A puca,kb mint a bögyörő -Azt kevesen értik, hogyan lehetne a lányoknak bögyörője,amíg nemlátták a levestésztafélét, amit Biharban és a Hortobágyon a pásztorok bögyörőnek neveznek paprikás-köménymagos rántásoskrumplikockáslében,amilé súlyozó része a bögyörőt főző víz.

"Hee,ki van mmmá a kisfaszom is ezzel az emberreee, hee!"

/romongró asszony kifakadása -a szerző gyűjteményéből/

 Amikor a kisfasz szóa gyűjteményembe került,egy teljesen átlagos jelenséggel találkoztam,az egyik cigányasszony halkan,hogy meg ne halljam,amagyarasszonyoknak nagyjából etimológiailag kifejtette, hogy mi a kisfasz, a magyarasszonyok előrenéztek a semmibe,egy kicsit elgondolkodtak és akineknincsen határozzatn látható ilyenje az hülyeségnekgondolta,viszont néhány magyarasszony arca málnaszínűre pirult.

 

Ez az index ? -ami három héten át fényeztette a brand-jét az olvasóival a régi nagyhírére,lenne az a víííídám kis csapat, a Hatodik Frakció, akiket a Hatodik Hadoszlop-ban mutattam be, akik 2010-ben bementek a Magyar Országgyűlés Súlyosan a FIDESZ Kétharmadába és s végigröhincselték, kivéve Szilyt, aki arra nem vette a fáradságot, hogy izgassa magát és ezért érdekelje. Ott róbertgidázott a folyosókon ődöngvén,meg a lépcsőházban...

 

Ennyi vér maradt a pucákban vagy ha a pucákban nem is de a vér, hát.. az sincs?

 

Persze, hogy nem az az index ez az index, a Hatodik Frakció indexe még az az index volt,amire Uj Péter még nem únt rá. Látoitt még benne kihívást.

 

Pedig a nyomás gyakorlása, fogná a FIDESZ az indexet a mijével és gyakorolná a nyomást a micsodájával.

 

Most már soha nem fogjuk megtudni,de nem is nekünk kell tudni,hanem majd a Hetes Cikkely Szerinti Eljárás vizsgálóinak .

Arról meg kétség nem lehet, hogy ők már tudják az, amit mi soha nem fogunk megtudni.

 

Végignézek ezeken az embereken-mégújságírónak sem képesek ujsagiroknaklatszoeszkozoks.jpglátszani,nemhogy vérről vagy pucákról beszélhetnénk...

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr3616081200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása