Annakidején csalódottan láttuk, hogy Fodor,foglalkozására nézve gábolyka politikaiképességei nullák.

Karácsony Gergely  ugyan annyira nem is aranyos,mint Fodor volt, de legalább annyi önkritikája nincsen, mint Fodornak azonban anno,aki kérte a leszerelését a miniszterségből, belátván a saját alkalmatlanságát.

olyanaranyoskarhogyinkompetens.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr616560738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szorgalmas Gyémánt 2021.05.15. 18:49:18

Tesco gazdaságos jelöltnek jó lesz,csak ne úgy mondd neki, hogy every little helps, mert kurva drágán dolgoznak a tolmácsai.

Szorgalmas Gyémánt 2021.05.15. 19:58:35

Egyébként is, kicsiny falujából hozta a föld szeretetét. Ez engem, mint vidéki szavazót annyira elbűvölt.

Frick László Intézet 2021.05.16. 05:27:58

@Szorgalmas Gyémánt: Nagyon jó húzás,hiszen országos jelöltet akarnak az országnak és így érzékeltették, hogy Egészmagyarország Jelöltje lehetne,hiszen A Szabad A Város az Hagyján
de hirtelen vidékiszármazású is.

Mit mondtam Gyurcsányról? -Egyetlen élőpolitikai zsenink.

Szorgalmas Gyémánt 2021.05.16. 07:35:58

@Frick László Intézet: ez nagyon jó műsotrnak ígérkezik. Karigeri, a vidéki gyerek, aki Budapest kozmopolita főpolgármestere.

Coco néni 2021.05.16. 08:34:04

@Frick László Intézet: @Szorgalmas Gyémánt: és még angolul se tud. Elképesztő. Meg egyszer állítólag látta valaki, hogy úgy jön ki a budiból, hogy nem mosott kezet. Felháborító :D
Szánalmas vergődés ez fiúkák amit csináltok.
Ne aggódjatok, nem lesz baj,hogy és SZGY is értse.

A. változat: NEM lesz világválság - akkor nem nyerhet Karácsony, majd Volner szíveskedik beadni egy módosítót utolsó pillanatban, hogy nem lehet közös lista, és a románoktól meg 12 millió szavazat érkezik levélben Orbánra.

B verzió: LESZ világgazdasági válság, akkor vigye a kócerájt az ellenzék, potrohás & CO & pereputty már vitt mindent belőle, ami értékes, ami hatalmat ad, a lefosztott romokon vergődjenek a válságban 1-2 évet ezek a szerencsétlenek. Az egyetemek, Paks, stb. mind alapítványba téve, hozzányúlni semmihez sem lehet, a szállodák, erőművek, bármi, ami pénzt hoz már rég a családé. Lehet elhúzódó válság is, gondolom, ezért kell a 9 év beton. Az utolsó beton poltipetike lesz, nehogy már baszogathasson valakit az állam mindenféle vizsgálatokkal meg tárgyalással, bíróság, milyen világot élnénk mégis...felháborító

Úgyhogy nyugi fiúk. Ez egy előre lejátszott meccs, ahol egyvalaki nem veszíthet semmiképpen.

ha Dudi szevaszozik
akkor

FELHÁBORÍRTÓ VESZÉLYES

Coco néni 2021.05.16. 08:37:04

@Frick László Intézet: @Szorgalmas Gyémánt: amúgy pofakönyvben láttam hozzátok hasonló szintű híveket beszélgetni.
Téma: Németország nem fogadja el a keleti oltást. Szőrsapi1 : és ki akarna Németországban menni, ott csak migráncsok vannak már.
Szőrsapi2: igen, ki akarna oda utazni, senki úgyse, hát annyi migráncs közé mit csinálna ott az ember.

kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét ORBÁN fogyasztása súlyos mellékhatásokkal jár agyi tevékenysgére
VESZÉLYES :DDD
nektek már annyi, beorbánoztatok évekkel ezelőtt, és nem tudtok lejönni a szerről

Szorgalmas Gyémánt 2021.05.16. 10:11:03

@Coco néni:
Nézd, az én cégemhez snekit nem esznek fel társalgási szintű angol nyelvtudás nélkül, projekt menedzserkénl pedig felsőfok az elvárt.

Szerinted nem ciki, hogy egy állítólag nyitott, európéer liberális világváros főpolgármestere, aki egy uniós ország miniszterlnöke akar lenni, fejvesztve menekül, ha angolul kérdezik?
Egy nuygatos irányt hirdető pártszövetség jelöltjétől ez teljesen elvárható lenne.

Kis ország vagyunk, ilyen progresszívek jutottak nekünk.

Szorgalmas Gyémánt 2021.05.16. 10:15:46

@Coco néni: Karigeri, a földet szerető nyirtasi vidéki fiú a magyar progresszió olyan szintű szegénységi bizonyítványa, amit kizárólag az orbánozással lehet elviselni.
Nem véletlen, hogy te sem azokat a tulajdonságait sorolod, amik alapján szívesen szavazol rá, ilyenjei ugyanis nincsenek.

Szorgalmas Gyémánt 2021.05.16. 10:42:05

@Coco néni: C verzió: a magyar tráasadlom bizlamat szavaz a fidesznek.

D verzió: a magyar társadalom bekajálja karigerit.

Felőlem jöhet a D verzió, lesz négy szar év, amikor az emberek rájönnek, hogy a korrupció nem cöskken, csak a nevek változank, viszont a 36%-osra emelt adókulcs meg a családi adókedvezmények elvétele havi 100-300 ezer forinttal csökkenti a bevételeiket, megváltoznak majd a szavazói preferenciák.

Coco néni 2021.05.16. 20:21:43

@Szorgalmas Gyémánt: a társadalom bizalmat szavaz :D
és konkrétan a meszes agyú idős, M1-t néző szőrsapisok, a levélben szavazó "határon túliak" vagy az alulképzettek (érettségi nélküliek) a társadalom jelentős része? Mert ők a fő szavazóbázis, és ha tényleg ők vannak többen, akkor elég nagy szarban vagyunk :D

Coco néni 2021.05.16. 20:28:29

@Szorgalmas Gyémánt: tulajdonságok? Alapvetően másképp áll a politikához, amit te gyengeségnek látsz, de inkább arról van szó, hogy nem elmeháborodott, hogy valamiféle istencsászár vezérlőtábornok szerepbe helyezze magát.
Nem gondolja, hogy tévedhetetlen, és nem akar mindenkit lenyomni. Kompromisszumkész. Nem lenyomni akarja a másikat, hanem a megoldásokat keresi. Orbánnál csak nyer/veszít játszma van, és folyamatosan haaaarcol. amit én rohadtul unok már. Mindenkivel összevész, mindenkit utálni kell, brüsszelt, bárkit, képtelen nyugalmat teremteni. A saját meszes agyú hülyéiből olyan csapatokat szervez, hogy sírnivaló. Miért nem lehet nyugodtan élni egymás mellett. Egy normális országban nem lehetne téma, ki kire szavaz, itt meg családtagok képesek egymásnak ugrani miatta.
Továbbá nekem undorító, mikor valaki valahol tag, de folyton őket szidja. Ez az állandó brüsszelezés hányingert keltő. Tagok vagyunk, nem? Én európainak tartom magam, mint Karácsony, és nem türknek meg hunnak. A tököm tele ezzel a soha nem létezett keleti romantikával. Hunnia meg pannonia..ugyanmár.

