olyanaranyosssbisztossnemloppik.jpg

Olyan Aranyos! - biztos nem csinálnak belőle paLizertet!

Mainapság bárkivel előfordulhat,környezettudatos,felelősen zöld'gondolkodó szivárványemberrel, hogy a gonosz, vasorrúmúltba vezető nagymamáját azon kapja, 

a levesbe orozván marhahús leveskockát dob!444!44!44!!

Ésugye a hamburgermarhák fingják a leginkább széjjel a Föld ózonpajzsát,mert a polgári repülés boooomja,az csak nagy stráfokban égeti.

A baj ott kezdődik,hogy az ilyen kibaszott,múltba vezető elavultcsaládmodellből vaginálisan szart  retrográd nagymama mégolvasni is tud,lefotózza a marhahúsleveskocka tetűbetűit az összetevőkkel ránagyít a képre és felolvassa:

0,053% marhahúst tartalmazHAT

vagyis a gyártó,amikor saját magát tesztelte,ennyit mutatottki,aztán,amikor  megnyerte a tendert az Európai Leveskocka Ügynökségnél,azután már csuhrajj, hawájj és asztalaviszta.

Tkp a sertés párizsira is a sertés azért van odaírva,  ha mégis, valakinek a bele kifordulna a csirkebőr gondolatától is,nyugtassa már magát azzal,hogy míg a nem-sertés-párizsi csirkebőrtartalma 44-66%,addig a sertéspárizssiban mindössze 33-44% csirkebőr van.

 

Azonképpen,aki 2018-ban a Budapestért már összeállt Szivárvány Koalából a Jobbikra még hányingerrel gondolt, a ma már sokkal nagyobb közvéleménykutatási%-arányban támogatott és még a miniszterelnök jelöltiségben is vezető Jobbikra úgy tekinthet,mint öreg néne a bambikorabeli szexuális kisérleteire:  talán sohaseisse vótak,dehogy nem pinázott soha,az  ziher is.

A FIDESZ elavult XX.századi párt: hús & vér(= büdös)bázisa van.

Amit már sejtünk a bázis-ról,mint múltbavezető csökevényről,hogy vagy elmennek szavazni a pártjukra, vagy nem mennek elszavazni,de pl nem szavaznak át.

Amit képtelenek a Jók és Igazak  felfogni 2012. óta:

Föl lehet trancsírozni kolbásznak valóan Orbánt,lehordani bármi szarnak,ahhoz,hogy demokraikus választásokon demokratikus pártok le is győzzék Orbánt, ahhoz akarat is kell.

SZÁMOK NYELVÉN Lassan az orbánbaszás 29-ik évét tapossuk,egy akkor született kisgyerek ma már szinte akár felnőtt islehetne.Ki meri számítani bárki,mennyi konkrétenergiát Paks egyéves termelési adataival összevetvén,emésztett föl Orbán karakterrombolása?

2012.január közepére leváltásra alkalmasra trancsírozta a véleményformáló sajtómunkásságunk Orbánt és bandáját. [->Snitt Elnökur Botrány ]

Gyurcsány  A már ekkorra két éve Régtávozott Miótanemisvoltmár Ferenc állította le a zsírdisznótort azzal,hogy "Nincsen még készen a Gordon programja,majd 2013-ban."

2013.? Az mármajdnem2014.arra a kis időre nem fárasztotta magát a konkrét orbánváltással az ellenzék.

2014-re csupa 1 (=1 db) ötlet volt az Ellenzék:Főleg arra blazíroztak ezek az ötletek,hogyan lehetne elszipkázni hús &vér élő és szavazni akaró embereket az MSZP-től.

Ja és az ekkor már Miótanemisvolt Nemjátszik Ferenc besuvasztotta a Parlamentünkbe a neki tetsző figuráit,pl Fodor gáborkát:Dmeg a valódizöld mozgalomra a kamu politikai"zöld"  LMP-t rászervező Jávor Benedeket...

2014. májusában egész Magyarországon egyes egyedül én tudtam nyilvánosság előtt,akkor még volt egy-egy frisss bejegyzésemnek majdnem 100 olvasójais..Egyesegyedül én éssenki más nem mutatott rá arra a tényre:Az MSZP kb akkor 2milliós társadalmi bázisa vagy elment az MSZP-re szavazni, vagy ha a nagyon öreg szenilisek közül páran már nemtudtak ráébredni arra,hogy Ferikéjük kúrta széjjel az MSZP-t, akkor átszavaztak a DK-ra.De a DK-n kívül senkimásra nem szavaztak át.

Kivéve azokat,akikaz érdekeikmentén szavaznak. Pl a mezőgazdasági oligarcháknakaz az érdeke,hogy a FIDESZ maradjon rémunalmon. Különösen izgalmas ez abban a tekintetben,hogy mamáramezőgazdaságioligarchák de genetice orbángyűlőlő hagyományosanMSZPbázisba tartozó kétharmadrészén túl mégamaradék egyharmadban is vannakfideszgyűlölők,akik négyévente csak 20-30mp-re adjákfelezt a gyűlöletüket,deakkoraz érdekeikmentén a FIDESZ-re és Orbán Rubrikájába ikszelnek.

Mivel2014-ben nemfogalmaztákki a tanulságokat,ezért 2018-ra detto megismételte az Ellenzék a 2014-benpedig hamubasűtt ötletét. Majd persze mindenki hibáslett,apedig MiótanincsismárNemszámít Régtávozott Ferenc is hibásabb lett, csak azoknem,akik az OGY 2018-raösszefogni restekvoltak,de2hónappalkésőbben Budapestért összefogni,ráadásula Jobbikkal lepaktálván főleg.

De Cocó a mérhetetlen gyűlöletébe bevaakulva..meg a hasonszőrei:SIMÁN benyalták, hogy Orbánt Orbán miatt nemlehetett leváltani,de egy évvelkésőbbenmeg az Olyan Aranyosoknak Budapestet megnyerni?- azt még szépésmiért? Mert Budapest,az Annyira Fejlett is.

Most Cocómegintteljesen odavan a "saját" nagy okosságától,miközben ha nemJakab Péterésa Jobbik,akkor Klárikám és a Monogram Pártja.

És mi erre Cocó-naka büszkén a józan ész maradékait is megsemmisítő"érve":Ennyit megér Orbán picsán rúgása.

mennyit.

mertaz sose biztos,hogy ez az Ellenzék 2022-ben is akar-e egyáltalán Orbánt váltani.

A Jobbik v.a.a gyakorlatban márnemislétezőpárt-sígy vezeti a Gyűlöletbetegek Elvakult Hadait.

Nyilván,ha valaki az eszméletén van,akkorfölismeri,hogy ebben a JobbikV.a-ban nemhogy egyminiszterelnöknekalkalmasépeszű,kisséértelmes, veygüka fidesz barmát,Tállait..tehát egy TállaiAndrás szintjén baromarcú,aki valamitpapírrólfeltudna olvasni aparlamentben,már nincsen.Ez a Jobbik v.a.nemhogy 5-6minisztert... demég helyettesállamtitkárt(azt főleg nem,annak,szemben azállamtitkárrl,még dógoznia is kéne)nem tudna kiadni.

Emlékezteka buszsofőrmeg aminapibusz-behintáztatási hasonlatomra.

Mindegy,ki vezeti, csak ne Orbán vagy fidesznyik vezesse. Mindenki csak hülyepicsa,Szargyártó,novákkatalin, ragajudit,ezeknéljobb lesz Jakab Péter.

"Gyurcsány nélkülnemlehet nyerni 2022-ben.Az győz,aki mögéGyurcsányáll."

/DrGréczy Zsoltmagyar miniszterelnök tudós- akadémikus.

Hát,gyerekek,én..Benne vagyok.

Én nem voltam ellensége annak sem,hogy Budapest Annyra Fejlett Népe likvidálja a magyar politikaiélet utolsó aktív liberális politikusát egy Olyan Aranyos guminő kedvéért.

nyilvánvaló, hogy bárki is lenne2022-ben a mai Ellenzék miniszterelnöke,mellette legalább öt miniszterelnökhelyettese lenne és Olga kapna nettóban csak 1,2millkát.mint tanácsadó .

 

Ja,és van mégamagánrepülési tilalommeg a FIDESZ elszámoltatása,amineka tempójátpompásan szemlélteti az, aholma Budapesten tart a FIDESZ elszámoltatása.Pontosan ott,ahol 2019.Mikulásakor.

Orbántól azonban nem szabadulhatnánk meg,mert Orbán lesz a hibás a járvány 37-ik hullámáért és a 2057-es sáskajárásért meg a 2062-es júniusi hóviharért, valamint a 2043-as kínavonat-szerencsétlenségért.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr7516520478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Coco néni 2021.05.03. 19:46:38

itt kéne valami kérdésre válaszolnom, de mire?

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.05.03. 19:50:10

.

Coco néni, vonalas inverz-fideszességéből a nem vonalasságot visszainverzelve:
- Vonalas fideszesek vagytok!

Mindenki: (n+1)×5k karakter kisesszé per kopf

Frick László Intézet 2021.05.04. 06:32:03

@Coco néni: Bocsássmeg,hogy önállógondolkodásra akartalak kényszeríteni.Jó,akkor várjuk meg,mit kellmondanod,majdmegírja az Asztirtaaaa aaaaz Úúúússság és akkor tudni fogod.

Egy... részválaszt már kihúztam belőled,miszterint lehet, hogy büdös a Jobbik,de ha ez kell a geciváltáshoz,akkor szagoljuk. Hát akkor szagoljad,baszod :D A nők amúgy is érdekesen szimatcentrikusak

Frick László Intézet 2021.05.04. 06:34:11

@don Fefinho: Mindenki fagyasztottkajátmikrózikmár fejlettisztánban,aztán visszafekszik és amellkasárólzabájja,miközben nézi a Nájdzselát,, erre Cocónk azt válaszolja,hogy őútájja Nájdzselátmertegyszermég 2007-ben látta atévében. Pedig azóta2kilókokaint szippantott fölaműűűvésznőa jelentősorrlikain...egyenként számolva és 6 mérföld bérelt néger fasz járt a seggelyukájában.

Coco néni 2021.05.04. 07:10:22

@Frick László Intézet: szerintem pont azt írtam, hogy JÓK nigella műsorai.

Ezek szerinte a választás és a jobbik a kérdés?

Akkor kezdjük ott,hogy miért tud Bp-t megnyerni, de országos választást elveszteni az ellenzék.
Mint tegnap idéztem kedvenc szellemi sorvezetőtökből is, a fidesz szavazó alapvetően kistelepülésen él, és szakmunkás végzettségű (nem én mondom, hanem a mandiner). Budapest pedig nem kis település és az itt lakók többsége érettségizett vagy felsőfokú végzettségű. Ezért.

Coco néni 2021.05.04. 07:15:22

@Frick László Intézet: Az önkormányzati választás sokkal egyszerűbb volt, pl. Bp-en a jobbik elegáncsan hátralépett. NEM indított jelölteket.
Nálunk a kerületben pl NULLA fővel voltak. És számos más kerületben volt így, és kérdezted, miért dobták oda a vidéket nekik, hát ezért, hogy az önkorin NE kelljen azon az ellenzéki szavazónak elgondolkodnia, hajlandó-e jobbikre szavaznia a fővárosban. Hátraléptek, de ennek nyilvánvaló ÁRA volt, néhány jelentősebb település, ahol amúgy is népszerűek. Miért dobták oda...próbáld meg Szegedet odadobni a jobbiknak :DD
nyilván azt lehetett "odadobni" ahol voltak esélyeik,ahol erős amúgy is.

Coco néni 2021.05.04. 07:17:03

@Frick László Intézet: ha megnézed, az önkori választás a nyilvánosan ki nem mondott, de számos helyen jól megkötött kompromisszumokon működött, a főváros jobbik mentes, de cserébe pl. Eger az övék.

Coco néni 2021.05.04. 07:23:20

@Frick László Intézet: a 22-es választás.
Én alapvetően abban látom a különbséget a fidesz szavazók és a másik tábor között, hogy a potrohás HARCOLNI ÉS NYERNI akar mindig, mindenhol, mindenben.
Karácsony pl. megoldani akar dolgokat, és együttműködni.
És ez van itt a kommentsorban is, TI kispofáim nem beszélgetni akartok, hanem bebizonyítani, hogy aki másképp meri gondolni mint ti (vagyis nagyjából egyedül én a gyakran felbukkanó tagok közöl) az totálisan hülye.

És még soha nem tetted fel a kérdést, de én most felteszem neked, szerinted én miért járok ide, és miért dumcsizok veletek. Ez az én kérdésem.
Szerinted én miért járok ide beszélgetni, ahol totál egyedül vagyok a véleményemmel,és állandóan durván és lekicsinylően cseszegettek?
Próbáld meg megfejteni. Várom a választ.
Miért nem zavar, hogy itt "nem nyerhetek". és látahtóan nem is izgat.

Coco néni 2021.05.04. 07:25:49

@Coco néni: ja, és vegyük át újra
Nigellát bírom, sőt, egyszer kérdezted, szerintem BorbásMarcsi is jó főzőműsor kategóriában. Akit nem csípek, az Stahl volt, mivel eröltetett és sótlan.

Szorgalmas Gyémánt 2021.05.04. 07:36:42

@Coco néni:
A fidesz hibahatáron belül van lemaradva a mosléktól még Budapesten is - a Medián mérése szerint.

Szóval te elhiszed Karigerit. Egészségedre.

Persze, Budapest jobbikmentes.

index.hu/belfold/2021/04/15/jobbikosoknak-osztott-poziciot-budapesten-karacsony-gergely/

Coco néni 2021.05.04. 07:41:44

@Szorgalmas Gyémánt: és újra felteszem itt a kérdést, KI A FASBZNAK képzeled magad, hogy többmillió embert moslékozz.
Ez a baj a fideszesekkel, felsőbbrendűnek gondoljátok magatokat. Mire fel is? :DDD
Az érettségi hiánya miatt olyan okos a fideszhívő? (adat a mandinerből...)

Frick László Intézet 2021.05.04. 07:47:05

@Coco néni: Nyalod a Jobbikot?Igen.

köszönöm

Coco néni 2021.05.04. 07:47:13

@Szorgalmas Gyémánt: propaganda minisztérium - ízlelgesd a szót. Mint a náci németországban...propaganda miniszter...propaganda minisztérium...békemenet....miért is az alacsony képzettségűek a fidesz szavazók?
Hogy hány százalékon áll - ez lényegében az ország szellemi állapotáról ad egy igen erős képet.
Lassan elfogynak azok az emberek, akiket oltani lehet. Vége a listának.
Kik oltatnak? Minél magasabb valakinek a képzettsége annál valószínűbb, hogy oltat, és annál kevésbé valószínú, hogy fidesz szavazó. Csinálhatnánk még egy pártot az analfabétáknak is, és képekkel tájékozatnák őket.
Ja, azt nem kell, már van, óriásplakát.

Coco néni 2021.05.04. 07:49:29

@Frick László Intézet: ha harmincs években a németeknél hajlandóak lettek volna koalícióra egyes pártok, Hitler nem kerül hatalomra. Tényleg megérte nekik finnyásnak lenni. Köszönöm.

Nyalod Volnert? Mert vele volt meg a kétharmad. Köszönöm.
Nem beszélve a "mihazánk" féle fideszes fióklerakatokról. Az is a ti árutok :D
Mondjuk, DugóDórikába mindig is szerelmes voltál.

Coco néni 2021.05.04. 07:51:55

@Frick László Intézet: @Szorgalmas Gyémánt: na, drágáim, ismét egy hosszabb szabadság, ti nem akartok velem beszélgetni, ti lábszagúan fingszagúan röhögcsélni akartok, és dobálozni.
Moslék...moslék....
PÁ kispofák.

Frick László Intézet 2021.05.04. 07:54:44

@Coco néni: Stahlt annakidejénkitárgyaltuk:Fábry,akirőlnem szabad beszélnimegmondta:Magyarországon televíziuónakcsakolyanműsort tudsz eladni,amirőlazt tudodlegalábbhazudni,hogy kész,már beváltnyugati fejlettötletet loptál.

Stahlszerintemegy nagyon erős nő,róladmindig őszokott az eszembe jutni,az egyikerősnőrőlegy másik(nempicsa) erős nő.

Nűájdzselárólsokáig illúzióimvoltakakinézete ésa három gyerekemiatt,de aztán megtudtam,hogy milyen szülőésmekkora egy süllyeteg korunkpcsája..el is kente a számat rendesen...

Borbás egy szörnyeteg.Dejó szörnyeteg..szerintem..titokban..őmaga is tudjamagáról,hogy az.Amagyar televíziózásaz egyiklegaljasabb,legmocskosabb szakma,morálisan egy magyar televizósnálméga bérkocsis utcai stricikiskülönbek.Tényleg,a magyar sajtóélet eleve is a mocskokmocska,deamagyar televíziózás a ruskója ennekapöcegödörnek.Szóval,nehéz..tisztának,normálisnak maradni benne.

Stahl eleve ezért próbálkozott maszekolni..

Borbás rettenetes,kihasználja az embereket,mindent ingyen meg ajándékba "reklámozommajd" próbálmegszerezni..deasokszemétségéből..igen-igen értékeset hozottki,egy valóságosországjáródoku sorozatot.Ha majd méglesz eszköz,ami lejátsza:50 évmúlva Borbás munkái leszneka történelem.. kikéltekamaiMagyarországon..haáta főzőcske,gasztro is érdekes persze...
Borbás az összes hibája ellenére 100-szor értékesebb,mint az indexgecik.

Frick László Intézet 2021.05.04. 08:00:05

@Coco néni: Ez mai aktualizáló történelmietlen,tudománytalan demagógia..Ezt is olvastad valahol,ezt a hitleres hasonlatot. Amihez a gyűlölségnek akkora elvakultsága kell,mint a tied, bevenni,hogy aPotrohás Geci az Hitler is,nem csak Kádármeg Rákosi.

Te,annyi energia ment márel ezekre a szánalmasan eröltetetb hamispárhuzamjártásokra,orbánbaszásra, hogy Paks nemterelannyit egy évalatt.

Neked..ez..nem gyanús?

Ha van hitlerékkel párhuzam,akkor Gyurcsány propagandája,ez a gyűlöletre alapozó az.Kapj már a fejedhez: Orbán merészelt valamit mondani Gyuri bácsira,demiket..és azt a 444-es gecikmekkora gyűlöletkeltésnekfelhazudták,meg a hazaárulkodóka"kapcsolati tőkéiken" hogy kiklimpírozták? Ami "gyűlöletkeltsé"-eorbánékra Sorosra"zúdult"átsszámolom energiába,az az orbánbaszás egy órájában elégett. És 28 éve megy az orbánbaszás és ha "bassza orbánt"?-az BÁRMIT leigazol
Még a Jobbik nyalását is.

Coco néni 2021.05.04. 08:06:17

@Frick László Intézet: mint mondtam, PÁ.
egy időre elegem lett, hogy normális dumcsi helyett "moslék" meg "jobbik nyalás" .
És baszd meg, mégis mi a megoldás, ha az imádott, drága vidékeden, ahol nem fővárosipicsaemberek laknak, egy csomóan a jobbikra hajlandóak csak szavazni.
Na, tényleg mentem. Kurvára unalmas, ahogy naponta rikoltozva a nyakamba öntitek,hogy MOSLÉK meg jobbiknyalás.
Igy van, akkor maradjon ahogy lázár mondta, "orbán örök" és ez egy szép végszó, mert moslékra nem lehet, koalícióra nem lehet, semmire sem lehet. éljen a hazafias népfront és a potrohás.
Nektek van igazotok.
szabira mentem.

Szorgalmas Gyémánt 2021.05.04. 08:32:40

@Coco néni: Szemem tavában magadat látod. Te képzeled felsőbbrnedűnek a budapesti szavazókat, mert több közöttük a "diplomás".

Szövetséget kötöttek a jobbikkal a líblingjeid? Igen.

Osztogatnak nekik pozíciókat Budapesten is? Igen.

Ami jobbikos lesz, az moslékká válik? Igen.
(A pártszövetség ontomoforfológiai megjelenéséről beszélek, nem a megtevésztett szavazóról.)

2022-ben a te szavazatoddal kap esélyt a kormányra kerülésre a jobbik? Igen.

Elmész.

Hoztál bizonyítékot arra a 444-es cikkre, hog nem jut majd mindeninek második körös Sputnik? Nem.

Felmerült benned az igénye, hogy ezt a nagyon aljas állításukat leellenőrizd? Nem.

Hoztál adatokat, amiben megácfolod a madniner állítását, miszerint a tlejes halálozásokat nézve Magyarország nem hogy világelső a covid halottka tekintében, dem ég az EU-n belül is csak közepes?
Nem.

Ezért mész el. Sorban döntük meg azt a sok aljasságot, amivel teletömte a haladár média a fejed, és nem bírod elviselni, hogy valóság: más.

Coco néni 2021.05.04. 08:42:11

@Szorgalmas Gyémánt: feljebb feltettem a kérdést, hogy szerintetek miért járok ide beszélgetni, ahol aztán tényleg kapok mindent tőletek.
És egyiketek sem vette a fáradtságot, hogy ezt elvassa, vagy megválaszolja, de megteszem én.
Egyszerűen érdekel (érdekelne) hogy gondolkozik a másik oldal, nyerni sem akarok, se meggyőzni benneteket (mivel a két tábor között semmiféle átjárás nincs évek óta) egyszerű kiváncsiság, mit mivel indoklok, hogy érveltek, hogy gondolkoztok.
Aztán időnként elszakad a cérna, és semmiféle értelmes (vagy legalább nyomokban értelmes) beszélgetés nincs,
MOSLÉK meg AGYMOSOTT ezt dobáljátok, és nyilván ezekre a fasságaitokra nem szánok időt.
Aztán egy idő alatt lehiggadtok, és ha újra előkerülök, kicsit normálisak vagytok, mivel KELL nektek valaki, aki nem veletek ért egyet, mert anélkül unalmas lenne a kommentsor.
Kezetekben a döntés

Szorgalmas Gyémánt 2021.05.04. 08:43:37

@Coco néni: Kérdezd meg a jobbikos szavazókat,miért nem oltatnak Egyébként mutattam már, hogy ez a "fideszesek nem oltatnak" nevű lekérdezés hogyan készült.
Úgy igaz, mit a nem érkezik elég második körös Sputnik.

Igen, feljött a fidesz a kévésbé képzettek - mondjuk ki, a cigányok között is. Aminek oka van, rengeteg cigány kezdett el dolgozni az elmúlt években. A cigánygyűlölet azonban megmaradt, az MSZP szavazóbázisa pedig rászokott a Jobbikra. Őket ezzel az összefgoással ügyesen visszacsatornázták a természetes gazdáikhoz.

Coco néni 2021.05.04. 08:44:35

@Frick László Intézet: @Szorgalmas Gyémánt: szóval a kezetekben a döntés.
Beszélgetni akartok,

vagy nyerni akartok egy beszélgetésben,
vagy még csak nyerni sem akartok, csak szarral dobálozni.
Az elsőre nyitott vagyok. A második kettőre nem. NINCS átjárás a táborok között, fogjátok fel. Ha nyerni akartok, vagy szarral dobálozni a kommentsorban, vagy egyenesen kiutálni engem innen - lehet, de akkor nem jövök.

Nálatok a döntés.
Most mint mondtam, szabin vagyok, gondolkozzatok.

vektortér 2021.05.04. 08:54:42

@Coco néni:
Szerintem kettő hétig nem bírod ki.

Szorgalmas Gyémánt 2021.05.04. 08:55:48

@Coco néni: ÉN is pontosan ezért besézlgetek veled. Hogy tud eljutni egy tanult ember oda , hogy elfogadja a Jobbikot szövetségesnek.
Különben nem sokat tudsz meg a "másik oldal" gondolkodásáról, ha velem beszélgetsz. Mint mondtam neked, én nem a fideszre szavazok, ezek közül a fideszre szavazok. Soha nem mennék békemenetelni egyetlen poltikusnak sem. Nem olvasok PS-t meg 888-at. A Mandineren kivül egyetlen kormnáyárti portált sem tartok jónak. Soha nem nézek M1-et. Nincs tévém sem otthon.

Papíron Budapesten dolgozok.
A globális gazdaságba vagyok bekötve. Hálózati mérnökként dolgozok együtt a világ minden táján élő emberekkel. ÉS ezt látom, hogy Európában leépítünk, Ázsiában felépítünk. Sökkal, de sokkal rosszabb álapotban van Európa, mint azt a statisztikák alapján gondolnád.

Szóval nem tudom neked megmondani, egy szakmunkás miért szavaz a fideszre. De feltételezem, nem azért, hogy kibasszon magával.

Szorgalmas Gyémánt 2021.05.04. 09:01:34

@Coco néni: ÉN megíégrem neked, hogy nem fogok többet agymosottozni, meg moslékozni, ha sztenderdjeidet alkalmazod magadra is. De olyat nem csinálunk, hogy te kedvedre személyeskedhetsz, én meg viselkedjek jólnevelten. Amilyen a adjonisten, úgy fogok válaszolni.

Hozol egy állítást, miszerint jobikmentes Budapest. Hozok egy cikket, miszerint ez nem igaz, karigeri osztogatja neki a pozikat.

Akkor hogyan tovább? Jobbikmentes Budapest, vagy sem?

Frick László Intézet 2021.05.04. 09:16:33

@Coco néni: Amoslékkoalíciót vegyük 1 db szarraldobálózásnak,amihez képest te azokat a szarokat dobálod hónapokóta ésméghozzáegy inverzfidesznyik felsőbbrendűségével,ami szarkat apropagada gyárt,ami az agyadat mossa.

Namostén nem használtamamoslékkoalíciót,szerintem apalizer meg a Gyurcsány bolhacirkusza a pontosabb..
És adós vagy mostmár vagy 20 különbözőkérdésemre aválaszokkaléskifizetsz kopírozásokkal,amiket én lehet,nálad hamarabb is "fogyasztottam"

Hiszen te büszkélkedtél azzal, hogy nem tudod,ki az a Somogyi Zoltán,akinekpedig a dumáit idemásoltad. Pláne meg a trüökkjeit bevetted ésmegosztod itt velünk. Ja,mert te ATV-t sem nézel,ezek szerint amás,amit fogyasztasz, ugyanazt nyomja,mint az ATV-nahát! De éééééérdekes:D Hogy bármitolvasok,minden nap mindenütt mindig ugyanaz.

Nemsikerültbeetetnimegint a mehhalunk a zéreccségiodavant

most az a baj,hogy túlkönnyűvolt

meg sírva kellett a gyerekeknek az orbán miatt régnemlátottkispajtásaikmiatta :D

De ha a geci beugrik a trükknekés nem lesz érettségi,az is baj.
A szaGszervezetis sanyinéni csak azt nem árulta el, hogy hogyanlehetne megoldani

Mindig csak azt halljuk,hogy hogyannem

Nadehátki az a barom,aki nem tud magától ennyit:Bárhogy csakúgy ne,ahogy óbbá.

Ehhez..kell tévé,újságmeg áramésinternet?

Lerajzolom egy rajzlapra 2 Ft-ért.

Frick László Intézet 2021.05.04. 09:18:33

@Szorgalmas Gyémánt: @Coco néni: Budapestnek történelmileg vannak kisnyilasai,permanente.Jelmezes provó bohócokat ésjólfotózhatómadárfejeőLajóss-okat is mindig Budapestről fogadnak fel. Vér és Becsület stb mind budapessti.Meg főleg nagyagglomerációs.Ami ilyenkor "nempest"

Coco néni 2021.05.04. 09:24:32

@Szorgalmas Gyémánt:
a cikk így kezdődik

...A Jobbiknak a 2019-es önkormányzati választás óta nincs képviselője a Fővárosi Önkormányzatban - hívta fel a nyilvánosság figyelmét a Fővárosi Közgyűlésben legnagyobb frakcióval rendelkező Fidesz-KDNP. ...

Mikor szavazni kellett, nálunk a kerületben NULLA darab volt a listán. Nem kerültek közgyűlésbe.
Hogy miért ad pozíciót?
Készül a jövő évi választásra. Háttéralku. Mozi, stb. pozíciók. Belefér.

Coco néni 2021.05.04. 09:28:30

@Frick László Intézet: @Szorgalmas Gyémánt: na most, lássátok be, elég nehéz úgy beszélgetni,hogy Dudi kb a következőket szokta nekem válaszolni
1. Pedagógus szakszervezet :DDD
2. RTl 48 másodperces kisszínes a londoni takarítónőkről.

3. A négerekfasza már rééég vót.

ja, meg hogy volt "Budapest nem Magyarország".
és akkor beszélgessünk.
Egyébként jobbikos témához
csak csöndben és magunk között
ki adja fel jobban magát, a "ballispi újlipotvárosi ellenzék" vagy a teljesen kiherélt jobbik? Mert örvendetes látni, de a jobbikot a koalíció pont a lényegétől fosztotta meg. A törzhelyük lassan a dohány utcai kóser étterem :D

Szorgalmas Gyémánt 2021.05.04. 09:57:10

@Coco néni: Similis simile gaudet.
Vidéken - éppen Borsodban a legutóbb, annyi volt a jobbikos, összeellenzék által támogatott jelölt úr üzenete, hogy a Koncz Zsófia egy mocskos cigány.
Ez a hívogató arcú jóember erre az üzenetre 46%-ot kapott.

24.p3k.hu/app/uploads/2020/10/k16_9-1140x641.jpg

Ugye te sem gondolod komolyan, hogy ilyenekre én le fogok szavazni, csak azért, hogy bukjon meg az Orbán?

Jelenleg Orbánék képviselik a mérsékelt oldalt. Az én szavazatomból nem fog kapni jobbikos hatalmat és pénzt.

Tessék szépen minőségi embereket felsorakoztatni ellene, ne ilyen jobbikos rasszista roncsokat.

Szorgalmas Gyémánt 2021.05.04. 10:07:57

@Frick László Intézet: A vidéki jobbik szavazó pont leszarja a Nagy Turult meg a kitörés napját. Jön a Jobbik és majd jól megkapja a sok mocskos cigány - ezért szavazott rá.

Coco néni 2021.05.04. 10:26:47

@Szorgalmas Gyémánt: de Dájcstomira vagy Kósalalira simán leszavazol,mert "minőségi ember" és most hadd ne említsen (vagy igen?) Borkait mint minőségi embert :D
Továbbá a "minőségi emberek" nálunk az előző polgi, eddig normálisnak tűnt, de ahogy megbukott most, elkezdett a postaládákba valami szemetet bedobálni (tegye, joga van rá) csak éppen PONT ÚGY néz ki, mint a kerületi hivatalos újság. És egy trágyalé gyűlölködés. A kerületi fb csoportot nem adta át az új polginak, mert közölte,hogy az nem kerületi, hanem az öve....érdkes, mikor a lakosok becsatlakoztak, akkor úgy tünt,hogy hivatalos kerületi....soroljam? Minőségi ember. Egyébként eddig, én pl. őt minőségi embernek tartottam, de úgy tűnik, a vereséget nem bírja.

Coco néni 2021.05.04. 10:29:56

@Szorgalmas Gyémánt: továbbra is kérdezem, ha mindenkivel baj van, maradjon Orbán?

Amúgy meg, tényleg megyek, lásd Dudi újabb cikkét, jobbikosok felszpősáa...és akkor beszélgessek...

Értsd meg, én erre nem érek rá. Hogy értelmetlen hülyeségekről beszélgessük. Kétheti egy négerekfasza belefér, naponta többszáz cikk meg komment ....én ennél elfoglaltabb vagyok, hogy a nyilvánvlaó hülyeségekből válogassam, minek van értelme.

Szorgalmas Gyémánt 2021.05.04. 10:50:06

@Coco néni: Kósa Lajos óriási munkt vézett Debrecenben, nézd meg egy 1997-es képet Debrecenről, aztán egy 2017-eset.

Deutsch nem rosszabb, mint egy Szanyi, vagy Újhelyi.

Ha a választék a parizeres/drágaklárika, meg Karigeri, akkor igen: maradjon Orbán.

Ja, elfelejtettem: Nemtudomka is indul, de hát őt ti sem gondoljátok komolyan.

Szorgalmas Gyémánt 2021.05.04. 10:53:18

@Coco néni: Borkainak sincs miért szégyenkeznie Győrben elért eredményeiért. Ok, elment kurvázni, de ez az ő dolga.

Jobb hely lett alatta Győr? Egyértelműen igen.

Coco néni 2021.05.04. 11:11:13

@Szorgalmas Gyémánt: nem az a baj, hogy elment kurvázni, ez a magánügye. Az a baj,hogy a két kurva tőle nyert valami pályázati pénzt.

Értem, maradjon Orbán. Szerintem meg ne maradjon. Nem sok értelme van beszélgetnünk, mivel te nem tartod fontosnak azokat a dolgokat, amiket én fontosnak tartok. Pl. hogy ne IQ 80 propaganda harsogjon a köztévéből. Hogy az állami vagyon ne veszítse el közpénz jellegét - néhány strómanon keresztül. Hogy egy egyetem vezetésébe ne betonozzanak be "ideológiailag megfelelő" embereket...és még sorolhatnám....neked ez mindegy. Továbbá hogy ne üldözzük már el a - ahogy te mondod minőségi fiatalokat. Szerinted egy 23 éves mit gondol ezekről a fasságokról, amit orbán mond és csinál. Ijesztő neki, röhejes...stb. Ez az állandó brüsszel szidás is...undorító. Én EU polgárnak képzelem magam, és nem a türk tanács a vonzó nekem.
Maradjon Orbán? Minden embert eltorzít a hatalom, SENKINEK nem engednék 2 ciklusnál többet. SENKINEK.
nem lehet őrület nélkül végigcsinálni.

Frick László Intézet 2021.05.04. 11:29:19

@Coco néni: A két kurva tőle kért valami pályázati pénzt
-legalábbis ezt írta az újság és pont annnyira igaz,mint Szájer vérző keze kisgatyában

Cccccccc

Szorgalmas Gyémánt 2021.05.04. 11:45:07

@Coco néni: A köztévé körülbelül annyira érdekes, mint a telefonos hírmondó. Elavult technológia, már 2002-ben nem néztél többen 5%-nál.
Ha megnézem, milyen propagandát nyom az ellenzék, hát nem érzem az IQ fölényt.

Te elhiszed, hogy ha ezek hatalomra kerülnének, megszánne a nemzeti vagyon szétlopása. Épp ellenkezőleg, felpörögne. Csak míg a fidesznek vna annyi esze, hogy valamennnyi pénzt visszapumpál a társadalomnak,az ellenzéknek kormányon nem volt. Nullára legelni az országot, ennyi volt a program.

Te azt hiszed, az emberek a kistelepüléseken nem látják a korrupciót. De látják, még jobban is, mert a polgármester háza közel van. Az új autója is. Eközben azt is látják, hogy a fidesz sokkal több pénzt kér le az uniós forrsokból, és megépül a csatorna is, amit 1995-2010 között csak ígértek. Miközben az előző polgármester háza is akkora lett, hogy az ember másképp tekint az én házam, az én váram kifejezésre.

Szavaznék én jobbra, de ezek nem jobbak. Ezek sokkal rosszabbak.

Orbánt nem úgy kell legyőzni, hogy megtiltjuk az indulását. Jobbat kell nála felmutatni. Ez a titok.

Nézd meg a DK "programját", ami nincs is, mert ugye még egyeztetni kell. Két dolgot ígért.

