Jó Pasi Miniszterelnök -a magyar sajtószabadság utolsó súlyos romlásának legmélyebb éccakája legvégén, amikor még csak a klientúrába tartozó szajkómunkásság volt tisztában azzal, hogy lesz gázáremelés, az MSZP-ben két verziót dolgoztak ki a 2002-es győzelmi esélyek fixálására.

Ekkoriban a Ron Werber által is képviselt metódus volt a trendi. Miszerint: Sikálj kétpólusra, hozdd egálba -te nyered meg a színre egyenlő küzdelmet, ha a választás előtti hetekben valamely jelentős társadalmi szegmenst egészében, egységesen, mozgalomként mozdítasz a reádszavazásban. Lásd az USA elnökválasztásait, Bush második győzelmét, etc. Az izraeli belpolitikaiéletet is sikerült fajinul lerendezni ezzel a technikával, ám ott még a Harmadik Erő, az Orosz Emigránsok szoktak semmilyenmeglepetéstsemokozni az: Oda [arra az oldalra] szavazunk, ahonnan többet fizetnek!" -platformjukkal.

Az egyik variáció szerint megint a Kádár-kor utáni nosztalgiát, a demagógiával könnyen terelgethető visszaaszocializmusbaakaródzókat a Jó Apa Képkivágásba  pompásan belepasszoló Németh Miklós exminiszterelnököt nyerték volna meg miniszterelnökjelöltnek. Németh Miklós azonban nem vállalta a dolgot.

A Jó Pasi Miniszterelnök ennél brilliánsabb tervnek bizonyult. Medgyessy Péter nem csupán a Németh -kormány tagja volt, akit jóformán a reformkommunisták (ma már  kvázi  rendszerváltók) közé sorolhatunk (vagyis nyami volt a visszaaszocializmusbakaródzóknak is), de a nők közében igen népszerű Jó Pasi is, aki naponta átlag 300 szerelmeslevelet kapott.

Németh hezitálásával a megdühödött MSZP-s választási-team azonnal a Jó Pasi Miniszterelnök lecsójába csapott. Az agitpropban egyre czombosabb, humorban pedig fonnyasztóan gázosdó [kénhidrogének...] Hócipő címlapján pl az egyik kéthétben azon kellet volna mosolyra fakadni, hogy a címlapfotó az egyszál úszónadrágban a medencéből kikélő Medgyessy ruszkibakát tutajoztatóan adoniszi testét (enyhén gyapjas mellykasska, édi hónaljkutyuskák) tárja föl könyörületetnemismerő merészséggel. Farkasházy Tivadar, a néhai humorista,  a bánatbetegségkeltő moralistaként közismerten humortalan teddy-pofa egyébként rendesen, megbízásból, pénzért is résztvett Medgyessy kampányában [is...].Az MSZP szemében mindig is zistenatának és politikailag tökhülyének lenézett nép mondhatni czuppant   a Kádár-kor Reformvonalának cuki face-ére. (Már a Lázár-kormányban letaknyosozták a szemtelenül fiatal negyvenes mitugrászt, aki miniszterhelyettesként akart volna beleszólni az akkor Szűkkörű Vezetés dolgaiba..

A projekt diadalra is vitte a csapatot. Nem győzöm hangsúlyozni a mai megfelelően jó gyerekek kedvéért, akik a Political Capital szerint majd dönteni fognak 2010-ben [ti az elsőszavazók, akik 1990. után születek, és akármekkora hülyeséget be lehet nekik mesélni a rendszerváltás koráról], hogy a 2002-es MSZP egy haladóbaloldali, szinte szociáldemokrata szinezetű párt volt, ami a parlamentben és a szajkómunkásság segítségével keményen ellenállt a FIDESZ Mikolától származó egészségügyi reform-ötletének, miszerint az emberek a paraszolvenciát befizethetnék a kórházakban pénztárablakon is.

2002-ben valami (felkerekítve) 70ezer szavazattal győzött az MSZP, és 300ezerre tették azon nők számát, akik a rendszerváltás óta először éltek választójogukkal. Vagyis addig semmi, még az 1994-es első, a visszaaszocializmusbakaródzókra célzott kampány idején sem mozdultak vasárnapi teendőik mellől szavazni.

A Jó Pasi Miniszterelnök kifejezés a magyar retorikatörténet klasszikusan orbitális, felülmúlhatatlanul zseniális alkotása, Az Őszödi Beszéd egyik fontos kifejezése, csak nem kapott elég figyelmet a maga idejében, pedig eme korszakos oratio  recepciója gigá'ban felülmúlja Esterházy Péter munkásságát taglalót.

A Jó Pasi Miniszterelnök -projekt nem abba bukott bele, mert 2003-ban a feltárnivaló könyékignyúlásos gazdaságibűncselekményekben egyre  kevésbé hasraeső tényfeltáró újságíróink egyike a  Debrecen-Nagyvárad  közötti úton szembetalálkozott a Jó Pasi Miniszterelnök befektetéséből is épülő Alexandru Mudura féle bevásárlóközpont szakmai ellenőrzésére, egyébként jogosítvány nélkül autózó Kulcsár Attilával. Ekkoron ugyanis  még zavartalanul épült a pénzügyipiramis... Kulcsár pedig nem csak, mint pénzügyipiramis bonyolító, ellenőrzött, de szakmailag meg azért, mert ő is az építőiparban kezdte, és alig úszta meg szakképzetség nélkül. (Majdnem másfél éven át hallgatott órákon,  építészeti fizikaiasszisztens szakon a szakmunkásképzőben ugyanis és dolgozott is építkezésen technológiai segédoperátorként a közvetlendisztribócióban [am. rm. talicskázta a maltert meg a sittet] .)

A Jó Pasi Miniszterelnök project abba bukott bele, hogy Dr Szász Károly, a PSZÁF akkori elnöke, kerrékkötője a nullaszázalékos autóhiteleknek, a devizahitelpiac elszabadulásának és keresztbetevője   247%-458%-os  THM-mel dolgozó "pénzügyi szolgáltatóknak" arcával reggeli kocogása közben többször kurtaseprűnyelén ütötte Kulcsár Attila véletlenül arrasétáló kamaszkori jóhaverját. Természetesen az ügyben csak a kishalak akadtak hálóra, a Synergon-vezérkar halálos helikopterbalesetének újravizsgálata is csendes, elneszültebb, mint Borisz Vasziljev A hajnalok itt csendesek  c méltatlanul elfeldett drámá jának záróképe, mert abban legalább a mocsáribékák kvakognak s unkognak.

Amikor a Kulcsár ügy kipattant, az MSZP vezérkara pártszerűen összezárt. Vitányi Iván, aki 14 éven át, mint frakciózó (lényegében a valódi haladóbaloldaliak maroknyi csoportocskája és nagyszámú külsős véleményformáló, a Mozgó Világ köre, a Petschnig-Kéri házaspár ) maxx valami ábrándos értelmiségi belsőkritikus szerepet kapott a leosztásban, előállt az egyetlen áfiommal, ami a 2006-os választásokra győzelemmel kecsegtethet: A Demagóg Néptribünt egy még annális demagógabb néptribünnel kell legyőzni, aki az ő emberük. Majd ez megnyeri nekik a választásokat 2006-ban, azután pedig A Pisti lesz a főnök. Ez növekedett később a Kutyaharapással a kutyaszőrallergia ellen c. übüiáddá.

http://www.origo.hu/i/0709/20070903medgyessy17.jpgA Jó Pasi érdemei elismerése mellett  pedig utazó diplomata lett... Ő is azon kiemelt személyiségek közé tartozik, akik boxzsákként alkalmasak a jóoldali megfelelőgyerek újságíróknak a semlegesség látszatát keltő köpködésre ("Nem vagyok elfogult, mert 1998-ban szidtam a Horn nyulát is és direkt cikiztem Lendvait, akit KISZ-balerina korában az APO küldött a nyakunkra a fejtágítón!") olyasmi, mint Lendvai Kényszermosoly Ildikó fejére olvasni a cuki tréfiséggé töpörödött nemleszgázáremelés-sztorit, amin szerintem ma már ő is még annálisalmábban mosolyg, mint különben permanente... Mai megfelelőújságíró, ha más nem jut eszébe, akkor gyorsan becontrollvé-z egy félmondatot Medgyessy bëlgaságáról és már hűdeelfogulatlan  is!  

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr46913687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.02.01. 06:16:56

medgyessy jó pasi? hallod, kikkel riogattak téged lánykorodban?

magyar-magyar szótár 2009.02.01. 06:27:37

Nem énszerintem, hanem a forrás (Gyurcsány Őszödi Beszéd -e) szerint. Akik ezt a projectet kitalálták, arra apelláltak, hogy Medgyessy nem csak a visszaaszocializmusbaakaródzóknak cuki, de nők ezreinek tetszik. Nekem, mint nőnek a jó pasi Jimi Hendrix vagy Jim Morrison vagy ilyesmik, szóval azért valamennyi esze is legyen.
Amúgy szeretnék úgy kinézni, ha férfi lennék, 60 évesen, mint Medgyessy 60 évesen.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.02.01. 06:59:00

na azért.
én mondjuk nem szeretnék 60 évesen úgy kinézni, mint medgyessy 60 évesen.
max ha nekem stylist meg sminkes nélkül is megy az, ami neki csak azzal.
süti beállítások módosítása