vektortér kedves olvasómnak,külön

VASZILJEVICS A példaképem a Klint Íszvúd és jobboldali,kapitalista embertipus vagyok.

FRIKK Ahan.Tudtad, hogy Kínában 800 millióember példaképe Clint Eastwood? -És mit csinálsz a szabadidődben?

VASZILJEVICS Internetes játékokkal játszom.

 

Alapvető tévedés hinni abban, hogy az algoritmus,az valami izé lenne a matematikához vagy a matematikában. Az algoritmus a Globális Spekulalista gazdaságfilozófia alapvetése egy pillére. Miszerint:

 

Az ember a legmagasabb kockázati tényező

 

valamint

Az embernél még van veszélyesebb, a gondolkodó ember,

aki latolgatja döntését.

 

" Nincs idő a fájdalomra! "

 

Az algoritmus a marketing szószába való a Globális Spekulalizmusnak. Menekülés az emberi felelősség elől és kizárása az emberi felelősségnek. Van mit hazudni a döntésekről:

"Ezt dobta ki a gép!"

Sőt. Modern Korszerű Jövőbevezető Módon már magának az algoritmus írásának a felelősségét is egy algoritmus íróalgoritmusra tolja át a persze hogy algoritmus.

Azaz

a  számítógépesített  algoritmus társdadalomszociológiai és társadalompszichológiai  tudománykörökbe tartotzik

 

"Nem csinálnák ezt, ha nem azt látnánk,hogy erre van igény."

/A még indexes Kárpáti Márton/

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr3616451780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szorgalmas Gyémánt 2021.03.06. 09:40:32

Tekintve, hogy az algoritmusok tették naggyá többek között a google, a youtoube , amazon, FB és egyéb cégeket - mindenki az algoritmusoktól várja a csodát, meg a profitot.

vektortér 2021.03.06. 12:57:53

@Szorgalmas Gyémánt: Nem az algoritmusok tették naggyá ezeket a cégeket, hanem a mérhetetlen mennyiségű állami pénzeken megvett konkurencia és marketing. Nem azért terjedt el egyik szolgáltatásuk sem, mert annyira jobb volt a konkurenciánál, hanem mert megengedhették maguknak, hogy éveken át ingyenesen árulják azokat, ellehetetlenítve a versenytársakat.

Serény Vélemény 2021.03.06. 12:59:35

“ Algoritmuson vagy inkább eljáráson olyan megengedett lépésekből álló módszert, utasítás(sorozatot), részletes útmutatást, receptet értünk, amely valamely felmerült probléma megoldására alkalmas.”

Hiányzik belőle a “véges számú lépésből álló”.

De egyébként annyira nem kvantum-fizika...

vektortér 2021.03.06. 13:36:31

@Serény Vélemény:
Az az algoritmus, amikor a döntéshozatalt elválasztjuk az adott döntési helyzet tényleges felmerülésétől, így a felelősséget is (legalábbis részben) átvállaljuk attól, aki/ami azt végrehajtja.
Ez akkor jó, ha az algoritmus készítője alkalmasabb a felelősség viselésére.

Frikk bácsi azt mondja, hogy már az algoritmus készítőinek felelősségét is átvállaják más algoritmuskészítők és így tovább. A vége pedig az, hogy ha baj lesz, akkor mindenki mutogat, a végén meg már élő ember nem lesz, aki felelős döntést tudna hozni. Hajólértem...

Szorgalmas Gyémánt 2021.03.06. 17:52:09

Nos, az mebetri döntéshozatlánál is igen gyakran előfordul, hogy mindenki mutogat mindenkire.

Nem tudom, hogy áll a dolog most, de az USA már jó ideje alkalmazza az Algoritmust a bírósági döntésekben.

www.wired.com/2017/04/courts-using-ai-sentence-criminals-must-stop-now/

Ez nyilvánvalóan nem egészséges.

Szorgalmas Gyémánt 2021.03.06. 17:53:30

@vektortér: Azért a google pagerankot ki kellett találni. Amikor először használtam a google a sok régebbi search engine után, egy új élet kezdődőött számomra a digitális világban.

vektortér 2021.03.06. 19:57:00

@Szorgalmas Gyémánt:
Nagyon ügyes volt Robin Li, akitől másolták a google alapítók azt az algoritmust. Egyébként a tudatmódosító like gomb kitalálása legalább ekkora ötlet volt a fészbuk esetén (mint egyetlen újítás), de azt fenntartom, hogy nem azért lett a gugli a nyugati világban az internetes kereső, mert nem volt nála jobb, hanem mert alányúltak valakik.

A bíróság döntései attól kezdve algoritmizálva vannak, hogy kiadták az első törvénykönyvet, melyekben leírták tételesen, ki, miért, mennyi évet kaphat és rábízták jogászokra az igazságszolgáltatást. Ma már az is ki van tapasztalva, hogy milyen trükkökkel lehet elhúzni az idők végezetéig az algoritmus futását.

A mesterséges intelligencia meg ugyanolyan algoritmus éppúgy nem érti a she bíró, ahogy a törvények eredeti kitalálóinak gondolatmenetét sem.

Frick László Intézet 2021.03.07. 05:47:17

@Szorgalmas Gyémánt: @vektortér:
A túlzóaélkalmazásról beszélünk,ami a Nagy Fehér Civilizátor Imperialista Majom betegsége.

Többször mutattam itt jeleneteket,megérkeznek nagy hajóikon az istenek és néhányóra alatt sikerül majomként viselkedniük a szerintükmindössze majom benszülöttek előtt:A szivarok,amik az őslakosoknál havonta párszor a nagyobb tanácskozásokon kerülnekelő,naponta hatszor sem elegek a Nagy Fehér Isteneknek,a köbükunokáik Indiában hawájjznak és a helyi őslakos koldusok,akik esténként a koldustűznél elszívnak egy marihuána cigit,nem értik,hogy eze az olyan aranyos fehér gyerekekmiért szívják szét az agyukat hajnaltól-hajnalig annyira,hogya végén átkellmár állniuk a hasisra,ami pénzbe kerül.

Beszélgettem egy azonnalis goglidiplomázott okostojással és amikor rákérdeztem, hogy a Faceboook esetében miértnem alkalmazták az USA vonatkozó tövényeit úgy,ahogy "Bill Gércc" esetében ,ügyesen elmenekült egy heherészéssel.

Arról beszélgetünk,lehet-e cél az eszköz maga...vagy akár az eszköz a hivatkozás.

Mintha valaki azt akarná behazudni, hogy nem ő vágta fejbe a kalapáccsal,hanem a kalapács akarta.

Egyszerűen a fehér faji civilizátornak semmi nem elég,akármit hordanak oda elé,még több kéne.

Hemingway mutatja a Nick-ciklusban, hogy a terpentinért őserdőket vágtak ki Michiganben és a szálfák aztán ott korhadtak el ezerhektáros hekatombákban.

Bármi felmerül,abból azonnal totális kampányt kell csinálni,mint a hamburgermarhákból,ami hisztéria aztán máshol tol fölvégzetes túlságokat,pl a növényitejgyártásban.

Bármi felmerül,azt TOTÁLISSÁ és egyeduralkodóvákell tenni, aztán benyomni a reklámkampányt a diverzitásról,miközben az antidiverzitás és a végzetes összevonások a világpogrom.

Palesztinában először a természetes nemzetiségi-és vallási béke alapján éltek együtt és az érkezőknek megengedték a kutakból a vizek vételét. Azidőn senki nemmerészelt egy kúra rámutatni, hogy az az ő magántulajdona. Egy bizonyos egyensúly állt fenn a Libanon hegységről aláfolyó felszínalatti vizek és a kutak között,de aztán az újonan érkezők egyre iparibbá tették a termelést,pl elkezdtek exportra termelni,szivattyúkkal kivenni a vizet és a kutakon keresztül több vizet vettek ki,mint amennyi a hegységből pótlódhatott, aztán csudálkoztak a kutak vízszintje csökkenésén,ami ellen a még fokozottabb vízkivétellel válaszoltak, , aztán kezdték az elavult technológiákkal földet művelőket kiszorítani.

