A portrékat és a riportokat kedvelem igazán. Belesni életekbe, helyzetekbe, kérdezni, megismerni – a munka legjobb része. Bemutatni, állást foglalni – megpróbáló felelősség. Szerencsére sokan segítenek. Köszönet érte.
Nagy kitérőket a továbbiakban sem tervezek. Ez évre két diplomaszerzés és egy házasság a program. A többit meglátjuk.

/Krug Emília a Minőségi Újságírás Díj re:laudációjában, 2006./

A faszista kifejezés afféle, mint a fagyikérdés, az agramókus és a Támadnak a Vadúzokok!

Amidőn sorkatonai szolgálatomat töltöttem az áll. tám. hiv. elf. csapásirány Nyugatról paszománytozta a magyar abroszt, méghozzá a Tarvisio-Villach-Klagenfurt-Szombathely vonalon az olasz haderőkkel az élen gépkocsizóoszlopokban. Ha megkérdeztük, hogy az óránként 80km/h lassúság*gal vonulás közben a modern szovjet haderők főparancsnokságán a Murzilkát olvassák-e vagy a Nomegálljcsak videót nézik, arra nem válaszoltak...  Timmel őrgy** azonban smánisztikus határozottsággal, mint a rockzene válságából kiutat mutató Waszlavik, rábökött a térkére, leolvasta, hogy Vaduz és közölte velünk, nehogy azt gondoljuk, az olaszokkal majd jönnek a vadúzok is!

Amikor a fasiszta szót kinyögi a magyar, nem csak arra gondol, ezek a hülye ruszkiok mért nem modták a németeket egyszerűbben náciknak, ha egyszer azok voltak, hanem a magyarnak vannak természetéből adódó problémái. A sz, mint sziszegő előbb képződik a szájüregben, mint a nyelvhátról-szájpadlásról susogó s. És hamariságában meg negyedműveltségében perszehogy a könnyebb bukkan elő a fogak ritkás kerejtése mögül.

Nem csak az  alsóbb néptömegek pol'tikai képzését segítő szemirániomokon, de aktíva értekezleteken vagy az országgyűlésében is egy-két díszparaszt képviselő szájából ígyen bukott ki: faszisták. TSZ.: faszistákok.

 

Tegnap benne vót egy faszista a tévében. Azt már még régebben megfigyeltem, hogy a magyar sajtómunkás elektrónikuss tagozatának díszei is a faszistával, mint süket mongolidióta hülyével beszélnek. Gügyögnek neki, mint az örökké hétesztendős ötvenkilenc éves Dugó-nak, pedig már 7 esztendős fióknak, akik olyan ügyesek, hogy el tudnak menni a boltba anyukájuk cetlijével és a buksztárcájával meg cekerével, nem szokás gügyögni. Előrántja a magyar sajtómunkás az ócska kérdését olyan pofával, hogy: "Na, erre válaszoljál meg ecshém!"

 

Korszakos volt, amikor Lakat. T. Károly a televíziós médiahülye etalonja mint idióta nemnormális, ámde még süket emberrel is beszélt a néhai drámaíróhoz és a kor magyar le Pen-jének tévesztett Csurka Istvánhoz. Aki nem is annyira jó dramaturgként, hanem sajnos szívből és igazán operált fasiszta lózungokkal. Én, ha szerkesztő vagyok, Csurka közelébe nem engedem Lakat urat. Én is hajlamos vagyok arra, hogy a fasisztákra jellemző übüizmus miatt a fasisztákat egy icipicit butábbnak is gondoljam annál, mint amilyenek eszelősségükben látszottak. A Halálos Bohóc, ugye. Csurka fogta, egy mackós mozdulattal kiugrott a szerepéből ( tudjátok, milyen gyors állat az édes kis macilacc??) és egy civil Csurkát láthattunk, amilyen az egykori drámaíró lehetett egy asztalnál vacsorálva Konrád Györggyel és Kardos Gé-vel meg Lázár Ervinékkel...

 

Tegnap pl Vona Gábor állt az m1 újreggele régi kereszttüzéhez hasonló hármasa elé. Volt egy elektronikussajtómunkás, aztán a Bors gennymagazin meglepően komoly politikaifelkészültségű (megfelelően jógyerek kateg') újságírója é a családnevét megjegyezni se érdemes bubifrizurcsis (öt éve ment ki a divatból) Editke Emike a 168 óra című jógyerekmagazinból, ami már annyira nem akarná tudni, ki az a Kaya Ibrahim -egy sofőrpocakos török faszi, akit Juszt ültetett be a tévébe még 2008-ban.

Kínos volt látni, hogy és ahogy Vona egyszerűen kisiklott verbalicce is az össztűzből, nemhogy gondolatmenetileg. Pachmann Gábor bocsjav  Péter arcán az elvárható undor, a Bors-magazinos fickó arcán a kötelező setétes talpbőr, Editke Emike pedig, mint egy korai kapuzárástól szenvedő banki ügyintéző, ha HHH ügyfelei vannak, akikkel ugye vigyáznia kell, mert ha nem vigyáz, még lerikácsolja a fejüket... Egyetlen meglepő kérdést sem tudtak föltenni Vonának. Vona kétszer ugyanazzal a tökfilkóval kontrázta aduikat: "[név] önkormányzati képviselő [Egerben ill. Budafokon]"

 

  Ezután az arcpirító jelenetsor után hasonlót kellett gondoljak, mint Dzsingisz kán, amikor a védett magaslatról vezéreivel és asszonyaikkal eltekintettek a tartaléklovakra kötözött szalmabábok sűrűjéből az alant mocsárba szorított ellent mészároló harcosaikra.

Mégis, akkor az index Isten kiválasztott népe, ha ilyen csürhe kezébe adja a médiát..

 

köszike Emike, Pach'Peti és nemtomky!

Mert ezt érdemeljük.

 

 

*[a MN gépkocsizói majdnem elérték a 26km/h vonulási sebességet, ha nem ékelődtek tankoszlopok közé, amik 12óránként 5km/h-s sebeségtre voltak képesek- a szerk kieg.]

**Alessandro Ragozzi itt dramaturgiai okokból alhdgy-gyá fokozza le

 

Gyorsan belegondoltam abba, hogy ez még semmi, hát ha Dúlyó Dólyika áll eléjük? -Jó, hogy nincs pisztolyom, meg 200 ezrem egy akkor már mindigtévére, különben széjjellövöm a készüléket, így azonban inkább mentem oszt megetettem a disznókat meg kiganajaztam alóluk, egenyest a barackfák alá. /A Frick L. emlékzenekar @je, részlet/

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr152004313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barát József guru 2010.05.15. 07:32:13

Éreztem én, hogy egyszer csak előkerül Ragozzi!!:)

magyar-magyar szótár 2010.05.15. 07:38:37

@Barát József guru: A hajdúmentalitású kurvannya, az neki, a hernyaótalpass!
süti beállítások módosítása