"Ali was ismus ist muß' unt schlechti"

/Josef Feith 1858-1917/

Ma, amit a kínaiakról meg Kínáról tanítanak, főleg pedig az internetes médiában szórnak, annak van annyi köze ahhoz, amit a szocializmusban a kapitalistákról tanítottak -közben pedig az a kapitalizmus, az alkonyi ragyogása, volt.

Erre adódik a válasz:Az internet korában? Persze: ma már óriási polkorrekt szűrők védikmeg az embereket a valósággal szembesüléstől. Alkalmazza a polkorrekt szűrőket meg a cenzúrát és povedál a kínai cenzúráról.

 

A szocializmusban óriási szerencsém volt: Kiutazhattam a kapitalizmusba.

Először akkor,amikor egy Osztrák Schilling 1Ft20 fillér-t ért(ez valójában kb 1:1 -et jelentett).

Nézdegéltem a kapitalizmusban a dolgozó osztályokat és valahogy nem látszottak nyúzottnak meg kizsákmányoltnak.A parasztok? - furcsa volt számomra, hogy a Taitschi Bauer tanyájára eljönnek a tejért. Nem hordja sehová.

A "társadalmi különbségek" nem a gazdagságban látszottak.

Az egyik Onkel akkor "európai világcég"-nek számító vállalatcsoport vezérigazgatója sofőrje volt és elvitt a főnöke villájához megmutatni,mekkora.

Nagyon hasonlított Weöres Sándor házához és kb akkora is volt,olyan környezetben. Akkoriban már elég sok orosz emigránsnak voltak ekkora házai abban a negyedben.

weoreshaza.jpg

Inkább a Wolfe-i Elhanyagolható Különbségek riasztottak a kapitalizmusban. Megláttam egy hatalmas kirakatban azt a tengerész sapkát [-> Schmidt-sapka] a tengerésztrikóval és egy hozzá való kurta tengerész posztókabáttal, egy egész nagy kirakatban összesen ennyit, és nem vettem észre, hogy ez olyan kirakat meg üzlet, ahol nemhogy nincsenek kint az árak, de nem is szokás megkérdezni azt, hogy a dolgok ott mennyibe kerülnek. 1200 DM volt ez a szett. A Tante megkérdezte nekem. ajanlottkeresoszavakweores_sandor_budai_haza_google_kereso.png

Az már a 90-es évek volt, amikor a V.A.G. konszern K+F osztálya a lábtér trükkel próbálta meg VW Passat-ból egy osztállyal feljebb ültetni a vezető menedzsereket. Ez volt az az év, amikor egy magyar miniszter, bizonyos Bokros Lajos fapados fehér ötajtós 1.8i VW Golffal, amit maga vezetett, járt be a minisztériumába dolgozni. Óriási volt a felháborodás ebben a pénzügyminisztériumban, mert fos 4,4 milliós OpelOmegákkal kellett égőznie a szakmai államtitkároknak és 2,2 millás fehér ötajtós VW Golfokkal az osztályvezetőknek. És ez volt az első éve az Audi A8-asnak, amiből az elsőt Bokros Lajos szakétői & takarékos kormánytársa,a környezetvédelmiminiszter vásárolta meg az Állam Pénzén a saját segge alá,mert annyira környezetvédő volt ez az autó, egy Audi A8. Valami 12 millió Ft volt. 

>>>Egyszer egy vadidegen kapitalista állított be hozzánk.Persze le volt levelezve a dolog. Üdülni jött. Övé volt egy teljesen berendezett, felstafírozott ház... vezetékes víz volt benne,de vízöblítéses WC az nem. Néztük ezt az embert és nem értettük,mi ebben az üdülés,napközben a határban kóborolt,késődélután beült a gyümölcsösbe és nézte a lombokon átszűrődő fényt.Egy rokon barátjának a barátja volt. Minden áron tudni akartuk a motívumait. Nemnagyon értettük a beszédét, annyira művelt volt. Amikor Fassbinderről kérdeztem, ő legalább annyit tudott róla, hogy nem nézi,mert valami kommunista. Szóval a motívumaiból annyit vettünk ki, hogy bogarak, pókok, hogy ezekből sokat lát,meg nyulak és őzek és madarak a határban és hogy mindenütt magas és sok a növényzet és csak úgy vannak bokrosk meg kis kerek erdők. Akar nőni egy bokor és tessék, nőhet. Ez tetszik neki.

