Ha a tőke és a fasizmus nácizmus jegyesek,akkor a populizmus és a demagógia házaspár az összeszokott kategóriából,mindig csak egyféleképpen,de azt képtelenek megúnni, a nagykifli rápaskol a kiskili fartekéjére oldalt és akkor a kiskifli kiskiflibe kucorodik és a felső fartekéjét felemeli, a nagykifli pedig fogja és benyálazza a vonóját,mert kinyalni mármióta nincsen gusztusa.

 

Semmi előjáték nélkül azonnal belevágnak:

Az összekötő kapocs ugyanis a népszerűség.

 

Ha a más rétje zöldebb tud lenni az optikai rövidülés illúziója okán, akkor a más populizmusa azért a populizmus maga,mert a saját szagunkat megszoktuk és nem éri föl már az ingerküszöbünket.

Az amerikai zavargások egy népszerű  jóoldali, politikailag megfelelő interpretációban az Amerikai Nép ideológiailag fejlettebb hányadának a válasza Trumppopulizmusára és ezzelegyben a remény a demokratizálódás folyamatainakmegújulására is. Páréve még az internetes újságírásban is népszerűötlet volt a publicisztikainak szánt szöveg elfogadtatására egy bekezdést befűzni Bayer Zsoltról -ma ez vagy a szobordöntögetés pozitív hatásait taglalni a deokratizálódási folyamatban, vagy rámutatni arra, hogy a populista állásponttal szemben a zavargásokmiatt nemnőtt a fertőzöttség vagy pedig a zavargásoknak már Európában a demkráciáért tünteetés szerű megjelenése,különösen, ha sikerüla tüntetések országában a vezetőt egy kicsit orbán alakúnakábrázolva áthallásosá is tenni a szöveget. Ha az ember a CEU-n phd-zik,esélye nincsen arra, hogy nepublikálhassaaz egyébkéntátstilizált vizsgadolgozatát,amit 10amerikai és európai jógyerekmagazinból kopipasztázott össze.

nyalfazekgelygoastreber2020-07-13_azonnali.jpg

Valamint:Igen népszerű a Jók és Igazakközött az az antidemagóg tézis,miszerint az afroamerikai középosztály vallásos = buta része Trump bázisa és az ideológiailag fejlettebb városi környezetből való = okos afroamerikaiak fellépése eltántoríthatja Trumptólezt a bázist.  Vajjon az olasz jógyerekmagazinokban nyelvileg hogy tudnak kijönni ebből?

A netokráciában pedig a minden a népszerűség,a konfrontáció kerülése, a vitatás az támadás és agresszió, a vitát, ahogy az éneket vagy a rajztot és máskészségtárgyakat is,ellógják az iskolákban. Senki nemengedheti meg magának  a népszerűtlenséget a netokráciában, a népszerűlátogatottsági adatai a piacképesek, a népszerűt lájkolják és a dislike bevezetése csakmélyítette ezt a kátyut. Igen, van a népszerűségnek egy speciális változata,amikor valaki már annyira gusztustalan vagy hülye, hogy a látogatottsági adatai azért piacképesek.

A netokratív pornónak volt egy korai korszakapéldául,amikor a feminista pornóellenes aktivisták, ahogy tüzettűzzel islehetséges oltani,undorítónak gondolt pornókkal harcoltak a korai megosztókon a kakipornó kategóriában - illusztrációs link nemlesz,mert a cenzúra fokozódása kezdeték az állatosmeg a gyerekpornóval együtt ment a lecsóba, a Deep Web akkor talán még csak 2-3 galaxisának valamelyikébe a kakipornó. 

 

A népszerűség változik,mint kategória.

 

A Globális Spekulalizmus időléptéke kezdi fölvenni a Kínai Tempót, ami 2-4 év.

Pekingből 2év alatt lett Biciklis Város.

2014-ben igen kevés,ami BuBi-nkhoz hasonlóbicikliken biciklizőtlehetett csak látni, 2016-ban sok-sok fixpontrólbérelhetőmajd ilyenre visszaadható biciklivelbizikliztek és 2018-ban olyant csináltak,amit a "Karácsony Gergely" nevével fémjelzett tanácsadói team 2019/20 körül ötletelt,miszerint pl sávokat kellelbenni a bicikliknekmeg az autóktólparkolósávokat és átadni a bicikliknek. A kis, Tom Wolfe-i Elhanyagolhatókülönbség a "Karácsony Gergely" team ötletparádéjához képest az Eredeti verzóban annyi, hogy 2016-ban Pekingben valami 300000 telefonos applikácóval szinte bárhol felvehetőmajd ott, ahol gondolta,lelökhető verziót dobott be Pekig vezetése. Pekingebn ez a gyakorlatban azt jeleti, hogy a Tieanmen tér északi oldalán műanyag záróelemekkelelrekesztették a parkolókat ésott bickilzni lehet, valamitnt ahogy nálunk Budapesten a sietős emberek szokása a buszsávokban,természetesen a siető pekingi autós is behajt oda (= ennyivel  szélesebbek a pekingi biciklisávok a budapoestieknél)

kinabanmindenrevanember.jpg

FIGYELMEZTETÉS WARNING LABEL Bárki bármit is lopna vagy másolna át Kínából,pl ezeket a Budapesten még csak a rollerek vagy kisautók eseteiben ismert veddfel/tedd le bicikliket: Egyet tudnia kell:Kínában ismeretlen  a Dreckig Dzschob fogalma, mindenre van és dolgozni akár HAJLANDÓ ember, ezeket a telefonos appokkal felkapdosható és ész nélkül, akár csomópontokban nagy kazlakba ledobált bicikliket is vannak,akik jó fizetésrt hajlandóak rendbe szedni,kis bicikliszállító teherautókkal szállítják vissza a belvárosibb csomópontokra. WARNIG LABEL FIGYELMEZTETÉS

 

Tehát a Globális Spekulaizmus  forgási tempója, alapüteme a 2-4 év. Ami 4éve népszerű(populista) volt,az 2 éve már történelem.

Természetsen a jobboldali populizmus irodalma a gazdagabb.

A jobboldali populiznusról,tekintve hogy Orbán meg a Kormánya és a pártjuk a FIDESZ gyakorlatilag ellehetetlenítette és lenullázta az olyant,mint "ellenzéki sajtó", így csak a jobboldali populizmus lényegeit ismerhetjük, ellenzéki populizmus pedig nincsen.

 

Így aztán azok a nagyon öreg emberek, valahol 47-és a halálközött,akik képtelenek megérteni az idők szavát és az egyre fogyatkozó kommentelési lehetőségek után kutatva ma már alig-alig találnak teret,a jobbosokra jellemzően annyira bután azt hiszik, hogy ha egy kommenter románozik,az csak jobbikoslehet,nem.

 

4 évvel ezelőtt a messzimúltban, amikor még a 444-en csak a cikkek egyharmada,leginkább a nőmozgalmi, a kisebbségvédelmi vagy a néhány külsőző nő írása volt kommentelhetetlen, valóban inkább csak a jobbikosok románoztak,de amióta a Jobbikban lezajlott az ideológiai fejlődés -Eger polgármestere pl a megválasztása után azon nyomban a Nemzeti Jobboldalhoz állt át ettől az ideológiailag fejlődő Jobbiktól, viszont bejelenteni ezt csak félévvel későbben jutott az eszébe...  Ma ott tartunk,hogy  a faji-nemzetiségi uszításból összesen csak a zsidózás maradt meg a címeres félfaszista jobboldali populistáknak, cigányozni,románozni ukránozni a Teljes Összefogás híveinek kompatibilis. 

 

A popolo  olaszul a népet jelenti  -megpróbálom elképzelni, milyen lehet egy itáliai számára az akusztikája a populistának, az ~ista végződés miatt szakmaszerűbb. Ráadásul az itáliai baloldalindulója úgy kezdődik, hogy Avanti popolo!

A finneknél nyilván a szó a populistára az,ami nálunk a népszerű... hát nem. Rosszul gondoltam, ez a finnben az igen-igen ritka kivételek egyike: populistinen.

JÓKISLÁNY: Anyu, hogy mondják azt másképpen,hogy populista-aa?

KORSZERŰ MODERN JÖVŐBEVEZETŐ CSALÁDFORMA: Jobbos.

 

A magyar ember már az óvodában megtanulja elkerülni a populizmus mocsarait: a népesebb,erősebb csoprt a véleményvivő, azokhoz csatlakozik,tőlük nem tér el,nem lógki a sorból, akkor népszerű lesz.  Innen mnár egyszerű,mint a 20kilós gyermekre kifejlesztett szuperpelenkába a szabadságra nevelés [nem a Rudolf Steiner féle, hanem a laissez faire-nek elhazudott nemtörődés] jegyében a belekakilás:

Ha a hangadók szerint populistának lenni csúnya dolog, akkor az nem lesz népszerű, illetve a kisebbségbe rekedt egyéb büdösbunkók, tajtparasztok és vidékiek lehetnek kizárólag csak populisták, a Szabad A Város, azóta a populizmus és a Szabad Budapest antagonisztkus ellentétben állnak. Budapesten a populizmus teljesen visszaszorult a még nem szabad, tehát nyernikkerüetekbe.

Ennek a képletnek  megfeleően pl ha egy budapesti kiáll azzal, hogy az országot Budapest tartja el, akkor ez a megállapítás  nemlehet populista akkor sem, ha egyébként népszerű lehet vele lenni. Városi környezetben? Ahol a fejlettebb emberek, szemben A Vidék-kel,már a fejlettebbet választották?

A statisztikai adatok vagy népszerűek vagy népszerűtlenek,a haradik lehetőségük aki nem szarja le. Ez azt jelenti, hogy ha kivetíteném a 100 lakosra jutó bejegyzett cégek statisztikáját,akkor Budapest fölött végezbe egy elnéptelendett nógrádi kis bányászfalu.

 

Természetesen a statisztikákból ki lehetne azt kutatni, hogy a Budapesten bejegyzett cégek volumenjeinek hány százaléka keletkezik/keletkeztetik vidéken. Vagy számlagyártás kereteiben vagy termékutaztatással szlovák-magyar fordákban. Az is érdekes egy statisztikai adat lenne, ha kigyűjtenénk,Magyarországon hol van bejegyezve a legtöbb cégképviseleti iroda dossziécégeknek. Elárulom:Budapesten. Európaiviszonylatban? - Bezzeg Luxemburgban.És a Világon? Első a Bahamák,második a Kajmán szigetek és harmadik az elsőkettőbe még a PanamaLeaks-szel sem felterelhetőek miatt Panama. Tippelekmég a demokratikus,szabad városra Hong Kongra,aholszerintem rakásra vannak bejegyezve egyébként kínai cégek azért, hogy a Hong Kong-i divizió isértékesthessen a Kínával a fejlettsége okán nemüzletelő haladóvállalatokkal,Szabad Városokkalés hűdedemokratikus államokkal.

Ismerek egy kurvafuttatással emberkereskedelemmel, zsarolással uzsorázással, számlagyártással és drogügyletekkel is foglalkozó nagyvállalkozót a falumban, megnézem már, hová van bejegyezve a céghálóján az egyik cége? - Nyékládházára. Ebből az üzletkörből az elmaradott falusi viszonyok miatt még más vállalkozók is teljesen nyilvánosan ismertek a falumban, mindegyikőjüknek van autókereskedő cége valahová bejegyezve azért, hogy az autóikat ne kelljen átiratni [ a csicskák nevére].

Budapest egy olyan erdő, amit lehetetlen látni a fáitól

- nemlennék ezzela kijelentésemmel népszerű  az antidemagóg fejlett jógyerekek között.

Ha budapestet kisbetűvel írom,mint pl a szolnokot,akkormást jelent,a szolnok a börtönkórházat.

eztforditsdnekemmagyarra.jpg

budapest - egy politikai korrekt népszerű népnevelő felvilágosult KorszerűModern Jövőbe Vezető HBO-sorozat főszereplője dobta fel magáról ezt a képet,alike-okról n.a. tippem: népszerű

Nem lehetnék népszerű fejlett, tehát jó és igaz gyerekekközött ha a buzi szót használnám olyan környezetben, ahol ők az erdélyi magyart per román nevezik. Vagy a Gecit Cigánynak. Szókincs kérdése az egész, akkor kisbetűbel júliának  írom és azt hiszik,hogy nincsen helyesírásom.

A budapest nem konkrétan a pina,egyáltalán nem,ez a mára kiveszett vidéki óvodás kifejezés úgy általában az a kislányoknak,amineknemkéne a szoknya alólúhy kilátszania, tehát a bugyinak az a részlete,ami a BátorLány esetében fizikailag voltképtelenség, hogy kilátszon az összeért és annyira hájas combák mögül. Viszont nem lettem volna népszerű, ha erre a tényre rámutatok.

 

Arra mutattam rá, hogy a Bátor Lány egy buta trampli,akit nem tanítottmeg az anyukája arra, hogy miniszokcsiban hogy ülcsizünk székcsire, és arra sem tanította meg az anyukája,hogy pártrendezvényre kövér lány nem vesz föl mini habosbabost, hacsaknem fasz & jobbos demagógokat akarna provokálni. Nem lettem népszerű.

Óvodás koromban az anyukák népszerűen arra tanították a gyerekeiket, hogy először üssenek és  ha vissza merne ütni aparaszt,akkor jólmondják meg az óvónéninek és akkor majd az óvőnéni megbünteti a verekedőt. Akkor még nem tudtam, hogy ez az un "politikai nevelés" elsőlépőése volt.

