Annak,hogy -12 fokos vidékihőmérséklet idején is a budapesti -7 -5 fokos utcákon éjszakáznak hajléktalanok, nagyjából negyed százada változatlanul két fő oka van. Azt hihetnénk, hogy ha ezek főokok, akkor lehet is ezekről beszélni.

2019-ig valamivel egyszerűbb volt, mert Orbán, a FIDESZ és Tarlós miatt fagytak meg a hajléktalanok az utcán.

 

Most egy kicsit bebonyolít,amikor Olyan Aranyos föntről lefeléderűs nyugalommal néz valahová és arról beszél, hogymivelpedigcsakhogy a kijárási tilalom,tehát hajléktalan embertársainkra a nép annyira nem tud odafigyelni,ő viszont megkérte a munkatársait, hogy figyeljék a kijárási tilalom miatt néptlen utcákon a kint alvó hajléktalan...

Politikai célú sajtóhisztériakeltés szempontjából a hajléktalanok az utcán nemannyira érdekesen szoktak meghalni, az egyik forma "megfagyás" a kihülés esete. Ehhez tudni kell azt, hogy a hajléktalannak a törzsvagyonán,azaz a készpénzállományán és a telefonjain kívülamásik jelentős vagyonhalmozása a paplanjai,takarói télikabátjai és dzsekijei. A IV-V. fázisúidült alkoholsita naponta többszöür is "mák" avagy makett vagyis kábult részegre issza magát, hetente előfordul, hogy ö9sszeszarja meg húgyozza magát,tehát ezek a vagyonelemei nem-hajléktalanok számára érdektelenekis,meg a hajléktalan szállásra semengedik ezeket bevinni. Az viszont egyáltalán nem ritka, hogy területbitorló haajléktalant a maagukat a terület birtokosainaakérző hajléktalanok aazzalbüntetnek, hogy amíg kábultan fekszik,elhordják róla a vagyonelemeit, koratavasztól későőszig le is vetkőztetik,mert kihűlvén meghalni lehet májusban vagy szeptemberben is. Van a hajléktalanhalálnak egy másikformája,amirőlsoha nincsen szó: belefullad a sajáthányadékába vagy rosszulméri föla "gyorsító"-t és halálbakábul. Aztán van még az agyonverés (100 agyonvert hajléktalanból 98-at más hajléktalanok vernek agyon) vagy az a speciális fulladásos halál,amit hajléktalan nők szoktak szenvedni.

a zokogástól eddig tudtam nézni,

beoltoztetettkamuhajlektalan.jpg

de kb szerintem itt vége is. Következnek a hajléktalanszállók a 75%-os kihasználtsággal,a paravánokkal elrekesztett üres helyiségek,mint rendkívüli szükségszállások, ha szüksége lenne rá azoknak,akik -20 fokban sem szeretnének ilyenekbe bemenni a 25 éve ugyanaz Két Fő (és ezek szerint titkos) VALÓDI OK miatt.

A hajléktalanság szótári elméleti főokainak levezetésében ott a jövedelem szó,aminek még áttételesen sincsen a valóságban köze a hajléktalansághoz, hiszen Budapesten nem kevés hajléktalan fejenként és naponta több pénzt összeszed,mint amennyit egy munkás a munkásosztály alsó,leszakadó rétegeiből.

Természetesen így az internetkorszakban elhatalmasodó totalitárius netokratív idiótizmus délelőttjén odakünn a valóságban 100 hajléktalanbólalig 10-12 az az ősi népviseletbe öltözött,aki mégpolitikai paláverkeltésre alkalmasan szakadtnak nézneki.

Újabban,mint akurvák,akik tüchtige sima háziasszonynaaköltöznek,a hajléktalanok isigyekeznek nemannyira feltűnni, tiszta ,rendezett dekatlonos jellegűaz outfitjük és a munkájukat,ami akukázás, nem csakúgy piszkálgatva,hanem rendesen,mintha betanított sori munka lenne, gyors, határozott és munkás mozdulatokkal végzik. Egy kínai túrista azt hiheti, hogy nálunk is úgy van,mint Pekingben, hogy a szelektív hulladékkezelés kisvállalkozóknak van kiadva. A valódi.. hiradó-és képriportalkalmatlan hajléktalan (akikmiatt nem szeretnek hajléktalan szállóramenni a hiradó és riportalkalmas "mocsárjáró" fokozató végsőfázisos alkoholisták,inkábbmeghalnak,semmint...) tehát a valódi hajléktalan sebes mozdulatokkaldolgozik,leterít egy nejlont a kukamellé,arra kiborítja a kukát,szelektálja a hulladékot,majd ami nemkell,azt szépen visszaszórja a kukába és jöhet a következő. Itt szeretném azt is megjegyezni, hogy ügyes emberek ésvállalkozók pedig ingyen munkásszállásnakhasználjáka hajléktalanszállókat,ezúton is gratulálunk azoknak aszakembereknek,akik persze kenőpénzekért falaznak ehhez.

Még ezen belül is pl a vidékről Budapestre megélhetési hajléktalannak felköltözök per definitionem ésigazándiból nem is hajléktalanok. A hajléktalansághkörüli szélhámos dumáikból szépen eléldegéló felzárkóztatéásiakkal szuilvásgonbócból etetnék meg annyit,amennyi hajléktalannak nemhogy olyan ingatlan áll a rtendelkezésére vidékena falujában városkájában,aholmeghőzhatnámagát, de még ingatlan tulajdona is van. Az a 6-8 szélhámos szét is pukkadna,ha be kéne falnia az 1781 szilvásgombócot együltében.

Az olyan típusú- és alkoholista-fázisú emberek, mint a budapesti hajléktalanságba menekülők,többen halnak meg kihűlés következtében a saját otthonukban ,mint Budapesten. Nem azért,mert mélyszegények és tüzelőre sem telik nekik, hanem még akkor is, ha lenne tüzelőjük. Egyébként is akkora-rakás szemétben élnek,amit egy télen át nemlehetne eltüzelni...  kikéne hamuzni a kályhát,de azt sem. Sőt: Az ágyban dohányzás miatt meghaltak egy része is csöves a saját szobájában... Ilyenkor szoktak vádaskodni a szájjalcsinálók megélhetésiek, hogy e szerencsétlenek jellemhibájának állítanám be ... egy szart! Csupán az alkoholizmusuk fokának a velejárója. És még az sem igaz, hogy ebből a fázisból ne lehetne őket visszasegíteni az életbe -ha az alkoholizmusukkal foglalkoznának és nem a paliravevő dumáikkal... 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr2816394166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szorgalmas Gyémánt 2021.01.19. 06:18:09

Én ezért is örülük többek között karigeri győzelmének. CRtl+F a 444 honlapján, beírom, hogy hajléktalan és találatok száma:0.

Frick László Intézet 2021.01.19. 06:59:35

@Szorgalmas Gyémánt: Megszünt a hajléktalanprobléma azt leszámítva, hogy természetesen ugyan vannak a hajléktalank,akikkel a földönfutó-nincstelenné vált Szegény a Fő A Város annyira aranyosan törődik,de azok az emberek a stadjonnyok áldozatai.

Serény Vélemény 2021.01.19. 08:14:40

@Frick László Intézet: jaa. Mostanában patkányok sincsenek. Legalábbis a virtuális újságírói térben...

Serény Vélemény 2021.01.19. 08:58:18

@Mata Hariette: Olyan ez, mint a Lánchíd és az ő felújítása jól. Lett volna 15, de Karigeri elintézte, hogy inkább mégis 18,8 legyen. De ő jófiú... :D

Szorgalmas Gyémánt 2021.01.19. 12:29:42

@Mata Hariette: Az államadósság GDP arányosan sokkal jobban áll, mint monduk 10 éve, tehát ez nagyon nem talált.
Tények következnek:

Az államadósság 2001 év végén 32440,7 millió euró volt, gdp arányosan 51.7%.