Frick László Intézet 2021.05.17. 05:04:41

@Coco néni: Igen,és Németországrólmelyik szőrsapivalegyezika véleményem?Hiszen én sokkal több migrácsot szeretnék NSZK-ba.Emllékeztetlen, hogy Ártatlan Gyuribácsi szerint kb 34 milliómigrács kellene,szerintem 150 millió.

Kedvenc német filmem,nézd meg:
www.youtube.com/watch?v=erjZqomkK0s&list=PLFT4g9wEQXs7QOyLXdr6w4hEJ-Lz3LtX4

Szerintem ebbe a társadalomba "néger fasz" kell,de tövigés ahányszor erre a nége faszbnak csakkedve horgad.

Érted,egy főleg bérgyártató és összeszereltető csodagazdaság,ami már a vevői készrecsomagoltatást is harmadikországban rendelimeg.A hét nagy pronlémája,ki szedi le a spárgátLeipzigkörnyékén,mert nemakarnakjönni a balkániországokból.

Nézzdmeg,magyarulbeírod és fordítógéppelnmetülkéred,a foglalkoztatási törvényeket:Világos:Nyugat-Balkánból érkező vendégmunkásokminimálbérétkötikki,ez most 10 Oiro. Nyugatbalkán Lengyelországnál kezdőd9k.

Na,Hëllo Kyrikiadész

Frick László Intézet 2021.05.17. 05:06:29

@Coco néni: Hihhetetlen ez az állandó Brüsszelezés, hiszen Brüsszelmindössze csak széjjelkúrja Oirópát,szegények,ne bántsuk márőket. Amwerikai politikianyomásra ugrálnak,plkilórameg lehet venni őket vakcinaügyben,de mitugrász Bórzanárókkok,jazok a hibásak.
Hëllo Kyrikiadész

Frick László Intézet 2021.05.17. 05:12:29

@Coco néni: Régen... talán 10éve mnég elmondhattuk,hogy az értelem az Ellenzék oldalán áll.

Mára azonban az Ellenzéknek is sikerült betöltenie a szőrsapókat képosztafejekkel.

Senki nempanaszkodhat ostobaságra.

Az Euronews-ban lttamezt a hírt:

"Bombát dobtak az izraeli újságírónőre a berlini tüntetésen"

Beszél az izraeli csak,odadobnak a közelébe egy petárdát,kb 1,7 mp-re reflex-szerűen reagála hanghatásra,aztán elmeséli,hogy már más tüntetésen is dobtak a közelébe petárdát.

Te,ennek az lesz a vége, hogy valaki felmutat egy félbeharapott tyúkbőrvirsilt azzal, hogy az alkarnagy lófasz.

Érted, a 444-ben generácóváltás történt,ha így folytatódik,Botos TamásPulitzer -díjat fog kapni azért,mert a FIDESZ 4éves és 25-ös nézettségű kampány jutyóbklipjeit elemzi. Fekszik egy kislány a tabletezőkerevetjén és két pinavakarás közben simizi a kijelzót, talál egy ééééérdekes cikkcsit, beteszi a fordítógépbe,kicsit átjavítja és írt egy újságcikket.

Hëllo Kyrikiadész

Frick László Intézet 2021.05.17. 05:13:23

@Coco néni: A múlthét Egyetlen Nagy Örömhíre az oltási kapmpány megtorpanása volt a lám-lám a Fájzer-rel.

Szorgalmas Gyémánt 2021.05.17. 13:04:52

@Coco néni: Isten hozott a demokráciában, ahol a te szavazatod pont annyit ér, mint egy négy általánost végzett, tizéve kora óta alkoholista segyélen élő roma mélyszegényé.
Nincs ennél fejlettebb, nemdebár?

Szorgalmas Gyémánt 2021.05.17. 13:07:02

@Coco néni: Egyébként a fideszre szavazó és a nem szavazó diplomások többen vannak még a medián szerint is, mint a karigerit beszopók. A tanultak abszolút többségének nem kell gerike.

Frick László Intézet 2021.05.17. 13:22:44

@Szorgalmas Gyémánt: @Coco néni:

A tanultakat szerintem elbukta a FIDESZ.
A300 legokosabb magyar kifizette,kilóra megvette feri 2002-2010.között.Orbánékplasemmiértmég egy éven át fizették Tamás Gáspár Muiklósnak a 347000 Ft/hó-t a jó szolgálatért. Erreakkor,14 évvel ezelőtt figyelmeztettem:Feri mindenki utalványáralegalább egy nullávaltöbbet ír,mintOrbán elsőideálliberáliskormánya.Ráadásul2010.után nem is az a fajta kormányzásjött..

Az egyetemeken a legalacsonyabb rektori fizetés 6, alegmagasabb 12 millka volt,Annyit tudott a FIDESZ tenni,hogy itt-ottmegpróbálta nebyomni a saját emberét rektornak. Deúgy a műűűvész-tudós felső 476203-at a FIDESZ elbukta. Vannak nekikis udvariműűvészeikmeg toddósaik,de azoknak annyi is,elmehetnek kapálni a szakágazatuk véleményformálói szerint. Ha egy művész fideszközeli vagy tudós,akkor szar,kész, nem is nyitnak vitát..

Pompás példa erre a legutóbbi főpolgármesteréskerületi polgármesterválasztás. Tanultak olyan guminőt, annyira semmirevaló-semmirekellőt,mint Karácsony kifutófiúnak,sorbanállónak a postára-hivatalba sem alkalmaznának. baranyi krisztina,akinek tudata annyira sötét,mint ami uralkodik Pijolós Joli nyanya utolsó hátsó zápfoga egyiküregébe,mínusz a rothadó császárszalonnadarabka.

