pártszerűség – a Magyar Kommunista Párt és utódpártjai szakzsargonjából –A pártszerű viselkedés, magatartás az egyén önfeladása, szélsőséges esetekben az ösztönhatáron túl is.

A pártszerűen viselkedő funkcionárius még menthetné a menthetőt. Demény Pál, 1945. februárjában, Budapesten az első politikai letartóztatott, kommunista, mondhatta volna az őt letartóztató kommunistáknak [moszkovitáknak, Péter Gábornak], hogy „Jó, akkor elvtárs, állítsa meg az autót, itt kiszállok.” Elvtársai nem erőszakszervezetet képviseltek abban a pillanatban. Demény azonban nem állt ellen, tűrte, hogy elvtársai a szovjet városparancsnokságnak átadják, nyilvánvalóan koholt vádakkal. A frakciózás ahhoz kevés lett volna, hogy egy kommunistát börtönbe vessennek. A konkrét vád az volt, hogy az illegalitásba szorult párt (a moszkoviták sugallatára vagy nem) feloszlatta önmagát. A  moszkoviták számára ez az „árulás” volt az ürügy és legitimizálta hatalmukat a párton belül.  Bár átmeneteileg Rajk László és Kádár János képviselték az itthonmaradtakat a legfelsőbb, szűkkörű, informális vezetésben.

Aztán Rajkot letétették Kádárral –mindkettejük viselkedése a koholmányos koncepciósperben  pártszerű volt… Rajk a kivégzésekor végig pártszerűen viselkedett. Mozgalmi barátja, Kádár is jelen volt a kivégzésén. Feltételezések szerint Rajk [megalapozottan] abban bízott, hogy A Párt neki, a vészkorszakbéli helytállása miatt is, az utolsó pillanatban megkegyelmez. Ennek ellenére a végső másodpercben sem omlott össze, amikor nyilvánvalóvá vált számára, hogy fiatal életének vége. A Párt kérte –ő A Pártnak adta. Kádár is pártszerűen viselkedett, max annyira ragadtathatta el magát, hogy a kivégzésről távozóban a még égő csikkjéről gyújtotta cigarettáját meg…

Általában minden A Párt-on belül tegeződtek. Holott a tegeződés még a Koalíciós Időszakban [1944-1948] nem volt elterjedt Magyarországon. Az országgyűlési képviselők között a tegeződés szinte általános volt, afféle jurátus módon. (Tehát az úr  megszólítással.) A Párt felsővezetésében sokakat megdöbbentet, hogy Rákosi és Gerő magázzák egymást. Sőt: feltűnően nyomatékosítva a magá-t.

1956. június 8-a után  (amikor Szuszlov a rep’téren éppcsak lekezelt Rákosiékkal és Kádárhoz hajtatott, akivel nyolc- esetleg 12 órán át tárgyalt) Rákosi vagy Gerő tisztában voltak azzal, hogy Moszkva kegyeiből kiestek. Már Hruscsov beszéde után. Amikor Rákosit lapátra tették augusztusban, Gerő maradt. Sokan máig nem értik Gerőt. Gerő a Krímben találkozott Hruscsovval október elején –akkor még nem tudhatta, hogy neki nem osztottak Moszkvában lapot.  Ha a párt arra utasította volna Gerőt, hogy lője le Rákosi elvtársat, Gerő pártszerűen cselekedett volna. És Rákosi is. Gerő, mint orvos [néhány zárószigorlata hiányzott az orvosi diplomához], tudta volna, hová kell lőni. Rákosi pedig pártszerűen száját tátotta volna hozzá, legföljebb előtte valami jó kis cinikus megjegyzést tett volna Gerőre.

Itt megállok egy pillanatra, hogy a politikaművészeti készségek és képességgek skáláját megadjam a művészi és tudományosan intenzciőz, innovatív nagyságok és a mai könnyfakasztóan amatőr politizálgat-gatók micimackóálmai között.

Tehát, ha Rákosi Mátyást vagy Gerőt, akik polihisztorok voltak, Gerő is négy nyelven perfekt, őket Liszt Ferenchez vagy Beethovenhez hasonlítom  -mert válasszuk   a „csak egy Liszt zongoraverseny képes lezongorázni a különbséget” kifejezést- akkor pl Marosán György az őserő Cziffra György. Kádár János egyszerre Mozart (a népszerű, minden társadalmi metszésben) és a Rimszkij-Korszakov (a tulajdonképpeni modern hangszerelés [itt: politikaikommunikáció] egyik atyja) … akkor a mai politikai patkóból a legprofibbak, lényegében az egyetlen politikaművészeti szempontból egyáltalán figyelembevehető párt az MSZP. Fodor Gábor egy viszonylag jó hallású ember a zsűriből [a közönség a zenész szlengben]. Fodor Gabika is tud alapvetően pártszerűen viselkedni, bár néha belekotyog, az előadásba, holott, ha kap is kottát, csak azért, hogy azon kukuljon. A FIDESZ-ben, nyilván a többkilónyi Bibó-olvasmány hatására, akadnak emberek, meg ugye KISZ-tagok is voltak, akik valamit konyítanak a politikához. Torgyán leszerelése 2000-ben volt az egyetlen viszonylag félprofi politikai tette a FIDESZ-nek, de a sajtómunkásság nem is képes megbocsátani ezt azóta sem, hiszen ők jaaaj, annyira tudták, hogy a fasiszta népszónok majd köztársági elnök lesz. Nem lett –de ez sajtómunkásságunknak mélybánat azóta is: mi az, hogy valami nem úgy lesz, ahogy pedig ők azt előre megmondták??

 A  fideszes pártelitet azokhoz tudnám hasonlítani, akik gyermek és kamaszkorukban tanultak zeneiskolában, iskoladarabokat,   Fisz-t és   Asz –t fülre fölismernek, kétvonalas B-t csaknem. Hozzájuk képest a politikai megmondó jógyerekblogok írói vagy a közönség sznobisztikus felét képviselik, vagy olyan  politikailag tökéletesen analfabéta lelkesek , akiknél a technikai csúcsot az ütem tapsban vagy triangulumon úgy-ahogy, nagyjábóli   lekövetése jelenti.

Ha teszemazt 1973-ban egy jobbképességű termelőszövetkezeti fejős brigádvezető a Népszabadságból, az un. sorok közötti olvasás technikájával  kibogarászta , hogy az Új Gazdasági Mechanizmus embereit megbuktatták, mint a pengőt, Fockot meg Nyers Rezsőt kirúgták, az értelmi szerző Vályi meg véééletlenül egy kohóba táántorodott, akkor már nagyjából el tudta képzelni, mi történhet A Párt felsővezetésében.

A  nyolc általánost és néhány pártszemináriumot elvégzett munkásokhoz képest a mai, egyébként politológ’ diplomás, kommunikációszakot végzett amatőr műkedvelő nyalóbloggerek kb az a sekélység, akiknek már a néma értő olvasási szintje sem éri el a szövegfelfogáshoz elégségest, nemhogy egy utalásos publicisztikai szövegből kiolvassák a sorokközti áttételes mögöttest.  A tudatfazonírozott polpancser megmondóblogerek színét sem képesek egy politikai szövegnek megérteni, nemhogy rejtett utalásait.

Gyak.: Ha egy MSZP-s prominens a televízióban, a totálpremiert betöltő vállszélességével áll ki a Kedves Vezető mellett és harsogván lózungjait, akkor otthon, a négy fal között, de némán tátogva, mint a halak [ az MSZP tág vezetésében  általánosan mindenkit mindenszinten lehallgatnak], a pápai jó gúnnyáját, a szomorú alkoholista gyárimunkás nővérének a czaffrangját szidja, azt. Vagy frakciózik és egyszerűen azt mondja a Baranyai Frakció szűkkörében, hogy ő ezek után [2006. jóniusában mondja ezt…] addig nem nyugszik, amíg a Kedves Vezetőt vissza nem kűűűdi, ám pároslábbal, oda, ahonnan jött.

A politikainaív róbertgidus, amikor ezt a képletet fölvázolom neki, akkor leösszeesküvéselméletezőz, lezavarosoz, és arra hivatkozik, hogy mondott személy 2006. júniusában nagynyilvánosságelőtt (televízióskamerák) hitetet tett, hogy Az Uton Végig Kell menni, és ő életét és vérét áldozza a Kedves Vezetőért. Végül csak életét kellett, a vérét nem. Mondott személy azóta az egyszerű mezei párttagságok körében mondai alakká emelkedett. Mára a két ellenséges párt egyszerű mezei tagsága szemében szinte hős. (Rajk hasonlóképpen emelkedett szinte mondai alakká. Ha nem lett volna a korban újság, rádió és csak a nép ajkán, szájról szájra kél a híre, Rajkról 1956-ra az Igazságos Mátyás-éhoz hasonló mondák kerengenek.)

