A "cigányok"Magyarországra több korszakban többfelől,több okból és nem is mindig Indiából ideverődött kóborló népek.

"Nem akarok cigány költő lenni."

/Jónás Tamás költő/

Az Indiák Négy Egei alól   - Akkoriban 4444 néplakta a Nagy-India (Pakisztán+India+Bangladesh+SriLanka) területét és legalább 1600 nyelvet beszéltek.

Akik hinduk voltak,ráadásul még kaszt-szerűen is elkülönültek. Ez a kasztrendszer a mai cigányaink között máig megfigyelhető:a "magyarcigányok" [-> romongrók]a shudra dalit-ok,az érinthetelenek,akikkel a felsőbbkasztbéli tiltja közösködni a gyerekeit. (-> cigány-cigány szegregáció)

"A művészúr nem vallja magát roma nemzetiségűnek, ezért a roma tematikájú műsorösszeállításban nem kíván részt venni."

/Majka impresszáriója/


A különböző cigány népek és kasztok 1-2 ezer éve vándorolnak,ebbe szocializálódtak,azonnal a "király"-nál kezdik az érdekeik érvényesítését ,rögtön a legmagasabb fórumon, hozzájuk be a táborba senki,ők kifelé az éppen aktuális befogadók közé bármikor.Kicsit alkalmazkodnak,aholazt látják,hogy keresztet vetnek [az "egyiptomiőskeresztények" c.duma -> gipsyes] ,ott kalamolnak a mellkasuk előtt, ahol térgyeplésből a homlokukat a földhöz verdesőket látnak,ott úgy csinálnak.Ebben szocializálódtak.

COLONEL ( -20 fokban a sátra nyitott szájában ülődádénak) Nagy a hideg,ugye,öreg?

DÁDÉ [->PAPÓ] Té tudod,té vagy kint!

/főúri anekdot: Dr Esterházy Mátyás gyűjtéséből/

A cigányok csak élni akarnak,ebben nagyon erősek ésmindig addig mennek el,amíg a többségieket kicselezni tudják + 1 tyúklépésnyit bepróbálkoznak. nemlehet őket birkamód vágóhídra hajtani,akkor inkább próba-cseresznye: elszaladnak. Ha hátba górálják őket?- akkorúgy esett,de karámba oszt nem terelik őket. Biztos voltakkatona cigányok -a csatákban maradtak. Voltakparaszt-cigányok- asszimilálódtak.

A dalitoknál a jólét amindig a jelen pillanat-ban van és belül.Sohasemkívbül,soha nem a "lakáskörülmények"-ben a felhalmozott javakban, a holnapra gondolásban,a tegnapösszegzésében,soha.  Senkit nem korlátoznak -a szülő a gyermekét sem. Mutatom szüleinek az idültalkoholista 12éves fiukat,ahogy "horvátpistázik" [-> abajog] a porban léggitározván: "Jez a természettye nekije.Így teccik neki,micsinájúnk véle?" A 12 éves fahéjstín,magától feketecseresnyepiros ajakú begyes kis kurva,a kaminyonparkoló hercegnője televásárolja az 25 éves anyja bevásárlókosarát a treszkaóban és egy nagyköteg kétezresbőldobálja a "paraszt picsa"péztáros kislánynak a bankókat. "Micsinájjak véle T'ácsi? Baszos vót ez világéletibe,mán kétévesen cuncaózott!"

Ezért vannak a legtöbben dalitok,mert máig őket űzi-irtja és hajszolja India. Bangladesh meg főleg,de mindenütt,Nepálban is megvannak a "cigány sorsúak" meg Mianmarban (a rohingyák) ésígytovább.A rohingyák pont úgy-anyira muzulmánok,ahogy Dénes [máskor László] "vajda" cigány király volt Luxeburgi Zsigmond előtt.

A Zsigmond menlevele nem hamis: benne van ugyanis Zsigmond hamisíthatatlan cinizmusa:

"Én ugyan semmit meg nem hallgattam ezen emberekpanaszából,de azért ti engedjétek be őket a városaitokba!"

Ezen alapszik a belga legenda,miszerint a cigányok magyarok,magyarországról valóak,sőt,40évvelezelőtti belga tankönyvek szerint a szovjet Magyarország fele lakossága cigány. Úgy is nevezikőket, hiszen Magyarország,az Ausztria része, csupa német nevűek a cigányok,Stahlmayer,Schwarzmüller, Trollmann, Niedermüller.

"A cigányoknál nem szokás az öngyilkosság. Bármilyen cigány is,magát meg nemölné.Szeretjük az életet. A fiam nemvolt szuicid hajlamú, semmi jelét nem adta efféle bánatnak."

Choli Daróczi Józsefköltő,a fia "öngyilkosság"-áról

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr5616497104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása