lábjegyzetek a majom , a pedagógiai érzék és a mintakövetés szócikkekhez:

KINYÍRJÁK EGYMÁST A GYEREKEIM, MIT TEGYEK?
Nálunk a háború már jóval a koronavírus megjelenése előtt kitört. Friss óvodás kisfiam az első két hónapban csak tombolt hazafelé. Négykor átvettünk egy megfáradt, frusztrált, éhes kisgyereket, aki hazáig üvöltött, vagy földhöz verte magát, vagy ütött-vágott, amit csak ért - igen, minket is - a pici szerencsére, aki még csak 13 hónapos, hordozóban volt, így a javát én kaptam. Az út mindössze 7 perc séta, de volt, amikor ennek sokszorosára volt szükség, hogy visszakapjuk az én okos, törődő, emocionálisan többnyire stabil gyerekemet."

/részlet a bezzeganya "blog" egyik hozzáőszólásából/ thx.: Serény Vélemény

Sokan kutyákkal vagy más kisállatokkal pótolják a túl nagy terhet és szabadságkorlátozást, a karriert, az egyén megvalósulását terhelő -fenyegető vagy kizáró embergyereket és kb ugyanezt a hibátkövetik el,mint az idézetben szereplő picsa. .

Vannak foglalkozós kutyák
de van olyan kutya..ezt..számomra eleinte megérteni lehetetlennek tűnt!..  annyira kedves kiskutyaféle a puli

a kicsi állat nagyom aranyos,ahogy nő, egyre kevésbé lesz cuki -cukkíni!, igen-igen sokkutyaféle nem képes elviselni azt,amikor a sztárkorszaka végetér, mint a gyerekszínészek is.

Kezdőversenyző koromban még voltak igazi juhászok és nem értettem,miért bánnak annyira  gonoszul a pulikutyáikkal. rá se néz az öreg juhász... a puli neszelősen rajongja. Azemberekkelmindig vidám,viccelődős,pikírt,szarkasztikus humorú,általánosan szociábilis, hibátlan kapcsolatteremtőképességű archaikus férfi akuytávalúgy viselkedik,mint valami Gálvölgyi János vagy más humorista adáson kívül:Mindent egyszer mutat meg neki és ha a kispuli nem tanul, csak a büntetést ismeri:nem néz és nem szól a kutyához, nemreagál.

A rosszkutyát a nemfoglalkozás teszi.

Anatolij Durov ,mint Fleming is,pásztoroktóll este el azt a zseniálisat,amit  pedig a nevéhez köt a naív tudományos hit.

igenytelenproszto.jpg

Ezt állatorvosok semértik,az állatorvos azt tanulja, hogy a kutya nem emésziti a tejet,

nos pulik és más pásztorkutyák MILLJÓI élnek meg milliárdja élt tejen-tejterméken, a kenyér a bónusz,meg a szalonnabőrke vagy valami konc, cafat. Ha fog magának egy ürgét vagy rágcsálót,az a hús.

A legtöbb kutyaféle tartásának a titka a foglalkozás. Amit nem cáfolhat az a tény, hogy egyes pásztorkutya félékkel mintha "nem foglalkozna" a gazdája. 

Foglalkozni kell az állatoddal, ha jószág, ha csak kedvtelésből tartod.

Az emberek a gyerekeikkel való valóságos-titkos nemtörődést még elhazudhatják sajátmaguknak "laissez faire" - és "szabadságra nevelés"-nek.

Hülye picsákat,akikre egy papagájt kalitkában nem bíznék egyébként, nem jelenthetek föl, ha azt látom, hogy nem foglalkozika gyermekével, hanem pla kávézóban a nyolc hónapos, féleebillent fejű gyereke eléokostelókát basz oda a Baby TV-vel/ saját mobiltelókája van már... [korához képest mozgásfejlődése is elmaradott, háromévesen még nemlesz szobatiszta és tavaly fűhöz - fához fordultak ezrével ilyen  korszerű, modern, jövőbevezető netokrata  picsák,amikor begyulladtak a "Hat Évesen Kényszeriskoláztatás!4!44!" propagandáján,mert az öt-hatéves gyerekeik 20 egytagos szótagot használ "szavak" gyanántés10-es számkörben úgy számolnak, hogy bubbla a blabla!.

 

Állattartót, ha nincs közöm is hozzá, hogy a tehenei másfélméter magas trágyában állnak70 centis "papucsok"-kal (ez a tehén "körmeletlen"párosujja-patája) bizton feljelenthetek,sőt,ha felfigyel rám a Retek Klub, benne lehetek a tévében---

de egy picsát nem jelenthetek föl, amiért a gyereke magatartás-zavaros és mozgáskényszeres , és ő ezeknek a jeleit még felszorozza "autisztikus tüneteknek" azzal,hogy zseni lesz!

Az embergyerek majomféle,azaz  közösségi lény, génelődök ezrei óta

közösségi,ésméghozzá nem egésuzségtelenül, az ötévesből már álnok és aljas, számítóés tetteő Kis Politikust idomító emberkertben,

mindig a teljes korfát tartalmazó csoportnan és mindg a helyén ezen a korfá-n. A picinek alapvetően a helye az anyjánál ésvagy baráti másnőstényeknél vagy nővérénél van. Innen óvakodikakorcsoportja felé és próbálkozik a korfa más ágazatainál.

Ebből,amit a netokrata marketingtársadalom sem képes gépesíteni, algoritmust, applikációt írni rá, pótolni,az a gyermekkel való un

F O G L A L K O Z Á S -t.

majd lesz fotomedicina.Amivel a SARS 2.0alatt Bezzeghollandiávalkapcsolatban nem foglalkoztak,ottpl telefonmedicina van,az emberek nemmennekorvoshoz és az orvosok is megszokták már azt, hogy rájukírással vagy a nagyon öregek még telefonon trükköznek, hogy ne kelljen annyit fizetni. Nem tudom,lenne-e bátor orvos olvasóm,aki sziveskedne kommentelni arról, hogy van-e szüksége ma orvosnak tapintani a beteget és szagolni is. Egy szkájpmennyire adhatja vissza a beteg bőreárnyalatait,a szeme fehérjeszíneit, a leheletének a szagát ...

Ezt sok tanár sem érti, hogy néhány kartárs termében miért akkora a csend, esetleg néha kis munkazsivaly vagy nevetésés taps.éneklés alsóban matekórán,amikorő énekórán sem tart éneket. A titok a z ,hogy az ilyen tanárok

ma ez már hihetetlen

akooraaaaa egy stréber geci tanárok vannak még, akik  órán:

T A N Í T A N A K 4!!!4!4!4!!


A botokkal, vonalzókkal csapkorászó , a kurva anyátokat,pofabeemánozó kartárs nem érti,hogy a stréber seggnyaló kartárs,aki nem tudja,mi a faszért pedálozikannyira

hogy csinálja

belesnek és akkor sem látják

most megnézték onlájn is és ott sem látják,pedig ott a kamera szemben van

A tanár,a tanítómegáll a gyerekek előtt, ezt csinálja a szemöldökével,látod?
És ezt itt a mellkasa előtt az egyikkeze ujjaivalígy

és

LESZ FIGYELEM

nahát,ez van kb az ember saját gyerekével  is.

 

Nincsen az a netokrácia,az a hyperkommunikéciós boomos Korszerű Modern Jövőbeérés, amiben a gyerekeknek még ne lennének finomabbak az érzékeik azokra,akik foglalkoznak is velük. Felnőtteknekmár sokféle tettetésmegjátszás beadható, etethető.

Nem,Hanni néni, nem:

Régente nem a dolgok voltak jobbak. Nem jobbak voltak régen a dolgok, hanem valódibbak. Drága volt a mű és nem fizetődött ki a gyártása-forgalmazása  annyira.

Ma a maimarketingben a valódi az ember után következő második legkockázatosabb tényező.

Vele a spontán, a csak-úgy-jövő és a véletlen. A véletlenre, nehogy még véletlenül a véletlen jöjjön be, külön algoritmust írnak.

 

Ha sikerülelérni, hogy minden fogad valódi ésa sajátod legyen, akkormi lesz a fogyás'sal? - A valódi fog túlságosan nemfehér lesz. A fehérítése viszont veszélyezteti és arra venni kell még valamit, ami megvédi a fehérítés veszélyeitől.

A valódi kellemetlenillatokkal teli. Úgy merd ne alkalmazni a kellően kellemetlenillattalanító szert, hogy olyan büdös lesz, ami még nem is volt a történelmében sem.