A média pártszerűsége azért persze haladt a korral. A gulyásdemokráciában ugyebár elvileg a sajtó afféle pártatlan, tény- és valóságfeltáró, kritikaikardélrehányó, szikéjével elfogulatlanul a demokrácia hulláját boncoló, senemjobbra-senembalra vágó lenne. Legalábbis a fogyasztóioldal felől tekintvén az ennek megfelelő látszat keltése létérdeke. Még bornyúnyalthajú róbertgidafejű jógyerekek is képesek arra, hogy  legyártsanak egy viszonylag álsemleges bejegyzést arról, milyen taplómódon kezelte a média a csepeli kettősgyilkosságot, és tudják úgy „bírálni”  a Népszabit, hogy azért közben, mintegy vééletlenül,  erkölcsi piedesztálra is emeljék. (A triangulum megfelelő ütögetése is meló…)

Ha György Péter eszteta, mondhatni papíralapú Felnőtt Bácsijaink krémjén a cseresnye, nem képes megérteni Tóta W-t, azt, hogy a netokrácia illúziójának fenntartása létérdek, a mai politikaikommunikációs agymosásban ugyanúgy, ugyanazokkal a technikákkal működik, tehát ugyanolyan pártszerű, mint volt 10 éve a médiháború idején, akkor mit várunk a kommunikációszakos jógyerekektől, akik elvileg György   professzor úrtól is tanulnak?

Olyan újságot, amire az van írva, hogy a Magyar Szocialista Párt Informális, Titkos Belső és Valóságos vezetésének a Lapja , nem lehetne eladni. Ha az aktív pártolótagság létszámának triplájában, mondjuk ezer példányban stencilen készülne az „SZDSZ” Központi Lapja, maguk az aktív pártoló tagok is égőnek tartanák azt. Ezért is, a sajtómunkásság pártszerűségének egyik főkövetelménye az álsemlegesség. Ez alól a „jobbsi sajtó” lézengő amatőrjei kivételek.

A "jobboldali" sajtó most tart ott, ahol a Népszabadság tíz évvel ezelőtt. A mószerolás, a bemártogatás, az MSZP-hez kapcsolható valamilyen pitiáner bűnűgy országosméretű skandalummá fölnagyítása. A „jobbsi sajtó” nem veszi a fáradságot az álsemlegesség fönntartására. Nem „bírálja” úgy A Párt vezetését, mint teszemazt a Népszabi „bírálja” a kormányt. A jobbsi sajtó mószerol, és ebben mintája a jó tíz, húsz és negyven évvel ezelőtti Népszabadság pl.

Egy logikairendőrkenyarral itt visszautalok arra, hogy Rákosi elvtárs, miközben fölső vezető volt, pártalapszervezetnek is eccerűtagja. És azonbelül hűűűdddekeményeeen megbírálták ám, hogy egész éccaka is ég dógozójában a villany, keveset alszik és ezzel egészségét veszélyezteti, vagyis ez ellentétben áll A Párt érdekeivel. Nos, a Népszabi „kormánybírálata” kb ez a szint, több rizsával, bővebb lére eresztve.

Vagyis, amikor a praktice kádárkorian viselkedő , de korunk követelményeinek megfelelően álcázott „balsi” pártmédia lekádárosozza a "jobbsi" sajtót [„az beszél, akinek a háza ég”] pártszerűen viselkedik. Mára a média odáig züllött, hogy a nyugdíjas tehenészbácsi, ha olvas valami vezércikket, abból már ugyanúgy tehet jóslatokat a jövőben bekövetkező törvényi szabályozásokra, mint Kádár idejében.  Ámde kommunikációszakot végzett  kétdiplomás onokája síklogice 2D tökre beveszi, amivel a szövegfelszínen etetik... Teljesen világosak a párhuzamok. A Szűkkörű Vezetés ötletelégetése már kétszer körbejárta a palettát, már megint a reformok szükségességéről van szó, holott a reform kifejezés 2008.áprilisa és decembere között szinte eltűnt a pártszerűen megfelelő médiából.

