben adhatja neki ki a levél és egyébszűrések adatait. (Ugye nem cenzúra van, hanem szűrés … erről egy pedagógia bűnöző mentegetőzése jut eszembe, aki azt mondta értekezleten, hogy ááé, neeem,   tőle nem félnek a gyerekek csak tartanak)

 

Úgy is mondhatnám, hogy ez a jellegzetesen síkbolygós huzavona arról is szól, kiknek legyünk a rabjai. Én lényegében szivesen lennék inkább a magyar sajtómunkásság rabja mint politikai hatalomé. Olyan szivesen elhinném, szívemnek kedves emberek oktondipocoksága volt a szőlőbányaügy. Az én ízlésem szerint a jóoldali megfelelő sajtómunkások munkája a jó, az ő szövegeik az érdekesek, izgalmasak, ott van nyelvierő. A kereszténykonzervatív búbánat a közepes vagy gyönge, a lapos és közhelyes. Mondjuk ebben annyi a hasznos, hogy a Tóta W véle jezsuitoid zattejjistákokok nem az élő egyházat, hanem a kereszténykonzervatív sajtóvetítményeket fikázzák. Ül az egyik asztalnál a pláza fagyizójában két southparkiánus matulistafikaista zattejjista és tőlük 3 asztalra a katolikuss cserkésztábor három aktivistája, két fiú és egy lány, de észre se veszik, mert a Matula Magazinon szocializálódott gyermek az asztal alatt rejszoló  katolikus cserkészeket benedekrendi csuhás mellett képzeli el. (Köszönjük Malycí!) A mai attejjista brobbogandistákról lerí, hogy fingjuk nincsen egy katolikus, református vagy mohamedán fiatalról. (Az már talán baj is, hogy mennyire buták az iszlám-kérdéshez…) Mindenesetre ha hatalmilag vizsgálom a sajtó vs egyház mérkőzést, akkor kb 666:24-re vezet a jóoldali sajtómunkásság. 150 évvel ezelőtt Tóta W kampfja civilbátorba számított volna. Fenyegette volna a [valódi, nem hoaxált] cenzúra. Az életével játszott volna, hősbe számított volna. Tud valaki egy újságírói nevet, aki egy egyház tótawéje? Ismerünk katolikus újságírót. Az eddigi kereszténykurzus kisérletek (1990-94 ill 1998-2002) alatt nemhogy kutya baja nem lett annak, aki a magyar államiságnak egy hithű ateista szemében is [történelmi szempontból] tárgyi szimbólumát tökfedőnek nevezte? Nemhogy nem, de ez karrierjét pénzben is kimérhetően lendítette.

 

 

Most majd, ha pl a [jogi szempontból helytelenül, a jóerkölcs helyett tévesen alkalmazott] közerkölcs gumifogalmát ráhúzzuk egy ilyenre, félő lehet az, hogy bírságot kap az az orgánum, ahol a magyar koronát tökfedőnek nevezik, ráadásul ez az összeg pl papíralapú sajtóorgánum esetében megsemmisítő mértékű lehet. Nyilván, ha ez megtörténik, a nemzetközi közvélmény számára nyilvánosan, az interneten kb 20-30 mp alatt, külföldi szerverre kikerülhet. Nem lehet egy cári vagy „kommunista” diktatúra módján fű alatt stikában, a nyilvánosság kizárásával egy ilyet lezavarni. Amikor a Mohamed karikatúrák miatt egy dán orgánumot támadás fenyegetett, nem szaros tízmilliós pénzbeni értékben, hanem vérkomolyan életekről volt szó, az egész európai sajtközvélemény fölkelt (a különben szimplán csak  tahó ) karikatúristáért. Jelentősen emelkedett is az ázsiója a közepes képességű rajzolónak.

 

Másik kedvenc példám a Barangóé vagy hogy a faszomba hívták a stréber jógyereket, aki részegen handabandázott a Tilos’ban. Kuttya baja nem lett, pedig csak szimplán bunkó volt. Kedvenc rajzolóm egész munkásságában ha kétszer siklott el, ki a stílusából, az egyik, amikor   Teddy bácsi szája elé nem a szokásos fasz alakú mikrofont, csak egy furán amatőr kuszácska firkát rajzolt, meg amikor ezt a Barangót kókadtan alukálónak (és nem részegen handabandázónak) rajzolta. Mintha kedvenc rajzlóm egy gimnazista lányt kért volna meg, hogy a háttérbe rajzolja bele Barangót.

 

Vagyis a sajtó meg tudja védeni magát. Ha 4000 sajtómunkás úgy dönt, hogy Kormos Valéria nevét nem említi a jó riporterek között, akkor Kormos Valéria neve (oldalisága miatt, ti. rosszoldali TEHÁT nemmegfelelő) nem szerepel a jó újságírók névsorában. És kész. Sorolhatnám, pl Körmendy Zsuzsa VISSZAMENŐLEGESEN (pl min egy törvény hatálya!) HP lett már 1985-ben is azért, mert MOST nemjóoldali újságíró. Olyan stílusban szabad beszélni egy céhtársról az újságírói szakmában a nyilvánosság előtt is, amit a blogoszférában csak a trollok engednek meg maguknak. Aztán egy jóoldali újságíró ugyanazzal a szájával, amivel fikázta (fikázta, nem képzavar, az orrábóll csüngő taknyot használva föl…)  bármelycéhtársát is gyönge szarképeségűnek mert rosszoldali, ugyanazzal a szájával beszél jobbertúlsúlyról a médiában. Ha a reklám és miédiatorta adatokat tekintjük, seholnincsenek a rosszoldali orgánumok, marginálisak, piaci szerepük nincsen. Úgy szokta ezt a problémát megoldani a jóoldali sajtó, hogy pl az index-pont-hu-t blikknek csúfolja el, és a bulvártévék politikaimegfelelő húzásairól nem akar tudomást venni. (A TV2 2006-ban a jóoldalnak kampányolt a Naplóval [pl a Napló szavazásokkal]

 

Ugye mennyire benne vagyunk a  szószban és akkor még mit sem tudunk a magyar jóoldali megfelelő sajtómunkásság vikilékszeiből? [ „Dr Antall egy óvónőt dug és azt tette meg az orvostörténeti múzeum igazgatójának.” „Orbánék kormányőrökkel veretik a kölykeik tanárait, változat: a kölykeik iskolatársait” „ Orbán cigány” sőt jóoldali haladó sajtókörökben OV egyszerűen csak „a cigány” és kész. ]

 

És erről a mi sajátgőzével (gázaival!) fortyogó szsószunkról mit sem sejt a most szolidáris bezzegóperenciális sajtómunkásság. Meg a „nyugati közvélemény”.

A sajtó médium -közvetít. Azaz interpretál. És egy kis, ismeretlen nyelv sajtómunkássága aztán meg főleg azt és úgy interpretál, ahogy akar. Áthidalható ez a bűzlő katyvasz azzal a ténnyel, hogy ez a mostani hazudozás, felnagyítás, ferdítés, jócélú. Maguk az eszközök mocskosak és bunkók, de egy szép cél érdekében.  Én , bevallom, egy gonosz fickó vagyok. Ha tehetném, azonnal, egyetlen entercsapással beteljesíteném ezt a szép célt, elvennék tőlünk az egyébként is semmiresejó únióselnökséget, megbukna a kormány, a 21 év történelmében először fordulhatna elő, hogy egy bukott kormány tényleg le is mond és lelép. Ugye, most a szép cél a demokrácia, a büdösnép rosszul döntött, de Magyarország szellemi vezéreje a sajtómunkáság tudja, mi kéne. (Félő[a jóoldali megfelelősajtómunkásság számára] ugyanis, hogy ha ma tartanának választásokat, még mindig    e  z  e  k   kerülnének kormányra.)

 

Az a baj az ötletemmel, hogy távlatot véve: Ettől még nem látszanánk ki a szószból. Sőt, bezzegóperenciális távolságokból nem különböztethetőek el a figurák. Mi is csak ülünk és lesünk egy filmben és még a műveltebb magyar is azb ujján kell előszámolja, most Bezzegamerikában a demokrata az jó vagy rossz és a haladóértelmiséginek szabad-e republikánusnak lenni (Ezért kádárosoznak a jógyerekek, ez olyan, mintha Busht nixonozták volna, hogy mi itt jobban értsük…)  

 

Még azt is elhiszem, hogy a sajtómunkásságunk legjobbfele a falusi házában vagy a vidéki tanyáján, kissé besörözve már, halkan, csak az asszony fülébe, megsúgja azt, hogy már ő is torkig van… de most még az egyszer végig kell csinálni.

 

Csakhogy az elmúlt 18 év sajtótörténelme csupa ilyen mostmégazegyszer, csak a jócélérdekében, csak sikerüljön, de aztán attól kezdve majd már seide seoda.

 

Az asszony meg itt , már fáradtan visszakérdez: „Mi van Sodeindével, hogy jön ide?”

 

függelék: A Magyar Sajtószabadság harcosainak [Sajtószabadság Központ] netes felülete ebben az állapotban ÁLLL 2007-óta 2011.január 10-én , azaz a sajtószabadság MEGSZÜNÉSE után 


Jelölés a Táncsics Mihály-díjra

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége ebben az évben is összegyűjti és felterjeszti a jelöléseket a Táncsics Mihály-díjra. Kéri a kollégákat, a szerkesztőségeket, a nyomtatott és az elektronikus sajtó vezetőit, valamint munkatársait, hogy tegyék meg javaslataikat az Oktatási és Kulturális Minisztérium által adományozandó Táncsics Mihály-díjra.

A kitüntetés - évente 6 személy kaphatja meg a miniszter döntése alapján - az előző évben kiemelkedőnek minősített újságírói munkát ismeri el. A rendelet szerint a díjra a három újságíró szervezet (MAKUSZ, MUK és a MÚOSZ) által kijelölt, de a miniszter személyes felkérése alapján megalakult szakmai kuratórium tesz javaslatot.

A javaslatokat kérjük 2007. november 9-ig eljuttatni a MÚOSZ részé-re.

A javaslatoknak tartalmazniuk kell:
- a díjra javasoltak szakmai életútjának rövid ismertetését,
- a javaslattevő részletes indoklását,
- a díjra javasolt kolléga pontos elérhetőségét (lakcím, e-mail, telefon), valamint adóazonosító számát.

A javaslatok eljuttathatók:
- Postán: MÚOSZ - Táncsics-díj 1062 Budapest, Andrássy út 101.
- Faxon: (1) 343-4599
- E-mailen: szakoszt@muosz.hu (pontos címet és telefonszámot tartalmazó javaslatot fogadunk el)

További információ:
Kiss Tímea, tel.: 478-9070
http://www.muosz.hu
     



A Sajtószabadság Központot 2001 januárjában alapították médiakutatók, médiajogászok, közgazdászok, politológusok és újságírók. A nonprofit egyesület

    * összegyűjti és közli a magyarországi sajtó és média helyzetével kapcsolatos információkat
    * kapcsolatot tart a hazai és külföldi hírügynökségekkel és szakmai érdekvédelmi szervezetekkel
    * ingyenes jogi tanácsadást biztosít a tényfeltáró munkájukban akadályozott újságíróknak
    * szervezett képzést nyújt sajtó- és médiajogi kérdésekben
    * publikálja az újságírás jogi és szakmai kérdéseivel foglalkozó írásokat
    * nyilvános vitákat szervez a magyarországi sajtó és média kérdéseinek, a kormány médiapolitikájának megvitatására
    * figyelemmel követi és elemzi a médiahatóságok -az Országos Rádió és Televízió Testület, a közszolgálati médiumok kuratóriumainak -munkáját

A Sajtószabadság Központ együttműködik a budapesti Nyílt Társadalom Intézet Media Network Programjával, a Médiakutató című médiaelméleti folyóirattal és a Független Médiaközponttal. A Sajtószabadság Központ kész együttműködni mindazokkal a hazai és nemzetközi szakmai és érdekvédelmi szervezetekkel, amelyek fontosnak tartják a sajtószabadság védelmét.

A Sajtószabadság Központ nem folytat nyereségérdekelt gazdasági tevékenységet. Munkáját köz- és magánalapítványok, szakmai szervezetek támogatásával végzi.

A sajtószabadság központ elnöke dr. Bayer Judit médiajogász, alapító tagjai Aradi Péter újságíró, Bajomi-Lázár Péter médiakutató, dr. Kertész Krisztina médiajogász, Keszthelyi Erika főiskolai oktató, Králik Miklós közgazdász, Szilágyi-Gál Mihály politológus, Pál Mónika közgazdász kutató, dr. Pátkai Szilvia jogász, dr. Veress László jogász.A Sajtószabadság Központ várja mindazok jelentkezését, akik egyetértenek tevékenységével és célkitűzéseivel. További információk az alábbi email-címen kaphatók: info@sajtoszabadsag.hu

A Sajtószabadság Központ határozatainak nyilvántartása, éves beszámolója, közhasznúsági beszámolója, üléseinek jegyzőkönyve az alábbi címen ( 1088, Bp. Krúdy Gyula u. 6) bárki számára megtekinthető.

Bemutatkozó - Programok - Archívum - Publikáciok - Linkajánló - Kapcsolat

info@sajtoszabadsag.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr402568966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.01.08. 13:25:38

Az a legnagyobb vicc az egészben, hogy amitől parázol, hogy itt az inzerneten mennyire "nyilván vagy tartva", úgy te is bárkit (értsd: csakugyan bárkit) nyilvántarthatsz. Lenyomozhatod az IP címét, azt tehetsz vele, amit akarsz, a megfelelő készségek birtokában. Ezek azonban messze nem olyan misztikus szkillek, mint pl. a 007-es ügynök technológiai háttere, vagy a CIA elemzőrészlege. ha egy közepes képességű gimnazista megbirkózik vele, akkor te is. Ezért a legdemokratikusabb dolog a világon az internet. csakis a te tudásodon múlik minden.

A twitterezőket fikázni pont a te szájadból éktelen faszság, hiszen ők legalább tömörek, míg te nem. Nagyon nem. Próbád meg ezt, amit itt összehordtál 160 karakterbe belesűríteni. Bele lehet, de hadd ne én kísérletezzek ezzel. Vagy: sok beszédnek sok az alja.

Barangó költő. Részeg költő is beszélhet faszságokat, sőt még józan is.

Fenehorizont 667 2011.01.08. 17:16:10

ugyan csak félig olvastam el a cikket, mer mennem kell, de már ígyis elszontyolodtam.
50-60 éve itt rohadó, gusztustalan hányadékrakás ez a magyar újságíró és értelmiségi bagázs.
ilyenkor mindig kétségeim támadnak, hogy van-e remény.

dehát egyszer csak-csak kidöglenek már a gecibe, és bízom abban, hogy az utánpótlás kevésbé lesz homogén.

Barát Józsi Guru 2011.01.08. 21:28:17

A cikkcsi sok igazságot tartalmaz, DE
elvi síkon nem tudok vele egyetérteni
Nem a sajtó a királycsináló, ne nézzük már az embereket ilyen hülyének. Ha jól mennek a dolgaik, van állásuk, rendes fizetésük, nem buktatnak meg egy kormányt, mert "azt írja az újság, hogy.."
Nézzük meg az eddig legnagyobb súlyú kormányintézkedést - az egykulcsos adó, mélyen igazságtalan, hatalmas pénzeket von ki az amúgy is hiányos költségvetésből. Bármit írhat erről akár a jó, akár a mégjobb oldali sajtó, senki sem hülye, pontosan ki tudja számítani, kit hogy érint ez anyagilag.
Ne misztifikáld túl a sajtó hatalmát, a mágus a másik blog:)

magyar-magyar szótár 2011.01.09. 05:58:28

@JÓgyerek: Gratulálok az új nickedhez CatWalk.
Meg ahhoz is, hogy a pakliból a neked tetsző kártyát húztad ki és mutatod aduként. Én meg erre egy nekem tetsző kártyát húzok ki, amiszerint Bezzegfranciaországban (ahol most gazdaságinácizmssal vádolnak bennünket, pedig magyar paraszt francia kamiont még nem támadott meg, nem fordított árokba és nem verte meg a sofőrjét, nembeszélve arról, hogy az Új Francia Forradalom törne ki, ha Franciaországban léétezhetne csak három nem francia hypermarkethálózat, amik 70-80 %-ban nem francia élemiszert árusítanak, sőt pl Német Heteket rendeznének)

De segítek neked, hogy lehessen igazad:
A büdöskétharmadokok most nem a cigányra szavaztak konkrétan, hanem arra a (relatíve, 2002-2010-hez képesti) normalitásra, ami 98-02 között volt és ezzel szemben mit kapnak, kipkedéskapkodást, fejvesztett bukdácsolást, öntökönrúgó Kamarillát (holott ők éppen nem egy Kamarillát, az már volt 2004-2010 között, köszike) akartak volna.
Ezt szajkózom mióta, mennyire képlékeny ez a büdöskétharmad. Így persze a mkindenszarizmus hamar célt ér, ezek, már még amikor nem csináltak semmit, akkor is mindenszar volt és a te módszereddel, a szelektív érvkereséssel tökmindegy, bármi is "cáfolható"

A sajtónak deklarált ( A Szabadságjogokban rögzített ALAPJOGA a mindenoldalú tájékoztatás, nem pedig a magánérzelmeiknek való szelekció, hogy ami az zlésemnek és hangulatomnak megfelel, azt megírom, és ha pl jónak tartom azt, hogy a gazdasági nacionalizmus vádjával is ütni lehet ez6eket, akkor ütöm akkor is, ha az egyébként nem csak vérlázítóan hazug vád de még röhejes is.)
Vagyis ELVILEG minden kártyát ki kéne teregetnie a sajtónak, az egész pakli kitergegetése lenne az a feladat, amit egyébként a szájukkal csinálnak -de nem a kezükkel.

Ez ment végig az "olajügyek" feltárásában is, a pakliból csak azokat a lapokat volt szabad kifordítani, amik az ellenséges MSZP frakció vagy a jobboldal ellen szólnak. ["pirosgázolajat csak az MDF kútnál lehetett tankolni"]

magyar-magyar szótár 2011.01.09. 06:00:56

@JÓgyerek: Röviden:
Ha egy HOSSZÚTÁVÚ stratégiai döntést hozol, akkor óhatatlanul sérülni fognak taktikaitávú érdekek.

Vagy egy másik (egyébként lesántítható, hasonlatot csak szövegrövidítési érdekből tákolok itt össze) Magyarkártyában érvényes adura egy franciakártyalappal tromfolsz, ráadásul ez butikholmi, a jógyereksajtó ingyen osztogatja.

magyar-magyar szótár 2011.01.09. 06:16:49

@efes: Netokratív illúzió, amiről beszélsz. Az interneten a VÁLTOZÁS sebessége követhetetlen. Már jó régen lezárult a klasszikusan netokratív korszak, ahol tartanak még a piratebay és wikileaks ünneplő TÖMETek. (Nem tévedés: tömet, töltelék...)
Ahogy a blogolás korszakát is lezárták, mert most már kényelmetlen ekkora csürhét kezelni és tárhely (energia) igényes is. Ráadásul az internetvilágkatasztrófáról szóló jóslatok is indokolják az összébbrántást, igyekeznek az üzlett a lényegére lecsupaszítani: Ide a cím (és kapcsolati) listádat meg a levelezésedet
oszt takaroggy. Nesze, kapod ezt a lónyálat, szíjjad, szeva'.

Erre szoktam figyelmeztetni, amikor Zuckerberger cukipofáját nyalják a BillGércGecizők.

Ugye, a kizsákmányoló búrzsojjákot mindenki hájas öltönyös tésztapofájú gyűlöletesnek képzeli, s nem annak a szemre toprongy ( a méregdrága egyedi butikműhelyben speciális eljárásokkal mútoprongyosított) szabaságos iraki frontharcosnak 8frontruhába öltözött közülünkvalósrác a lábánál hátizsákkal, ahogy ahhoz a kedves orrpirszinges csajhoz hajol oda.

Mezítláb van lefotózva farmerpóló, egyszer, akár a miénk lehetne stílusú lakásában, közülünkvaló

Csúszás van, jelentős csúszás.

Egyszerűen ábrázolva: Tökéletesen új gazdaságiháborúk zajlanak, méghozzá kettő. Mind a kettő a Régi és Az Új harca. Az egyik még úgy -ahogy megfogható, de a másik nem. A másik kommunikációs síkon folyik.

Az én szememben az Új Kommunikációs spekulalisták semmivel sem gusztusosabbak, mint a régi kizsákmányolós típusú csíkosnadrágos nagyhasú cilinderesek.
A rojtos katonaisapós, zsávolyzekés, szétmosott HATÁSÚ farmerbe öltözött sarus csávó a hátizsákjával nem rokonszenvesebb attól, hogy még csak 24 éves és közülünkvalónak látszik, meg kópés a tekintete.
Attól ő mág buffalóbill, mert leöl 2000 tonnát, hoyg a lényegét, ami a hátizsácijába belefér, elvigye, a többi ottrohad. Én nem vagyok boldog attól, hogy a "netokrácia" 5000 spekulánsnak megengedi, hogy majd a "válság" végeztével az üzemanyagtőzsdékre vonuljon át. Jópofák ezek a gyerekek (vannak köztük tésztahúsú kopasz negyvenes kokainiosták, ez most mindegy)

de minek ekkorára nagyítani
Te azt is elhiszed, mert naív jólélek vagy, hogy az index egy hatalmas Blikk.

Talán egy inverzblikk tudna ráébreszteni, tudom, hogy számodra undorító játék, de képzeljük el, hogy A Cigány-ék fiatalok maradnak és ők a pénzmosodájuk segítségével (a mesebelipénz, amiből BÁRMELYNETOKRATA milliárdos tudna lenni) gründolnak egy inverzindexet, ahol most a számodra kedves politikai oldal ellen uszítanának, amit tehát te rögtön észrevennél, hiszen bántaná a csőröd az, hogy a Bástya Nyugdíjas Sakk Kör szellemiszinvonalán is címlapos lehet lenni (sőt terelik ebbe a bandát) csak a nemmegfelelő (de neked megfelelő) oldara kenje a fikát.

magyar-magyar szótár 2011.01.09. 08:34:58

@efes: magyarsajtóléksz: (a beszélgetők Ibn el Karavanszerraly kommunikációsügyi mufti és Petike öregtörök)

Ibn : Te Peti, mért akartok ti ennyire monopólium lenni, mindent kivásároltok, beszereztek, rábeszélitek a blogtert, hogy vonuljon ki meg ilyesmi, hát liberális ez?

Petike: Á, dehogy, de hát vannak piaci törvények, globálisan elvész, aki elapróz, ez a monopóliumratörekvés természetes a részünkről.

De így volt ez a közútifuvarozásban is, a felszálló ágban A Nép jogaiért harcoltak egyes szereplők, aztán meg azon lobbyztak, hogy a fasz kis semmibemenő 30-100kamionos foscégek lehetetlenüljenek el.

CSak a netokráciában ez sokkal gyorsabban zajlott le, egy generáció zsigereibe települt le a BillGérc gecizési vágy közben egy BillGércnél sokkal sunyibb és kártékonyabb szörnyeteget neveltek ki maguk közül.

Barát Józsi Guru 2011.01.09. 08:37:31

MIvel tökéletes ösvényt hagytam a Mágussal magam után, szerintem felesleges volt nevesíteni, ki vagyok.
Nem tudom, miért jössz nekem állandóan a hipermarketekkel, soha nem mondtam semmit a témában, ha jól emlékszem, de ha már - nem éppen én horgadtam fel, hogy neonfényes fővárosunk kávéházi - presszós kultúráját vágják gajra a betelepülő amerikai kávéláncok, és ez elkeserítő?

Barát Józsi Guru 2011.01.09. 08:38:44

A kész lapok - mivel bármilyen témában bármilyen véleményt meg lehet találni, ha nagyon keres az ember, tessék, a te véleményed is KONZERV, fűrészporos gyári süti
hetivalasz.hu/jegyzet/igy-gerjesztik-az-orban-ellenes-hiszteriat-34620

magyar-magyar szótár 2011.01.09. 08:42:21

@efes: Sőt, Barangó (vagy ki a faszom, legyen költő, bánom én) ártatlan az ügyben. Őbelőle kifakadt, ami kifakadt, akkor, amikor, nincs jelentőseg, kb annyi jelentősége volt, mintha valaki a HírTV-ben 2008-ban azt mondja, hogy Gyúrcsány Takaróggy. Zárt , egyívású, egyvéleményű közönség rádióján hangzott el (hányszáz hallgató fülébe, abből mennyi volt hasonlóan részeg?) Annyira nincs jelentősége, hogy szakszerű katolikus (református stb) kommunikációban kommentár nélkül hirdetik, mottóba szedik, Az Új Ember címlapját betölti KOMMENTÁR NÉLKÜL a puszta cucc. Sajnos azonban kommunikációs balfaszok vették kezelésbe a dógot, az önszopatás kategóriájába zuttyantva a cuccost.

Volt egyszer egy zenekarom, egyes tagok azt állítják, hogy felvételeink elhangzottak a Tilos rádióban. Én pedig azt mondom, hogy nem hangzottak el, mert kb hajnali 4 körül öt józan ember nem hallotta.

magyar-magyar szótár 2011.01.09. 08:47:52

@JÓgyerek: Szükség esetén (megfelelő szakember segítségével) tudnám bizonyítani, hogy nem látogatok bizonyos "orgánumokat" és nem olvasok ilyeneket.
A logikának van menete persze, vagy kerékvágása, ha tetszik és egyszerűen belecsúszik az ember.

A hypermarketekkel nem neked jöttem (mentem neked) hanem arra volt SZEMLÉLTETŐ példa, hogy van így is elég hamis vád.
Normális sajtómunkás elüti ezt a vádat, elkötelezett harcos sajtómunjkás viszont fogja és ezt is hozzávágja e z e k hez, hátha azzal találja el jó kupán.

magyar-magyar szótár 2011.01.09. 08:59:45

@JÓgyerek: Egy sajtómunkás számára a legsúlyosabb vád az elfogultság. Ő nem elfogult, ő csalás nélkül, csakis a tényekről, elfogulatlanul. Az tény, hogy nincsen úniós állam, ahol a mérethez képest ennyi külföldi "marketlánc működne ekkora importhányadú árukínálattal.
Amikor MÉG lehetet volna importsávokat lezárni , akkor a nyiljonminde3nvirág, ne államibeavatkozás döntse el, stb volt az érv a szabad piac "Jöjjön, akinek tőkéje van, termeljen azt, a i megterem vagy ha nem terem meg semi, verjék rá a műanyag lakatot, amíg le nem eszi a rozsda" (gyűjtésem jóoldali megfelelőújságírótól) Namost azonban ez történik a médiapiacon, jön, akinek tőkéje van, termeli a HÍGELEVENSZINTETIKUSIMPORTFOST (amit te útálsz és meg se nézel)
és akkor le kell nyelni azt, hogy Magyarországon gazdaságinacionalizmus van AZÉRT mert pár hónapja egy balfácán kormányzás veszettfejszenyelét keresi ezügyben.

De ez egy régi vitánk, te semmi kivetnivalót vagy károsat nem találtál abban, hogy importpénzből adtak importáru vásárlására gyorshiteleket, azt mondtad, hogy EZ természetes.

De csak Ausztruiába kell áthúzni a bokámat hogy belássam, nemtermészetes, mert hazai SPAR mellett mutatóba van még talán Lidl , apróságok és a hazai áruk ééééééérdekes módon 80-90%-ot képviselnek és persze a gyorshitelt is hazai származású pénzből adják. Vagyis akkor milyenmérce?
Az oké, hogy idehaza le kell ynelnünk a jóoldaliak kettősmércéjét belpolitikailag. De egy különösen protekcionista állam, aminek a parasztjai durván, fizikailag is fellépnek az import ellen , újságírója pofázhat olyat, hogy nálunk gazdaságinacionalizmus van?

Nagyon magaan keresünk tudományosszinten magyarázatokat, de sokkal primitívebb a valóság, a zsírtraktorosgazdát e z e k -kel azonosították és dögőjjön mind aki ezekhez húőz (közben meg jó sok jóoldali megfelelővállakozót is ellehetetlenítettek, persze abban a pártban voltak olyanok, akiknek még ez is a hasznára vált!!

Barát Józsi Guru 2011.01.09. 09:07:02

El kell hogy keserítselek, a nemzetközi forgalomban mozgó pénznek nincs nemzetisége, ezt hívják többek között globalizációnak.
értem, ha a te véleményed egyezik valamivel, az más eset, mint ha az enyém:))
Igazából az állandó egymás mellett elbeszélés abból fakad, hogy te nem velem, vagy Efessel akarsz vitázni vagy érveket váltani, hanem te az index-szel, meg a jógyerekblogokkal stb vitázóol, amit a szemedben Hanni, Efes meg én képviselünk. Lásd be, nevetséges a fejünkre olvasni olyan dolgokat, amit XYZ jógyerek blogger írt, akinek én pl. soha egy sorát nem olvastam. pl. SOHA nem olvasok tótaw-t, de álljak szőnyeg szélére, és maygarázzam meg, hogy is gondolta, amit írt:D

Fenehorizont 667 2011.01.09. 13:05:24

@JÓgyerek:
te, meg efes olyanok vagytok, mintha ezen a blogon oly sokat szereplő, sztereotípiákból összerakott jógyerek a betűk közül feléledne, odaülne a gép elé, és elkezdene kommenteket írni.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.01.09. 14:16:40

@fenehorizont: te meg egy penészes, rákos gennyfolt apád alsóján te gyökér.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.01.09. 14:22:53

@magyar-magyar szótár: A te szemedben semmi sem gusztusos saját magad agyonfényezett arcképénél. Irtó nagy baromságokat irkálsz médiaügyben, alapvető félreértésekben, melléfogásokban és tévedésekben vagy. Ha médiaügyben akarsz megnyilatkozni, akkor talán ki kéne lépned az index és tv2 által behatárolt, meglehetősen szűk keresztmetszetből, és akkor irtó érdekes dolgokat is találnál. Milyen Zuckerberggel jössz itt? Dikk bazmeg, az egy 28 éves éves, enyhe Asperger-szindrómás hülyegyerek! Amit viszont ő megcsinált, te is megteheted. Ja, hogy neked az büdös meg gusztustalan.... Na ezt sajnálom nagyon.

Barát Józsi Guru 2011.01.09. 15:04:06

@fenehorizont: nekem is megvan a véleményem rólad, de igen, valóban Jógyerek vagyok, és nem tartottam szükségesnek, hoyg elkezdjek személyeskedni, mert minek baszogatni a másikat
például pontos véleményem van arról, mekkora hímsovén balfasz vagy, ha női néven irok, akkor ignorálsz, de mikor megjelelnt Barát Józsi, vele rögtön haverkodtál:D
hogy mást ne mondják, amúgy is égnek áll a hajam a politikai véleményedtől, a nőkről alkotott, leszóló és lesajnáló véleményedről, de nem tartottam fontosnak, hogy itt Dudinál összepattanjunk ezen, mert elvégre ki a fasz vagy te, barátocskám, csak egy kommentnick, mig az én munkásságom egy része a női neveim alatt megtekinthetők, letapogathatók, mégis valami, nem egy ilyen jövök időnként, aztán beleböfögök hülyeségeket más csevegésébe típusú dolog

Barát Józsi Guru 2011.01.09. 15:05:06

@fenehorizont: esetleg, ha ÉRDEMBEN tudnál valamit bökni a felvetéseimre, azon túl, hogy Dudi seggét nyalod fényesre a helyesléseddel? hm ...?

Fenehorizont 667 2011.01.09. 15:36:57

azé a reakciókból faszántosan lehet látni, hogy a lejógyerekezés csakcsak betalált :D

Fenehorizont 667 2011.01.09. 15:45:24

@JÓgyerek:
most hirtelen nemtok érdemben reagálni, mer szerintem tökéletsen igazad van abban, hogy itt a szótáron belül jelentősen túl van értékelve a sajtónak emberekre hatása. leírtam már ezt egy párszor, még régebben.
eccer talán az is eljut az agyadig, hogy te nekem itt csak egy nicknév vagy, a nemedet kurvára leszarom.

Barát Józsi Guru 2011.01.09. 18:40:12

@fenehorizont: a "személyes" ügyünkről soha nem értettem, miért okoz orgazmikus örömöt valakinek ha felbassza a másik agyát a neten, de kiábrándítalak, sokkal nagyobbat kéne durrantanod ahhoz egy jógyerekezésnél, hogy nekem emelkedjen a pulzusom
nem a valós nememről van szó - a nickek neméről, amitől én bármi lehetek, de te előítéletes vagy a női nickekkel
Dudi szerint amúhy nem csak jógyerek vagyok, hanem nincs bennem empátia, hülyeség a jógatanfolyamom stb - holnaptól ezt is felhánytorgatod majd? Azért volt az erőteljes hang, mivel marhára nem csípem, amikor valaki papagáj. Tisztelt, szeresd, kövesd Dudit, de engem hagyj ki ebből. Amúgy szerintem nem imponál neki, amikor valaki gondolkodás nélkül átveszi a véleményét, jobban csípi, ha vitatkozik vele valaki:D

Barát Józsi Guru 2011.01.09. 18:41:59

@fenehorizont: a média- politika ügyünk:
értem, szóval igazam van
akkor miről vitatkozunk, és miért is vagyok JÓgyerek?