1.Segélyek emelése - vagyis a cigányság biztatása arra, hagyják ott a munkát és csináljanak inkább gyerekeket,

2. Szivárványcsaládok támogatása. Remek. Érinthet olyan 1000 embert.

Serény Vélemény 2021.05.04. 11:52:45

@Szorgalmas Gyémánt: "Tessék szépen minőségi embereket"

A minőségi embereket felszívta a multi világ. Miért küszködne egy igazán minőségi ember a politika színpadán, ha egy lájtos multi karrier egyben azt is jelentheti, hogy eljuthat akármelyik nagy multi felső vezetői posztjára, gyakorlatilag bárhol a világon, de Európában mindenféleképpen?

Szorgalmas Gyémánt 2021.05.04. 11:53:34

@Coco néni: A fiatlaok a pénzért meg a kalandért mennek el itthonról.
Csakhogy megvátltozott a piaci környezet itthon is.

Egy linux admin alap papírokkal, nem diplomával, megkeres két év után 900 bruttót. Az igazság az, aki jól tud boldogulni külföldön, az itthon is jól tud.

Egyébknét teljesen megértek egy 23 évest, ha a Momentumra szavaz. Majd rájön, kik ezek és mit akarnak.

Szorgalmas Gyémánt 2021.05.04. 11:56:20

@Serény Vélemény: Igen, a menedzservilág teteje a multik boardja, ott egy-egy igazgatósági tag olyan 7-8 milliárd eurós büdzsén ül. Ehhez képest ministernek lenni Magyarországon nem karrier.

Coco néni 2021.05.04. 13:16:45

@Szorgalmas Gyémánt: @Serény Vélemény: @Frick László Intézet: akkor ahogy Dudi, MUTATOK nektek én is egy egyszerű példát, mi a bajom a potrohással, és azzal hogy meg akarja mondani, ki mit gondoljon.
Magyarországon az általános iskola ingyernes és kötelező. ÁLLAMI fenntartású, mert ugye, kicsavarta az önkormányzatok kezéből, és egy szörnyű, legrosszabb tervhivatali szoc. időket idéző KLIKK-et ültetett föléjük.
Ehhez képest az egyházi iskolák jóval szabadabbak, TÖBBB állami finanszírozást kapnak, és eldönthetik kit vesznek fel.
Az államnak egy nem saját, állami iskolába járó gyerek sokkal többe kerül.
Alkotmányellenes? Igen
Ha egy településen csak 1 iskola van, jogos, hogy átadják az egyháznak?
Szerintem nem, mert akkor nem tud a szülő világnézetileg semleges iskolát választani.
és még számos ehhez hasonló dolog van, ahol MAJD Ő TUDJA MAJD Ő MEGMONDJA te mit gondoljál vallásról, családról, életről, most az egyetemeknél is megmondja...és akkor mitől is nem diktátor?
Hol érvényesül az, hogy JOGOD van másképp gondolni?
és ezek lényegtelen dolgoknak tűnhetnek, de nem azok.
Szintén ilyen, hogy nem csak az állam és az egyház szétválasztása nem történik meg, hanem a hatalmi ágaké sem.
Horgászköztársasági elnök, a fidesz pártalapító.
Legfőbb ügyész.
stb.
Titeket azért nem zavar, mert Orbán fanok vagytok, de lássátok be, a modern demokratikusan működő állam semmilyen kritériumát nem teljesíti.
Mindey, mentem, ezt képtelenek vagytok felfogni, hogy 2, 5 millió ember választottja nem kényszerítheti az összes többire a saját kizárólagos akaratát, ideológiáját.
Na, PÁ.

heki 2021.05.04. 13:45:30

@Coco néni: Katolikus egyházi iskolában dolgozom,
bocsi, kicsit árnyalnám.
Lehet, hogy látszólag szabadabbak vagyunk, de a fenntartó Érsekség még abba is beleszólt, hogy melyik digitális platformot használjuk a digi oktatás terén, hiába akart az igazgató mást.
Diákként bárkit felveszünk, és ne tudd meg, hogy milyen tanítani egyházi iskolában úgy, hogy a felvett diákok egy harmada meg sincs keresztelve, másik harmada meg református, nazarénus, hitgyülis (!!!), stb., maradék egyharmadának a 10 százaléka hívő katolikus,
szóval milyen nehéz nekem, mint médiatanárnak, valami közös szellemi, lelki, kulturális alapról elindulni: mert nincs.
Mivel egyre kevesebb gyermek születik, nehogy azt hidd, hogy válogatunk gyermekekben, meséltem a kis gipsy tanítványomat, akinek meghalt apukája a rendőrök elől való menekülés közepette.
Jó, lehet, hogy az állami iskoláknak valamivel nehezebb, ezt elismerem, kisebb mozgási szabadság, költségvetés stb., (bürokrácia, Kréta, stb.) de az a maszlag, hogy "világnézetileg legyen semleges iskola" a legsötétebb SZDSZ időkben volt.
Mint tanult ember, te is tudod, hogy nincs világnézet-semleges tudás: bizony még a fizika mentén is döntenem kell, hogy Einstein vagy Heisenberg, vagy a kettő ötvözete, valahogy.

Történelem tanárunk egyike pl. buzgó evangélikus, és EME ideológia mentén tanítja a történelmet, hm, "enyhe" antiklerikalizmussal beszél a középkorról, amit a hittanárok vagy tudnak kiegészíteni, vagy nem, ha pl. az illető gyerek református.

Az állam olykor szabadul az iskolafenntartói szerepből, szépen lepasszolja az egyházaknak az iskolákat, majd ad zsét az egyházaknak, de akkor már nem kell törődni az iskolával, neki megéri.
Mondom csak árnyalom a képet, amit mondasz.

heki 2021.05.04. 13:58:32

@heki: Példa még a világnézet semlegességre:
Melyik fontosabb, Shakesoeare vagy Eminem szövegei?
1. Shakespeare fontosabb. ("A"világnézet mentén mondod.)
2. egyformán fontos ("B" világnézet mentén mondod
3. Eminem fontosabb ("C" világnézet mentén mondod.)

Mellesleg az itteni háború előtti piarista iskolában (1945 előtt) be volt írva a gyermekek adatai közé, hogy milyen vallású: ev., (evangélikus) ref. (református), izr. (izraelita), ők mind külön hittanra jártak.
Na jó, olyan kategória hogy at. (ateista) nem volt, ténleg.

Coco néni 2021.05.04. 14:02:03

@heki: igen, árnyalod, de lényegében ráerősítesz. Mert ahogy mondod, a diákok egy része meg sincs keresztelve, vagy nazarénus, vagy hitgyülis...szóval akkor miért egy kat. iskolába járnak? Hát, mert nyilván az esik nekik kézre. És mivel a gyerekek nagyrésze NEm hívő, vagy legalábbis nem abban hisz, amit az iskola hirdet, akkor nem azt kéne tenni, hogy a kétharmadnyi kapacitást meghagyni államinak? És az egyharmad elkötelezett járjon ténylegesen kat. iskolába.
és ahogy te is elismered, egy állami iskolában még kisebb a mozgástér, és még kevesebb a lóvé....miért is kap egy "államigyerek" kevesebb finanszírozást, mint egy "egyházigyerek". Mélyen alkotmányellenesnek tartom.

Coco néni 2021.05.04. 14:05:00

@heki: még 1946-ban is be volt írva, nyugodt lehetsz, én nem csak ott, hanem az állami iskolában is. Felmenőim mesélték, hogy még 1946-ban is kötelező hittan volt államiban, és aki más vallású volt, járhatott át a szomszéd faluba hittanra :D

Egy iskolában miért kéne bármit a vallás mentén csinálni. Aki akar,járjon ízlésének és származásának megfelelő hittanra, DÉLUTÁN.

heki 2021.05.04. 14:09:27

@Coco néni: nincs állami gyerek, meg egyházi gyerek, mint mondom, az állam igyekszik rálőcsölni az oktatást az egyházakra, neki (az államnak) talán megéri.
Az egyházak meg örülnek, mert azt hiszik, hogy így nagyobb lesz a befolyásuk a társadalomra, de nem, ugye az ateista.blog.hu-t is egy bencés diák alapította.

Ezt pedig: "Egy iskolában miért kéne bármit a vallás mentén csinálni. Aki akar,járjon ízlésének és származásának megfelelő hittanra, DÉLUTÁN." kicsit baromságnak tartom, mert most is ez van, a ref. diák nem ül be a katolikus hittanra.

De nem válaszoltál EMINEM vs. Shakespeare kérdésére.

Coco néni 2021.05.04. 14:16:21

@heki: Béluskának az A változat jön be, Kittikének a B ...stb. Megállapodhatunk,hogy mindegyik más szempontból fontos, és mindenkinek JOGA van eldönteni, neki melyik a fontosabb.

Nem éri meg az államnak, ideológiai nyomást akar gyakorolni, tudjuk jól, hogy a templomok kis mini agitációs irodákként működnek választási időszakban. Hátha beszokik a gyerek, és akkor már könnyebb megfogni, mint szavazót majd.
Továbbra sem tudod megmagyarázni, mitől nem alkotmányellenes, hogy az egyházi iskolák TÖBB finanszírozást kapnak, mint az állami iskolák.

heki 2021.05.04. 14:27:48

@Coco néni: de bazmeg Te tanítod azt a tantárgyat, akkor most vagy Béluska vagy, vagy Kitti vagy, vagy Jenőke: de világnézet mentén!

Joga van eldönteni a diának, hogy mit tanuljon? (Vicces vagy.)
Hány éves kortól, szerinted?
Mikortól lesz joga a diáknak, tényleg hány éves kortól erre? 6? 10? 14? 18?

" tudjuk jól, hogy a templomok kis mini agitációs irodákként működnek" írta az újság.
A mi plébánosunk például (a legvadabb migránsozás közepette) kenyérszenteléskor kiemelte, hogy a muzulmán albán pékség adott ajándékba kenyérszentelésre kenyeret, egyedül, a keresztény pékségek nem, és ezért az Isten áldását kérte erre az albán családra és kérte, hogy könyörögjünk értük.

Hát elmondom, mert szemtanú voltam.

Jaaaaaaaaaaaaaaa, ez nem jelent meg a médiában, merthogy X.Y: plébános (kb három?) felszólította a híveket, hogy a FIDESZRE SZAVAZZANAK!!!4!!. Ez megjelent.

Jaj. Még sorolhatnám.

Szorgalmas Gyémánt 2021.05.04. 15:27:00

@Coco néni: Ez a fajta liberálisnak vélt - valójában egocentrikus, végtelenül individualista , öntörvényű gondolkodoás sodorta ebbe a negatív spirálba Európát, amiről nincsk kiút.
Shakespeare egyetemes érték, Eminem meg egy termék a vedd meg-dobd el fajtából. Az iskola dolga, hogy megmutassa, mi az érték Shakespeare műveiben.

Eminem nem tud értékesebbé válni, mint Shakespeare, legfeljebb ki tudunk nevelni egy olyan generációt, amelyik ezt már képtelen meglátni.

heki 2021.05.04. 16:12:04

@Coco néni: hoppszi, kevered az ideológiát, meg a világnézetet.
Először világnézetileg semleges iskolákról írtál, most meg ideológiai nyomásról.
Bazmeg, ugyanazt tanítjuk, ugyanazokból a szar könyvekből, mint az állami iskolák.
És erre volt legalább egy egészséges lépés, a tisztességes katolikus pedagógusok részéről:
www.valaszonline.hu/2021/04/19/katolikus-tankonyv-tortenelem-nat-oktatasi-hivatal-elemzes/

Amit írsz, az egyház és állam teljes szétválasztásáról, az oktatásban is, az majdnem megvalósult Franciaországban.

Erről, ennek hasznáról, lehetőségeiről, önellentmondásairól Slavoj Žižek írt eléggé TGM-es stílusban: A törékeny abszolútum. Avagy miért érdemes harcolni a keresztény örökségért? (2011) könyvében.

Azóta csak fokozódott a helyzet, lásd Macron:
index.hu/kulfold/2021/03/31/macron-szembeszall-a-radikalis-iszlammal-mikozben-egy-oriasmecset-epiteserol-vitaznak/

Szóval a liberális vs. liberalizmus vs. Orbánellenesség tengelyek mentén elég sok önellentmondást lehet generálni. Én ebbe nem megyek bele.

Mongyuk, ha én pápa lennék, támogatnám azt, hogy válasszuk szét teljesen az Egyházat és az államot, OK, a hívek tartsák el az Egyházat, de cserébe IDEOLÓGIAILAG olyan kemény oktatáspolitikát csinálnék, mint anno a jezsuiták az iskolákban.
Ma már ők is felhígultak, new age közeli nézetekkel.
Botrány.

Aki nem katolikus, azt meg kirúgnám jól a francba, akár diák, akár tanár.

Még szerencse, hogy nem vagyok pápa.

Mellesleg, tudod például mi a különbség a jezsuita, a ferences, a piarista, a bencés, a szaleziánus pedagógia közt? (Elég jelentős.)

@Szorgalmas Gyémánt: "legfeljebb ki tudunk nevelni egy olyan generációt, amelyik ezt már képtelen meglátni." - már megtettük. Megcselekedtük amit
megkövetelt a haza!!!!4!.

Izé, a Soros.

Izé, a multi.

Coco néni 2021.05.04. 16:52:12

@heki: @Szorgalmas Gyémánt: ti hogy értek ennyire rá?

Én azt hittem,hogy Eminem csak egy példa, bárki, név, akárki, nem hittem, hogy most az a feladat, hogy súlyozzak a kettő között:D

Viszont arra továbbra sem kaptam választ, mennyire egyezik az alaptörvénnyel és az elveitekkel, hogy diák és diák között különbséget teszünk finanszírozásban, ki jár államiba és ki jár egyházi? Ez korrekt? miért jár több pénz egy egyházis diák után? és itt a pénz - az lehetőség - lehetőség arra,hogy az iskola felvegyen logopédust, ped. asszisztenst, fejlesztőt...stb....szóval nem mindegy. Egy egyházi iskolásnak miért jár, ami egy állami iskolásnak nem?
és ezek nem kis kérdések, hanem az orbán rendszer lényege, hogy kiemel számára kedves csoportokat, akiket elé tol számára nem kedves csoportoknak.
Szóval?

Coco néni 2021.05.04. 16:55:36

@heki: @Szorgalmas Gyémánt: és itt lenne a megoldás Hekinek is, ha az egyházi nem lenne "gazdagabb" iskola, a szülők nem tolnák be a nem vallásos, nem megkeresztelt gyereket. Lásd egyházi egyetemek - azért megy oda a diák, mert ott van olyan szak, az van közel..stb..és kényszerből, pofákat vágva letolja az ószövetség -újszövetség tárgyakat, bár tegyük hozzá, ideológiai nevelés ott tényleg nincs. Néhány tantárgy pluszban, ettől egyházi. De valóban igény van ennyi egyházira? Ha meg nincs miért is kell forszírozni?

Coco néni 2021.05.04. 16:57:14

@heki: ismerek olyan iskolát, ahol mint megnyíló pénzcsap lehetőség fogták fel, hjogy átveszi őket az egyház. A kötelező köröket lefutják, de úgy vannak vele, havi XXX forintért évente ezt kell csinálni,hát legyen. Van ennek így értelme?

Serény Vélemény 2021.05.04. 17:01:02

@Coco néni:
"Egy iskolában miért kéne bármit a vallás mentén csinálni."

Azért, amiért az amerikai börtönökben a töltelékek 90%-a néger.
Nem azért, mert intézményes rasszizmus van, hanem mert a picinéger gyerekek 60%-a egyszülős családban nevelkedik.

A nem normális család következménye a börtöntöltekélelés.

Ha te állam vagy, és mondjuk lájtos ezer éve a kereszténységnek köszönheted a fennmaradásodat, akkor ha nem vagy hülye, akkor nem fűrészeled el magad alatt a faágat, ami téged éppen tart.

Az amerikaiak nagyon sikeresen megtették, és az eredetileg full keresztény társadalmukat sikeresen idegenítették el a tanárok, az egyetemi professzorok, hollywood és az elit a keresztény kultúrától és életmódtól.

Szerencsétlen történelmi magyar felelkezetek meg igyekeznének visszaszerezni a befolyásukat, ami nem nagyon megy, de azért legalább megpróbálták.

A rövid távú memória hatása pedig többek között az, hogy TE már nem is emlékszel arra, amikor mintegy utolsó rúgásként a Fletófeleség elintézte, hogy az óvodai pedagógiában bevezessék a genderideológiát.

Az pedig nagyon nem világnézetileg semleges, hanem egy tipikusan antikeresztény, gusztustalan mocsok.

Serény Vélemény 2021.05.04. 17:07:34

@heki: "Az egyik 9. osztályos történelem tankönyv leírja, hogy a hun–magyar rokonságot „tudományos érvek nem támasztják alá”,"

Kivéve, hogy genetikailag a magyarok egyértelműen ugyanonnan származnak, mint a hunok.

ÉN értem a görcsöt, de ha egy nép ezer éven keresztül úgy tudja, hogy a hunokkal rokon, úgy, hogy közben még ráadásul ez nem is egy érdemként felhasználható stempli, hanem egy fajta szégyenbélyeg, akkor miért kell tudományosan (valójában áltudományosan) szétverni ezt a mitológiát?

heki 2021.05.04. 17:16:21

@Coco néni: Jogos, csak annyit jegyzek meg, hogy nálunk nincs külön logopédus, se ped. asszisztens, illetve azzal trükköznek, hogy mondjuk aki alacsony óraszámban tanít, mondjuk kevésbé népszerű nyelvet (francia, olasz), azt besorolják ped. asszisztensnek is, vagy laboránsnak, ill. fejlesztő pedagógusnak.
Magyarul nem vagyunk többen, mint egy normál iskola, csak a kevés óraszámúak betöltik ezt a pozíciót: hogy hogyan, milyen eredménnyel, az más tészta.

Nem tudom az állami iskolákban hogy van ez, lehet, hogy még ekkora mozgástér sincs.

De a mi iskolánkban egy szem pszichológus van, de ahogy tudom az állami iskolákban is megvan az.
Nekem is van két fejlesztő pedagógusi órám, más kérdés, hogy megpróbálom élvezetessé tenni, de földrajz szakos kollégámról nem merném ezt 100%-os biztonsággal állítani.

Amit írsz, értem a rációt benne, meg ki fejtettem, hogy én mit tennék, de hát ez van.

Még egyszer: szerintem a mostani kormány nem az egyházaknak akar kedvezni, egyszerűen menekül a felelősség alól, ahogy írtam már.
Majd az egyházak mego9ldják az oktatási problémákat , cserébe kapnak egy kis zsét.

Azt írod: "ismerek olyan iskolát, ahol mint megnyíló pénzcsap lehetőség fogták fel, hjogy átveszi őket az egyház. A kötelező köröket lefutják, de úgy vannak vele, havi XXX forintért évente ezt kell csinálni,hát legyen. Van ennek így értelme?"

Háááát. Izé. Én meg nem egy ilyen iskolát ismerek.
Hogy van-e értelme? Erről írtam, hogy én mit tennék, de ez hál'Isten nem fenyeget senkit.

Ez ilyen "megoldjuk okosba, főnököm" jellegű megoldás-terelés. Az egész.

Még eccer mondom, én, mint majdnem ortodox katolikus, nem vagyok emellett az oktatási szisztéma mellett, de megértem, ha így működik, nem örülök neki, na.

Szorgalmas Gyémánt 2021.05.04. 17:50:40

@Coco néni: Tudok mandis cikket küóldeni, hol csúszik el ez az egyházi iskola többet kap érvelés, de nyilván Heki jobban tudja.

Minden politika alapja az, hogy kiemelnek bizonyos csoportokat, mások rovására. Hol szülessenek gyerekek? A putriban nyolcadiknak vagy diplomás embereknél harmadiknak?

A fidesz adópolitikája klasszikus jobboldali-liberális. A pénzt a gazdagabbak hatékonyabban használják fel. Nagyobb a beruházási rátájuk, ami a gazdasági fejlődését serkenti, és kisebb a relatív fogyasztási rátájuk, ami áttételesen javítja a külkeregyenleget. Nekem ezt közgazdasági tételként tanították. Szociálisan nem igazságos, viszont hosszú távon általában jobb eredményt ad, ill. van egy ösztönző elv mögötte: ha iparkodsz és feljebb jutsz, az megéri neked, viszont azért nem támogat az állam, hogy beleragadj a semmibe (munkanélküli megkurtítása), aminek megint csak van egy baromi érzéketlen olvasata, viszont nem alaptalan.
A legfontosabb eleme ennek egyébként nem a jövedelem adó, hanem az ÁFA emelés volt, ami egyszerűen és hatékonyan biztosította az flat tax adóbevételeket, bár az alapvető élelmiszerek ÁFA-jának csökkentésével ezzel némileg finomítottak.

Ez a rendszer rohadtul igazságtalan Alkolista Béla, feketén dolgozó segédmunkás oldaláról nézve, és Kiss Margit minimálbért kereső csomagoló gyárimunkás, egyedülálló anya sem jár valami jól. Itt jönne a képbe a baloldal, aki viszont annyit tud kinyögni, hogy adóztassuk szét azokat, akiknek a bruttó jövedelem ezt lehetővé teszi és növeljük a segélyt meg a családi pótlékot. Így kapunk egy olyan rendszert, ahol Alkoholista Béla és Kiss Margit jobban jár, ha munkanélküliként csinál még öt gyereket, lehetőleg sérültet, mert nagyobb jövedelmet ér el, mint munkával.

Serény Vélemény 2021.05.04. 18:02:41

@Szorgalmas Gyémánt: valamint a magasabb jövedelműek előbb-utóbb finanszírozni fogják az államadósságot, (állampapír vásárlás befektetésként, vagy megtakarítási céllal) ami csökkenti a külföldi tőkének való kitettséget.

Coco néni 2021.05.04. 20:35:13

@Serény Vélemény: az államadósság az államadósság. És az is érdekes kérdés, hogy az EU-s igen kedvezően lehívható pénz miért nem kell, és a kínaiak meg oroszok felé miért adósodunk el rosszabb feltételekkel. És nem külföldi tőke-e nálad, hogy Kínának meg az oroszoknak fekszünk le a hitelért, ahelyett, hogy EU-n belül mozognánk.

Az adórendszer lényege,hogy kis keresetűeknél inkább a fekete munka felé terel, és ezért nem jó.
Továbbá az szja.- nyereségadó-áfa rendszerből baromira hiányzik egy valódi jövedelemadó, de hát ugye saját lábak miatt ezt soha nem fogják bevezetni.
Egyébként MO MINDENKI fizet adót, még alkoholista Béla és munkanélküli Matild is, mert világviszonylatban is rohadt magas az ÁFa. És itt jön be az, hogy édes erdélyi véééreink ugye, levélben is szavazhatnak, értsd verik más farkával a csalánt, mert egy kurva fillérrel nem járulnak hozzá az államkasszához. Ellenben mindneki más, aki itthon él, az ugye, ha mást nem is, áfát biztos fizet. Még a nyugger meg a homeless is a kannás borért.

Coco néni 2021.05.04. 20:38:25

@Coco néni: mármint nem valódi jövedelemadó, hanem VAGYONADÓ. Na, az soha nem lesz sajátláb miatt meg a család és haverok miatt. Holott az eltitkolt jövedelmeket nem szja ellenőrzéssel lehet megfogni, hanem a vagyon adóztatásával, És nem azt értem rajta, hogy a lakásod után fizesd, amiben laksz, de nyilván ésszerűen mondjuk milliárdos vagyonnál betehetne valamit az illető a kasszába.

Coco néni 2021.05.04. 20:42:09

@Serény Vélemény: értem, és itt azért finanszírozzák túl az államihoz képest az egyházi iskolát, mert az amcsiknál sok a néger a börtönben. Logikus :DDD
nem, itt arról van szó, hogy MO nem demokrácia, az van jobban finanszírozva, minden logika és értelem nélkül, ami a főni szívügye
egyházi iskola
focika
főterek, ligetek lebetonozása

képzeld, milyen szép életünk lehetne, a a főni szeretné az állami iskolákat, a kultúrát (nem ákost és nagyferót, hanem a kultúrát) a fákat és a bokrokat.
De nem azt szereti. Agancsbejárat vadászati kiállításra. Fűlevegőztető Soroljam? :D

Coco néni 2021.05.04. 20:45:01

@Szorgalmas Gyémánt: Heki is elismerte, hogy többletlóvét kapnak. A mandiner az a lap, ami megírta, hogy "nem mennek óóótakozni a tanááárok..." ja de mégis, de már nem írt helyreigazítást.
Ennyit a mandinerről. A mandinert igyekszik úgy csinálni, mintha nem ripost lenne, de igazából semmi más, mint pont úgy csicskamédia, megrendelt propaganda cikkcsikkel, csak kicsit bonyolultabb kőrmondatokban fogalmaznak, hogy azt hidd, ez valami entellektüel cucc. De a sorvezető azért ott van nekik .DDD

Coco néni 2021.05.04. 20:49:34

@Szorgalmas Gyémánt: te sem gondolod, hogy egy mandineres "újságíró" bármit önállóan megírhat. Ugyanmár. Ez egyszerű piacszegmentáció, a féldebileknek a krumpli, városi hülyéknek az óriásplakát, nyuggereknek az M1 hiradó meg a pestitévé, külvárosi orbánfanoknak a ripost, és magukat okosnak képzelő, de propcsit pont úgy beszopó orbánfanoknak mandiner. A PS - hát...az besorolhatatlan :D
alufolcsi sisakosoknak :D
kihagytam valamit? :D
póóóóólgári éééértékek - mandiner :DDDD
beszarás.
ugyanazt a sorvezetőt küldik mindenhová reggelente csak másképp kell megfogalmazni nekik. A híreket habony írja meg antilop. Persze, majd önállóan, mint a lipppsiknél. Milyen világ lenne mégis az.

Coco néni 2021.05.04. 20:53:57

@heki: én sem örülök neki, és sajnos messze még a nyugdíj :D
Pedig néha szeretnék már kiszállni, de úgy vagyok vele, ha kellően rugalmas az ember, és bármilyen hülyeséghez tud pár évente alkalmazkodni, akkor nem lesz dinoszaurusz. én már challange-ként fogadom az újabb és újabb hülyeségeket.Mire mi kerülünk oda, már 72 lesz a nyugdíjkorhatár, a gyerekeim szerint a tanári asztal mellől fogok lefordulni egyszer, így hiába fizettem 50 évig járulékot, nem kerülük majd semmibe az államkasszának.

Szorgalmas Gyémánt 2021.05.04. 21:48:01

@Coco néni: Nekem nem ez a tapasztalatom, de értem, hogy te elelnézkiként így képzeled el.

Ilyen cikkeket valamiért nem találsz a üfggeltneopbjektív, önállóan író sajtóban, csak cúnyagonosz habonytakony propcsigyár mandineren:

mandiner.hu/cikk/20210430_berlakasokat_arusit_ki_a_iii_kerulet_dk_s_polgarmestere

Fúj, propagandisták, biztos hazudnak.

heki 2021.05.04. 21:52:06

@Coco néni: "Heki is elismerte, hogy többletlóvét kapnak."
Én ilyet nem mondtam.
Azt mondtam, nem tudom, hogy van az állami intézményekben.

Azt tudom, hogy nem kell könyörögnünk a fenntartóhoz, a fénymásolási keret ügyében,

ugyanakkor azt is tudom, hogy elvileg én már november végén elhasználtam a nyomtatási keretemet, ezért itthon nyomtatok, cserébe lopom a papírt az iskolából. :)

Másrészt, lehet hogy több zsét kap az egyházi iskola, de nem diákra levetítve, hanem pl. jobban felszerelt lesz technikailag, ami kurva jó, főleg hogy a digitáblák többségét a kollégák 90%-a nem tudja használni,
vagy nincs is elég sávszélesség, nem is tudsz rákapcsolódni a netre, pl.,
vagy hogy a vidám kisgyerekek tönkretették, a digitáblát, vagy a hangszórót.

Ha érdekel, elmondom azt is, ugyanazt a zsét kapjuk mint ti, állami pedagógusok, itt sincs cafeteria, se jutalom, se semmi.

Nem hiányolom, csak mondom.

És akkor nem beszéltem azokról a szülőkről, akik azért íratják gyermeküket katolikus iskolába, mert ugyan semmi közük a katolikus valláshoz, de abban reménykednek, hogy majd mi megneveljük a kisdedet, aki alapvetően antiszociális, ő helyettük.

Szorgalmas Gyémánt 2021.05.04. 21:52:46

@Coco néni: A 444-et is ki lehet találni, hogy néz ki. Egy adag kínai oltás de szar cikkcsi, egy adag Biden de okos cikkcsi, egy adag karigeri mégokosab cikkcsi, 5 adag dehülyeafideszéssokatislop cikkcsi.
Ezt díszitik némi gonoszoroszok, gonoszkínaiak mintával.

vektortér 2021.05.05. 01:37:52

Szépen vissza kell adni az egyháznak az elrabolt birtokait, ingatlanjait, iskoláit, vagyonát. Nem fejkvótáért bohóckodni a retardáltak gyerekeivel.
Az állami iskolák felét bezárni, elbocsátani a pedagógusok 35%-át (az óráján nemzetellenes propagandát folytató és/vagy tanítani sem akaró seggfejekkel, illetve a kizárólag pedagógiát végzettekkel kezdve).
Megemelni a felvételi követelményeket, eltörölni a 15 év feletti iskolakötelezettséget. Alkalmatlan szülőktől elvenni a gyereket és igazi kollégiumokban erkölcsös életre nevelni.
Egyetemeknek csúfolt szellemi szakmunkásképző vízfejek 80%-át leépíteni, visszaalakítani. Eltörölni a bolognai, a kompetencia, projekt, digitális és egyéb bullshit rendszereket és móccereket.
Ha ez mind megvan, akkor talán egy 40 év múlva normális, minőségi oktatás alakulhat ki Magyarországon.

Frick László Intézet 2021.05.05. 05:06:03

@Coco néni: @heki: Ésén azt hittem,unalmasmár az,amit szajkózván mutatok az iskolák egyháziasításáról.

Acucjiaialiazmusban vót az a pár egyháziiskola,sikeres,kuministákókkokok járatták a[z egyébként isszépen megkeresztelt,sokszor elsőáldozó is volt,páran bérmálkoztak is] kecskemétipiaristákhoz.Azt vagy 27-szer ismételtemel, hogy egy 1978-as piarista jeles érettségi bizonyítvány felér egy ELTE diplomával2000-ből és 3 ELTE meg kétPázmány diplomával2020-ból.

Naés Anikó néni,Orbán kultur és földmíveléspolitikához értő belsőellenzéke úgy gondolta, hogy ha iskolákat az egyházaknak adunk,aor ezzel 300 olyan színvonalúáltalános iskolánkmeg gimnáziumunklesz,mint volta három katolikus gimimeg a Debreceni Kollégyiuom Kádár alatt.Háthonnanlehetne,majd ha Öveges professzornakműsora lesz a Mai Politikai Stréber AmerikaiSeggNYaló EurópaEllensége RetekKlub-ban,akkor.

Mutattam, hogy egy Református Falu Refkó Iskolájában aköcsög, nagy nulla,a bőrekét Ft-ot nemér vallástanárpicsaember Abigált nézeta kölyökőkökkel,hogy addig se kelljen dógoznia.és a szülők baszta papok kurva anyja az egyháznak a gyerekkúrelópapok,jazokoznak ezen a faaluba.Kérdezemőket:Milyen egyházi iskola van a faluban? "BísztósKatóllikuss,azokkúrejják a gyerekikeet, asztirta jazz úúság!" Ismétlem:Ez egy TÖRTÉNELMILEG református faluban,,már akkor reformátusok voltak,amikor Martin Luther mégÁgoston-rendi katóllikus szerzetes korában megujjazta a 13 éves konyhalányt. Aszonták,szó szerint ezek a derék református emberek 1502-ben, hogy Soratın köptegen papalardıñ anası. És akübükunokáik azt se tudák,milyen religioalatt jár a gyerekük iskolába.

Mi a fasztóllehetne ugyan egy iskola-először jelentősállami százmillióból felújtva persze- odaajándékozván az egyháznak,ha ugyanaz a pedagógiai bűnöző sanyinéni-gizibácsi teszi a fejétúgy a religio-nak megfelelőre, ahogy a cucjialiaizmusban meg szocialista embertiusnak hazudta magát,viszont diplomaóta egy pisz sok,annyit nem tanult.Esetleg még annyi,hogy Pötyibácsi belépett a szakszervezetbe,mert az is egy kis lehetőség nema büdös rhattkőlyökökkközé bemenni a büdös gyerekszagba.

Gyűjteményyemékessége az olyan falu,ahol a 14 év alattiak 70 %-a cigány vagy a cigányoknál szörnyetegebb magyar drogosproletár...és akriptoojobbikos félfasiszta pógármesterkitanájja, hogy Cigánymentes Iskolát csinál. AMikora nemcigánymentesbe alig jönüössze vegyesen a szükséges osztálylétszám.

Hisztiznek az emberek amagyar gazdaság olyan jelenségein,hogy ugyanazt a hamisított tejet a hamisított tejtermékekkela ZALATEJ jóvoltábólkaminyótókkal BAZ megyébe kellvinni,ami haism tejet meg tejtermékeket Bekeska Cabá-ról Raab-ba.

Na,ez a bojózatt folyik iskolaügyben, a cigányfaluban ajobbmódúcigányok,nehogy már a cigány gyerekük cigányokközéjárjon iskolába,áthordjáka szomszéd "magyar" faluba iskolába a gyereket,ahol a tanulóknak csak a felecigány,azértnema 70 %-a,mert ebbőla falubólmeg a "várasra" hordják a cigánygyerekeket,mert túlsok a cigány ebben az iskolában,hiszen a várasi iskolában,ahováhordják, csak a gyerekek 80%-acigány. Viszont város,és Somogyi Zoltán meg Cocónénióta tudjuk,hogy bizony a városikörnyezet az városikörnyezet és ha a várossi drogos dől L-alakban a ház falának,az már a hűdesokk kútúrák. Meg ha az egyik ragacsos kutyahúgytócsábóla másikbalépek,meg 80ezer Ft-ot fizetek az albiért,a kapu két kerékvetőjét fekete szivaccsá ette a kutyahúgy. Városikörnyezet. Diplomanatnegyed a Szegfű utca is.Meg most Németh Lászlóról milyen utcát neveztek mán el városi környezetben.

Gyerekek,ide vezet az, hogy a Mai Magyarországnaknincs egy Kosztolányi dezsője,egy Móricz Zsigmondja vagy egy Krúdy gyulája. Kosztolányi egy irodailégtérben az egyik kezévelakormánypártilapba írt,a másikkalmeg az eellenzékinekleadottat korrektúrázta. Kádárékmindenfélétösszehazdgáltak a Horthy-korszakról,hogy az jöjjön ki,a44444 fős tagságúKMP voltamunkásosztályélcsapata,nemaz 1,3 milliós szocdempárt,meghogy ha volt a Horthy,aki ugye fasiszta, elleni ellenállás,akkor az kommunista volt. Bár egyébként a nyilasokis Horzthy ellenesekvoltak,de senkit nem zavar mainapsága történelem,simán fújja Cocónéni is a Kádár-korabeli mókszista hamisítványokat.

És akkorolyan egyházi iskolák vannak,hogy annak a religio-nak a vallástanára ahhoz a valláshoz,amit tanít,akkora segghülye... egyébkéntmeg annyira műveletlen ésértetlen, hogy fel se fogja:Az Abigél az katolikus iskolába való, csúfolni a refkókat.

Itt tartunk gyerekek és akkorinnen ki csodálkozik,ha Sanyinéni aPDSZ egyik góréja huhog az érettségi előttkét naappal, hogy ez így nemérettségi ésmegint bukta van,mert csakmeglett az érttségi,mit hazudjunk valami negatívat,hát jazt, hogy ríttak a gyerekek a régnemlátottkisbarátaikmiatt2021-ben,amikor órán nem sutyorognak egymással,nemis néz ráamásikkal,hanem telókán szkájpol vele. Biztos vannak nagyon öreg orbángyűlöletbe annyira behülyült Retek Klub Hiradó nézők,akik beveszik,hogy a gyerekek nemlátták egymást már november óta és ezen pityeregvén elbasszák az érettségijüket.

Frick László Intézet 2021.05.05. 05:06:33

@heki: @Coco néni: (bef.:)
Amivel az a baj, ha meglett,hogy jó,bármeglett,de túlkönnyűvolt,mi lesz így a gyerekekkel.

Coco néni 2021.05.05. 08:20:10

@vektortér: menjünk tovább vissza...és az egyház adja vissza a korábban jogtalanul, dézsmaként beszedett tizedeket a dolgozó családoknak :D

amőúgy meg, kisborgár, tudod mi a kompetencia..stb vagy csak őrültes fasságokkal szórod tele a kommentsort, mert ingyen van. És mi legyen helyette? Tanulják meg fejből a révai nagylexikont ? :DDDD
ekkora hülyét mint te :D édesistenem

szülőtől gyereket elvenni...fasiszták? nácik? polpot?ausztrálok törvénytelen fellépése a helyi őslakossággal szemben?
Ha engem kérdezel, baromira remélem, nincs gyereked, és nem is tervezel.
Kb egy 120 éves, és kb 100 éve korszerűtlenné vált bullshittet fújsz. Tudod, tanárszakon van olyan tárgy, hogy pedagógia történet. Amiről te beszélsz, annál már 100 éve is voltak sokkal hatékonyabb, korszerűbb módszerek. De nem baj kisbogár. Mi lenne, ha lenne egy csodakészülék, ami megmutatja, ki a hülye. Van ilyen. A kommentsor :DDDD

Serény Vélemény 2021.05.05. 08:41:24

@Coco néni: "Hülye vagy" - na ez az érv mindent visz. Csak hogy ne kelljen szembenézni a rögvalósággal.

AZ egyház(ak) azért nem kaphatták vissza az államosított javaikat, mert...?

Miért is?

Gondolkozz rajta el! Hátha találsz valami épkézláb magyarázatot. (Szerintem meg nem fogod kitalálni, mert a válasz tök egyszerű, és nem elég fejletttudatú.)

Coco néni 2021.05.05. 09:02:33

@Serény Vélemény: miért is kellett volna egy olyan szervezetnek hatalmas nagy vagyonokat átadni, aminek tizedannyi hívője sincs jelenleg, mint amikor a vagyon az övé volt. "Földet vissza nem veszünk" - kitől is van az idézet :D
Mi is a rögvalóság? Hogy valaki, aki vektortér meg más egyéb neveken is kommentel, nem ért egy témához, és hülyeségeket beszél. Mi a baj a kompetenciával, és mi legyen helyette? Tessék, nyitott a kérdés. Egyáltalán, mi a kompetencia vagy projekt alapú oktatás, és mi legyen helyette, ha nem ez van. Írjad. Várom.

Serény Vélemény 2021.05.05. 10:41:59

@Coco néni: "miért is kellett volna egy olyan szervezetnek hatalmas nagy vagyonokat átadni, aminek tizedannyi hívője sincs jelenleg, mint amikor a vagyon az övé volt."

Na. tudtamén.

Ha visszaadtak volna bármit, akkor vissza kellett volna adni:
-- a zsidóknak,
-- az arisztokratáknak,
-- a gyárosoknak,
-- a nagybirtokosoknak,

stb.

De akkor nem lehetett volna a hálózatnak átmutyizni sajátzsebbe. Holl lakna most Fletóné, ha a villát vissza kellett vóna adni a jogos tulajnak, vagy az örökösnek?

Ezért az egyvélemény, ami a "demokratikus" oldalon volt, az volt, kollektíven, előre központilag leszabályozva, - ahogy mais szokott -- hogy eeeezt: a rabolt vagyon visszajuttatását az eredeti, jogos tulajdonosnak, nem lehet megcsinálni.

Szorgalmas Gyémánt 2021.05.05. 11:22:23

@Coco néni: Olyan emberek kinevelése legyen, akik:
- az angol mellett még legalább egy nyelvet társalgási sznten beszélnek

- az unalmas, pepecselős feladatokat is ellátják, értik, hogy ezek is a munka része, nem csak kreatív munkákból áll a világ
- rendelkeznek alapvető matematikai, természettudományi, földrajzi alapismeretekkel, függetlenül a tényleges szakmájuktól
- képesek kommunikálni, szóban és írásban, leveleket megfogalmazni, vállalható módon kéviselni a cégüket az ügyfelek előtt
- képesek új ismereteket gyorsan elsajátítani
- képesek más emberekkel együttműködni,
- terhelhetőek, kritikus helyzetkeben is képesek megállni a helyüket
- képesek fellősséget vllani a munkájukért, önmagukért és süzkség esetén másokért is.

Ha a családok és az iskolarendszer nem tud mennyiségben ilyen embertiust leszállítani, Magyarország elvesztette a 21-edik századot.

vektortér 2021.05.05. 13:06:25

@Coco néni:
"az egyház adja vissza a korábban jogtalanul, dézsmaként beszedett tizedeket"
Jogtalanul az értéktelen és kártékony tanárok tízezrei veszik fel ma a fizetésüket.

Ezerszer értékesebb volna, ha lexikont tanulnának. Akkor talán nem kerülne a felsőoktatásba 90% funkcionális analfabéta. Nem is beszélve arról, hogy lenne legalább egy könyv, amit tényleg elolvasnak.

"édesistenem" Miféle istened van neked, hazug némber?

"szülőtől gyereket elvenni" Nem értem, mi a problémád. Te tekinted krumpliért szavazó véglényeknek az alsó félmilliót.
"fasiszták? nácik?" Jobbik. Tudod, a szükséges rossz, akikkel legyőzhető a potrohás, akikre szavazni fogsz.

"Ha engem kérdezel" Nem, nem kérdezlek. Nem tudsz te semmi olyat mondani, ami bármiféle értéket képviselne.

"hatékonyabb, korszerűbb módszerek" Azok nevelték ki a fajtádat. Nyilvánvalóan szart sem érnek.
Miért kéne fizetést adni a tanároknak, akik helyett immár kizárólag az internetre költözött, szuper hatékony, korszerűbb és fejlettebb tévé tanítja a diákokat?

Régen, amikor még lehetett osztályozni, buktatni, kicsapni a gyereket és tanárt az iskolából, akkor nem kellett készülék, hogy a selejttől megtisztítsák az iskolákat. Ma már valóban csoda kellene hozzá.

"tizedannyi hívője sincs jelenleg, mint amikor a vagyon az övé volt" Mennyi diák járna be magától az iskolába, ha nem lenne kötelező?
Egyébként is, milyen elavult módszer az, hogy erőszakkal iskolába kényszerítik a diákokat, hogy hülye tanárok baromságait hallgassák? Hol vannak az emberi jogok betartva?

Coco néni 2021.05.05. 17:53:09

@Szorgalmas Gyémánt: na egy ilyen jellegű oktatás indult volna el, ha nem jön 10 év drága potrohásunk, aki próbálja a lexikális tudás favorizálása felé visszalökni az iskolarendszert.

@vektortér: kb hozod Norbika szintjét a 8.B osztályból, aki már serdül, és menőzni akar a haveronak, és provokatív hülyeségeket próbál beszélni a tanárnak,hogy lássak a spanok, ő milyen coool. Őszintén, ezzel simán bosszantani akarsz (nyilván nem tudsz) vagy tényleg komolyan mondod, mert akkor JUJJJ.

Serény Vélemény 2021.05.06. 08:04:56

@Coco néni: Indult volna a frászt indult volna! 10-ben bevezették volna a genderideológiát az oviban. Én emlékszem rá. TE meg direkt csak a jóra és a szépre emlékezel. Pedig az amire te emlékezel az nagyrészt hazugság.

Frick László Intézet 2021.05.06. 09:14:02

@Coco néni: Még van ezen hezita,hogy kompetencialapúa jóalapú.

Már30évnélidősebbek azok,akik az öt dimplomájukkal akompetenciaalapúnakakkora sikerei, hogy egy kibaszott levelet nemképesekmegfogalmazni.

Akompetenciaalapúmagyarbálintizmus virágai hivatalsegédként meg azértnemkompatibilisek,ugyanis egyből vezetői pozíciótjelölnekmeg.
Gyűjteményemékessége a junior asszisztens állásrapályázó,aki CV-jáben vezetőképességűnek és vezetésre alkalmasnaknyilvánítja magátés elképzelése az, hogy ezt hamarosan felfogják ismerni és kinevezik. De egy kész levéltükörben nemképesa nevek kicserélésére.

Sorra züllenekle a diplomás sőt,a jogi Dr-os szakma ott tart, hogy egy frissenvégzett ha sortállóembernekkompetens.

Hagyjálmár.

Nincs az a kompetencia-alap,amibe ne kéne aMűvletség Téglasora.

Akompetencia alapúképzésaz fal,tégla nélkül

híg malterből.

Hoigy találja felmagát valaki 1200 szavas szószegénységében úgy, hogy a saját gyújtó gondolataitle kellírnia papírraés felbagadozni. Állítólag véleménye van,de nemképesmagátólelmondania,hanemmint az amerikai reality-ben az amerikai szakmunkásnak:papírról kell felolvasnia a véleményét a családtagja bajáról.

Az SZFE cirkusz mutatta meg, hogy miben kompetensek a gyerekkatonák:
puskázni papírból

Frick László Intézet 2021.05.06. 09:16:24

@Coco néni: A kompetenciaalapúság alapja a kreatívitás, csak kreatív ember képeskompetencialapon feltaláni magát a
mi a faszból?As emmiből? Egy könyvet el nemolvasott,egy filmnek nevezhetőt nem látott. Fölnemképes fogni egy dramaturgiát,ami a Harry otterismert paneljeinél,a Trónok harca paneljeinélkomolyabb.

És még műveletlen is,mint atök.

Már a tanára müveletlen barom volt.

Frick László Intézet 2021.05.06. 09:18:22

@Coco néni: Azt se mondhatom,hogy
"Tessék,menj ela könyvtárba,itt ez a 10 könyv,kölcsönözd ki"

A tíz Könyvből már 4 sincs meg, hatot leselejteztek. És ki sem fogjákmár adni ebben a kurva életben és a netre sincsen föltéve. hagyjálmár ezzela kincstári Magyar Bálint mundérja-becsülete nyáldumával.

Frick László Intézet 2021.05.06. 09:19:06

@Coco néni: "Túlkönnyűaz érettségi"

Vagy hat éve röhögtünk azon, hogy mit neveznek ma már érettséginek.

Serény Vélemény 2021.05.06. 09:37:32

@Frick László Intézet: "Nincs az a kompetencia-alap,amibe ne kéne a Műveltség Téglasora."

A klasszikus európai görög-római-zsidó kultúra alapja, hogy a klasszikus művek szövegeit fejből _kell_ tudni.
Régen, az ókorban, amíg nem volt annyira agymosott a népség, elsőre a színházi tagédia előadás alatt megértették és megjegyezték a szöveget, és másnap már fejből tudták idézni.

A kvadratikus, pontozás nélküli írást lehetetlen elolvasni, ha nagyjából nem tudod, hogy miről szól a szöveg -> majdnem kívülről kell tudni.

A gyereknek elvileg nincs lúgozva az agya, nem kell zseninek lennie ahhoz, hogy azt a néhány verset megtanulja.

A mai kor fő problémája, hogy nem tudnak koncentrálni hosszú ideig.

Mert a hülye virtuális világ érdekes, és van 15 másodperce arra, hogy megragadja a nézőt.
Egy igazi regényhez meg órák kellenek, hogy valaki elolvassa, főleg, ha tartalmaz egy csomó manapság már nem használt, vagy nem úgy használt szót.