Nagy kilengések vannak,az ostoba picsa, kereszténydemokrata öreg bácsi meg néni letérdepelnek és azon imádkoznak,hogy lehetőleg még kisállata se legyen ennek az agyatlan,önző, unkreatív.. tudatlan de büszke-idióta.. három diplomá tösszegoglizott meg kopipasztált picsának. Saját magárólképtelen gondoskodni, de ha van pénze,meg képes fizetni szolgáltatásokat. Hetente cserél alsóneműt , de azzalmár kukázza a használtat, és akkor győzi fizuval.

Ösztönökről emberrel kapcsolatban ma már nem illik beszélni, Az ösztönök állítólag kiszámíthatatlanok. hogy a gyermekben ösztönök is munkálnának? (Ahogy a felnőttekben?) A gyermek a szülejéhez ösztönszerűen is ragaszkodik?

"Anya büdös,jaj ne! ne "egyél!" -anyának nem volt anyja, hogy emlékezhetne az anyja pótolhatatlan illatára?

Néha "majd megeszi" a gyereket,máskor cancog. Napirendet nem tart,ő nem rabszolga, a gyereket meg "szabadságra neveli".

Az állattartásban és a gyermeknevelésben kikerülhetetlen alapa pontos napirend. [WARNING LABEL! -ez a kijelentésem CSAK ILLUSZRÁCIÓ!4!!] Ebből egy netokrata fészbúkpicsa arra analogizál síklogice az ő Kettes Számköréből, hogy szerintem a gyerekek kisállatok. Nem. A kisállatokat legalábbaz állatvédők képesek "internet népe" -szerűen megvédeni. De a bezzeganya és más mammucili "blog"-ok internetnépe egymás picsaságait támogatja és kattoghásmarketing okokbólaportáltulajdonos esze legkisebb ágába semállolyan szakembert meghívni,aki felháborítaná pl igazságokkala mamucilikat.Lájkójják csak egymás picsa idiótizmusait, a többi őt nemérdekli,az dolog életgörbéje véges, 2027-ben már vagy nem kellenek az ilyen portálok vagy más lesz az új és a húzó.


Az így az óvodából hazahozott gyermek (lásd fent az idézetet)  a tanusítványa annak, hogy az óvónők abban az óvodában a mai óvónők effektív 1-2 órás"munkáját" is szarnak elvégezni,a dadus picsák meg... minden pedagógiai érzéknélkül (nekem analfabéta dadusom volt és annyira ennivaló,mint egy rádióóvónéni)


Pedagógiai bűnözővel nem eggyel találkoztam, akinek a pedagógiai érzéke veleszületetten volt zseniális, csak a többi emberi vonása meg ganyé, karrierista,aljas és sikkasztó tolvaj, valamint pedofil is,(a pedofilok nagyon értenek a gyerekek nyelvén)

pedolfil nő -ne tudd meg.

A gyermekkel foglalkozásnak van egy ritmusa, ez a majmoknál még nagyszerűen megy, hol elengedi a kismajmot,hol pedig magához öleli meg korlátozza.Néha úgy csinál,mintha nem figyelne, máskor egyáltalán nem figyel,mert a majomtársnője fog figyelni, a legintelligensebb majmoknál pedig a hímek is figyelnek.Nem csak harapnak meg karmolnak.

A kis majom utánoz és az ember is egy utánozó (mintakövető) majomféle.

A marketingtársadalomban a család figyelemfelhívó- és fenntartóereje "fiskális-számítás"-ban  nulla vagy semmi a médiasztrímhez képest, a komplexmarketing nem vacakol igénykutatással,hanem teremti az igényeket . A teljes figyelmet követeli meg és a minták nemlehetnek ad hoc csakúgy "adáson kívülie"-ek.

Mi van akkor,ha egy serdülőlány eljut odáig, hogy a szerelme a haját dicséri és annaka lényege nem a színe lesz,hanem a selymessége,a cirókája, a simogatása,az illata annaka hajnak a satöbbi? Akkor nem ölile a lány a haját vásároltfestékekkel és nem fog még költeni a természetesneklátszásra.Mi lesz, ha nem borotválja a pinaszőrét és az még felnőtkorában tejes gyönge kukorica"szakáll" kasmirselyempuha marad?

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr3615808410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

heki 2020.06.14. 08:39:30

dudinak a hülye szokása van, újaknak mondom, hogy ha elindul valami beszélgetés egy blogja alatt, hozzászól ő is hosszan, és ebből a hozzászólásaiból csinál egy új posztot, de hát így szeretjük, ő így tágítja (valójában szűkíti) kommunikációs tereit.

Frick László Intézet 2020.06.14. 09:18:14

@heki: Valójában le kéne már jönnöm errőlaz összes undorító szokásomról.
Akkor itt az újak kedvéért elismétlem:

Az igazi írók egy kurva levelet mondjuk három szó terjedelemben nemmernek megírni, nehogy valami kimenjen belőlük.
Én fejben elmorzsolom a szöveget és azzal szépen elis múlik,meg behal,ami nagyon makacs, azt így
kiírtom magamból

"A motívumok mindig alacsonyabban vannak"

:D

Frick László Intézet 2020.06.14. 09:18:55

@heki: Vagy pl a "nyers vázlaT"
aztán az első verzió

majd a túlírással a végső leölése

dokumentálható:D

heki 2020.06.14. 09:47:23

@Frick László Intézet: ez izé fogalom, hogy "túlírás", ezt nagyon nehéz megfogalmazni, zenészlányom szokta elemezni saját játékát, mondja, hogy még nincs kész. Nincs minden hang a helyén.
Bár zenei vonal erős a családban, de csak úgy sejtem, hogy mit jelent ez.

Ugyanakkor meg vannak írók, akik eleve túlírnak, mondjuk Szentkuthy, és ebből stíl lesz. (Rosszabb esetben modorosság. Mint Wass Albertnél. Vagy Szomory volt ilyen modoros, Karinthy nagyon szellemesen gúnyolja ki ("Akkor egyedül, mintegy kacéran és engesztelő burjánzásokkal haladtam az epedő és napfényes utcán és minden. Holmi merev és harsány cselédek vonalzása, istenem, már-már enyhén rajongó képzeteit meresztették udvariatlan és nyakas párzásoknak. Ó, a nap, zsirosan és inkább lihegve valamely szőke kancellárnak tünt, terpeszen feküdve a lanyha hegyek vonalába, mintha a rejtett tájakat kutatná."), de ő ugyanakkor szerethetően az. Amikor Kaposváron Szomory darabot adtak elő, az egész színház megfertőződött, előadások előtt és után ilyen stílben beszélgettek egymás közt is.)

Szóval mikor érzi a Művész Úr, hogy túl van írva?

Frick László Intézet 2020.06.14. 10:46:13

@heki: Titkok:
Ami nem titok, hogy apéldaképem Frank Zappa, -na plezt az "ismétlésekre".

Ismétlések,a 12év alatt vannak czukkelyek,amiket többször megírtam ismétlésekkelésmindig,ami közben megváltozott, ezekígy naplózások is.

Tanulságos akamatolás,ami tabutéma volt, az uzsorázás,ami most nem lehet téma gyöngyöspatán,pedig főmotívum abban, hogy miért is még a pénz kell. Beszélni kéne arról,mekkora az a töredék ami tényleg a "kárpótoltakhoz" jut és latolgatni hogy a jogvédők,az ügyvédek vagy az uzsorások a nyertesebbek.Ennek a marónak a lapszélére a nagypofájú geci népszabókat,akikelőször 15 évig nem írtak a kamatolásrólés aztán jellegzetes tamás ervini nagypofájú szemrebbenés nélküli hazugsággal azt állították, hogy annyira túltárgyalt, már gyakornokok is ezzeljönnének (amikor főriport sem volt)

Ezt pl a netokrácia címszóhoz.

A túlírás a bele, bele ésmég bele,ezen örkény IStván ollója (az én-fajta túlíráson) segít,én is szerkesztettem már ollóval,kinyomtattam és fizikaiollóval vágtam a fizikaipapírt.

Olyan eredménye lehet mint filmek vágásának:nagyon jó, a vágástóllesz pl film,addig nem az. (Jancsónak vannak efféle filmjei)

Utálom alamentálást,aprédikációt és népnevelést és ezt csinálom.

A helyes eljárás:Ezeket törtnetben megírni mint Krúdy. És: CSaka történet,semmi más.

