"Té jiss a Kádár faszán nyőttél föl, fiam!"

/Végső Érvek - részlet az ismeretlen  operából,1986./

doktori disszertációt tudnék írni:
-Uj Péter -ből
-Gyurcsány Ferenc-ből

Darabja 50-50ezer Ft annak,akinek van hozzá diplomája meg konzulenst is találna.

Márpedig  aki doktorálni lenne képes Gyurcsány Ferencből vagy Uj Péterből  , az versenybe szállhatna azzal a 20-30 Dr-ral,akik valami Kádár-osból vagy az internetes média egyes kérdéseiről doktoráltak.

Kádár azért...egy összetettebb személyiség volt,mint Gyurcsány vagy Uj. És bármelyiküknél sokkal-sokkal szerényebb, mert volt is neki mire szerénynek lennie.

Pont GG Márquez  az egyébkén tű'el - heggyel [tövit a hegyivel ]összehányt és eléggé pontatlan riportjában... azonban a zseniális író,  hát az életképei zseniálisak

"Ámbërek! Akartok néjlon ingëket? Ászonjok! -néjlon kombinétokat? Akkor támogassátok a Munkás Paraszt Fóradalmi Kórmánt!"

/Kádár János 1957.augusztus 20-i mezőtúri és kisújszállási beszédéből a közös  schlußpoen/

Márquez beszélt valami főfaszi kommunistával,aki a válla felett és kissé hátra annyit vetett oda Márqueznek,hogy az lehet, hogy Kádár elvtá's arca belekopik majd a rendcsinálásba. És akkor lecserélik másik arcra.

Kicsit (= kurvára) hamis a kép a Kádár korról,de a Kádár faszá-ban már mikor megírtam ezt.

A kommunisták nem azok, akiknek tárgyalja a mai "történelemkönyvírás".

 

Van valami,amit a magyarok lényegében teljes skálája Kádár gyűlölőitől a feltétlen rajongóiig nem akarnak látni:

A Szovjet-rendszeren kívül ( azoban abban meg titokban bár és jó sokan...) kommunisták pl az eurokommunisták egy szálig mind, undorodtak Kádártól, rühellették Kádárt, nem is tekintvén Kádárt kommunistának.Sőt: Ha Kádár harmadik (+n) sorsra jut és mondjuk Szibériába száműzött kommunista 1956-ban vagy 57-ben,amikor Szuszlov és a valaki, aki Kádár helyett a Kádár lett, megcsinálják a cirkuszt, maga Kádár útálta volna  azt odahaza, aki a Kádár  abban az uchroniában, de  ugyanúgy Szuszlovval.

Azért vannak ott olyan jelenetek,amikor Marika néni a hányástócsából takarítja ki Kádár arcát egy jól sikerült vadászat tivornyasorozata után,pedig Jani bácsi eléggé bekarmolt minden héten háromszor is.

Jó példa arra,amikor egy majdnem-igaz-zal szándékosan törlik át az igazat: Tebege index geci jókiffiú azt hitte, hogy most aztán húdekigúnyolta a Fidesz Kádár-recepcióját..meg a semmi ágán fészket rakó kis tinó szarva közt a falukutató gereblyenyelét,azt

tebegetooooditasakadarrolmarikanenivel.jpg

Volt a Marika néni két dógos tenyeribe' arc, csak nem a sajátja.

És az alkoholizmus egyik legveszedelmesebb formája a nők otthonivós verziója után az, amikor valaki a lelkiismeretfurdalása miatt [ -> Hah hah,mi zúg? ] piál. Tükörbe nézni? - naponta,ahányszor kellett a legendásan sima álldumókért,a szeme rebbenése nélkül.

azelsoszamu_azotodik-kelhatodikkal.jpg

A Magyar Humor Nagyágyúi 1947. Hiányzik a Negyedik nagyágyú Révai József,de lehet, hogy az ő az itt,háttal, vagy oldalt?- az ő viccén röhögnek.

SŰTTÖKÖR KISGAZDA  Matyikám,ha elveszitek a malmunkat,átvágjuk a torkodat!

RÁKOSI Ugyan,kérlek. Átvágja elébb a tiéteket az agrárolló!

Azért ezt ne felejtsük el soha, a Shakespeare-i Jelenetet: Kádár rágyújt,majd belép a helyiségbe,ahová lefelé vezetnek a lépcsők,de a pódium a küszöbbel egy magasságban. EZÉRT Kádár megáll, a szájában a cigi és a szemébe néz a tulajdonképpen annak a barátjának,aki lehetne a helyében és akkor viszont ő a bitón és ő hinné a azt, hogy a barátja most jött tehát megmenteni és mehet Szibériába üdülni pár évet. [A Mindszenty-sztoriban Rajkot az udvaron végezték ki-a szerk.megj.]

És ekkor a hóhér eltörte a nyakát a másodperc törtrésze alatt: Rajk már nem gondolhatta át azt, hogy nem így van.

Kádár pedig szívott egy nagyot a cigarettán és ledobván azon az íven sarkon is fordult és visszalépett.

Rázottkörte Vilmos: Tétettejed Édujárd (részletek)

RÉVAI: Akkor Jankó vagy Lackó.[pont]

RÁKOSI: Laci okosabb.

RÉVAI: ...de Jani ravaszabb.

GERŐ: Politikusabb alkat.

RÁKOSI: Filmen jobbat mutat.

RÉVAI: Kire gondol Rákosi elvtárs?

RÁKOSI: Jani filmen olyan... Semmilyen! Paraszt.

GERŐ: Szónoknak demagógabb.

RÉVAI: Az is szempont, az egyik a másik ellen: melyik a megbízhatóbb, hogy végig viszi. Elvégre „barátok”-ról beszélünk.

RÁKOSI: Kádár. Kádár nem fog megingani. A zsidókmindig hajlamosabbak a moralizálásra.

RÉVAI: (vitatva ezt) Fennkölteknek itt vagyunk mi. És még a Laci. Jani a nép fia.

RÁKOSI:Laci egy mosolya Jani tíz perces beszédével ér föl.

RÉVAI: Még legalább húsz évig a rádió lesz a meghatározó: Szerintem Jani. ( Gerőre néz)

GERŐ: Jani. Jani legyen.

RÁKOSI: Meggyőztek az elvtársak. (Péter Gáborhoz)

PÉTER G.: Igen, elvtársak,akkor úgy lesz: Laci intézi a Janit. (függöny el: már virrad: 1949.április 17)

PÉTER G.: Rákosi elvtárs. (a többiek felé, hogy megálljanak s hallják:) Mi lesz Naggyal.

RÉVAI: (ingerülten) Hagyja,Péter elvtárs, ez is a nyertes dolga lesz.

 https://m.blog.hu/du/dudenbuch/image/kadaug20fiatalnokadarsz-emebenez1957aug20.jpg

Konszolidáció 1957. -opportunizmus- 1957. augusztus. Gabriel Gárcia Márquez magyar riportjából kimaradt részlet, rekonstrukció: „Újpest” (egyes szövegmagyarázók szerint kb.: Kisújszállás)

KÁDÁR JÁNOS Ászonjok! Akartok nejlon kombinétokat? Ámberek! Nejlon ingeket? Akkor támogassátok a Fóradalmi Munkás Paraszt Kórmánt!

LAKÓSÁG (mint velsz ebek, szemük úszik, el, mint az ökörnyál) Akarunk! Akarunk!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr7016498272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wildhunt 2021.05.26. 08:12:53

Az 500 dala lehet hogy elnyomta a síp-dobot és a riadókürtöt, de a fészbúkhoz 5000 is kevés.

Steinmann Coco 2021.05.26. 08:33:56

Ezeknek Kádár kell? Akkor megkapják :D
Csak az előző olcsóbb változat volt :DD

Szorgalmas Gyémánt 2021.05.26. 13:59:50

Karigeri jól néz ki a facebookon, biciklis szerkóban különösen.

Serény Vélemény 2021.05.26. 16:58:02

@Szorgalmas Gyémánt: Karigeri vs Kádár.
Azé’ Kádár volt valaki. Akkor is, ha egy mocsok volt. De Karigeri?

Wildhunt 2021.05.26. 18:52:36

@Serény Vélemény: ő magas és vékony... Volt valamikor. Meg nem is lopik...személyesen.

Dr.Koós Alajos 2021.05.26. 21:23:57

Kádárban és Orbánban kétségkívül van annyi hasonlóság, hogy ugyanaz a kör utálta és vetette meg mélységesen Kádárt is, és nagyjából ugyanazért. Kádárt nem az 56'-osok meg az osztályidegenek utálták a legjobban. Persze ők is, csak másképpen. Ők utálták, mint ellenséget, de a Párt, vállalati és igazgatási elit legfelső alatti vezetői bugrisnak tartották, lenézték, mert ők már pesti polgárhatnám elitként bunkónak tartották és fel voltak háborodva, hogy nem gyötri eléggé a hülyemagyarokat. Holott, ahogy az a 80-as években reformideológiává érett és virágzott tovább a 2000-es évek végéig, a haladás és reformok útja az, ha a hülyemagyaroknak rosszabb lesz.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2021.05.26. 22:43:06

Fasza, herék játszmazasát eposzi költeménynek burkolni, szovjet szúronyok szimbolikaja erősen alulmaradt

Frick László Intézet 2021.05.27. 05:12:35

@csillagkúll: Biztos ismered azt a Völkische Bon-Mot-t, hogyaszonygyaja:Úgymegy,minthajönne.

Nosa ruszkik...nemismozdultak.
De ez semmi.Kádárlófaszkormányt alakítottSzolnokon -ott ugyanis a tőle balra állóAndics Erzsébet szervezkedett.

Nekem sokkal jobban tetszikaz, ahogyMalenkov ésHruscsiov szétszopattákabeképzelt,nagypofájú Joszip Broz agyát is.

Hruscsovnakválasztania kellett,az idültalkoholista Münnnich Ferencésa magátelégjólbiró 44 éves Kádárközött.Hruscsov ésMünnich jólismertékegymást-Münnich is beépített embere volt a ruszkiknaka "Nagy Imre" """"""""""kormány"""""""""""" -ba(ami egy bojócctréfa volt egyébként... SzuszlovhelyszíniirűnyításamellettKádárésMünnich kavartáka szart.Annyira,hogymégPiros volta belüyminiszter,Münnichet csak sutyorászták 1956.Október 26-án,deKopácsi rendőrkapitány akakiját sajnálta Piros "belügyminiszterre" Minnichet kereste meg...

Nos, Heuscsov ésMalenkov körberepkedték a szocialista tábor vezetőit ésboefolyásosai,hogy"Egy út van előttünk,melyiket válassztuk"-osat játszanak velük.

Titoúgy élt,mint egy amerikai kerestyénfundamentalista bigottpuritán-filmben valami rómaipápa, csaknem kisfiúkat kúrelt. Mégcilinderemeg frakkja is volt.

Kurva nagy viharban szálltlePulábanHruscsov gépe,malenkov a pdlón hasalt okádva,a gépet a Szovjetúnió Repülőtábornoka vezette, rutinból,gondolhatof,hogy a Yogo Controllmelyik fasorban volt még akkor Puláróla viharosAdriánkisebb machagóniluXXXXusjachttalvitték Brioni szigetéreHruscsovékat,majd a kandalló előtt piáltak.Titookos volt,minta Gréczy Zsolt. Hátra dőlve szívta a kubaiszivart ésnagypofájúskodott a szerinte macskajancsiképű [ Obrazka Mačak ] kis törpével meg a melák Malenkovval.Nemmnellesleg Malenkov elvileg "ki voltmár vezetvea piacról" ...ennyit a történelemkönyv"-ekről...Azok természtesen egy Orbán-félepolitikai biciklicselkereteiben Münnichet vetették felakétlehetőségközül,ezért Tito pont úgy kapta a kötényt,mint a többi okos szovcialistatáborozó,ő is Kádárt tartotta alkalmasnak.

Eznovember 3-ánhajnali 2-3óra között történt.Ezen a napon,tehát ismétlem,november 3-án délelőtt jugszláv kémek újságíróigazolvánnyal Debrecen alatt látták a Budapest irányába dübörgő szovjet tankhad osztályt.

Titomentségérelegyen,őtmárkboktóbervégén tudta, hogyszart van forradalmom Budapesten,hanemSztálin egyikismertburleszkje folyik,akis nyuszikmeg a hóttifaszizmusrémeinekaz előugrajtásaa bokrokból,Rákosi ezt márkcsiben megcsinálta 1953-ban az ősgiMoszkvai hawájj-aalatt, FarkasMihályt bízta meg a Rákosi-ellenesösszeesküvés vezetésével és ezért aztán a Nyugati Pu-n FarkasMihályát is adhatta az összeesküvők névsorát a Moszkvából hazaérkezőRákosinak valamikor 1953. november közepén.

Tito kémjei bementek a kecskeméti ürespártbizotságra,beléptek egy irodába,felvettek egy telefont,detárcsáznimárnemkellett,K-vonalvolt egyenesen a burleszket irányíító központba, ahonnan visszaugattak, hogy ki a fasz vagy és tedd le azonnal.

Az egész "ruszkik haza"-ból kb annyi volt az igaz, hogy az unatkozó ruszki tisztek a tököli laktanyából(ahovámajd..azt a möbetűs nevű tudodki fess magyar katonaembert csalták be,tudod) párezer kis kopasz 18évesújoncotkivezényeltek gyalogolnikörbe körbe a szentmiklósiút, halászdűlő,lopókok úttya stb négyszöbge.

MégMindszentyköpött belea levesbe,mert nem azt a beszédet mondta el,amireviszont Kádárnakmegvoltakész hivatozása.

De ez senkit sem zavart:Úgy csináltak vele,mármintMindszenty beszéde szövegével,mint a mór őszödi mór beszédével, csak ebből nem az elkúrtuk-ot,hanem a földbirtok szót pécézték ki.

Úgyhogy Tito azzala tudattal dögölhetett meg, hogy Kádárt neki köszönheti az eurokommunisták gyűlöletvágya.
Gizibácsin kívül,aki pedofiltornatanárnőkéntegész életétvégigkisfiúfütyihette ésmégmost is úgy tudja, hogy imádják a faluban,megkapta a gyémántdiplomátés szép fehér öregnénihaja van, TitoamásikXX.századi ember, akiúgy gebedhetett meg, hogyy őaztán egy mekkorazseni.

Pl a Jarek-i koncentrációs tábora tömegsírjaira félméteres betonnal gyárat placcolt.

Ö... van kérdésed?
süti beállítások módosítása