Fenehorizont 667 2011.01.09. 19:36:49

@JÓgyerek:
sztem te beteg vagy, baszki :D
legtöbbször már akkor nem emlékszem a nickre (természetesen egy pár, sűrűbben előfordulót kivéve), amihez tartozó hozzászólásra válaszolok, amikor elkezdem begépelni a választ. mindig igyekszem általánosságban válaszolni, és általánosítani, így egy csomószor a válaszaimnak asszem semmi köze sincsen ahhoz a hsz-hez, amire reagálok. vannak gondolatok a fejemben, amihez jó apropó egy hozzászólás.
a reakcióim pedig mindenkinek szólnak, aki olvassa ennek a blognak a kommentjeit, de az mán nagyon nem érdekel, hogy egy adott nickhez tartozó illetőnek, pl a 'dudi'-nak imponál-e vagy nem.

ha nem vetted volna észre, vitatkozni csak nagyon ritkán szoktam, veled sem tettem most, úgyhogy azt a kérdésedet totál nem vágom, hogy miről vitatkoztunk. írtam egy megállapítást, amire adott reakciókból kurvajól igazoltam magamnak a gépelés pillanatában még kissé bizonytlan előfeltevésemet. ha esetleg felbaszom vele valaki agyát, az sem izgat különösebben, mert a kommentnickek nemével egyetemben pont leszarom, hogy a nickhez tartozó személy mit csinálhat a billentyűzet előtt, mert valószínű soha a büdös életben nem fogok vele találkozni, és pláne nem fogom ismerni annyira, hogy az érzelmi kitörései nekem fontosak legyenek.
ez itt a zinternet bazmeg, nem a Való Világ. itt a leírt mondatok a lényegesek, semmi más. legtöbbször még azt se nézem, hogy kinek kicsoda válaszol.

kb 4 éve még nem untam ezeket elmagyarázni, de aszittem, azóta már fejlődött ez a dolog addig, hogy egy mittomén hány profillal rendelkező, tapasztalt kommentelőt nem kell ilyenekre rádöbbenteni.

azt, hogy az itteni pár hozzászólásod által sugallt kép nekem mér tűnt jógyerekesnek, istenbizony, hogy nem kezdem el legépelni, márha nem haragszol :D

ennyit a 'személyeskedésről'. asszem ezután olvashatjuk tovább a blogot, és kommentelgethetünk alá, szépen.
...és ne engedd, hogy ebbe belezavarjon a kommentnickek mögött megbúvó, egymás számára ismeretlen személyek közötti, általad odahaluzott 'szimpátia' vagy bármilyen más kapcsolat ;)

Barát Józsi Guru 2011.01.09. 20:39:19

@fenehorizont: részemről lezártam, mert nekem dögunalmas szellemileg alattam álló kis pöcsökkel vitatkozni, akik máshonnan copizzák a jelzőket (jógyerek), és "nem akarják begépelni az érveiket" (mert nincsenek) - jógyerek vagyok? OK, de találj ki saját jelzős szerkezetet rá? nem megy? :))
a "beteg" a legirodalmibb kifejezésed? ajvé:D

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.01.10. 10:14:52

Nagyon jó ez a poszt tisztelt szótár úr, gratulálok!

magyar-magyar szótár 2011.01.10. 11:23:16

@Levéltáros: Pthruu, basszameg, akkor megint le lettem baszva.

Fenehorizont 667 2011.01.10. 12:08:14

@JÓgyerek:
hácc...ha már így kiragadtad a hozzászólásom legjelentéktelenebb részét, és mindenáron érvet akarsz az esetleges jógyerekséged bizonyítására, akkor így nagyhirtelen eszembe is jutott egy kevés energiával, viszonylag röviden leírható.

a jógyerek-típusú egyéneknél figyeltem meg azt, hogy kisebbrendűségi komplexusuk úgy csapódik ki és válik érezhetővé, hogy 'szellemi szint'-eket (bocs a kopiért:) állapítanak meg, amiken magukat mindig a velük éppen aktuális konfliktusban lévő, és nekik nem szimpatikus résztvevő (ami akár egy egész embercsoport is lehet) fölé helyezik.
olyan ez, mint a cigányoknál a rajoskodás, de azt most megint tuti nem fogom leírni, hogyan feleltethető ez meg pontosan egymásnak.

persze nem törvényszerű, hogy az így viselkedő ember feltétlen jógyerek. a logika nyelvére lefordítva ez csak egy szükséges, ámde nem elégséges feltétel.

2011.01.10. 12:15:58

Első olvasásra talán off, de szerintem nem...
1990 előtt és után dolgoztam német,osztrák, francia cégekkel.
90 után egyre inkább feltűnt a különbség az itteni, és az ottani tulajdonosok mentalitása között, már ami az alkalmazottaiktól elvárt hozzáállást illeti.
A "régi" kapitalistáknál a követelmények első tíz-húsz pontja a szakmai hozzáértés volt, következett a munkabírás, és később valahol a lojalitás.
Nálunk az első száz pont a lojalitás, a második száz a munkabírás, és valahol később jön a szakmai hozzáértés megkövetelése.
Persze tudom ,hogy van kivétel, de ezt sok magyar cégnél tapasztaltam.
Nincs ez másképp a sajtónál sem,ha a felszín alá is nézünk.
Az meg, hogy mennyire hiszi magát nálunk a sajtó ötödik hatalmi ágnak, és mennyire az valójában,szerintem erősen vitatható.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.10. 13:08:20

én az egész médiavitához annyit tennék hozzá (azon túl, amit hangsúlyozni már én is unok, hogy a médiatörvény nagyjából olyasmi nekem, mint 1939 előestéjén kiterjeszteni a hatalmunkat a fakardokra), hogy tulképp a bármilyen újságírással mainapság a legnagyobb gondom pusztán és lényegileg formai. A sajtómunkásság produktumainak nagy része egyszerűen (nem tartalmilag, hanem formailag) olvashatatlan. Hogy ez miért van így, nem tudom. De magasabb rendű tartalmi-szerkesztési elvekről értekezünk, miközben alig-alig találni egy épkézláb mondatot újságjainkban, merész. Nem helyesírásra gondolok, pusztán fogalmazásra, kifejezőkészségre.

Mintha nem nagyon lenne újabban.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.10. 13:09:27

megjegyzem, érdekes és tanulságos, hogy a szívemnek kedves netes publikátorok nem mindig kedvelik egymást...

hehe

magyar-magyar szótár 2011.01.10. 15:45:00

@vészmadár (pica pica): Én az egyik legmegengedőbb bloggobarom vagyok, én kedvelem IGe Őszentségét, Hannibal egyenesen Nagy Tanítóm, pedig feleselek vele, még jókislányokat is kedvelek, nem csak jógyerekeket. Talán egyetlen eredményem, hogy milyen szines, mindenoldali állandó beszélgetőtársaim meg bloggoismerőseim vannak.

Egyébként meg a régi papíralapú öregtörökök is úúútájják egymást rendesen a magyar nagyon irigy , ravasz és törtető. A Nyugatnál mekkora szarkavarások voltak, ármánykodások, Babits sugalmányozta Kosztolányinak az Ady-affairt, aztán amikor kitöert a balhé, hallgatott, ésígytováb. Ezek ilyen jelenidejű prammpramok, két év múlva már senki nem fog emlékezni Bezzegónijós szinten mi volt itt csak valami olyasmira, hogfgy jellegzetesen scheiße zigeunerwirtschaftot csinált az az izgága népség, de hogy mért? saját fajtájára árulkodott szokása szerint...

magyar-magyar szótár 2011.01.10. 15:53:27

@efes: Mi ez a dühödt általánosítás. Jelenleg az index a vezető hírgyár, azért ne haragudj, mutass még egy médiumot, ami rendes politikai pártot gründolt 3 év alatt! Én aztán nem fényezem az orcám, ecshém, ezzel az eggyel hiába vádolsz. Aktuálisan most olyannal lehet fényezni, mint celluksszal leragasztott csőrű bagoly műkoptatott (pecsételt hatású) CENSORED felirattal.

