Aztán lapoztak az ATV mesterkonyháján azzal, hogy a "Mit üzen Minszka magyar ellenzék"-nek c. borzolást követően basszák már a vidéki cigányt a milliárdos, USD-ben , fegyverzetre költekezéssel.

OKOSTOJÁS Főnök! Az USA szövetségesei vagyunk. Mi lesz, ha valamelyik vendég olvasta Magyari Péter korszaknyitó "cikk"-ét a 444-en a Közös Európai Hadsereg szükségességéről, természetesen amerikai fegyverzettel amire amerikai hiteleket venne föl Oirópa.

DR S.SZILÁRD Majd egy színházigazgatót hívunk meg,a másik tökfejjel pedig megbeszéljük, hogy ki ne kottyansa, hogy szövetségi érdek Dollár-t küölteni USA "fegyverzet"-re.

OKOSTOJÁS A mennyi lélegeztetőgépet lehetne venni 1Milliárd Dollár-ból, különösen így a járvány második szakasza előtt?

DR S. SZILÁRD Jöhet,de ne a szinházigazgató mondja már, attól nem lenne annyira hiteles.

https://m.blog.hu/da/danubeinstitute/image/eu_hadsereg.jpg

Ha az európai nemzetek a hadsereg tekintetében is feladják a szuverenitásukat, akkor semmi sem fogja megállítani az Európai Uniót, hogy az euroszkeptikusok által rettegett centralizált államot megvalósítsák – írja Bill Wirtz az American Conservative magazinban megjelent véleménycikkében.

idézet és kép  forrása

lábjegyzet: Eredetileg Magyari Péter korszaknyitó 2017. június 27-i  444.hu-s cikkéből szerettem volna idézni,elvégre ő az eurológus meg az amerikonológus,de ééééérdekesmódon igen nehézkes előtalálni a cikket,most meg már a disznók a vályukkal pilinckáznak.

9 komment

Címkék: magyarszar

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr5016139214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szorgalmas Gyémánt 2020.08.14. 08:37:02

Stratégia nélküli átgondolatlan pénzszórás - ez a magyar tisztek véleménye a Zrínyiről.

Serény Vélemény 2020.08.14. 10:21:19

@Szorgalmas Gyémánt: A stratégia ebben az esetben nyilvánvaló, a lényeg, hogy ha fizetünk mint a katonatiszt
-> akkor a szállító ország sok-sok munkavállalójának biztosítunk munkát,
-> és ezen keresztül politikusainak további esélyt a megválasztásra,
-> és méginkább gigatőkés csoportoknak giga profitot.

A szabad világ szabadsága az, hogy a szabad világhoz tartozó nemzetként arra költöd a pénzedet, amire szabad...

Szorgalmas Gyémánt 2020.08.14. 10:28:14

@Serény Vélemény: Igen, csak ebből a pénzől már akár ütőképes hadsereget is létre lehetett volna hozni. De ez láthatóan nem cél - egyébként sehol Európában. Szóval önálló európai haderő nem lesz ebből , az is lehet, hogy ez az egyik rejtett cél.

Serény Vélemény 2020.08.14. 11:44:46

@Szorgalmas Gyémánt: Ütőképes hadsereghez nem pénz kell, hanem ember.
Az meg nincs.
Ne vicceljünk már, az afgán tálibok és közvetlen jogelődeik a mudzsahedinek ütőképes haderőt tudtak kiállítani?
Az oroszok ezerrel ütőképesebbek voltak, és mégis a rövidebbet húzták.
Az amerikaiak tízezerszer voltak ütőképesebbek, és mégis a rövidebbet húzzák.

Frick László Intézet 2020.08.14. 12:29:56

@Szorgalmas Gyémánt: @Serény Vélemény: A Kornstein bácsi maga megmondta: Csak háborús helyzetben ne kelljen ezeket az eszközöket beszerezni. Mitmondtak a Zrínyi-sek.Ugyan.Miot mondott Koller dandárparancsnok arca, alig volt képes röhögés nélkülkörbeírbiu, a kis helikopterek sokcélú semmirevalóságát.

Szó sincsen itt hadügyről, ez külügyi és szövetségi-politikaitéma,kell a pénz az USÁ-nak.

Nézzétekmeg a szakcikkeket,Magyarország mennyire keveset költ GDP arányosan fegyverkezésre,miközben a büdösruszkik és a büdöskínaiak hány százalékát annak a GDP-jüknek, aminek a harmadátKína letagadja,Oroszországban meg statisztikázhatatlanul a maffia állítja elő svarcban..

Nézzetek ennek a tokás ostobapicsának az arcába: Tudomány és technika rovat, index
m.blog.hu/du/dudenbuch/image/gabi.jpg

Frick László Intézet 2020.08.14. 12:55:24

@Serény Vélemény: Nincs ember? Mit szóljanak akkor a Bundeswehrnél, Bezzegisztánban már a katonai szolgálat is Dreckig Dzschob.

Szorgalmas Gyémánt 2020.08.14. 13:06:48

@Frick László Intézet: Attól függetlenül én több dühöngő tiszttel is beszéltem, akik szintén pontosan tudják: miről szól ez. De ennyi pénzből valami értelmeset is lehetne venni.

Serény Vélemény 2020.08.14. 15:29:13

@Szorgalmas Gyémánt: Pl. mit? (Mármint milyen értelmeset lehet venni?)

Frick László Intézet 2020.08.15. 04:45:46

@Szorgalmas Gyémánt: @Serény Vélemény:
Bármnilyen fegyverre vagy fegyverkezésre kiadottpénz értelmetlen költésa XXI.században. Mint már többszörmutattam: Az USA politikája jellegzetesen XX.századi válaszokat ad XXI.századi kérdésekre. Nyilvánvaló ötlete az USA háttérhatalmánaka válságból valókilábalásra az, hogy "megint megsegíti Oirópát, hiszen ez kétszer is hűde bevált" Azt is mutattam,hogy az ötlet fénypontja a valóban faszán összejött Arab Tavasz volt.

Különösen mókása tény, hogy az USA elnöke,de főleg a külügyminisztere vett részt a több,mint képpólusú, tehát a 3+n pólusú XXI.századi Globális Világgazdaság beindításában.

Vagyis a kapitalizmus leölésében.

Vagy: Ha tetszik,a kapitalizmus meghalt és telhetetlen önfaló zombiként Vóking Díd-ez.

Mindegy.

Alényeg az, hogy a maiamerikai-és azzal,mert szövetségesei az USÁ-nak,az oiropolitika,meg a világgazdasága és a valóság,azok jól elszakadtak egymástól.

Volt már ilyen: 1939-ben az un Antant Hatalmak elképzelései Európáról...a náci Németországról,a kumuninystákrú...A Szovjetúnióról..és egyáltalán... 1939-ben,azaz 81 évvel ezelőtt a Szovjetúnió és a Náci Birodalom paktumban,kiegyezésben állt egymással,miközben az angolszászokabba a hitbe ringatták magukat, hogy a nácikmajd jólfelszámolják nekik a Szovjetúniót. Japánt szerintem számításba se vették ,miközben Nanking hullagázfelhői még jóformán el sem ültek...

Van a jellegzets amerikai ellenségképgyártás,amineka ritmusa:
A Szovjetúnió,miután meglepő módon valóban a Szovjetúnió sorsára tudott jutni, 1991-ben kiesett az ellenségképből s hirtelemjében amásodik legveszélyesebbek, az akkormég szövetséges Izrael, az akkor még talán létezo "zsidó befolyás" ... fhuuu,de kellemetlen volt ezt így leírnom,de muszáj,megkerülhetetlen, gyorsan rámutatok ennek a jellegzetes politikaiképletnek az utolsómohikánjára,Bernie Sanders-re... vagy a Bloomberg-re... Hirtelemamuzulmánok lettek az ellenségkép,majd amikor az idültalkoholista Jelcint sikerült Oroszországban picsán rúgni... A pedig az USÁ-ban annyira ünnepelt "orosz csőd" után feljött az orosz középosztály...nem tudom,kit meglepőmódon Oroszország talpraállt,meghagyva az iszlámterrorizmus ellenségképét egy szovjetúnióalakú oroszország -ot festettek a falra... Miközben Kínában a másolóskorszak kezdett átfordulni az innovatívra...

2000-rejócskán elszakadt egymástóla gazdasági gyakorlat meg a politikai elmélet. Pedig gyakran előfordult,hogy a Holiday Inn szállodalánc akkor még mindössze 7 pekingi hoteljében az amerikai politikameg az amerikai gazdaság munkásai együtt reggelizték az amerikaireggelit, kortyován hozzá az amerikaikávét......annyira nem volt nehéz a nemamerikai fehéreket fölismerniük,azok voltak,akik eszpresszókávét szerettek volna .. és amerika derék pogárai hátrdőlve-nassolgatván az európai műsütiket a műlekvárós toast-műkenyerekkelnézdegélték a sok ökör,segghülye,kulinak való agyatlan barom sárgát,akikmár ebédeltek szerintük a leveses pultnál ...úgy voltak vele, hogy a gyarmat állatfajták biztos másidőzónábólérkeztek,azér' ebédenek hajnali 10-kor.

Nem,nem fogtak gyanut a Pekingi Olimpia évében sem még a politikusok,pedig megkérdezhették volna az amerikaigazdaságkiküldöttjeit,hogy mit a faszt zabálnak hajnali 10-kor ebédneklátszótmár,mi ehető annálaleveses pultnál... mert2008-raa gazdaság embereinek a 2-3%-a már átállt a reggeli leveskultúrára.

Éppen most néztem meg a Hsziao Mi (helytelenül Sao Mi) óriásvállalat történetét.A konszern a szokáésos mezőgazdaságikommunákra jellemzó nevet vette föl,mintha plegy hasonlómagyar infotech a Bózakalás vagy az Egyetértésnevet választaná vagy a Dobó katicát vagy a Hámán Kató -t.

És az amerikai politikusoknak az sem tűnt fel, hogy a Holiday Inn szállodalánc csak terjeszkedik és terjeszkedik, aztán az sem, hogy 2011-re szinte megszűmikakerékpározásPekingben,majd az sem, hogy a mi BuBi-nkhoz hasonló bérelhetőbiciklikből terjed el a városban vagy 100000.. vagy hogy esténként néger buziprostik szóligatják le őket a kommunista metropoliszban.

Amimegfejthetetlen titok a számomra: rendben van, hogy a mai amerikai politikacsinlókmeg politikusok tök tudatlanok és húlyék a Globális Világgazdaságműködéséről,de hogy lehet az.. hogy.. az amerikai,az nemolyan,mint a magyar,akimég lélegzetet sem vesz,nemhogy hangot kiejtsen, ha nemzettársával lép egy liftbe... Egyszerűen neméletszerűa számomra az, hogy mondjuk egy buzi politikusmeglát egy bármilyen buzi amerikait és az a buzi történetesen a gazdaságkiküldöttje,hogy nemjönnek össze egy kis dugásra-szopásra éskétmenet közöttcigizvén-viszkizvén a gazdaság embere nem kottyant ki pár titkot a kapitalizmus haláláról vagy pla kínai gazdaság néhány olyan apróeltéréséről,amirőla Financial Times-nak vagy a Bloombergnek fingja sincsen.Még ma sem.

Elképzeéemmagam előt az idén-tavaszi hong kongi szállodai jeleneteket,az amerikai üzletemberek állják a sort alevesespultnál,és bámulják, hogy mit bámulnak apolitikaikiküldöttek,akik maszkot és védőfelszereléseket jöttek vásárolni
süti beállítások módosítása