Szinte képtelen vagyok leírni azt, hogy baloldali vagy liberális vagy akár félviccesen, hogy ballib média. A baloldal ugyanis visszaszorult. Ma sem baloldali sem liberális párt nincsen a hivatalos palettán. Az MSZP konglomerátuma nyomokban még tartalmaz haladóbaloldali elemeket –persze mindjárt Vitányi Iván és köre, akik , mivel ők találták ki, látszólag valamiféle befolyással bírnak a befolyásolhatatlan Gyurcsány Ferencre. Aztán a mezei vidéki MSZP-s képviselők között is van néhány baloldalias figura. Az MSZP törzse azonban jobboldali burzsoá gondolkodású, civilben tőkés, nagytőkés vállalkozó. Az igazán menő pártcsókák még csak nem is kapitalisták, hanem netokratív spekulalisták, ez olyan új technika, hogy művelői akár azt is hazudhatják, hogy nem a pénzért csinálják. Hát, nem is klasszikuskapitalista, hanem spekulánseszközökkel harácsolnak és nem kell a vállalataiknak különösebb fizikaikiterjedés ehhez, elég egy dossziényi valamilyen offshore-irodán.

 Bibó soha nem volt pártszerű -volt neki egy magán-politikai-pártállása [parasztpárt], de tudományos munkásságában ezen, és más pártszerűségen is fölülemelkedett. Ismétlem: fölül...

Bibó István, aki a normális (külhoni…) politikaiértékrend szerint parasztpárti-konzervatív –féle, Bibó István az, akit még az MSZP jólképzett (rethorika… néma értő olvasási szint.. sorokközöttiolvasás) tagsága simán megért –és kinevet. Alapvetően a magyar politikai kínálat jobboldali: ezek különböző variációi.

Vannak a „semlegesoldaliak”, a spekulalista netokraták, mint Gyurcsány és szűk köre, akik semmilyenoldaliak. Számukra bármilyen oldaliság, annak pártszerű megfogalmazásai csupáncsak lózungok. Egy lózung a reform, más lózung, ha nem kell és megintlózung, ha újravágva. Szavak. A lózung retorikai tollboa -erre csinál kikkkezével a primadonna, hogy tokincájára ne figyeljünk. Pillája nem rebben Gyurcsánynak, amikor 2009. januárja végén Varga Mihály 2008. októberi ötletével, mint sajátjával áll elő. Akkor sem rebbent pillája, amikor 2008. februárjában Új Polgárosodást hirdetett. Mitse tesz neki azt állítani, hogy ő patrióta (2006. május).

A neutrínópárt, a csak kvantumfizikailag (de abban is inkább a különböző nullák variációival) leírható SZDSZ ugyan verbalicce ragaszkodik a lózungjaihoz. De a hivatalos SZDSZ-es lózungok is konzervatívak. Az SZDSZ mindig is ugyanúgy múltbarévedő volt, mint a "jobbsiak" csak mögöttük nem a Horthy-kor retorikája volt a mocsár, amibe az MSZP ügyesen belehátráltatta Dr Antallt és politikai amatőrködő barátait...  Az SZDSZ retorikája, az akkor 40 éves lózungok modernül szóltak  Dr Antalék "visszaállás"-aihoz képest.  Dr Antalék a Hamvadó cigarettavég -et nyomatták, az SZDSZ meg  Bill Halley-t.  Mindakettő csak tűrt volt a Kádár-korban, tehát volt rájuk "zsűri"...

Sokan azt hiszik, hogy a bérblogger Tokfalvi azzal, hogy konzervatívliberálisként definiálja magát, csak blogoszferiális jelegzetességel hülyéskedni tetszik neki. De nem. A mi, enncimkézettségük szerint "liberális"-aink vagy posztmaóisták (a leváltott, belsőemigrációs őseszdéeszesek egy része) vagy rendesen kőkonzervatívok. És "liberálisok" - mert  a kettő csak a gyerkekenek szánt hajtogatós mesekönyvekben  zárja ki egymást (a pártszerű médiában, tudniilik)

Végül az elaggott, divatjamúlt, ám szintén pártszerű  kvázidemokraták szövetsége : a FIDESZ… A FIDESZ-ben is van pártszerűség.

Ha az MSZP-prominenseit arról ismerjük föl egy teremben, hogy többnyire maki részegek, akkor a fidesz fejeseket nem csak arról, hogy zakó helyett magyaras sújtásos atillaszerűségben feszengenek, hanem a sápadt, verejtékes homlokukról: Ők kénytelenek szabadidejükben, a négy fal között kokira inni magukat, mert A Párt tiltja az italozást (vs MSZP). És azt a pár SZDSZ-est miről ismerjük föl? Dőlnek baudelaire-i pillantással az ajtófélfának: "Mecsoda barmok ez mind!" -nyakkendő ohne és az ing mellykaskáig kigombolva... 

A „jobbsi sajtó” kapcsán már foglalkoztam a jobbsi pártszerűséges kőkádárkoriságával. Azt gondolná az ember, hogy egy párt úgy menekül a politikai gúzsból, csiki-csuki helyzetekből, amikbe profi politikus ellenfelei különösebb erőlködés nélkül sakkozzák bele, hogy belül lazít –de nem. Az MSZP 1998-ban egy ügyes kis puccs kereteiben még Horn Gyulát is beáldozta, a sajnálatosan nem róla elneveződött Kulcsár -botrány után  a Jó Pasi Miniszterelnök -öt simán lecserélték Az Orbán Ellen Való   Áfiom-mal.  A FIDESZ, pártszerűen összezár. Nincsen is emberanyaga a cserékre, az egész FIDESZ politikaielitje összesen nem áll annyi személyből, mint az MSZP harmadikvonala-tartalékja.  Az orbanofóbiások hiedelemvilágában élő, mumusmumusizált Orbán csaknem hasonlóalakú, mint az igazi. S hogy fokozódjon a sajtos k'k'k'éjrópai burleszk, egyébként az Áfiom, mintha DrBubó írta volna föl, übereli a "betegséget".

Orbán tisztában van azzal, hogy ő az oszlopa Gyurcsány kommunikációjának. Amíg Orbán van, Gyurcsány bármit megtehet, hiszen a primitív képletben Gyurcsány az Orbán ellen való áfiom, ha nincsen Gyurcsány, gyön a zÓrbán. Tisztában van eez Orbán, de képtelen lelépni. A vezetés képtelen leléptetni. Ésmiközben az egyik metszésben összezár a párt, máskülönben meg rögtönözhetnek egyesek. Ilyen volt Ódor ostoba húzása a gázválságon politikaipecsennyesütögélésben.

A kommcsiszakos jógyerekek, amikor angyalpufók ártatlanpofival dallják a Zóbbány Gyúccsrány Takaróóógggy ! –valóban mitsesejtik, hogy ezt a kottát Gyurcsány írta és ez a szituáció is leginkább számára kedvező. Síkbolygón, 2D logkával már nincsen az a kétdiplomás kommunikációszakos jógyerek, aki ezt a klasszikus politikai húzást fölismerné, pláne pedig értelmezni - hiszen pol' analfabétácska szegénykém… Dee, majd a Felnőtt Bácsik azért adnak elő a politológiai kurzuson, hogy a nebulók tudjanak is!! Még csak az kéne, deee, erről híres a magyar felsőoktatás…

A Felnőtt Bácsiknak lenne igaza? A megfelelőoldali sajtómunkásoknak, akik ma már alákérdezés közben is meg-megeresztenek egy lapos és cinikus baló györgy-i pillantást. Miközben alákérdez, otrombán nyal, tövigszop, asszisztál a lekomm’hoz, a tekintetéből funkcionális analfabéta is, mint a fejősbrigadáros a téeszidőkben a sorok közül, olvashatja a lényeget: Egyfasz ez mind. Sőt, egyik faszománytossabb a másiknál.

De kérdezem én. Ha a Zistennatta nép szemében egyfasz a két banda. Meg a véleménybefolyásoló szajkómunkás szerint is. Mégis, akkor kinek is lenne két választás között lehetősége TENNI TENNI TENNI valamit? Mert ugye, azt már Népünk Nagy Tanítói jóvoltából tudjuk, hogy a Zistenata nép négyévenként bekapja a horgot, a szünetben pedig ül, fexx, nemugat, kussol. Majd a Felnőtt Bácsik tudják mit akarjunk? Má' megin'?

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr71913758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

budai zöld 2009.02.09. 16:16:24

A lentröl a harmadik bekezdés szépen rámutat megint:
órbángyurcsánytakaroggy, avagy haladóan mondva, politikai elitváltásra van szükség = 1. mindketten felelösek
2. ne szavazzatok a fideszre se
Kicsit jobban ki van találva, de legalább annyira kádári ez a megvezetés, mint a 98as azért maradjanak kormányon, mert ezek loptak már eleget.
Áfiom fürs Volk, ez kell nekünk, nem pedig áfiom ellen való orvosság.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.02.10. 00:45:12

amikor azt merészeltem mondani még nagyontavaly, hogy ez a gyurcsánytakarodjozás eléggé ellenható, akkor le lettem hazaárulózva (megint).
pedig nem bonyolult: egy adott népességnek mindig csak kis részének van ideje/kedve randalírozni, a többit taszítja a fogócska, meg fárasztja is.
viszont jó magasra feltolja az ingerküszöbüket, vagyis utána már mehet az igazi játék, már nem lesz ohzzá füle, mert beszakadt a dobhártyája, a hallósejtek meg elhaltak.

magyar-magyar szótár 2009.02.10. 09:45:04

Érdemes lenne egészen közelről megvizsgálni a fogatlan szőrsapós néniket.. egy-egy ilyen lepusztult csapatkát, akik 40-70-100 sajtómunkás karéjában acetátszagot lehellve acsarognak.
Én ilyen társulatot 20 liter borral néhány deka erőssel megfizetek s akkor azt kajabálják:
Szabadságott Márlin Monrejónak! (Már ha ezt eszondom nekik..)

ibusibus · http://stirlitzblog.blogspot.com 2009.02.10. 10:56:58

(jó)pár szó: nem kell túl nagy agygimnasztika, h az ember felismerje az azonosságot ebben www.youtube.com/watch?v=-694aT2VBa4 , ebben m.blog.hu/st/stirlitzblog/image/2142142.jpg meg ebben m.blog.hu/st/stirlitzblog/image/user_11632397_1196704263672_box.jpg . agytorna már ahhoz kell, h valaki ezt eltagadja, és elnyomott hazafiaknak nevezze a bközépet, a másikat meg cigánybűnözésnek.

(teljesen zárójelben mondanám, h mintha twa™ mondott volna valami olyat, h a jobbik fedezte fel, és csapott le először a cigánybűnözés varázskövére - mintha ez nem egy szimpla rasszista lózung lenne, amit a nácik szerte a világon pörgetnek évtizedek óta, és aminek köze nincs a történésekhez, valójában bűnözés van, és bizonyos kultúrkörökre némileg eltérő szakterület a jellemző. a probléma veleje abban áll, h az állam nem lép fel kellő eredménnyel a bűnnel szemben, mert akkor egyrészt a saját strómanjai is megbuknának, másrészt hasznos ám ez a torzsalkodás a hatalmon maradás szempontjából is. nagyon hasznos. Figyelem! nem eréllyel - eredménnyel. a jenkik ezt az FBI felállításával oldották meg, annak a feladata lecsapni a cigány, az olasz, a mexikói, az ír, a kínai meg a többi bűnözői körre. FBI? Ha-ha, hát az nem jó, majd mi! hozunk létre fegyveres gárdát - próbálnak a demokratikus keretek alatt átbújva a hatalom közelébe kerülni a magukfajták. majd mi! tudjuk, mi a jó nektek - a dunábalövetés a gyógyszeretek.)

még ehhez is csakcsupán szimpla arcátlanság kell, meg bő nyálkészlet, elég bizonyos rítus szerint megcsulázni mindent. végül is ezt teszik a Jehovisták, ezt tették a sztálinisták, meg a kat.egyház. agyfitness ahhoz kell, h az ember átvészelje a demagógiákba foglalt gondolati bukkanókat anélkül, h kipotyogna az összes tömése. én valósággal elzsibbadtam, amikor egy korábbi kollégával beszélgettem erről-arról, aszt benyögte, h tudom-e, h a finnugorság Habsburg összeesküvés. E. egészen addig azt hittem normális emberrel beszélek, így igen megcsapott engem ez a comming out.. próbáltam neki mindenféle kiutakat kínálni, mint amikor valakinek ebéd közben belelóg a melle a levesbe, és finoman igyexel rá felhívni a figyelmét.. de nem nyelvbotlás volt e, hanem rögtön rá meg is hívott, menjek vele a magyar-szigetre, vagy hova, ahol majd a párja (utálom ezt a szót olyan negéddel tudják manapság használni, mint egy kitűzőt, h nem is vagyok egy lúzer-no-láfj-idióta, nekem párom van) zenél. na ekkor beugrott a hitgyüli: valamikor 1994 körül, amikor a legkeményebb keresztény korszakomat életem, és minden ember Istentől született testvérem volt, mindenkit igyekeztem tiszta szívből szeretni, elmentem karácsonykor egy ilyen gyülis dologra. rém kedves emberek voltak ottan.. félidőben kiszöktem egy cigire. amikor megszabadultam tőlük, beszöktem az első még nyitva lévő kocsmába, és gyorsba felhajtottam negyed lityér bort - 10tán, egysuhintásra, zutty. aztán ahogy az elterült bennem, egyre növekvő szeretettel nézegettem a karácsony estéjén kocsmázó jónépet, és megnyugodva állapítottam meg, h nem gyűlöltem meg egész életemre az összes embert, csak a különböző nyájakat kell kerülnöm. azóta hányingerem van a falkaszagtól, és fóbiám. szédülök. nagyon durva vízióim vannak: meglátok öt yányt vietnáminike strandpapucsban a körúton, három vietnáminike strandpapucsos kölök társaságában, és a kerítésnek szorult birkanyáj jut az eszembe: orruk, arcuk egymás nemistudommincsodájában, néha kivillan egy szem, benne az értelem szikrája se, és azt mondja be-eeeee.. cuki. aztán néz, majd eltűnik a lüktető micsodában.
(ez most megint hosszú lett, de még senki nem panaszkodott rá, szal akkor kifejtem.)
tehát igyekeztem eddig nem észrevenni az ilyen hendikepet, mint a tic-takarodj-tic hu.wikipedia.org/wiki/Tourette-szindr%C3%B3ma pl., csak hát mára eljutottunk oda, h egyesek éppen úgy kipakolják civilizált beszélgetés közben is, mint koldus a fekélyeit, kilógó sérvét, transzvesztita a micsodáját a szilikon tangácska alól. ez lett a normális a nyájban. ha vaki nem elég jó, és kipenderítik a csapatból, felmegy a lelátóra és onnan korholja az edzőt, meg a csapatot is, meg mindent, amit a falka megbéget, aztán szétrugdos egy metrókocsit, egy vonatot, egy-két kerületet és életével elégedetten megy haza csicsikálni, elalvás előtt még betesz egy (elnyújtva, kínosan tagoltan artikuláló) morvaikriszta cd-t, és édeset álmodik: van élete. ennyi.

én semmiképpen nem szeretnék a mellett kardoskodni, h valamely tekintélyes birka neveztessen ki vezetőnek: ez nem fogja meghatni sem a kosokat, sem a juhászkutyát, így életünkben nem igazán hoz változást. én azt szeretném, ha a nyáj kis önállóságot tanulna, rendben tartaná a környezetét, kissé tudatosabban élne, lenne élete és tartása. persze, erre nincs befolyásom, így aztán marad, h én teszem azt, amit másoktól is elvárok. ennek az eredménye pedig, elég logikusan az lett, h a nyájtól elválasztott kos lett belőlem - és még jól is érzem magam ebben a bőrben. nem süketít a bégetés. de hogy is mondja az Ízirájderben a Dzseknikolzon? "Soha ne mond senkinek, hogy szabad vagy, mert meggyűlöl, és meg akar érte ölni."

magyar-magyar szótár 2009.02.10. 12:46:50

Cigánybűnözés pedig nincs. Hanem pozitívdiszkrimináció van, egy hazug álszent szemforgató felfogás, miszerint a kamatoló, cocpoloztató, kuvafuttató zsaroló nagy klánok azt csinálnak, amit aarnak, és egy sima gépjármű ellenőrzés során sem kell nekik állampolgári kötelességüket teljesíteni, csak odaszólnak a rendőrnek, hogy raszizmus, híjjom a zombucmantot, és már mehetnek is. Ez van. Amikor a cocpoloztató lezsarolja, kihasználja, lenyúlja a cocpoltokat és egykupacba telepíti az "építóket", akkor nincsen ott egy szószóló se hogy ejnye, de gettó ez...

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.02.10. 23:54:56

"Az egész FIDESZ politikaielitje összesen nem áll annyi személyből, mint az MSZP harmadikvonala-tartalékja"

Ez úgy 5-6 éve lehetett tán utoljára igaz...:)
süti beállítások módosítása