Európában a leginkább gatyarohasztó és szánalmas példákat a képmutató, valójában azonban semmitttevő, halogató,sunyi és aljas látszatpolitizálásra az un

"menekültpolitikában"

armemigranten.jpg

találunk.

A látszatpolitizálás lényege ugyanis nem a hazudozás. A hazudozás a politika elengedhetetlen alapszükséglete:

https://www.domradio.de/sites/default/files/styles/domradio-title/public/rettungsweste-am-strand_1.jpg?itok=HGovEqPM

Vagy hazudozik vagy ha igazat mond, akkor nem politikus.

Die Migranten in Deutschland sind im Schnitt jünger als der Rest der Bevölkerung. Quelle: Reuters

 

Tehát nem annyi a baj azzal a menekültpolitikával, amit Oirópának a "szövetséges"-e az USA diktál, hogy hazug.

A baj az, hogy a "kétféle" és "politikai irányvonal" nem több ,mint titokban egymást támasztó és fenntartó  üres dumapolitika, tartalom nélkül.

szün:Az a mai USA belpolitikai képlete: a "demokraták" és "republikánusok" látszatellentétei,a társadalom egymásnak uszítása mögött a háttérhatalomban nincsen "demkrata" vagy "republikánus" politika. Nixon óta kb egységpolitika sunnyog a háttérben.

Teljesen fölösleges belemenni egy szinopszis szerűen ezeroldalon összefoglalható problémakörbe,  ha maga a kérdés alaptalan.

https://img.zeit.de/politik/ausland/2019-08/migration-mexiko-festnahme-45-000-migrantinnen/wide__820x461__desktop

Az un "európai menekültpolitikában" van egy fázis,amit cimkéznek a "szolidaritás"-sal is,ez pedig a menekültek igazságos elosztása az EU tagállamai között.

Ezen dúl immár hatodik éve az a látszatvita,aminek a résztvevői ugyanabban érdekeltek: a politikaipiaci pozícióik megtartásában. Ebben az "ellentét"-ben alegalkalmasabb példa Merkel és Orbán ellentéte.

mellékszál:Igen érdekes, hogy amenekülthisztéria pro///kontrá-jában mind akét érdekelt örökidpkről beszél,a merkeliánusok szerint e menekültkérdés "jólkezelése" szinessé,érdekessé,újra ambíciózussá és szorgalmassá,demográfiailag pedig a 2-es ráta fölé emeli Fejlettisztánt. Az orbanoid salviniánus "ellene-mondók" szerint pedig ezzel örökre vége annak a kereszténynemzeti Oirópának,ami mióta nincsen már,ki nem szarja le a kereszténységet ma már Oirópában, még Lengyelorsztág nevezhetőefféle országnak,meg talán egy picit Olaszország.. talán Görögországban és az orthodixia területein figyelhetőekmeg a hétköznapokban vallásos emberek. Ha "kereszténység" akkor inkább az amerikai típusú pénzhalám-kalamola kamuegyházaké a jövő,amik persze nemzetállamok feletti korszerűmodern és jövőbevezető üzleti vállalkozások a néphülyítés alapjain.

https://p5.focus.de/img/fotos/origs11731558/0382818074-w441-h331-o-q75-p5/urn-newsml-dpa-com-20090101-200304-99-180879-large-4-3.jpg

Azaz: szerintem: Legföljebb még 1-2évtizedig kérdés a menekültkérdés:Ami addig tart,amíg az ingyenélet.Abban a pillanatban visszafordulnak a menekültekmilliói,ami pillanatban végetér az ingyenélet,a segélyen élés.

 

Márpedig nem hiszem  azt, hogy létezik "gazdasági forgatókönyv" 10-20millióember ingyen, segélyen eltartására Oirópában. A globális spekulalista vastagon leszarja, nemhogy a "nemzet"-ét, de a kontinensét is, nemhogy  ingyen eltartson tömegeket.

Magyarországon az Ellenzék dédelget egy Angela Merkel képet azon az alapon,miszerint Merkel opponál,szembená áll Orbánnal,ártalmas Orbánnak és majd jólelintézheti nekik Orbánt.

https://www.handelsblatt.com/images/fluechtlinge-und-migranten-kommen-im-hafen-von-piraeus-an/25077170/2-format2020.jpg

Orbán pedig eljátsza ezt a szembenállást,miközben ez az egész látszat huzavona összesen egyetlen egy kérdésselelointézhető:

 

Akarnak-e a menekültek igazságosan,a tagállamok között elosztott emberek lenni?

 

Ide bököm be, hogy az elosztást természetesen NSZK végzi:Aki menekült nem kell az NSZK-nak, az menjen és igazságos elosztás kereteiben máshová.

 

Ha Orbán valóban meg szeretné állítani Brüsszel-t, ebben a kérdésben megfoghatná.

Brüsszel szerint ugyanis a menekültnek nincsen joga válogatni, ha őt elosztották igazságosan, akkor szépen, engedelmesen álljon be a transzportba,amivel a kijelölt szolidáris tagállamba szállítják.

Ha a menekülteket megkérdezzük,miért jöttek ide,akkor egy szokásos séma szerint hazudoznak. Azt, hogy ezek az állításaik nem az igazi motívumaik, bizonyítja a Menekülteket Integráló Első Ötéves Terv "sikere" NSZK-ban. Amunkaképes "menekültek" ötöde... tizede sem dolgozik.

 

Van azonban egy kérdés,amire őszintén válaszol minden menekült,ha megkérdezik

ez a kérdés:

"Akar Ön Hungary,Poland, Czeh Repibélic, Romania, Bulgaria, Baltic States  élni? Akár pár hónapot is?"

Flüchtlinge mit Kindern auf dem Arm gehen in Mazedonien eine Straße entlang (picture alliance / dpa / EPA / Georgi Licovski)-

Még 2015-ben az egyik magyar jógyerek geciújságíró elbaszta és felis tette a kérdést az M5-ösön gyalogló "szír menekültnek" Válasza:https://c.nau.ch/i/xzemy/680/ocean-viking.jpg

"Nem szeretnék ilyen lepukkant országban élni,mint Magyarország!"

https://imgl.krone.at/scaled/2204095/v3b1151/630x356.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr7116227502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2020.10.05. 09:56:50

Írd le Deák Ferenc egyik hazugságát.
Ja, nincs?

Frick László Intézet 2020.10.06. 05:05:27

@Dinamuki: Köszönöm.Ez jólesett.

Tudtad, hogy Deák Ferenc korában a nők még nem viseltek bugyit, Semmelweis Ignác kb akkoriban őrültmeg,miközben a kézmosásramég csak az orvosok 7,48 %-a sem szokott hozzáés Kratochwill Georgina hetente ha egyszer mosta ki a segge lyukát,bár a WC papírt sem találták fölés ha esetleg egy nő valamivel többet adottmagára,akkor az alsószoknyája titokzsebébe vászon tépéseket rejtett el ilyen célra?

És valamiért a magyar nép nem ezt a Deák Ferencet nevezte apjának,hanem az egyik legsikeresebben az egész életét végighazudozó Kossuth Lajost? Aki a fiát, Ferikét annyira nem tanította meg magyarul,hogy törve beszélte,még amikor magyar képviselőnek az apja miattmegválasztották,akkor is gyöngébben beszélt magyarul,mint Széchenyi IStván 20éveskorában?

Na és Kossuth mellett még ki a Magyarok Apja? -ja, a másik jólbeszélő,a Kádár János :D

Nem akarlak elkeseríteni Muki,de Deák még egy semmi ellenpélda ahhoz képest, hogyéletemben három olyan Rigát láttam,ami szétszedés nélkül több,mint 30000 km-tment elés egy Zaporozsecet,ami 120000 km-t birt. Sajnos azonban ez a párpélda nem cáfolja meg a többi párszázezer közismert tulajdonságait.

Sajnos azonban megpiszkálva még szomorúbb igazság,hogy azok a Rigák: Riga 3-as illetve két Riga 4-es volt..

Serény Vélemény 2020.10.06. 10:20:53

Egy kis alap: a Biblia ószövetségi része nagyrészt héberül íródott, kisebbrészt a héberrel rokon, arámi nyelven.
Dániel könyvének ez a része például arámi nyelven maradt fenn/íródott:

Dániel 2.40: A negyedik birodalom pedig erős lesz, mint a vas; mert miként a vas széttör és összezúz mindent; bizony mint a vas pusztít, mind amazokat szétzúzza és elpusztítja.
41. Hogy pedig lábakat és ujjakat részint cserépből, részint vasból valónak láttál: a birodalom kétfelé oszol, de lesz benne a vasnak erejéből, amint láttad, hogy a vas elegy volt az agyagcseréppel.
42. És hogy a lába ujjai részint vas, részint cserép: az a birodalom részint erős, részint pedig törékeny lesz.
43. Hogy pedig vasat elegyülve láttál agyagcseréppel: azok emberi mag által vegyülnek össze, de egymással nem egyesülnek, minthogy a vas nem egyesül a cseréppel.

Abból, hogy a "vas elegy volt az agyagcseréppel", az hogy "elegy"

eredetiben így szól: עֲרַב vagyis: arab.

Lásd még: www.blueletterbible.org/lang/lexicon/lexicon.cfm?Strongs=H6151&t=KJV

(Az első birodalom, ami számít az arany fej: a Babiloni birodalom, a második az ezüst mell és karok a Méd-Perzsa birodalom (igen, Dareioszék), a harmadik a réz has a Nagy-Sándor féle görög-makedón birodalom) a negyedik pedig: Róma.
Csakhogy: a római birodalom nem ért véget, és két kiadása van: a korai, és a késői verzió.
Na, most az ajrópai unió az kb a római birodalom késői kiadásának az kezdete pillanatnyilag.
A dánieli leírásnál pontosabban, tömörebben és lényegre törőbben nem lehet leírni az EU-t. Gyakorlatilag _minden_ 100%-ig pontos benne. (még az arab is:-))

Frick László Intézet 2020.10.08. 04:34:32

@Serény Vélemény: Itt van pl a magyar szárba szökken kifejezés,pl ha nógrádi ember moindja,akár szaarba is szökkenik. Ennyit az arabról:D

De beszéljünk komolyan: Ez a szövegrészlet versbesszéd,azaz a fajsúlya nagy, ezt Marx vagy Engels 50-150 oldalon lett volna képes kifejteni, amit itt Dániel próféta szájába adnak

és szerintem óegyiptomi eredetű tanítás a vas elúrhodásának visszafogásáról.

Én én gondolkodásomban a vas,a kerék és a tűz túlzó alkalmazássa vezetett a rosszba. Már eleve a vas a tűz tülzó alkalmazásánaka következménye és a harciszekér kerekét vasalni kell.A kerék maga egy primitív időgép,hiszen ami útidő arányt az evolúció (nevezzük csak annak) kiszabott az emberre,azt a kerékkel harmadolod-felezed.

Ez az a lényeg,amitaz egyiptomiakban mutattam:Ismerték a [találmány]-t,de vagy egyáltalán nemalkalmazták vagy visszafogták,korlátozták az alkalmazását.

Még nem találkoztamemberrel,aki érdemben megmagyarázta volna XX-XXI.századi alapon, hogy a felsőpapság és a fáraó meg a családjamiértnemettek finomlisztből készült kenyérlepényt,miértkoptatták elevenig a fogaikat ugyanazzal a kenyérrel,amit a pyramid legalsó néptömege is evett.

Olyan linket, amiben a kibetüzés eljut a bluebett----ig..tovább semolvasok, nemhogy meg sem nyitok.

Szorgalmas Gyémánt 2020.10.08. 10:35:22

@Frick László Intézet: Na jó, de az evolúció nevezzük csak annak - kiszabott egy testet meg egy IQ-t is, amivel kereket lehet vasalni. Tehát az emberi techikát használó lénnyé válása kódolt.

Frick László Intézet 2020.10.09. 05:41:50

@Szorgalmas Gyémánt: Tulajdonképpen...errőlakerékrőleszembe jutott egy hasonlat a Homo Sapiens evolúciójára.

Niylvánvalóan van az evolúciónak egy biológiatudományilag tárgyalható "tempó"-ja.

Az "intelligens" (problémamegoldó) lény asok-sok és kétségtelenül csúcslényhez méltó zseniálismegoldása közepette egy problémáról elfeledkezik,ez az a probléma-felismerésiképesség,ami pl az öreg halász nagyravágyó feleségéből vagy a sivatagi verzióban a tevehajcsár feleségéből is hiányzik.

Amit a kerékkelúgy tudnék metaforizálni, hogy mész-mész az autóddal és egyszercsak azt látod, hogy a balelső kerék megelőz.

Ez a szituáció figyelhetőmeg pl az elektromos autó köré hazudozott marketing hiedelmekben.

vagy egyáltalán,amarketinghiedelmekben.Egy "materialista" semmibenhívő világ,amiben "Te Egyedi És Megismételhetetlen és Mindenkinél MÁsabb Vagy CSak Neked Szabd Magadra a Te Különleges És Páratlan Sajátigényeid szerint"

a 2 vagy 3 verziót.
Tehát a kínálat két esetleg háromféle variánst tartalmaz,nagyon sok esetben ezek csak a kinézetükben különböznek,a belsőlényegük ugyanaz.

Nekem az a bajom az "intrelligencia alapú" társadalommal,hogy közben az embereket leszoktatják az intelligenciához nélkülözhetetlen tevékenységekről,pl a gondolkodásról. A művelődésről is,mert nem kell művelnimagunkat, ha minden fönt van a neten,ami majd kell, arra rákeresünk.

Ha egy társadalomnak van felelős Vezetése, az mérlegel egy-egy "intelligens megoldás"-salkapcsolatban.

Van pl ez az ázsiai nomád pásztornép bölcsesség a kutya jódolgáról.
Sok a szabadideje akutyának, az a jódolga.. elkezd..unatkozni akutya és ezért "megvész".. vagyis unalmában elkezd hülyeségeket csinálni.

Azt akaromezzelmondani, hogy nyilván..van az emberi evolúciónakegy természetes biológiai léptéke-- ezt a léptékethaladta meg az ember és ezért vannak gerincbetegségei,mertehhez az elképesztően gyors fellegyenesedés + kétlábonjáráshoz a gerincnek kellene bizonyos fizikai és változatos megterhelés. Amostani emberek gerincbántalmaioka a semmittevés,a rengeteg fekvés ésülés,afizikai tevékenység hiánya,és ha elkezd csak úgy "rásportolni" azzal csak újabb lehetőségei támadnak gerincbántalmaknak. Plusz a moder táplálkozás (azaz a fagyasztottkajazabálás) ami szintén problémaforrás.

Namost.. nézd ezt a kurvára-egy intelligens embert,itt van ez a nyavajás kis probléma a gerincével ésnemképesmegoldani.. Nincs is időa fájdaalomra vegyél egy tapszt és tapaszd rá és máris táncolhatsz a lakodalomban
süti beállítások módosítása