Vele kapcsolatban maradtunk és egy igen szemléletes képet köszönhetek neki 10 évvel későbbról:

Elmondta, hogy Lengyelország a szakterülete és a "szocialista" meg a "kapitalizmus útjárta lépett" Lengyelország között mi a különbség.

A '70-es éveben hatalmas.. akkor még a tégla alakú nagy bőründ alja-élén voltak gyak. pár méteres huzigálásra (alkalmatlan) picikerekek. 40kilós bőrönddel utazgatott,abban zsebszámolók,kvarcórák, szobai meteorológiai terminálok ,kazettásmagnetofonok meg effélék,szóróajándéknak.Szórta -és akkor nyélkerült a kápába ipari berendezések tárgyában, millió Nyugatnémet Márkás üzletek. Gotts Denk a rendszerváltás,mondta,diplomatatáskával utazik,nem kell cipekednie,most már csak BMW, Mercedes vagy Audi papírok a kulcsokkal és hogy hol lehet átvenni.<<<

A méret -nem úgy, ahogy azt a bájosan naív Tokfalvi Elek professor emeritus gondolta- nem számított,most a kapitalistának az, hogy 2780 DM értékben taiwani [-> Meister Anker Qualitätsuhr] meg maláj és néha még tényleg is japán apróságokat szór szét vagy 200000 Nyugatnémet-Márka értékben pár autót... méretileg nem számított.

A kapitalizmusról még az szokott az eszembe jutni, a netokraták Index Felújítás utáni imádott "geci" érve (egyben ez búcsújuk volt a posztmaóizmustól)

"Tetszettek volna ne a kapitalizmusra szavazni."

Igaza van Kung Fu Cse-nek. A cinikus-t is messze elragadták az  eredeti jelentéstartalmától.

A netokraták teljesen amorálisak. Morált az ősnetokraták ismertek, Doranski, El Lobo A Farkas, Miskolczy Csaba, Hannibal Lektür meg ilyenek.

A cinikus morális ember, sőt.

 

A cinikus,amikor az utcán nyilvánosan szarik meg baszik,mint egy kutya, az afféle,mint amikor én a faszomat mondom,a picsákat vagy a gombás hüvelyi folyást, mint a geci hoax-át.Vagy amikor Tereskova, az Illatospinájú a parlament sarkára szart kakilt (igaz, hoaxiálisan).

Tehát az, hogy nagybátran az emberek szemébe vágni a Reform Igazságkormányzás Gyönyerő Évei alatt, amikor minden intézkedés alaphazugsága A Piac[ra hivatkozás]  volt, miszerint nem a Reform Igazságkormányzás, hanem csupán a  A Piac döntött úgy, és a fájdalom, az a velejárója ennek a Piac-nak  -különben is, tik szavatatok erre, nem?

-ez nem cinizmus volt az újnetokraták,az index-felújítás UTÁNI korszak gecijeitől pusztán csak egészen alacsony motívumú politikai szolgálattétel. Agitáció internetes kiszolgálói háttere.

Ráadásul az emberek 1990. márciusában nem a kapitalizmusra szavaztak.

A szocializmus leszoktatta az embereketa polgári dolgokról. Horthyék még semmire nem mentek az Aranykorban nekilendült polgáriasodással szemben. Bővebben erről a témakörről Závada Pál életművében. Rákosiék még rászorultak polgárok szakmai szolgálataira, Kádárék azonban már az utolsópolgárok helyére a büdöslábú politikaiszolgálatos tahajjaikat ültetgették. Volt mégegy enyhüléses szakasz 1966-73 között,amidőn az utolsó polgári gimnáziumi és egyetemi tanárok nyugdíj előtt a nagy generáció-t kikupálták művelt emberekké. Aztán jött a szevasz-tavasz.

A szocializmus a lopás, a csalás,a humbug, a tettetés, a kamu, az oligarchák, az umbulda... ha megnézzük, a Globális Spekulalizmus fogásaira nevelték az embereket, szarból várat vagy repülőt.

Talán annyi, hogy a reformszocialisták aKádári Alkonyban  valóban majdnem baloldaliak voltak még A Reform szocialistái meg 2002- és 10 között A Ferijük mögött tolongtak,aki azért állt a Reformok Élé-re, hogy ott álljon aztán végig.

Kapitalista ellenes: A keleti-szovjetszférabeli szocialisták vagy pl a Globális Spekulalisták.

