Az Ötödik Hadoszlop a sajtó volt. Nyomtatott sajtó, meg a filmhiradó -Franco valamelyik fasiszta tábornokától terjedt más nagyáltalános-jelentéstartalomba széjjel, állítólag , ez a kifejezés.

 Az "ötödik hadoszlop"kifejezés Emilio Mola Vidal tábornoknak tulajdonítható, aki egy a 1936 rádiós beszédében használta a spanyol polgárháborúban, midőn Madrid felé közeledtek a lázadók. A  tábornok elmondta, hogy míg a parancsnoksága alatt négy hadoszlopban vonult  Toledo , Extremadura  és   Sierra de Sigüenza felől, volt egy  ötödik hadoszlopa is, a frankóista felkelés Madridban rekedt földalatti támogatói. Mások , mint Mihail Kolcsov, a moszkvai tudósítója a Pravda tudósítója és Sztálin személyes megbízottja szerint   Varela tábornoktól hangzott el először ez  a kifejezés. (Mihail Kolycov [helytelenül, de ismertebben Kolcsov]: Diario de la guerra de Espana Háborúsnapló a Spanyol [polgár]háborúból  [spanyol] Spanyolország,  Barcelona, 2009.  Planeta kiadó p. 208).

Nos, Tisztelt Szajkómunkásság, elavult Uraim és túlságosan Drága hölgyeim, kalap-kabát: Önök le vannak amortizálva az Ötödik Hadoszlopban. Sokba kerülnek és a Reklámtortából egyre kevesebbet halamolnak fokozódó költségigények mellett. És kapnak majd mindjárt még egy vékonysort a faszista c. szócikkben is...

 

A jövő a netokratív néphülyítésé -adjunk az egyébként saját magunk által generált szarnak mindnagyobb pofont. Többszáz sajtómunkás helyett megteszi néhány bloggerként álcáskodó újságíró meg az ingyenmedvék falkái.

Ha 2005-és 2009. között a parlamenti demokrácia mellékessé tétele volt a fő, most már a nyilvánvaló pocskondiázás a cél. Éljen és virágozzék a southparkiánus mindenszarizmus egy kis bohóckodós jópofimaszattal . Szar a magyar: nem tud örülni annak a szar parlamentjének se' , hogy egyáltalán van. A jellegzetesen gecista elavult papíralapú  szajkómunkásság mélymagyar mindenszarizmusával jócskánt hozzájárult ahhoz az elmúlt 12 évben , hogy a büdösnép fesztet csak jaztatat fitesse, hunnan van a képviselőknek, mibű van, mennyi vaót -mintha éppenséggel a szajkómunkásság fotoszintézis útján folytatna anyagcserét.

Egy parlamenti képviselő nem keres annyit, mint Szily László, aki tüntető jópofasággal, amíg a brancs galeri a narancsingekben gályázik, kint marad az elavult papírsajtóorgánumokkal terítékelt asztalnál és igyekszik a legismeretlenebbet kipecázni az ismeretlen terítékelő fikázására.

Nem tudom, mennyivel nagyobb gecizmus pl a képviselők költségtérítési bulija a Wallis Mosodák Rt index-tunningolásához és pályára helyezéséhez képest... Igazából éppen most nem, nem most  kéne látványszinten mókás gecizésnek följavított gennyizmussal [-> genyaság] nekiesni a parlamenti demokrácia külsőségeinek, igazából nálunk még mindössze húsz éves cuccról lenne szó, hogyan ápolunk mink ebből ki megfelelő konzlib'et kedves Tokfalvi, ha ahhoz majdnem annyi év kell kéne, mint az angol gyöp -höz is... Mégjellegzetesebb annálisgenyább indexista stílusban összefoglalva: Úgy tesznek a fiúk, mintha szűznemzéssel jizzelődtek volna ebbe a szósz alakú nagyrakásba, ami máma a politikai élet Magyyarországon és amitől ezek szerint továbbra is érdekében áll valakiknek elundorítani a szarmagyart.

 

Most pedig tessék, egyétek a szart kurvadrága narancsszín ingbe csomizva, jó étvágyat. Mert persze majd már LIVE! nem ez az ing lesz rajtuk, mint itt alant még az önreklámfilmforgatáson. Ja, amúgy ez különben a blúcsippje a médiának, a legnagyobb pénzeket kaszálós -de valami Gerendai Károlyos műlazasággal tudják eljátszani nekünk a közülünkvalóságukat.

 

BOLDOG MÁSODIKTÍZÉVET FIÚK és a Csilla!

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr362002798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barát József guru 2010.05.15. 07:27:08

namost ha a népek annyira benyalnák amit a fijjuk írnak, és valóban akkora tömeghatásuk lenne, akkor miért az a választási eredménye, ami?

Egyébként az általad annyira favorizált "kinyaltam" (vagy izé..gondoltam) blog is pont az csinálja, mint ezek a kifakultvörösinges srácok, csak sokkal gyengébben.

magyar-magyar szótár 2010.05.15. 07:37:42

@Barát József guru: Nem, hanem csavarintanak még egyet a dolgon.

Nem értem ezt az "akkor mér alakultakm így a választások?" Ők jól csináltak mindent, pl Bajnait 2009. március 27-én senki nem akarta jóformán az MSZP-ben miniszterelnöknek, de a jólsikerült Mocskos Kéthét, amit az index powerelt, lenyomta Bajnait a téeszelnökök torkán.
Sőt, egy téeszelnöktől gyűjtöttem, akit Gyurcsány lealázottt, jizzelt a minep, hogy Feri félre tudott állni (tavaly) a párt érdekében éshogy a Bajnai EGY MÁSIK srác.

Egy nagyon aprónakk induló baki volt: Hagyó Miklóst nyomatta a média Demszky ellenében, Hagyó itt, ott, mindenütt, a jóságos macibácsi, aki a cukrot igérte. Ez ellen akartak egy kicsit tenni, de aztán túl nagy lett.

Nem érted meg Józsi, te nem hallgattad Bajnai beszédét, amiben a mnostani "veszteseket" vígasztalta, jó befektetés lesz ez majd egyzszer. Jó, tőled nem várhatom el, hogy megértsd, attól, hogy MOST & MÉG kevesen ülhettek be a Parlamentbe, a leggazdagabb párt a legtöbb pénzzel és a legjobb médiával.
Ahhoz képest nagyon olcsón úszták meg és úriember nem ma, de már márciusban azt mondta, hogy nem is szabad megkérdezni sem őket arról, hogy az államiberuházások bekasszírozott 40%ával mi lesz. Senki nem fogja őket erről kérdezni és ehhez képest a többi (még a BKV is) smafu, semmi.
A lényeg ezentúl az lesz, hogy taggyűlés volt és az olajügyek. Meg az Alumínium Hajó.

Nem is az az érdekes, hogy Új Baloldal lesz, hanem az, hogy hány db és hogyan osztozkodnak a mérhetetléen és beláthatatlan vagyonon. De erről majd mindig szépen elterelődik a figyelem.
Megvan a hangfelvétel, amin Mesterházy lepasszolja a Jobbiknak a nemzetbiztonságit -de az indavideón?

Nem az index csinálta a jövő pártját az LMP-t? Ugyan Józsi, nézz már a holnapra is, ne csak a bús tegnapra.

Barát József guru 2010.05.15. 08:25:30

a leggazdagabb, de nem az indexnek köszönhetően:))
NINCS akkora hatása a médiának, mint gondolod, csak ismételni tudom, szerinted mégis hányan olvassák T. Vidort?

jó, akkor most légyszíves itt és most elmagyarázni, hogy mi az a rejtett csavarintás a southparkiánus kedvencedben? Nem gondolják komolyan, amikor négereznek stb. Sőt, parodizálják az indexet. Ennyi. De mitől annyira jók szerinted, vagy hol az extra csavar, amit képtelen vagyok meglátni?

magyar-magyar szótár 2010.05.15. 09:13:41

@Barát József guru: A disztribúciós hálózatban Vidor csak a kamion szerepét tölti be. Majd ő befarol a logisztikai céghez, s onnan a sok kis (önkéntes) teherautó viszi a cuccot. Nézd, számoltuk már, Tótának annyi olvasója van, mint a Magyar Hirlapnak és papírról nehéz linkelni. Az egy zárt, nembővíthető piac.

Ismétlem: Az index pártot csinált, az LMP -t ez nem elég neked a nagyság érzékeltetésére?
Mert azt nem várom el tőled, hogy megértsd, nem az egész MSZP-t támogatja: az kéne csak, a sok büdös gumicsizmás téeszelnököt vagy Tóth Károlyt vagy Dr Idültalkohjolista Tibort is. Dehogy is!

Ferenc meg nemhogy áállja a köpést, de rendeli, mint a pizzát. És Ferit azok is nyalják, akiket épp a minap jizzelt le, akkor hogy várnád el Síkbolygó lakóitól, hogy benyaljanak olyan bonyodalmakat, hogy az a nagyelefánt hogy megy be az oroszlán barlangjába.

Azt se értik, hogy a narancs ing arra kell, hoga feketés fehéres esetleg halványkékes háttérből messze kitünjenek.
Nézd, a hagyományosmédia leggyorsabbjai is, mire a műholddal fellöviok, leszedik,megvágják, addik a Hatodik Frakció a HTML felületen hússzor széjjelfikázta Dúlyó Dólyika pofikáját, ennél gyorsabb nincs.
Namost ha senki nem veszi a fáradságot, hogy a HírTV hiradó nézettségi adatait összevesse A Három Nagy nézettségi adataival, akkor sose fogjuk megtudni, mekkora volt az olvasottsága és feed-száma a Hatodik Frakciónak, de sok TV szeretne annyit...

Vagy próbáld meg a Médiatortát meg a Reklámtortát megnézni, nem fogod, pedig az is érdekes, hogy a papírsajtótortából mennyit visz a MH és a MN és mennyit a Népszabi. Azt azért csak tudod, hogy komoly összeget csak komoly médium tud kérni.

magyar-magyar szótár 2010.05.15. 09:17:36

folytatom, pár hónap és beszaratják a hagyományostelevíziózás és a digitévé nagyon fog ám hasonlítani az internetre... Ezért készülnek már pl fem3 szerű tévék.. erre készülnek.

És szelektált a piac: Míg a barom elavultfidesz az elavultmédiájával a 40 és a halálközötti generációkat ha képes megszólítani, a Hatodik Frakció a legbefolyásosabb iPod blúcsipp válogatottkorosztályt szólítja meg, a legbefolyásosabbak ki se nyitják a tévészekrény álccaajtaját, de gyorsan előkattintják (ez tegnap voilt) a miújsűág a parlamentbent a Hatodik (de édybbabba ötletes név) Frakciótól.
Ez volt a választások elsőestjén is, meg se lehetett nyitni az indexewt de még a logisztikai kis-kiszállítóközpontot, a blogpont hu-t sem.
melyikőnknek van faszább marketingpapírja, én tanítsalak???

magyar-magyar szótár 2010.05.15. 09:18:44

@magyar-magyar szótár: de az erősgépű legbefolyásosabbak meg tudták nyitni és

NEM AZ INFORMÁCIÓ BIRTOKLÁSA HANEM MEGOSZTÁSA A HATALOM TEEEE!!!

magyar-magyar szótár 2010.05.15. 09:19:43

Az LMP miről szól? Nem tömegpárt kell, hanem befolyásos. Elfogyott a kvantumfizikailag kifejezhető (kevesebb, mint nullaszázalékos) pártunk, van másik. És milyen jópofi!

magyar-magyar szótár 2010.05.15. 09:38:57

@Barát József guru: Józsi , te vagy a fashion-májer, dde most kezdjek neked az MSZP nemsokára letűnő logo-jának heraldisztikaim magyarázatába? Eredetileg A Végső Győzelem után a szélrózsa bizonyos közép [szerintük ;) ] és kicsit balos meg nagyonenyhén jobbos (konzlib) irányaiba ők adták volna a hülyemagyarnak az öszes pártot. Kovács László nem tudott türelemmel lenni. Németh Miklós nem jött vissza folytatni a bársonyos átmentést, így a Jó Pasi projethez, azaz az addig a politikától undorodó nénik BUGYIJÁBA kellett belenyúlniuk. Mostanra meg túllopták magukat de erről ám jujuj, nem szabad beszélni (szerencséjükre Pörzse úr buffog és attól annylya megszalynájjuk szegénkéket hogy jujuj, nem szabad bántani..) de sebaj, mert megússzák és nyílni a szérózsa jólmeghatározott seprésébe attól még lehet.
Nem érted ugye, hogy Bajnaiék az nem MSZP de főleg meg Szegény Feri egyáltalán nem az MSZP. (Hogy értenéd, ha a téeszelnöktagozat Feri jizzes paszománytával az arcán még nyalni akar neki.. ez nmár tényleg pornó a javából.. csakhogy a filmen színésznők pénzért, itt meg amatőrök ingyen akarják... )

Barát József guru 2010.05.15. 12:03:43

egy bányamérnökkaros fashionmájer:)
részben egyetértek, DE
a legnagyobb és legaktívabb szavazóréteg még mindig a nyugdíjasok, akiknek a kaszáló mókusról nem az index jut eszükbe:))
amúgy ha már heraldika, a kaszáló mókus mit jelképez?

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.05.15. 14:02:43

Azt mindenki tudja, hogy az Ötödik Hadoszlop az éppen most futó V című scifi-sorozat szereplője. A V-k, tehát Visitors, Látogatók ufók. akik a Földet akarják maguknak megszerezni élettérnek (lebensraum), mert már a sajátjukat elkúrták. annyira azonban nem erősek, hogy egy gombnyomással megszabaduljanak a föld kártékony és alacsonyabbrendű lakóitól (az emberektől), így bonyolult politikai és tömmegkomunikációs játszadozásba kezdenek velük/ellenük. Na most az Ötödik Hadoszlop azok az ufók (Látogatók, V-k), akik korábban jöttek a Földre, és megtapasztalván az emberek nagyszerűségét, az érzelmességüket, jóságukat és békességességüket, ellenállóvá váltak. Mintegy terroristasejtként a V-k elpusztításáért harcolnak, kvázi önmaguk ellen.

Na most a Hatodik Hadoszlop az annyira illegális és szupertitkos terroristasejt, hogy éppen eggyel több, mint az Ötödik. És mivel már megvilágosodott, képes saját fajtája ellen fordulni... Ezt add össze, és varrjál rá gombot. :D

PesszimPista 2010.05.15. 22:52:48

Aláfestés: Ferenc hatalomratörésekor (2004) Leisztinger koma aktívan nyomult a médiában nyilatkozattechnikailag. Kardozott volna izomból . . . (tessék csak nyugodtan utánnanézzni)
Még röhörésztünk is (tanítómester) kollégámmal, hogyasszongya jópofaország lesz ez, mivel Feltó vs. Tamás határvonal mentén osztódik majd föl vala, mintegyfajta csákmátéságos kisskirállyos hűbéruradalom.
De hát Fletó mester (és a wallis) nyert. Gondolom megaszondták Tamásnak, hogy nálunk a zinfrastruktúra (állami hatalom), nálad meg kevesebb van, ígyaztán neked csak a konc jut. (persze nem lerágott, hanem amolyan zsíros fajta, de hát csak konc az no . . . . nem az igazi hatalmi falat . . . . brühhühhhü modta Tamás)
Más: Amikor (egy ideig nemhívén azt, de aztán csak persze rájővén) tudtomon kívül szopni tanultam, akkor találkoztam személyesen Tamással. Az ő irodájában, (halkan szólt a JethroTull . . . már akkor (nagyon régen volt) rertó cd-s rádióból . . . jó ember ugyebár . . sakktábla a sarokban) beszéltük meg, hogy hogyan fogunk bizonyos dolgokban együttműködni. Semmi simli (mint korábban a kárpótlásijegyes „westminster"-es balhénál), csak nyugodtan, mindenki hasznára. Egy neked, egy neki, és persze egy nekem.
Az élet persze lefordította a valóság nyelvére: hogyan fogom én (és ők, de ő nem) az orbitális brét kényszerből úgy betorkozni, hogy ahhoz képest bármely dubai-os maimagyarcelebpicsa csak ipari tanuló.
Ferenc vs. Tamás vs. kitujdaki ez a csodás ország.
Más: ÚP és társai, mint hatodik hadoszlop, vagy éppen frakcijjó, vagymijjafaszom. Hát be kell szarni! Aki ezt megeszi, az még nállam is nagyobbat szopikázik. (Vagy már . . . .)

magyar-magyar szótár 2010.05.16. 03:26:02

@PesszimPista: Már meg is ették. Eszik régen. Odaföl éppen arról folytatjuk régi vitánkat Barát Józsi guruval, aki hozzám képest, aki amerikaimércével többdiplomás vagyok (pl egy biogazdatanfolyam bár, deviszont Dr Mezei Ottóné Klári néni vezetésével, ami mondjuk TÉNYLEG az, na, nem csak egy papír...) szóval nekem csak gyorstalpalós bicskaügynöki tanfolyamom van. Józsi viszont akár fundarókákat is képezhetne pénzügypolitikából, szóval Józsi még ott tart, hogy szerinte (mint a FIDESZ vezetősége = mind az összes Orbán nevű a FIDESZBEN) hogy háét az index egy unikális érdekesség, szubkalcs, afféle unikum és kispéldányszáma következtében nem érhet el szélestömegeket. Holott az Élet és Irodalomnak volt 1988-ban úgy 25000 példánya, és mondjuk a Reformkommunizmus Riadó Trombitája [Népszabadság]800ezer példányához képest melymennyivel is volt nagyobb befolyása az ország krémjére úgy, hogy Faragó Vilmos bácsi aztán úgy nyújtózott a kis hajó szélfelöli oldalán , aahogy csak tudott. És Józsi is tanulta a reklámozás egyik alapszabáját, miszerint a jizz-t nem éri meg elszórni a fenébe, hanem nagyon pontos célzással akár feleannyival is többremenni.
Nem találkoztam még számomra mértékadó bloggiális netmájerrel, aki minimum ne azt szopta volna be, hogy az index semleges és pusztán üzleti jellegű kombattó esetleg enyhéded jobbratolódással.

magyar-magyar szótár 2010.05.16. 03:40:04

@efes: Varrom... Csak ismételni tudom magamat meg a Zárt tartály -elvet. Amit még a nálam sokkal okosabb, a blúcsippekben úttörő, már százévvel (figyelem, egybeírtam, csak kurziválni nem tudom!) tehát százévvel ezelőtt twitteroid Hannibal se akarja megérteni, hogy úgy már nem kell oldalinak lenni a netokratív néphülyítésben, mint a tüdőgyusziban vagy a papírsajtóban. Senki nem akarja megérteni, hogy a spekulalistának nincsen oldalisága. Sem Önbeáldozós Ferenc, Sem Jókisfiúképű Gordon, de pláne nem Leisztinger nem rendelkezik oldalisággal, hogymondjam, szép ez a kvatumfizikai szó, spin-nekben mérhetőek ki de oldaliságuk? Ugyan. Lózung Fashion. Azt, hogy nekünk már nincsen hová hátrálni, mert a falig tolatva tartunk ott, amibe Görögország közelít, úgy tudta Ááártatlan Gordika interpretálni, hogy beljebb vagyunk mindenkinél.
És akkor Hannibal még volt kisdobos, úttörő, KISZ tag és sorkatona is.

Buxaszájú cigánynak két lehetősége van: Kiáll és elmondja, Gordika hazudik és már szinte csődben vagyunk és további csőd-lyukak vannak gyöngéden lenádszövetezve a Jövőnek Ut-Ján, vagyis Kozirjev módjára ráugrajtja a csődspekulánsokat az országra vagy kussol.

Persze megint Józsi ártatlan kérdése, hogy ha ilyen jók a kommunikációban, akkor hogy tudtak buktázni. Hát hogy mondjam, azért a legerősebb kutya is, ha a baromfiudvar tallózásáról vagy a túróspalacsinta kikapásáról van szó, a zsenge pipihúsokat választja és nem a túrós palacsintát. Amikor már lenyalta arról az édes pofijáról a csirkevért, majd visszajön, mint a baromfiudvar őrzője.

Képzeljetek el egy Valahanyadik Frakciót, aki promt azonnal mindenről tudósít mondjuk 2006-ban, 2007-ben a twittero kis sz, rövid szövegfoszlányokban, hogy Feri pl most mondja a népét istenattának (ha boldog-e rajt...) Amikor óránként pofán jizzelték Szegény Feriék a parlamenti demokráciát, akkor játszottak kivonulósdit a hülye fidexxek... de azért egy LIVE!SHOW gyöngítette volna a mítoszt, miszerint a büdösfidexxekek nemdógoztak a parlamentben...

I_Isti 2010.05.16. 14:48:59

A netokratív néphülyítésnek nincs szüksége oldaliságra, önjáró és önbeteljesítő. Ha az indexnek van valamilyen elkötelezettsége, akkor az a nemzeti és nemzetközi homokoslobbi, illetve a narkóslobbi irányában van. Ifjonti koromban, a 98-as választások előtt, mintegy hobbiképpen eljártam a legkülönfélébb pártok választási kortesrendezvényeire. A sajtóban megjelentek viszont általában nagyon érdekes módon alkalmazták a lényegkiemelés eszközét: a tudósításnak egy-egy ilyen rendezvényről bele kellett férnie kb x. sorba, amit el lehet olvasni kb k 1,5 perc alatt, maga a rendezvény viszont kb 1-1,5 óra tömény duma volt, amit esetleg a nagyérdemű kérdései is megnyújtottak. Ezt csak úgy lehet feloldani, ha a szerkesztő iránymutatása és érzelmei alapján az újságíró kiemel 1-2 lényeges mondatot, és azt írja le. Viszont hogy mit tart lényegesnek, azt egyértelműen a párthozzáállása határoz(z/ta) meg. EZért is én már roppant módon nem hiszek a sajtónak se az írott-se az elektronikus verziónak, hanem csak annak, amit a saját szememmel látok, vagy hallok. Néhány hangsúly áttételével, néhány mondat átszerkesztésével egy egyszerű dolgot úgy át lehet alakítani, hogy az abban résztvevők patásördögnek látszanak, de úgy is, hogy ártatlan, édibédi cukorfalatkáknak. (Egyébként az index nem em-es-zé-pé párti, és az biztos, hogy nem Bajnai-párti. (Amikor megjelent egy indexes interjú a főválságkezelővel, a fényképen az asztalon 3 db hangrögzítésre alkalmas szerkentyű volt: mivel két újságíró készítette az interjút, a harmadik csak azért lehetett ott, mert a kormányfő apparátusa nem bízott az indexes újságírókban, hogy valóban azt írják le, mint amit a kormányfő mondott - ezért készítettek saját maguknak is felvételt. Ez egyébként így szokás - az ellenoldali újságokkal szemben mindenféleképpen.))
Ezért is idegesített, hogy nem tudtam élőben végignézni a parlament alakuló üléséről a közvetítést - akadozott az internetes közvetítés, a dunatv-t nem tudtam nézni interneten sem, és nem találtam olyan rádiót sem, ami vágatlanul tudósított volna.

magyar-magyar szótár 2010.05.18. 02:49:50

@I_Isti: Korábbi életemben sokat foglalkoztam a spekulalista arcképével, aminek zsírpapírral s nyálazott szinesceruzával készített copy-jára jégzsibbatag pofával rémültem rá a fidexx bogromm-ban. Igen-igen -itt tart a "vitánk" Hannibal-lal, aki azt hiszi, hogy szerintem a maszop-nak húz az index vagy a szedösszének vagy mittudomén. De most az MSZP pártlogót se elemezzük, hogy annyi-e a konglomerátum összetevője, ahány szirma a szegfűnek nevezett izének van és ezekből mennyi a baloldali.