Mit vagy úgy berágva. A Retek meg a Hattyúnyak a piacvezető? Igen. Az index a piacvezető? Igen. A Netes reklám markolja a legnagyobbat? Igen . Az index vállalat markol a legnagyobbat a netescégek közül, igen. Akkor ki a hazug, aki marghinalizáljam, hogy ááá, ez csak egy blikk?
Nézd már össze, a Blikken csak turha van. Smmi köze a blikkhez, a blikkség egy halovány melléksávja. A politikai hírpiacon viszont az MTI -vel egyenrangú forrásként szerepel anélkül, hogy rá az MTI közszolgálati kötelezettséegi (kommentálatlanul hagyott hír) kötelezőek lennének. Az index egy jópofaságbal irányzékot adva tud kitálalni egyy hírt (vagy szándékos hazugságot)
Az index kint is és bent is meg tudja fogni az egeret, ez csak a bulvármédiának megy, mert EGYÉBKÉNT bulvárhiradó, ha pedig a rendőrperek híreihez csürheizmust vágot be, akkor az politikailag megfelelő sugallat volt.
És most azok, akik élvezték ezt, fosnak attól, hogy majd ijedtében a két gagyitévé az aktuális kormánynak nal ugyanúgy, ahogy nyalt 2006. őszén.

Pedig nem fog, mert van m,ég a személyes meggyőződésük (ami kb olyan alakú, mint a tiéd, tehát politikailagmegfelelő)

magyar-magyar szótár 2011.01.10. 16:00:20

@efes: Minden valóban irtóérdekes dolog marginális, egyre marginálisabb. Én képviselek egy álláspontot és vannak, akik komolyan (nem hiszterizálva) képviselik az aktuálisan hasznos, politikaimegfelelőálláspontot, de nem őket teszik föl a Zárt Tartály nézőkéjeébe [index kiajánló]

Ne hülyéskedj már, pont itt van a szemléletes példa, 6000, 600, 60 és hat napi PI érték. ÉS ez pénzre megy! Igazad van, sok érdekes dolog van körön kívül, punnyad el napi 5 PI-n.
Ez tipikus jógyerekmagatartás, amikor bemutatom a korszerű fegyvereiket amikkel lenullázák az ellenfelet, elkezdenek pirnkodni, hogy ááá, ez csak egy vacak neutronágyú, sokkal fontosabb dolgok vannak a világon, pl a madárcsicsergés.

Barát Józsi Guru 2011.01.10. 16:56:44

@fenehorizont: A dolog ott sántít, hogy te előbb jógyerekeztél le engem, mint én szellemi szinteztem, istenem ha én is jövőbe láthatnék, esetleg médium is vagy? :D
Az emberi interakciókban a személyészlelés során történő kategorizálás és sztereotipizálás nem segíti, hanem torzítja a személyészlelés pontosságát, remélem nem emberekkel foglalkozó szakmában dolgozol, mert akkor szarban vagy szakmailag is, sajnos, nem csak formál-logikailag.
Továbbá örömmel tölt el, hogy sikerült pár begépelt sorból (amit a nick gépel be, nem az ember, ahogy legutóbb tőled tanultam) teljes személyiséganalízist készíteni rólam, és mondd, csak a lelki diagnózis felállításával foglalkozol így neten keresztül, vagy mentálhigiénés tanácsokat is adsz kérésre?:))
Valami nagyobb durranás tőled, ahol nem csuklóból tudnék választ gépelni, csak 3 perc töprengés után? Esetleg? eröltesd már meg magad, ez az előző válaszod felér egy törölköző bedobással.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.01.10. 17:07:19

@magyar-magyar szótár:

Nem kell az én soraim között olvasni, ha dícsérek, akkor az dícséret.

Egyébként nem az index a piacvezető, hanem az origo, csak a tények kedvéért.

Barát Józsi Guru 2011.01.10. 17:14:50

@Levéltáros: végre megerősít valaki, ezt már annyiszor elmondtam én is Dudinak, az origoról, még statisztikákat is mutattam neki, de nem hitte
talán neked elhiszi

Fenehorizont 667 2011.01.10. 18:17:35

@JÓgyerek:
teljes személyiséganalízt? én csak pár sort írtam, ha jól emlékszem. egy hozzád hasonlóan magas szellemi szinten mozgó ember teljes személyiséganalízisa ennyi lenne? :D
ez nem személyiségjellemzés volt, csak egy teljesen alap megállapítás, ami majd minden emberre ráhúzható: aki egy bizonyos tulajdonságot szebbnek-jobbnak gondol egy másik emberénél, az nem biztos, hogy valóban elhiszi, tényleg rendelkezik vele. egyszerűbben: aki henceg valamivel, ott biztos, hogy gondok vannak a személy és a hencegés tárgyának kapcsolatával.

azt meg pláne nem értem, hogy a mi a bajod a jógyerek-kategoriával. oké, hogy szótár szerint ez a jelző becsmérlő, nade szerinted is? akkor ki is veszi át szótár gondolatait?
mer szerintem pl egyáltalán nem feketén szar az ilyen ember. soha nem is írtam itt ilyesmit. ilyenek között töltöm az életemet.
a lejógyerekezést csak abban az esetben élheted meg sértésként (márpedig annak veszed, ez látszik), ha minden egyes jellemzést, amivel szótár körülírja a jógyereket, magadra veszel, mégpedig negatívan. magadra kéne? ha magadra kéne, akkor negatívan? (isten ments, hogy ezekre válaszolj, mer nem érdekel. fogd fel költői kérdéseknek.)

olyat sem írtam eddig, hogy nick gépel. nem is értem, honnan vetted.

és még egy észrevétel: ha jómagyar módra te ezt harcnak fogod fel, akkor sok értelme nem lesz a végének.

azt meg pláne fosom le, hogy mennyit töprengsz egy válaszon. ha nem tetszik, amiket írok, mer eccerű, és nem töprenghetsz rajtuk eleget, akkor ne válaszolj, és le van rendezve.

Fenehorizont 667 2011.01.10. 18:19:06

@JÓgyerek:
azért azt nemhinném, hogy nem hiszi el. múltkor énis pont a statisztikákon kattogtam. az index a 8. legnépszerűbb magyar internetes oldal, az origo meg a hetedik.

Cat Walk 2011.01.10. 18:21:13

@fenehorizont: szerintem ITT hagyjuk abba, PEACE:)

Fenehorizont 667 2011.01.10. 21:38:21

@Cat Walk:
tudtam, hogy bedobod a törölközőt nyenyenye

magyar-magyar szótár 2011.01.11. 02:38:46

@fenehorizont: @Cat Walk: @efes:
Számomra az az érdekes, hogy erkölcsi etalonjaim, a két jógyerekbarátom csúnya durvulásba tört ki tegnap (ellenőrizhető a kommentekből) polemia közben egyszercsak elkezdtek gondolkodás nélkül csapkorászni éssssh túlzó kifejezésekbe kitörni, meg lenézően beszélni. Olyan hangnembe süllyedve szinte már, ami e blog látogatói közül esetleg"a palinénit" szokta jellemezni (és akinek orvosiigazolása van ilyenre)

magyar-magyar szótár 2011.01.11. 02:44:17

@efes: Te, te KÉPek és STATISZTIKÁK embere, teee! Hát nézzed: (az iskolapéldát:) Ugye, ott van a brüsszeli beszámoló. Többszáz kép készült A Rém-ről ugye. A szöveg megtámadhatatlan és a címlapon egy (1db) kép látható, amin Itália Rémével vigyorogva szkander-kezetfog. Statisztikailag tehát egyetlen kép (egy strigula) százat ér. Kormánytelevízióban 240000 kockán ábrázolják a Kedves Vezetőt északoreai stílusú aláfestő esztrádzenével és a Jóoldali televízióban pedig összesen 15 mp-ert szánnak, egyetlen egy (') képkocka kimerevítésével. Ez az egy kocka több, (és kommunikációsszempontból hasznosabb) mint 240000 ráadásul Vásárhelyi néni statisztikai módszerével még egy csapásra alkalmas (vagy többre)

magyar-magyar szótár 2011.01.11. 02:49:57

@Levéltáros: Az origo akkor piacvezető, ha márkák szerint (lásd a V.A.G. módszert, külön a Skoda, a Seat, a VW és az Audi , pl az egy szerelőősoron ugyanazon munkások által szerelt Arosa Seat maszkkal és emblémával Seat-ba számolódik, Lupo maszkkal meg emblémával és VW-be) széjjelszedjük a témát. Kellemetlen is Anyunak ez a piacvezetési pozíció, hiszen itthon anyu egyszál farmerben meg pólóban cicifiXXX nélkül ül le közénk, ad nyamit, játszik velünk és szopat rendesen és ugye egy másik anyu, aki röhögve könyökli ki az ellenfeleket a piacról, meg dúl az oooooolyan kényelmetlen ebben a netokratív idillben.

Súőt, ideológiailag az Origo együttműködik az index-szel és hasonló receptek alapján eteti a népet a gyors-hírbüféiben, pl a koch-olás tökugyanaz, talán az erőltetetten jópofáskodó humorból szórnak bele a tésztába kevesebbet. De a LINE az egységes.

magyar-magyar szótár 2011.01.11. 03:02:58

@JÓgyerek: A piacvezetésről: Éveken át az Opel piacvezetőbb márka volt, mint a V.A.G. Az emberek azt se tudják, mi a V.A.G. (vagy a P.S.A.) a statisztikusok pl a statisztikákban (most torzítok az egyszerűség kedvéért) azt látták, hogy 1. a Suzuki, 2. az Opel 24egységgel és 4. a VW 16, 8. a Skoda 8. 11. a Seat 5 és 13. az Audi 2. egységgel. Ráadásul ha szakmailag tekintjük, akkor egy év statisztikája nem tromfolja háromét.

Az 1998-2002. közötti sajtódiktatúra és súlyoselnyomás bizonyítéka az Politika sajtóéletbe való beavatkozása. Ezt úgy kivitelezték, hogy csak az Állami Beavatkozást ábrázolták, de ha rosszoldali mirrjádoss fektetett be, persze azt is oda számolták, ahová jólesett nekik. Így alakult ki a jógyerekkörökben az ezüsthajózás játéka , egy kis alumínium pitlit toszigáltak nagy csatazajt csinálva a szájukkal emitt, miközben amott AranyHajó Armada vonult el csöndben.

(Valamint lásd, amit Levéltáros úrnak írtam)
Egyébként azt is többször megmutattam, hogy ha a statisztikában nagyon kellemetlenek a számok, akkor Vásárhelyi néni módszerével ki lehet mutatni darabszámra túlsúlyt, ugye, ha pelyvát veszünk, akkor a minősíthetően pelyva aránya abban 1238:54, de ha mérlegre rakjuk, 54 búzaszem többet nyom, mint 1238 pelyvahéjacska és pihécske, ha meg még azt is hozzászámolom, hogy pelyvából növény sose kell, viszont 54 búzaszem mint hatványozódik aratás után... Érted, ugye, te kis statisztikus, teeee!

(a RémHírTV alkalmatlan "piacibővítésre" , egyetlen hőstettükkel, a tévészékházostrom elbaszott közvetítésével legalább 10 évre adtak palacsintasütőt a jógyerekek kezébe csapkorászni ők maguk)

Cat Walk 2011.01.11. 07:37:27

@magyar-magyar szótár:
@fenehorizont:
Egy személyes közlemény. Ha kevesebb munkám lenne most, vagy itt lenne a tavasz, talán másképp látnám, de most, túlterhelve, a londoni ködben azt mondanám nektek, meghatározott ideig én leszek itt a NÉMA nőolvasó.
Kissé elegem van belőle, hogy Hannival vagy Efessel mi lettünk az állatorvosi lovak, a saját vélemény nélküli hülyegyerekek, akik a komment begépelése előtt (szerintetek) kijegyzetelik a "megfelelőoldali" sajtót. Igazából ezt egyiketek sem tudja alátámasztani, de milyen jó is ezt hangoztatni. Pár napja mutattam be Dudinak, hogy bármelyik véleményéről én is szerzek két perc alatt linket a számára megfelelőoldali sajtóból.
Azt hittem, itt Dudinál kialakulhat valami értlemes vita, eszmecsere, de itt sem megy más, mint egymás érvek és ész nélküli minősítgetése. Erre most nincs szükségem.
szóval, nem akarom tovább ragozni, határozatlan időre önkorlátozok, és csöndben maradok.

Fenehorizont 667 2011.01.11. 09:53:00

@Cat Walk:
ez pl. részemről nem egészen így van.
a te kommentjeid sztem jók, hannibál kommentjeit is szeretem olvasni (bár azok mindig nagyon óvatoskodóan rövidek), efesen meg szeretek röhögni. nemtom mér címezted ezt nekem is, mer én egy szóval nem írtam olyanokat rólad, hogy véleménynélküli lennél, vagy jegyzetelnél jógyereksajtót. rendben, eccer lejógyerekeztelek, de az inkább csak provokációnak indult, fene gondolta volna, hogy így betalál...:D
nem kell hisztizni (vagy ha már hisztizel, és nem írsz, akkor könyörgöm, ne jelentsd be, mer az mindig röhejes...), szard le mások véleményét - a valóvilággal ellentétben itt nyugodtan megteheted, ez csak egy blog a zinterneten.

magyar-magyar szótár 2011.01.11. 10:12:24

@Cat Walk: @fenehorizont:
Képzeljétek el ezt a "fűrészelést" ami most itt megy, minden témában, vágatok vannak és ezekbe óhatatlanul belecsúszol. Lehetetlen pl alternatív véleményt közölni. Létezik pl olyan rosszoldali médiatörvénykritika, amivel érdemes lenne foglalkozni (Ablonczy Bálint) de "letérő" (mármint ugye nem búnkóó jóbbóss) ugyanigy vanna a jóoldalon alternatív vélemények, amik szintén nem kapnak teret.
(most gyűjtöttem be egyet a bájerzsótozásról T'falvitól ami érdekesen vág egybe Hanni hasonló véleményével... de még két fecske se nyit strandszezont)

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.01.11. 13:52:50

@magyar-magyar szótár:

Na már csak nem hagyom magam te autónepper. Pont fordítva van: az index nem indexként fut, hanem CEMP csoport néven, amiben a blog.hu is benne van, meg az összes indás közösségi nyavaja, meg velvet és társai, az origo meg iwiw nélkül, ugyanis az iwiw is megelőzi az indexet (néha a startlap is).

magyar-magyar szótár 2011.01.12. 07:20:08

@Levéltáros: ne hülyéskedjünk már, nem mindegy, hogy szalmájával törekjével korpájával számoljuk vagy netto. Elkezdem Deutsche Telekom-ostul számolni joszt akkor már nagyítóval se találom.
Bizonyos metszésben a treszkóújság a legelterjedtebb. Ha Kiskúnszaros tekintetében vizsgálom, a ajtóorgánum, ami a legnagyobb számban eljut Kiskúnszaros népéhez az a Kiskúnszarossi Harsónna. 2781 pld, második a Népszabadság 73 harmadik a Magyar Nemzet 21 és még van a régiós axelspr ami kb 98

A MH "országos napilap" ha a hirdetésikötelezettség szerint nézem, a bíróság elfogadja, de egyébként ??

magyar-magyar szótár 2011.01.12. 08:06:11

@Levéltáros: Az iwiw reklámbevételekben előzi meg az index csoportot?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.12. 08:43:53

azt gondolom, a méretvitába belekotyogva, érdemes mindenképp bizonyos kritériumok szerint is súlyozni. Hogy más példát ne mondjak, akárhány kulcsa lehet a 300 szobás palotámban a csajnak, ha nálam van kettő: a kassza és a budi kulcsa: én vagyok a főnök.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.01.12. 09:29:50

@magyar-magyar szótár:

Én itt nézem:

www.webaudit.hu/

Ez csak látogatottság, és pont az index esetében van szalma meg törek hozzárakva. Érdekes, hogy amióta a politika központi téma lett, az iwiwet megelőzte az index, bár ez gondolom a facebook térnyerése miatt is van.

Reklámbevételeket nem tudom, azok vagy nem publikusak, vagy hazudnak.

@vészmadár (pica pica):

Az biztos, hogy az Index véleményformáló, az origo inkább csak egy hírportál. Gondolom ezért vesz át dizájnt és embert is az origo az indextől, és nem fordítva.

magyar-magyar szótár 2011.01.12. 11:23:21

@Levéltáros: Az agyam eldobom, látogatottsági adatokat mutatsz nekem, hát kommunikációszakos kisbabbucili vagyok én, akinek cumi kell oszt akkor marad?

Reklámtorta adatot mutassál, ki mekkora szeletet vesz ki a reklámtortából, én ócska adatot tudok, amiben az index vette ki a legnagyobb szeletet és a következő az vagy 30%-kal kisebbet.

Mindenkit a maga műfajában kell vizsgálni, tehát ha a napilapok reklámtorta részeiről beszélünk, kétféleképpen lehet taglani, hogy a hígelevenfos is napilap (Blikk) vagy együtt is tálalhatom a Blikket a Népszabival 8emmá majdnem jó) vagy hagyom a hülyeséget és MINŐSÉGI vizsgálatot tartok, tehát a véleményvezérlési pontok közül ki vesz nagyobb szeletet.
Vásárhelyi néninek volt az a trükkje a fideszmédiatólsúly kimutatásában, hogy olyan narginális( 400ezer néző) orgánumot, ami negyedét se kérheti egy perc reklámidőért ezen adatok mellőzésével "hűűűddeveszélyes!" nek tudott kimutatni.
Várj:
Véleményvezérlési szem,pontból mi ér többet a nagypéldányszámú (itt látogatottságú) Metro ujság vagy a népszabi. A népszabihoz mérten a Magyar Hirlap nyugdíjasmagazin (úgy értem, zárt körnek szól, míg a Népszabi olvasóközönsége mindenoldali, még jobberek is olvassák. Kontra viszont nem fordulhat elő, hogy "baller" nyilvánosan MN-t olvason.

magyar-magyar szótár 2011.01.12. 11:27:38

@Levéltáros: Az origonál szorgalmasan gyakorolják az index módszerei alapján a sugallmányozást. nem azt állítom, hogy olyan jól tudnak sugallni, de haladóak ezügyben .Az irály pedig ugyanaz. Az fn.hu, at origo és az index teljesen egyformán sugallmányoz, de az6 utóbbi az iránymutató és innovatív, az úőj dolgok először mindig ott jelentkeznek. Nekem az tetszik, amikor a cím és a kétsoros felhívórész álltását amúgy a szöveg (valahol alul) megcáfolja. Ez pl egy sugallmányozási eljárás.

Elég ócska sugallmányozási fogás a szavaztatás, amiben vagy preferenciális feklmérést rejtek el vagy sima hisztit:

Sugallat: Mindenki barom és hülye aki összeeskövéselméletet gyárt.
"szavazás":
Médiatörvény: már európai szinten folyik a diplomáciai küzdelem

Ön szerint szervezett akció folyik a kormány ellen?
Teljesen egyértelmű: a New York-Tel-Aviv-Párizs-Berlin-Moszkva-Tokió-Bukarest-London-Pozsony-Jókai utca tengely műve
Igen, hazulról szítják a fizetett huhogók, megélhetési rettegők, demokráciaféltők
Soros akarja a soros elnököt lejáratni
Barroso utálja Pestet, jól jönne neki egy kis bojkott
Nem, magunktól vagyunk ilyen hülyék
Nem, de nem lenne rossz, ha szervezett lenne, akkor talán meghátrál a kormány
Gyurcsány a hibás

magyar-magyar szótár 2011.01.12. 11:30:09

@vészmadár (pica pica): Erről van szó. És még nálam egy olyan kulcs is van, amivel mindenvendégem bármelyfiókjához is hozzáférek és MINDENÜKET végigfitethetem. (A Hall-ban éppen a személyes övrő védelémért folyik kampányom)

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.01.12. 13:02:54

@magyar-magyar szótár:

Aha, megértettem, hogy reklámtorta, azt nem tudom, hogy mekkora, de simán elhiszem, hogy az index az első. Az agyadat ne dobáld, még a végén baja lesz, aztán poszt nélkül maradunk.

Nyenyenyenye az origot akkor is többen olvassák!

magyar-magyar szótár 2011.01.12. 13:39:27

@Levéltáros: Az origo ugyanaz sokkal halványabban és kékben. Nekem Bogikaka sokkal rokonszenvesebb, jobb a stílusa, helyesírása és ő ilyen fasza rovatcímeket tud kitalálni, mint az EHESVGAYOK ,[amikor a bűnügyikvóta volt a napislágertéma, a sugallmányos] 20% - az origonál unalmas,, lédig parfőmmel permetezett kelkáposztafőzelékszagú címlaptündérek vannak. Némelyik szöveget egy általános iskola újságírószakköréből hazavágnák.

kikoránkell 2011.01.12. 13:40:36

úgy néz ki, hogy a fidesz sajtószabadság-ügyben azt kapja, amit fletó kapott a vizitdíjas népszavazáson. merugye, az se a 300 flóresről szólt.

magyar-magyar szótár 2011.01.12. 13:55:03

@kikoránkell: Erről beszéltem én is, nem tudom, hogy a jóoldalnak az a fele, akikre ba haladójóoldaliak fintorognak (A hírszerző jógyerekfelmérésén azok, akik a két lehetséges jó küzül a kevésbéjót választják, Tokf' is iregmorog, hogy ez nem a létatétről szól[na az álmodozók szerint D ]

Én azonban óvnék az analógiáktól. Az más szituáció volt nagyon ( 2007. június végén megbukott a biztosítók ellenállásán az 500milliárdos ötlet, DE NEM TÖRTÉNT HÓNAPOKIG SEMMI ezt a halott ötletett dédelgettették a sajtóval, majd jött a fidexx a népszavazás halott (és fölösleges) ötletével és magára vette a [nemlétező] reformok megbuktatásának bűnét (a jóoldali sajtó be is állította mind bunkóknak és visszaaszocializmusbakaróknak sok pénz mentr erre a kampányra) Miért is miért is kellett volna lemondania a "kormány"nak a népszavazás miatt, amikor ez nálunk nem volt szokás, ism.ism.ism. Nálunk a bukott kormányak nem kell távoznia. Így persze a mindenkorioldalak külföldre rohangálnak árulkodni, miszerint "Nemakarlemondani, nemakkar4lemondani!" A hülyék Brüszelbe, az okosak viszont a kapcsolatitőkéjükhöz fordulnak.
A Vonal Alatti PR-rel még termékmarketingben is többre menni, mint a direkttel.
Ám azért a kormány nem mond le.
Ezért reménykednek Göncz Kingáék az únióselnökség elvételében, de az is kevés lenne nem tudom, hogy egy a npészavazáshoz képest a Bástya Sakk Kör értékelése szerint mi az értéke...)

Nem, magunktól vagyunk ilyen hülyék [jóválasz]

Nem, de nem lenne rossz, ha szervezett lenne, akkor talán meghátrál a kormány [nyugdíjas tagozat és Bástya Sakk Kör]

kikoránkell 2011.01.12. 19:31:04

@magyar-magyar szótár:
hogy az analógia rossz-e, az csak perspektíva kérdése. nem kell a sztratoszférából nézni ahhoz, hogy látszódjon, mindkét esetben kumulált elbaszások büntetése folyik, függetlenül az aktuális tárgytól.

Cat Walk 2011.01.15. 10:36:32

valóban sajtószabadság van, különben a súlyosan jóoldali Kornai prof. cikke nem jelenhetne meg, ugye
nol.hu/ajanlo/kornai_janos

vigyázat, hosszú, szakszerű!
ha valakinek van türelme elolvasni, értelmezni, szívesen megvitatom vele, ha az illető képes felülemelkedni azon a szinten, hogy ez "micsoda fasság" és "Kornai jógyerek"

magyar-magyar szótár 2011.01.16. 08:49:09

@Cat Walk: Van még Népszabadság? Tegnap láttam a tévében, hogy sajtóállapotaink olyanok, mint Fehéroroszországban, sorban tartóztatták le tehát (csak a tévé nem mutatta) az értelmiségi ellenzékieket, hurcolták őket el. Január 3-a óta nincs sajtószabadság, tehát a nol-blog vagy nincsen vagy kormánybizutos felügyeli vagy nem értek annyira hozzá, a médiahatóság embere, Bajszos Néni kutyája vagy ilyeski.

Nem is merek a nolblogra kattintani, mert a terrorelhárítás leszed és begyűjt, megfigyelnek és listára tesznek ezek a lukasenkóskodók, akik egyszerre tudnak putyinisták is lenni. (Ugye Putyintól úgy tüntethet Kaszparov, ahogy akar, Lukasenko meg letartóztattatná)

Cat Walk 2011.01.16. 09:43:11

@magyar-magyar szótár: lusta vagy elolvasni:)
amúgy most van a Bajszos Néni a rémhírtv-ben, és fantasztikusan jól néz ki, valaki szólt neki, menjen el kozmetikushoz, normális séró, rendesen felöltözve, stb

magyar-magyar szótár 2011.01.17. 06:09:05

@Cat Walk: Hát ez Kósa esete a basahalom-blogban. Ha KÓsa feleségével riport készül és Kósát nem említik, az is baj. Kósa keveset ír internetre.. ez is baj. De az ellenkezője is. nem tudom, mit kéne csinálni Bajuszos Néninek, én ha Csili CSala bá lennékl, kivenném a képletből. s mindet, az összes játékát elrontanám a jógyerekeknek. Visszaállítanám a sajtószabadság 2009. március 29-i állapotát. Úgy értve, hogy a szabadsajtónak a kormányhoz való viszonyát és segedelmét is persze . Kurva érdekes lenne, hiddd el!
süti beállítások módosítása