A Földtörténet legmonumentálisabb bürokratikus rendszereit görgeti Oirópa.

Nem véletlen, hogy három számjegyű a mai időszerűproblémákközött a bürokrácia kérdése.

 

Orbánék a söralátét dumával kezdték

és ma ott tartunk, hogy egy

-van elképzelésem arról,mekkora csillagászati összegekért vásároltkb 2 Ft-ot érő-

 

algoritmus fogja az oltásra alogoritmusok által kiadott nevet a hozzá tartozó földrajzi hellyel és fogja és az algoritmus szerint van egy kör

az algoritmus szerint annyi,regisztrálni kell az interneten

 

internetről letölteni az űrlapot

és kinyomtatni

 

az algoritmus megtalálja a Pamuk-ban lakó oltásra kiválasztottnak Bonyhádot, a Bikal-ban lakónakmeg Lengyeltótit.

 

Az "algoritmus" -ssal takarózna a bürokrata, így azt hazudhatja, hogy az emberi tényezőt kizárta, hiszen a Faceboook-nál is az algoritmus, valamint az a 37 foglalkoztatottja a Daimler-Mercedes -Europe-nak,akik az Assistance-t kidolgozták, úgy vannak vele, az emberek majd szépen elüldögélneka 200000 €-s SUV-juk ban, ami letiltott,az autópálya szélén ésmajd kimegy értük a márkakereskedőre rálőcsöltköltségű Ingyenes Assistance,mert aki az "algoritmust írja" csak NSZK-ból tud kiindulni Autobahn jelenik meg előtte.

 

Keddre kijelöli a 97 éves apunak Nikláról Nagykanizsát, a 74 éves Öcsi beül az autójába, elfuvarozza,mert ha nem,akkor tömegközlekedéssel fél nap, aput Nagykanizásra, neki másnapra van időpontja,megkérdezi,nem-lehetne MOST, hogy itt van,beadni neki is az oltást, ha eljött apuval, hogy ne kelljen majd holnapmegint elautóznia Nikláról nagykanizsára,akkor viszont a saját oltásáért,nem

 

mert

 

nemhogy a gép mögött nincs már ember

 

de az algoritmus mögött sem

 

Tovább is van, hiszen ma már az algoritmust egy algoritmus író algoritmussal iratják , hogy még annyi emberi se maradhasson a Rendszerben,mint addig volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr3416450674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serény Vélemény 2021.03.05. 08:21:01

Viktor ezt ma reggel elmagyarázta jól.

Serény Vélemény 2021.03.05. 08:34:33

index.hu/belfold/2021/03/04/veszprem-ford-kislany-apuka-gazolo-cserbenhagyas-felvetel-video-zebra/

Persze. A lányt az apja helyében agyonverném, úgyis életképtelen, akkó meg minek szenvedjen sokat?
Mi a túlélési esélye egy olyan gyereknek, aki a füléhez ragasztott telefonba kapaszkodik még akkor is, amikor épp elgázolják...?

Mondom ezt úgy, hogy a suliban KÉT gyerek halt meg úgy, hogy jött a hév, és nem hallotta, mert be volt dugva a füles a fülébe és zenét hallgatott.

2021.03.05. 08:45:11

Nem az algoritmus baszta el, hanem kedvenc NER programozó - adatbázis kezelő cég. Ha kíváncsi vagy rá, kik ők, lásd oltásregi, adatvédelmi tájékoztató, benne vannak névvel, címmel.
Semmi látnivaló nincs itt, pont az történt, ahogy működik az ország már több mint 10 éve. Alkalmatlan, balfasz vezetéssel, hozzánemértéssel, amatőr hibákkal.

Csak eddig aki szólt, az "ajvékolnak a pedagógusok" meg "huhogtatnak a libernyákok" meg "soros" válaszokat kapott.

Most ez az elbaszás rálépett a potrohás aranyerére, mert szeretné, ha minél többen oltatnák magukat. De semmi rendkívüli nem történt, normál elbaszottt működés van, ahogy más területeken is.
Én azon csodálkoztam volna, ha működik az adatbázis.
Lehet óriásplakáton kellett volna behívni az embereket, az jobban megy.

2021.03.05. 09:39:12

444.hu/2021/03/05/az-operativ-torzs-eloszor-lefujta-a-hetvegi-tomeges-oltast-aztan-torolte-az-errol-szolo-szoveget

Munkában az operatív törzs. Nem az algoritmus, ezek emberek.
Ők irányítják a hazai járványkezelést.

Szorgalmas Gyémánt 2021.03.05. 10:53:58

Lassan tizenöt éve dolgozok az IT-ban, hány meg hány rendszerindítást láttam már, ami így indult meg még ígyebbül.
Karigeri csinálja jól, a meg nem rendelt, le nem gyártott vakcinákkal kívánja oltani a budapestieket, gondolom a facebookon keresztül.

2021.03.05. 11:06:56

@Szorgalmas Gyémánt: persze, egyértelmű, hogy karigeri a hibás, ki más lenne :D
lásd fóbia, gyűlöletbetegség címkék Dudinál :D

2021.03.05. 11:30:07

@Szorgalmas Gyémánt: már csak azt kéne kideríteni, hogy a soros44!! vagy a feri matatott az adatbázisban. Egy hétvége alatt akár egymillió embert is beoltunk, ha a szemét csigazabáló buzi brüsszel küldi az anyagot!

2021.03.05. 11:31:09

De aki mondani merte, hogy nincs oltási terv, meg semmi sincs kidolgozva, az ugye huhogtatott meg visitott.

Frick László Intézet 2021.03.05. 11:32:01

@Mata Hariette: Na. CSak be tud mozgatni valami,ugye :)

Ez eleitőlfogva így van, ha nem zárnak az iskolákmé'nemzárnak,huhog sanyinéni,ha bezárank,akkorúgy nemlehet tanítani,ha aPotrohásGecikitanájja,hogy a háziorvosoklennének az oltópontok,az a baj éls természetesen a jósajtó hetekig fújja aMegkérdeztünkháziorvosokat c.huhogtatást,majd ,amikor nema háéziorvosok főleg az oltópontokk,az a baj, hogy ménemmáa háziorvos,aki ismeri a betegeket.

Amúgy csak szólok, hogy az Astra-Zeneka,mint fejlettnyugati tehát attól jó,hogy az EU rábólintott,bekakilt.

KArigeri se nemoszt,senem szoroz,nemvon össze ésnem vesz ki.Karigerit baszogatni pont annyi,mint Izaurát. Van kérdésed?

Mindig éseleitőlfogva,amikor a FIDESZ valamit a bojóccaival,mintplNacsa BorzalmasOlivér vagy Hollik..huhogtatott szegény Olyan Aranyos Gerikére,én következetesen a Gáljévezette teamrőlbeszéltem.Semmi értelme Olyan Aranyoskát bántani. Mintha valaki elhinnéKlaudiáta Barátok köztben vagy Zsoltot. Vagyhogy az RTL góré lánya ,aki azon az alapon került be a sorozatba,leszbikus.Nyilatkozta is szegénykém,hogy egyszer volt egy biszex barátnője.

Azt sem Karigeri mondta meg Peter Niedermüller-nek, hogy 100millát csengessen a FIDESZ-ben hagyomásonyos okokból és módon Czeglédy Csabikának. Hanem a góré mondta meg Niedermüllernek.

Frick László Intézet 2021.03.05. 11:34:51

@Mata Hariette: Szerinted az oltásin terv az az oltás végrehajtása?

Láttál te már Hogyannemtudjukeztmegoldani országban olyant, hogy bármit akárki nemtudna úgy megoldani,hogy az senkinek se tetszen? És bárkimás ne tudná aztán azt jobban a bárkimásnál is?

Ésköszönöm,hogy leleplezted a számítástechnikusokat,akikre mutat ez a bejegyzésem is.

Megy ez mégnekünkma is:)

Ésvárjál,hogy mipénzeket elmernekkérni alipett-lopott szarjaikért.Ezen rágódunkitt 13 éve+ 2 évig előtte amott.

Szorgalmas Gyémánt 2021.03.05. 13:35:16

@Mata Hariette: de hülye vagy te, édesistenem. Szövegértés:háromszor áthúzott nulla.

Szorgalmas Gyémánt 2021.03.05. 13:40:23

@Frick László Intézet: nem az algoritmus a hibas,hanem az a "rendszermérnök", aki azt gondolta, feladat letudható egy pár MariaDb tábla az egész egy select_nearest_place(customer_id) függvénnyel.

2021.03.05. 13:53:56

@Szorgalmas Gyémánt: ez tipikus fideszes válasz, "rossz a szövegértésed" meg "hülye vagy" "nem érted".
Ez szimpla pitiáner személyeskedés, mikor nem tud valaki válaszolni. Erre a félévre végeztünk a dumcsival.