2007 év végén - a válság előtti évben, 66491,1 millió euró, gdp arányosan 65.6%.

2009 év végén már a GDP 78,2%-a volt adósság, 76515,9 millió euró értékben.

2020 első negyedévében 66,8% volt a GDP arányos adósság.

A 2008-as és a 2020-as éveket kivettem, hiszen azok válságévek voltak, a békeidőben nyújtott teljesítmény az érdekes, a 2009 év évgit azért tettem bele, hogyl ássuk, honnan vette át a fidesz (valójában ennél többről, de adok most ennyi előnyt).

Az látjuk, hogy békeidőben az egyik csapat 51.7%-ról 65.6%-ra emeli az államadósságot 5 év alatt, vagyis évi 2.78% emeli az államdóságot, másik csapat 78.2%-ról visze le 66.(%-ra 10 év alatt, vagyis évi 1.14%-kal csökkenti.

Úgyhogy a populista "unokáink is nyögni fogják" duma helyett egyszerűen nézz rá a tényekre. Sajnálom, de mind a makro, mind a mikrogazdaság sokkal jobban működik a mostani csapat vezetésével, ezm ég a wikipédián fellelhető adatok alapján is jól látható.

hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_%C3%A1llamad%C3%B3ss%C3%A1ga

Szorgalmas Gyémánt 2021.01.19. 12:30:38

@Serény Vélemény: Ez még csak a kezdet. A Lánchíd az új négyes metró.

Szorgalmas Gyémánt 2021.01.19. 12:47:32

@Serény Vélemény: Viszont vannak bicikliutak! Állítólag láttak már rajta embereket is biciklizni.

Szorgalmas Gyémánt 2021.01.19. 12:48:56

@Serény Vélemény: Ne izgulj, A fidesz lesz a hibás, meg a Tarlós. A saját tippem: 30-35 millárdba fog fájni, de legalább szarul csinálják meg.

Frick László Intézet 2021.01.20. 05:36:14

@Mata Hariette: @Szorgalmas Gyémánt: Tegnap a Retek Hiradóban simán alányaltak Olyan Aranyos trükkjének,az Alagutat meg a villamos aluljárót alagútnak mondva.

Tehát foglaljuk össze a lényeget. azelső kanyarba benne lett volna az Alagú,aLánchíd és a szaros villamos aluljáró a pesti oldalon. Azt nemtudom,mikor araszoltatok utoljára az Alagútban,de nemsokkal különb az állapota a hídénál.

Itt szeretném megjegyezni, hogy ez a hármas is a Demszky Skanzen része.

Akkor,amikor Olyan Aranyos Demszky-ék elsummanttták az akkor 500 Mrd Ft-osközlekedésfejlesztési EU támogatást,mégmessze nemennyire előrehaladott,normnálisan is felújííthatóállapotban voltez a hármasegységéskijött volna 10Mrd-bólafelújításuk és nemháborodottvolna fel az EU ha elcsippantanak rá.(Az EU azon volt felháborodva, hogy a magyar közlekedésfejlesztésre szánt keret 90%-át Budapest kapta)

Frick László Intézet 2021.01.20. 05:45:09

@Mata Hariette: Demszkynek asemmit kellett tennie Budapesten azon kívül, hogy elbnézte a haverjai fosztogatását vagy annyira naív volt, hogy nem vette észre...Demszkynekasemmittevésétrtkinyaltátok a seggét,aztán a liberális Tarlóslett a főpolgi,akitútáltak a FIDESZ-nélés Tarlós hadakozva a FIDESZ-szelegy csomómindent felújíttatott,majd megválasztottátok az Olyan Aranyost annaka tudatában, hogy ugyan alkalmatlan polgármesternek,de hátha a vidéki cigány megpukkad.

A vidéki cigánynak pont annyira lett jó az hogy Tarlós nem főpolgármester,mint nektek, csakmás szempontokból. A cigány geci nempukkadt meg,viszont sikerült az utolsóliberálist iskiiktatni a magyar politikából,aki ráadásulezt nemis bánja :D

Gratulálok,Emese,büszkék lehettek.

Most.. álljunkmár meg és beszéljünkmár komolyan,ki szerint alkalmas ez a guminő főpolgármesternek?

Arra már rá sem mutatok, hogy gyakorlatilag Miótanincsismár Régtávozott Ferenc irányítja Budapestet. A fészbúkon a hülyepicsák nyugdíjas tanárnő tagozatában vannak annyira ostobák,mint Gy.Németh néni. Ferencváros polgármesternője is vastagon teljesíti a hülyepicsa fészbúkos követelményeit.

Várjál,mertmost a te élvezésedről van szó:Azzalnyitottak tavaly decemberben,hogy elszámoltatjákésmegbasszák a FIDESZ-t. Hol tart ez az "elszámoltatás"... Ez erről hazudozó sajt' táj'-ak után?Úgy..pl..konkrétan?

Szorgalmas Gyémánt 2021.01.20. 08:33:00

@Frick László Intézet: Karácsonykor mentem az alagúton végig, igaz, nem araszolva, de az állapota elég gáz. Mondjuk engem nem zavar, felőlem Budapest ott rohad szét, ahol van. Ha a helyiek karigerire meg a többi semmittevőkre vágytak, akkor engem miért izgasson a dolog?

Serény Vélemény 2021.01.20. 11:09:40

@Frick László Intézet: Demszkáj még 2001-ben tudott egész elviselhető beszédeket mondani. Aztán már nem. Meg aztán legalább jogosítványa volt, tudott autót vezetni... :D

Dr.Koós Alajos 2021.01.20. 11:43:07

De hát hol van a civil társadalom a szolidáris és liberális Budapesten?

www.djmag.de/einzelnews/diese-berliner-nachtclubs-helfen-jetzt-obdachlosen-im-winter/

Das Astra Kulturhaus und das Bi Nuu in Friedrichshain-Kreuzberg Berlin haben dieses Jahr eine Idee aus Dortmund in die Tat umgesetzt und wollen Obdachlosen helfen, über den Winter zu kommen: Die Szene-Clubs stellen ihren Platz für Übernachtungsmöglichkeiten zur Verfügung, um die Menschen vor der Kälte zu schützen. Darüberhinaus wird auch für Abendessen und Frühstück gesorgt.

www.rbb24.de/panorama/thema/2020/coronavirus/beitraege_neu/2020/11/berlin-corona-hostels-fuer-obdachlose.htm/alt=amp.html

Erstmals beteiligen sich mit dem "Sezer Hotel" in Niederschöneweide, der "Pension Reiter" in Friedrichshain und dem "Hostel Pfefferbett" in Prenzlauer Berg drei Hotels an der Kältehilfe. Insgesamt 200 Betten stellen sie in Absprache mit der Koordinationsstelle Kältehilfe, den zuständigen Bezirken und der Senatsverwaltung zur Verfügung.

Frick László Intézet 2021.01.20. 12:19:13

@Serény Vélemény: Demszky naív volt,nem butuska. Demszky liberális volt,Karácsony pedig nyálfazék stréber. Demszky merészelt még vitatni is,Karácsony meg papagájgép. Karácsony állítólag Olyan Aranyos,szerintem Demszky olyanaranyosabb is volt.

Frick László Intézet 2021.01.20. 12:21:33

@Dr.Koós Alajos: Netokratív a szolidaritás is. A "NYugathoz felzárkózás" nem más,mint az egyszemélyes társadalmakká atomizlódás,amiben a "közösségiesség" leginkább valami netokratív mob -szerűség. Résztvettem,közösségi voltam kedden kettőtől négyig, szevasztok, pipa,enter,megvolt ez is. Szelfim van róla, hogy ott voltam én is.
süti beállítások módosítása