Mondottam:A FIDESZ elbukta az egész egészségügyet,a pedagógusokat

És olyan rendőr,postás,meg pap már cxsak afilmeken van,mint A mi kis falunkban..
A rendőrök kb közepesek tanultak, de a FIDESZ azokat is elbukta.

Fizethet a Geci havi 5 milliótkórházi orvosoknak ésmásfélmillátnővéreknek.. egy kórházi orvosállománybóla behordott paraszolvencia 99%-át az orvosok10%-ase hordja el,de ebben benne vannak olyan OV vez. hűbérurak, alorcosai,akiknek szokottlőöni havona a hűbérúr párszázezret per kopf,én még olyan hűbérurat is tudok,aki a nővérekből azoknak,akik dolgoznak is,ad valamennyit,kb még egy havi fizetésnyit.

És ezt a középkori feudális rendszert a patyomkinkórtermekkamuűgyaivala betegekre szétkönyvelt kamubevatkozási rendszerrelmeg mindennel együtt a nem-érdekeltek,a szakszervezet és a totális sajtómunkásságunk védi "megkérdeztünk orvosokat" 4-5-6orvosra hivatkozván.

Bukta van, Gyémántom.Annyi, hogyy az embereknemmind akkora sűttökörök,mint Budapest Fejlettnépe,akika gumnőtazért választottákmeg, hogy utána nekükucorodjanakélvezni aműsornak,hogy mekkora pofonot kap ezzela vidéki cigány.

Aki persze röhögött,szokásosan.

Frick László Intézet 2021.05.17. 13:30:20

@Szorgalmas Gyémánt: @Coco néni:
Szerintem az ellenzékmost már azon agyaligazából, hogy a barmokmeg ne válasszák őket: Fekete-Győrpl nyiltan ezt csinálja.

Valamicskével nyerni fog a FIDESZ,egy kevéskével.. a kérdés az, hogy a fasiszta bázist hogyan tudják Márki-Zay alá beterelni. Számomra nem... de egyébként ez a Márki-Zay egy eléggé SötétLó kategória az éjszakában.

A jobbközép egy bepipult része is a "Jobbik" feléfordul.

Talán mégerre is jólesz a 99, ha elégolyant meg tudnak vásárolni,mint Bod Péter Ákos,pár fidesznyik beángyánul.. ésezzel mazsolázhatnak akiábrándult jobbközép-mérsékeltjobból.

Azonban a cigánygyűlölet a választóvonal.Minélkevésbécigánymentes övezet,amagyarok annálinkábbmár csak a cigányellenességmiatt is a Jobbikhoz húznak.

Nagyon mókás ez a szituáció, hoiszen ma már Jobbik gyakorlatilag nincsen.
De mint ahogy Cocó benyeli a Jobbikot a "Jó Ügyért" cserébe, ez nem fogja zavarni az "okosokat"

Minthogy a gyakorlatban ilyen párt nincsen,mint Jobbik

Egészen jelentős (nem csak Eger...) a sajtó által még jobbikosnak titulált városok esetek ki a Szabad Városok koalíciójából

Minden időklegmocskosabb kampánya fog következni

Frick László Intézet 2021.05.17. 13:32:25

@Coco néni: Minden idők legmocskosabb kampánya fog következni:Nem tudok elképzelni olyan mocskot meg mocsokságot,amire te azt mondanád, hogy "Erre..ilyenre.. azért nincs rászorulva az ellenzék."

Mindent élvezni fogsz azzal, hogy "Dojó,árt a Gecinek."

Hiszen Gyurcsánnyal is azért nincsen baj,mert lám-lám,árt a Gecinek.

Frick László Intézet 2021.05.17. 13:35:02

@Szorgalmas Gyémánt: @Coco néni:
Karácsony egy nulla.Semmi. teddki,hagy hüljöm, tácsdikszád,köpd ki az aluttejet.Ennyi. A FIDESZ most ezzel,amit"ellene" vél csinálni

valaminek ábrázolja + sajnáltatja az Olyan Aranyost.

Totál elbaszott kampány,aminek az az üzenete a fideszhívőknek: "Ennyire tartunk benneteket,lemegyünk kutyába,ami a színvonalatok,útájjátokmá,na!"

Mi a baj Karácsonnyal? Semmi baj nincs vele,egy nullával mi baj lehetne?

Szorgalmas Gyémánt 2021.05.17. 13:48:47

@Frick László Intézet: A tanultakat én a coconéni féle értelbemen használtam, egy könyvtárinformatikus vagy egy bsc-s pszichológus az már "tanult". A blaoldal diplmás reltaív fölénye ezekkel a "diplomásokkal" jön ki.

Szorgalmas Gyémánt 2021.05.17. 14:08:19

@Frick László Intézet: Dobott nekme a youtub valami gyurcsányozós fidesz reklámot, villámgyorsan kiiktattam. Mintha el sem volna tieznkét év, úgy csinálnak.

Frick László Intézet 2021.05.17. 14:09:58

@Szorgalmas Gyémánt:

Anélkül, hogy elrontanám @Coco néni: öröméta Geci oltási kampánya csappanásán,pont az annyira tanult Geciellenesek öltenek kart a proletárokkal,a legsötétebb tömeggel a dzsaszta nemóttatom magamat [részeredmény: "csak a Fájzer!"] 5 millióban.

Mert ugye, ha nem sikerül az oltási kampány,az a Geci miatt van ám:D

Ez olyan,mint
"A Gecit kibasszák az ónijóból
Geci emiatt elbukja a választást
Magyarországot veszik vissza Geci bukása után a zónijóból"

HellóKarácsony

Szorgalmas Gyémánt 2021.05.17. 15:13:30

@Frick László Intézet: Szomorú hírt kell közöljek, 40 ezret csak beoltottak ma is.

@Coco néni: Még az átlátszó szerint is a koronáshalottaink haramda-fele amúgyi s meghalt ovlna.

atlatszo.hu/2021/05/14/hany-tenyleges-aldozata-volt-a-koronavirusnak-magyarorszagon-infografikak/

"egyetlennek tűnő őszinteséggel megfogalmazva: a COVID-halottak fele-harmada a sok éves mortalitási mutatókat alapul véve jó eséllyel elhunyt volna az év adott időszakában valami másban"

Karigeri a tulajdonságok nélküli ember, Ferkó bábja. Használják egy darabig, majd megy a szemétbe a többi rongybaba után, és jön a követekző báb.

Frick László Intézet 2021.05.17. 16:53:30

@Coco néni: @Szorgalmas Gyémánt:
A 40000 már a részeredmény kategória,annyira nem lehet örülni neki,mint egy 30000-esnek,de azért ez is valami.

Frick László Intézet 2021.05.17. 16:55:23

@Szorgalmas Gyémánt: @Coco néni:
A dán egyetemre,stadjonnyokra és az unokáinkisfizetnifogják hitelekre bezzeg van píz.

A dán egyetemet az ATV Fórum -ban gyűjtöttem.

Coco néni 2021.05.17. 20:50:50

@Szorgalmas Gyémánt: @Frick László Intézet:
karácsonygyűlöletbetegség :D
Basszus, ti vagytok a Grincsek :D
utáljátok Karácsonyt :DDDDD

amúgy segítő pótkérdés Dudinak - elbukta a tanultakat...de MIÉRT bukta el?
milyen dán egyetem? atv fórum - basszus én DOLGOZOM, abból élek. Tudom, ez ilyen gáz, meg csóró dolog, de ha van délután egy szabad órám végre, biztos nem az atv fórumot nézem, veled ellentétben.

Szorgalmas Gyémánt 2021.05.17. 21:48:37

@Coco néni: Idézz mát őtlem egyetlen mondatot, amiben utlaátomat fjeztem ki Karigeri iránt. Semmilyen negaítv érzelem nincs bennem iránta. Igazából sajnálom, egy áldozat. Kicsit olyan ő, mint a Kártyavárban Peter Russo, egy gyengeségenél fogva rángatott báb, akit most felemeltek, aztán majd ugyanazok a kezek el is dobják őt, ha már nincs szükség rá.

Szimbolikus jelentősége viszont van, sázomomra ő a tanulámnyaival, a pártról pártra ugrálásával, a nyelvtudásával, a begyakorolt manírjaiva a tökéletes kortárs progresszív poltikus archetipusa.

Egyébként nem érdekel, melyik Gyurcsány-báb fogja nyerni az előválasztást. FErinek kell egy ember, aki majd alíárja z adóemelést és az adókedvezmények eltörlését, nem tökmindegy, milyen név áll majd a papírokon?

Szorgalmas Gyémánt 2021.05.17. 21:53:05

@Frick László Intézet: Tényleg mi az a dán egyetem? Nincs tévém.

Frick László Intézet 2021.05.18. 07:11:49

@Szorgalmas Gyémánt: Ma néztem a Fórumotés nemvolt alul sms-szalag.

Ha nem baranyi krisztina írta az sms-t,akkor az Orbán Prop-ból valamelyikPesti TV-s "gerilla" és azértmaradt le a DÁN előla FUN

Coco néni 2021.05.18. 08:12:34

@Szorgalmas Gyémánt: nem érzed, mennyire agymosott vagy, hogy most kiadta a propaganda gépezet a nyelvtudást, és te is ezzel jössz? De tudod mit, akkor én is ilyen szinten válaszolok - azért beszél jöbban orbán, mert SOROS ÖSZTÖNDÍJJAL egy évig kinn élt.
Azért. Most kvittek vagyunk?
Amúgy Dudi annyit emlegette az atv-t hogy tegnap bekapcsoltam :DDD
volt egy tökjó beszélgetős műsor, Horn Gábor, meg pár poltitológus kisfiú, meg talán Mráz? igy szemüveg alapján
és eldumcsiztak, és volt röhögcsélés, meg rendes beszélgetés, és erre azt tudom mondani, hogy miért kell KG? EZÉRT
mert nem normális dolog, ami megy

Coco néni 2021.05.18. 08:16:36

@Szorgalmas Gyémánt: folyt...én így képzelem, hogy le lehet ülni a másik táborral beszélgetni, vagy akár röhögcsélni, és egy műsorban össze lehet ülteni kölönböző embereket.
És akkor nézd meg, mi folyik az orbán-világban? "sósavat a pofátokba"
ezért kell mennie, és ezért kell karácsony
egyébként Mráz is jött ezzel a ferizéssel, és megkérdezték, hogy mondjon már egy elemet, ami BP jelenlegi projekteiben, kötlségvetésében, bármilyében Feri gyanús. Nem tudott. Szóval várom tőled - mondj valamit a közhelypuffogtatáson kívül, hogy majd a feri....hogy MIBEN irányítja jelenleg feri KG-t?
egy konkrét intézkedés?

Coco néni 2021.05.18. 08:19:17

@Szorgalmas Gyémánt: kb olyan szinten akarsz itt dumcsizni mint édes cuki 85 éves családtag " az ellenzék mindenben akadályozza a járvány elleni védekezést" és mégis miben? kérdeztem
"le kell tenni a telefont, leég a leves"
még neki is volt annyi esze, hogy kimenekült a helyzetből :DDD
Szóval a teljes nyuggereknek felvonultatott eszköztárat ellőtted már itt, nyelvtudás, Feri - valami ennél színvonalasabb? Ja, az nincs az orbánpropban, mert eleve a hülyékre kalibrálják :DDDD

Coco néni 2021.05.18. 08:21:08

@Frick László Intézet: a kérdés továbbra is az, ahogy mondtad, a tanultakat elbukta már.
De MIÉRT?
MIÉRT bukta el a tanultakat?
Mondd meg te.

Szorgalmas Gyémánt 2021.05.18. 09:00:01

@Coco néni: Trhát szerinted 2022-ben egy nyugatos fordulatot végrehajtani akaró progresszív , uniós állam miniszterelnökének nem kell tudni angolul.
Elárulok neked valamit a SOROS alapítványoról - atótl, hogy Soros ösztöndíjat kapsz, még nem fogsz tudni angolul. Le kell ülni és meg kell tanulni, én is így csináltam.
Ja és még valami: Soros ösztöndíjat azt kapott, aki tehetséges. Ez az oka, amiért Orbán rajta volt a listán, Karigeri meg nem.
DE mint mondtam neked, Karigeir akkor sel nene érdkes valaki, ha az unói összes nyevlét beszélné. Ha véletlen komrnáyfői posztba kerül, és aláiratattják vele "szociális fodulatot" -vagyis a második adókulcsot, az adókedvezmények beszántását, a családtámogatás kizárólag putris munkakerülőknek kedvezővé alakítását, és a többi progresszív dolgot, akkor majd méregetheti a Medián, hol áll a népszerűsége.

Szorgalmas Gyémánt 2021.05.18. 09:00:58

@Coco néni: fEri. Attóül, hogy te nem látod át, ő a bábok mestere, mások nem ennyire vakok.