@Frick László Intézet: jaja, szóval ha AMAZOK költik, akkor a százmilla az komoly pénz. Ha EMEZEK százMILLIÁRDOKAT lopnak, az mindegy.
Az eredeti témára visszatérve
oltás SEM lesz. Nem csak terv nincs, oltás sincs.
És ez nem rendszermérnök szintű hiba, hanem REZSIM szintű hiba, mivel a potrohás úgy képzelte, hogy egy kockás füzettel meg egy titkárnő excell táblával majd megoldja. És már nincs körülötte senki, aki merne neki szólni, hogy BAJ van.
Mindenki kussol, ő tolja a hülyebiciklit, és a körülötte lévők meg azt mondják neki, amit hallani akar.

2021.03.05. 13:58:43

@Frick László Intézet: oltási terv vagy oltás végrehajtása - egymilió oltást le tudunk vezényelni egy hétvégén.
hetvenezret sem sikerült, nem lesz oltás.
Nyilván valaki századrangú rendszermérnök majd seggbe lesz rúgva, mintha ő tehetne arról, hogy elbaszták az egész oltáslevezénylést.
Eddig azért működött, mert rálőcsölték a körzeti orvosra, nálunk is idős családtagnak este 9kor telozott, akkor jutott el oda gondolom, de mivel orvos, meg felelősség érzete van, így este telefonálgatott.
De ennyi oltást már fizikailag lehetetlen lenne rálőcsölni a körzeti orvosokra, bele is bukott. Mert lófasz sem volt előre kialakítva. Nagy pofa, nagy mellény, nulla teljesítmény.

Szorgalmas Gyémánt 2021.03.05. 14:01:33

@Mata Hariette: Ez erlmúlt hat hétben már tizedjére végeztél a dumcsival erre a félévre :D Csak velem :D Erős akaratú, szavát mindig betartó ember lehetsz :D

Szorgalmas Gyémánt 2021.03.05. 14:13:22

@Mata Hariette: A lényeg: egy szóval nem mondtam, hogy Gerikétek lenne a hibás. Hibás eleve csak az tud lenni, aki cisnál valamit, döntést hoz, tervez, szervez, mér, végrehajt, ellenőriz, fog egy kalapácsot, és bever vele egy szöget, esetleg kezébe veszi a seprűt és elkezd vele takarítani. Gerikétek az egy egyetlen, amit egyedül csinál, a vécé használata lehet, az összes többti mások végzik helyette. Semmiféle felelősség nem terheli semmiért. 350 ezer szavazónak erre van igénye, meg arra, hogy rohadjon szét Budapest, hát felőlem ott rohad szét, ahol van.

vektortér 2021.03.05. 14:27:41

@Szorgalmas Gyémánt:
Kár kipécézni a szellemi szakmunkásokat. A paneleket összehegesztő házgyári melósba oltott vasgyári gépírónő mai megfelelői. Futószalagon képzik őket olyan iskolarendszerben, ahol funkcionális analfabéták nemhogy érettségit, de diplomát szerezhetnek.

Szorgalmas Gyémánt 2021.03.05. 14:43:51

@vektortér: nincs ezzel gond, tízmilliószámra hiányoznak az ilyen emberek a globális gazdaságban és az automatizáció sme fogja elvenni a munkájukat, legfeljebb toávbb egyszerűsíteni. A probléma ott van, hogy ahogy nem fog abból semmi jó kisülni, ha egy pár évet építőipari segédmunkásként lehúzó ember elkezd generálkivitelezőként dolgozni (megtörtént eset), ugyanúgy egy code monkey se kezdjen el kritikus állami felhasználásra készült rendszert készíteni - mivel fingja nincs, hogy kell. Különösen ne pandémia idején. Mata Harinak nagyon nincs igaza abban, hogy minden szar, de abban igen, hogy ez a kontármunka azért kerülhetett ki, mert csókosok készítették.

vektortér 2021.03.05. 15:14:03

@Szorgalmas Gyémánt:
Azért "hiányoznak" ezek a gazdaságból, mert a rendszer a minőséget a mennyiséggel és szabványokkal tudja csak pótolni.
A világ összes - elmúlt 30 évben készült - "kritikus" felhasználású rendszerét ugyanilyenek készítették ugyanilyen lelkiismeretesen. Ami esetleg jól működik az azért lehet, mert nem két hónap alatt dobták össze, hanem évekig tesztelték a kiadás előtt.

Szorgalmas Gyémánt 2021.03.05. 16:10:50

@vektortér: Tisztességesen játszani hosszútávon megéri. Ha jól tudom, a Cisco volt s világon az első cég, amelyik kiadta a rútereinek vezérlő szoftvereihez az "ismert hibák listáját". Előtte egyetlen szoftver sem tartalmazott egyetlen bugot sem, legalábbis hivatalosan. Így sokkal könnyebbé vált a Cisco termékeivel rendszereket építő emberek élete, tudák, mi az, ami biztosan nem fog menni, sok sok dollárt, idegeséget és időt spórolva meg ezzel
Gányolás és gányolás között is van különbség, és azért egy lassú, bugos, de működik szintet illik elérni.
Azért azt tegyük hozzá, ha egy rendszer 160 km -re akarja utaztatni az oltakozni vágyókat, ott a legalapvetőbb teszteket sem végezték el. (Tudom magamról, kurva unalmas unit tesztet kidoolgozn, hát még megírni, de attól még: kell.) És ne kenjük ezt az algoritmusokra, a súlyozható útkereső algoritmusok az informatika egyik legjobban kutatott, leginkább használható és leginkább bugmentesre javított területe. A Bellmann-Ford és A Dijkstra útkereső algoritmusok nélkül nem tudnánk itt beszélgetni (sőt, egy két switchből álló helyi hálózat is összeomlana), a számítógépes játékok A* algoritmusai gond nélkül kitalálnak igen bonyolult labirintusokból, a GPS-ek is elfogadható módon mkűödnek, még ha az auótpályák súlyozása miatt elég hülye útvonalakat is mutatnak bizonyos települések között.

A "keresd meg a legközelebbi oltópontot" algoritmus nem éri el a komolyabb középiskolás versenyfeladatok szintjét, ne vicceljünk már, egyetlen legrövidebb távolságot kereső algoritmus sem küld el téged 160 km-re, ha tudomása van róla, hogy 10km-re is van oltópont. Gondolom, beleökrökedtek valami leterheltséget számító saját algoritmust, azt így sikerült.
A számítógép az utasításaink, nem pedig az elvárásaink szerint működik, engem még így tanították 30 évvel ezelőtt. Ezt lehet, hogy már nem tanítják, de attól még igaz maradt.

Szorgalmas Gyémánt 2021.03.05. 16:15:48

@vektortér: Minőséget egy multi - saját tehetetlenségénél fogva - nem tud előállítani. Dolgoztam én már olyan automatizácós szoftverrel, ami átállította az ügyfél hálózati infkrastruktájának beállítását olyan 5 perc alatt, majd 12 óráig tartott, amíg helyre lett kalapálva kézzel.

Serény Vélemény 2021.03.05. 16:39:50

@Szorgalmas Gyémánt: Ó cisco... hát azé' volt olyan, hogy a kötelező frissítés utáni indulás nem sikerült, ezért kb a fél cég hálózata leállt, és ment a fejvakargatás, hogy hogyan tovább?

Serény Vélemény 2021.03.05. 16:40:32

@Szorgalmas Gyémánt: De azé' olyan gyönyörű fb posztokat tud írni...

Szorgalmas Gyémánt 2021.03.05. 17:00:23

@Serény Vélemény: A frissítések 3%-a félremegy, kézi újraindítást/hardvercserével/rommon módos ökörködéssel gyógyítható. Ehhez kért már tólem sok ezer switchet használó globális konszern automatizációs megoldási javaslatot :D

vektortér 2021.03.05. 17:31:46

@Szorgalmas Gyémánt: Fenéket. Majdnem biztos, hogy az ilyen 100+ kilométeres oltóközpontok esetén a fejlesztőtím azt nem vette figyelembe, hogy a 70+-os Sanyinéni segítség vagy hiba nélkül nem képes kitölteni egy internetes kérdőívet, nem jelenti be, hogy 5 éve elköltözött az adatbázisban szereplő lakóhelyéről, valamint Mancika néni háziorvos informatikai képességei addig terjednek, hogy rábízza az asszisztensre, hogy hóvégéig majd küldje meg e-mailben a főháziorvosúrnak az injekciózott betegek adatait.
Már a regisztrációs felület sem hülyebiztos, bárki beírhat bármilyen kamucímet. Az orvosok által kitöltögetett TB adatbázisok pedig pont olyan minőségűek, mint akik kitöltik. Nem arra kell algoritmus, hogy útvonalakat tervezgessenek, hanem, hogy hatékonyan és pontosan gyűjtsék be az adatokat jelentkezőktől.

Az ismert buglista az ma úgy lesz ismert, hogy ha a felhasználók észreveszik és jelzik kiadás után, akkor nagy kegyesen hozzáírják a fejlesztők a következő verzió dokumentációjához, esetleg, ha van, beírják a workaroundot fícsörnek...
Ma nagyjából minden szoftvert, ami rendelkezni fog internet hozzáféréssel, a végfelhasználó teszteli.

2021.03.05. 19:22:57

@Szorgalmas Gyémánt: értettem elsőre is, hogy nem azt írod, hogy ő lenne a hibás.
Te viszont nem érted az iróniát.

És mint tudjuk, akinek nincs humora, az bármire képes. Amúgy is jellemző a kormányoldalra, hogy nem tudják kihasználni a magyar nyelvben lévő legnagyobb adományt, a humor lehetőségét, és, hogy nem kell mindent szó szerint érteni. Mindegy. Ez úgy tűnik, ilyen ellenzéki cucc, ez a fajta nyelvhasználat. Oké, vettem, te a mindent szó szerint értők táborába tartozol. Gondolom, gyakran előfordul, hogy nézel körül magad mellett, jesszus, ezek mégis min röhögnek?

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2021.03.05. 20:23:40

Fraszt, libernyákok, doktor diktator úr nem hibàzott, az oltasicsíp hamarébb aktivizett mint gyúrcsanyi nejét megkostolta a vírus

Szorgalmas Gyémánt 2021.03.05. 20:24:49

@Mata Hariette: Ügyesen tudsz terelni, hárítani, legalábbis azt gondolod :D
Így szeretünk.

Szorgalmas Gyémánt 2021.03.05. 20:30:32

@vektortér: A lényeg: ez nem algoritmushiba, nincs az az algoritmus, ami hülye inpit paraméterekkel - helyes eredményeket hoz. FLI sejtése - miszerint ez egy algoitums hiba - téves.

vektortér 2021.03.05. 20:39:26

@Mata Hariette:
Tehát ilyen a női önirónia?
Hogy aszondja "nem kell mindent szó szerint érteni." de beleköt abba, amikor egy politikus mond valami politikusit, hogy az márpedig nem úgy van: "egymillió oltást le tudunk vezényelni egy hétvégén".

Mellesleg egymillió oltást le tudnának vezényelni egy hétvégén, ha 1 millió életképes, egészséges embert kéne beoltani egyféle vakcinával, és nem szarakodni a síró-picsogó idiótákkal, meg krónikus betegekkel, akiket mindigis a kezelőorvosaik egyedi elbírálása alapján olt be a háziorvosuk mindig heteken át tartó nyafogások közepette.
Ha lenne elég oltás, akkor nem kéne 10 félével szarakodni, sem oltási útlevéllel, sem azzal, hogy olyan vakcinák is vannak a piacon, amik szart sem érnek. Ha lenne elég oltás, akkor kötelezővé lehetne tenni és nem kéne az egész regisztrálós bohóckodást eljátszani.

vektortér 2021.03.05. 21:28:20

@Szorgalmas Gyémánt:

"nincs az az algoritmus, ami hülye input paraméterekkel helyes eredményeket hoz"
Ezt akartam kifejezni én is fentebb..

"FLI" itt -> ("Az "algoritmus" -sal takarózna a bürokrata, így azt hazudhatja, hogy az emberi tényezőt kizárta")
szerintem egészen korrekten leírta, hogy algoritmusok mögött emberek hibáztak. Az, hogy most konkrétan hibásan írták meg az egyébként jól tervezett kódot, vagy hibás modell alapján a jól működő kód a valóságban nemkívánatos működést mutat, az már másodlagos ebből a szempontból. Egyébként a fejlesztés folyamatát leíró szabványos modellek is algoritmusok, csak azokat jórészt még emberek hajtják végre. (azokban is lehet hiba: pl. nem megfelelő tesztelés)

FLI, matematika elleni kirohanása viszont nekem is
szemet szúrt: (dudenbuch.blog.hu/2020/04/19/tuz_a_balteremben)
Ott, egyszerűen kihagyta ugyanezt az emberi tényezőt :/ Bár lehet, hogy csak művészkedett, és ott is ugyanígy gondolta...

Dr.Koós Alajos 2021.03.05. 21:37:28

Ez körülbelül akkora történet, mint amikor március 15-én esett a hó, és telehuhogtak mindent, hogy ez is csak Magyarországon fordulhat elő, hogy elakadnak az autók a hóban, mert Orbán tönkretette az országot. Aztán mikor most pár hete Nyugat-Európában állt le a közlekedés a hó miatt, nagy néma csönd volt, hogy hol mindenhol oldották meg rendszerszinten a hókérdést.
Most éppen az oltási értesítés, majd egy hét múlva senki nem emlékszik már erre, és akkor majd egész más miatt bukott meg a kormány, két hét múlva meg ezeknek az ellenkezője miatt.

vektortér 2021.03.05. 22:23:30

@Mata Hariette:
Tisztelt Asszonyság/genderfluidum!
"Logisztika, szervezés, adatbázis. Ezek nem mennek a potrohás palinak. "
Ezt bizonyítja, hogy három választáson is képes volt mozgósítani több mint kétmillió embert egy nap alatt.

