Az ember egyszerűen képtelen használt autót úgy vásárolni Magyarországon, hogy abban (ha annyira elavult az autó még) benne lennének a gyári tartozékok úgymint pótkerék, emelő, kerékkulcs. Ritkán a pótkerék vagy annak látszó tárgy benne marad.

Imádnivalóan öszinte az a szakasz, amikor az eladó azzal veszi ki a hóbelavancot, hogy ő anélkül vásárolta az autót és ezt úgy  vette meg hozzá külön, ezért most ő ezt ki is veszi és vásároljak hozzá magamnak, ha kéne.

 screenshot_2021-06-18_elado_szerszamkeszlet_emelo_magyarorszag_aprohirdetesek_jofogas.png

Szoktam tanácsolni, hogy jó autó  megtalálására heteket is áldozni érdemes, valamit száz-s-száz kilométereket, így egy ilyen, a tanácsomat megfogadott ismerős hívott fel Rekettyéstaktahátrányos határából azzal, hogy mindössze 179 km-ről hív, defektet kapott és az autóban semmi nincsen, még elakadás jelző háromszög sem, viszont a zárlatois akkumulátor, amit a kocsiba tettek, az még megy indítást és a vészvillogót sem birja.

 

"Használt" háznál ugyanez: Javallani szoktam, hogy egy 50-100 éves ház megtekintését a padláson kezdjék a tetővel, biciklizhettem ezért 5 kilométert, hogy mutassam meg, hol lehet a padlásra felmenni, mert a házat kifizette, de azt elfelejtette megkérdezni, hol a padlásfeljáró.

 

Hát az, hogy a kiköltözők búcsúzóul mindent, ami lépcső és létra [-> lajtorja]  (100 éves parasztházakban vörösfenyő kétzoll-os pallókból van a lépcső  egyik oldalán felfelé a napszámosok a lisztes- , tehét 70 kilós zsáknyi búzával, a másik felén az üres zsákokkal lefelé  az ilyeneket stílfűrésszel szokták kivágni, négy vágás kell, azaz  négy láncélezés ---

 

Variáció: Az ólak és az istálló ajtajai sincsenek meg.

 

Különbség. 30 éve a gyümölcsöket leszedték, ma ott rohad a fán. Kérdezem: "És a meggy?"

"Szedegesse a faszom! Ki a szarnak kell az ilyesmi már?"

magyar_teljesitmenyek.jpg

Egyébként maga a ház olyan képet mutat, mint legutóbb a II. Ukrán Front kivonulása után, a hülye szülők a gyerekek összes levelét, a fényképeket, miminden szart össze nem őrizgettek már, ahogy szokták az öregek a hülyeségeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr216597260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serény Vélemény 2021.06.18. 15:01:00

ja, értemmá' ! elad egy autónak látszó valamit 1,2 millióér', de kiveszi belőle az egyébként 35e+ ba kerülő cuccot, hogy külön hétezeré' eladhassa.

Szorgalmas Gyémánt 2021.06.18. 20:44:43

FÚ de leszedném a meggyet, ha lenne honnan.

Frick László Intézet 2021.06.19. 08:32:26

@Serény Vélemény: Igazából a magyarember titkait akkor tudod ki, ha költözteted.

Azt a bölcsességfemet, miszerint magányos nő ágyát soha ne húzd el a faltól, már megosztottam hányszor.

Egyszer egy magát rendőrnek kiadó embert költöztettem. Budapestiparaszt akcentusban beszélt -hiszen falumbéli volt és a Rákosi korsza Nagy-Budapestre menekülő sohamárjainak szótári esete. Mint a legtöbb Rákosi-koraberli sohamárnak, pesze volt annyi esze, hugy Budwerschre, azaz Nagy-Budapest XXV. kerületébe költözzön.

Annyi pénze viszont nem. Demert eladta az 1951-ben 7000 Ft-ért vásárolt ingatlanát, amit csigaház szerűen, egy szőlőkunyhót, korbeépített azzal, amit talált, többek között a Beatles-korszaknam egy értékes szecessziós kovácsolt vas liftaknarács-sorozatból, ezt amonumentális favelá-t 47 milláért adta el.

17 különböző autó szerszámkészlete és emelői a kerékkulcsokkal.

Az ilyen emberek költöztetéshez 3,5 t össztömegeset kérnek, amit aztán az egyeztetések közben sikerül felalkudni 7,5 tonnásra, ezért az ember merő egy sunyiságból a 10 t össztömeges szóló bútorszállítóval megy a cuccokért.

Mindig rakok be 6méteres pallókat és kötelet meg laposra taposott TV-s dobozokat.

Természetesen teleraktuk a raktér alapterületét és a kétharmada a cuccoknak még kint volt a telken meg a csigaház-szerű favelá-ban.

83 db tejesláda.

Közben kiderült, hogy az öreg a BRFK civil alkkalmazottja volt. A műzakot hajnalonta kezdte, ugyanis kizárólag éjjel volt munkaideje, virradatkor lett neki este, ahogy haladt hazafelé, az útbaeső KÖZÉRT-ek előtt a zacskóstejek műanyagládáit kiborogatta a járdára és csak a ládákat bedobta a csomagtartóba azok mellé a cuccok mellé vagy rá, amiket az aznapi munkaidejében lopott a BRFK-tól.

Dicsekedett a boldog korszakával, amidőn fogdások meg előzetesen letartóztatottak cuccaiból szerzett ezt-azt.

Az volt a szerencsénk, hogy ez még a büdösromán horrorkaraván hisztéria és a fedélzeti kamerák booomja előtt történt s így csak dudáltak ránk az autósok, amikor meglátták az ázsiai sivatagi utakra jellemző felpakolást.

Ha a költöztetés előtt a Jóistenke piri-a-parádé mindent, amit az öreg csak úgy magyar mód "szerzett" eltünteti, akkor mehettem volna az öregért VW Käferrel is.
süti beállítások módosítása