A Jóistenke nem tűzte még bele a felgyújtott Fender gitárja letört nyakát annyira elbaszott találmányba,ami azért ettől függetlenül is legalább 1 ember kezébe ne működött volna: Azéban,aki feltalálta.

dedicated to picsaember kedves kommentelőmnek,lavvaaa...

picsaember.jpg

 

A picsaember az innovátora mindennek, ami az adott pillanatban Korszerű,Modern és Jövőbevezető.

 

Ilyen volt 1968-ban az olajkályha,a múlt söpredéke disznózsírral főzést felváltó növényi olaj és pl 1969-ben a rockzenekar kooprodukciója  a szimfónikusokkal.

Vagy 1982-ben a Citroen BX https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/3a/Citroen_BX_19_Digit_1985_Montlhery_Juin_12%27.jpg/280px-Citroen_BX_19_Digit_1985_Montlhery_Juin_12%27.jpg

A korszerű modern jövőbevezetőek közül örök kedvencem marad az olajkályha azért,mert gázolajjal működött és a piaci bevezető reklámjai faszábban frappánsak voltak,mint a ma divatos

"A régi jótapasztalatok alapján integráljuk őket!!4!444!"

 

Ja, ezek a "régi jó tapasztalatok" pont egyidősek az olajkályhával.

"2000-re a Föld elsőszámú energiaforrása a kőolaj lesz!"

-állt ez az 1968-as népnevelő energiatudományi népszerű felvilágosító szakkönyvekben,mint a legfőbb jövőnkbe vezető (ide,ahol most vagyunk) bölcsesség.

Az olajkályha

mekalor.jpg

reklámjaiban főleg arra alapoztak, hogy ez,szemben a korszerűtlen múltbavezető lakásfűtési eljárásokkal

 

kényelmes

tiszta

szagtalan

Amikor már aztán az ember,mint innovatív felhasználó, a lábára loccsantotta,puszta kézzel vacakolt a töltőkannával, leöntötte   a padlót gázolajjal [-> HTO] már késő volt--------------------------

 Csak a lakásfűtés kategóriában egy ember a sajátéletciklusában,ha pl 1950-ben született,már vagy hatszor tudott 5-16éves ciklusokban  megint egy picsaember lenni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr2816494118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Picsaember 2021.04.08. 14:06:44

te egyébként ezt a sok marhaságot ujjal pötyögöd be? Sokkal kényelmesebb diktálni.

Serény Vélemény 2021.04.08. 14:11:28

ó...
Amikor nem volt elég hideg, akkor le kellett tekerni a szabályozót, viszont ha nem elég nagy lángon égett az olaj, akkor kormozott, és az a kis cső, amiből az olajnak kellett volna az égéstér alsó részébe ömleni eldugult.
Egy darab 17-es kulcs segítségével ki kellett tekerni, kitisztítani és vissza.
Óvatosan, hogy a rézcső ne sérüljön, meg ne görbüljön.
Na ha nem sikerült eléggé visszatekerni, akkor alul csöpögött az olaj.
Ha viszont nagyon égett a tűz benne, akkor akár vörös izzásig is el tudott jutni a tűztér, ami meg azé' nem volt igazán jó.

Frick László Intézet 2021.04.09. 07:44:58

@Picsaember: Az semmi,hogy ujjal,demint az a "helyesírásom"-on islátható:
-a szóköz billentyűm-ön bekövetkezett a Programozott Halál (a Beépített Hibával:nem olyanok vén szaroknaknak találták ki,a akiktudnak gépelni)
-gyakori,hogy hiányzik egy betű vagy eggyelmelléje csaptam le vagy egyszerre két szomszéd betű kap esélyt

Frick László Intézet 2021.04.09. 07:49:49

@Picsaember: Az okoseszközök fóniából-szkriptikusmegoldásait is 1200 szavas szókincsűKorszerűModern Jövőbevezetőkírják.

Van ilyen diktálást fogadóeszközöd?

Szóld már be neki ezt: empiriokriticizmus

Más.Amagyar könyvkiadás történetébenEsterházy Péter ésNádasPéterkönyvei aleghibamentesebbek... Voltak.Akiadások változatlan utánnyomások,de nemsokat mondok,ha azt meremállítani,hogy ma már némelyik kötetben akár 2-3 sajtóhiba is lehet. Érdeklődtem IT-snél,aki az életében ugyan egy keresztrejtvényt nem fejtett meg és a tl dr nála 60 karakternélhosszabb,viszont azt válaszolta leszólóan, hogy

idézem:
"programakadás" az ok és nincs az az élő hús& vér ember,aki az ilyent kiküszöbölje.

Frick László Intézet 2021.04.09. 09:29:12

@Picsaember: Azt kértem volna,hogy linkeljél?

mármint persze te magad most jó nagy link-nek [-> ügyes] hitted magad,abban biztos vagyok. :D

Picsaember 2021.04.09. 10:36:15

@Frick László Intézet: az volt a hasfájásod, hogy le tudja-e írni az empíriokriticuzmust. Nos le, és amit meg nem tud, azt kézzel ki lehet javítani.

Szorgalmas Gyémánt 2021.04.09. 10:37:08

@Frick László Intézet: A clouddal támogatott diktálás elég jól működik nehéz szövegekre is. Amit nem tudsz megoldnai 1 számítógéppel, megoldasz tízezerrel.

Szorgalmas Gyémánt 2021.04.09. 10:40:22

@Frick László Intézet:
2021-et írunk, kérem. Ezek már fonémákra bontják a beszédet, amit mutatsz, az a kezdeti idők problémája volt.

Frick László Intézet 2021.04.09. 11:24:44

@Picsaember: @Szorgalmas Gyémánt: Köszönöm,tényleg úgy jártam most,mint egy benzinkút frencsiz bérlő fantáziájában a borravaló,amireapellálván hiszikifizetettnek a 4-4 órákra bejelentett embereit havi 70000-rel.

Frick László Intézet 2021.04.09. 11:31:05

@Picsaember: @Szorgalmas Gyémánt:

Nem dicsekvésből mondom,de én függő beszédben pl Orbánné kulturpolitikájáról gyújtó hangú SZFE-aktivista beszédet rögtönözvén Gazsó L.Ferenc színvonalán..olyan másfél órát tudok beszélni.

Majd,amikor ezzel végeztem,Orbánné Anikó néni legújabban pedig a mezőgazdasághoz képes pont annyira nagyon érteni, ahogy a kulturpolitikához, arról megint háromórán át, szünet nélkül...

Namost, ha Gazsó L. találkozik egy ilyen géppel,amit beszél,az egyetemi jegyzet azonnal,korrektúra sem kell.

Eddig megvagytok?

Akkor.. az SZF-É -nél azok a színésznek tanulós gyerekek,akik papírról olvasván bagadoztak.. alsó tagozat 3.osztály 4, szinten..
Vagyis oda akarok kilyukadni,hogy.. nem kell megtanulnia írni a mai gyújtóhangúaknak,de ettől még beszélni nem lesznek képesek,nem hogy réthorikailag megépzett szövegeket..a honnan olvassanak,a kitől?

Mert ezeket a gyújtóhangúakat valakik még

ahogy a Momentum nevű "párt"-ot a felnőttújságírókmegcsinálták,úgy

megcsinálták helyettük
De?

Nos?

Szorgalmas Gyémánt 2021.04.09. 11:55:15

@Frick László Intézet: A szókincs és a nyelvtani összezuhanás lezajlott a Római Birodalomban is online diktafonok, okostelókák és algoritmusok nélkül.
Lehet neked gyújtó hangon nagy élőbeszéded, ki fogja érteni?

Frick László Intézet 2021.04.09. 13:25:47

@Szorgalmas Gyémánt: Részeredények máris vannak: A történelemben mégnem volt annyira régtávozott már és nem is számít ember,mint Zseniális Ferenc,aki legyen bár rekedt ( mert bekokainozván, de akkor kristálypontosan fogalmazó) vagy sima hangon trubadúr,viszont értelmetlenül,mert beborozván,akkor is érteni képesek,az hagyján,hogy a hívei, de a szövetségesei is,akik pedig útálják.

Most jut eszembe: Csepeli Györgyöt láttam az ATV-ben, aki önmagát egyik oldalhoz sem tartozóként definiálta.Pedig ha orcájáról lehervadtanának azon borvirágok,amit jutalom-FB tagként fölvett pénzeiből borozván gyűjtött össze a Denszky Érában----
süti beállítások módosítása