A függetlenobjektív sajtót olvasva az ember azt hinné, hogy A Duce egy egész hétvége alatt még lengyeleket meg ukránokat is idebuszoztatna láncoltatni a kubatovlistával...
Na, mindegy. Az is hülye, aki nőkkel áll le vitázni.

Szorgalmas Gyémánt 2021.03.05. 22:28:58

@Mata Hariette: Ez igaz, csak ellenkező előjellel. Nektek van táblátok, azon egy Orbán a hibás felirat áll, és ezzel el is vnai ntézve Magyaorrsázg, sőt, az EU összes baja.

Szorgalmas Gyémánt 2021.03.05. 22:37:49

@vektortér: Így van, a fidesz informatikusai szavaózkörönként beállítják a Viktor számára megfelelő eredményt, ez onnan is tudható, hogy összeomlott az választási infóoldal (a backend mögötte nem, de hát az kit érdekel, vezető programozókat nem érdekelt, ha kitört rajtuk az orbángyűlölet, lásd HUP topic), viszont ezt nem tudták megoldani.

Frick László Intézet 2021.03.06. 07:14:49

@vektortér: Van egy véleményem a matematikáról,nagyon hasonlít az ateizmusról való véleményemhez.

Az ateista álláspontroppant apparátust, nagy felkészültséget,roppant,szinte mérhetetlen műveltség mellett kérlelhetetlen következetességet és páratlan intelligenciát is követel,miközben a figyelme az illetőnek,aki az ateizmust vállalja , ezredmásodperctöredékéresem lanyhulhat,sőt,még álmaiban sem. Annális inkább,mert egyelőre az álom,a fanntázia-képzelet és a kreativitásmeg az öncenzúra összefüggéseit semmind ismerjük.

A matematikusok szerint a matematika a leges legfelsőbbrendű valami,amiben az ÁltalunkIsmertUniverzum csak részhalmaz. Igen sok matematikus a szabadidejében abszolut zenei hallással rendelkezik,a szerencsésebbeknek nincsen abszolut hallása,errólbalogh József zongoraművész,aki sokat szemved a túltökéletes abszolut hallása miatt, beszélt érthetően.

Úgy vagyok az algoritmussaal,mint voltam az olajkályhávalmeg a kőolajjal 1968-71között.Meg a disznózsírral.

1970 plusz-minusz 1-2év,az akkori KorszerűModern Egyetemes & Mindentbetöltő tudományállásaszerint szép,szép az atomenergia,de praktikusan 2000-reahétköznapi felhasználásban a kőolajat jelölte meg Fő Energia Forrásnak. Magyarok százezrei dobáltákki a cserépkályhák törmelékére a szemétlerakókban

még NSZK-ban is nyilt faluszéli szemétlerakók voltak

sőt,a büdösparasztok pont úgy vágták a disznót,mint nálunkElmaradisztánban a SötétKumunizmusban... (a Foxi-Maxi-n a kőolaj egyetemessége mellett mellékesen azt ismegemlítették,hogy a szocializmus felépítése befejeződhet 2000-reésonnan a kommunista társadalomépítése kezdődikmajd)

A disznózsír egyszerűen méregként volt ábrázolva, zsírszalonna egyenlőszívinfarktusés szív érrendszerimegbetegedések,Ángyán bácsibenne lett az újságban azzal, hogy akkora egy büdösparaszt maradi, hogy sodrottas mangalicái (mangalica-lapály keverékei) v annak,amangaliccaa HalálSertéseként jelent meg a Korszerű Modern Jövőbevezető Népnevelés szájbarágó rovataiban.

Megjelentek a multifilteres cigaretták azzal, hogy aki azt szívja,majd kevésbélesz rákos és későbben.

Amikor aztán a világ onkológusainaka tudományos karai az ímélezés egészen korai szakaszaiban körímélekben tájékoztatták egymást aról,hogy amultifilter apróbbkoromszemcséket,tehátmélyebben az állandóbronchytis melegágyának enged le,ami bronchytis aztán a ráknak a melegágyaa.. ezzelpárhuzamosan avárosi szomogban is amikrokoromszemcsék megjelenésének a fokozódása várható, tréfás ésközepesen részeg orosz tudósok viszont amahorkaszívók ésamultifilteresek rákstatisztikáinak az összevetésén szórakoztak, hiszen a mahorkások a slejmmelamakrokoromszemcséket,amik az ember magán saját 4 millióévesbióvédekezőrendszerán, ha átjutottak,fogta és kiharákolta...

Nem szaporítom a tldr -t egyszerűen az algoritmus korunk vegyiúton mérgekkel kinyert növényiolaja ,mikrofiltere,olajkályhája meg vagy 3 hónapig ment a Magyar televízióban egy rekláma radioaktív sugárzássalsikeresen Korszerű MOdern Jövőbevezetőmódon tartósított zöldségekről.

snitt,
2007-ben a Faceboook veszélyeiremutattamráésakkorHanni néni valamintmás galamblelkűősnetokratákle aMBRUSaNDRÁS SZÍNÉSZ A CSIPSZREKLÁMBAN NOSZTALGIKUS VÉNHÜLYÉZTEK AZZAL,HOGY MAJD AZ iNTERNET nÉPE A RÉGI JÓ TAPASZTALATOK ALAPJÁNÚGY LESZABÁLYOZZA A fACEBOOOK-OT,AHOGYAN A fACEBOOOK A cia,nsa STB SZOLGÁLATÁBAN MA ELLENŐRZI ÉS BEFOLYÁSOLJA AZ iNTERNET nÉPÉT,MIKÖZBEN AMINÉL SZEGÉNYEBB FACEBOOOK FELHASZNÁLÓANNÁLKEVÉSBÉ VAN AZZALTISZTÁBAN,HOGY Ő INTERNETEZNE.

aMAGYAR MÉLYSZEGÉNY A FÉSZBÚKON ÍR RÁ A FÉSZBÚKRIPORTERRE, HONNAN A FASZBÓL TUDNA A GYEREKE DIGITÁLIS OKTATÁSBAN RÉSZESÜLNI, HA NEM TELIK NEKIKINTERNETRE.

vektortér 2021.03.06. 14:58:30

@Frick László Intézet:
"Az ateista álláspont roppant apparátust, nagy felkészültséget, roppant, szinte mérhetetlen műveltség mellett kérlelhetetlen következetességet és páratlan intelligenciát is követel..."
Semmi probléma. Az ateista vallás hívei szerint az ember mindenhatóvá lehet. Mindent képes megérteni, megtapasztalni és hatalma lesz minden fölött, csak követni kell a tudományegyház dogmáit.

"A matematikusok szerint a matematika a legeslegfelsőbbrendű valami,amiben az Általunk Ismert Univerzum csak részhalmaz."
Akkor a matematikusoknak (részben) igaza van :) A matematika az egyetlen olyan világ, melynek alapköveit az ember tényleg ismeri és formálhatja, amiben az ember lehet az isten. És a matematikai modellezés a leghatékonyabb nyelv, amivel az ember leírhatja a tapasztalatait a világról.
Az a modell, amiről a természettudós azt hiszi, hogy a valóság, az tényleg csak egy részhalmaza a matematikának.

Az internet nélküli fészbuk olyan, mint mikor a függetlenobjektív sajtó megírja magáról, hogy ő márpedig nem létezik, mert gyíkká változtatták.
Ha az ember a tapasztalatainak 80%-át a telefonjáról szedi, akkor a telefon által alakított világban/környezetben fog élni, számára az a valóság.
Arról, hogy a saját érzékszerveivel megtapasztalt dolgokban higgyen, már 10 éves kora előtt leszoktatják, mikor elhitetik vele, hogy a Föld az márpedig nem lapos.

Dr.Koós Alajos 2021.03.06. 16:12:28

Csak mellékesen jegyzem meg, hogy informatikai problémák Fejlettisztánban is előfordulnak

amp2.handelsblatt.com/politik/deutschland/panne-bei-corona-tests-900-positiv-getestete-nicht-informiert-soeder-kehrt-nach-bayern-zurueck/26090300.html

Zwei Tage später wird nun aber das ganze dramatische Ausmaß der Panne bekannt: 44.000 Getestete warten noch immer auf ihre Ergebnisse, wie Huml einräumen muss. Und noch viel schlimmer: Darunter sind auch 900 positive Corona-Tests. Heißt also: 900 Menschen, die aus dem Ausland nach Deutschland zurückkehrten, sind Corona-infiziert und wissen es nicht. Und könnten theoretisch Tag für Tag Menschen anstecken.

Frick László Intézet 2021.03.07. 06:27:34

@vektortér: Először 2014.körül olvastam a Facebook afrikai felméréséről, a facebook-on keresztül lekérdezettek 66%-a azt válasszolta Afrikában,hogy ősoha nem internetezik.

Éppen akkoriban proletárokközött dolgoztam,amunkásbuszon az utastársaktólmegkérdeztem ezt.A cigányok egybőlrávágták, hogy őksoha neminterneteznének, azt csak a csira parasztok szokták.Erre természetesen amagyar proletárok "felláttak" :
"Akkó te hogy a gecimbe tőtesz le filmet vagy zenét?"
"Minek a' internet,amikor a fészen fönt van minden. Csak a fészbúk,afészbúkon van a jó zene meg a mindenek."

Pla Legszegényebb Falu lakosai budapesti falvak cigányait kiszorítván alomi piacról, már vagy 7-8 éve fészbúkon tartják a kapcsolatot a bolonpesti emberekkel,akik rájukírnak,amikora sokminden a papa/mama halálamiatt útban lett,a Ford Taunus Knudsen a garázsban meg a sok szar,ócskaság.Akkor felmenneka FIAT dukáttókocsikkal,meg effélékkel,kis-Ivekó-ótó, vannak duplafülkés-platóskűmérges brigádótóik is..7 éve még Golf III-es tetejére tornyozták fela sezlonyokat.A helyszínen a bútorokat laposra tapssák és a 3,5 t össztömegesbe bepakolják a 4 tonna bútorlapot,adjákmárkamatba is satb.

Azért részleteztem ezt ki neked,mert ma fészbúkon riortoz a fészbúkriporter, mégsemolvasunk errőlaz üzletágról vagy a Brown Girlz Power-ről riportokat.

Naszóval,aminapnéztem ráa témára, hiszen mamár a BGF-en,am alegalja,azaz kb amerikai-nyugat-európai színvonalúegyetem, ott tananyag a virtuális bank, guggol a dalit shúdra kelet-indiában az okostelókájával a szarban a vasúti sínekközött és felkap egy kisvállalkozóin gyorshitelt az iriszdiagnosztikai azonosítójával.

És ha megkérdezed:Szerinte csak a zsírgazdag felsőbbkasztbéliek interneteznek,ősoha nem internetezne.

Mianmarban a fészbúkozók 4/5-öd része nem hiszi azt, hogy ő valaha is internetezni fog.

Magyarországon pla hasznaltauto.hu hirdetésszáma nem csak azért feleződöttmeg,mert a világlegfaszabb kontárabb és nemtördömebb onlinelakossági féligingyenes hirdetésimegavállakozása pocsékolja, hanemazért is,merttudatos fészbúkszűzként ma már fészbúkozóismerőseimet kellmegkérnemnepperkedéseim során:Az eladni ésvásárolni szándékozók zöme HALLANI SEM szeretne arról,hogy a TESZVESZ-en kívül hirdessen.

És eközben a beképzelt ki9s nyálfazakak okoskodnak az online médiában, hogy majd Donáth Annácska leszabályozza a Faceboook-ot.

Frick László Intézet 2021.03.07. 06:32:31

@Dr.Koós Alajos: Ne haragudj,de ez a 10-esévek elavult módszere. Ebben a pillanatban,amikor beszélgetünka zasztraSzenekka vakcina gyak beszart. Ende. Németországban egy hónappalezelőttmár 30%-os voltaz elutasítottsága.Ahogy orbánék égődisznózsírszerűen bűzlőközpénzégetősajtajánaknemjut eszébe seggszájgépezni,úgy aKorszerűModernJövöbevezetőknekmeg hogy a szurokkábeles hús-szín bakelitházas rézhuzagolt fakurblis telefaXXXomba is?
Senkit nem érdekel ma már még a médiavalóság sem.Mutattam már..Orbánék?Amanpour nem vette a fáradságot tavalyáprilisban, hgy a csicskáira rászóljon,legalábba WC-n szarás vagy nehézmesi polattya közben..ugyan.. nézzenekmár ráaYoutube-on,hogy valójábanmi van a Hungarian Parlamient-tel.Ha Amanpournbak azt adták ki a megrendelők,hogy nemműködikaMagyar parliament,akkor haodaültetik közvetlenül SzabóTímea hónaljszagába,ahogy őrjöng,akkor sem fog másítani.

Serény Vélemény 2021.03.07. 15:56:39

@Dr.Koós Alajos: ez egy ilyen szakma. Ha akarnának, tudnának (normális, tesztelt, hibatűrő) kódot írni.
Csak.
Ha megírni valamit szarul 1 időegység, szarul de működőképesen 2, szarulde használhatónak kinézően 3, jól meg mondjuk kb 100.

Dr.Koós Alajos 2021.03.07. 17:18:24

@Serény Vélemény:
Régi mondás, hogy háromféleképpen tudunk dolgozni: gyorsan, olcsón, és jól. A háromból legjobb esetben kettőt lehet egyszerre kérni. Legjobb esetben.
süti beállítások módosítása