Az a tény, miszerint a buzilobbinak és a marihuánalobbinak nyal az index (önként és szerintem ingyen, valamint szívből és igazán) ez afféle, mint amikor a fókuszok elmennek karácsonykor hajléktalant etetni vagy A Pimasz és Co. meg Hadas Krisztina A Főnökasszony elmennek szemetet szedni a pestkörnyéki szeméthányókba. És aztán a kipecázott befizetetlen csekkek feladóit megkeresik és mikrofont dugnak az aljas szemetelő kurvanny pofájába. De a homárblog gyakran olyan szemétségeket tálal ki treszkókról, amiket egyébként meg az index művel a néphülyítésben teszkógazdaságos eszközökkel.

De ezt sem ők találták ki, ezt is az Élet és Irodalom csinálta meg először papíron- Először az ÉS-ben magyarázták el, hogy DEBEZZEG kávézni, cigizni meg alkoholtfogyasztani lehet??? Meg hogy ha a trafikban lehetne kapni marihuánát, akkor 400 Ft lenne grammja és a bűnözők elmehetnének a fosonyparkolókba autólakkkarcjavító stifteket árulni.

Természetesen érv az is, hogy az alkohol már... piacibevezetett. Vagyis nagyjából a társadalom tudja a merrőlhánymétert. Ha a néghy nyelven írolvasbeszél titkárnő kolléga egyre gyakrabban a szúrós izzadságszaga mellé acetátszagot lehell, elkezd az orra uborkásulni, a keze piszkosul reszketni és egyre több régi ruhája kerül elő, mígnem végül marad a diáklánykori sötétkék szúrós kardigán egy blúzzal és egy bolyhos kék plisszírozott szoknyával meg egy sárgára mosott egykor fehér harisnyával, aminek a térgye csüng, akkor már csak elkezdik sejteni, hogy a néninek alkoholproblémái vannak. Az okos újságíróbácsi, aki megírja a cikkét arról, hogy a marihuána nemhogy nem veszélyes, de gyógyszer rákbetegeknek (= a deprsszió tüneteit javítja föl menthetetlenfázisú áttéteseknél) azért, amikor a 15 éves lánya bebaszva és telehányt ágyikójában fetreng a buli után, csak elbeszélget véle, milyen út vezet a könnyűlónyálas szegmensből a töményivás felé akkor is, ha ő egyébként alkoholista DE szerinte napi 34 (=6-8) sör nem a világ (hetente kétszer rágyorsítva 5-7 dl töménnyel)
Míg ugyan a marihuánatöményítést a hasis felé és a hasis távolságát az első heroininjekciótól nem akaródzik senkinek kiaraszolni.

A buzifelvonulásban detto: Az ország legokosabb emberei a vancouver-i buzitünteéssel érvelnek, ami kb a 40-ik, ezzel vetik össze a mi. azt hiszem 8 vagy 9-ik buzitüntetésünk fogadtatását. És tegyem hozzá, hogy az ország eszetokjai között még jó született) pedagógusok is vannak. Akik tudnák azt, hogy az illatosúti Rolcsika 6 évesen mért úgy fogja meg a ceruzát, mint a rambókést. Pedig egyetemi tanár.. de mondjuk azt mondaná, hogy Rolcsika életéből hiányzik az a szakasz, ami Miklóska életéből (aki angolbölcsibe járt) és... talán.. most figyelj!!! TÜRELEMMEL kéne lenni, míg Rolcsika felzárkózik.