Csinálok szikkasztott szarból,meg kombináltszekrény kulcsának való spiáter anyagokból egy 87 kilogrammos 270 LE-s biturbó benzinmotort és eladom olyan környezetbe, ahol pillanatokon belül a maximális elérhető átlagsebesség 80 km/h lesz és társadalmi norma a névtelen feljentés (video-feljelentés a fedélzeti eszközről okostelefonon a POLIZEI-nek). Olyan környezetvédelmi rendszerrellátom el,ami leplezi ennek a fosmotornak a környezetszennyezését, aminek kereteiben annyi motorolajat éget el haldoklása 40000 utolsókilométerén,amit egy Wartburg 353 300000 km alatt összesen.

Adatvédelmi nyilatkozatával jogosít fel engem a büdösparaszt az adatai ellopására.

Vizzel fújok fel léggömbszerűen 5hónap alatt egy sertést... 1,5€/kg adom el a hozzáadott 20kiló csapvizet. Méreggel festem pirosra. mereggelpirosrafestettnemetszalami.jpeg

Az nem kapitalizmus,amiben a Büszke Nemzet polgárai -a nagy- déd-és üknagyapáik dolgoztak utoljára konkrétan... -20000 Hektár tulipánt szántanak be inkább, mint maguk álljanak be leszedni , a "néger" menekültek nem szedik le, a kelet-európaiak meg hazaszöktek. [SARS 2.0, Fejlettisztán]

Tehát az emberek 1990-ben NEM A KAPITALIZMUSRA szavaztak, ez a gecik egyik legaljasabb és nem cinikus, ahogy ők ezt szerették volna,érve.

Az emberek arra szavaztak, hogy a lopott javakból többet osszanak be nekik és hogy ők is többet lophassanak,kb a főnökök lopásaihoz arányosabban. Az emberek az egyenlőmunkáért egyenlő béreket pont úgy értették, ahogy a feministák értik a nőknek az ugyanazon munkáját az ugyanahhoz a bérhez:

1. Kiharcolni az egyenlő bérezést.

2.Pozitív diszkriminációt kiharcolni a munka alól való jogos felszabaduláshoz [mert ugye nők vagyunk és a nőitest formáihoz igazodjon a munka is]. A kapitalista nő persze baszik megadni a női dolgozójának a nemegyenlő munkájára az egyenlő bért.

Az emberek arra szavaztak, hogy a munkahelyükön az állásukért magasabb jövedelmet kapjanak és otthon feketén több pénzért maszekolva.

Az emberek arra szavaztak, hogy az Állami Fenntartású Egészségügyi vagy Média Szolgáltató intézményben az állam költségén és eszközeivel meg erőforrásaival a saját zsebükre maszekoljanak és ezértmég külön menedzseri százalékokat is vehessenek föl.

Abban a kapitalizmusban, ami nem a Globális Spekulalizmus, adózni még erénybe számít, pl elavult kapitalisták dicsekedni szoktak pulpitusról azzal, hogy ők pl az ország 122-ik legtöbbet adózója vagy a 207-ik vagy egyszer volt már a 379-ik legtöbbet adózó is.

 

A Globális Spekulalista médiavállalkozó médiavállalkozásai beszállnak a Panama Leaks műbotrány hírelésébe bátran,mert az ő offshore vagyona a védett, a meg sem említett Kajmán-szigeteken rejtőzködik.

Magyarországon az a vállalkozó,aki sokat adózik, ugyanúgy baszódjon meg majd rohadjon a zsírjába, mint a többi, de még ehhez ráadásul hülyének is nézik.

A kapitalista legális adómegkerülés eszközeivel irányítja az újraelosztásban az adózás alá eső pénzeket, nem az állam Adóelosztó Apparátusán keresztül,hanem közvetlenül, gondolja ő, hogy juttat,pl egyetemi oktatás, szegények egészségügye, művészfilmek forgatása, nagyon-nagyon sokat oiperára, az egész Amerikai opera és Komolyzene Története máson nem alapszik,mint adómegkerüléses pénzeken. Klaszikus kapitalisták kilóra vettek meg ilyen embereket, mint Dvorák vagy Rahmanyinov.

Globális Spekulalistának opera? -operaházban az emberszagban? - számítógépes játékozik a vackában.

 

Műveltség? - neki elég az intelligencia, ha műveltségre lesz szüksége, rákeres a neten.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr7315970358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása