VÁGARÉTI ELVTÁRS  Tessék elvtársnő,itt az új feladat. Vidékre kell tájolnia. Az Ellenség Országa.Ott az osztályellenség bázisa,a büdös parasztok,kulákok,a tudatlan vidéki csőcselék, piás bányászok, a vallásos barmok.

SZŐRÖS ELVTÁRSNŐ Igen.

VÁGARÉTI ELVTÁRS Magának vannak gyerekei.

SZŐRÖS ELVTÁRSNŐ Bocsánat Vágréti elvtrás...ööö...számít ez?

VÁGARÉTI ELVTÁRS Igen,ezért gondoltunk magára,elvtársnő. A gyerekek. Építse be őket valahogy a dokumentumfilmbe. Mit t'omén...vigye magával őket. Ha be tudna húzni valami kulákot,vagy klerikális barmot. Tudja, evangéliumisták*ra gondolnék inkább,nem annyira a puritánokra. Összehozni őket...(feláll) ...Így...Érti? Itt áll a feudális retrográd palimadár,és... mégis ,a "front" másik oldalán meg gyerekek,érti?

SZŐRÖS ELVTÁRSNŐ  Most már (kelletlen arcot vág)   eggeeen.

VÁGARÉTI ELVTÁRS Legyen benne jó sok templomos.A templomok rakásra vannak sötét agyakkal,ostoba, babonás birkanépséggel. Csakáll ott,tudja,ahogy szokott,az ártatlan kérdéseivel,ezek aseggek maguk tóljönnek a szokásos hülyeségeikkel.

SZŐRÖS ELVTÁRSNŐ Igen.

VÁGARÉTI ELVTÁRS...ha meg mégse:A  vágóasztal a maga kezében van,nem? (röhög)

SZŐRÖS ELVTÁRSNŐ Yep.

VÁGARÉTI ELVTÁRS A bányászok!A bányászok született bunkók és ragaszkodnak a mocskos bányáikhoz.De lemehet az olaajfinomítókhoz,biztos találott valami elhízott,kövér vallásos nyanyát,aki a klímaváltozást lehülyeségezi...és nem költ fogorvosra.

SZŐRÖS ELVTÁRSNŐ (szemét forgatja már) Ahan.

VÁGARÉTI ELVTÁRS  Nnna.Tudja ezt maga,hiszen ezért gondoltunk magára.

SZŐRÖS ELVTÁRSNŐ Igen.

VÁGARÉTI ELVTÁRS  A gyerekek! Ne feledje őket!

SZŐRÖS ELVTÁRSNŐ Jó,megoldom.

VÁGARÉTI ELVTÁRS  Térdeljen le!

SZŐRÖS ELVTÁRSNŐ Micsoda?!?

VÁGARÉTI ELVTÁRS  Amikor valami mozgolódó barmokat lát, a tetves bányászok a tetvesbányájukmiatt, vagy valami,tüntetnek.

SZŐRÖS ELVTÁRSNŐ Igen?

VÁGARÉTI ELVTÁRS  Jó,nem szólok bele,nem muszáj letérdelnie,elég, ha leteszi a hasához  a kamerát, már az is jó szög:Alulról fölfelé vegye a tokás barmokat!

SZŐRÖS ELVTÁRSNŐ (most már nehezen türtőztetie magát) Van még valami?

VÁGARÉTI ELVTÁRS  A latinók! A bázisunk,tudja,nagyon vigyázzon...

SZŐRÖS ELVTÁRSNŐ Már bocsásson meg Vágréti elvtárs,ismeri maga a porfóliómat?

VÁGARÉTI ELVTÁRS  Jaj,ne érzékenykedjen már. Le kellmenni e a kerítéshez. Legyen néptelen a kerítés,de menjenek  A Lyuk-hoz.Úgyképzeltem (képzeli) ...tudja,bóklásszanak ott ilyen szánalmat keltő rongyos alakok, várjákki,amíg eléggé soványak jönnek, a mexikóiak között rengeteg a kövér... pecázzanak,guggoljanak a betonon..bogarásszanak...egy-egy alak.

SZŐRÖS ELVTÁRSNŐ Bocsásson meg Vágréti elvtárs,de...

VÁGARÉTI ELVTÁRS  A vágóképek. Az öntelt geci "irányítja" az építkezéseket,majd Frédikénél lesz meg az anyag, a segg saját propagandavideóibólvágtuk össze.Azokat majd ne felejtse el beilleszteni.

SZŐRÖS ELVTÁRSNŐ (felpattan) Van még valami?!?  

VÁGARÉTI ELVTÁRS A feketék,ezt nefeledje. Rakásra vannakott délen a templomokban,erre vigyázzon.Többségben fehéreket vágjanak, be azokat a kövéreket.

SZŐRÖS ELVTÁRSNŐ  Szerintem az életművemben eddig is eljutottam instrukciók nélkül.

VÁGARÉTI ELVTÁRS Várjon! Ezek nem instrukciók voltak....ha érti,mire gondolok. Vészhelyzet van, nemlehet csakúgy a maga szakálláramost partizánkodnia. Ami bázisunk is állami ingyenesben "érettségizett".  Ezek a forgatókönyv sarkalatai voltak... remélem,nem kell pontosabban fogalmaznom.

SZŐRÖS ELVTÁRSNŐ Felfogtam.

VÁGARÉTI ELVTÁRS Bízunk magában.

SZŐRÖS ELVTÁRSNŐ Vettem. Akkor?

VÁGARÉTI ELVTÁRS Örültem, és találkozunk a vágószobában. Hamarosan Hálaadás...Mikor?

SZŐRÖS ELVTÁRSNŐ Húsvét után megfelel?

VÁŰGRÉTI ELVTÁRS Rendben,viszlát.

*Az evangéliumista egy olyan bélyegzés,amit a magyar agymosó belpiacon nehéz megérteni.Magyarországon a Hit Gyülikéje kivételével a vallásos barmok a gecimédia számára egyrakás alusisakos idióta,míg az amerikai jógyerekmédiában vannak a jóvallásosok,meg a rosszak,az evangéliumisták,akiket némelyiktudatlan magyar geciújságíró elfogad a fordítógéptől evangélikusnak,mint pl Donáth lelkész...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr9916406378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serény Vélemény 2021.01.28. 11:12:16

Ez zsír-cuki!

Kiegészítés: evangelical = evangéliumi.

Van a tradicionális protestantizmus, ennek a két fő ága:
- az evangélikus - lutheran, és
- a református - presbiterian.

Ezek után jön a neoprotestantizmus, mint pl az usa-ban nagyon lényeges baptisták, (Ezekből két féle van tulajdonképpen: az északi baptisták és a déliek.), a metodisták (ez wesley-ék ébredési mozgalmának a következménye, meg még néhány felekezet.
Az "evagéliumiak" egy olyan gyűjtőfogalom, amibe a dél-baptistáktól kezdve a metodisták szentlélek-keresztségét elfogadó szárnyán keresztül beletartoznak a klasszikus pünkösdiek, és az új-pünkösdiek, és az utánuk következő "új hullámos" részek is. Sőt, tulajdonképpen még a katolikus karizmatikusok is, bizonyos szempontból.

Réges-régen - mondjuk a múlt század '70-es, meg '80-as a neo-protestantizmus egyik legfőbb bástyája és támasza az USA kereszténység volt. Mostanra gyakorlatilag több ilyen evangelical keresztény él afrikában, dél-amerikában, és kínában és indiában, - mint az usa-ban. Gyakorlatilag elveszítette a kereszténységen belüli vezető szerepét az USA.

Ami csak azért nem feltétlenül jó hír az ellendrukkereknek, mert a nem USA-beli evangelical keresztények _sokkal_ ismételten mondom: sokkal olyanabbak.

Frick László Intézet 2021.01.28. 13:08:33

@Serény Vélemény: Szerinted nem jobb az ótestamentiálisak meg az evangéliumiak-felosztás? A legtöbb amerikai típusúadómegtakarításos-elkerülősfiskális show-egyház ótestamentiális keresztyénfundamentalista. Akik számára az anglikánok (presbiteriálisak) szinte pápisták voltak.

Én azt figyeltem meg, hogy a marketing & show "egyházak"-nálmeg gyülekezeteknél Jézuson kívül szinte semmi nem maradt az újszövetségi szakaszokból.És ha a nevükben van ugyan az egyház,de inkább testvériség jellegűek és "írástudók" (főleg: belemagyrázók) a tiszteleteseik.

Wildhunt 2021.01.28. 20:12:23

@Frick László Intézet: fundamentalista - liberális, vagy pre- és poszt Barth, ha filozofikus akarok lenni.

Frick László Intézet 2021.01.29. 07:09:15

@Wildhunt: Folytasd,fejtsd ki -én tudom,(vagy sejtem, hogy John a Barth?)

ide egy definíciótaposztmodernről:

Posztmodern az,amit ma már több,mint kín elolvasni. Amiből az következik, hogy nemkevés akkor posztmodern túlélte vagyis kiderült,hogy nemposztmodern.

Mi az hogy! - ha én nem vagyok már képes olvasni egykori posztmodern példaképeimet,egy mai irodalomkedvelő fiatal a tekintetét is képtelen a szövegre vetni,nemhogy befogadni.

Serény Vélemény 2021.01.29. 09:13:27

@Frick László Intézet: Ezeknek a csoportosítása szakma, nem lehet önkényesen csinálni, a hitvallásuk, meg a tanításaik lényegi súlypontjai határozzák meg, hogy hova tartoznak. És a választóvonalak nem egyenesek, és betonikusak, hanem néha képlékenyek, néha mesterségesek.

Serény Vélemény 2021.01.29. 09:16:23

@Frick László Intézet: A Déli Baptisták (Déli baptista konvencióhoz tartozó gyülekezetek) és a Pünkösdiek között például jelentős tanításbeli különbség nincs. A északi baptisták, meg a déliek között viszont nagyobb a különbség...

Wildhunt 2021.01.29. 09:58:34

@Frick László Intézet: Karl Barth, az utolsó német vallásfilozófus (szerintem). A többit leírom később, ide össze kell szednem a gondolataimat.

Frick László Intézet 2021.01.30. 06:59:31

@Wildhunt: Köszönöm,várom.

@Serény Vélemény: Sajnos ezeknéla marketingegyházaknál a szövegek nagyjábólannyira komolyan vehetők,mint a Strepsils reklámkijelentése,miszerint nincsen két egyforma torokfájás vagy a többi reklámban annyira általánosnem vagyunk egyformákésmindenkikülönbözik.

Ugyanis a tettek beszélnekéspla Strepsils reklámotkiagyalók is ugyanannak az egyformán hülyékneknézik le az embereket,mint a Változások generációja reklámokkiagyalói.

Pl az egyiküdítőgyármeghirdetett egy fluenszerversenyt azzal,hogy majd milyen olcsón lesznekolyan aranyos vixcces reklámszpotjai,végüla Coca Cola szokása szerint 80 millió dollárértstatisztákkalforgatókönyv alapján bruttó 102 forgatási meg vágásiés gyártási naponátkellett olyant csinálniuk,mintha fuenszerekküldtékvolna be.

Az egyik ötletet mutatom csak,az ostoba picsa székrőlaz ágyra ugrik ésamikor azt hitte, begyakorolta jön az,ami szerinte apoen,hogy kint egy székrőlbikiniben meg fürdősapkában ugrik a hóba egy 70 centiset.

És azt hiszed, hogy ha ezt kihozták 80 millió dollárból,akkor nem fogják éveken át nyomatni a sok hülyének?

Wildhunt 2021.01.30. 20:31:38

@Frick László Intézet: Íme.
Ahogy a 19. században a világ fejest ugrott a szekularizmusba, az egyházaknak valamilyen választ kellet adniuk arra, hogy a félműveltek legnagyobb része a tudomány eredményeit a hit alapjainak lebontására kezdte használni. Szinte nem is volt olyan tudóspalánta, aki nem azzal akarta megalapozni karrierjét, hogy bebizonyítja mennyi tévedés van pld. A Bibliában. Akkor jelentek meg az azóta is divatos hülyeségek, hogy a kereszténység teljesen hibás, mert a denevér nem is madár, például. Mivel az ószövetség írói nem kifejezetten ismerték a modern rendszertant, ezenkívül kevéssé voltak képzettek a modern biológiában, kémiában és társadalomtudományokban, ez nem is volt annyira nehéz. Mindez persze a tömegeknél a hit eróziójához vezetett, ezért erre valamit ki kellett találni. Az európai egyházak az összebékítés mellett szavaztak, ebből jött létre az ún. liberális teológia(pld. Schleiermacher munkásága). Ez leginkább kiterjesztette a reformációnak azt az eredményét hogy monden hittétel vitatható arra, hogy minden hittétel és azok bizonyítéka relatív. Szerintem ennek az iskolának elég nagy szerepe volt az erkölcsi relativizmus megerősítésében, de nem vagyok szakértő. Mindenesetre elterjedt a bibliakritika, a kritikai teológia, a liberális erkölcstan, meg sok ehhez hasonló dolog, aminek az lett a vége, hogy a teológia Agoston és aquinói Tamás szintjéről lement iszapbirkózásba. Ezt (pld. Schleiermacher) jó ötletnek tartották – egész addig, míg ki nem derült hogy a társadalom véleménye kicsit más. A kereszténység ugyanis a legtöbb embernek egy elvont szentségre való igényét elégítette/elégíti ki, amibe eléggé belerondított az, hogy a Biblia egy hamisítványokkal teli fércmű, vagy az erkölcsi tisztaság egyenlő az elmaradott tahóval (mire is emlékeztet ez…). Ezen a ponton mondta azt elég sok gyülekezet, hogy ők ezzel nem fognak kiegyezni, és megtörtént az a szakadási hullám, aminek köszönhetően a protestáns országokban hirtelen rengeteg kis egyház (ha úgy tetszik, szekta) futott fel. Az USA-ban a helyzet ismert, azt hiszem, de ugyanígy ment ez Európában protestánsabb részén is (a Babette lakomája utal erre).
Az emberi természet persze itt is megvolt, tehát a két oldal már az elején elkönyvelte egymást laposföldhivő fundamentalistának meg kárhozatra ítélt liberálisnak – ez azt hiszem eddig világos, most is ennyit látnak legtöbben az egészből. Az egyházak is ezen az alapon fogják egymást anyázni, leginkább mert a liberálisabb szemléletűek reménykednek benne, hogy kegyelmet kaphatnak attól a mindenható államtól (mostanra médiától), amelyek az európai fundamentalistákat sikeresen kivégezték.
ÉS innen jön: a törésvonal már régóta nem a liberális-fundamentalista gondolkodás. A XX. Század első harmadára ugyanis megérett egy olyan apróság, mint a külömböző szocializmusok megerősödése, és az egyházak propagandagépezetbe integrálása, avagy kvázi-államosítása. Ennek az elve az volt, hogy a világi hatalom elvárja az egyházak asszisztálását vagy legalábbis hallgatását MINDEN politikainak nevezett ügyben, cserébe pedig nyugodt életet biztosít. Itt már bőven benne vagyunk az ideológiák harcában. Az egyházak az „adjátok meg a császárnak, ami a császáré”, valamint történelmi példák (religio licita rendelet a Római birodalomból) képesek lettek volna együtt élni ezzel az egésszel, mert hirtelen a szocialista államban nem volt egészen világos a társadalomban elfoglalt helyük.
És ekkor eljött 1934 és a Barmeni Deklaráció – vagyis Karl Barth. Aki világossá tette hogy az egyház csak addig egyház míg hitvalló, ez a kötelezettsége pedig minden más társadalmi kötelezettség (megalkuvás) előtt kell álljon. Európában ez a „szekták” felszámolásához vezetett: Svédországban pld. ezért van gyakorlatilag államegyház leszbikus püspökkel. Ez után a nyiltakozat után indult elég komoly diszkreditáló hadjárat (a mai napig is) minden olyan egyház ellen, amelyik nem kér az ún. modern, világot megváltó ideológiákból. Ez óta néznek el viszont mindent azoknak az egyházaknak, akik hajlandóak az együttműködésre. Mindez persze rövidítés, egyszerűsítés. A legfrissebb magyar vonatkozása az ügynek Szalay Szilárd munkássága, aki a tettekkel és szavakkal való hitvallást akarta visszahozni mint kötelező elemet.
Köszönöm a figyelmet.

Frick László Intézet 2021.01.31. 06:28:42

@Wildhunt: Nagyon köszönöm.

Egyébként általánosiskolában,nemtudom, van-emég biosz szakkör,viszont annyira jó biológia tanárlehet,akimegkuncogtatja a gyerekeketLinnébárúttörőnek nagyon helyes rendszerén,amiben a bálna azért hal,mert halalakú.

Most viszont a világ tramp és bolzanáró alakú hülyékremeg büdösnépekre van felosztva, ahhozpedig, hogy az ember okosnak hirdesse magát,nem tanulni,hanemoldalt kell jólválasztani, tehát ha gondolkodás nélkül kinyalom Biden seggét,akkor lehetekhülye továbbra is,már az Isten semment meg az oksságom látszatától,ammmen.

Frick László Intézet 2021.01.31. 06:36:43

@Wildhunt: Emlékeztetlek,hogy a mostani netokratív zattejjistákokat éneleitőlfogva külön tárgyaltam az ateistáktól.

Széppéldám az ateistákrameg a kreacionistákra, amikor Norilszk2-ben kitalálták,hogy a szaros öregeket egymássallikvidáltatjákés a kommunistákat összezárták a különböző pravoszlávszektákból,pla bogumilokbólis összehordott emberekkel.

Azt felejtették el, hogy az ateista (tehát nem a zattejjista) szivesen beszéget a kreacionistávalés viszont. Ésmivelmind a két emberféle nemmajomnaktekintimagát annak ellenére, hogy, hogy a kreacionisták szerint az ember nemamajomtólszármazik, valamint az ateisták szerint sem származika majomtól,aki unokatestvére az embernek.

(Ebben a kérdésben én harmadikutas vagyok,amiszerint a kis majom,a Homo Sapiens újszülöttje ugyan az emberréválás esélyével születik,viszont akkor is lehet majom, ha a Harvardon 3 PHD-ja van.

Vagyis a Norilszk 2 parancsnoksága elképedve hallgatta az őrök jelentéseit,niszerint a kommunista vén szarok vállat vetneka kreaacionista vén szarokkal.

És gondolj bele,Norilszk2 parancsnokai még művelt emberekvoltak pl egy mai internetes hírportál címlaptündérjéhez vagy Kerner Zsolt ÚJSÁGÍRÓ-hoz képest. Yves Montande francia kommunista moszkvai látogatásán anyanyelvén,tolmács nélkül társalgott a SZKPKB főségeivel és feleségeikkel.

Frick László Intézet 2021.01.31. 06:43:37

@Wildhunt: Amit nem értek igazán,az az amerikai típusú pénzügyi harácsoló-adómegtakarító-és kikerülő ,egyházként bejegyzett vállalkozások retorikájában a kizárólag az Ószövetségretámaszkodás a nyilt vagy látens antiszemitizmussal.Úgy, hogy az Újszövetségből egyedül Jézust tartották meg.

A svédeket egészen sokáig nemértettem,mivelén katolikus vagyokés Németföldében minden rokonomis katolikus, nembeszéltek a reformátusokrólnekem,én meg nemérdeklődtem.

Aztán találkoztamegy magyar reformátussal és.. egy szavátnemhittemel,az a hobbija, hogy igyekszikminden reformátusba számíthatóegyházközséget végiglátogatni,ez a szocializmus idejében még jól is fizetős tevékenység volt. Az egyik fülemen beeengedtem,de azzala schwung-galmeg a másikon ki,miszerint egyre több gyülekezet esetében egy papírt talált arról, hogy ha meg akarnánézni a templom belsejét,akkor holakulcs,ha pedig reformátussal szeretne beszélni,melyiktelepülésen talála legközelebb.

Aztán esett le nekme, hogy a svédeknél az, hogy leszbika is lehet prédikátor,ebből a létszámkényszerből adódik, a végefelé kénytelenek engedményeket tenni.

Wildhunt 2021.01.31. 09:00:47

@Frick László Intézet: a katolikus egyház elég sokáig bírta. Aztán Benedek alatt megkapták rá a vadászengedélyt, Ferenc meg csinálja ugyanazt, mint a 30-as években a volkskirche. Kérdés nekik lesz-e egy Barthjuk.

Wildhunt 2021.01.31. 09:25:29

@Frick László Intézet: az egyháznak tagok kellenek. Ha nem hitvalló, újakat szerezni nem tud. Legegyszerűbben más egyházak tagjait tudja elszipkázni úgy, hogy ráerősít valamiben az aktuális tanításra. Persze egyszer elfogynak az elcsábítható tagok, ekkor zárnak be a templomok. Európában ez villámgyorsan lement állami segítséggel. Az USA-ban a politika csak 30-40 éve kezdi ezt, náluk így még kell vagy 50 év az európai szinthez, addig rengeteg pénzt és hatalmat lehet kivenni a rendszerből.

Frick László Intézet 2021.01.31. 10:21:15

@Wildhunt: AmiEurópábantörtént,az a kapitalizmus alkonyán,amikormég a liberálisok fönt voltak a politikában.

A netokrácia antikapitalista ésnemviseli az embernekmég a szagát sem.

A kapitalizmusbólörököltpolitikai rendzserbőlkihaltak a kapitalisták - meg hát a netorata amaradék kapitalistát öli,zúzza,vágja éstépi.

A liberisokkal egybe csokrozva.A netokratának nemkella szabadgondolkodóember,sőt,még a gondolkodósem.Ne gondolkodj, csak dönts.

Változz ész ésgondolkodásnélkül-arra változz,amit mutatunk, csak az az elfogadható.

Mondjukez hasonlóalakú,mint amit az "egyházak" kínálnak.

Kizárnám ezt a "lemaradás" históriát. Kétséges, hogy az USA hogyan fogadja majd,ha az egész népének is szembesülnie kella pozícióvesztéssel.Mozaikos az USA is archaikusabb társadalmi szigetekkel,amikben sokkal nagyobb és régiesebb a kohézió.

Szemben a mintakövetőésilliberális,agyatlan mozaikokkal,akiket sima reklám-propaganda eszközökkellehet fekvésben tartva "mozgósítani". Ez a lakásflújítómeg főzőés autósrófolókerépítősműsorok népe,akik fekszenek a dzsuvában,a szuvas lakásban,mikrózzáka fagyasztottkaját ésmégamotorolajat sem cseréltetik az autóban,úgysem az övék,hanema bankéésmennyi garancia van rá(semmi,az is egy duma

Wildhunt 2021.01.31. 10:49:46

@Frick László Intézet: igazad lehet. Akkor viszont már 10 évük sincs.

Frick László Intézet 2021.01.31. 14:23:26

@Wildhunt: lábjegyzet:

A kapitalizmust a szabadverseny jellemzi.

A netokráciakizárja a szabadversenyt, verseny helyett aaz erősebb megosztót használó jobb propagandista nyer,aki nagyobbat hazudik.

Ehhez már csak azt kell tudni, hogy enneka módszernek a feltalálója Dr Josef Goebbels antikapitalista volt.

Sokakat megtéveszt a netokraták antikapitalizmusa:hogy:baloldaliak lehetnének.

nem,a hipszterek afféle gyáva reakciósok,akika napra nem mennek ki a légkondis bungalowbóla gyönge hifire,az ugye korallállatkák szarta partra.

Viszont a szobában fekve verbalicce a nagyonbátrak.

Amíg csak tudni kell.

De tenni semmit.

És ha mindezt átnézed,a szabadgondolkodást kizárja,a szabadversenyt kizárja

a vitátmég annyira sem ismeri, hogy ki tudja zárni,egyszerűen törli,aki vitatnimerészeli

nemismeri a szavak jelentését vagy ami a mégrosszabb, hazudja azt, hogy ő csak moderál

Fizikaiközösséget el nem viselne -csak a virtuálisat

Ahogy mutatom: Eladja a sztartapját, ha HR osztályt kéne nyitnia.

Te, ezek a faszik rászabadulnak majd a virtuális netokratív,fizikaikiterjedés nélküli bankrendszeren át az oiropid pozíciók maradékaira...

ez tíz év? lesz?

Wildhunt 2021.01.31. 15:11:25

@Frick László Intézet: biztosan. A döglődés mindig lassú. Most a kapitalista spekulánsok kaptak egy leckét a netokratáktól (gamestop ügyben) tehát visszarúgás jön.

Frick László Intézet 2021.02.01. 06:51:06

@Wildhunt: A valóság szegényház. A medmeksz,az filmgyártás és filmes dramaturgia.

Nagyon kényelmes lenne a medmeksz ,ráadásulehhez az emberiségnek 25000 éves rutinja van,plaz ókorban egy-egy nép társadalmának az életgörbéje ritkánértmeg három generációt és így a történeteksokaságából desztillálódott az a "Biblia" aminek az un "ószövetségi része" desztillálja,általában 100-300 ugyanabból a sémábólaz egy-egy tanítópéldát,de az "özönvíz" vagy a Káin-Ábel sztori többezerszer is megesett.

A Medmeksz-ről nekem a magas önálló jövedelemszerzőképességű amerikai barátnők tízezrei jutnak az eszembe,akik ketten-ketten bérelnek egy háznak látszó tárgyat, fekszenek a tévé előtt csipszet eddegélnek fajlajtal és főzőcske, lakásfelújító,macskanevelő meg kertépítő műsorokat néznek és a konyhájuk teli van fagyasztottkajás csomagolóanyagokkal,a kert dzsuvával és hat korábbi bérlőlomjaival,még a gyep is szemetet vert föl,minden penészes és termeszrágta,

ha ééértelmiségiek,a zeneiízlésük netovábbja a Haim

rohadásnak indult és zárlatos és elképzelik,hogy jönnek valakik, három angolszász arc a 24 mexikóikkal,akik fizikailag is,szétvernekmindent ésminden új lesz,pl a drága trópusi fát belebasszák a nyers kötésgyorsítós betonba azzal,hogy ugyan el fog az rohadni 3 év alatt,de ez műsor és örüljenek az ostoba hülyepicsák [fuckinslut], hogy kamerán keresztül jót mutatnak a kókány összecsapások. Sokaka világvégéről pont ezt képzelik,atomcsapás,utána cserkésztábor,pioneerek és a vadnyugat,majd Új barázdát Szánt az eke és végül anyu ropogósra keményített kötőben föladja az asztalra azt a finomat,amineka nevérenememlékszik,mert a Granny sütötte a lakókocsiban.

Az eszük
be se jut, hogy a Vadnyugati Élethez a kislányos csiklóorgazmusról úgy-így a 30 -as éveik végére át kéne szokni a hüvelyire.

A bibliaszerelés történetének izgalmasabb hányada olyan 500 éves.

A bibliaszerelőkkorai trükkje az volt,úgy bizonyították rá a bibliára, hogy okkult hazugság, hogyú
gy csináltak,mintha a papok a szerintük buta nénikékszintjérelebutított (és egyébként hazug) bibliamagyarázata lenne az igaz. tehát egy hazudozást fogtakés bizonyították be,hogy hazudozás,majd ezt az egészet visszavetítették arra a szövegre,amiről a papok az alaphazugságot elhazudták és persze, hogy jól igazuk is lett a bibliaszerelőnek.

Namost a Voltaire -korabeli bibliaszerelők a korszaklegműveltebb emberei voltak és még ahhoz inteligensek is. Voltaire egyenesen a jezsuitáknál tanult.

De még nekemis sikerült olyan bibliaszerelgetőkkel találkoznom,akik a Foxi-Maxi-n tanulták a bibliaszerelést.

Maviszont a tudatlan zsírtahó nem néz utána,hogy a keresztelésnek a pl katolikusoknálmi a tartalmirésze,mit is jelent,ha valakit megkeresztelnekés az a keresztelés kényszeríti-ebármire a megkereszteltet. Ugyanis a "kényszerítés" kb az első áldozás oktatási szakasza előtt előtt kezdődik azzalis,hogy templombajárásra kényszerítik a kisgyermeket. Egy olyan társadaalomban,ahol a szülók 87,93%-a nem fárad semmi kényszerítéssel,hanem valamekkora kijelő,kb az okostelefontóla tabletenát a QLED HDDMXXXCWSQLKTR képernyőig,helyzi a gyerek arcát azzal, neje,lessed. Nagyjából Tom Sawyer óta tudjuk,miremenni gyerekeknél kényszerítéssel,főleg, ha a nnemtörődést laissez faire-nek meg szabadságra nevelésnek koncepcionálja meg a "szülő" .Egy 10000 lakosútelepülésen évente negyvened annyi keresztelő van,mint ahány gyülikés ésés szaporítja a gyülekezetet. Amnúgy is Sanyi lelkésztől valamiértaz egész magyar véleményformálótársadalom is fosik jobban,mint anno Loyolától.

Namost, ha a gyereket erőszakkal rávették az első áldozásra, még mindig ott áll előtte a lehetőség,hogy kistinédzserként a pubertásakorai szakaszába a jókislányszobájából kirikkantson, hogy a fasza,a gecije fog bérmálkozás előkészítő tanfolyamára járni. Hiszen a papok többsége nem engedi elővenni a bérmálkozásra felkészítőn azn okostelókát.

Wildhunt 2021.02.01. 10:46:21

@Frick László Intézet: így van. ezért tartom jobbnak a Barth féle felosztást. A hitvalló egyház fenn fog maradni, mindegy milyen címkéket aggatnak rá.

Frick László Intézet 2021.02.01. 11:10:17

@Wildhunt:
"Tudni semmi.
Tenni tudni:minden."
/Tersánszky JJ/
"Tettek beszélnek."

Nem a felosztás fog dönteni,hanem az, hogy kik képesek tenni.

A netokráciában a legfőbb szempont az, hogy kell-e valamit csinálni.Ha valami olyan,hogy tenni is kell hozzá,akkor nem kell.

Pl egy közepes tehetségűnek nagyjábólfél nap begyakorolni a tolatáshoz azt,amit aztán még egyedül,elhagyatottabb parkolóban dobozokkal gyakorolhat is.De ehhez BTENNI kell,akkor könnyebb mmegrendelni a Parkoló Asszisztenst.

Jamie angol bányászváros proletárjait próbálta rávenni,hogy 6-9 Font-ból főzzenek valamit.

"Jaime,értsd meg,én szegény vagyok,nincs pénzem főzni!" Sírt is hozzá, arra van pénze, hogy 15 Fontért hozasson készkaját vagy 10 Fontért vegyen valamit,amit felmikróz. Ja meg a drogra és piára a napi 5-30 Font.

Ezt most mérd ráaz egyházi tevékenységre.

A gyülike típusú új lélekkufár vállalkozások speciális módszerekkel kerítik egybe a gyülekezetett, modern virtuális módon is.

A "választék" másik oldalán.. mozdulni kéne tevékenykedni,közösségi formák (itt nagyon fontos, hogy a netokráciában egy rakás memigazi,pszeudo-közösség forma van)

Jézus sejthetett valamit már akkor is az értelmiségiekről.

Pl az Utolsó Vacsora egy kép és az üzenete a tevékenység,jöjjünk egymás lehhelletében egybe,mozduljunk meg,pl vegyük ezt a kenyeret vagy ezt a kelyhet és így tovább,egymás arca előtt.

A Show "egyházak" a pszichózisra gyúrnak rá és ez annyi,hogy vannak a birkák meg a vezető.

Jézus nem azt mondá, hogy bámuljatok, extázis és tesség kórusban.

nagyon fontosat mutatok meg a saját fogalmazásomban:

"Mondottam:Engedjéteek hozzám a gyermekeket.Nempedig azt, hogy a nevemben menjetek reájok!"

Tkp most az, hogy hogyan,milyen egyház kebelében meg hogy... a lényeg az, hogy a gyermekkel foglalkoznak,mesélnek neki Jézuskáról. Vagy aki abban a más vallásban van,arról másról,amit abban mesélnek a gyerekeknek.

Aztán..majd,amikor már önállóan gondolkodik,dönt.

lehet pl ateista is.

Iszonyú nehéz az atesita álláspontot tartani,rengeteg figyelmet,energiát felemészt.

De ha istentelenségben [nem]neveltem a gyermekeimet, a Jézuska rész teljesen kimaradt,miközben pl én olvastam a tanításokat és imádkoztammeg minden...

lehetne ateista is,de ahhoz is kellenének ismeretek az ideálizmusról.Milenne az,amit tagad, ha tudhatná,mi az,de nem tudja.

Akkor már, amikor a gyerekeim önállóan elkezdtek gondolkodni

(inkább hátrányban van az az eszme a gyermek lázadása szakaszában, amire a szüleje nevelte)

Ott, ahol Jézuska volt, egy lyuk van és nem is hiányzik vagy nincs is mit tagadni,annyira.

Nem tudom,mit értenék Buddhából, ha kisgyerekként nem Christkindiliznek ott nekem.

Szorgalmas Gyémánt 2021.02.01. 14:50:54

@Frick László Intézet: Buddha tanításainak egy alapos intellektuális áttekintése is óriási fejlődést hozhat az ember életébe, függetlenül a gyermekkorban kapott információktól.
Egyszer megkaptam a hagyományos tibeti bevezető tanítást Buddha életébe meg a tetteibe meg ilyesmikbe. Csak vakartam a fejem, mi ez. Nagy szerencsémnek tartom, hogy ezt nem kellett gyermekkoromban végighallgatni.

Szorgalmas Gyémánt 2021.02.01. 14:53:07

@Frick László Intézet: Légy a tettek embere a tettek hálózatán!
-Telekom 5G promó

Frick László Intézet 2021.02.01. 15:24:11

@Szorgalmas Gyémánt: "Feküdj hanyatt és add meg magad,te nemegyforma te!"
süti beállítások módosítása