Ha kirántjuk a tárgyi tudást -- ezzel együtt a kultúrát -- az oktatási rendszerből, akkor megkapjuk azt a gyökértelen, istentelen, embertelen, egoista, egocentrikus hülyeembert, akit te p...embernek hívsz, amelyik elhisz olyan dolgokat, amiket egy snassz görög paraszt az összes hülye hiedelmével és mitológiájával már kétezer-ötszáz éve sem hitt el. (Például hogy bárki a nemét megváltoztathatja.)

Frick László Intézet 2021.05.06. 09:54:51

@Serény Vélemény: @Coco néni:
Nem hittem azt, hogy ennek a vitánaka kb 7-8 évvel ezelőttileaggyozása után ezt..megint előkell venni.

A "lexikális tudás" ról valamiféle"adathordozó" szerűetképzelnekela netokraták.

Ez igazolja azt az ötletüket,hogy ha a neten minden fent vaan,mi a fasznak tanulni,különben is minden azonnalelavul és akkor majd,ha kell,mindig a legfrissebb eredményt fogja kiadni a kereső.

Megjegyzés:mintha a SEOLtudománya nemislétezne

Mintha az elsőtalálat attól lenne első,hogy a legjobb is.

Alexikális tudás egyfajta "üzemanyagtankja" is a gondolkodásnak,egyfajta erőnlétének az alapja és egyfajta edzettsége is a gondolkodásnak.

Az emberi elme asszociációssebességeirőlegyelőre kevés fingunk lehet.

Analfabéta,tökműveletlen tudatlan ember is lehet intelligens,de az emberi gondolkodásneempusztán az intelligenciából(= problémaMEGOLDÓ képességbőláll)

Feliskellismerni aazt a problémát.

A másik gond a jövőkép,ami az intelligencia feltétele.Minimális jövőképpelkell rendelkezni.

namost az nem jövőkép,ha a jelenempontjaira egy vonalzót fektetetk és közép-trendet vetítekki.

Ez az oka annak,hogy aaz emberek azt hiszik, ha hideg ez az év,az eltörli a fölmelegedés vitát.

Nem.

Sőt,pl a Rózsaszín Verzió szerint FranciaországésAnglia nyugatipartjai időjárása hidegebb lesz Moszkváénál. Sőt:a mainális hidegebb. Tehát aki nem lát túlBrtegane-on,az hülyeségnek nevezi a globális felmelegedés "eszméjét".

Ahhoz,hogy szakszerűen keressekrá a jégkorszakok klímapulzációira szavakat kéne tudnom,de ha kompetencia alapú1200 szavas ""majd a neten rákeresk" gyerek vagyok,akkorhonnan leszneka szavaim.

Ilyenkor jön Cocó azzal,hogy ÉN (én...) nem tudom,mi az a kompetekcia alapúképzés.

A gondolkodás sem lesz semmiből.

Nincsen olyan, hogy üresek az izmaim és ha futni kell,akkor majd előtte hetekkelelkezdek futni-rágyurni.

Jahogy a NETOKRATÍVkompetencia alapú képzésben az embernek nems zükséges vitára felvértezetten "gyorsan vágó eszű"-nek lennie,mert a vitatás= sértés.

vektortér 2021.05.06. 10:03:43

@Serény Vélemény:
De hát tudományos tény, hogy a nem változtatható, hiszen tudós szociológusok tanítják a tudomány templomában, hogy csak társadalmi konstrukció.
Laposföldhívő vagy, mi?

Tárgyi tudás? Hiszen bármikor utánanézhet a telefonján a gugüllwikipédia a barátodban.

Frick László Intézet 2021.05.06. 10:16:48

@vektortér: És a genetikatudománya, a hormonológia,az emberi test mirigyeinekkutatási szakága,az enzim, valamit a természetes emberi sajátvitaminokkutatási társágazatai miket szólnak ehhez?

Különös tekintettel arra, hogy az onkológia mennyit kínlódik a férfiak seggbekúrására teljesen alkalmatlan végbél-vastagbél találkozáspipájában keletkező rákos daganatokkal,nem is arról van szó,hogy ne lenne a legtöbb esetben egyszerű reszekcióvalmegoldani.

Aztán ott vannak a pszichológia üzletágban jelentkezőproblémák,amikben a butch-ok faszabbak a faszbál és verik meg alávetik az asszonyt. És abuzálják.

Szintén a pszichológia üzletág:Eleve aKorszerű Modern Jövőbevezető Családformák miatt tele a váró apakomplexusos picsákkal,és akkormég a leszbikusok is termelik ezeket.

Meghát ennek a logikának a mentén nyílik az a fényesösvény,ahol összemarakodnak az állatvédők,meg a kankutyáikkal baszató szingli nők,kontra,akik a kisscicáikkal nyalatnak,

a falusi háztájiban a tyúkmeg a disznótartáskimegy a szokásból,így kapacitások szabadulnak fel a tyúk-és kocatoszók kihalása következtében

egy pinanyalókiskuytusmikortóltekinthető nyalatásba vonható felnőttálatnak vagy az állatokra is terjesszük-emajd ki a 30-as évek nagy célkitűzését a pedofilia szenvedőképességi határának leszállítását a 10-ik életévre.

vektortér 2021.05.06. 10:32:42

@Frick László Intézet: A genetika rasszista kátrányosan megkülönböztet és egyébként is túl sok a fehér genetikus. Majd a semlegesneműre nevelt genetika-érzet tudósok megmondják a tutit, ha végre sikerül meghaladni a mai elavult, tárgyi tudás alapú elméleteket és móccereket.

Frick László Intézet 2021.05.06. 10:42:08

@vektortér: Ismétlem,nemis a genetikai résszel van a gond.
De folytathatnáma jogioldalávalEZ a NémetÁllam még lefinanszírozta 7292 ember nemváltóműtéteit (átlag 11-et) egyénenként 100000 € értékben. Demi van akkor,haamilliókfejlődnekföl ilyen tudatúvá?

Meg,ismétlem,a további társtudommányok,nem csak az egyenlő bánásmódé

Hormonológia,enzimkutatás.

Plmegnövekszik az igény a vegán műgeci iránt,nemígy,mint ma,napipárköbméterszámra.

Most még a Vagisan elbirja az őszinte beszélésben a kapacitást a mindössze 40%-nyi szárazhüvelyű nővel,de ha a pinakozmetikaipiac eléri azt, hogy már a 80%-a legyen száraz hüvelyű a nőknek?
A többtermelés mindenfelé ki fog hatni a környezetvédelemre is.

vektortér 2021.05.06. 13:40:42

@Frick László Intézet:
Hogyhogy mi lesz? Mi lenne más, mint a liberalizmus maga: keresnek egy kisebb kisebbséget, akiket meg kell védeni és jól megvédik őket.

Frick László Intézet 2021.05.06. 14:11:18

@vektortér: Aliberálishoz az izmus---nemkapcsolható.Haelviseli az izmust,akkormárnemlehet igazábólliberális.

Alényeg:CSakelismételni tudom:Maaz egész világon nincsen számotteevőliberális személyiségpolitikaiporondon.Nagyon öreg művészek,bácsik nénik.Magyarországon hamarabb kap szót Körtisz vagy Dópeman,mint az utolsómg valóban is liberálisaink,még véletlenül sem merik leírni a nevét.

EzOrbánnak valamimániája,szerintetúl hülyékmeg butákmár az emberekmegérteni,ne változtassunk az ellenségnevén,ha ki is veszett,mert az emberek egyszerűlelkek,csak zavartokozna,ha őmost kiállna azzal,hogy még fasszalbaloldaliaksenincsenekmárMagyarországon,nemhogy liberálisok.

Az illiberálissaljóljárt,mert azt nagyon felkapták

Pedig a szó szótáriértelmében amai USA és Biden aleg illiberálisabb -tehátpla 444vagy az indexilliberálisok szolgálattevő csicskamédiája.

Szinténismétlés:Orbán lehet, hogy szeretne illiberálislenni,denemképes.Őugyanis ma a legliberálisabb politikusunk.

Keressmárráaliberális szó használatára a gecimédiában:Arra várnak,hogy Orbán eltünjön és lehet legálisan gecizni a liberálist

Frick László Intézet 2021.05.06. 14:22:19

@vektortér: Apróságok:
-Ha lennének liberálisok Európában
maÁllandó EurópaKonferenciatárgyalná a válságokat
-Ha lennének liberálisok Európában ,akkor Joe Biden kapott volna tólük egy legalább 2007-es,deinkább 2021-esnaptárat,merta bávcsi nem tudja,hogy az imperializmnusnak kapa,sika és léccc
-Ha lennének liberálisok Európában
akkor navalnijon úgy röhögnének,mint bohóctréfán,hiszen jobboldali populista sovén nagyorosz demagógÉppen csaknemkommunista,mert akkor Zsirinovszkijnak hívnák
-Ha lennének liberálisok Európában a kurvaapolitikai bérenc payolaanyjukba küldenék az összes politikaiszolgálatos kamuzöldet Özdemirrel az élen
-Ha lennének liberálisok Európában ,nem létezhetne ilyen cenzura
-Ha lennének liberálisok Európában
lennénekliberálisműhelyeka sajtóban és akkor nemez a gatyarohasztós kétdimenziós agyag-agyalapi lapicska lenne Európa közélete.
-Ha lennének liberálisok Európában
akkor nem lehetett volna Arab Tavasz,ha nincs Arab Tavasz,nincs ez a mai migrácsválság
--Ha lennének liberálisok Európában , azok valódizöldek lennénekésmár 10éve prédikálnának a globlis összevonások,egyszerűsítések meg az olyan bullshitek ellen,mint a hamburgermarház veszélyessége vagy a menstruációs szegénység

Amikor mégvoltak liberálisok Európában,Soros György neve szarházi aljas spekuláns volt ...még ami indexünk is effélének írta körül a "hősidők"-ben.

Ja,Izraelben vannak liberálisok és ők úgy is nevezik Sorost:szarházi antiszemita

vektortér 2021.05.06. 14:48:31

@Frick László Intézet:
Ugyanott eladó:
Közösségi, értelmiség, kötelesség, igazság, magyar, kulturális, szegénység, piac, tehetség, egyenlőség, tudás, hit, ember, stb.

Frick László Intézet 2021.05.07. 08:58:36

@vektortér:
Ez a blog a fennállása óta foglalkozikamatulista fikaista ahogy esikúgypuffanistabárhováütök nekemfütyöliánus relativizmussal.Egy semmibenhívőnekbármi csak egy dolog.

12 éve írtam le, hogy SzilyLászlóa kutyát megbassza egy jópoenért. Ésmi nemjópoen.

Tovább megyek:
Csabi egri érsekatya maga aVelünkÉlőKocsisAtya.Olyan bruhuhukat emeltetett,mint az egri Trijanyony emlékmű.

Egerpolgármestere 2019.Mikulásakorátállt a fasiszta Jobbik-bólMárki_zay neonáci mozgalmához.Leírtam a nevétMárki-Zay intendánsának, DrSpisák, aki Mirkóczki Ádámot tanítja a korszerű,modern,jövőbevezető neonáci trükkökre.

Én erre 2019.karácsonya körülhívtam fel a figyelmet,Mirkóczki meg azután,hogy szarni kezdett rá a Jobbikra vagy félévvel jelentette be,hogy kilép a Jobbikból.

Akiket te feldicsérsz liberálisoknak, mekkora egy antifasiszták: sőt: egyenesen nácivadászok voltak.

A Google cenzúrája kellett ahhoz,hogy Bede Márton Zsidó Databasec.örök tréfáját tönkre tegye.

Ezen emberek számára egy a lényeg, hogy a hawájjbungalóbanlegyen erős a wifi és a légkondiésmáris hipszter nihilisták tudnaklenni, csak lehessen pizzát rendelni.

Báregyébként az ízlésükjóés tudják,hogy Thaiföldet csakújságcikkekben kell fikázni annyi pénzért,magánpihenésre viszont naná hogy odakellmenni.

A gecik:Világfiak. Az ő hazájuk az egész világ. Csak legyen angolWC. Wifi és légkondi. És lehetőleg finanszírozza meg valaki és a könyvelésük persze kreatív.(=adócsalás)
süti beállítások módosítása