Abban a napszakban,ami a mi

családformánkban éppen az estének jön ki

nagyon jó!

Egyik szülőtárs főzőműsort néz

a másik a fagyikajcsit mikrózza föl

amikor ránk ír a gyermekkihordó szülőpárasszisztens, hogy a hugi éppen most rúgta az elsőt

Együtt lenni jó!

Fridrik Zelk verse

CV.: Fridrik Zelk 2032-ben született Budapesten,szülőformái között találunk jelentős művészeket, egy időben pedig a Radnóti Gimnáziumba is járt. A Zelk nevet is egy mára elfeledett,a XX.században azonban jelentősbe számító költőtől választotta és ezért is használ betűket verseihez

. fashioon.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr6016463284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serény Vélemény 2021.03.15. 10:24:36

És akkor felnő egy ilyen nemférfinemnőnembináris lény, és egyszer csak szembetalálja magát egy - vagy inkább egymillió - kínai, klónozott, génmanipulált szuperkatonával. Akit esetleg még ellenállóbbá tesznek néhány még ki sem kísérletezett jóféle hongkongi dizájnerdroggal.

Szerintem még tisztességesen összehugyozni sem fogja tudni magát, mert amivel összehugyozhatná, az se nem f, se nem p.

heki 2021.03.15. 11:11:44

@Serény Vélemény: nemcsak kínai, hanem bármilyen nem fehér, nem nyugati emberrel.
Nem tudom írtam-e már, hogy egy időbe telt az amerikaiaknak, hogy rájöjjenek, miért nem fog a golyó az afgánokon, akik ellen lövöldöztek ott, (ahol Rambo pedig már szövetséget kötött a ruszkiellenes népekkel), szóval rájöttek, hogy túl kicsi a kaliber, egyszerűen átmegy a golyó a sovány afgánokon, mert amikor a lövedéket kifejlesztették, az amerikai átlag testtömegű modelleken kísérleteztek, és hát nagyobb testtömegben könnyebben elakad a lövedék, rájöttek, hogy változtatni kell, hogy nagyobb legyen a lövedék rombolóereje.

Serény Vélemény 2021.03.15. 17:26:54

@heki: Kifejezetten azért kínai, mert ők nem vacakolnak, ha képesek génmanipulált katonát kiállítani, akkor megteszik és kész. A világ egyetlen szerencséje, hogy nem agresszívek, és igazából nem akarnak hódítani.

De ez még változhat...

heki 2021.03.15. 18:18:43

@Serény Vélemény: höhh, szerintem az "agresszivitás" egyfajta meghaladott, nyugati kategória.
A kínaiaknak ezzel a "problémával" semmiféle gondjuk nincs, így akkor lépik le a világot, amikor akarják, és hogy nem akarnak hódítani?
Dehogynem, csak nem tudjuk, mikor, és ellene se lehetséges semmilyen ellenállás-narráció.
Mindenképp ők fogják diktálni az ütemet.

heki 2021.03.15. 18:21:14

@heki: és még erre, hogy mindegyik rassz életképesebb, mint a nyugati, erről ír dudi sokat, néha önmagát ismételve :).

Serény Vélemény 2021.03.15. 19:17:30

@heki: A hódítás alatt a klasszikus európai stílust értem, amikor katonai hódításról van szó, és nem arról az inverz hódításról, amit Kína csinál.
Ők először megveszik a fél országot, és csak utána mennek oda katonákkal, amikor már van mit megvédeni tényleg.

heki 2021.03.15. 20:03:22

@Serény Vélemény: szerintem nem vitatkozunk, én csak annyit mondtam, hogy a valószínűleg a közeljövőben megjelenő klónozott, génmanipulált kínai szuperkatona sem fontos, hogy reálisan megjelenjen, mert már előtte feladja a nyugat a hadállásait, ezt teszi most is.

Wildhunt 2021.03.15. 21:50:22

@heki: fordítva. A 7.62 átütőereje volt túl nagy, ezért kellett bevezetni az 5.56-ot. (vagyis az amcsi megfelelőit)

heki 2021.03.15. 22:03:30

@Wildhunt: Ja, én elfogadom, amit mondasz, mert lúzer majdnem bölcsész vagyok, nem értek semmihez, a fegyverekhez főleg nem, de viszont a fiammal múltkor fel tudtuk rakni az új mosdótálat és ez élmény volt.
Viszont leírhatnád pontosan, hogy mi ez a "7.62 átütőereje", hogy értse a többi buta népség. Én csak annyit akartam kihozni a sztoriból, hogy az amerikai hadsereg nem gondolt arra, hogy az afgán felkelők testalkata más, mint az amerikai átlagé, ezért másfajta kaliber kell.
Ha ezt levezetnéd tudományosan, szerintem megköszönnénk mindannyian. Peace

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.03.15. 22:45:54

@heki: Kalas-golyó átmegy, mint a tűszúrás, kevésbé roncsolja a környező szöveteket, mint a lassabb/könnyebb lövedék, de én is bölcsészmérnök vagyok, csak tippeltem.

heki 2021.03.15. 22:50:34

@don Fefinho: hja, én is így értelmeztem, de a szakértők (Wildhunt) majd megmondják. :) Ez egy nagyon fontos tudomány, ugye, hogy hogyan tudunk hatékonyan ölni, ebben nagyon buta vagyok, még egy vinnyogó kismacskát se tudok hatékonyan mwegölni.:)

Wildhunt 2021.03.15. 23:30:45

@heki: @don Fefinho: Hamár én lettem a szakképzett gyilkos:
A lövedék csak annyira pusztító, amennyit az energiájából át tud adni a célpontnak, vagyis sokat számít milyen hatékonyan tud lassulni. Newton első törvénye értelmében a nehezebb test nehezebben lassul (ugyanolyan körülmények között, ugyanolyan sebességveszteséghez nagyobb út kell, tehát többet visz magával az energiájából) mint a könnyebb: mire a 7,62-es lövedék lelassul annyira mint az 5,56-os, már rég túlszaladta a célpontot. Ha pedig túlszalad, akkor az energia jó részét viszi magával. Nem lesz egy forró ólomdarab a sebben, ami olvadva-keringve roncsol mindent, ami a közelébe kerül. A mudzsahedinek esetében nem is annyira a testalkat volt az eltérés, hanem hogy gyakorlatilag nem hordtak-hordanak védőfelszerelést. A 7,62-es még a világháború körülményeire készült, ahol páncélsisakot, ólajtót, stb. is át kellett alkalmasint ütnie.

heki 2021.03.16. 00:02:10

@Wildhunt: Köszönöm, mester. Ha jól értem, akkor pont fordítva, amit gondoltam, ha jól értelek, kisebb kalibert kellett használni ebben az esetben, mivel nem volt páncélzat, stb.?

Akkor viszont az a fizikai-biotechnikai kérdés, hogy egy kisebb kaliber nagyobb roncsolást okoz? (Ha nincs páncél, stb., mert a nagyobb kaliber jobban átfut a testen?, Newton törvénye alapján? Ha jól értem?)
Buta vagyok, nézd el, lécci.

vektortér 2021.03.16. 01:24:49

@heki:
A könnyebb lőszer könnyebben akad meg, változtat irányt, perdül a testen belül.
Ezen kívül kisebb a mérete, több fér egy tárba, többet bír el egy katona, kisebbet lök vissza a puska, könnyebb célra tartani, nagyobb sebességgel lehet kilőni, olcsóbb.
Hátránya, hogy könnyebben elakad egy tereptárgyban is, alacsonyabb a hatótávja, átütőképessége.

Frick László Intézet 2021.03.16. 06:53:34

@don Fefinho: @vektortér: @heki: @Wildhunt: Hát , gyerekek,volt már ebben a blogban minden,viszont ilyen puskászati-lövedék filozófiai bumbumm soha,köszönöm.:)

Wildhunt 2021.03.16. 08:13:04

@Frick László Intézet: Ezt kötelező volt végighallgatni honvédségi felkészítésen. Én meg minden hülyeséget megjegyzés.

Serény Vélemény 2021.03.16. 08:19:14

@Frick László Intézet: naja.
Keresés kulcsszavai: ballistic gel 5,56.

Szorgalmas Gyémánt 2021.03.16. 12:22:27

@Frick László Intézet: Egyszer egy profi katona elmagyarázta neem, hogyan kell hátolról, szakszerűen kitörni a másik nyakát. Melyik csigolyához kell tartani a térdet, hogyan kell mozgatni a nyakat, ilyesmik. Hasznos dolgokat tanulhat az ember a kommentsorban :D

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.03.16. 14:23:19

@Szorgalmas Gyémánt: Régen az asszonyok ugye, amikor a vasárnapi húsleves készült, vagy az emberek, amikor a desznyautoros...
Mi meg itt tartjuk el a kisujjunkat fintorogva. :D

Szorgalmas Gyémánt 2021.03.16. 18:37:50

@don Fefinho: Hja. Nagyanyám előttem vágta porbafingó koromban a tyúkot. Néztem, ahogy csorog a tálba a vére. Anyám nég vágta őket, az én gyerkeim nem láttak már ilyet.
Most meg "falun" lakok (tkp. kertvárosi övezetben), de csupa fideszrezsimben magát megszedő, városból kikölötöztt NER-lovag között, itt egy kutya nincs, nemhogy tyúk vagy kakas.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.03.16. 18:52:32

@Szorgalmas Gyémánt: Baj lesz ebből pedig előbb-utóbb, hogy mindenki csak megvenni akarja, tartani-vágni nem...

Szorgalmas Gyémánt 2021.03.16. 21:04:14

@don Fefinho: Igen, én is ezt gondolom, hatalmas koppanás lesz ennek a vége, de a Világkerék kibillent az egyensúlyából, és addig visz magával mindent és mindenkit, amíg be nem állt az úegyensúlyi pont. Az odáig vezető út egyre több nehézséggel jár - a csattanás pedig - hát az fájni fog.

Frick László Intézet 2021.03.17. 08:17:34

@don Fefinho: @Szorgalmas Gyémánt: Mármegvan a megoldás,az USAmódszerei alapják egy kiscsirke 4hónapalatt 4 kilós vágó.. hogyishívják lesz. Etimológia-szótári értelemben jérce kéne legyen...

Nincsen,aki leszedje a gyümölcsöt

Most plaz angolok ajvékolnak,mert erre nem gondoltak Európa szarbahagyásakor,hogyviszont senki nemfog náluk a mezőkön epergyárakban stb hajladoznimeg szedegetni,bár az epergyárban vállmagasságban lóg az eper.

Az íztelen,1mm vastag "héjú" jól tárolhatógumikutya ízűlátvány kombájnalmakonténerszám vásárolván kilója 45 €cent. 0,45-0,65 € a kombájnalma. Íze ugyan nincsen,de több generáció nőtt fel azon,hogy valamikor ilyent etetni akartak vele és akkor kiköpte, kia fasznak kell az alma?

Amikor indult ez a blog,a vizet még a húsipar tette bele a húsba tylolalkalmazásával,ma már az állatgyártók teszik bele,annyi a gond,hogy az így gyártott négykábú neméri ela vágósúlyt,mint a csirkegyári csirke duplázza is. De majd az állathúsgyártó-fejlesztő kémikusokerre is kitalálnak valamit :D

Arra mármeegvan a megoldás, hogyan tud a Világ 4-ikéve 30%-kal több kávét fogyasztani,mint ami terem.:D

Frick László Intézet 2021.03.17. 08:22:05

@don Fefinho: @Szorgalmas Gyémánt:
A sertést..a hogy is fogalmazzak..evolúciósan kialakult "elvárt" a sertés által mégélvezett is viszonyok között tartani állatkínzás,de betonon tartani, vízzel kimosni alóla a mindent és vegyi anyagokkaletetni,hogy minéltöbb vizet vehessen föla teste, valamint a beleinek gennyé alakulnia az ilyen vegyszerekmiatt,az még Bezzeg-és Fejlett Mintaisztáni Móccer is.Mint a francia kémiai úton gyártott "libamáj". Grüß Vieri Pratzili !

A német MINŐSÍTETT biosertés tartók a Werbung-jaikon a sertéseket nagy lemezkoporsók és hasaljig érősűrű fűben fotózzák-elmondjam,a sertéseknek mik ezek,a bádogól,meg a félméteres fű?

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.03.17. 16:40:29

@Frick László Intézet: A kávét felöntik czikóriával meg gabonával, a kakaót meg - nem akarok faszságot összehordani - talán a szentjánoskenyérfa termésének a héjával, parasztul karobbal. Asszem'. Hogy a húsgyári műhúsban mi van, nem is biztos, hogy akarom tudni, de biztos fejlettbezzeg jövőbemutató haladó.

Frick László Intézet 2021.03.18. 08:16:38

@don Fefinho: A kakaónál teljesen legális a % jelölés,20%-os kakaómárminőségi cukrászati alapanyag.

Az MDF lapnála számok a faporszázaléka,plegy MDF 20-asban 20% a fapor,a többi szemétpor.Ezért szikrázik,ha vágod,mert a szemétben drótmeg konzervdoboz is volt.

Van olyan pl ma,aki mégmozgalminak is számít a nők között, a pina , az nem tudom,hány %-a a nőnek,deazon kívülsemmi,még egy másik nő sem talál benne afféle.. hogy is mondjam,nőieset. Viszont valamiért az ilyenek a fejükbe veszik az egyenlőbánásmódot,amivelegyütt elitélik azokat,akik szerint a pina a nőiségnek része.

A benzinnekpl kezd annyira magas %-a "bio"etanollenni,hogy az már az erre kifejlesztett motorokra iskáros,nemhogy a gyújtógyertyákra.

Az un "újrahasznosított műanyag" esetében nem kötelezőkiadni,hogy hány %-a szűz granulátum,ez..meglehetősen nagy titok,egy szakemberbőlannyit szedtemki, hogy aki 20%-nálkevesebb szűzgranulátumot tüntet fölaz.. hazudik vagy Kínában [ma praktikusan Vietnám,Laosz,Kambodzsa,Mianmár] bérgyártatta.

Akínaiakáltalában a Fehér Ördögökjó sok cuccátlesajnálni se veszika fáradságot,így plszerintük az angol anyanyelvű részbenkínaikultúrájú, deDNS-ileg 100%-os kínai az banánember.

Navalnij a példa rá, hogy O%-osan hogyan tud valaki liberálisnak látszani.

Serény Vélemény 2021.03.18. 11:32:52

@Frick László Intézet: most megnéztem, a 23%-os zsírszegény kakaópor tartalom azt jelenti, hogy veszek 165 ft értékű cukrot, meg 184 gramm kakaóport asszem 1400 ft-ért.
Ennyit a Nestlé-ről.

Amikor gyerek voltam, akkor a nesquik _granulátum_ volt: kis gömböcskék.
És nem volt nagyon édes, talán még cukrot is kellett bele tenni, ha valaki az összeragadós szájízt szerette.
Most _por_állagú, és a több, mint a háromnegyede cukor.
süti beállítások módosítása