Pl a betűhív interjút simán még Kóczián Péter is úgy tálalta (aki pedig tanult újságíró) mintha 1986 óta nem lett volna olyan, holott Dr Antallékat már simán égették a megfelelő jógyerekújságírók ilyesmivel. Mondjuk ezerkilencszázkilencvenvalahányban.

gaul 2010.05.18. 09:33:40

Nosztalgiával gondolok néhai V. Kurt észveszejtésére, a Titán szirénjeire. W.Niles Rumfoord mártírt csinál a marslakókból. 3 dolog kell a változtatáshoz (amiből kettőre emlékszem): vérontástól nem ódzkodni, új vallást készen bedobni, amikor kell.
Ezek csak a kvantumfizikai 0%ról, a néhai erős eltűnéséről (hullámtermészetbe való átmenéséről) jutott eszembe.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.05.18. 09:53:27

@magyar-magyar szótár: Nincs olyan, hogy buzilobbi. Ha valaki ismer személyesen legalább 3 meleget, és azokat egy asztalhoz ültetné, egyből látná plasztikusan, hogy a buzilobbi olyan, mint ha a Magyar Gárda menne a Dohány utcai zsinagógát takarítani. Nonszensz.
Arról nem is szólva, hogy "anyánk" a melegtüntetésben csak a trendi dolgot és/vagy a bulvártémát látja meg, mélyebbre, messzebbre sosem merészkedik. Olyan mint a Critical Massz. Trendi bicaj- és bicajrucibemutató. Ezen kívül, melegtémájú cikk nem nagyon jelenik meg, a blogmustrában pedig még ennyire nem, pedig van melegblog épp elég, köztük néhány igen jó is.

A fűlobbi dettó, legfeljebb a szerkesztőségben jóval többen szívnak (illetve szívtak, mert azt ma már komoly ember nem teszi, nem trendi), mint melegednek. Az tény, hogy a fűblog szinte minden posztja kikerül a címlapra, ami nyilván sokezer kattintást jelent, per alkalom, de hát a malackaraj is, meg néhány más libling is, amit szintén nem értek. (Illetve igen, és ezért dühös is vagyok.) De nincs ilyen, hogy fűlobbi, ez nettó faszság, mint ahogy az is, hogy a hasistól egyenes út a heroinig. Ez épp olyan, hogy aki gyerekkorában megtanult biciklizni, abból biztos forma egyes versenyző lesz (és baleseti hulla). Nincs olyan, hogy egyenes ági következménye a füvezésnek a heroin (vagy egyéb más) drogok fogyasztása, ezt csak Zacher doktor állítja, akinek annyi köze van a drogokhoz, hogy napi mint nap tapasztalja, milyen függeni a csokoládétól. A heroin azért más. A fűtől való függés is más, ismert autóspéldával élve: minek kutyagoljak, mikor utazhatok Mercédeszen is, ha megtehetem. Ha ez függés, akkor az. De így azért elég jó függeni valamitől. A heroin azonban nem kínál választást, ha beengeded a szobádba, akkor két pillanat alatt belakja azt, és rádtelepszik: attól kezdve semmi más nem létezik, csakis ő. Azonban ez sem függés, ez rabság.

Ha valaki, akkor a kábítószerek illegális forgalmazásából milliárdokat keresők gyakorolhatnak nyomást "anyánkra", de azt sem hiszem. El tudod képzelni, hogy három tetkós szekrény beül UP irodájába, és nyomást gyakorol rá? Tudnánk arról. :)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2010.05.18. 13:20:04

olvasok

még ha nem is írok

gondoltam, szólok

az azt hiszed, hogy azt hiszem, hogy szerinted hova húz az index meg netokrata hülyítés, nna:)

magyar-magyar szótár 2010.05.19. 06:43:50

@A Hannibal Lektűr-attitűd: hallom, hogy megsértődtél, majd levelet eresztek e rettenetes mekkezet nemegyenletesen megengedett eresztésére

magyar-magyar szótár 2010.05.19. 06:47:09

@efes: Netokratíve (tehát nem igazán és "köztesekkel") imserek pár valóban buzit és alapos (megalaopzott) húzódozásukat a tüntetéstől. Ami vérfagyasztó, hogy falusi (tehát hiv. nagyonnemmegengedő "intoleráncs") környezetbben még nőbuzik is lényegében bántatlanul élnek, nemhogy egy falusi túlabarátságon férfipár. De persze ilyesmibe kamerát tolni... (Vagy Bódis módján tolni...)

magyar-magyar szótár 2010.05.19. 06:48:30

@efes: szerintem a kendermagozás valami eszmény és nem lobbi nyomása... Figyelmesebben kéne olvasni Dean Moriarty leépülésének regényét, az Úton-t ..

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.05.19. 09:22:37

@magyar-magyar szótár: Á, az egyfajta karrier, Moriarty ráadásul tolt minden szart, benzedrint, alkoholt, stb. Én személyesen ismerek olyan 60 fele járó pasit, aki 20 éves kora óta rendesen szív, majd minden nap, és a mai napig produktív, kreatív és éles, mint a penge. Az égadta világon semi egészségügyi problémája nincs a 10 éve műtött porckorongsérvén kívül, amit viszont egyértelműen a fiatalkori sportnak köszönhet. Mellesleg a mai napig gyalog és/vagy vonaton és/vagy békávén és/vagy biciklin jár, és rendszeresen úszik. Mondjuk, ha iszik (kizárólag bort, esetleg piros betűs napokon pálinkát) akkor soha nem szív, és viszont. Jóember amúgy, "ezek" nem is szeretik...:)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.05.19. 09:27:46

