orbanizálódás -mélymagyar politikai fogalom. Nevét Orbán Viktor későfeudális pártvezérről kapta. A későfeudális társadalom apakomplexusából fakadó jelenség, mely általában tömegbázissal is rendelkező pártokat fenyeget, tehát az íróasztalfiók jellegű szájjalcsinálós kommunikációs típusú pártokat, mint pl az un. "Szabad Demokraták Szövetsége" nem nagyon. (Aki nem tesz, az nem hibáz') Az ~ menete a következő:

  


1. A mélyen magyar későfeudális szerkezetű (hűbéri) párt felismeri, hogy a magyar későfeudális társadalomnak apa kell. Az apa szót párt kommunikátorai átfogalmazzák "emblematikus személyiség"-gé.

2. Egyre inkább és mindenütt ez az emblematikus személyiség lép föl, beszél, osztja az eszet. Az istenadta nép* egy része elkezd rajongani érte -értelemszerűen politikai ellenfelei ezért támadják negatív-emblémává válik, először viccből, aztán hóttkomcsi elkezdik történelmi személyiségekkel összemosigálni az emberiagyvelőhörpölő kőbaltás koballalafőktől Hmmde-Hemmde-től Pablo Escobar kolumbiai kokainbáróig bezáróan.   

megjegyzés: magukat a szociológusokat sem zavarja, nemhogy Népünk Nagy Tanítóját Tóta W Arpádot meg a sajtómunkásság javát az a tény, hogy az imádók és gyűlölők ugyanabból a társadalmi rétegből valóak. Szőrsapós nénik, foghíjas, páleszmarta torkú bácsikák, ingyensörtakaróak, akik a párt majálisain fokhagymaszaggal lehelik be a focipályákat.

3. Lényegében ami a párt, az egyben maga az orbanizálódott pártvezető.
Képlete: [párt szlogenje]= Pártunk Kedves Vezetője!

4. Régi középkorafeudális mélyen magyar bölcsességgel: A párt elkezd Kedves Vezetőjével törököt fogni, mely nemereszti. A hűbéri láncolat magasabb fokain támadják a Kedves Vezetőt, lépjen le, mert őmiatta már bukik a párt népszerűsége is.
Hooogy lépne le a Kedves Vezető! Elkezdi csavargatni öltönye gombjait, mint Báthory Esvány a hatvani országgyűlésében 1526-ban, hogy ő? Legszivesebben kivenne 6 hónap fizetetlen szabit, és aki állja úgy a támadásokat, meg bírja a melót, mint ő, az áljon a helyére: azonnal lelép! Persze A Párt kommunikátorai kisütik: ez lehetetlen: Az Úton Most Már Végig Kell Menni!

5. Az orbanizálódott párt eljut odáig, hogy Kedves Vezetőjétől képtelen megszabadulni. Újsütetű ~i folyamat már oda vezet, hogy a Kedves Vezető bocsát meg a pártnak és nem cseréli le (egyelőre).  Az egyszerű teljesen becsületes mélyen magyar nép fiaiból  a biztosan választók 10%-át is maga köré vonhatná egy saját magáról elnevezet pártban. A nagy Párt semmivé válna, a felsőbb hűbéri köröknek a pártautót, pártirodákat, pártlakásokat vissza kellene adniuk. Egy rakás pénztől elesnének. A jó Szűkkörű Pártvezetés olyan, mint a jó asszony: a szoknyája alatt tartja A Család viselt dolgait -avagy a gatyájában.

6. Különben is, A Párt programja már egyenlő A Kedves Vezető nevével. Már a szkeptikusok is azt mondják: A  Megkezdett Úton már végig kell menni.

Innen minden az adott mélyen magyar feudálisan orbanizálódott pártvezetőn múlik, meg azon, hogy a tényfeltáróújságírók, a sajtómunkások békén hagyják-e, vagy minden kis bakiját (vö dakotázás) hat hónapig tartják műsoron. Valójában a feudalizmus idején is gyakran a tényleges hatalom a deákság (ma: értelmiség) kezében volt.

Mint Tamás Ervin, a Népszabi vezérújságírója és a haza egyik főeszetokja mondta 2006. márciusában [Egyik Orbanizálódott pártvezető Neve]-nek tízszer annyit megengedünk, mint [Mások Orbanizálódott Pártvezér Neve]-nak.

A vezetőértelmiség úgy tesz, mint egy nagyrakás veszélyeshulladék gazdája, ó, ő? -nincsen is, nem ő volt, egykutya a két (vagy több) orbanizálódott vezető. Hiszen Tóta W Árpád kritikai bugylibicskára hányta a minap Lendvai Ildikó 6 évvel ezelőtti választási szlogenjét! Fhhúhha! Pedig a megoldás a vezetőértelmiség kezében van, ugyanis ha akkora elánnal, nyelvierővel és leleményekkel vetné az újonan orbanizálódott Kedves Vezető kritikaisütővillára hányásába, akkor körülbel három hét alatt tizenkét Élet és Irodalom évfolyamra való anyaggal lehetne az újonan orbanizálódott Kedves Pártvezetőrt nyakonönteni.


Azonban ehhez ismernünk kell az ősi kínai mondást: Az egyik kutya ugat, a karaván halad, a másik kutya meg nem harapja meg a gazdáját, akitől a koncot kapta.


Namost, akinek nincsen pénze jó olvadt szalonnával megkenni a kezét, az ne menjen veszettül éhes kutyák közé -ezt már Pisze Matyi is tudta Móricz Zsigmond Rózsa Sándorában, pedig ő nem Tóta W Árpád** korábbi  megtestesülése volt, hanem csak falásó, bár betyár, az biztos, nagy!

*istenadta nép -egy orbanizálódott Kedves Vezető szólítá így népét népszavazásra buzdítván

**Tóta W.  újabban a valóságos, titkos (MaSzoP-szopató) Gyurcsány Párt depressziókampányának kereteiben vetít egy kommunikációs célt rá az ellenségre "szociológiai tény"-két igazi, régi Tök Tomi  -stílusban karikérozva.

Nagy Apák:

 

 

 

 

 

 

 

Horthy Miklós lovastengerész & kormányzó

 

 

 

 

 

 

 

Rákosi Mátyás -polihisztor, vegyész, jogász, történész, 6nyelven ír/olvas/beszél, minden dolgozó a fija neki

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kádár János 20 éves korában már politikai munkát végez, a kommunista párt (magyarországi Szocialisták Pártja) megbízásából diverzáns aknamunkát a szociáldemokrata pártban (Nagy Imrével közösen) ...1945-ben a hazai kommunisták második embere (első Demény Pál, az első politikai letartóztatott 1945.02.13-án Budapesten, Péter Gábor fogta le Rákosiék utasítására) 1949. a párt kb hatodik embere, a második vonalban áll, végrehajtója a Rajk-pörnek (a kivégzését is végignézi) 1956.júniusában Szuszlovval előkészítik az ősz, un "forradalom" eseményeit kirobbantó provokációsorozatot (a Rajk-temetés bedöglött, de utána simán bejött a tartalék-ötlet) A Nagy Imre -„kormány” tagja, 1956. nov. 1-jén kiáll a "forradalom" ügyéért. November 2-3. éjjelén Brioni szigetén Malenkov, Hruscsov és Tito Magyarország Apjává emelik. November 3-án agressziós idegen hadsereg védelmében bevonul. Az un „forradalom” azonban csak a történelemkönyvek és Tamás Gáspár Miklós szerint ér véget ekkor, pl decemberben a csepeli munkások még fegyveresen állnak ellen az agresszoroknak. Budapesten kóbor kutyák futkároznak „Kádár kutyája” –táblákkal. A Népszabadság széttépett első (ingyenes) kiadásában bokáig járni a Borásos téren, amikor pénzért kezdi  árusítani, tizesével veszik az emberek, és már térdik lepi a tareket az újságosok környékén (nov. végén) A Nyugat lelkiismeretfurdalásban befogadja a „magyar menekülteket” [az utazási korlátozások miatt utazni, világot látni, kalandot megélni, szabadságra vágyó fiatalokat] illetve elengedik Magyarország adósságait [Az un. „forradalom” kiprovokálására ezért is szükség volt: magyarország az álamcsőd szélén tántorgott..]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Göncz Árpád

 

 

egy ismert divergo provó műapa ("kisgazda tagozat") bp-i ügyvéd, demagóg szónok, a MSZP-t bósevikkozásaival a baloldaliság látszatába galvánozó demagóg is látható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Új Apa Képünk A Reformok Üdve Kedves Vezetőnk Aki nélkül az ország összeomlana Mutatja Az Utat! Minden haladó az ő fija!

(tapsoljatok!)

Face-ét és brandját nyaljuk optimálissan!

(A könyv már a sajtó és véleményszabadság, a sokkszínűcég és a mindenoldalú szabad benyalások érájában készült. Tapsoljunk.)

Gyurcsány megmutatja a kivezető utat az orbanizálódásból -majd a Kellenek A Kis Pártok projekt 2.0 kereteiben. (Szocdempártjuk [téeszelnöktagozat vitorlájából a szelet off!] már van konzervatívbalosoknak.)

ágytálpénz (1) állam (1) anekdot (1) arrogancia (1) baloldali (1) bérnyalnok (1) blöff (1) brainstorming (1) dezonionista_zászló (1) fórumozósbetegség (1) görény (1) gründgens (1) haladóbaloldali (1) hirig (1) ingyensörakarózás (1) közbeszerzés (1) mélymagyar (1) nagypofa (1) népnevelő (1) politika (1) reform (1) stréber (1) szopjkultura (1) szótár (23) tótawériánus (1) zónijó (1)  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr38388736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása