Privát életemben találkoztam párral Magyarország legokosabb emberei közül. Egyikük sincs az orbá gyűlölség azon fokán ,mint @Mata Hariette:
Ezek a szakemberek alapvetően hozzánemértő,kontár,közepesképességűeknek tekintik Orbán propaganda slapajait.

Amit vitatnak az állításaim közül,az a felelősségük:


Szerintem, ha nem szórakoznak az Orbán elleni gyűlöletkeltéssel 1992-és 2000. között, ma azt sem tudnánk, ki volt Orbán.


Amikor Szélesé volt az Echo TV  szórtak egy  hoválett-milettvele műsort, abba ültették volna be a golyókövér hatalmas pocakú Orbánt aki falusitúrizmussal meg szőlőbányászattal foglalkozó vidéki oligarchaként nosztalgiázna a rencervátás évein.

Csak ismételni tudom:

kevesebb többre vitt  volna, ha a cél az orbántalanítás.



Ahogy már mutattam:

egy bizonyos vagyonméret fölött azonban már a miliárdos nemlehet tekintettel a politikai véleményére sem,akkor az ízlésére hogyan?

"Sanyikám,ha ebben a kurva életben akarsz még  valami szaros Pick szalámit enni, vedd meg tőlem a kócerájt, amíg unalmamban agyon nem baszom!"

/Leisztinger Tamás Dr Csányi Sándorhoz egy bál alkalmával/

Vagy az ízlésére. Ismertem egy autókereskedőt mégabban a korban.,amikor a vezérképviseletek a kereskedőkkel kizárólagosságot kötötttek ki. Mint sok-sok autókereskedő,ez is autószerelőként kezdte,méghozzá zseniális autószerelő volt. Egy olyan márkátértékesített,amit útált és amit autószerelőmár abban a korban sem tekintett autónak.. Megkrédeztem hogy ha tehetné,mit árulna? "Ugyanezt a márkát árulnám,de felvenném mellé a Suzuki-t!" Elképedtem. Utálta azt a márkát is,amit értékesített,de a Suzukiról tökéletesen megegyezett a véleményünk. "Mert akkor focizhatnék a vevőimmel,megfuttatnának ebben a márkában és aztán,ahogy szokták, gyávaságból az óccsó kis cuzzúki mellett döntenének és azt is így tőlem vásárolnák meg "

"Más az élet és más az ágy!"

/Regina nagyhercegnő az egyik ágyasának,  1817./

olyanaranyosbiztosjolszopik.jpg

"Vagy mégsem!"

/Várkonyi Andrea/


Így gondolkodik egy százmilliómos,akkor hogyan egy milliárdos?

olyan_aranyos_biztos_nemlop.jpeg

Ezt nem érti meg Harriette féle egységsugarú politikai elhívő:

Akár maga Vadai Ágnes is szavazhat a fideszre.Vadai művésznő szabadidejében mezőgazdasági oligarcha és pl a mezőgazdasági oligarchák elemi érdeke, hogy ne győzzenek azok, akiket Orbán libernyáknak dicsér föl.Akit Orbán  slapaj ostobái ba'lib'-nek reklámoznak.

Általában arra mutatok rá, hogy településipolitika történeteiből hiba országosokra általánosítani,mégis vannakmotívumok,amikugyanazok:Egyáltalán nemritka egy faluban az, hogy vcalaki 1400 napon át nyálfrecsegve szidja a pógármestert,de aaztán a rabbszógáit, jobbágyait meg csicskáit családostul arra kényszeríti,hogy erre apaógármesterre szavazzanak.Ennekinverze apolgármester lázárjánosa,aki valójában esküdt ellensége a paógármesternekés ezértolyan tanácsokat ad neki,amiket aztán az egész falu nyálokádva ró felapagármesternek,mikre bassza elmá' mgint a pízëket

 

Van az embernek a politikaiízlése és vannak az érdekei. Általában akik vadásznak, politikai oldalfüggetlenül telipofával szidjáka cigányokat,viszont estére kúrni cigány rányikat hozatnak,annyival jobbak a cigány pina és picsa tulajdonságai, hogy a szopásról már ne is beszéljek. Annyi,hogy rányi nem nyeli le, még a stricije gecijét is kiköpi,nem újságíró vagy médiaszakember, van valamennyi tartás,marad benne...

És ezzel mióta így van már a magyar?- attó annyira világos a bőre és szög a haja sok cigányunak,nem beszélve a nembarna szemekről.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr3216436280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2021.02.23. 08:10:50

Kár engem becímezni, mondtam már, OUT OF OFFICE
és nem politikai okokból, hanem a jóga témája volt a fő ok.
Egy búcsúmagyarázat: olvasd végig, ahol donfaszkalap meg sótlanvélemény és szorgalmasseggfej meg te beszélgettek velem, van abban minden a jóga örve alatt, lenézés, szexista megjegyzés, stb. És persze, ez egy kommentsor, ahol tényleg nincs min megsértődni, mert nem emberek,hanem nickek beszélgetnek, de ami ott történik, azt úgy hívjuk, csoportos MOBBING. Amikor rászállnak valakire, és tökmindegy, mit mond, úgyis őt akarják basztani. És mert olyan bátrak, kemények, és tökösek, CSOPORTOSAN őt akarják basztatni.

Lelki magyarázat: sokminden lehet, frusztráció, elégedetlenség, máshol ki nem élhető agresszió....szóval, keressetek más alanyt erre ezentúl.

Frick László Intézet 2021.02.23. 09:14:21

@Mata Hariette: Ez nem emelt büszke fővel távozás, hanem gyáva smonca.
Ugyan már, jóga.

A lényegről beszél. Az érdemi,a valóban fontoskérdésekre a választ mindigilyen mellékes hülyeségeken nózizással trükközöd el.

Vedd már magad komolyan és a lényegre válaszolj.

Pl hogy miért kéne nekem elismételnem,amit te is csakúgy felmondasz az általános szórásból.

És hol vagyokén pestisrácos. Miben,delényegesekben.Sarkalatosokban.

Serény Vélemény 2021.02.23. 09:39:14

@Mata Hariette: A jóga _az_ _ÉN_ véleményem szerint hív be démonokat az életedbe, nem Szorgalmas Gyémánt szerint, aki gyakorolta/ja is.

Sértődj meg, de én már láttam, ahogy ezek a démonok kimennek az emberekből, és igen, én is jobban érzem magam, ha kiűzöm még a közelemből is, és nem érdekel az, hogy ezek a debil, távol-keleti misztériumvallások legaljának a legszennye mit mond, meg mit csinál!

Valamennyire azokat akik bizonyos szellemi látásra szert tesznek meditáció, meg más okkult tevékenység által, még tisztelem, mert legalább nem materialisták, de a mezei lábukkal fülvakargatós jógázós kispályások a legalja mindennek!

(bocs.)

Serény Vélemény 2021.02.23. 10:11:50

@Mata Hariette: A gyűlölet, gyűlölködés, harag (főleg ha az indokolatlan) is démon... :D

Serény Vélemény 2021.02.23. 10:21:10

@Mata Hariette: Orbánfóbia?
(Ráadásul az konkrétan bűn is)

Szorgalmas Gyémánt 2021.02.23. 12:08:29

@Serény Vélemény: Az kérem tisztánlátás :D
A Fővárosban nem az m1-en nézik az emberek a sorosplakátokat, azért látnak oylan tisztán.

Wildhunt 2021.02.23. 13:24:01

@Serény Vélemény: megoldaná a problémát ha a zorbány indiai kapcsolatok tanszéket indítana. A kínai is kilőtte az akupunktúra addigi divatját.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.02.24. 04:12:50

@Mata Hariette: Nem emlékszem olyan 8-11 éves lánygyerekre, aki önként és dalolva ment volna a fiúk közé az újabb és újabb lincselés elébe. Ezek a betegségek később alakultak csak ki. Arról nem beszélve, hogy ha téged itt valaki tényleg bántana, nem járnál vissza.

(Vagy visszajárnál? Ez akkor egy olyan nagykönyvi abúzuskapcsolat, amiből nem tudsz kilépni?)

Frick László Intézet 2021.02.24. 06:14:57

@Mata Hariette: A keleti jóga kevésbé testgyakorlás?-mégaparaszimpatikus-nakmondottidegrendszerét is urallja ajogi.Csak annyit fűzök ehhez: testtömegindex.

Ismétlő áttekintés:
A Jóga Hármas Egységéből az egyik az aminek a "testgyakorlási" haramadának a tizede egy sziporkájábóla "Nyugati Jógá"-t összemásolták.

A nyugati imsert emberekközülaz egyikember,aki elmondhatja, hogy sejt valamit a jógáról,az idén 70 éves Gordon Matthew Thomas Sumner

Frick László Intézet 2021.02.24. 06:21:11

@Wildhunt: Indiávalkapcsolatban az USAmás taktikát alkalmaz. Butábbaknak néziőket akínaiaknálés azt hiszik,hogy Kamala Harris-szel meg vannak véve. A bunkóTrumpszemélyesen is bepróbálkozott egyébként.

2016.szeptemberében akínai G20 [=24]-on Kína és India kibékült. Ezt már csak az USÁ-ban nem tudják,mert a CNN összefoglalójátnézték a G20-ról.

India döntött és oda csatlakozott,ami ma a Világgagzdaság tengelye: a Távol-Keletre.

AHiumaláján keresztülépítenek vasutat,többekközött a Föld leghossszabb-legmagasabb vasúti viaduktjával,kevesebb időalatt összehozzák a szakaszt,mint a Swietelsky a Szerb határ-Bicske vonal"építését" [= felújítását]Ha a kínai Szu Cseng Wang vasútépítő Kft-nek bemutatnám a Swietelsky portfólióját,még ingyen se vennék be alvállalkozónak, hacsaknema hátramenés a céljuk.

Frick László Intézet 2021.02.24. 06:23:17

@don Fefinho: @Mata Hariette:
A képlet egyszerű:Kiokosés szép ne szeretnecsúnyák és bunkókközé
LE
járván mégaannál is különbnek látni magát. Az újságjai azt írják neki, hogy orbán a gyűlöletre építi diktatúráját :D

Sajnos a Földön még nem vezették be apártatlan gyűlölet audit-ot.Pedig izgalmas eredményekrejutna

Szorgalmas Gyémánt 2021.02.24. 07:32:25

@Frick László Intézet: A jóga az egy nagyon-nagyon sokrétű kifejezés. Azt a hatha jógát, amit itt gyakorolnak, Indiában a "műveltebb" körök büdös parasztoknak való testgyakorlatoknak tartotta, aminek semmi köze nemes Raja jógához.

Ésszel alkalmazva, figyelembe véve, kinek melyik gyakorlat nem való (pédául gerincferdülés esetén nem hajtjuk a fejünket hátra) hasznos lehet.

Frick László Intézet 2021.02.24. 07:47:41

@Szorgalmas Gyémánt: @don Fefinho: @Mata Hariette:
Fölhozhattam volna példának a téjja-ivást is. Annál a szemétnél , amit a Dilmah prémiumáron kínál a Fosonyban, jobb a kommersz ,amit a vietnámi zöldségesemnél vásárolok.
Magyarokkal beszélgetek a téjjázásról,ők a zöldet nem isszák,mert az keserű mégcukrozva is.Neki nemagyarázzam,mi a téjja,jaztat ű tuggya jaó.

Amitéjjja-kúttáránkokatunkat a törökökalapoztákmeg,az oroszokétmeg a mongolok.Mind akétnép fekete teát iszik nagyon erősen .Főznimég az oroszoksemfőzik,egy sűrítmnényt forráznakkiés azt ízlésszerint hígítják.
Amagyar felteszi a téjjavizet és amikorlobog,beleszór gonndolomra téjját.
Deamióta filteres van,azóta azt issza a magyar filterben,amiport összeseperneka téjjagyárakraktáraiban.

Egész filteres téjja-márkák kínálnak szemetet és hulladékot aromázva.

Ez eddig...megvan?

A távolság a tea kulturájától a magyar téjjázásokig?

És akkor most beszéljünka kávézásról.

Egy "jó magyar presszókávé"-tólaz un "személyzetikávén" keresztül
a Bulgáriában nyaraló presszósig,aki megkérdezi a gálydot, hogy lehet-e Bulgáriában kávékulturáról beszélni és ismerik-e a jópresszókávéfogalmát.

Az utcán 30 sztotinkáért automatából jobb kávét iszol egy kjusztendili lakótelepen,mint Budapesten az Anna presszóban a Váci utcában.

Frick László Intézet 2021.02.24. 07:50:41

@Mata Hariette: @don Fefinho: @Szorgalmas Gyémánt:

Bezzegisztán,indiai vegyesbolt,indiai a tulaj

FRIKK Uram! Tart valami olvasnivalót?

INDIAI Ide angolok járnak uram ,azok bunkók,úgyhogy nem tartok,de szivesen odaadom az újságomat.
FRIKK Uram,nagyon köszönöm,és viszlát!
INDIAI Viszlát,uram!

Serény Vélemény 2021.02.24. 09:13:13

@Mata Hariette: "Baloldali milliók a halálkampányra"

"Noha a baloldali sajtóban is kifejtette számos szakember, hogy a keleti vakcinák is biztonságosak, és minden oltóanyag jobb, mint a vírus, az ellenzék – Gyurcsány Ferenccel az élen – folyamatosan az oltás ellen agitál. Több millió forintot költöttek a Facebookon ilyen tartalmú bejegyzések hirdetésére, figyelmen kívül hagyva az egyébként velük szimpatizáló szakértők véleményét is."

persze, ez bissztoss féknyúz...

magyarnemzet.hu/belfold/baloldali-milliok-a-halalkampanyra-9421436/

Serény Vélemény 2021.02.24. 09:14:28

@Frick László Intézet: Minden, ami Indiában jó, az a klasszikus angolszász, keresztény, fehér kultúra által beléjük injekciózva lett jó.

Wildhunt 2021.02.24. 10:48:37

@Serény Vélemény: ezért még kapni fogsz :D. Amúgy egyetértek.

Szorgalmas Gyémánt 2021.02.24. 10:50:11

@Serény Vélemény: Egy világot kirabló kalóznemzet rontott rá egy éppen válságát élő magaskultúrára. A Kelet-Inidai társaság egy háborús és népellenes bűnöket elkövető söpredék volt. Valójában soha nem tudták elfoglalni, a belső tördezettséget kihasználva tudák ideig-óráig fosztogatni. Olyan 35 millió embert ölhettek meg injekciózás közben, miközben kiszipkáztak 45 ezer milliárd dollár értéket.

Serény Vélemény 2021.02.24. 10:58:38

@Szorgalmas Gyémánt: A 3 dimenziós kockának elvileg hat oldala (lapja) van, de az összeset egyszerre nem lehet látni. Az indiai vasút, az angolszász oktatás, és a gyarmati időkben kialakított kormányzati struktúra nélkül csak babárok lennének. Még a legjelentősebb indiai építészeti emlék is muszlim...
olyan jellegű jogfosztás, mint amit a legalja kasztokkal szemben alkalmaznak még manapság is, nagyjából már az európai kultúra kisbölcsis korában sem volt elképzelhető, pedig az aztán minden volt, csak szent nem...

Serény Vélemény 2021.02.24. 11:00:12

@Wildhunt: Olyan ez, mint amikor a tinédzser gyerek hisztizik a rossz sorsa miatt.
Pedig a dédapja ugyanilyen idősen (17) már angol hadifogságban szedett össze egész életét végigkísérő lelki traumákat...

Szorgalmas Gyémánt 2021.02.24. 11:11:35

@Wildhunt: Nos,. ilyeneket amcsi hülyegyerekek FB posztjaiban olvastam. A valóság az, hogy ha csak a matematikát veszem, a deicmális számrendszert, a nullát, a negatíáv számokat a szinusz-koszinuszt ők vezeték be legelőször. Kétezer évvel ezelőtt már közgazdasági értekezéseket írtak, Pataliputra kétszer akkora volt, mint Róma a legnagyobbk kiterjedése idején.
Demokritosz előtt imserték az atomelméletet, Nietsche előtt 2400 évvel ismerték azt a fajta nihilizmust, amit ő képviselt.
Az első térképeik 4500 évesek.
Csollagászt, orvostudomomány, fizika, kémia, elve a tudományos szakosodás, jóval előrébb jártak Európánál, vagy már akkor meg volt nekik, amikor az euórpaiak legnagyobb teljesítménye egymás koponyájának szétverése volt valami kőeszközzel.

Szorgalmas Gyémánt 2021.02.24. 11:23:27

@Serény Vélemény: Ahhoz képest, hogy az eurőpaiak biblikus alapon levezették, a feketék nem emberek, így nyugodtan lehet rabszolgaként tartani őket, vagy halomra lőni, hiszen vadak, Indiában egész jól bántak a kitaszítottakkal.

A vicc az, hogy az angolszász fajelmélet és az indiai fajelmélet közös, árja örökség. Egy fehérbőrű, kékszemű, szőkehajú kisebség, az árják rohantak le egy sötétbőrű többséget, és bevezették a kasztrendszert - amiben ők voltak felül.
A keveredést akarták mindenáron megakadályozni, nézd meg a mostani indiak bőrszínét, na ilyen jól sikerült.

Szorgalmas Gyémánt 2021.02.24. 11:29:26

@Serény Vélemény: A vasutat a kifosztáshoz építették. Az angolszsáz oktatási rendszer elsősorbanbürokrata és katonoképzésre alkalmas, szintén kifosztáshoz kellet nekik. A kormányzati struktúra - milyen meglepő -nem az ottaniak érdekeit képviselte.
KI mit ért barbár alatt.
Az angolszász világkalózokat én például annak tartom, a világtól elvonult jógit és az őt etető, természettel teljesen összhangban élő parasztságot meg nem.

Serény Vélemény 2021.02.24. 12:57:04

@Szorgalmas Gyémánt: "a nullát, a negatív számokat a szinusz-koszinuszt ők vezeték be legelőször"
A sumérok után... ? :)

Szerintem hagyjuk a legendákat, te ugyanannak a kockának az egyik felét látod, egy, esetleg két lapját, én meg a másik felét, ami egyáltalán nem baj, csak ne essünk már hasra egy kockától, mert félig látjuk!

Az például egy hülye szokásuk volt, és jó minőségű angol puskák szoktatták őket le róla, hogy a férj halálával a vele egyáltalán nem azonos jogokat élvező feleségét is elégették.

Még egyszer: az indiai kultúra démonok tiszteletére épül, attól még hogy vannak sikereik bizonyos természettudományokban, az nem jelenti azt, hogy a világnézetük alapja valóság.

Serény Vélemény 2021.02.24. 12:58:09

@Szorgalmas Gyémánt: "A vasutat a kifosztáshoz építették."

Manapság működőtőke-befektetésnek hívják, és vasút nélkül még sehol sem tartanának, még egységes államot sem tudtak volna létrehozni.

Szorgalmas Gyémánt 2021.02.24. 13:20:32

@Serény Vélemény:
35 millió ember legyilkolását meg népírtásnak hívják, nem pedig a Jó injekciózásának.

Az, hogy melyik civilzáció mennyit ér, elválik - nézd meg , merre tart Indida és merre a britek.
A WASPok nem tudnak már annyit rabolni a világtól , amennyibe a rablásukat biztosító infrastruktuktúra üzemeltetése kerül. Az USA is ebben a csapdában vergődik.
India és Kína meg nem így működik.
Az egyetlen hátrányukat a fehér emberhez képest, az elmúlt századokban kialakult technológiai lemaradásukat ledolgozták, övék a 21-edik század.

Serény Vélemény 2021.02.24. 13:35:41

@Szorgalmas Gyémánt: Indiában több keresztény van manapság, mint amennyi az összes wasp világban együttvéve... csak a "hindu nacionalisták" meg vallásos félőrültek szeretik őket egyrészt irtani, másrészt kihagyni a statisztikákból.

Miközben a "nyugati" kultúra elképesztő hatékonysággal fűrészeli maga alatt a kereszténység életet adó gyökérzetét, azonközben pont a valódi kereszténység elképesztő ütemben terjed a világ azon tájain, ahol eddig igazából nem tudott érdemben behatolni...

Serény Vélemény 2021.02.24. 13:37:19

@Szorgalmas Gyémánt: Olyan mércével csapod fejbe az ajrópai gondolkodásmódot, ami mérce nem létezne ajrópai gondolkodásmód nélkül!

Ez pedig tréfli.

Szorgalmas Gyémánt 2021.02.24. 14:20:18

@Serény Vélemény: A hullahegyekkel a kersztény népnevlsésért mozgalom nagyjából olyan hiteles, mint az orgiával a szüzességért. A WASPok soha nem akarátk jobbá tenni a világot. A kincsekért jöttek, na meg élvezni a vérontást meg az egzotikus pinákat.

Serény Vélemény 2021.02.24. 14:29:05

@Szorgalmas Gyémánt: Oké, a hullahegyek csak akkor számítanak, ha keresztények okozzák?

Még egyszer a logikád ott téved, hogy a kereszténység nélkül a hullahegyek nem számítanának semmibe sem.
Ahogyan az igazi indiai jógik le se szarják, hogy a falu, ami zabáltatja őket éhen hal-e, vagy sem.

Serény Vélemény 2021.02.24. 14:39:01

@Szorgalmas Gyémánt: Az egész egyébként ott kezdődött, amikor Noé azt találta mondani, hogy "Terjessze ki Isten Jáfetet, lakozzék Sémnek sátraiban; légyen néki szolgája a Kanaán!"

Amiben az a poén, hogy az a szó, hogy "Jáfet" már önmagában kiterjedést jelent.

Az indiai vallási rendszernek nincs olyan mondata, ami egyáltalán hatással lenne a világtörténelemre, de ez az önmagában is kb. négyezer éves mondat meg eleve meghatározta a teljes világtörténelmet, ti. az ajrópaiak (és egyébként asszem az ázsiaiak is) Jáfet leszármazottai...

Wildhunt 2021.02.24. 18:47:11

@Serény Vélemény: Avagy: Mit adtak nekünk a rómaiak.

Wildhunt 2021.02.24. 18:50:48

@Szorgalmas Gyémánt: attól hogy náluk voltak eredmények, nem jelenti azt, hogy Európában nem. Benedek Istvánnak van egy könyve az orvoslás történetéről, abban van egy összehasonlító táblázat. Divat lenézni Európát pld, de ez a földrész és vonzata kb. mindenben a töbi előtt járt a történelemben. Az egyiptomi kultúrából valahogy nem Afrika profitált.

Wildhunt 2021.02.24. 18:54:44

@Szorgalmas Gyémánt: A levezetés zsidó volt, elnézést kérek. Mégpedig Nóé fiainak adott áldásából eredeztetve. Amúgy ha olvasol korabeli amerikai irodalmat (akár a Tamás Bátya Kunyhója-t) sokan azért hozták a rabszolgákat, mert Amerikában jobb életük volt, mint Afrikáőban, munkáért cserébe.
Másrészt van valami szépsége annak, hogy pld. a bloggazda átlag bejegyzésenként írja le, hogy nem sír Európáért mint pusztuló birodalomért, de divat sajnálni a nyamnyamokat akikből a britek alig tudták kiverni, hogy megégessék az özvegyeket.

Szorgalmas Gyémánt 2021.02.24. 18:56:26

@Serény Vélemény: Ez természetesen nem igaz, a jógi mindenit szeret, egy legyet nem csap agyon, nemhogy hullahegyeket nézzen közömbösen.
Nézd, nem India jött át Európába fejleszteni rajtunk meg halomra vágni bennünket a szeretet nevében,h hanem fordítva.

Abban valóban igazad van, hogy a Védáknak nincs olyan mondata, ami a világtörénelemre hatással lenne, tekintve, hogy a történelmet a védikus tudás mohó, gyilkos, tudatlan emberek véres ökörködésének tartja, ami folytonosan ismétli önmagát, így sokszor még csak feljegyezni sem tartották érdemesnek.
A vízözön történetét Manuval és Matsyával ismerik arrafelé.

A hindukat nem érdekelte a világ többi része, néhány kivételtől eltekintve (Asoka) eszükbe sem jutott térítőket küldeni a világ más tájaira.

Egyébként ez passzivitás most is érezhető rajtuk, lehetnének negyedik globális játékos, de nem akarnak azok lenni, régiós politikát követnek.

Szorgalmas Gyémánt 2021.02.24. 19:11:04

@Wildhunt: Néhány száz szatit jegyeztek fel ezek a derék civilizátorok, az erőszakos szatit pedig a hindu papság sem tűrte és nincs is védikus alapja. A kérdést a britek nékül is megoldották volna, talán könnyebben is, hiszen könyebb úgy problémkat megoldani, ha nem ölnek a népedből 35 millió embert és nem visznek el az országodból 45 000 millárd dollár értéket.

Szorgalmas Gyémánt 2021.02.24. 19:57:10

@Wildhunt: Az angolszász világban általánosan elfogadott nézet volt - tulajdonképpen még az előző században is.

Nincs ezen mit magyarázni, a fehér ember kifosztotta a világ többi részét, és iszonyú káoszt hagyott maga után, főleg Afrikában. Lehet persze tapasztani a sebet, ilyen szatit tiltó törvényekkel, főelg hak ifelejtjük, hogy ők tették özveggyé a nőket. (A hagoymányos hindu világban az elesett harcosok feleségeit elvette a győző, ez az égetősdi egy extrém, rtika és önként vállalt dolog volt, a harcos kaszt női in kább meghaltak, minthogy férjük gyilkosához menjenek feleségül. )

A bloggazdának ott nicns igaza, hogy ezt nem a ma élő fehérek csinálták, tehát nem érdemlik meg azt, amit kapnak most a szépapáik helyett, másrészt Euóópának a mai napig vannak értékei, habár valóban nem a civilizátorkodás és a gyarmatosítás.

Wildhunt 2021.02.24. 20:28:00

@Szorgalmas Gyémánt: igen. Akkoriban ez egy nemzetközi sport volt (kivéve a kínaiakat, mert a császár megijedt egy zsiráftól). Az indiaiak ezt addig házon belül csinálták. Aztán jöttek az angolok és monopolizálták az erőszakot.

heki 2021.02.24. 21:05:19

@Szorgalmas Gyémánt: Persze értem, hogy mit mondasz, de.
Az a fajta Kelet-imádó (? nem jó szó) magatartás, amit mutatsz, az érdekes módon csak a nyugati öngyűlölő, mindenféle komplexusok mentén működő, de mégis önmagára reflektáló kultúrákban fedezhető fel.
Magyarul a nyugati kultúra alapköve, kvintesszenciája, az önmagában való kétkedés, akár saját értékek mentén, az önreflexió, mint olyan, a görögöktől kezdve a posztmodernig.
(Pascal, Montaigne? Nietzsche stb.)
Ahogy tudom, egyik keleti kultúra se tudta megtenni ezt a luxust, hogy önmaga alapvető értékeiben kételkedjen, (lévén nem is volt egységes keleti kultúra), persze különböző iskolák, stb. léteztek, de egymás mellett, nem egymás ellen.
Csak a nyugati kultúra tudja megtenni azt, hogy önmagára reflektáljon, éppen azért, mert átfogó világmagyarázatot akar adni: ez a szándék viszont nem artikulálódik a keleti kultúrákban.
Ez érdekes módon pl. abban tükröződik, hogy nem lett "divat" a nyugati kultúra a keletiben, annak ellenére, hogy persze jeleit Nagy Sándor óta tudjuk, de bevallottan nem lett divat, ahogy most divat a japán-indiai kultúra a nyugati kultúrában.

A japán manga-anime rajzolók – gondolom – élénken tagadják, hogy a nyugati szépség ideálhoz kapcsolódóan rajzolják nagy nyitott szeművé a lány főszereplőket, no-mongol redő a szemeken.
Egyébként, akár milyen nagy tudás-halmazokat raktak le a keletiek, a tudomány, a tudományosság kritériumait (még ha olykor kirekesztő módon is) a nyugati kultúra tette le (skolasztikusok, Aquinói Szt. Tamás), amely módszertanában hisz az igaz út megtalálásának módjában.
Jogos ugyanakkor az a vád, hogy a nyugati kultúra kényszeredetten expanzív, gyarmatosító szemléletű, de emellett mindig ott van az örök kétely, az önreflexióra való képesség (kulturális példa: a törökök iránt érzett lelkiismeretfurdalásból született rajongás: a zenében: Lully-től Mozartig, Török indulók stb., Perzsa levelek az irodalomban, stb. stb.)
Ilyen fajta magatartás, a meghódított kultúrája iránti szentimentális és lelkiismeretfurdalásos odafordulás (Kipling), szerintem nem jellemző a keleti kultúrákra.

Mondom még eccer, a nyugati kultúrának küldetés-tudata van, mindezekkel járó komplexusokkal. (a WASP-kultúra, az csak egy hab a nyugati kultúra folyamán. Ott fecseg a felszín.)

Szorgalmas Gyémánt 2021.02.24. 22:21:46

@heki: Keletimádónak nem tartom magam - inkább Kelet-ismerőnek, amely nem pusztán olvasmányélmény, hanem tibeti mesterek élő tanításai, indiai, kínai projekteben való aktív részvétel, emberi kapcsolatok tapasztalata. A nyugati embernek alig van fogalam a Kelet dolgairól. Egyszer hallgattam Spirót beszélni, arról értekezett, hogy a zsidó vallás mennyire egyedülálló, méghozzá amiatt, hogy istenének nem lehet szobrot állítani. Ezek szerint Spiró nem tudja, hogy a hindu kulútrában egy egész létsíkja ilyen formanélküli isteneknek, ha jól emlékszem, övék az ötödik isteni sík a 84-ből. Nem azt akarom mondani, hogy műveltebb vagyok, mint Spiró (lófing a tudásom az övéhez képest), de ez azért mutat valamit, mennyire nem ismerjük a Keletet, aztán levonjuk a következtetsét, milyen egyedülálló az, ami valójában nem az.

A keleti gondolkodás nem tud eljutni oda, hogy önmaga alapvető értékeiben kételkedjen, mert bár egymásnak homlokegyenest ellentmodó iskolák százai léteztek akár egyszerre, egy kultúrán belül is, egyvalamivel mindenki tisztában volt : az embernek korlátolt nézőpontja lehet csupán, a teljes képet nem láthatja, és az önimseret maga is korlátos.

" A látás látóját nem láthatod, a hallás hallóját nem hallhatod, az értés értőjét nem értheted, a megismerés megismerőjét nem ismerheted."

A másik, amivel mindenki tisztában volt: ne keverjük ösze a dolgokat a dolgokra mutató szavakkal.

A hindu világban a filozifai vitáknak tétje volt, ha alulmaradtál, tanítványáva kellett legyél annak, aki legyőzött. Így igencsak meg kellet gondolni, kivel állsz le vitázni és ott mit mondasz.
Ezért például a Nalanda egyetemen (ami e 9-edik században egy laza 30 000 fős campussal működött) külön tanították a buddhistáknak a hindu bölcseleteket és viszont.

Ezek az utak belső utak, és úgy tartották, addig valaki bele se fogjon átfogó világmagyarázat megalkotásába, amíg önmagát nem ismeri.
Keleti szemmel itt követtük el a legnagyobb hibát: úgy akartuk keresztény értékekre tanítani a világot, hogy nem tudtunk úrrá lenni a saját mohóságunkon és vérvágyunkon.

Nietschét egyébként szeretik arrafelé is, bár Ajita Kesakambala és Puraṇa Kassapa 2500-2600 évvel ezelőtt már tanított nekik ilyemsit.

heki 2021.02.24. 22:51:26

@Szorgalmas Gyémánt: szerintem nem vitatkozunk erről, csupán arról beszéltem, hogy a nyugati kultúrában az expanzió miatti lelkiismeretfurdalás miatt nagyobb a hajlam a görcsös önreflexióra, a keleti kultúrák ezt jóval lazábban kezelik: mert nincs expanzióra való törekvés, ergo nincs önbizonyítási kényszer sem, ahogy mondod, nincs igazság-kényszere.
Ez persze előnnyel és hátránnyal is jár.

Eddig egyet értünk, szerintem.

Ugyanakkor meg azt kell, hogy mondjam, hogy teljesen egyedi a nyugati kultúrában, hogy az önmagára való reflexiót lételméleti síkra helyezi.
teljesen jogos az a kritika, amit írtál: "úgy akartuk keresztény értékekre tanítani a világot, hogy nem tudtunk úrrá lenni a saját mohóságunkon és vérvágyunkon", ámde ez a jogos kritika itt és most, a nyugati világban teljesen jogosan ITT IS megjelenhet. Magyarul a kultúra szövete ezt a kritikát is megjelenítheti.

És még egyszer mondom, ez nem lábjegyzet a Tao te Kinghez, a kommentek kommentelése a Védákhoz, hanem kritika:
amely kritikai aspektus szerintem a nyugati kultúra bölcsője és rákfenéje, de lehet, hogy erről Madách jobbakat írt :)
Szóval nagyon leegyszerűsítve: a kritika a nyugati kultúra szemléletének lételeme, a kommentek meg a keleti kultúra szemléletének lételeme. A kettő közt minőségbeli különbség nincs, csak hozzáállás mentén artikulált.

Nem tudom, érthető-e. Hozzáállásokról van szó.

Szorgalmas Gyémánt 2021.02.24. 23:22:48

@heki: A buddhista tanítók olyan 2-300 évente újrakommetálják a meglévő kommentárokat - amiket én szoktam olvasni, azok 19-edik századi nagy művek kommentárjai. Kritikai művek természetesen vannak, Nagadjuna a Nagy középút versei című műve minden akkor általa imsert filzofiai gondolkodás kritikája, de igen, igazad van, a kommentárok adják arrafelé az alapszemléletet, főleg szóban, kisebb részben írásban (a sózblei tanítás mindig magasabb az íársosnál, a mai napig is ezt tartják). A lényegi tanításoknak ugyanis mindig frissnek kell maradniuk és a gondolkodás élvonalába kell tartozniuk.

Amit meg kellene tanulnunk tőlük, az az egyensúlyra való törekvés. Ne uralja le csak a kritika a gondolkodásunkat. A végletek kerülése. Vagy világobirodalom vagyunk, vagy mindenki számára nyitott, kritikánkkal akár önmagukat is felszámolni akaró lelkiismeretfurdalás.

Egyaltalán: kik vagyunk, mi "nyugatiak", itt 2021-ben?

Az indiai, a kínai tudja a választ.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.02.25. 02:04:18

@heki: Annyi különbségtételt fűznék a dologhoz, hogy kommentárral nem lehet szellemo öngyilkosságot elkövetni, míg a kritika hajlamos saját magát is felzabálni.

Frick László Intézet 2021.02.25. 05:26:47

@Wildhunt: Semmiképpen nemmerném jobb életnek nevezni az amerikait,úgy értve, hogy egy már felszabadított rabszolga,aki két genberációval vagy néggyel ezerévnél nagyobbat "ugrott"..amibe.

Nézetem szerint a ...és nehogy valamiféle JJ Rousseau-i romantikámnak vedd... Semmivel neméltek rosszabbul a nyugat-afrikaiak azelőtt, hogy egy fia fehércivilizátort is láttak.

Felhívom a figyelmed az USA egyikelterjedt népszokására. Valentálynra, hellóvényre, hálaadásra,anyák napjára meg amit akarsz,az amerikai férj ismegigéri a szénnékefélést az asszonynak,azzalakülönbséggel,hogy őnema levegőbe beszél,hanemfelfogad 1-4 bérnégert és azokkalazt hiszi,bogy az asszonyt szénné fogja keféltetni.

Frick László Intézet 2021.02.25. 05:39:09

@Wildhunt: 2010-ben vágtákkészre a Bjutifulc.filmet Bardemfőszereplésével. Bardem egy rákban haldoklótjátszik.Az afrikai nő,akin segíteni szeretne,ezt mondje: "Ez nemnekünk valókontinens"
Bardemmorfin(fájdalomcsillapító) kábulatában a vastag köteg pénzét 1/3 - 2/3 választja szétés odalökaz afrikai nőnek..olyan...kb 20000 €-t..aztán megkókad,a nő gyorsan kicseréli a kétköteg pénzt és lelép.

Erről nem csak veled,még sok-sok "afrikaimajmozó"-valvitatkoztam,akik a mai afrikai jelenetekbőlvezetikle,hogy az afrikaiakon segített bármitafehérember meg a kultúrája.

Az érvekközött olyanok szerepelnek,minthogy az afrikai népeka fehérember megjelenése előtt is öldököltek

de nem géppisztolyokkal

Fehér nyálfazakak szoktak "afrikabarát" filmeket forgatni,ottizzad a jóságos fehérorvosésmentenéa jóafrikaiakat ésakkor gyönnek a gonoszakokok és őőődökölnek.

Ott tévedsz te is ésa jópofikis, hogy a gonoszakokok is a fehérkultura "eredményei"

Van egy válasza a "gonoszakok" terorista gerillavezérnek.

"Mit csináltak önök Európában a 30 éves háború alatt? Mit csináltak az osztrákok Drezdával 1760-ban,ami márnem a középkor,Drezdában kávéházakban papírújságokat olvastak a polgárok...? Na,egyszerűen mi most tartunkabban a fázisban,aholEurópa 200-300 éve és ha összeveti,hogy 100 évvel ezelőtt még a kőkorszakban jártunk..." ----stb.

Egy időben minden nap találkoztamét afrikaival,akikegy magyar gyárban iparimunkásokvoltak,élelmiszeripar, tehát a dolgozók 90%-a nővolt. Az egyikfickóvégig is kefélte a kínálatból,akit úgy gondolt, vagy 100munkásnőt.Én azt szeretném,ha publikusaklehetnének az ilyen jelenetek az ültözőfolyosón,a buszmegállóban,ahogy ezekakultur fehér nők beszélnek a Méretes Afrikai Fasz -okhoz. Az egyik néger egyetemnet végzett,mind a ketten három nyelvet beszéltek,az angolt,a franciát és a magyart,az anyanyelveiken kívül persze. És ezek a funkcionális analfabéta,néha egy kocacsimpáz elmeszintjén élőnőkúgy beszéltek a két afrikai fickóval,mint holmi primitív faszokkal.

A mai afrikai városok jó része szemétdomb..akultúrzombi élet:ennyit fejlesztett a fehér ember,ez mind a fejlesztése gyümölcse. Azok a korrpt emberevővérnősző szörnyetegek,akikmaélősködnekazokon a társadalmakon,mind fehér civilizátor fejlesztés.

Serény Vélemény 2021.02.25. 08:29:19

@Wildhunt: @Szorgalmas Gyémánt: Mondhatni ősi dolgok ezek, de úgy látom nem közismert: amikor Noé felserkent - valószínűen az emberiség első bortól való lerészegedése után - és megtudta, hogy mit tett vele _KHÁM_ fia, akkor "Monda: Átkozott Kanaán! Szolgák szolgája legyen atyjafiai közt."
Ez a Luther által fordított Biblilában sajna kiegészült egy kis szócskával, ami úgy szól, hogy "legyen", nála ez már így van:
"Monda: [legyen] átkozott Kanaán! Szolgák szolgája legyen atyjafiai közt."

Na ebből, a "legyen" szócskából jött létre az a kifejezetten protestáns teológiai tévedés, ami az afrikaiak (akik Khám leszármazottai ráadásul) rabszolgaként való foglalkoztatásának a teológiai alapját képezte.
Egyébként nem, nem azt jelenti, hogy ők nem emberek, hanem azt, hogy az afrikaiak alapvető sorsa, hogy a fehéreknek szolgáljanak.
Ez tény, és ez a klasszikus protestantizmus egy nagy sara, tévedése.

Valójában egyébként az, amit Noé mondott csak egy ténymegállapítás, amit a tízparancsolat még jobban kifejt:
"Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, féltőn-szerető Isten vagyok, aki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyediziglen, akik engem gyűlölnek."
Vagyis vannak, léteznek olyan bűnök, amelyek miatt az emberek leszármazottai (is) természet-feletti sorsrontó erők uralma alá kerül_het_nek. (Függ a kegyelemtől is, valamint azoktól az áldásoktól is, amelyek ugyanígy tudnak öröklődni, ezért nem lehet azt mondani, hogy ez az öröklődés feltétlenül és fátumszerűen bekövetkezik. De azért többnyire igen. Nem bonyi egyébként, és nem észrevehetetlen: alkesz szülő gyereke és az ő sorsa. Vagy drogos szülő, és a gyereke sorsa. És így tovább. )

Serény Vélemény 2021.02.25. 08:58:25

@Szorgalmas Gyémánt: "Ezek az utak belső utak, és úgy tartották, addig valaki bele se fogjon átfogó világmagyarázat megalkotásába, amíg önmagát nem ismeri"

Már a görögök... a delhpoi jósda felirata volt, hogy "ismerd meg önmagadat" ... :D

Szorgalmas Gyémánt 2021.02.25. 09:26:33

@Serény Vélemény: Látod, látod. Már csak alkalmazni kellett volna. Szó és tett nem lehet kettő.
Ja hogy nem nem is érdekelt senkit. Azt viszont tudták, az Afrikában, Dél_Amerikában mesés kincsek vannak, uccu neki, pakoljuk ki.

De még csak ha ennyi lett volna. 1943-ban Churchill beszedette Bengáliából a gabonát az éhező parasztságtól, noha nem volt rá szüksége a briteknek. Milliók haltak csak ebben az egy húzásban éhen.
Ha a birteknek arra volt szükségük, hogy ők textilárut exportáljanak Indiába, egyszeűren levágták az indiai textilmunkások ujját.

Ez már az önmagát teljesen megismert európai ember vagy lesz még rosszabb is?

Serény Vélemény 2021.02.25. 09:48:24

@Szorgalmas Gyémánt: Önmagában az, hogy az ember - saját magában véve is - érték, a kereszténység által a világon szétkent (jáfet - még mindig kiterjedést jelent), zsidóknak szóló kinyilatkoztatás.
Ha ez nincs, akkor egyáltalán nem számít, hogy levágják-e bárkinek bármijét. Tehát te egy olyan mérce alkalmazását követelnéd meg az európaiaktól, amely mérce nem létezne európaiak nélkül.

Az eredeti kinyilatkoztatás pedig így szól: "Teremté tehát az Isten az embert az ő képére, Isten képére teremté őt"

Ilyen _nincs_ egy távol-keleti vallásban sem...

Wildhunt 2021.02.25. 10:58:42

Az, hogy ezek a népek a gyarmatosítás nélkül békében és harmóniában élnek baromság. A gyarmatosítás előtti történetük alapján jóval nagyobb népirtásokat követtek el, mint amiről a britek akár álmodtak.

Szorgalmas Gyémánt 2021.02.25. 11:55:43

@Serény Vélemény: "Mindenki tisztelje az élet legfőbb értékét és szentségét".

Asóka rendelete, 300 évvel Krisztus előtt.

Ahhoz, hogy valamit kritizálni tudj, imserned kell.

Szorgalmas Gyémánt 2021.02.25. 12:23:56

@Wildhunt: Természetesen votak népírtások, mondjuk Inidában inább a hódítók gyakrolták a hindukon, de ez most mindegy. A kérdés: miért mentek oda a britek? Nullára rabolni Indiát, aztán Kínát, meg a környező országokat. Ezért mentek oda. A Kelet-Indiai Társaságot már korában a brit közvélemény
egy undorító, köpedelem bandának tartott.
Szépet és jó hozk volna oda? Mészárlást, rabszolgaságot, szegénységet és betegségeket vittek be, a kincseiket meg vitték ki.
A védhetetlen véditek.

Szorgalmas Gyémánt 2021.02.25. 12:31:57

@Serény Vélemény: Amit te mutatni próbálsz, az egy közel.keleti nép egyiptomi, babiloni, meg ki tudja honnan összeszedett tudása. A Bibliában egyetlenegy olyan passzus nincs, ami más , régebi vallásokban nem lett volna fellelhető, ezt már olyan 90 éve bizonyították. Ató nagyvonalúan el is tkeintek, hogy a szövegkorpusz mekkora része utólagos betoldás.

Serény Vélemény 2021.02.25. 12:33:47

@Szorgalmas Gyémánt: Ahhoz, hogy valamiről tudjam, hogy szar, elég ha a szagát érzem. (bocs.)

Serény Vélemény 2021.02.25. 12:36:42

@Szorgalmas Gyémánt: Hm. Azt hittem Asóka pont egy százezer emberéletet követelő népirtás után lett "bűnbánó".

Szorgalmas Gyémánt 2021.02.25. 13:20:53

@Serény Vélemény: A vallási rendszerszeket leaszarozás előtt alaposan megismerem, nem pedig prekoncepciók alapján formálok róluk "véleményt"

De nem fogom a Szép és A Jó injekciózásának m hívni egy tömeggyilkos rablóbanda gyomorforgató cselekedeit.

Európa az általad most bemutaott gőgbe bukott bele. Mi vagyunk a leglegleg, jól megtanítjuk a világot, milyen is a leglegleg.

A pogány Róma pont ezt gondolta magáról. Ugyan, ezek a keresztények, ezek szarok, oda se kell menni, érződik az messziről. Csakhogy a kersztények csináltak gyerekekeket, a fejlettek meg nem. Így aztán a fejlettek szépen kipusztultak, és Róma kereszténnyé vált.

Ismerős valahonnan a jelen Európájából?

ÉS azt is számold be, hogy Indiában nncsen bosszúvágy. A muzulmán világban viszont nagyon.

Serény Vélemény 2021.02.25. 14:10:08

@Szorgalmas Gyémánt: Ugyan már, akkor ha annyira meg akarod ismerni a "vallási rendszereket", akkor miért nem Jézus Krisztust akarod megismerni?

Vagy az túl snassz?

Európé eredetileg Agénór főníciai király lánya. Akit a fehér/nem fehér szelíd bika képében megjelenő Zeusz elcsábít, aztán elragad Kréta szigetére, és ott megerőszakolja/vagy nem erőszakkal, de mindenesetre szex az van köztük, és szül három fiat Zeusznak/tól.

ÉS a vicc az az, hogy ebben tényleg benne van egész ajrópa történelme, - még Adolf Hitler is - pedig ez még a zsidó-keresztény kinyilatkoztatás előtti mitológia...

A pergamoni zeusz-oltárról a Biblia meg szimplán csak annyit mond, hogy "a sátán trónja". Ebből a keresztényeknek nem tart sokáig levonni a konzekvenciát arra vonatkozóan, hogy ha az oltár a sátán trónja, akkor aki a trónon ül -vagyis zeusz - a sátán, tehát amikor Európát Zeusz megerőszakolja/vagy nem annyira erőszakkal, de akkor gyakorlatilag a sátán teszi magáévá.

Másrészről viszont Európa neve az arámi "erev" szótőből származik/származhat, ami pedig: a lenyugvó nap, a sötétség földje, "nyugat".

Tehát ha tetszik, ha nem, az európának tulajdonított gonoszság még nem jutott a teljességére, amit meg - csak ismételni tudom -magam - te gonoszságként róvsz fel Európának, valóságban pont nem is számítana gonoszságnak az európai kultúrát és gondolkodásmódot a zsidó-keresztény kinyilatkoztatás által történő erőteljes behatás nélkül.

Szorgalmas Gyémánt 2021.02.25. 14:42:16

@Serény Vélemény: A krisztusi tanítások mahayana buddhista tanítások (szeretet és bölcsesség), zsidó kultúrális közeg számára érthető és nem bántó módon módon -vagyis elég korlátosan - kifejtve, a mahayana eszköztára nélkül.
Semmi nincs a Bibliában, mai ne máshonnan származna, ez nem csökkenti az értékét.

Nem neveztem gonosznak Európát, már Nietsche is észrevette, hogy Buddha nála 2400 évvel ezelőtt túl volt Jón és Rosszon. Európa nem győzte le a saját mohóságát, ezért gondolta, boldog úgy lesz, ha kirabolja a világot, nem győzte le a saját gyűlöletét, ezért látja a nemkeresztény világot sátáninak , és nem győzte le a saját nemtudását - ezért bocsátok meg neki. Megbocsátani másoknak, mert nem tudják, mit cselekszenek legalább 500 éve divatban volt Keleten, amikor egy esszéneus rabbi is elkezdte tanítani.

Serény Vélemény 2021.02.25. 16:03:19

@Szorgalmas Gyémánt: Még egyszer: az egész keleti vallási hókuszpókusz egy rakás szerencsétlenség, eleve a két világnézet nem összeegyeztethető, a keleti vallásokban nincs szó szeretetről, az isten(féleségeket) nem kell szeretni, és az ottani istenek sem szeretik az embert. Ha a zsidók nem játszották volna el a Templomot és a templomi istentiszteleti rendszerüket, akkor se Buddha, se a többi nem tudott volna felemelkedni, (megjegyzem még a római birodalom sem) mert még _ahhoz_ is a Templom pusztulása kellett... (A templomi kultikus rendszer a gonoszság kiteljesedését gyakorlatilag az egész földön akadályozta, ugyanúgy, ahogy a tényleges kereszténység akadályozza manapság az egyvilág megvalósulását, és az emberiség végső naaagy ökumenikus lázadását Isten ellen.)
De mindegy, te bedőltél egy europizált keleti maszlagnak, és azt hiszed, hogy van benne bármi jó is, de nincs.

Serény Vélemény 2021.02.25. 16:04:45

@Szorgalmas Gyémánt: Nietsche meg olyan szinten volt elmebeteg... amit én nem irigyelnék tőle :D

Szorgalmas Gyémánt 2021.02.25. 17:13:07

@Serény Vélemény: Röviden: semmit nem tudsz a keleti vallásokról, de elnézve, mennyire nem látod a gyarmatosítók bűneit, a kereszténységről sem sokat.A kereszténység sorsa itt Európában már régen eldőlt, ezért igyekszem elkerülni az ilyen vitákat. A döglődő oroszlánba belerúgni felesleges.
Mindensetre érdekes beszélgetés volt, én azt hittem, ez a démonok mennek beléd, ha nyújtod a tested ilyen neoprotestáns, hitgyülis sültökörség. Kiderült, hogy katolikus mainstream.

Frick László Intézet 2021.02.26. 07:36:49

@Serény Vélemény: @Szorgalmas Gyémánt:
A Földközi TengeriMedencekultúrái egymástmásoló tükörkultúrák egyiptomi EredetiKépekkel,de ők meg az asszírt másolták,az asszír tudáspedig az Indus völgyéből merített. A bosszú a majmoknális szokás,sőt,többszörösen kell valamit amajmoknál megbosszulni.

A sziget emebriségkorszaka elején szétszéledt hordáksámánjai valószínűleg nem birtak a majmokkal. Sőt, az afrikaielsőHomoSapienseknekvoltpárban-élősmagányosabb kroszakais,amikora horda laza kiscsoportjai is ritkán éskellő óvatosssággal találkoztak csoportjai

Ezek az emberpárok is fogat vicsorítva acsarogtakegymásssal.

Amajomelméletemcáfolói a HomoSapiens szelídebbségévelmagyyarázzák a fogazata tépőfogainakkisebbedését..deez a vegyesebb táplálkozásra éspont amanipulációra is visszavezethető,minek vicsorgassa a fogát,szikkassza az ajakait feleslegesen,amikor kőbunkóvalhátulróllopakodbán széjjel tudja már verni a másik majom fejét ű

Ismétlés: Ödüsszei-ék csak szórakozásbóllemészárolták egy sziget népét... A végén Ödüsszeimegsajnálta azt a pár féőrülten rohangálót,azokat márkegyeletbőlöltékle,nekóboroljanakott a volt-népük rothadó tetemeiközött,az a pár magnak már minek...

A Busz hasonlatot most a tévében is láttamvédeni.Nos,rámkellene bízni.. ha jogilag felmentem az utazóközösséget s valami fenyegetőt vagy csábítóthelyezet kilátásba,az elsőötvenleszállókap egy-egy zacs Sznájkörsz csokit,viszont NINCS JOGI FENYEGETÉS és BÁRMIT megtehetnek egymással,akkorugyanúgy vérengzenek,mint a csimpánzok,akik hogyne őrülnének meg egy azt se tudjákmiben,ami azt se tudják, hogy meddig,miért és hová.

Hakiürítek egy termet de előbb bejhelentem,hogy lehet,3-4ember,főleg a végéről,az utolsóként távozókközül,meghalhat,akkor50 embert taposnak halálra.

Vannakmajomemberek,plegy budapesti városban,Kőbányán,ismeria dzsungelt és rövidít a fekvőrendőrös lakünegyeden keresztül,devalamiértnem tud elém kerülni,akkorkihajt elémfékhatáron belülis,mertmost ezért akarta bizonyítani ügyes bennfentességét,hogy ne nyerjen?

Frick László Intézet 2021.02.26. 07:39:04

@Mata Hariette: Most látom az alanyos meg agressziós dumádat, hát ki akarjakiélni "szőrsapkásfidesznyik"-eken a beteges orbángyűlöletét,például te,aranyom.

Csak ugye nekemis ,szó nélkül lekéne nyelnem, hogy élvezés(önkielégülés) előtt le kell engem fidesz-.szőrsapósoznodmeg pestisrácosoznod.

Serény Vélemény 2021.02.26. 09:09:12

@Frick László Intézet: "az asszír tudáspedig az Indus völgyéből merített"

Ja. Asszíria fővárosa Ninive. Ninive falára pedig messziről is jól láthatóan ki volt szögezve a birodalom ellenségeinek a lenyúzott bőre.

Most ezzel akkor feldicsérted asszíriát, vagy nem igazán sikerült?
:-)

Szorgalmas Gyémánt 2021.02.26. 10:09:22

@Frick László Intézet: Gyerekkoromban sokat játsozttam a Civilization nevá straégiai játékkal. Tudod milyen idegesítő érzés, amikor valami kis szigeten ott van az ellenség egy hadteste és azok még nincsenek legyilkolva?
Vagy amikor a világhatlomtól már csak egyetlen megmaradt civilizáció választ el, valahol ott Közép-Afrikában, és nem úgy halad a lerohanása, ahogy tervezted?

Ezek az élmények eszembe jutottak, amikor, amikor először jártam a spanyol királyi palotában.

Frick László Intézet 2021.02.27. 05:32:14

@Szorgalmas Gyémánt: Én először a Schönbrunnban jártam és van ott egy nem is túlnagy szoba,akár melyik vidéki körorvosikúriában volt akkora szoba a Horthy-korszak sötét évtizedeiben. Intarziás parkettája van annak a szobánakésegészen konkrétan az akkoriMagyarország egy teljes évi adójába került.

Szorgalmas Gyémánt 2021.02.27. 08:54:49

@Frick László Intézet: Olyan hamrinc éve jártam ott, nem rémlik már. Annyi rémlik az egészből, hogy a szüelim rendesen bevásároltak a környékbeli péksüteményből és azt mjaszolgattam hazafelé úton.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2021.02.28. 15:19:52

@Szorgalmas Gyémánt: sztem Nietzsche nem nihilizmust képviselt. A nihilizmust nála az "utolsó ember" jellemzi, aki némileg rokon a Dudi által "picsaemberként" jellemzett kategóriával. N. igazából kereső volt, és a tagadása csak annak szólt, ami már halott a társadalomban.

("Mi a szeretet? Mi a teremtés? Mi a vágyakozás? Mi a csillag?" - ezeket kérdi az utolsó ember és hunyorgat. A föld akkoron kicsinynyé lőn és rajta ugrándozik az utolsó ember, a ki mindent kicsinynyé tészen. Fajtája kipusztíthatatlan, valamint a földi bolháé; az utolsó ember él legtovább.

"Föltaláltuk a boldogságot" - mondják az utolsó emberek és hunyorgatnak.

Odahagyták vala a tájékokat, a hol kemény volt az élet: mert melegség kell nékik. Szeretik még a szomszédot és hozzá dörgölőznek, mert szükségük van a melegre.

Megbetegedni és csalódni: ezt bünnek tartják; nagy vigyázva járnak-kelnek. Balgatag az, a ki még kövön vagy emberen megbotlik! Koronkint egy kevés méreg: ez kellemetes álmokat okoz. S utoljára sok mérget, kellemetes halálra valót!

Még dolgoznak, mivelhogy a dolog szórakozás. Ámde szorgoskodnak, hogy a szórakozás ne támadja meg őket. Nem szokás már elszegényedni se meggazdagodni: mind a kettő túlságosan megerőltető. Ki akar még uralkodni? Ki még engedelmeskedni? Mind a kettő túlságosan megerőltető.

Nincs pásztor és egy a nyáj! Mindenki egyet akar, mindenki egyenlő: aki máskép érez, önkéntesen bolondokházába vonúl.

"Valamikor mindenki bolond volt" - mondják a legnagyobb rókák és hunyorgatnak.

Bölcsek ők és tudói mindeneknek, a mik történtek: így hát nincs miért gúnyolódni. Még civakodnak, ámde hamarosan kibékülnek - máskülönben a harag elrontja a gyomrot.

Megvagyon apró kedvtelésük nappalra és megvagyon apró kedvtelésük éjjelre: de tiszteletben tartják az egészséget. "Föltaláltuk a boldogságot" - mondják az utolsó emberek és hunyorgatnak.)

Frick László Intézet 2021.03.01. 05:54:35

@Szorgalmas Gyémánt: Az első bezzegisztáni szagemlékeim közé tartozik a nem-kénes benzingőz mellett a pékségek illata. Az Onkel pék-és cukrász mester volt és legyintett: Nyálcsobogtató mesterséges csaliaromákat használtak szerinte a pékek.

Bezzegisztán..a Búrzsojázija Illata...nagyon meg tudott fogni,honvágyban sírtam hazafelémér Hegyeshalom után,ahogy elkezdett gyoorsítani a vonat és kinéztem a szemetes árokba. Bécsben, ha jólakartamlakni, banánt kellett ennem... az Onkel majdnemingyen szerzett a vásárcsarnokból barna pettyes kissé érett banánt. Pont az a korszakvolt,amiben még a nagyáruházakpénztárainála reklámszatyrok,a reklám golyóstollak és a reklámöngyújtók ingyen elvihetők voltak. Megérkezett a faros Ikarusz had,aMariahilferre be lehetett hajtani autóbusszalésparkolni is,nejlonkendősmagyar nénik széledtek a nagyáruházakba, fogtak egy ingyen nejlonszatyrot , szétnyitották,majd egy vastag nagyarasz nejlonszatyrot beleraktak,meg 50-10 db öngyújtót és golyóstollat. Már meg is keresték a bécsi kirándulás árát.

Frick László Intézet 2021.03.01. 06:09:31

@Szorgalmas Gyémánt: @Dinamuki:
Beszélgettünk már Nietzsché-ről.Beszélni kéne anémet szövegekmagyarra fordításáról,az Elsőnagy Könyvkiadási booooooom délelőttjén is,boldog-boldogtalannyug.gimn. tan-okmeg kivénhedt titkárnők és dizőzök is fordítottak. Ritkán-ritkán az első-kortárs fordítások a jók,és 1000-ből 998 esetben nemkell tudni oroszul, ha Gogolhelyett Gogoly-tírnak a címlapon szerzőként,akkor fel sem ismerjük a korairealizmus gyögyszemét, nyúlszarnak látni.

Soha nem tudtam "belemenni" igazán Nietsche művébe. Nagy Atilla Kristóf-onfelhorgadva ERŐVELvettem rámagamNietzsce újraolvasására,azokat a fordításokat,amikető is olvasott,munka-szerűen,kijegyzetelve

és arra jutottam, hogy ezek inkább Arthur Rimbaud prózaverseinek a sokkal szövevényesebb regény rokonai,mint filozófiai művek.

Sokkal később jutottam el oda, hogy hányás és ökrendezés nélkül,namost nekiülök és Joy Adamson tiszteletére meghallgatom az egész Rózsalovagot úgy,ahogy van.Meg mert Bartók gyerekkori kedvence és ifjúkorimintaadója is volt Richard Strauss.

Tulajdonképpen ha Gulácsy Lajosmegtanul valóban mesterien festeni ésépeszűmarad,akkor elképesztő giccseket festett volna,ahogy Csontváry is, ha KÉPES megfesteni,amit szeretett volna.

Mukival sokat vitatkoztunk ezen,én sem Wagnert,sem Nietzschét úgy,ahogy egyes túlzóan marxisták (leninistákés sztalinisták..annyira túlzóak,hogy hat kanyart vernek marxékra) ) Hogy fogalmazzam... Nietzschét nem szabad illetéktelen KEZEKbe adni.

Nemúgy,ahogy Csontváry meg Gulácsy művészetére..de valahogy az elmebaj az elméje HORIZONTJÁN bemódosít Nietzschébe ..ha Nietzsche "normális" [-> "nem luetikus-paralitikus"] kevesebb a poetika a műveiben és sokkal veszélyesebb lesz filozófiailag. Elismétlem Mukinak:Szándéka ellenére.
süti beállítások módosítása