"A [AJST] elsősorban[ ami egyből az utolsó sor is]  egy weboldalt üzemeltető közösség. [Problémahely] problémák bejelentését segítünk eljuttatni az adott illetékesnek. Egyesületként működik a szervezet. A feladatok nagy részét önkéntesek [-> Internet Népe,A Barmok,PalimadarakA Sok Hűjjeee]  látják el, a feladatok egy részét fizetett munkatársak [->májerek] . A blog [-> payola bérblog] , amit te olvasol [-> nagyátló], a weboldalunk, a Facebook és Instagram oldalunk [->cenzúra*]mellett az egyik kommunikációs felületünk, melyet részben önkéntes szerzők, fordítók látnak el tartalommal, ahogy ezt a cikk alatt is olvashatod, részben fizetett munkatárs[->én és énke]  gondozza [->könnyű,otthonról végezhetőinternetes munka; önfoglalkoztatás] a felületet. Az egyesületünk alap- és főtevékenysége a [ha nem talál csinál]  problémák megoldásában való segítés."

alulrolgyovo.jpg

Mint a képen látható, beolvadunk a demokratikus alulrólfejlett társadalom felelős szegmenseibe. Az utca népe feszt azt kérdezi tőlem,szabad-e a taxi..

ELORA A FEJLETT FELJELENTŐ RENDPÁRTI JOGEGYENLŐTÁRSADALOM FELÉPÍTÉSÉÉRT! VELED VAGYUNK MIANMÁR! BÖRTÖNBE A MAGYAR CIGÁNY BOLZANÁRÓVAL! NEMZETKÖZI BÍRÓSÁG ELÉ AZ ALCSÚTI ERDOGÁN SZÚLTÁNT! VESSÜNK VÉGET A MAGÁNREPÜLÉSEKNEK.ALAPJOGON A SZÁZEZER NETTÓ HAVI ALAPJÖVEDELMET KIVÉVE A RENDSZER KISZOLGÁLÓIT! MINDEN OKOSTELÓRA INGYEN FELJELENTŐAPPLIKÁCIÓKAT A NÉMET KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁG PÉLDÁJÁRA! NE A DIKTATÚRA MONDJA MEG MI A CSALÁD, MAJD MI MEGMONDJUK MI AZ! ÉS AZONNAL ONLINE OKTATÁST A PEDAGÓGUSAINK VÉDELMÉRE ÉS AZ ONLINE OKTATÁS NEMOKATTÁS ÉS EZ VESZÉLYES! FREE NAVALNIJ FREE KRIM PENINSULA  !