Frick László Intézet 2021.05.18. 10:17:12

@Coco néni: Már jósokszor válaszoltam,deelismétlem,külsőés belsőokai vannak:

KÜLSŐOK:a magyar hagyományosbaloldal,amai 70-és a halálközöttiek,akikúgy érzik,Kádártólkaptáka diplomájukat. Politikailag jólképzettek,értenekapolitikához,tudnakolvasni,amikor egyetemistűkmeg főiskolások voltaksenki nemúszottmeg egy kötelező vagy erősen ajánlott olvasmányt a Valóságc.folyóiratbólésa Mozgó Világmeg az Élet ésIrodalom rendszeres olvasói voltak.Műveltek,empatikusak,"természetesen" baloldaliak, valaha az MSZPbázisába tartoztak,satöbbi. Az 1990-2014.közötti teljesminisztériumi struktóraa Tudományos Akadémiaművészeti,tudományos éssajtóélet, Népszabadság nem sorolom.

A belsőokok a FIDESZ HR-je. Az MSZP-sek,a baloldaliak nagyon jó főnökök,még alegaljasabban geci isképesmegjátszani az olyan aranyost.Imádnak nekikdolgozni az emberek és akkorplaz államigazgatásban vagy valahol..ejtőernyővelérkezik egy fidesznyik,aki kb egy kanpávián-kanmakákó szintje. Egy Boldogpista,főnöknekkell szólítani,úrhatnám,uborkafára felkapaszkodott dúvad, stb. A fidesznyik vezetőáltalában üt - vág,főleg,aki húz, azt üti,aki nem húz,az kapja a jutalomfalatot.

meg hát veszélyes is nem veletek tartani.

Aminapröhögtem Hadas Krisztinán,öt percen keresztülpróbálta kimagyarázni Rudolf Péterbőlapolitikai megfelelőséget,miközben Rudolfminden mondatában más-más bevilágításban megmutatta, hogy lehetetlen ma politikailag semlegesnekmaradni,mertméginkább agyonbasszák.

A te oldaladon nincs kegyelem,nincs elnézés. Ha egy színész, vagy valaky... csak egyszwer figyelmetlen,nem járutána,kilépettmárfölaznap AZON A SZINPADON egy falunapon (falunap,az CSAK FIDESZES LEHET) akor VÉGE.

A FIDESZ-néllehetnekkiskapuk.. kerülő.

KőzepesLajóss dramaturgnem figyeloda ésmár fent van a neve,amikormeglátja a plakáton Kóró Hajnalkát,a fidesz fasszopókurváját, aki 2012-ben fellpett hakniban egyoperettműsorban ami FIDESZ-hez köthető fidesz közelijé volt.
EkkorKőzepesLajos bepánikol,hisztériázik,perrel fenyeget, a nevét VEGYÉK le a plakátról,mert Vállalhatatlan Név (Kóró Hajnalka) van rajta a büdös fideszfasszopókurva, az.

Ez is egy nagyon általános ok.

"Te figyúúú, hallottuk, hogy megpályáztad az igazgatói állást, arra kérünk,teee,adunkmi neked melót,mindenfélét intézüknk,de..."
"Bocsika,de nekemszakmai terveim vannak au igazgatósággal, szarok ezekre, szarok a Gecire,én szeretném a szakmai elképzeléseimet---"

"Jó,választhatod ezt is, de akkor egy életre véged lesz,megfagyasztjjuk körülötted alevegőt,méginterjúra sem fognakkeresni,a nevedet nem fogjá leírni..Viszont mi mégis el tudjukntézni, hogy ne te legyél az igazgató..."

Naíva vagy te nagyon, naíva...

Coco néni 2021.05.18. 10:35:38

@Frick László Intézet: továbbra sem magyaráztad meg ezzel, hogy miért bukták el a tanultakat. Te kizárólag a színészekről beszélsz, de tanárokat, orvosokat..stb emlegettél fentebb. MIÉRT bukták el a diplomások nagyrészét? Miért?
Miért bukták el a városiak nagy részét?
MIÉRT? ne gyere már ilyen fasságokkal, mint falunap. MIért bukták el a tanultak nagy részét és a városiak nagy részét? MIÉRT? nemi váladékok említése nélkül próbáld leírni.

Coco néni 2021.05.18. 10:43:30

@Szorgalmas Gyémánt: utoljára a nyelvtudásról. A nyelvtudás egy élő, lélegző dolog, amit használnod kell naponta, nekem már volt olyan állásom, ahol kifejezetten a szakmai angolom miatt vettek fel, és most....hát...izé....évek óta nem kell használnom, megkopott, gyér.
Pár hét nyelvi környezetben, vagy pár hónap, ha valaki már tanulta a nyelvet - óriásit dob rajta, ez is személyes tapasztalatom, több nyelvvel is, aztán elfakul. Egyébként honnan veszitek ezt, hogy egyáltalán nem tud Karácsony? Nem akart idegen nyelvú interjút adni -elárulom neked, a potrohás is nyilván hivatalos tárgyalásokra mindig visz tolmácsot. Most komolyan ezen pörgünk?

A szoc. intézkedések - fokozhatod, hogy a szegregátumokban élők kezét elengeded, de akkor csak egyre több és több embert kell majd eltartanod, és az sem olcsó. Ők lehetnének a munkaerő új forrása, ha nem krumplival meg közmunkával meg segéllyel akarnák kezelni őket.

Serény Vélemény 2021.05.18. 10:45:52

@Coco néni: Jaaa értem, Karigeri ollyan cuki, hogy nála nem számít, hogy elvetélt a doktorija, nem számít hogy nem beszél angolul, semmise számít, csak a cukisága!

Coco néni 2021.05.18. 10:47:38

@Szorgalmas Gyémánt: persze, az is egy megoldás, hogy FarkasFlórit kinevezzük, ellopja a felzárkóztatási lóvét, de szállítja a szavazatokat. Csak akkor mi lesz 10 vagy 20 év múlva.
Nagyon be vagy szarva az adókedvezményeden, már látom :DDD
Az ember a gyereket magának szüli, nem a csok meg az adókedvezmény miatt szerintem.
Egy gyereket várni kell és akarni kell, nem számolgatni,hogy hányezer forinttal leszünk beljebb,ha megszületik. Ahogy a népi mondás is tartja, ezért szépek a szerelemgyerekek :)
Kérdés, az SZJA gyerekek is szépek? :D

Serény Vélemény 2021.05.18. 10:48:10

@Coco néni: Egyébként meg hogy a frászban kellene kezelni a szegénységet?
a) munkát adni nekik, legalábbis munkalehetőséget - az egyébként "aki nem akar dolgozni, ne is egyék" abszolút bibliai elv szerint,
b) segílykéket adni nekik, ami miatt aztán még a következő, meg az azt követő generációik sem lesznek képesek integrálódni a munkaerő piacra?

Coco néni 2021.05.18. 10:49:56

@Serény Vélemény: elvetélt a doktorija :DD
beszarás :DDD
Otthagyta az egyetemet, mert elkezdett hivatásszerűen politizálni. Látom, minden propagandára költött forint megéri, mert termékeny talajra hullik :DDD
Nincs doktorija :D felháborító, sőt veszélyes

hellosmittpali :DDD

Coco néni 2021.05.18. 10:53:39

@Serény Vélemény: alapvetően OKTATÁSSAL mint az igazgyöngy tanodák, amik ugye VESZÉLYES civil szervezetek
külön programokkal, szakemberekkel, nemzetiségi ovónőkkel, tanítókkal
általánosban meghirdetni kislányoknak,hogy te is lehetsz ovónő, tanítónő, és végigkísérni őket mentorral, ösztöndíjjal..
ugyígy fiúknál valami vonzó szakma...és ösztöndíjak, mentorok, stb...délutáni tanodák...stb...elment több mint 10 év
az első tanítónők már lediplomáztak volna ezekből a körökből
de fontosabb volt Flórit tömni.

Serény Vélemény 2021.05.18. 10:54:23

@Coco néni: "Otthagyta az egyetemet, mert elkezdett hivatásszerűen politizálni."

Mondom,cuuukiii, ezért neki bármit is lehet, még a cucijológia szaki kamudoktorijának a meg nem szerzédést is lehet érdemként beállítani...

Szorgalmas Gyémánt 2021.05.18. 11:03:13

@Coco néni: Érzelmi síkra akatod telrni az alapvetően nem érzelemi síkon mozgó kérdést. Milyen családtámogatási rendszer akarsz? Ahol azt támogatják, hogy megszülessen a nyolcadik putris is, lehetőleg sérülten, mert arra négyszeresen családi pótlékot a Dobrev Klárika, tehát megéri kalapáccsal ütni a fejét még az anyja hasában, vagy olyat, amelyik diplomás családoknak könnyíti meg harmadik gyereket?

Ha tudnál bármit az országról, akkor tudnád, hogy cigányok százezrei álltak be dolgozni az elmúlt években. Olyan elcigányosdott hajdúsági településekről áramlanak be reggelente a cigányok dolgozni, amikről én már rég lemondtam.
S ami külön örvendetes, ezek a cigányok már kevesebb gyermeket is vállalnak, így a következő generáció amennyiség felől a minőség felé tud elmozdulni.

Egyébként senki sem engedte el a putrisok kezét, gond nélkül kiveszik a 300 nettójukat most is egy perc munka nélkül, akik ki akarják.

LS igen, gónyoldóhatsz a képzetlenségükön, a máveletlenségükön, a fideszre rengeteg cigány szavaz.
És igazuk is van, miét szabvazánnak azoka, akik pár éve még kiirtani akarta őket?
Én a cigányokkal vagyok.

Coco néni 2021.05.18. 11:08:29

@Szorgalmas Gyémánt: egy diplomás nőnek szerinted az adókedvezmény miatt születik a 3. gyereke?
Én sajnálok minden olyan gyereket, aki akár segély, akár adókedvezmény miatt születik, bármilyen családba.
Egyébként egy diplomás nőnél nem az adókedvezmény lenne a lényeg. Hanem hogy tudsz dolgozni gyes után. Van-e részidős melóhely. stb. Lehet-e menedzselni, hogy dolgozz több gyerek mellett. És pl itt jön be, amire nem gondolnak, a felemelt nyugdíjkorhatár. Norbikáért nem tud menni a mami, mert még mami is benn rohad a melóhelyen, igaz, 63 éves. De be kell járnia, pedig utálja már minden percét, inkább unokázna.

Serény Vélemény 2021.05.18. 11:11:25

@Coco néni: Hm. TE a hipernaivitás csúcsa vagy! Egy átlag ngo alkalmazott jobban keres, mint te, és több cafeteriát kap, mint te.
szerinted, ha ha mondjuk nekem, vagy neked az a dolgunk jó fizetésért, hogy megoldjunk egy olyan problémát, ami megoldása után a jó fizetésünk ugrik a levesbe, akkor én vagy te azt a problémát hogy fogjuk megoldani?
Úgy, hogy azé' maradjon belőle.
Az egész európai kultura, minden amit mi most itt élvezünk arra épül, hogy "aki nem akar dolgozni, ne is egyék"
Ez a civilizációnk egyik alapja.
A '70-es, '80-as években az amerikai baloldali közgazdászok nagy kérdése volt, hogy miért van az, hogy az afro-amerikai fiatalok első botladozásai a munkaerőpiacon miért botladozások, míg a fehér gyerekek átlag 13-14 évesen már újságokat hordanak ki, 16 évesen pedig már a nagy részüknek volt legalább egy munkahelye. (Ez általában a McDonalds)
És itt nem a "gyerekmunkáról" van szó, hanem a "munkára nevelésről". NEM azért dolgoztak, mert enélkül éhezett volna a család, hanem mert szerettek volna pénzt "csinálni" saját maguk.

"Te is lehetsz óvónő".

Persze, csak ahhoz az kell, hogy apci, vagy anyci legalább néhány mesét felolvasson este lefekvés előtt, meg az kell, hogy nekik is ez fontos legyen. Mert ha csak beb..nak a tévé elé három évesen, akkor nem fogsz normálisan olvasni még húsz évesen sem...

Frick László Intézet 2021.05.18. 11:12:31

@Coco néni: Nem tudom,akik törekkel tömik a fejedet,nemhogy az adókedvezmény miatt születnek azok a gyerekek,de egyenesen Hitleri-féle gyerekgyártásra KÉNYSZERÍTÉS következtében. Náci terror kényszeríti gyerekgyártásra a fiatalokat [->Annika Strandhäll ]

Coco néni 2021.05.18. 11:15:32

@Serény Vélemény: már bocs, de az hogy én szarul keresek, pont a gecitek műve, nála lehet reklamálni.
Tehát itthon szarul vannak fizetve az oktatásban dolgozók. Köszönöm.
Igaz, kell a pénz a haveroknak meg stadionra. Az fontosabb. Ja, és a fradi, az meg mindennél fontosabb. Meg a nagypicsájú hercegnőcske. De én szégyelljem magam, mert szarul fizetnek.

Szorgalmas Gyémánt 2021.05.18. 11:23:12

@Coco néni: A jól kereső, karriert építeni tudó nőknél jelenik meg dilemmaként, hogy mit válasszon. A fideszes családtámogaátsi rendszer könnyebbé teszi ezt a dilemmát a gyermekvállalás felé elmozdítani. A rednszer szociális szempontól igazságtalan, a havi 100 000 forintot csak az tudja kivenni, akinek van is havi 100 ezer forint adója, ahogy a babaváró 10 milló forintos hiteléhez és a CSOK hitelhez is kell megfelelő szintű, bank által is komolyan vehető terhelhető jövedelem. Viszont sikeres, mert 1.4-ről 1.7-re tornázta fel a szaporodási rátát, és nem az adófogyasztó, hanem az adőtermelő rétegekben jelent meg a növekmény.

Innnetől ketdve ez világnézeti kéréds, szerintem ez a jó irány, szerinted nem, a putrisoknak kell adni a lóvét, a középosztályt meg jól megadóztatni, ahogy 2010-ig csináltuk.

Szorgalmas Gyémánt 2021.05.18. 11:24:06

@Coco néni: 2010-ig jók voltak tanári bérek? Ezt nem is tudtam.

Szorgalmas Gyémánt 2021.05.18. 11:27:31

@Coco néni: "egy diplomás nőnek szerinted az adókedvezmény miatt születik a 3. gyereke?"

Nem. A tervezett, de végül nem vállalt gyerekek viszont megszületnek a rendszer bevezetése óta.

Frick László Intézet 2021.05.18. 11:33:49

@Szorgalmas Gyémánt: @Coco néni:
2010.előttkb 300000-re becsülték akülföldön dolgozómagyarok számát.Annyi, hogy a 2004-2010.közöttimunkavállalói kvóták miatt hivatalosan csakolyan 30-40000 (NSZK-ban magában 3-4000) dolgozódolgozhatott legálisan.
Ellenben a sokat idézett G7 riport,amiben a rriportermegkérdezte, hány magyar élhet Londonban az Angol Statisztikai Hivatalszerint,abban 300000kint dolgozóról számoltak be 2017-ben.
Ha 2010 előtt 300000-en dolgoztakkint és a kint dolgozók 2017-ben 300000-en voltak,ezt akkorösszeadjuk,és az 600000, ami már azért egy elégközeli a másfélmillióhoz,nem? :D

Na,a tanári fizetések is. Semmit nem emelkedtek, csak itt meg fordítva,nem szabad hozzáadni,amit emeltek,ahhoz,ami a bázisadat.

Szorgalmas Gyémánt 2021.05.18. 11:38:16

@Frick László Intézet: 2009-es cikk:

Az országos átlagfizetésnél is kevesebbet keresnek hazánkban a tanárok – derül ki a merces.hu legújabb felméréséből.

A bérinformációs portál ezúttal a magyar, a cseh és a szlovák pedagógusok fizetéseiről készített felmérést.

A több tényezőre kiterjedő kutatás eredményeiből megtudhatjuk: Magyarországon a tanárok átlagosan bruttó 169 ezer Ft-ot keresnek (ez a 191 ezres országos átlagfizetés 88%-a).

Cseh kollégáik ezzel szemben a magasabb - a 214 ezres -, cseh átlagfizetés 96%-ával, 206 ezer forintnak megfelelő cseh koronával számolhatnak havonta. A szlovák tanárok még a mieinknél is rosszabbul járnak: a 179 ezer forintos szlovák átlagfizetés 76%-át, 137 ezer Ft-nak megfelelő szlovák koronát vihetnek haza"

www.fizetesek.hu/elemzesek/tanari-fizetesek/42055?prefix=

Serény Vélemény 2021.05.18. 11:39:16

@Coco néni: Az egészben van egy zsír egyszerű logika. (Igaz, hogy nem olvastad el azt, amit írtam, de mind 1.)

Tehát vagy beletolnak egy csomó pénzt olyan dologba, mint a pedagógusok fizetése, de akkor is hiába tolnak bele akármennyit, és akármennyinek is a százszorosát, mert a pedagógusok úgy sem fognak rájuk szavazni, és a rájuk költött pénz is hiányozni fog.
A stadionkák építése nem arról szól, hogy van egy ember, aki lenyúl az 11 milliárdból 2 milliárdot, hanem arról, hogy van a gazdaságnak 1000 területe, amelyik emiatt az építkezés miatt 1000 embernek tud konkrét munkát, valódi megélhetést adni.

Még akkor is, ha közben lenyúlnak belőle rétegesen, és szintenként.

És még lesz belőle egy stadion is.

És a profit, ami a magyar cégeknél jelentkezik adózik.

És még aki lenyúlta is a beruházási pénz rá eső részét, az is kezdeni fog valamit a pénzével. Valszeg egy részét elissza, más részét meg megint visszaforgatja a gazdaságba, ami megint munkát teremt, ami megint profitot hoz valakinek, és így tovább.

Serény Vélemény 2021.05.18. 11:43:34

@Coco néni: Az általad nagyra becsült fletó-érában a harmadik gyerek születése konkrétan szegénységi kockázat volt.
Csak szólok, hogy értsd: az elszegényedés kockázata a középosztályban megszületett harmadik gyerek után magasabb volt, mint a második gyerek születése után. Tehát nagyon sok két gyerekes, rendezett anyagi viszonyú családban azért nem volt harmadik gyerek, mert a két gyerek taníttatását, logisztikáját még meg tudták oldani a dolgozó szülők, de a harmadikat már nem tudták bevállalni.

Coco néni 2021.05.18. 12:15:02

@Serény Vélemény: kiütést kapok ettől, hogy "gyereklogisztika" de mint ahogy írod, nem csak pénzbeli kérdés, hanem az is, hogy három különböző korú gyereket hogy tud megoldani két dolgozó szülő. Két pl. MULTINÁL dolgozó szülő.

@Szorgalmas Gyémánt: és most miért gondolod, hogy a tanári átlagfizetés jobb, mint az országos átlag. Plusz egy tényezőt ne felejts ki a statisztikából! Azóta a tanárok átlagéletkora pont 12 évvel lett öregebb, ami önmagában jelentős fizetésemelő tényező.

Szorgalmas Gyémánt 2021.05.18. 12:21:04

@Coco néni: MIkor mondtam én olyat, hogy jobb? Te mondtad azt, , hogy Orbánék vágták haza a tanári béreket.