Kínában azon az övezeten,mint a miénk,kétszer vetik és aratják a kukoricát és Csányi Vilmos bácsi jajdeszépönmagában véve a szövegét hű,de toddományosan igazolja a génmanipuláció jogosultságát a füllentéssel,miszerint minden ősi tenyésztés tkp génmanipuláció lehetne,ha lehetne bár,de egyébként hogy lenne az,még mikroszkópjuk sem volt,nemhogy sejtmag kiszedőjük. És a kínai kukoricaövezetekben minden évben kétszer vetik és törikakukoricát,mert egy ház nagyságú löszplató tetejére úgy kell kalandtúraszerűen felmászni,de ott is van 24-szer 12 tő kukorica.

A természet is produkál túlzásbaeséseket,pl a harlekinkaticák elkezdtek emberszerűen túlzásba esni 2012-2013-ban,leöldösték az őslakos hétpettyesek látváit,mert egy ölésre többet zabálhattak,mintha szaroznakott a levéltetvekkel, ,aztán...az nem érdekelt senkit,miért de plimm,eltűntek, valószínű egy járvány miatt.

Ki nem tudta 2007-ben,hogy mennyire veszélyes lesz egy Big Brada Monopolium a Faceboook kereteiben, hogyan képzelhette azt bárki, hogy egy autisztikus retardált, egy bizonyos képességeiben kitüremkedő,de egyébként gépzsír buta és műveletlen és összképességeit tekintvén még csak nemis intelligens barom "találmányá"-nak a túlzóalkalmazása párosulva titkosszolgálatimódszerekkel meg a Velünk Élő Nixonizmussal,majd jóra vezethet.

Most persze a szabályozás témája van túlzásba víve,részterületeken akarják megfogni a Faceboook-ot, napipolitikai hasznot aratnak, de lényegéhez vagyis ahhoz, hogy a világgazdasági vezetőpoozícióját,Biden szavaival a "Világ Vezetésére Való Képességeit" miótaelveszített és végzetes belső társadalmi problémákkal nem küzdő,mert azokkal a foglalkozást elnapoló birodalom kezében,jellegzetes XX.századi imperialisták kezében a Facebookhogyan fog elsülni.

Most megfizetik a fiatal szellemi elitet, hogy nyalják-szopják őket,médianyomást gyakorolnaka CNN a Politico a Free Europe Radio a DW a mittomén-en keresztül

de ezekmind csak elnapolják a szükségees válaszokat, bár egyébként internetes szakemberekmár 10 évvel ezelőtt modellezték:A Facebook sem mentse a Programozott Halál-tól, ha nem engednek kezdeni vele valamit ténylegesen,akkor majd a rendszerbe kódolt halála viszi el,persze sokkal-sokkal nagyobb katasztrófákkal.

Gondoljatok bele abba, hogy ha ma lekapcsoloma faceboook-ot, csak Magyarországon ésmindössze ma estére egymillóember őrül bele.

Frick László Intézet 2021.03.08. 06:17:15

@Szorgalmas Gyémánt: Az örület fokolás a relatív. A XIX.századig volt az örület fokára egy fizikaimérésimódszer,fogtak egy furkósbotot éselkezdték verni az őrültet, vagy ha annyira lusta volt az ápoló,akkorleöntötte egy vödör hideg vízzel.Ha tövábbra is őrjöngött,akkor őrült volt, ha meggyógyult,akkor csak hisztériázott.

Egy kamaszkori barátomelkövette a hibát ésegy ősnőt vett feleségülősnői attitüdökkel.

