(könyvkritika)

Pompásan szórakoztam a minap: Az egyik budapesti városunk újságja kerültakezembe, a város persze a Szabad Városok kategóriája , viszont az újság egyik fő szerzője és szerkesztője ismert jobboldali újságíró,a jobboldalon a legjobbak  közé számít, ami kb a veszélyben az Index slapajjainak a Kárpáti Márton-békasegg vonala alatt kuruttyázna a Jók és Igazak sajtajában.

Szegény ember olvasni akart valamit akaranténunalomban és ThomasPynchon Beépített Hibá-ja került a kezébe.

EMLÉKEZTETŐ NSZK-ból támadtak az első nem-nemzeti és nem-nemzetgazdasági jellegű globális-spekulalista vállalatok. Az "őrület" ami a mai világgazdaságot jellemzi,ekkor kezdődött. Az Adenauer korszak lerohadásával.  De e legelsőkben benne van a General Motors is. Az egész és a félkész autók hajókáztatásakontinensek között. Természetesen a japánok, akik "a kínai hamisítás" atyjai.

Ezeket a faszikat jürgeneknek is nevezem. Ma már 70-80 évesek.

Nyilvánvaló, hogy a banki szférában tevékenykedőknek felkellett ismerniük a kapitalizmus agóniájának a jeleit... az egyik fő az éves tervszámokban gondolkodás.

Egy Tom Wolfe-ba ojtott Hunter S Thomson tudná ezt megfogni.

Egyszer aztán elolvastam Zhomas Pynchon Beépített hibá-ját,ami szól arról,amiről szól,kurvajók Pynchon nőalakjai.Meg ez a Sportello.De aztán rákellett döbbennem, hogy ez valójában egy közgazdasági krimi.

Sportello "Doc" csak vergődik benne,mint spermium a vaginában, kapálózik,mint a méhnyak-nyáktavacskában az ondósejt.

Ezt mi Magyarországon nehezen vagyunk képesek felfogni.

Német menekültek..meg német ingatlanspekulánsok,akikMagyarországon német menekülteknek akarnak tanyákat meg Schatzi Bauerhaus -okat eladni ,mivel kezdik a hibatkozást Märchenlandról (nekik nyilván Unkoorzigeunerland a Märchenland, nem Merkelonia)

ITT MINDERNKI A SAJÁT HÁZÁBAN LAKIK A SAJÁT TELKÉN!4!!4!!!!444!

 

Fejlett- és Bezzegisztánban a "saját ingatlan" kb annyira saját,mint a sírhelye.

A kapitalizmusban mindenki a vállalat tulajdonosa szeretne lenni,a Globális Spekulalizmusban a tulajdonos a barom,akire rápalizzuk a kócerájt. A Globális Spekulalizmusban menedzser szeretne lenni a Macher.

Ki szeretne az Index TULAJDONOSA lenni?

Uj  Péternek semmibe nem került volna az Index tulajdonosának MARADNI.

Orbán kapcsán beszéltünk az eröltetett párhuzamokról - egy ilyen a Leisztinger Csányi párhuzam.

Semmiben nem párhuzamosak két antagonisztikus világ. Csányi, a múlt embere,kapitalista csökevény,  szaporít meg tenyészt, a pénze pénét fialja, elavultan, Leisztinger csak pusztít -de előbb kivesz.

A Globális Spekulalisták csak röhögni meg sajnálkozni tudnak az elavult kapitalisták nemzetiromantikus elképzelésein.

A lakóparkok világa, van egy köves fennsík jókilátással,én Spanyolországban, Ronda közelében láttam egy ilyet, kész a vezetékhálózat (víz-villany-szennyvíz) az aszfaltutacskák tekervényei,építettek egy művárat - és becsődöltek.

mukastelydel.JPG

De a szisztéma lényege azért látszik:

mukasttlakoparkpano18.JPG

Lakópark,egyenházak(az USÁ-ban Ford Focus-ok mindenkinek)

a méz a madzagon a beláthatatlanul hosszú futamidő a szinte nulla beugróval.

"Annyi,mintha fizetnénk az albérletet és végül a miénk lesz!"

A telek tulajdonjoga marad a konzorciumé. A "tiéd" a lekvár lesz, ami kb annyit bir ki,mint amennyi a futamidő. 25 év alatt törleszti ki a lakóingatlant és amikor az övé lesz, egy rakás hulladék. Nem éri meg felújítani, jön a konzorcium ügynöke ésmutatja, hogy a névleges (a piacon eladhatatlan... ez már nem barkács &Kaláka Ország,itt senki nem nyúlsemmihez,de főleg lapátnyélhez, csákányhoz nem..

..az én elmaradott ázsiai tekintetemben a NulláraAmortizált ingatlan még tele van értékekkel, pl gerendákkal, használható burkolóanyagokkal meg a 4 éves automata garázsajtó, simnán kiveszed tokostól az automatikával,mint valami LEGO alkatrészt. Tele van épületgépekkel,amik még jók, a légkondik (7 éves hitelre)  3meg 2 évesek és így tovább,a beépített konyhából (ahol a fagyasztottkaját mikróztákmeg ették a hozatottpizzákat) egy csomó gép 3-4-5 éves és kétszer használt vagy egyszer sem.

Namost részeredményyek,részeredmények mindig vannak,mert a latino  (NSZK-ban a román vagy albán) horda,akiket ráengednek, vihet, amit gondol, mielőtt jönnek a dózerok.

Egy magamfajta barkácsmajom csak ámul egy amerikai barkácsáruházban milyen faaanyagok vannak, az USÁ-ban még vannak őserdők, de Dél-Amerikából is hozatnak fát, nemesfák az egész Világról, 10-20-30 collos átmérűjű gerendák, faanyagok és amikor megnézel egy ilyen dózerolást, a törtbetonnal, a villamos és egyébvezetékekkel ésminden szarral, hideg/melegburkolatok, műanyagok, az ablakokkal-ajtókkal tokostól satöbbi,tolják egybe, cédrus,vörösfenyő, itt, Magyarországon beásol egy vörösfenyő gerendát a mi talajunkba,ami tele mikroorganizmusokkal és ha 20 ávmúlva kiásod, 2-2 centit kell leszedned a külletérűl és még mindig gerenda.
Szóvalfogja a Konzorcium és ledózerol mindent a gecibe és felrántanak egy új (mégszarabb silány vadonatújhulladékokból tákolt) lakóparkot és akkor X-alakzatban, az egyikből beszopatottakat a másik helyére .épültbe csalják be: "Ugyanannyit fizetünk,mint az albérletért,viszont a végén lesz egy házunk!"

Magyarországon egyelőre a Föld azzé,aki megműveli, de én már ismerek csávókat, akik esze ágába nem áll tulajdonolni a Föld-et. Ezek az egyébként papíron mezőgazdászok annyira nem találnak máruj kihívást a mezőgazdálkodásban,mint Uj Péter nem talált 2011-ben az Akkor Is Veszélyben Az Index-ben, ami persze nem ez a mai index volt, hanem egy kicsit még majdnem az igazi is.

A Konzorciumot nem érdekli a gazdaság, művelési kényszer van fejlett-és Bezzegisztánban is, tehát kb az az érdekes, hogy semmilyen felügyelet semmi hibát ne találjon és nagyjából önfenntartó legyen a gazdaság, külön pénzt ne kelljen betenni.

A kasznár azt csinál,amit csak akar. Annyit lop ki a cégtől, hogy a konzorciumnak azért ne kelljen plusz fizetnie.

jurgenbassza_k_thywa_ersteint.jpg

WOLFE-I ELHANYAGOLHATÓ KÜLÖNBSÉG Annyi, hogy Jürgen (még magától is lehetett erekciója)  még farbatolta a fülöpszigeteki vagy vietnámi vagy kambodzsai bérelt kislányt vagy thai ladyboy-t, a Z-generáció viszont maszturbáló szekrényt vásárol vészkioldós fojtogatótechnikával.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr4715992886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szorgalmas Gyémánt 2020.07.10. 11:14:01

Örököltem földeket, és még fogok is sokat, de már alig várom, hogy eladjam. Még erdőm is van. Mit csináljak én ezekkel?

Frick László Intézet 2020.07.10. 12:17:23

@Szorgalmas Gyémánt: Semmit. Ez a legnagyobb baj. Ma semmi nem fial többet,mint a föld (erdő)

Az első nagy médiaátbaszás a Rencerváltás utrán a kárpótlás körül zajlott. "Minek a főd, akkor gépeket kéne vennimeg a szakértelem meg a mittomén" Az emberek elkütyavetyélték a jegfyeket,a ravaszabbja ugyan kiigényelte a földet, de..mondjuk egy jobb szobabútor árányi kárpótlási jegy-értéken kapott föld 1998-ban már egy vidéki városi vagy budapesti városi lakásárátérte, attól függ, hogy hol feküdt az a föld..meg az aranykorona értéke.A sunyibbja még várt, 2005-ben már két lakás árát kapta érte, akkor már megtört... csak eladta.

Az én falumban ami 2000-ben 100000 Ft ára volt,ma 2millió vagy nem eladó,nincs az a pénz.

Add bérbe 1 ft-ért (ezt nem értik) .. akulák szemét olcsón akarja bérelni a földet, temrényben akar fizetni meg ilyesmio,olyan,mint a cigány, ha leülsz vele és kiszámolopd neki, hogy két hektárért akar adni 30000 Ft bétleti díjat,közben meg alsóhangon keres vele 1 milliót,akkor.. felállés inkább nem béreli ki. Olyan,mint az autóbontós, aki kb belövi, hogy mit akar adni az autóért és a vallássa tiltja, hogy egy 500000 Ft-ért eladhatóértékes veterán autóért 120000 Ft-oz fizessen,mert ő 20-30000 -ért szokott autó venni.

Az erdő meg főleg kincs. Zehernyésebb,mert szinte minden esetben oszthatalanközös..márúgy értem, hogy fizikailagoszthatatlan, természetesen "jogi hányada" az fillérre mérhető.

Talán a legelő nem ér semmit,mert ha nem legeltették egy évet, mnár nemlegelő, ha 3évet nem legeltették,ebben a kurva életben nem lesz soha legelő,majd 1500 év múlva. De abból 300 éven át legeltetni is kéne a végén.

Most még lehet,amíg az Arktisz el nem olvad nyaranta teljesen,most még megfogja az erdő, ha telepítik, a nemes fák mnár neccesebben, de a szemétfa, a gyomfa meg az ipari és "biomassza" fa megfogja és sokat hoz.

A tölgyeink már most alig bírják, a legkomolyabban mondom: halára ítélném azt az embert, aki tölgyet kivág. Emberért kapjon 15 évet, azért nem kár, de tölgyfáért nyakazzák le.

Szorgalmas Gyémánt 2020.07.10. 13:14:53

@Frick László Intézet: Az erdőt (nyilván a részemet) eszem ágában sincs eladni. Néha küldenek fapénzt, egész jól pénzeket.
A földet olyan potom összegért adtam ki, hogy többe kerülne a benzin elmenni és beszedni (akinek kiadtam, olyat, hogy utalás, soha nem végzett és nem is fog ebben az életben.)
Patakmenti kegyetlenül vizesedni tudó föld az, szánalmasan alacsony aranykoronával. Lucerna van benne, hogy mennyi pénzt hoz a bérlőnek, nem tudom, de nem sajnálom tőle. Az ország másik végén vanak ezek a földek, nem is egyben, szétszórva, az erdő meg egészen a világ végén.
Próbáltam falun élni, úgy éreztem magam, mint a partra vetett hal. Akkor lett belőle végleg elegem, amikor a fali háziorvosa megvizsgált, felírt néhány vény nélkül váltható vackot, és hazaküldött, hogy hipochonder vagyok, inkább relaxáljak. Három nap múlva vérző seggel kerültem kórházba, azonnali műtétre. A klinikai orvos azt mondta, soha többé ne menjek vissza háziorvoshoz, mert vak.

Frick László Intézet 2020.07.10. 14:30:24

@Szorgalmas Gyémánt: "Erdő" mindenütt van, pl a A Város-ban is volt védőnői hálózat és amikormég ért valamit a védőnői hálózat magyarországon, budapest városokban a védőnők már akkor sem mentek látogatni.

Most már faluhelyen sem. de formailag még megvan és büszkék is vagyunk rá.

namost.. körzeti orvos... Kosztolányi Dezső körorvosként egy életet ledolgozhatott volna és soha nem bukik le kuruzslásért, ezt már (nemrég,pár napja) mutattam, hogy jótanulómegkapja az orvosi papírokat azzal a szbeli intéssel, hogy lehetőleg a tényleges gyógyító-megelőző tevékenységet kerüölje. A csúsc a 4 szakvizsgás .. helyesen 1 háziorvosi szakvizsga és mnég négy egyéb szakvizsgás orvos,akinél a kurva iszákos felesége, A Doktornéni is jobb orvos volt, nem is engedte nagyon az urát a rendelőbe, ő rendelt és írta föl a gyógyszereket. Szakorovosi rendelőbe utalni egy jóképességű asszisztens is tud. vannak sima (nem fő)korházi nővérek, akik jobb orvosok lennének papíros orvosnál.

Kifogni.. ilyen embereket, akiknek megvan a Med. Univ és a kutyát nem üttetném velük, isten ments, még kárt tennének benne...

Épp a minap volt téma, egy agykutató megállapította, hogy a magyar társadalomkutatók a társadalom kutatása helyett politikai seggnyalássalérvényesülnek és erre ezek az urak felláttak, hogy egy agykutató honnan veszi a bátorságot, hát onnan, hogy egy újságárus rikkancs (aki nincs...) vagy piaci kofa is simán meg képes SZAKMAILAG ítélni a magyar társadalomkutatók munkáját, azt, hogy azt a szart nem éri meg, amiért felvették a fizetésüket meg a milliárdos támogatást, amit 2005. óta kiszartak. Ez van. Bővebben: : sík endre alakúak rendje.

Szorgalmas Gyémánt 2020.07.10. 19:06:54

@Frick László Intézet: Nyiván úgy erdő az "erdő", ahogy a mai társadalom "társadalom", emberek egymás mellett, fák egymás mellett, szépen kimérve, ültetve, termelik a hasznot azt viszintlágytojás.

EGy szőr nőtt visszafelé, a seggembe bele, mogyoró nagyságú dudorrá dagadt a genny, ezt Doktor úr nem érzékelte. Pedig akkor még nem is cipeltem akkora hájas segget, mint mostanság.

A falu, ahol éltem, már rég nem falu - a civisváros zöldövöezeteként funkcionál, akkoriban még lehetett olcsón házhoz jutni arrafelé.

Frick László Intézet 2020.07.11. 04:36:45

@Szorgalmas Gyémánt: Gyerekkorom árkai fél méterrel sekélyebbek abban az utcában,ahol felnőttem. Magyarországon a "római emlékek" 9-12méteres réteg alatt, de az Alföldön találhatóak magasabb feltöltések is. 100 évvel ezelőtti tájakra nem ismernénk rá. De a Hortobágyon sem egy váci utcai Hordobadjer Unkoorische Tschikos-ra 1860-ban. 1860-ban még minden városunk vidéki volt. Amai Budapest vidéki városokmeg falvak halmaza (mondjukma is városok meg falvak halmaza, csak budapesti ~ :D) A Tisza-szabályozás a világlehnagyobb ilyen munkája, ha a minőséget is figyelembe vesszükmeg azt, hogy a zömétkétkezi-emberimunkával,kubikos fatalicskákkal végezték. A Tiszának nincsen olyan partja métere,ami "látta volna Petőfit".

A Nyírségben autóztun és az utasommegkérdezte,mik azok a fák: Egy klasszikus T-re metszett Jonatán-kert volt.Még nem vágtákki tüzifának,ismerek az Alföldön pár gyümölcsöst, többnyire 70 év körüli vén idiótákkisérleteztek vele,akik nemmérték föl, hogy nem fognak taláélni embert,aki megmetszené ezeket. Normálisan -ahogy kell-kinéző gyümöcsösöket Vojvodinában lehet találni,Szerbiában.

Mókásak a volt-hétvégitelkes övezetek, a pecás-kulipintyófalvak a Bp alatti bányatóvidéken, tele proletárokkal, áétalában is a vidéki városainkkörüllakás céljára vásároltákmeg a 30-60 nm-es vityillókat. Dudva, gaz,muhar és burgyin.

Gyerekkorom undorító lakótelepein már a negyedik emeletig érnek a [gyorsannövő] gyom- és iparifák, némelyik egészen romantikus (Annak,aki nem látta még Szófiát,Bulgária fővárosát.)
süti beállítások módosítása