Tisztelt Kongresszusi Demokráciafejlesztő Keret!
Az egyike vagyunk Elmaradisztán bolzanáródiktatúrájában azonkeveseknek, akiken a demokrácia sorsa múlik ott.  Mint köztudomású,aputyinista duterteüldöz minden civilkezdeményezést,így bennünket is. Missziónk a náci diktatúrában elhalóolyan társadalmi automatiz musokatélesztenéfel,amik alulróljövően képesek megingatni az orosz-kínai és iránbarát rezsimet,ami egybeen a múlt kommunista rendszerének is az örököse. Már az óvodában az antikommunizmus volt a jelünk és Ronald Reagan pólóban járatott anyánk. George Bush elnöksége alatt sem ingottmeg a demokrácia jövőjébe vetett azon hitünk,amit Bill Clinton adottvissza és DoubleVee Bush ellenére sem ingott meg. Már a SágváriEndre GyakorlóÁltalános Iskolában megtartott előválasztáson is a szakértői kormányra szavaztunk 1994-ben. Anyukáink a Tégy A Gyűlölet Ellen magyar alulróljövő civilmozgalom alapítói voltak és ők mutatták meg nekünk a tévében a bornyúszájú Vidéki Takony Cigányt, a Horthy-fasizmus akkor éppen aktuális rémképét. Egyszerűen az otthonunklevegőjéből egyenesen az erretermett vénáinkba szíttukmagunkba a nép alulróljövő kezdeményezést és amikor az Első Junta idején az Audizó Takony kormányörökkel verette a kölykei tanárait és osztálytársait, odakiabáltuk nekik, hogy kurva anyátokat. Szerénységünk az akadálya, hogy minden partizánmozgalmi momentumunkat itt megemlítsük, de már 2009-ben az LMP-re úgy szavaztunk,hogy gondosan kiválogatva, hogy kik lépnek majd át a Párbeszéd-be. 2000 óta az index.hu a nyitóképernyőnk az eszközeinken. Amozgalmimunkát aKigondoltam! társadalom-és gondolkodásfejlesztőközösségi blogban kezdtük Dr Kadarka Jánosprofesszor emeritus jellegzetesen indexesen álelfogulatlan és műsemleges iránymutatásaimellett. A Népszabadságból kizárólag Uj Péter nyomtatott cikkeit olvastuk. Stb-stb,a lényeg az, hogy ezúton pályázunk a Tisztelt Keret-ből havi 10000 Kongresszusi Dollár támogatásra.  Magánéletünkben évek ótanyomorgunk,adiktatúra üldözöttjeiként munkanélküliek vagyunk, bevonták akékútlevelünk,így nem tudunk kitántorogni fejlett,demokratikus államokba, hogy mesés jövedelmeinkből alapíthassunk népnevelő és felvilágosítóportált. Ha a spontán alulróljövően kezdeményező blogunk elég támogatást tudna összegyűjteni elsősorban Önöktőlés nemutolsó sorban az olvasóitól, akkor egy olyan hírportált alapítanánk,ami a Deutsche Welle, a Politico és a Free Europe Radio meg a CNN ésamagyar ATV hírei ésműsorai alapján tájékoztatá objektíven és függetlenüla magyarok millióit. Lehet, hogy rajtunkmúlna csak a 2022-es választási győzelem?

Amióta létezik internet, azóta küzd a legtöbb portál a következő dilemmával: az online média legnagyobb erénye az, hogy bárki szabadon mondhat szinte bármit, itt minden egyéb médiatípushoz képest sokkal könnyebb gyorsan reagálni a megjelenő tartalmakra. A szerzőknek és szereplőknek pedig meg kell tanulniuk, hogy ha hülyeséget írnak vagy mondanak, annak hamar következménye lesz, ha más nem is, de nyilvánosan biztosan hülyét csinálnak belőlük. Ugyanakkor ezek a reakciók sokszor, nagyon sokszor olyan minőségűek, hogy az oldal üzemeltetője szíve szerint nem látná őket szívesen az általa kezelt felületen.

Sokan azt mondják: a kommentek többsége nem hozzátesz a tartalomhoz, hanem éppenséggel rontja ezek minőségét.

Mi nem így gondoljuk, itt a 24.hu-nál próbálunk felnőttként tekinteni az olvasóinkra. Ugyanakkor mi is küzdünk azzal, hogy némelyik cikkhez óriási mennyiségű olyan olvasói hozzászólás is érkezik, amely nem a cikk tartalmával, hanem valamelyik fő- vagy mellékszereplő személyével, netán származásával, korával, szexuális irányultságával foglalkozik, vagy esetleg csak egyszerűen random gyalázkodik, mindenféle különösebb látható ok és cél nélkül.

Szögezzük le: amíg valaki a szavaival nem szít gyűlöletet, nem bújt fel erőszakra vagy nem sért becsületet, szóval a jogszabályok adta kereteken belül marad, addig minderre joga van. Ugyanakkor, a közbeszéd meglehetősen szörnyű állapotban van és egyáltalán nem nehéz kijelenteni, hogy az elmúlt pár évben is sokat romlott. Azt sem nehéz megjósolni, hogy a jövőben sincs különösebb remény a javulásra. Mindez fokozottan igaz az online terekre: mi magunk is azt tapasztaljuk, hogy a pár évvel korábbi színvonalhoz képest is durvult a helyzet.

Éppen ezért szántuk el magunkat arra, hogy változtassunk az oldalon eddig követett kommentelési politikánkon.

