Egy kozmetikaiipari globális konszern ki fogja vezetni termékeinek a skálájából a

 

normál

 

kifejezést,mert ezzelel szeretnék kerülni a normál szó használatával szerintük kötelező sugallatot, miszerint a zsíros és a száraz bőr az off-avagy out-normális. [nemnormális és így a normál  használata kirekesztő-megkülönböztető, nemegyenlőbánásmódi ]

Thank you Boyz and Gurlz,Good Nite!

/Frank Zappa zárszavaikoncertjein, gyakran/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr1916463296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szorgalmas Gyémánt 2021.03.16. 12:32:47

A vak szót is vezessük ki, hiszen az nem nemmormális, minö9dssze a látásáélesség egy fajtája.

Dr.Koós Alajos 2021.03.16. 21:42:21

Ne mondjunk akkor normálist, mondjunk elterjedtet vagy túlnyomóan számosat. Az eredmény ugyanaz.

Nem létezik olyan társadalmi szabályozás, ami az összes elgondolható eltérést azonos helyzetbe hozza, és ezek bizony egymással is ellentétbe fognak kerülni, amint valaki megpróbálja. Összeomlik az a társadalmi viszonyrendszer, ami az összes eltérést szabállyá akarja emelni.

A beltéri ajtók nemde 210 cm magasak? Vannak ennél magasabb emberek? Vannak. Ritkán, de vannak. Vagy legalábbis elgondolható a 210 cm-nél magasabb emberek átjutása a beltéri ajtón, mint társadalmi probléma, lehetne akár könyvet is írni róla, mint a kirekesztő építészet által áldozati helyzetbe kényszerített közösség gondjáról. Mégsem verjük szét a házainkat, építjük nagy üggyel-bajjal feljebb az áthidalót, hanem úgy vagyunk vele, hogy ha egyszer jön egy ilyen szép nagyra nőtt ember, majd lehajtja egy kicsit a fejét.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.03.17. 00:36:26

@Dr.Koós Alajos: "Összeomlik az a társadalmi viszonyrendszer, ami az összes eltérést szabállyá akarja emelni."

A ki nem mondott cél.

Frick László Intézet 2021.03.17. 06:52:18

@Szorgalmas Gyémánt: Az amerikoangol Blind az egészen a hemügés-nél kezdődik.

Frick László Intézet 2021.03.17. 06:57:23

@Dr.Koós Alajos: @don Fefinho: Többször mutattam, hogy az agyonszabályozás a termékeknél a gyógyszeripar mellett leginkább az autógyártástsújtotta.
Kb az autógyártássalaztán most összefügg az autóközlekedés agyonszabályozása.

Egyelőre Európában Svájcban és Norvégiában érte el a közlekedés szabályozása a totális idiótizmus kezdeteit.

A sebességellenőrző kapuk átlagolják a járműsebességét ésa (viszonylag kis)bírság akkor is koimegy, ha valaki helyismerettel rendelkezvén két kapu között (2-5km) odalép. Ennek következtében80 km/h a relatívmaximális sebesség,ami a gyakorlatban olyan kb... 66-72 km/h -t eredményez. (Megmagyarázom,sok embert megkérdezek,mennyivel jött, 110-120-at mond,akkor a fedélzeti kijelző kb 86-88 km/h-t fog mutatni.

Norvégiában vagy Svájcban már nem szokás előzni,óóóriási nagy feladat. Általában az autósok lelegyintik,utolérnek valamit,akkor sorjáéznak utána szépen.

Frick László Intézet 2021.03.17. 07:08:59

@don Fefinho: @Dr.Koós Alajos:
Olyan emberek vezetnek fedélzeti kamerás+ GPS nagykijelzős autókat,akiknek le kell nézniük alábaikra pedálkezeléskorés látniukkell az autójuk orrát is meg a bekanyarodás részleteit ide-oda váltott tekintettel a kormányon járó kezeikre...

Egyre romlik az emberek vezetési alapképessége is és akkor az autókat telenyomják feleslegeskiegészítőkkel.

Régen volt egy szóviccem a francia autók jellemzésére,
az ablaktörlőműködését visszajelző lámpa

Nos,ez megvalósul az autóba beépített segélyhívó gombbal,ami ÓHATATLANULmesszebb lehet csak,mint az autós okoseszköze.

Ma már olyan asszisztensek vannak,mint a sávtartóasszisztens.

Síkos,ám ismeretlen úton valaki,mondjukegymillió km-t balesetmentesen vezetett sofőr, elméri a kanyart, a síkosságotmeg a sebességet,belátja a kanyart,nem jön senki,ezérta biztonság kedvéértlevágná a kanyart,akkorátránt a sávtartó asszisztens, hogy le is senderíti az útról az autót a többi asszisztens (ABS EPS STB) ellenére is.

MaMagyarországon levizsgázoik és jogosítványt kapa mazyola úgy, hogy lakott területen kívül 1métert nem vezetett. A KRESZ "vizsga" egy számítógépes tippelgetős memóriajáték.
süti beállítások módosítása