Frick László Intézet 2021.05.18. 12:38:59

@Coco néni: Modern, agyon-sőttúlszabályozott élet.rendpárti, feljelentőtársadalom. Efelétendálunkésaz emberekünneplik,amit mutattam a Budapesti Autósok Közössége c.internetes vállalkozásrólésakkor azon szórakoztam, hogy a német rendpárti feljelentőtársadalomban már applikációküldi a feljelentést az "autós" okoseszközérőla Polizei-nek és azt jósoltam, hogy nálunk islesz éstessék,már szerelik is..

A te+én generációnkbólis dolgoztak a szülők, csak mi még egy fejletlenebb... azaz ősibb keretekközött,összetartóbb társadalombanéltünk,a szomszédok vigyázták még afővőételét is a szomszédasszonynak,ha elkellett mennie.Én már csak a békésmegyei legasrokban láttam ilyent felnőtt koromban. Van kire hagyni, húg,báty nagybácsi, nagyszülők a gyereket. Most mármég keresztanyu sincs, a mi gyerekeink generációjában vidéken sem"játszik" a keresztszülő.

Ahogy mutattam neked:A Brown Woman Powerben a 21éves 3gyerekesnő eltud járni dolgozni MULTIHOZ gyárba, eljárhat autót tanulni vezetni a jogosítványához, mert a Nagy Család Nagy Anyái vigyáznak a rajkókra,de majd már a rajkók asszimilálódni fognak a mostani magyar fejlettnyugati elidegenedettséghez és ez "kimegy a divatból" @Szorgalmas Gyémánt:

Frick László Intézet 2021.05.18. 12:41:19

@Coco néni: @Szorgalmas Gyémánt:

Cigányozóükagyát szoktam ezzel aképpelfelbaszni:
Ha a cigány bajba van,fogja az okoseszközét és körbe-ráír a sógorokra-tezsvérekre "segéjjetek"

Ti kit tudtok hívni és milyen segítségre?

30 éves koromban röhögtem a német rokonokon,mert nem mentekát a szomszédba semmit sem kérni:Ma itt tartunk.

Serény Vélemény 2021.05.18. 14:33:44

@Coco néni: "Két pl. MULTINÁL dolgozó szülő."
Ja. Tulajdonképpen miért kell a multinál """dolgozni""" az asszonynak?
Mi volna, a férj kapna olyan bért, amiből lazán el tudja tartani a családját? Akkor nem lenne kihívás az ötödik gyerek sem.

Coco néni 2021.05.18. 14:53:58

@Szorgalmas Gyémánt: ők vágták haza, azóta valamit javítottak rajta. Egyébként ha annyira JÓL TELJESÍT amit mindig hallok, akkor hogy lehet, hogy a tanári béreket nem voltak képesek a garantált bérminimum emelések mértékével emelni mindig? Vagy mégsem teljesít jobban? Vagy jobban teljesít, de kellett a staffirungra?

@Frick László Intézet: azért tudott rá vigyázni, mert gondolom a te nagyanyád is 55 évesen ment nyugdíjba. Most 65 előtt nem lehet. Több kolléganőm már nagymama, és ugye, nem mindig bevethető, mert még van jó 8-10 éve hátra a nyugdíjig...

@Serény Vélemény: azt hiszem a hagyományos VS kétkeresős családmodell megvitatása bőven kimeríti a kommentsor határait...egyébként csak egyetlen kérdés - oké, apuci eleget keres, valaki otthon van mondjuk 10-12 évet. Még mindig csak 40 mire már nem kell folyton gyereket hozni - vinni....mi a fenét kezd utána az életével? Fülpucoló pálcikával tisztítja a konnektorlyukat? Hímez? mit fog csinálni a következő évtizedeiben...mert a munkaerőpiac nem pont rá vár...egy 43 éves pályakezdő...
és mi van, ha valakinek túl szűk a kinder-kuchen-kirche háromszög? Apucit meg hajtsuk halálra, hogy meglegyen a lóvé? Ne már....milyen családban nőttél fel? Nekem már a nagyanyáim is állásban voltak.

Szorgalmas Gyémánt 2021.05.18. 15:11:02

@Coco néni: Tehát 2010-ig te elégedett voltál a tanári bérekkel?

Szorgalmas Gyémánt 2021.05.18. 15:16:15

@Frick László Intézet:
Abszolút nem európéer életet élek, szóval igen, a kölötözéshez nekem tucatnyi ember jött segíteni, ingyen kaptam egy transitot, ésatöbbi.
De ez közösségi segítség, nem családi, cslaádom alig van már, és aki van is 330 km-re innen.

Frick László Intézet 2021.05.18. 16:25:50

@Szorgalmas Gyémánt: @Coco néni:

Az ország keletiés nyugatilegszélein és foltonkint a Dunántúlon vannakmég azoka régiemberek,akik az utcájukba,mitutca..Lakótelepükre beköltözött vadidegennek is segítenek éslehet még kérni valamit a szomszédtól vagy ráíindt még egy öblítés-centrifugát a mosásra a gazdák távollétében vagy beengedi a valamilyen leolvasót.Szélsőséges példa,de Hajdú-Biharban még 10 éve egymásportájára nyilókapukon ötödik szomszédjárt valakinek a disznaját etetni.Ezek...elmaradottságok,és a németmenekültek pont ilyesmikkelreklámozzák Orbanisztánt,hogy ittmég nincsen totális elidegenedettség.

Aztán a németháziasszony,akia svédek még magasabb fokútársadalmi elidegenedettségén akadtki.

ÉsCocóennyire elidegenedett társadalmakkal bezzegelitt nekünk,mertazt írta az újság(minden újságvcikkben ismerősökre hivatkoznak,akik,mint aMömaxPapagáj, rrrrremekkeresetekkel,rrrrremek Wohnungokban rrrrrrremekkajákat hozatnak,,rrrrrremek autókat vásárolnakpárhavi fiuzuból(ki a fasz? 1,5% beugróra 15 milló Ft-os új Audit lehet venni Bezzegisztánban és itthon frenkizni vele. A beugróra is gyorshitelt vesz föl:D )

Frick László Intézet 2021.05.18. 16:27:59

@Coco néni: @Szorgalmas Gyémánt: Németországban ugyanaz az autóhitellufiindult be,mint ami az USÁ-ban 2008-ra pukizott. Lényegében az adminisztréciósktg-k a beugró és hozhatod az autót.10000 € hitelt az utcán kaphatsz,mint fajlajtot. Aztán itthon, ha az ismerőseimkérdezik,mibőlez aluxusbatár,de,majd elkezdem ott, hogy 3000 a törlesztése
nem, hát ennyire rrrrrrremekkk a fizetésem
süti beállítások módosítása