A 24.hu-n naponta közel kétszáz anyagot jelentetünk meg: rövidebb-hosszabb cikkeket, elemzéseket, interjúkat, videókat, mindenféle műfajban. Ez alapesetben azt jelenti, hogy naponta mintegy kétszáz olyan hely keletkezik az oldalunkon, ahol az olvasóink is megszólahatnak, naponta kétszáz párbeszéd indul el, amely minőségére nekünk kell vigyázni. Bár szerencsére egy hosszan tartó ügyet lezáró megnyugtató strasbourgi bírósági döntés után már jogi felelőség nem terhel minket a hozzászólások tartalmával kapcsolatban, a beszélgetések kultúráltságának fenttartása továbbra is a mi dolgunk és elemi érdekünk is.

Az online tér nem különbözik a valódi világtól: a legtöbb ember jobban szeret tiszta és rendezett helyen vacsorázni, mint koszosban, és inkább olyan kocsmában beszélget a barátaival, ahol mások is beszélgetnek, nem pedig verekedni járnak oda.

A feladat az elmúlt időszakban akkorára nőt, amit egész egyszerűen nem tudunk kellő hatékonysággel elvégezni. Ráadásul a párbeszédek egy ideje már – megváltozó médiafogyasztási szokások! – nem csak a cikkek alatt, hanem egy másik helyen, a saját Facebook-oldalunkon is folynak, minden egyes kiposztolt cikk alatt. A két párhuzamos helyen folyó beszélgetés normális mederben tartása, már egy ideje így érezzük, megnyerhetetlen szélmalomharc, ami meghaladja az erőforrásainkat. Ezért úgy döntöttünk, hogy ezeket a beszélgetéseket egy helyre, a közösségi médiába tereljük. A döntés meghozatalakor segítséget jelentett az is, hogy a közösségimédia-szolgáltató kínál olyan eszközöket, amelyek kifejezetten segítik és hatékonnyá teszik ennek a munkánbak az elvégzését. Ez azt jeleneti, tehát hogy a jövőben a 24.hu felületein nem, csak a Facebookra kikerülő cikkek alatt lehet kommentelni.

A fennmaradó extra energiákat részben ennek a kommentfolyamnak az alaposabb tisztítsára, részben pedig elsődleges feladatunkra, további újságcikkek (és más tartalmak) gyártására fordítjuk majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr2216454910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2021.03.09. 10:13:39

ja, az emberiség legnagyobb találmánya pedig a véleménye, hová is lenne az emberiség, ha a véleméynét véleményeznék, és a véleményező véleményt is véleméyneznék, kifordulan a volág a sarkából és nem volna igazódási pontja.

Serény Vélemény 2021.03.09. 18:33:37

Ezek mindig olyan “társadalmi igényt” képviselnek, amelyek létre se jöttek volna, ha aktívan nem agymosták volna a társadalmat.

vektortér 2021.03.09. 21:11:02

@Serény Vélemény: Az emberi igények mesterséges változtatása nélkül a könnyen kielégíthető emberi igények többsége egy idő után kielégülne, a maradék - nehezen kielégíthető - igényekkel pedig nem tud mit kezdeni a jelenlegi fejlettmodern civilizáció.

Frick László Intézet 2021.03.10. 05:52:39

@csillagkúll: Amagyar a legegyedibb nép Oirópában és nem csakannyiért,mert az egyetlen valóban is befogadó nemrasszista népség. Ami nem csuda, hiszen azok a magyarok valamikor ázsiai népség voltak.

Amaimagyarok már alig-alig találjozhatnak véleménnyel.

Az teljesen kizárt, hogy egy maimagyarnőnek szemtől-szemben véleménye legyen.Szemtől-szembe puszipuszidrááágám,de húzza csak ki a gombás valagát a büdös picsa,mekkapja.

Idegenszívű hígmagyarként mélymagyarokközött szocializálódtam és amikor egyenesen a Fényes ésLiberális Középkorból,amikor még a nemzetisége az egyén saját egyéni elhatározása volt,tehát ha egy román paraszt janko magyar szeretett volna lenni,akkor egyszerűen (a paraszt,az nem jobbágy, de ezt már azok a mókszisták sem értették,akika parasztrebelliót, amihez a zsírparasztokigazi katonánaka végvári Székely "Dósa" Gyürgy-öt fogadák fel)bekopogott egy szabad királyi Mezővárosba és ha voltnálaelég suska,akkor felvették alajsteeomba,ővolt Oláh Krisztián köbük nagyapja.

Valószínűleg a fiatalkorodlehet az okaaz az index,meg a 444 vagy pla hír24. aholcsakmindenről az az 1 vélemény lehet és ezért nem basztatják sohasem Sanyi Tiszteletes és Doktor Fia ZRt-t vagy pl a PintérBörtönmosodák,Konfekció, Szájmaszkok, Halastavak és Állampusztai Gazdaság ZRt pedig közszereplőtulajdonosát.

Ma vbéleménynácizmus van,holott plPetőfi Sándor,szemben Fekete-Gyúőr Andrással,mit mondott a soltvadkertieknek,akik cserében aztán hogy a faszukba is választották volna meg követnek [képviselőnek].

Honnan veszem azt, hogy Petőfiliberális volt,amihez képest Fekete-Győrnekmég csak esélyesemlesz a kurva életében már?

Hátonnan, hogy Petőfi atyjaként tekintett Bem apóra,aki monarchista volt. Bem apóvalis lehetett valami baj monarchista klerikális elhajlóként,mertőmeg,mit az édes gyermekétszerette az akasszák-fel-a királyokat liberális Petőfit.

Ráadásulpetőfi mégművelt is volt,amit a korszakunkban,amikora műveletlenek az intelligenciát hiszokilledelmesviselkedésneka lexikálistudással,hát,hogymondjam.

Orbán kb 12-szervéleménytoleránsabb,mint pl Nettóbancsakhatszáz Olgííí. [-> amikor égette magát Schifferrel hisztizvén és nem tudott kapcsolni]

Liberális ember utolsó-előtti alkalommalHajós András volt, azt merte mondani 2006.szeptember végén, hogy szerinte Gyurcsánynak le kéne mondania, 15 éve nyal seggeket Hajós,defeleannyira nem javult a renoméjaúgy, ahogy viszont Lovasinaksoha nemis fog.

Az utolsómás vélemény pedig a tényleg liberális és valóban zöldLányi Andrásévolt,aki bírálta a Paksi Atomlobby húzásait 2007-ben. Amikor végleg győztes pool-ba került a Paksi Bővitás [-> Putyin látogatása Toto kutyusnál a Szemlőhegyiúton]

na most akkor még egyszer fuss neki a vélemény-ről "alkotott" és szerinted véleményeddel :D

Frick László Intézet 2021.03.10. 05:58:54

@vektortér: Szörnyűa gyanúm, hogy igényt igények teremtenek,nempedig K+F osztályok brainstorming különítményei. Olyan csakamessében van,őpla New Amsterdam népnevelő Doktor Agymagyarázza a mecjhanizmustsorozatban, azaz élettelöüssze nem egyeztethető szituációkban, hogy igényt teremteni lehet.

Ott van plaz indiai autópiac,egyszerűen rúpiamilliárdosokkalis képtelenségmegértetni, hogy kell a 7memóriás masszírozólégkondicionált elektromos Recaro-sport bőrülés az autóba meg a sávtartó asszisztens. Pedig a fejlesztők ezekre az igényt már mikor megteremtették.

Egyszer plmajdnem lett egy alkalmi partnerem,demég a combja közepén jártam a bugyival,amikorkikötötte,hogy márpedig pinanyalás, az nemlesz,mert az kurvbáraunalmas,nemigényli,nem tudja,mások hogy vannak vele,deőkibaszottul únja a propellerezést. Holottmeg akartam volna szívogatni a csiklóját,deekkor felálltam és azt javasoltam neki, hogy legyen szerelmes és akkor annyira érdekeset fog tapasztalni,már attólmajdnem elévez majd, ha a mutatóujja oldalát cirókálja a szerelme,ha pedig a nyelvével a csiklójához ér,az ahhozképest,amitőeddig uncsííííí propellerezésnekélt meg ROBBANÁS

Nem,neki nincsen igénye a szerelemre,az macerás.

vektortér 2021.03.10. 15:33:13

@Frick László Intézet:
Az emberi igények mesterséges változtatásai az ember hitének (mi jó, mi rossz) megváltoztatásával kezdődnek.(Nem az algoritmus, nem a k+f és még csak nem a cukorhegytető az a szint, ahol az ilyen hittérítésről döntenek.)
A mai élettel összeegyeztethetetlen, de tűzzel-vassal terjesztett hit az egyenlőség.
Hogy az ember beérje könnyen kielégíthető egyentudással, egyenvéleménnyel, egyenautóval, egyenélettel, stb.
Nyilván a k+f osztályokon is az egyenkülönbözőségeket sokkal egyszerűbb kifejleszteni.
Egyébként a "7 memóriás masszírozó, légkondicionált elektromos Recaro-sport sávtartó asszisztens" az a teszkógazdaságos változata annak, ami a rúpiamilliárdos esetén az autói darabszáma vagy mérete.

Frick László Intézet 2021.03.11. 06:53:45

@vektortér: Akkor ezek szerint még nem jártálitt,amikor amegszüntetve megőrizni elv-ről beszélgettünk itt.

SoknikkűKollégamutatta azt az ősi hindu szokást,amiszerint nemüldözéssel,tűzzel-vassal,mindenféle szofisztikációközepette vagy tudományos felvilágosítással vagy a Szájbarágó-rovattal,mint az Igazi Index
léptek föl egy konkurrens vallás ellen,hanem a betagozással,az elfogadással, az integrációjával.

Most a netokrácia korszakát éljük -ilyen még nemvolt a Földön.

Kérlek,keress ráa netokráciára a neten.

....

Megvolt?

Nos,amit találtál az volta netokráciakb 20éve,a hogy is fogalmazzak... "hippikorszaka" a netokráciának.

Az volt a szerencsétlen egybeesés,amikor a Facebook még csak1-nek tűnt az Internet Akkori Galaxisában...

Képzelj elegy világot, amiben regisztráció nélkül kommentelhettél...

De a Wallis már feltunningolta az indexet.

Tehát amit a wikipedia cikkben a netokráciáról találtál,az egy kb 15 éve elkorhadt álláspont.Azóta fű és cserjék verték föl.

És felépült egy szép hindu templom London egyik luxusnegyedében és méghozzá minden kövét Indiában faragták és hajón vitték föl Landóniába.

Tudod,volt egyszer egy igazi rádió Magyarországon és abban volt ez az egyik műsor reklámszlogene:
"Beszélgetés az öngyilkosságokról,utána DISCO"

Frick László Intézet 2021.03.11. 07:00:39

@vektortér: Gyerekkoromban indián voltamés ezért tudom,hogy valójában mindent a Nagy Manitounakköszönhetünk.

Az egodeista oiropid viszontmindent sajátmagánakköszön meg.

Annakidején népgazdaságimunkára vezényeltek bennünket és az egyik budapestországi surranótársunkminden este futva inalt a körletbe.
Azt hittük,szarnia kell,de nem.

Pisilnie kellett.

Az őrmester elképedt (én már akkor sem...)

Bazdmeg,miért nempisáltálakrumplifődön, heeee!

"Mert ott nincsen WC!"

-vagyis néha egyszerűen csak figyelnie kell az embernek és tessék,10 évvela Magyar Internet Korszaknyitás előtt már sikerült találkoznom egy hipszterrel.

A hipszeter ugyanis nihilista, csaklegyen elég erős alégkondimeg a wifi.

Azért azt is be kell vallanom, hogy néha meg is szeppentem,pl hetekig tartott az értetlenségem afölött, hogy a hipszterek miért basszák,mint valami fidesznyik közellenség mészárost,a szaros hippiket.
süti beállítások módosítása