Ez nemmegy de már nem is érdekelmeg nem is akarom és minek meg kinek. Fel-feljön a havammint tavalynyáron vagy idéntélen, de minek.

Úgy járok,mint jártam,amit írtam

"Azoknak adod a drámádat bírálásra,akik az alakjai? - baaaazdmeg!"

És mégegyszer Monory M..:"Tudnod kell hogy a treatmenteket olyanok olvassák,akik nem boldogulnak összetett mondatokkal.Tőmondatokban,egyszerűen.

Mint Dovlatov.

Szintén ismétlés,a szerkesztő szerint banális történet (amire ráadásul irigy is) egy jogi végzettségűkifinomiltan művelt ember számára

érthetetlenül bonyolult.

"Ismeretlen író emlékművét nem koszorúuzákmeg."

-még ezt sem érti: Mi, nem az ismeretlen katona vagy azét igen, akkor hogy? Nem zavaros ez?"

heki 2020.06.14. 11:58:22

@Frick László Intézet: arra vonatkozott a kérdésem, hogy mikor érzed, hogy túlírtad? Rögtön? (Nekem kell egy-két év, hogy kívülről lássam, hogy mit írtam szarul meg.)
Egy-két év után merem kritikailag elővenni, addig a boldogság és a mámor köde erősen elfogulttá tesz.

Aztán van olyan is, hogy kétszer írtam meg egy darabot (színjátszóra), és eltelt közben 15 év, és nem is tudtam róla, hogy egyszer már megírtam.
Az egy rossz élmény, amikor rájövök, hogy jé, ugyanezt már megírtam 10 éve.
És még nem is csak én jöttem rá, hanem az színjátszós, akinek elküldtem a régi darabot, aztán mondja, hogy ugyanezeket a poénokat raktam bele a tavalyi darabba. Ezzel szembesülve alázatos és szomorú lesz az ember.
Ezt az Örkény-féle vágási technikát nem ismertem.
Azt tudtam még Örkényről, hogy második felesége, F. Nagy Angéla szakácskönyveibe is belenyúlt, hogy irodalmilag is jó legyen. :)

Frick László Intézet 2020.06.15. 05:18:12

@heki: Valószínű, a legtöbb írónak jót tesz a valamiféle kényszer. Kell a pénz -ezplpompáséletműveket tolt fel és nem a J.K.Rowling -ét. Hemingway ki is írja az egyikmesterikisprózájában,hogy az általasemtúlnagyrabecsült regényeit azértírta,hogy megengedhesse magánaka jólétet a jó kispróza íráshoz.

Azígy rózsabaszó élet,amiben én írok,nem korlátoz ésnem szorít semmire,nem fegyelmez.

Sokszor megjelenik előttem a rendes-precíz-pontos és akkurátus Nádas,akimég a nagymarosi faházimagányban iskésselvillávalevett,én ilyen szituációkban kézzel szoktam enni, szakítok valami friss kenyeret,tejföl és kész.

Ez ember,mint valami nő,mindig a másikétirigyli,ha cseresnye van neki akkor nemhogy almákat,de néha rágyön, hogy spárgatököketszeretne,amikéra férfiakmeghalnak,a férfi fizikaicce nemkell neki,deóriási nagy élvezése, ha arra gondol, hogy a férfi reágondolva veri ki.Aztán csudálkozik azon,amikorélete hajnalán eszébe jut, hogy úgy igazán még nem vettekézbe,de kamaszkorában gyakran hallotta a csajoktólaz öltözőben ezt a kiverést,elkezdi kiverni a
"az új párjának" amit gondolakoiverésről éskiderül, hogy ez csak egy,a magyarban nem ritka verbálisizé és a valóságban fejni kéne,fej és rájön, hogy kmaszlány korában miket hagyottki,mennyireérdekeset, szórakoztatót és biztonságosat.

Zilahy Péter a világ legügyesebb írója az ideális körülmények megteremtésében a DAAD alattlényegében semmit nem írt, aztán jóvalkésőbb Graz Írója lett egy évig és akkor se nagyon,nem tudommeddig egy ilyen keretben New Yorkban élt és ott is a kb szokásossemmijét vérizzadta nagynehezen össze,teher alatt nőhet pálma. Az Ablak-Zsiráf óta igazán nem írt semmit,töredékeket éskezdeményeket,amiket "Esterházy kollázs technikával" meg "személyesélményességgel" valahogy összegyúrt,merta hawájj biztosítóinakle is kell valamit tenni az asztalra,felgyűrnbek egy udvarias mosolyt a szapora bólogatáshozéselkönyvelik,hogy ez a pénz a levegőbement,deelőfordulhat ez máskor mással más szituációban is.

