"Ezt a csatát megnyertük!"

/Karácsony Gergely győzelmi jelentése/

A[kínai] Nemzeti Egyetemi Felvételi Vizsga  , közismertebb nevén Gaokao (高考; gāokǎo ; 'Felsőoktatási vizsga'), egy tudományos vizsga, amelyet évente tartanak Az egységes vizsgarendszerbe jelentkezés előfeltétele szinte az összes felsőoktatási intézménybe bejutásnak.Többnyire végzős középiskolások jelentkeznek , bár 2001 óta nincs korhatár. A vizsgák tartománytól függően két vagy három napon, összesen körülbelül kilenc órán át tartanak . Az egyszerűsített kínainyelv és matematika minden tesztben szerepel.

A jelentkezők választhatnak angol, francia, japán, orosz, német és spanyol  idegen nyelvi tesztek közül. A  jelöltek döntő többsége az angolt választja. 2016-ban országos program indult az angol nyelv tanulására -minden fiatalnak - mint korábban csak Hong-Kongban volt szokás- illik választania angol tulajdonnevet. A kínai diákok belföldön is angolul értekeznek egymással - mert így gyorsabbnak találják a  kommunikációt, nem kell tájnyelvi-ejtési különbségeken fennakadni. 

 

Ezenkívül a hallgatóknak a legtöbb régióban két körből kötelező egyet  választaniuk, vagy a társadalomtudományi vagy a természettudományok köreiből.    társadalomtudományokat választó hallgatók további teszteket kapnak a történelemből, a politikatudománybólés a földrajzból. Míg a természettudományt választók fizikát, kémiát vagy biológiát választhatnak.

A hallgató által kapott összérték általában tantárgyi jegyeinek súlyozott összege. A lehetséges maximális jegy évről évre nagyban változik, és tartományonként is változik. A japán-dél-koreán [-> porosz] mintákról másolt rendszerben a kisdiák is gyűjti már pontszámait az egyetemi felvételihez, amit a Gao Kao-n elérthez hozzáadva lehet elérni a szükséges ponthatárt.

A Gao Kao-ra minden évben június 7. és 8. között kerül sor, bár egyes tartományokban a felvételi  egy hétig is elhúzódik.

 

Karácsony Gergelyt vagy Baranyi Krisztinát a tudása alapján olyan kínai középiskolába nem vennék fel, ahol lenne esélyük annyi pontszámot szerezni, hogy nekivághassanak a  shanghaji Fundan Gao Kao-jának.

További kellemes  szellemi sötétséget és nem-kell-győzelmeket bunkókáink!

bunkosagunklogoja.jpg

anbyamennyibarm_otbevettek_eztaszartamitkitanatamminsizteribiztossleszeke_jpg.jpeg

A kínai kommunista párt főiskolái és egyetemei külön sáv. A kritériumok nem amerikaiinternet-publikusak, de olyat bányász párt alapszervezeti titkárhelyettes képző tanfolyamra nem vesznek föl, aki papír nélkül nem képes "gyújtóhangú beszédet" tartani. Fel van hááááborodva, de amin... azt fejből  nem képes elmondani, szórul-szóra olvasnia kell. csak lélegzetvételkor emeli föl a tekintetét a papírról, mint a képen látható jövőnkembere, a momentumos nyálcsákó.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr7216584126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.Koós Alajos 2021.06.07. 06:01:30

Több hónaposra tervezett kommunikációs hadjárat, ami arra volt méretezve, hogy a kormány majd mindenáron ragaszkodik a kínai egyetemhez, így omlik össze egyetlen estén.

Frick László Intézet 2021.06.07. 06:18:35

@Dr.Koós Alajos: Végülis Orbán most rugalmas volt.
Ebbhől egy olyan falnakmenés lett, amit KO produkált a Katolikus Szülők Egylete vezetőjével. CSak ők nekitolatott és tőgáz még egyszer nekiment.

Annyi azonban itt is meglesz, hogy a legvégét senki nem fogja nézni, ahogy a KO "gyxőzelme" legvégét sem szokás.

Jó sztori, mert én Tótánál olvastam a győzelemről, belenéztem és elhittem Tótának. Aztán egy apolitikus Z-generációs gyerek szólta le a pofámat, hogy én is jó' politikabuzi vagyok, ha pont a poenját nem ismerem a felvételnek: Vegyem már a fáradságot az utolsó percére is.

Még egyszer hangsúlyozom: Ugyanez a történet megvolt a Keleti Nyitás-ban is. (olvasd el a reggeli másikomat is) A lengyelek nyerték a Keleti Nyitás pályázatot, ontják is a kínai legajja-még mindig gagyi szegmenst pl autóalkatrészben dfe az egész PEPCO áruház hálózat is detto. Ugyanazt csinálják, am it a gbelgák meg a németek és Ausztria csinált, simán rá is írják MAde in EU made in Poland-ot a kínai bérgyártatott vagy csak kiszerelt és dobozolt cuccra.

éS VOLT MÁR A MAGYAR GAZDASÁGI JÓGYEREKSAJTÓBAN BEZZEGELÉS A LENGYEL GAZDASÁGGL :D

Dr.Koós Alajos 2021.06.07. 06:37:03

@Frick László Intézet:

Két hónap, mit két hónap, két hét múlva senki nem emlékszik, hogy mekkora győzelem. Tegnapi újság. Mi ez ahhoz képest, hogy még hónapokon át fényképezkedhettek volna újabb és újabb utcanévtáblák előtt. Internetadó és vasárnapi boltzár. Ugyanazt a trükköt akárhányszor el lehet adni. Mert a politikai propagandában csak a jelen pillanat hergelése számít. Senkit se érdekel, hogy mekkorát győztél három héttel ezelőtt egy olyan ügyben, ami már lekerült a napirendről és már a lényegére se emlékszik senki, a részleteire meg egyáltalán.

Frick László Intézet 2021.06.07. 07:21:35

@Dr.Koós Alajos: Viszont a Borkai Szisztem, az nagyon ütős lesz. És az Klárinak szolgál majd és külön szaftos lesz benne, hogy Gyurcsány B. Ferencné is közreműködik. Mind a két aktuális feleség egy vonalban és a FIDESZ álkeresztény szemforgatása trágyájában.

Ezt nem fogják tudni ennyivel megúszni.

Azt lehetséges, hogy e felbérelt kurva aq skalpokat még a Borkai-ügy előtt gyűjtötte be, de a netokrácia alaptörvényei szuerint nem a cselekmény dátuma a fontos, hanem a megosztása.

Szóval a kérdés továbbra is az: Akar-e az Ellenzék Orbánt váltani. Lehet, hogy ez az új merénylet túl jól sikerülne és nem kerülhetnék el a győzelmüket.

Mert igazából szerintem nem szeretnének Orbánt-váltani, hanem egy alig-Orbán-"győzelem" után ugyanezt folytatni.

Persze ezt sem ők dföntik el.

Szerintem azonban "Brüsszel" ellenségképébe szükséges Orbán. Golndolj bele egy homogén és problémásember-ország mentes EU-ba, pl akkor ilyen helyzetben nem lehetne az Európai "Gyógyszerügynökség" korrupciójáról a figyelmet mivel "lefoglalni"...

Dr.Koós Alajos 2021.06.07. 07:51:24

@Frick László Intézet:

Nem kevésbé releváns kérdés, hogy Orbán akar-e maradni. Stratégiailag 4 év összefogásos katasztrófakormányzás jól jöhetne neki.

Frick László Intézet 2021.06.07. 10:06:13

@Dr.Koós Alajos: Ezzel a verzióval szeretnék az orbánellenes hangulatot paprikázni 444-ék.

Hogy Orbán direkt megy, hogy szerinte aztán mnégnagyobb Schwung-gal vissza is jöhessen. Ezt nem gondolom. Orbán egyedül van a csürhében és a csürhéjének semmi nem elég és nekik minden 4 év kell, ők nem birnák kiböjtölni haradzs nélkül a 4 évet. Meghát... mindig kifelejtitek Anikónénit. Anikónéninek is van szava és hűűűűdesok. Nem úgy nézem, hogy Anikónéni szerint is már haradzs elég lett volna.

És van még itt egy név, amit nem fogok leírni a képletben, de ő már semmiképpen nem vállal még 4 évet. Márpedig ha az ő karikáustora nem csetteg a csürhe fölött. Akkor ajaj.

Dr.Koós Alajos 2021.06.07. 10:54:10

@Frick László Intézet:

Ezt én nem tudom. Azt se tudom, hogy Szájer után milyen leleplezés jöhet még, azt se, hogy a Borkai-ügynek milyen hatása volt, hiszen Borkait megválasztották. Az nekem nagyon ezoterikus, hogy nem az érintett győriek reagáltak, hanem a budapestiek szavazták le Tarlóst Borkai miatt a győriek helyett, de mindegy is. A lényeg szerintem nem itt van.

Jönnek mindig blöffök, és ezeket a magyarok le szokták hívni. 1994-ben az volt a blöff, hogy Horn Gyula visszahozza a Kádár-rendszer biztonságát. 2002-ben az volt, hogy van rengeteg pénz, csak a Fidesz nem adja oda az embereknek és az önkormányzatoknak. 2006-ban az volt, hogy a sikeres üzletember formátumú fiatal miniszterelnök, a magyar Tony Blair majd Magyarországot is sikeres reformországgá teszi.

2022-ben az a blöff, hogy a jógyerekalakú minden nyugati dicséretet megkapó fiatal, karcsú és magas miniszterelnök elhozza majd a nyugatnémet színvonalat és jólétet.

A blöffel mindaddig lehet blöffölni, amíg le nem hívják. És ez lesz a lényeg, eléggé kíváncsiak lesznek-e a magyarok, hogy milyen lapok vannak az O1G ellenzék kezében, vagy a jó öreg megszokást választják.

Frick László Intézet 2021.06.07. 11:56:53

@Dr.Koós Alajos: ...á, nem, Karácsony semmiképpen nem az a formátum.. mint a tinibler mesealak is volt... Dehogy. Senki egy pillanatra még azt sem gondolta alkalmasnak, hogy polgármesternek jó.

Gyurcsány zseniális politikusnak, Karácsony báérmihez buta.

Tudod, ezen gondolkodtam: Azért annak idején ennyirte sötét és buta tudatlan és tanulatlan emberek inkább a jobboldal ajjanépében maradtak, pl a kisgazdák valahanyadik tagozatában, olyan Dögei-félék.

Baranyi "diplomája" gyak. egy eléggé drága sajtpapír és ... hát... Karácsony diákkorában a tá'sadlmtdományok... eöö....

Frick László Intézet 2021.06.07. 12:48:31

@Dr.Koós Alajos: Amwrikában öszekutyulódik Szovjetúnió [=az imperializmus] sorsa:
Gorbacsov UTÁN jött CSenyenko, most meg Andropov.

Ha azutáén meg egy Brezsnyev jön, jaj.

De szerintem azért támadnak most a háttérhatalomban az öregek, mert a fiataloknak már nem kell ez.

Nem tudom, amibe most Biden belefogott, az amerikai m,ultik meddig hallgatnak

vektortér 2021.06.07. 19:24:42

@Frick László Intézet:
Ugyan mondja már meg Frikk bácsi, honnan vette ezt a "Katolikus szülők egylete" dolgot?

Szorgalmas Gyémánt 2021.06.07. 23:21:35

@Dr.Koós Alajos: Orbántól idegen gy ilyen stratégia. Ő győzni akar, mindig.

Frick László Intézet 2021.06.08. 05:43:40

@vektortér:
Tessék, de Tóta blogbejegyzését nem fogom megkeresni hozzá, ha nagyon érdekel téged, keresd ki magadnak [ha azt is ki nem cenzúrázták azóta]
www.youtube.com/watch?v=Cy8zoj3CkDA

Frick László Intézet 2021.06.08. 05:59:29

@Szorgalmas Gyémánt: @Dr.Koós Alajos:

Orbán kiszámítható -ezért max közepes képességű. Igen ritkán szánja el magát kiszámíthatatlanra -előre az esélyek közé föl nem vehetőre.

Modellezzük pl azt a "politikailogikus" húzást, hogy Novákot teszi nő+fiatal miniszterelnöknek és ő maga hátravonul A Párt-ot irányítani. Inferno, a csürhe megbolondul, a rogánok, Pintér slepje (védencei) haradzs, őrjöngés meg a Semjén szerű idióták kjözben a saját lábukban esnek hasra. Novák hiába csinálná jól EGYÉBKÉNT ... de ugyanez történne Varga Judit-tal vagy bárkivel. Ezt a szisztémát ő alakította ki és még azzal sem jöhetek, hogy 50 kilóval ezelőtt még másképpen, mert már kócos és szakállas korában is ilyen volt, mínusz a felesége mérhetetlen telhetetlensége és hatalmi élvvágyai.

Orbán esete már "Az Úton Végig Kell Menni"

Néha elgondolkodom, hogy vajjon Gulyás Gergellyel a hatalom mámora ugyanazt tenné-e, mint Rogánnal tette. Szerintem igen.

Orbán egyik "meglepetése" volt 2006. második fordulójára az, hogy meglebegtette: Nem muszáj neki miniszterelnöknek lennie. Erre (valószínűleg Feriék modellezték ezt az esetet) Feri9 Ficsor Ádámékkal berobbantatta az sms-es kampányt a Gűlőllt Mírijádos Dr Csányi nevének a bedobásával. Épeszű ember nem tudta komolyan venni, Dr Csányi nincs még a Jóistenke rimánkodása sem, aminek engedve miniszterelnököset akart volna játszani. Nyilvánvalóan kamu volt az egész... de bevált, mérhetetlenül felforralta az MSZP-támogatók magyaririgységét, nehogymár a zsírgazdag. Fidexmírjádos, jazz.

Annyira ritkák Orbán ilyen húzásai: Így árt a kijelentésével, miszerint nem az MSZP az igazi ellenség. Ez zsivalyt váltott ki a FIDESZ-en beül.

Orbánnak a fasortban nincsen olyan politikai-szakember apparátusa, mint Gyurcsánynak, miközben Gyurcsány sokkal jobb politikus, mint Orbán. Orbán nem akar tudni saját magánál okosabbat politikához meg politikai kommunikációhoz. Ezért foglalkoznak siralmas barmok Orbán és a FIDESZ kommun ikációjával. Olyan is.

Biztos vagyok abban, hogy Gyurcsány csapataiban modelleznek szépen,. akkurátusan minden esélyt, tehát Novák , miniszterelnökségét, be van készíytve a leleplező vidfeó arról,. hogy Novák ergy kirándulás során nem húzta le maga után a WC-t az autópálya pihenőbewn (mert előtte már 20 nő is hiába próbálta)

A máésik: Új minőség az Ellenzék kommunikációjában az efféle "EGÉSZ KÍNÁBAN NAGY TÍÍÍTAKOZÁST VÁLTOTT KI" -a kövrtség harmadikattaséja kö9telező fészbúkos reakciója projektálása, amivel azt akarják megmutatni, hogy Góliát, Góóóliát , az Ügyes Kicsi Dávid Osztán.

Közben még abban sem vagyok biztos, hogy a kínai külügy XXXVIII. alosztályának helyetters altitkárnője nem baszta le őket, hogy mit reagálnak... ilyenre... még a fészbúkon is.

vektortér 2021.06.08. 05:59:47

@Frick László Intézet:
De a Keszei csak a "Magyarországi szülők egyesülete" - nek az elnöke. Semmi katolikus. Vagy nevet váltottak?

Dr.Koós Alajos 2021.06.08. 07:14:01

@Szorgalmas Gyémánt:
@Frick László Intézet:
Az egy dolog, hogy Orbán mit szeretne, meg az is, hogy én mit szeretnék, ami még sokkal-sokkal kevesebbet számít. Én se szeretném, nagyon nem. De attól még elkerülhetetlennek látom. Mint amikor látom a felhőket, hogy jön a jeges esső. Semmit nem tudok tenni ellene, pedig nem akarom.

Hogy aztán a Karácsony és Baranyi, vagy Varjú László netán Gréczy alakúak lesznek majd mindenütt, azt nem tudom. Valószínű, hogy lesz itt minden. Igyekszem rá felkészülni, elsősorban mentálisan. Mert egy ilyen helyzetben bolond ember az, aki nem húzódik fedezékbe, és nem kezd el minél hamarabb stratégiával foglalkozni.

Szorgalmas Gyémánt 2021.06.08. 07:45:09

@Dr.Koós Alajos: Van olyan ellenzéki ismerősöm, aki rohan felvenni a babavárót még most, mert tudja, hogy ha a líblingjei hatalomra kerülnek, élvezettel fognak megsemmisíteni a jelenleg jól működő családtámogatási rendszert. De azért rájuk szavaz.
Ennek a népnek kell egy emlékeztető oltás, hogy Feriékkel nem az a probléma, hogy megszüntetnének támogatási rendszereket, hanem - ahogy te is mondtad - mint a jégeső, levernek mindent és mindenkit.

Frick László Intézet 2021.06.08. 12:01:54

@Dr.Koós Alajos: @Szorgalmas Gyémánt:
A vewrés energiába kerül. Feri híresen energiatakarékos. Spórol mindennel, nem csak a gyerekei zsebpénzével. Ezért állt aq reformok élére és lett A Reformok Ut-Ja csak az az ösvény, a keskeny, az egyember széles, az övé. Szépen lecövekelte magát és tartott zseniális beszédeket. Amit egyébként az MSZP főokosai is leszartak, csak hát ez a fickó basz oda a Cigány-nak.

A szétverés az mozgás:

Uj Péter nem nekiűállt szétverni mindent, a papírsajtót meg a konkurrens netokratákat. Ő... hogy mondjam. Pozícióba hozta magát, nagyon jellemző az, ahogy Miskolczyékra ráijesztettek. Hogy hu-huhúúúúú a politika "ugye, nem akarnátok a politika áldozatai lenni?" Ami politikának Uj a pribékje volt.

Uj se vert semmit széjjel:
"Tartalomszolgáltatás vagy halál" de persze basztak belehalni, bár a tartalomszolgáltatásra ráúntak hamar.
ű
A spekulalista Osztap Bender és Milo Minderbinder. Dehogy fárad szétveréssel, amikor a rothasztás is hatásos.

A veréses fizikierőkifejtés.. az klassz-kap'. Ósdi.

A hipszternek.... nincs is izma. Az internetes számítógépesjátékozástól lenne neki?

Frick László Intézet 2021.06.08. 15:21:06

@Szorgalmas Gyémánt: Mi van a 444 HTML hártyájával... Napok óta?

Szorgalmas Gyémánt 2021.06.08. 15:26:19

@Frick László Intézet: Nem látok rajta semmi különösebb változást, lehet valami bönglészőfüggő változást hajtottak végre rajta.

Frick László Intézet 2021.06.08. 15:33:24

@Szorgalmas Gyémánt: Nekem Kandinszkij Fehér Alapon Fehér Négyzetje jön be.. előtte egy hétig a képek nem. Linuksz/Fályerfoksz

-lehet, hogy csak engem büntetnek? :D Nem olvashatom öket :)

Frick László Intézet 2021.06.08. 16:01:22

@Szorgalmas Gyémánt: Ezen a nikken is örökre, IP címre vagyok kitiltva a 444 alól. A kommentbetegek külön oldaláról a diszkúszról is.
süti beállítások módosítása