Ami azt jelentette,hogy néha,amikorkésőéjszakáig tartott a fuvarja, belépett a kiskonyhába és olyan suhogásokat hallott,amitminden szinkronstúdiószokott vevágni bumerángillet ve távol-keletikaratályosfilmekesetében a repülőtárgy hangjánakannyira indokoltan,mint az eősben az autósüldözésekkor a gumisírás bevágása is.

Namost.. ha avatatlan embernekmegmutatomaz ősasszony "megőrülési jelenet"-ét,repkednek az edények,sikoltozás,a szomszédokkiülneka gangra,mertmegy a szmszédéknála mísor,aMamaésaPapaelterpeszkednek,a Mama szerint öt,a papa szerint 12percmúlva kezdenek el ordítva baszni.

Egyszerűen vannakolyan ősnőtípusok,akik szégyellősek ott cirmoscicáskodnimeg kedveskedni ésilyesmi,és ha akarnak valamit,akkorilyen... jellegzetes műhisztis cirkuszt rendeznekkajabálnak,ha cigány a nő,akkor viszont a tekinttete huncutulmosolyog is.

Viszont akkor nincs mit hallgatóznia a Papá-.nak meg a Mamá-nak a szomszédból.

Miért érdekes ez? -nőkbőlalakult nővédőcivilszervezetek százai, a tagságszázezre kajál bepl jeleneteket a szín játszásaszerint,miközbe a valódi,előttük titkos történet iránya 180fokban ellenkező.

Egyszer ezt a problémát egy vcigány nőúgy fogalmazta ki nekem, hogy nagyon tetszemneki,szépnek tart,dene haragudjak,az őszemében nemfelelek meg,kisbaba szagom van, a férfiség kritériumainakés ne haragudjak,deőnem buzi.

E "buzi" szó fennakad az algoritmus szűrőjén,mert akiaz algoritmust írta, nem ismeri amagyar-magyar szótárat ésnemtudja, hogy bizonyos proletár rétegeknél,a dalit romongróknála buzulás..az..egyszerűkedveskedés,szexmentes,plszülőisimogatás,ahogy testvéreksimogatjákmeg begymást vagy kiscicát szokás simogatni,egyáltalán bármely,a középosztályban bensőséges-be számítóérzelmi gesztus, az buzulás,ahozzáegyáltalán nem szokottproletár gyermek.. zavarba jön,elpirul,ismeretlen számára az efféle,mint pljátékkaljátszani.. vagy kirándulni a családdal meg effélék.

Örökbefogadáskor pattan ez ki,az örökbefogadókész nélkülnekiesneka gyereknek az érzelmeiket kifejezni,kirándulni viszok a gyereketmeg mesélnekneki az ágya szélénélésmeg akarják,kismítani a haját a homlokából.

És ez semlesz majd benne a gyermekeket örökbefogadók tanfolyamain,mert ez is csakegy üzletágaz emberiességmiukulája nélkül,képmutató,szemforgatóálciviliességés nyálas politikai stréberségpénzért. Szakmányban.

Szorgalmas Gyémánt 2021.03.09. 08:32:54

@Frick László Intézet: Tehát megállapíthatjuk, hogy a pszichiátria az elmúlt 130 évben visszafelé fejlődött.
A pszichológia szerencsére Jung utántól fejlődik visszafelé. Jung még gyógyított - eredményesen - homoerotikus vágyaktól gyötrődő fiatal férfiakat, ma már ugye ez sarlatánságnak számít.
Olyan függőkkel vagyok körbevéve, hogy ha beszáll mellém az autóba, előbb a fb appot indítja el és utána köti be az övét. Látom a szornogást a szemekben, én szornogthattam így 25 éve, amikor már este hét volt, de még mindig nem volt a kezemben a zacsi a hasissal (fű már rég kevés volt).

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.03.09. 17:29:44

@Szorgalmas Gyémánt:
Pittyegőhangja egy metálhörgő "leave me alone", de nem csak az sms, hanem a legutolsó szirszar app is azonnal pittyen likera, kommentre, bekövetésre; abban a pillanatban már nyúl a varázstükörért, deee lívmíalón.
süti beállítások módosítása