Krúdy nagyon jókat, taán alegjobbakbólispárat,írt alegbetegebben és a legnagyobb nyomorában,az utolsóéveiben,kellett apénz nagyon,de ez nemmagyarázza azt,sőt, hogy mitől jó. A magyar irodalomtudomány egyszerűen képtelen bemenniKrúdy életművébe mégegy körülnézésre is. Cserna-Szabó András,Márai Sándor , Kertész Imreigen-igen alaposan ismerikKrúdy életművét,jólolvassák -de ez sem tűntmég fölaz irodalmunk vonata kerekei pumpálóinak , A Nap-ja fűtőinek.

Ki gondolnná, hogy Adymennyireprecíz volt, ha nemis Nádas módszerével,őújra- ésújra ésmégmegint leírta a versetés az előzményeket gondosan eldobálta,néha azonban annyirarészeg volt,hogyfelszedték a gombócokat a kávéházi asztalalól. A Diósy-Brüll házaspár egymássalalaposan ki ésmegbeszélve, Diósy a legbelsőbb testvér-jóbarátjának tekintezte Ady-t, gondoskodtak az ideális körülményekről,míg a fent említett Zilahy csak mérsékeltebben itta le magát ilyen jódolgaiban,Adypl Olaszországban egyszer három napos Jim Morrison -szerű őrjöngést rendezett "túlivott" állapotában (ez az idült alkoholistának az az esete,amikor egyszercsak úgy érzi,hogy egy bizonyos szint alá nem tudja magátinni, pedig de, csak ő nem észlelheti.

VAn egy nmódszer a túlírás ellen,ez az Esterházy-Nádas módszer,az a gyanúm,hogy a Mészöly óvodában hallhatták.

Kézzel,szoríytva magát az embernek az olvashatóírásra,tehátlassaabban,mint a szöveg (a fasirt) szorítanáki az emberből,írnak majd ezt a füzetet Magyarország Legjobb Gépírónője

A két író esetében ugyanaz a nő

legépeli, illetve későbben beírja...

Ezt a nyers kéziratot papíron visszakapja az író és bejavítja,még ha szeretnéis túlírni,akkor is vannakkorlátai.

Majd a gépírónő visszajavítja a javítások alapján és innen már "majdnem kész a szöveg"

Vannak titkok,a számítástechnika óta nem beszélhetünk tiszta szövegről,de Nádas ésEsterházy esetében ezt valahogyan meg tudjákoldani, az biztos, hogy az ő könyveiknél van nyomdai korrektora a "változatlan utánnyomások"-nak is. Ebbe a berkrzdésembe kell beírnom Horváth János szerkesztő nevét,Magyarországegyik legprecizebb szerkesztője,Háy János néven író,költő.

Móricz nagyon rossz "szövegminőségben" a lehető leggyorsabban, egy Németh László-i tempóban megírta az elsőverziót,gépbeverte.,majd aztán szépen nekiveselkedett és az egészet átjavította.

Háy,Móricz és Závada nem közvetlen,deparaszti vérekés nagyon, nagyon... nagyon-nagyon tudnak dolgozni.

Sokáig nem tudtam.. egyszerűen elkerülte a figyelmemet Márai panasza és vallomása,hogy az Ideális Birodalomban alegideálisabb körülmények és dédelgetésekközepette,anyagi biztonságban... nem tud írni. Soha senkimástólúgy nemlehet olvasni arról,hogy az USA idegen kontonensen van,aholmásaz időjárás,a fák és a levegő is...Márai a naplón kívül[ ami egy wlog]
semmit nem írt már amerikai jólétében.

MNárai ideális vidéke Nápoly és környéke, Nápolyban jósokvisszataszítódolog van, szemmelláthatóan alsóközéposztálybeli disztingvált nagymama,a héten fodrásznális volt,az üzlet ajtónyílásában koldul.
süti beállítások módosítása