@efes: A spangli mindenkire másképp hat, miképppen minden más drog. Van aki vigyorgva üldögél a sarokban, mint Woody Allen, van aki veszélyesen közlékennyé válik, van aki állandóan kefélni akar, mint ahogy van, akin paranoid skizofrénia tünetei jönnek elő, és van aki katatón nyálcsorgatós idiótává szívja magát. De mindenki felnőtt ember, aki fel van nőve, és nyugodtan rá lehet bízni, mit csinál az életével. A katatónok pl. egész biztosan nem fognak senkit a Dunába lőni, amit azonban a pálinkaivó, zászlólengető mélymagyarokról már nem lehet teljes bizonyossággal feltételezni.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.05.19. 09:33:04

@efes: És hát azt is meg kell említeni, hogy beszívva bizonyos embereknél valóban új, eddig ismeretlen dimenziók nyílnak meg, ami pl. a zenehallgatást, általában a szemlélődést, a dolgok megértését, ill. megérteni vélelmét egész más alapokra helyezi. Megkérdezték a Dalai Lámát, hogy a hasisszívás elvisz-e a megvilágosodáshoz. Őszentsége elröhögte magát, és azt mondta: Ha el nem is, de az első lépést megtettük vele a teljes megvilágosodás felé vezető úton... :) Jelentsen ez bármit is. :)

magyar-magyar szótár 2010.05.19. 14:56:47

@efes: Őszentsége a röhögésével lopta bele először magát a szívembe, aztán, amikor majmot csinált a seggfej Monthy Python-os csávóból.
(Részlet a Diogyenesnek cselekedeteiből:
A dalai láma látogatásakor sehogyansem jut őszentsége közelébe. Erre fogja magát és leül az aszfaltra. Ott ül, egyszercsak jön egy tanítványa: Mi van bazmeg, megint koki vagy, mi? Nem, intett Diogyenes: beszélgetek őszentségével. )
ismeret.virtus.hu/index.php?id=detailed_article&aid=6615

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.05.20. 12:12:53

@magyar-magyar szótár: Ezt te irtad, megismerlek a Jimi Hendrix Woodooo Child Slight Returnről....)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.05.20. 12:13:27

@efes: meg a "bonyolult, zavaros mondatok"-ról

magyar-magyar szótár 2010.05.20. 13:22:03

@efes: ezeket a kommentjeidet, ha jógyerek lennék, most törölném :))) ... még Barát Józsi guru se volt ekkora trampli ;)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.05.20. 13:30:55

@magyar-magyar szótár: bocsánat:) de töröld nyugodtan, ha úgy gondolod, nem sértődök meg.

Barát József guru 2010.05.20. 15:43:15

@efes: ebből is láthatód, hogy M-M szótár tényleg nő
felvillant valamit, majd amikor azt mondod, láttam, akkor közli, hogy büdöslábú leskelődős fószer vagy:)))

magyar-magyar szótár 2010.05.20. 16:09:45

@Barát József guru: te intimpista, tee!
az csak a fekete tangám, amit kizárólag légkondícionálási okokból viselek, mert rendes nőnek semmi sötét [prém!] nem lehet a lába közt!

magyar-magyar szótár 2010.06.07. 08:31:12

@Barát József guru: Józsi, tudtad, hogy bölcsességed napi blogfőmottó lett a Kigondoltam!-ban? Arra lovagolják a csajok a fotelkarfákat a cégnél és GYÍÍHÁJJJ!

Barát József guru 2010.06.07. 16:39:01

@magyar-magyar szótár: tudod, hogy igazam van, csakhát ugye sokjópofa unatkozó felnőttbácsi nem veszi már észre, mikor gáz, amit csinál
benézhettél volna a tartalmasabb helyre is inkább, dehát ugye, arra sajnos nem volt idő közös maszturbálás miatt

magyar-magyar szótár 2010.06.07. 17:50:29

@Barát József guru: Egyébként gruppenszeksz - csak szólok (a gyorsolvasók ellen írjuk ksz-szel). Egyébként nincs igazad (kivéve a tartalmasabb hellyel kapcsolatosat) de nem baj, hiszen miért is miért is olvasnál utána alaposabban. A sorok közé nem mersz odanézni, pedig PONT ott nincsen senkinek a csunnyája.

Barát József guru 2010.06.07. 18:06:53

@magyar-magyar szótár: időnként elolvasok egyet-egyet
nem a postok annyira kínosak, hanem az agyament kommentsor utánuk
felvett póz, amolyan szalontrágárkodás, ahogy te mondanád éddybébby jópofi, cukiság
süti beállítások módosítása