Ezzel szemben az én anyukám engem arra nevelt, hogy nem szabad verekedni még akkor sem,ha megütnének:ne üssek vissza,  hanem menjek el. (Azt majd 10 éves koromban szociológiai tanulmányaimban tanulta,meg, hogy az ilyen magatartás a deffenzív.) A népszerű gyerekek hamar rájöttek, hogy engem érdemes megütni,mert nem ütök vissza.  Aztán szánakozva vonták le a tapasztalatot, miszerint viszont megütni engem unalmas,mert nem kezdek el begurulva és nevetségesen utánuk rohangászni, hogy így az óvónéni elé kanyarodva,mint Ujhelyi István az EPplénuma előtt (mínusz a sörivás növelte pofaszalonna az azt slankító borostával) szigorúan a közössség érdekében tájékoztassák az óvónénit, hogy a nevetséges büdösparaszt még verekedne itten.

Anyám egyre nem figyelt,a beszédkészségemre és a szókincsemre, ami úgy nőtt,meg burjánzott,mint esősévszakban a  dudva. Arról volt szó, hogy úgy merjek verekedni az óvodában, hogy akkor fog otthon és jól elver, mint a kétfenekű dobot. Aról elfeledkezett, hogy a feleselésre is kitérjen, ezért visszaélve a szókincsemmelés a fogalmazásiképességeimmel, jólfelbasztam a jógyerekek idegé't, amikor csúfolni kezdtekésennek köszönhetően ivarérett koromra a rövid lábaim ellenére elfogadható hosszútávfutóvá fejlődtem.

Jógyerekek imádott művelete a büdösruszkiztatás.

Putyin Gonosz terve - Ez veszélyes!

Ennek a műfajnak is gazdag angol nyelvű irodalma van,az ember gugliz egy kicsit és wikipediázik,kopi,paszta és kész,már csak a hazug címés a félrevezető beugrató kellés népszerű is lesz a cikk.

ha az Orosz Alshóház alelnöke mond valamit,akkor a jellegzetesen indexesen  hazug címbe azt írja, hogy az Oroszok szerint

Mutatom neki,mit szólna ahhoz, ha Kövér László mondana valamit, aki rendesen elnök és ez nem kétházas rendszer és erre a jógyerekkartársa,akivel pl a PanamaLeaks idejében ugyanazt Google Translate tükörfordították majd stilizálták,meg azt írán, hogy "A magyarok szerint"

Hogy: minden oroszok az nem =Putyin,valamint az orosz ellenzéki újságíró nem ezerdollárszám az apanázst,hanem golyót szokott kapni.

És még az lenne az egyszerűbb egyébként,ha azt mondanám, hogy Putyin titkosszolgáitól.
Ennélis sötétebb valóság az, hogy Putyinnak vanna hívei,és azok lövik le... Putyinnak csak gondolnia sem kell,akit gondolnak a hívei, hogy lekéne lőni.

Dögunalmas az orosz valóság: nem Putyinnak van Oroszországa.

Putyin csak változtatott és felengedett egy markáns középosztályt, ami úgy gondolkodik, hogy amíg jó neki Putyin,addig lesz Putyin. Putyin tehát ennek a Markáns Középosztálynak a farka, ami eljátszik egy kutyát.

Naés ez a merkantil orosz középosztály a maga hasznát lesi és ott lesi, ahol keletkezik a haszna és ez egy ideje nem Európa már. Erősítő Kivételek:Vannak itt Európában,pl vagy 150000 orosz él Bulgáriában, egy moszkvai nyuggernek, ha van saját lakása, azt kiadja,és Bulgáriában bérel a nyugdíjából egy lakást,ami Ft-ban és vidéken [tehát nem az 1,7 milliós Szófiában és a további 9 olyan nagyvárosban,aminek több a lakosa 150000-nél, Burgasz közela 400000lakoshoz és Várna több,mint 250000...)  44000 Ft-nyi rubel a nnyugdíj akkor is,ha a Szojuzban teherautósofőr és akkor is ha bányász vagy akadémikus vagy beosztott KGB-s volt. A moszkvai lakását pedig kiadja Ft-ban 280000-800000-ért és él Bulgáriában,a vallás majdnem stimmel,a betűk cirillek és annyira megértik egymást,mint csángó fiatal Potápi Árpád Jánossal,ha az még nemannyira részeg, hogy beszédképtelen.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr2516087290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása