Szöveg rajz nélkül

 

Dedikálom Parti Nagy Lajos bácsinak az ünnepre,amin a Jobbik 2.012.  vezeti a Szivárvágy Geciváltás 2022.koalíciót és akkor még hozzá se számoltam Márki-Zay Pétert,a Nemzeti Jobboldal vezérét.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr316488272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vektortér 2021.04.02. 12:15:09

Nóván vaz sát, nóván vaz tócsőrd.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2021.04.02. 17:15:59

Most egy kicsit összezavarodtam, miért pont nagyparti mert oly sok név van a naptárban, de különben is hellernyanyó megamondta patás ellen bármikivel

Frick László Intézet 2021.04.03. 05:26:32

@csillagkúll: Parti Nagy Lajos-nak un " történelme" van nálam. Kezdő Esterházy-buzi koromban Esterházy Péter volt a szemtelenül fiatal 24-27éves író és Dongo Mitics apjaként 26 éves...bele mersz ebbe gondolni? Valakinek az apukája kibulizza, hogy vállalatimatematikus tudjon lenni,mert az,mint Witold Gombrowicz a B.Aires-i bank fiókjában [úgy értem:Az íróasztala fiókjában tartotta a füzetét,amibe a Fredidurké-t firkálta ésp. munkaidőben] és már apa is (Esterházy Dóra néni és műfordítő 45 éves)

Nehéz lesz elképzelned a korszakot,amiben a 27 éves országos hírű íróra a pomogácsok kis takony fiatalként tekintettek,de megvan?

Namost Parti Nagy Lajcsi pedig igazi menő folyóiratnál szerkessztő volt.

Itt...meg kell álljak,mert történelmi visszatekintésben Réz Pál volt,egy vörös,kócos szeplős ésUj Péternél valamivel nagyképűbb,arrogánsabb figurát képzelj el a Rákosi korszakban, 23éves,leküldi Kolozsvári Grandperre Emil...kispolgári-egzisztencialista osztályidegen elhajlót,direkt kibaszásból, termelőszövetkezeti riportra Mezőtúrra.. Felszerelkeznek a fotós csajjal és másfélnapig nem esznek a túra előtt azzal,amivel a Hal a tortán vacsoracsaták sztárjai szoktak, hogy most aztán egy hétig zabálni kell,és a számukra ekkor derülhet ki, hogy Nagy-Bp-n több a..krumpli, azt hagyjuk.

Nem tudod,mi az a zsirzó,illetve azt hiszed a relatíve gazdagnak vélt szókincsedből, hogy egy pumpaféle,amivel XIX-XX.századi gépészek pl tankok tengelyeit zsírzózták a zsírzószemekbe nyomva,közben a XX.sz.végén még a teherautógyártásból is kivezették a zsírzószemet,mert a zsírozható kardántengely-kereszt nem 5000 km-kéntlesz cserés, sokszor 200-300ezer km-tiskibir, ha csakminden tizedikre zsírozzák be... [nyomjákbe zsírral (gombnyomás a cockpit-en) a központi zsírzóból]

Fiatal könyvbuziként Parti Nagy Lajcsi volt a reményem arra, hogy mire kölyök zseniből 23éves felnőtt leszek (akkoriban a 23 évesek már felnőttek is voltak...) 23 éves koromban leadhatom a kéziratomat egy Igazi Kiadó-nálés akkor mindössze 33 éves koromban elsőkönyves igazi író leszek.

Amikor Parti Nagy Lajcsi igazi szerkesztő lett Réz Pál és Domokos Mátyás fiatal,mégis már befolyásos szerkesztőknek számítottak a maguk 46 ill 48 évével.

Többször elsütöttem már ezt a hamuban sült poent: Ungváry Krisztián bácsi apukája, Rudi bácsi volt a Földtörténet legidősebb fiatalírója 49 évesen,de a Rendszerváltásnak és Sík Csaba vállalkozónak köszönhetően a Nagy Könyv Booom idején elsőkötetes fiatalíró is lehetett 52 évesen.

Talán ez lehet az oka annak, hogy Lajos bácsi a nála egy évvelfiatalabb Závada Peti apukájánál [Tudod,a Závada Petíí !4!4!4!] 10 évvel is idősebbnek látszik. És Réz Páltól, aki a mestere, főleg a nemszerénységet tanulta el, az már más tészta, hogy Réz Pálnak a saját nemszerénységére.. volt is némi alapja.

Mégpedig az, hogy Réz meg Domokos...tudom, hogy ezt sem fogod nekem elhinni... de... Elolvasták a kéziratokat!

Parti Lali korszakában már KorszerűModern Jövőbevezető Felelős és Zöld elvek mentén szerkesztettek: (Mivel nem volt internet és vidéki falvakból, ha Budapestre telefonálni akartál,a Betárcsázós Internet korszakában a postán sorban állástkövetően kellett jegyeztetni a számot, vettél egy Füles-t,leültél fejteni,ésmiremegfejtetted, az interurbán Mátrix-ban a jegyzés már a megyszékhely telefonközpontjában állt sorba.

Tehát a XX. sz. utolsó harmadában Réz és Domokos olvastak kéziratokat,pedig a maguk szakmájában nagyon híresek voltak,úgy képzeld el,mintha Puskás meg Hidegkuti,akik szemben az Isteni Nyíl-lal,aki az 5-ös környékén várta általában a gólpasszokat ill Táncoló Törő,aki biciklicselezni látszott részegségében...

Korszerű Modern Jövőbevezető,pláne taknyos kis 23éves szerkesztő fogta a borítékot és megnézte,kiküldte. Nem volt szabad leírni a névsort,hanem fejben kellett megjegyezni, és nem Garaczi Laci nevével volt a baj,még csak Kukorelly nevével sem annyira, hanem Németh Gábor,de melyik .Ezeknek az embereknek nem volt szabad leadni a kéziratait,viszont írni kellett nekik valami szép levelet. És ekkor még ezek a levelek,nem úgy készültek,ahogy Grecsó Krisztián csinálja ma az Élet és Irodalomban, hogy vannak a tiltó listán lévővállalhatatlan nevek,aztán a neccesek és a kétféle visszabaszótükörben csak a neveket kellkicserélni,mertnemhogy internet nem volt, de számítógép sem.

A Stasi találta fel a Robotron-t,amiben egy magnószalag volt a memória,ha a Stasi ügynök az egyszerhasználatos szénszalagról nem tudta volna kibogarásszni a kémkedése közben a levelet. Akkor a magnószalagot átfűzték a Stasi céges Robotronjába (20 kiló volt egy ilyen Robotron ] éslegépeltették vele az imperjialiaista ügynök levelét és már elis tudták olvasni.

Olyan liberálisokkalfordul elő,mint Orbán Belső Ellenzéke,Anikó néni, hogy ért valami művészethez és ezértmegvásárolja Nagy Kriszta tereskova festményét, amihez a festészethez sem kell már érteniük indexesek ettőla vásárlástól azt tudják hinni, hogy Nagy Kriszta fideszes.35 karakter volt hátra,amikor KONYEC
süti beállítások módosítása