Elfekvőkben, ápolási-és re[ja]bilitáci[j]ós osztályokon, de rendes kórházi folyosókon is esténként elindul az egyik éjszakás nővér a gyógyszerekkel. Nem azokkal, amiket már kiosztott, ez egy különjárat, de rendszeres. Altatókat, nyugtatókat kínál körbe, az értetlenebbjének meg egyszerűen beadja -nemu'- ! kész, passz. "Bevesziszépen, úgy!"  Hétvégén napközben is elindul. Mondják drogfutárnak is.

A Halotti Irodá-kon aztán hétfőn nagy a forgalom. Sok reménytelen haldokló, végsőfázisos rákos, végelgyengülés határán szunyókáló öreg utolsó találkozása volt evilággal a nővérke finom cigi vagy kávé vagy másillatú ujja a gyógyszerrel, ámen.

Mivel azonban a  kétünnepközt a fűsenő, a proszektúrákon csak gyűlnek a beteg*-ek. Csak gyűlnek, gyűlnek...

 

*kegyeleti iparban a halottak népszerű neve a sofőri körben.

Példamondat: "Hagyjon már most törzseltás, sietek, beteg-gel vagyok, mindjárt fordulok, inkább akkor ellenőrizzen! A rendőr aztán sokszor már szag alapján gyorsan-tovább!-ot int.

2 komment

Címkék: drogjárat

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr1001462323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gaul 2009.12.25. 20:36:04

ekkor ez jókor született. én is mindig ezen az estén(*) gondolok, azokra, akik nincsenek. mégha nem is drogjárat.

* + másik kb 100 este

magyar-magyar szótár 2009.12.26. 01:58:39

@gaul: A karácsonyiak mégis határnapok s őnekik amúgy is a sohamárvarnyú ott károg a vállaiknál.
süti beállítások módosítása