Egy történet iránt ideig-órág tartható fenn az érdeklődés.

A helytelen elnevezésével média,mint vállalkozás, már az elmúlt kapitalizmusban is az érdeklődésből, mint olyanból élt meg,azonbelül is a súlyozóan uralkodó áldozat a piszkos,avéresés rémtörténetek, balesetek, tűzesetek, vízkár, Oscar. A netokrácia alapja a kattogásmarketing , annak meg az érdeklődés. Az érdeklődés alapja az inger, az ingerelhetőség, a befogadó ingerküszöbéig kell feljutni a bármivel.

A minap hazautazott szabira a Kiskörútról a Gábor-cigányok csicskáztatta 50-es évek beli görbehátú  piaci kofa anyókának, gesztenyesütögélő boszinak öltöztetett  álkoldus és valahogy egy teljesen civilnek látszó nyugdíjas néni thai elefántos vászongatyóban került a helyére, az ő története négy tenyérnyi ákombákom,amiből egy mondat ragadott meg:  felnőtt gyerekeim vannak.Azaz állítása szerint szarnak rá a gyerekei. Basznak támogatni -ahogy ezt a magyar szokás diktálja.  Hacsak nincsen kilátásban valami komolyabb örökség,mert azt méga néniéletében igyekeznek szétmarakodni az örökösök s ehhez be kell vágni öregotthonba. Amúgy a néni jóltáplált,nem is úgy kövér, ahogy a zsírpörkölt zabáló megélhetési "mélyszegény"-eink, akik ilyentájt,a beiskolázási segélyek időszakában cukrászsüteményeket szoktak reggelizni. Egyébként a poszt-szocialista országok közül-ha a volt-NDK-t azaz Ossilandot nem számolom, Magyarországon kb a duplája a nyugdíjszínvonal a pl büdösruszki nyugdíjszínvonalnak (44444 Ft),ami nagyjából megfelel a lengyelnek, de a bolgár átlagnyugdíj Ft-ba számolva 33333 körül stagnál.

Egyébként ebben a czikkely-ben Natascha Kampusch-ról akartam  írni, jól meghízott. Először csak a friss képeit nézegettem meg, amikből arra tippeltem, hogy a pénzért adott riportjaiban az őt ma is nap-mint-nap érő gyűlöletről fog panaszkodni.

Egyébként ha valaki egyszerű ám cáfolhatatlan élő bizonyítékát szeretné annak, hogy a pszichológia valamint a pszichiátria áltudomány, akkor csak nézegesse Nataschát és tanulmányozza a szabadulása utáni történetét, hiszen Nataschával a "legszuperebb" [németesen ejtve szupa/zuppaa] pszichológusok foglalkoztak.

natascha.jpg

 

Sokszor beszélgettem már erről rákbetegekkel és teherautó sofőrökkelis,mennyire nem érdeklik az embereket a történeteik. Végigharcolja valaki az osztrák,majd a szlovén Alpokat, az M7-est,kikerüli [szabály- és törvénytelenül] a dugót az M7-esenés17ó17p-kor ér be a telephelyre, holott ott lejárt a munkaidő 17ó00-kor. És a telepvezető nő, egy kiköpött Natascha Kampusch, őrjöngvefogadja a sofőrt, holagecibe járt ésmégis mit a faszt képzel, nyugodtan ágyazzon meg és feküödjön le aludni,mertmáma már őt az isten fasza se fogja leszedni, majd reggel. És ne jöjjön azzal, hogyy majd ő leszedimagát a targoncával,mert csak annyira maradt bent, hogy leszkennelje a fuvarleveleket. Kosztolányi-noteszemben 7043 sofőr-fuvarsztori van olyan apró szinező részletekkel,mint a Balkán 30km-es enyhe emelkedőjén síkjéghavas úton fel ájszteás flakonba pisálni -ami persze szintén nem fog senkit sem érdeklni.

A boldogságtól lehet búcsút venni,de az embernek a saját hőstörténetétől iszonyúan nehéz.

 

Történetek befogadásakor mindenki sajátmagából indulki. A saját helyzetébe ploattyan be a pl egy áldozat  története. Ha 2006 őszén bezzeg-amszterdami piroskirakatokból az ott dolgozó nyírségi cigány nőknek mesélem el Natascha kampuschtörténetét, vagy el sem hiszik vagy abből indulnak ki, hogy Wolfgang Přiklopil  kb mennyi időalatt vérzett volna el a leharapott fasza helyén. Példáula nőmozgalmárok szerint aprostitúcióra kényszerítés egyik pillére a fizokai erőszak és azon belülis a verés -nos ezeknek a nőmozgalmároknak aleghalványabb fingja nemlehet arról, hogy nyírségi 12-17 éves cigányy nő mit értékel verésnek,pla kézzel verés formáit, tenyérrel,ököllelnem,talán,ha könyékkel. Pl ha ők verekednek egymásközött, akkor ebben a kategóriában az ellenség arcába magas térdemeléssel, miközben aa fejét a nagyobb erőhatás végett a hosszú hajánálfogva rántja bele. Kizárt dolognak tartomazt, hogy akrém-krémje,aa legálisan bárcávalpiroskirakatban dolgozólűnyokban Natascha Kampusch történetének még akorai szakasza is legalább tettetett és megjátszott együttérzést tudna kiváltani.

Karcinóma-szarkóma történetekből is többezer van a Kosztolányi noteszemben, sétálok az utcán,amikor szembejön egy sofőr ismerős,, nagyjából lerí róla, hogy a rákmenet utolsó szakaszában jár nyegyednapos hullaszín arc és barnás szemkarimák,kóros soványság. Mi újság,mondja is, hogy rákos,májrák, hú, bazdmeg, az szór,mint az ááálatt, voltál már PET-CT-n ? Mi az a PET-CT,ismerem a családja történetét is,ősparaszt kulákcsalád a kulákfaluból, tudósok,jelentősműűűvészek és plhíres orvosprofesszormeg kevésbé híres,de orvosbárók is. "Nem tudom, bvan-e orvosismerős a családodban,depróbáldmeg kikavartatni a PET-CT a legsürgősebben!" - ennyit tudtam neki javasolni, bár szerintem akkormár volt vagy hatféle áttétje,mindenestre egy hónappal később temették.

Az ember önkéntelenül is a vidám,a jóvégű történetekbe kapaszkodik,a rákmenetekből igen kevés ilyen van a gyűjteményemben,az egyik egypicike kis zsidő nő története,ő nyilvánította magát zsidó nőnek, nekem nem tűnt föl csak úgy utólag a fekete vászonruhája a fekete kendőcskével, Bőrkerág egérkehangon kacarászta el a hosszú utat, 22éves korában volt először mellrákja és a két mellét 12 részletben reszekálták, köszönte a plasztikát,nem kérte. A huszon-és harmincas éveiben hagyományosan kezelte a betegségét,intettem, hogy ezeket a történeteket ismerem,nemtúlsokféle van, viszont a 40-es éveiben szemléletet váltott, elkezdett pasizni, valamint szabotálta a hormon-utókezelést, 47 éves korában,szó szerint idézem "sikerült felcsináltatnommagam azt se tudom,kivel" aminekkövetkeztében született egy kislánya és azóta csak kontrollra jár.A teljesen szakszerűtlen és tudománytalan véleménye szerint a terhessége és a szülés [rákérdeztem: hagyományospinásszülés, ami az ő korában szülésztudományi nonszensz] vetett véget a 15 éves rákmenetnek.

És háromolyan rákmenet történet van a gyűjteményemben, amiben arákos megtartotta sajátmagának a történetét,nemvetette magát a hír hallatára azonnal táppénzre nemlubickolt a feláborítási- és feltűnésiviszketegségében az onkológia ambulanciáján a korai Sinead O'Connor frizurájával ,a kemók után engedelmesen itta literszám a vizet és csak annyit kavart ki az orvosbáró-kapcsolatain keresztül, hogy csütörtökönként kapja a kemókat s így hétfőkön mintha-misem ment be dolgozni: "Másnapos vagy, bazki?" "Persze."

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr2216175496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

heki 2020.08.25. 14:44:42

Ez most egy szép irodalmi írás lett, eleje és vége is van, meg íve is.

Rákmenetes történetek ritkán happy ending, de ez most giccs nélküli lett.

off: Majd írok rákmenetes történeteket privátban.

Szorgalmas Gyémánt 2020.08.26. 10:26:05

A pszichológia nem nagyobb áltudomány, mint mondjuk az irodalomtudomány. A pszichológia képes bizonyos emberkeet kezelni, elérni náluk, hogy kevésbé menjenekembertársaik agyára. Boldog, elégedett, ezért kiegyensúlyozott embereket nem tud gyártani, és nem is fog tudni soha.

arnyekveto 2020.08.26. 16:17:01

Amstettenben is szar a helyzet a pincékben...

Frick László Intézet 2020.08.27. 07:20:48

@Szorgalmas Gyémánt: Tiltakozom -az irodalomtudományban vannakáltudományospasszusok,sőt,egész életművek is. Vannak azonban az irodalomtudományban valóban tudósok és nekik valóban tudományosan értékelhető munkáik. Nyilván egyes nyelvek irodalmáhoza tudományos recepcióáltudományosabb,más és szerencsésebb nyelvek esetében nem annyira jellemző az áltudományosság.

A rossz hasonlatban az is tény, hogy az un "pszichológia" gyakorlatában akár tudományosabb foszlányok is tapadhatnak... elvileg (szerintem a gyakorlatban már soha...ennekaz emberiségneka történetében legalábbis soha) de elvilegnemzárhatóki, hogy-ahogy az alkémiánakis van gyökér-köze a későbbi tudományos kémiához,hát majd lehetne egy valóban pszichológia tudomány.

Frick László Intézet 2020.08.27. 07:22:26

@arnyekveto: Felénk sok sohamár jár haza AM -es osztrák rendszámú autóval. Bár a prágai számjelűek is fel-feltűnnek

Szorgalmas Gyémánt 2020.08.27. 10:09:14

@Frick László Intézet: A pszichológia minden olyat, ami működőképesnek bizonyult, a vallásokból vette át. A modern pszichológia azt tanítja, ha boldog akarsz lenni, légy hálás, nagylelkű, megbocsátó, értékeld az életedben azt, ami van, ne félj feleslgesen és törődj a mával. Vagyis elismétli azt, amit a sámánok félmilló éve már tudtak és tanítottak. Amit hozzáadott - na az összeomlik a gyakorlait megmérettetés során. Egy drogbeteg imserősőmnek (heroin) új megküzdési és mintákat tanítottak. Évente visszaesett, pont, mint előtte, amikor egyedlü küzdött. Nem tudom, él-e még, a jómúltkor látták a csövesek között, reménytelenül lepusztult állapotban.

A Zen és a kerékpár ápolás művészete jó könyv a témában.

Szorgalmas Gyémánt 2020.08.27. 10:19:56

@Frick László Intézet: Illetve a nagy jungáriánus sztárpszichológus, Jordan Pterson elvonóba kerülése pontosan mutatja, mit ér a pszichológia a gyakorlatban. Mindensetre én nem bántam meg egy tízalkalmas terápiát, és egy online múltfeldolgozó is segített. Bizonyos helyzetkben, bizonyos embereknek tud segíteni - legalábbis átmenetileg. Meséltem már a lámám találkozását egy önismereti csoporttal?
Csupa 30+-os nőből álló cosporto volt, meghívták előadni. Az egyéni munka sorn a nők homokmandalákat építettek, ami az életüket szimbozláizálta, így próbálták jobban mgérteni belső problémáikat. A mandalákat csoportosan elemezték ki, egyiket a másik után. A szünetben, még az elemzés megkezdése előtt a legszentebb szibólumot, a lingamot rajzolt bele mandalákba, majd távozott.
Ezután mondja valaki, hogy a homokmandalán alapuló problémafeltárás nem hasznos.

Serény Vélemény 2020.08.27. 10:27:02

@Szorgalmas Gyémánt: Hú, a 30+ nők legnagyobb problémája, hogy nem szültek elég gyereket. Ha szültek volna 3-4-et, akkor nem lennének belső problémáik, és az igazi problémák leküzdése olyan erőfeszítést igényelne tőlük, ami nem adna teret a saját hülyeségük kifejlődésére!
A nők kb 99%-a úgy és arra van alkotva, hogy gyereket szüljön. Ha nem szül, akkor nem azt csinálja, amire teremtették, és már szét is van esve az élete, akármit is csinál.

Szorgalmas Gyémánt 2020.08.27. 10:35:39

@Serény Vélemény: Németországban történt, még a hetvenes években. A csoport saját gyerekszáma nulla volt. Nem is csoda, töbségük frissen diplomázott pályakezdő volt, mert a fejlett nyugat már akkor így működött.

Frick László Intézet 2020.08.28. 04:36:51

@Szorgalmas Gyémánt: A zen és a motorkerékpárápolásművészete számomra a "Kell a jó cím" kategóriája.

Természetesen az Úristen, ez a huncutkis kölyök vicces,így én aztán a jó címemmel meg is jártam.

Elovastam ezt a könyvet ésközepesnek találtam...azóta tanulmányoztam A Tan-tmélyebben is,nemtudom,ma hogy venném...Elő kéne kotorni a könyveim hekatombája alól.

Hanniis olvasta - ha jól emlékszem s neki tetszett.

Frick László Intézet 2020.08.28. 05:05:25

@Szorgalmas Gyémánt: Volt függőként időnkéntoldalról,a szemem sarkából,alátómezőm szélén meg pillantom az ördögét.

Miközben az anyagbólma már azt a minimálisat sem vagyokképes bevenni,amit még... szavam-járása-szerűen emlegetni szoktam.

Krumplibogár-méreg szerűen szüremlik föl bennem az anyag,undorodom tőle-és összefut a nyála számban.

Úgy értékelem:Lehetne olyan csapás, tragédia... valami fordulat,ami miatt visszaeshetnék.

Azon az állásponton vagyok,hogymivel... szerintem... az egyik legsikeresebben "lejött" vagyok...az alap és kötelességem, hogy bárkinek ezzelálljak,akinek csak alkalmamadódik,előadjam.

Jelentős Művész pl ugatva-csaholva,mint egy kutya esett nekem. Mi közöm hozzá,mit szólok bele.

Aminap Radics Béla története jutott az eszembe,tinédzserként nemivott,később,amikor eröltették,kihányta. Hajnóczy Péterhez hasonló rom és roncs volt 38 évesen ---

Sok küzdelem történetét ismerem. AZ egyik reménytelenút,amikorciklikus függővéválik...teljesen absztinens szakaszok között egy fél délután visszaesik,de akkor mindent bepótol.

Avédekezés egyik akadályaa sok hőstörténet,az emberek konfliktuskerülése.

Nem iszik a zenekar,aroadmanager annyi piátkötki a kateringbe, hogy ha azt a sofőröket is beleszámítva meginnák,kb 4-5 ezrelék véralkoholszintig jutnamindenki.

Látom a zenekar arcain, hogy nem kell a pia,nincsenek hozzászokva, fanyalognak,egy kupica, de egy centet szürcsikélnek. Kérdem,miért itatja őket,mondja, hogy ezt így szokta, ez egy szokás,miért,mi közöm hozzá,mit ugatok bele.

Legtöbb küzdelem valóságos börleszk,a függőmármindent elkövet az égegyadta világon,plmegházasodiukés gyerekeket csinál,megpróbál felelősapaként viselkedni,vidékreköltözikés farmotalapít (Elvis Presleyegyikkisérlete...)nehéz fizikaimunka,sport,edzés,kihajtjamagát,a félmaratoni távig felküzdi... auztán féldélután visszaesik. Otthon nemiszik,deA Szituációban ( hétvégenként feketén dolgozó csőszerelőbrigádban...az őszi turnén... ...meglátogatja idültalkoholista szüleit,akik tönretettékaz életét,deakikhez mégis ragaszkodik... régi művésztárs... Az Ördög pl azt etette be vele, hogy a művészetéhez ez kell,a bátorságát összeszedni,pl pornószínésznő és másképpen nem megy.

Üstökös,a zenekar imádja (majd,amikor meghal,nemislesznek képesek többé más embert kisérni...) ,amikorkérdezik,miért nézik-szenlélik ezt,vonogatjákegyügyümosollyala vállaikat,ez a természete,ő ilyen,nem szólhatnak bele,nemakarnakcirkuszt,általában nincs is probléma,na jó, egyre több a botrány,deők így szeretik,nagyon ügyesen hány bele a nejlonszatyorba.

A legborzalmasabb látvány a Magyar Frenk Czápa ... egy géniusz... Már nem tud a tudata belső felével berúgniigazán,miközben akorpusz külső,látható fele egyre kevésbé bírja.A józanon maradt fél dróton rángatja a részeget, száj, nyíljálmeg,torok, gyöjjék belőled a hang, ajakak artikuláljatok,egészen szépen nótázik,gyerekkoromban a részeges bácsik,ahogy hazafelé danolásztak, bennük egy nótaénekes veszett el... Összepisálja magát a szinpadon,egyszerűen beereszti a pisát, bárkifelé,amire koncentrálni tud,A Műsor színvonalas.

Mint köz-nem-tudomású,A Bandi Bácsinak apja ez a Feri bácsi és Bandi bácsimármajdnemott tart,mint az apja,még párévés össze fogja magátpisálni a szinpadon,illetve részterületeken már most abban az értetlen fázisában van,amilyen értetlenek csak ezeka kettéhasadt tudatú,a belső felükkel színjózannakmaradóIV.fázisú idült alkoholisták tudnak.

Feri bácsi a tiszta, jóminőségűpálinkára esküszik, ami azt jelenti, hogy ha a művésznevén szólítják azzal, hogy igyon velük, akkor is elutasítja ha az Alkohol Hét Ördöge ül a nyakában és parancsolja, hogy IGYÁIGYÁIGYÁÁÁ ...Én magamláttam, hogy a közönségre köszöntötteaz idegen,tehát veszélyes pálinkát,majd "bedöntötte a gallér mnögé" s aztán leguggolt s mintha lettené csak az üreskupicást,kiöntötte. Pedig A Hívás fázisában volt.

Bandi bácsi technikája a borivás,a tiszta, jó,minőségi (saját termelésű) bor ivása és szódával.

Vége a koncertnek,a két gyerek utasítja az egyik sofőrt, hogy külön autóvalazonnalvigyék haza az apjukat, a bepisált részeget.

Aki hátrahalloázott a backstage-be,deő egy percíz ember,mint Frank Zappa volt,egy mérnök ember, ezértőnem csinál olyant, hogy otthagya a szaharrajhahhaháját, utasítja a saját ródját, hogy amit rókázott, takarítsa fel.

A sírás határán voltam,egy fényes elme,a Magyar Frenk Czápa, az ismeretlen jazzy szaxofonos...

Az embertalán akkor,amikormég az alkoholista a 2-3.fázisban van,ésa vodkát narancslébe önti,mint a neuraszténisá kismamák a gyesszindróma idején... az Ördög azt hazudja neki, hogy különben képtelen lenne fölmenni a szinpadra és előadni... A borivást elutasítja azzal, hogy a bor rossz,ennek az oka az aképtelen szituáció,amiben a magyar vagy az izraeli gazdaság is iskolapélda. Csak a magyar ésizraeli gazdaságesetében a magas árszínvonalhoz képest a ráfizetés,főleg a túristaiparban.

A magyar borászatban meg az, hogy túltermelés van kiváűllómunőségű borszőlőből, ennek ellenére a borok zöme hamis pancs

Szorgalmas Gyémánt 2020.08.28. 08:18:07

@Frick László Intézet: A cím tényleg beugrató, az a regény nem a zenről szól. A pszichiátriai kezelés miatt hoztam fel - úgy menekült ki az intézetből, hogy szépen azt hazudta, amit hallani akartak. A papírjaiban az állt, eredményes volt a pszichiátriaia kezelése. Csupa ilyen "eredményből" áll a pszichiátria jelenlegi tudása is.

Szorgalmas Gyémánt 2020.08.28. 08:51:18

@Frick László Intézet: Egyébként a Dharma irányadó véleménye mindenféle tudatmódosító szerhez: fern bleiben. Ezt az alkolhista népek, mint a (tibeti, mongol vagy a magyar) kedvéért úgy módosították, töményet semmiképpen, a gyakorlás elején igyál egy sört péntek este, ha annyira akarsz, de kerüld a mattrészeg állapotot. Utána válassz: komolyan veszed és nem iszol, nem veszed komolyan és iszol - kérdés persze, akkor minek ez az egész. Ezt az átmeneti, megengedő állapotot szokták félreérteni azok, akik félre akarják.

Frick László Intézet 2020.08.29. 04:42:43

@Szorgalmas Gyémánt:
Pszichológia:Még nem találkoztam a tudomány olyan művelőjével,aki annyira tudott hinni benne,mint A kis Valentino c.film pincérei a Velencei tónál a tófénnyel villózó mennyezet alatt.Odaáll éspl azt találja ki, hogy "extra szendvics" fizess.

Egy pszichiáter orvost láttam egyszer dolgozni,személyes érzelmeket voltképes kelteni benne egy lány,egy 16 éves súlyosan fóbiáslány,arra azértösszeszedte magát ésegy szerkezetlakatos lelkesedésévelesett neki, hogy a lányt valahogy összeszedje éskivakarja.

Alkohol:Amongoloidoknak van valami a májuk azon funkciójával,ami az alkohol -> cukorvonalért felelős. Azt lebontja. A "tömény" amongoloid fogalomkörben 20-22%-os. A "nemtömény" az erjesztett tej 2-2,5%-os. Kínában a cukorbajra általánosan2-3%-os ecetféléket fogyasztanak,megelőzésre vagy ha már baj van. Nagyon egészségesek ezek az ecetek.

A mongoloidban az alkohol heroin-szerű azonnali függést okozhat. Kínában az elmúlt 10évben berobbant a szőlőtermesztés -holott bort inni társaságban szinte sértés, sznobság.Jelentős műűűűvészek,fennkölt emberek isznak csak bort. Amongoloidok nagyon bátor emberek -még az oroszokat is kihívják vodkaivásban.Hát akkor amagyarokat pálinkaivásban -semmi esélyük nincsen, Kína birodalmi bajnoka két deci magyar pálinkától elesik. Azonban három cent (ez kb a kínaiaknál az orosz Szto Gram ) pin-gyo bedobásával az eszét veszteni... de csak látszik. Ez meg pl a vitéz magyarokat téveszti meg. Ezt Julianus baráték semértették,pl egy mongoloid főember nagyjábólannyira révedt föl eszméletlenrészegségéből, hogy igyon valamit,amitől az eszméletét veszíti.. az anyja gyakorolta a valóságban a hatalmat, aki gyakran még ülni és beszélni is tudott,mindenesetre kilesni a fejébőlés a kezeivel inteni. Szóval semmi esélye nem volt a jurtaforradalomnak,mert a Nagy Anya egy intésére a biztonság kedvéért a lázadó tágabb köreit is lemészárolták.

Vagyis a kínai menedzserek,akik a kis-székes éttermecskében egy ritka jóüzlet sikerét ünneplik, nagyjából 0,9-1,2 dl pin-gyo mélységében már pocsolyarészegek és rendelnek egy rekesz sört... amit... hogy számoljakát magyarra,mintha egy négyzetméter sört rendelne egy magyar. Három négyzetdeciméter pálinkához. Akínai vendéglátásról nem akarok most beszélni,nagyjábóla vírusok elleni vakcinák fejlesztésisebességével tudnám szemléltetni,mínusz az oiropid bürokratikus agyonszabályozizmus. A felszolgálókihozza a kért italokat,kibont nekik egy-egy sört és azzal a nyolc és fél perce tartó orgiának vége is, az ünneplők fejei amellkasokra buknak és bugyboréklni kezdenek. Az a főnök,aki int,vége az ünneplésnek,irány haza sihta,éjfél van és ötkor kelés, hogy hatra kezdhessenek. Jó, jön a felszolgáló a számlával,ami két sört tartalmaz. Ja, elfelejtettem, hogy közben amit lehetett, az aljzatbetonhoz vagdaltak az asztalukról, tehát amikor távoznak, tekitélyes bankjegyet dob az asztalra a főnök, beszélni ugyan nem képes,de az ujjaival jelzi, hogy ne tekintsék borravalónak (az ugyanis sértés lenne, magyar fordításban: "Jó,jó ez a kis üzlet,de vannak hiányosságai,ennyi pénzzelszeretnék hozzájárulni a fejlesztéséhez..."... nem azt mondom, hogy 2020-ban az oiropiodizálódásnakköszönhetően ez..lehet... már csak a vendéglátóegységek 97%-ra lehet igaz,deKínában minden ISZONYTATÓgyorsan változik és kétéve még 98%-ukra is igaz lehetett...)

Nem tudom mi lesz , ha majd amongoloidok 87,53% fog már legalább a közép-felsőközéposztályhoz tartozni annyira, hogy azzal havonta már akár 4 szabadnap is járhat és a napi munkaidőezen rétegek számára a napi 12 óra alá csökken,mondjuk 11 órára...akkor lehet, hogy egy kínai alkoholista is vedel mármajd annyit,mint egy tibeti.
süti beállítások módosítása