Nicsak, kiknek beszélsz.

Tesvéremnek Hanni néninek,a szavak lovagjának

Barátaim vitatkoznak... itt megállok... a vita, vitatás, vitatkoznak, szavak akusztikája miatt, ami ma korszerű és jövőbevezető értelmezésben az agresszíó, támadás, a vitatás abúzus és a hatalom felülről lefelé terjesztése, attól függ, akár diktatúra és elnyomás eszköze is.

demokraciamegujulasa.jpg

Bátor tüntetők haláltmegvető bátorsággal szállnak szembe a rájuk az ökle fel nem emelésével a nyomását gyakorló elnyomófehérre.

Mindegy, itt a vitáról az eredeti értelmében van szó, tehát  meghányják-és vetik,ami van,forgatják, több oldalról tekintik,értékelik,felvetéseik vannak,új szemszögekből, megnézik úgy is,felpróbálják más nézőpontját, abból a fejből az annak a fejnek szolgáló lyukakon kinézve ez hogy nézki,pl ha az ember éhes vagy szomjas-hú, de hosszú lesz ez a mondat-, akkor másképpen látja,mint jóllakottan, pláne, ha túlzabáltan is.

 

Zsarnokságban nem nyitunk vitát arról, hogy zsarnokság van-e, hanem zsarnokság van és kész! Maj' mink tuggyuk és aki vitát nyitna, az a zsarnokkal van. 

Nagyjából 10 napja dübörögtem rá. Lett debi-döbi ... vagyis Debby Harry szépdejében debiheri... Jókat gúnyolódtam az Index A Lap gyáva un "újságíróin", először felfényeztették a hamis brandjüket, az Index két korszakkal ezelőtti csúcsteljesítményének régi fényéhez,pl mintha Kárpáti Márton háziasszony és műkedvelő újságirogató tudna úgy írni, ahogy Szily László írt, amikor össze is szedte magát és kedve is  volt.

 

Időközben, augusztus végén találkoztam egy vidéki "író" fiával.Ez az "író" a 90-es évek elején,az akkori újság- és könyvipari boooomban "tűnt fel" viszonylag valamibe számító orgánumokban publikált. Un "könyve" is jelent meg. Akkori szokás szerint a könyvkiadók állami támogatást pályáztak meg, rendeltek 10 fizikailag is létező példányt ebbőla "könyv"-ból, hetet leadtak az OSZK-ban, hármat meg kiadtak un "kritikusoknak", akik, ha még másik és határozottabb felszólítást is kaptak,akkor írtak "kritikát" a könyvről... a legravaszabb könyvkiadók még könyvbemutatót is tartottak. Na, valami efféle "könyve" is lett a nyomorultnak :D Sőt! Egy ritkább verzióban a kiadó vagy két tucat fizikaipéldánnyal fizette ki ezt az "író"-t,amit szétosztogatott a barátai között. Egy sportszatyornyi "létező példány"  -ez csaknem egy lépcsőfok az olyan "írók" fölé,akiknek a 10példányból ha egy se jutott.  Hogy van apád,írogat-e még. A gyerek szerint irogat. Noteszei vannak a baromnak, azokat időnként előkapja és felír valamit. Elkezdtünk beszélni a fickó írásairól. A gyereke egyébként írásból él,de nem szépíró, csak olyan emberek helyett ír, akik nem tudnak jól fogalmazni. Már "újságcikkei" is jelentek meg. Meséli, hogy újabban a barái körében fölmerült,hogy az apja,a falu közismert hülyéje egy időben irogatott, nosza, elkezdtek utána goglizni.Ezt a poent én is ismerem, csípőből le is lőttem,toljuk tovább a biciklit. A néhai "író" fia szerint a baráti kör túl bonyolultnak és szinte érthetetlenül komplikáltnak találta az apja irományait. Gyorsan megnéztük okoseszközön az első 20 találatot, csupa szabvány novella  rendes csattanókkal. Még egy Hemingway-típusú csattanó nélküli novellára se futotta a "tehetségéből" a nyomorultnak. A fiú, bár életében un "szépirodalmat" nem olvasott, azért annyira elboldogult az apja irományaival,hogy ne értse meg, mik ezekben a szövegekben az annyira bonyolultak. Röhincseltem is, önkéntelenül,mert annak idején ezt az "író" faszit valami öreg falusi nótáriusnak nézték,afféle nejlon Göre Gábornak.

 

Néhány szó arról az állami támogatásról,aminek a következtében felhígulhatott a magyar írótársadalom.Ezt az "állami támogatást" úgy hozták létre, hogy az állami támogatásért pályázó kiadóknak pályázati díjként 50000 Ft-ot kellett befizetniük. Hat kiadó pályázati díjábólkijött egykönyv támogatása ésminden tizedik pályázó ha nyert,akkor még az NKA fenntartására is esett le a maradék 50000 Ft-okból. Muchacha.

VIGYÁZAT! CAUTION! Ez a fajta támogatási rendszer a rosszkormányzás alatt is ugyanígy működött meg a jókormányzás alatt pláne.! CAUTION VIGYÁZZ!

 

 Egyszercsak leesett valami. Mint lekvártolvaj a spájzban,akkor már tör egy fél kolbászt is és közben leverte a vajlingot.

 

Miről beszélek. Hogy: NO PASARAN marad a gárda az Indexben, nem állnak ki a "kirúgott" Dull Szabolcs mögé, hanem maradnak és lényegében Tibi atyák lesznek egy valóban katolikus klérusban, színleg FIDESZ reklámszövegeket írnak a FIDESZ kutyája Index intendáns nyomása gyakorlása következtében, még össze-össze is görnyednek,mintha nyomásnak éreznék, amit a FIDESZ rájuk gyakorol , de úgy, hogy közben a FIDESZ nemzetikeresztény értékrendjének Kocsis  atya meg a Demokráciaés Dilemma Intézet adja a másikat.

 

Jó,igen,tegyük fel, hogy Kárpáti Márton & Co.képes úgy írni,mint Szily László & Co.

 

De:Kik olvassák el.Kik értik meg a csavart. Kik képesek néma_értőolvasásban leküzdeni egy két tőmondatból mindössze írásjellel lazán összetűzött összetett mondatot.Pl ezek a mondatok kérdőmondatok,amiknek az értelmetlenségét azzal jelzem, hogy a helyesírás szabályai szerint kötelező ? helyett egy-egy pont -tal tűzöm oda.

Szerintem annál nem létezhet egyszerűbben összetett mondat, ha mindössze egy pontot vesszőre cserélek s így a következő tőmondat kezdőbetűje kicsi marad.

 

Végezetül kiváncsian fellapozom a Nagy Hannibal Szótárat,mi áll benne az összetett mondatról:

 

összetett mondat - 2 vagy több mondatból ~

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr6016197122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szorgalmas Gyémánt 2020.09.11. 09:42:54

Lett volna egy réteg, aki érti. Hogy mekkora? Ezt már sosem tudjuk meg.

Frick László Intézet 2020.09.12. 05:55:17

@Szorgalmas Gyémánt: Ma már a Youtube is történelem ésa 10évvelezelőtti találataim ugyan ma is fent vannak, de igen nehéz előkeresni őket. Ráadásula cenzúraisműködik,amimég 10éveátment,azt ma leszedetetik. A korai netokrácia ősetikája szerint ha valamit moderáltál,hagyni kellett egy cimkét,miszerint vol tott ugyan valami,de eltávolítottad. Video was deleted -ennyi néha ma is felbukkanhat.

Nyilván történelemkönyveket a fasz se fog olvasni,de pl milesz a videókkal?

BVan nekem egy cimkém
a bátorlány
Nos,a bátorlány cimkéhez van egy videó,a felbérelt statiszták föl-fölaz ostromlők szerepében alépcsőn,közismert nevük a csürhe, csak a HírTV barmaipróbálták beállítani hősöknekőket,egy tágabb gyűrűben figyeltek a tüntetők ésközülükment fölalépcsőtetejéra a bátorlány,őis felismerteaz "ostrom"provokáció jellegét és ezért széttárva karjait arra kérte aprovokátorokat, hogy fejezzék be.

Na,plez a videó egyáltalán nincsen meg,kíváncsilennék a Hír TV archívumára.

Ugyanebbőlaz időszakbóla RetekKlub hiradójának is van egy élőzése:A "lovasrendőrök" a csürhét beleszorítják az Astoria felőlfeljövőkbeösszekeverés ésmindenkinek csürhe szerűábrázolhatósága szándékával, csaka riporterKruzslicz Dávid nem érti nezt és a szerepébőlkiesve elkezd ott hisztizni, hogymiért,miért csinálják ezt a rendőrök.

Természetesen ez a videó sincsen meg,sehogyan sem.
süti beállítások módosítása