Demokrata Városok az USÁ-ban lettek és a mi Szabad Város-ainkkal vethetőek össze.

Kb annyira és attól Demokraták, amitól a mi Szabad Városaink meg szabadok. Hogy: politikailag a megfelelő a vezetése ezeknek a Demokrata Városoknak.

Nem akartam ezt elhinni, hogy az USA politikai köz-és sajtóélete a demagógiának a néhai Torgyán doktor kövér segge-szintje alá is süllyedhetne. Gyanús lett ez nekem, amikor a segghülye Hurrikánfrizurás Bohóc elkezdett az amerikaivéleményformálásban   orbánviktorszerűen működni,pl hogy a Bill Clinton-Obama Mexikói határkerítésről lehet úgy tárgyalni meg beszélni,mintha csupán Trumptól való úgy lenne,mint a magyar szaregészségügy a szaroktatással és a mélyszegénységgel meg a kitántorgással is mindössze 2010. óta.

 

A Demokrata Városok-ezt... komolyan.. ezt az agitációs trükköt,mintha a Political Capital ,Somogyi Zoltán találta volna ki,

a Demokrata Városok bezzeg elvesznek a rendőrségeik költségvetéséből és a mélyszegény halmozottanhátrányosak (szövetségi segélyen-ingyen élők) felzárkóztatására fordítják.

Az USÁ-ban szövetségi alap állampolgári jog segélyen-ingyen élni, évszakonként jár az élelmezési-alapjog és a ruházkodási alapjog szerint a segélycsomag.Ehhez szegénységi nyilatkozattal  rögzítenie kell magát először a jelentkezőnek aproletáriátusban, hogy nincsenek (= és nem is lesznekmár, nevermore) megtakarításai, befektetései ingatlantulajdona és hasonló munkáosztály-alja jellemzői sem.  És akkor nem kell harcolnia semmiért plaz egészségbiztosítási piacon,sokhoz nemjut, de ahhoz ingyen. 

Torgyán doktor egy ötletértekezleten ekkora demagógiát a mondat közepén állított volna le, nemhogy rendes agitációba felvegye.

 

Mintha egyébként lehetne esélye  Trumpnak nem elnöknek lennie és mintha jólláthatóan Biden nevezésével pont nem is ez lenne a valóságos célja is a demokratáknak, hogy a Jó Kifogás, Trump maradhasson.

 

Világszerte is vannak Demokrata Városok a Szabadság Védbástyái.

Ilyen a Komonista Kína Vérszorításában a Szabadság Jelképe

a leány, gyermek; szerv, heroin, egyébkábítószer és kokain, fegyver világkereskedelem központja ahol még a szmog sem úgy szmog,mint Pekingben, hanem nem téma!

hongkongamesszimultkodeben2007.jpg

A járvány alatt demokraták a velükszületett puritán egyszerűséggel nem boltoltak a mocskos kommunista diktatúrakínaiakkal, csakis Hong-Kongban, ahol ezért a hong kongi demokratakínaiak a kommunistakínai beszerzőcégeikkel és keresztbeszámlagyáraikkal kooperálva kielégítették a demokraták szájmaszk vagy lélegeztetőgépigényeit. A demokraták egy Johnny English kérlehetetlen demenciájával tallózták a kínálatot az US Pat. Pend számok iránt. Természetesen a derék & mintakövető oiropid demokraták sem süllyedtek le Spigot ezredes alakú varacskosmaradónadiktatúrák színvonalára és ők is Hong Kongból rendeltek  meg maszkokat,és a nem CE hanem US. Pat. Pend. tanusítványszámos maszkok persze nem a CE -jelzések hiánya miatt dekkoltak a vámokon, hanemmert a náci kommunista hitleri ármány szabotáltatta a vámkezelésüket. Olyant, hogy szállítmányra ráígérvén elhapponi, csak republikánerek csináltak, demokraták ilyen esetekben a profitjukat osztották meg demokratikusan a demokratikuskínai disztribútorokkal és ennyire tisztességes üzleti keretekben irányítottak át maguknak szállítmányokat.Meg ilyesmi.Muchacha.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr2015763584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

heki 2020.06.10. 11:32:31

Tanuljunk meg szépen írni:
24.hu/kulfold/2020/06/08/amerikai-tuntetesek-new-york-orsos-laszlo-jakab/?fbclid=IwAR3kSac_XdZ6F3bRqBx1xNXCGjn_864hWaAY_TsZMmZL_Z878LMaDKbwgCk

:) Majdnem elsírtam magam egy picit. Aztán nem sikerült.

Pedig Orsós László Jakab egy intelligens Nádas tanítvány.

Szorgalmas Gyémánt 2020.06.10. 12:13:03

Van valami báj abban, hogy egy drogtúladagolásban meghalt visszaeső, elsősorban védtelen nőkre támadó bűnözőt aranykoporsóban temetnek el.

Szép a rút és rút a szép,
Sicc, mocsokba, ködbe szét.

Frick László Intézet 2020.06.10. 13:24:06

@heki: EddIg a mondatig birtam a nyálban:
"Én mindig erős közösségben éltem ezzel a várossal és azt gyanítom, hogy vagyunk ezzel így pár millióan."

Ez a mondat annyira erős,mintha Trump beszédírója találta volna ki, de majdnem biztos is vagyok benne, hogy írták már ezt Trumpnak.

Frick László Intézet 2020.06.10. 13:26:55

@heki: Kedvenceim, S. Takács és Cseke New York-ban találtak egy zsidóembert, aki egészen jól fogalmazott Cseke keresztkérdéséig. Pl ez tetszett:
Nem szürke szósz-osan globális New York, hanem [ősien] mozaikosan, el is keveredikmindenki a várossal,de megőrizve is a mozaikja egyediségeit.

Auztán Cseke kérdezett valamit a nősülésről és azzal oda is lett a csávó magabiztossága :D

Frick László Intézet 2020.06.10. 13:34:07

@Szorgalmas Gyémánt: Volt ez így egy Etele nevű hadúrral is. Egyébként a rendőrnek nem azért nem kell megölnie egy ilyen királycsávót,mert néger vagy nem, hanem azért nem,mertebben a szituációban már a gyávaságnál alávalóbb.
Vannak esetek,amikor a néger a farzsebéhez kap, hogy a papírjait a rendőr felszólításának engedelmeskedve átadja és akkor lelövi a rendőr.. de ebben az esetben még elfogadható a rendőr hazugsága arról, hogy fegyvert látott villanni meg lehetett volna fegyver is,ilyen sztituációkban halnak meg rendőrök. De más az olyan kényszerítőintézkedés UTÁŐN amikor már az egyébkét akár tömeggyilkos is úgysem tudna mozdulni, hasonló helyzetben két rendőr közül az egyik tarkónlőtte a négert.

Tehát hogy mondjam...

Mi van azzala szituációval,amiben a túszejtők szoktakmeghalni és ami miatt annyira elfajultak az USÁ-ban a túszejtések, nincsen semmi mérlegelbivalója a túszejtőnek,mindegy,mit pofázik a túsztárgyaló, ugyanis ha megadja magát akkor szitává lövik.Az, amikor a feltartottkézzel kióvakodó túszejtőt 24 mesterlövész lövi le egyszerre, nem sokkal különb,mint ez az eset.

Ami nem az utolsó volt.

heki 2020.06.10. 15:14:44

@Frick László Intézet: Annyiban kapcsolódik az egyik előző posztodhoz, hogy szerintem az USA kultúráját teljesen természetesen áthatja az erőszak, egyrészt eredetétől fogva, másrészt az önbíráskodás szép régi hagyományainak megfelelően. Sheriff, az mi a fasz, sokáig nem értettem gyerekkoromban.
Kisebbik fiam kérdezte régebben, hogy az ilyen hollywood-i gyerekfilmekben (bűnöztem!!!, megnéztünk többet együtt), alapszituáció, majdnem minden ilyen filmnek, hogy kiközösítik, kigúnyolják, stb. a főhőst, és kérdezte, hogy miért.
Akkor (régebben), nem is tudtam válaszolni neki.

Az ilyen fajta erőszak, ami végül is ténleg az USA kultúrájának része (a közösség kitaszít valakit, mert a közösség valahol nagyon fontos és erős és szép), szerintem itt Magyarországon teljesen más kontextusban jelenik meg, mondjuk a törvények, szabályok, adó vs. "megoldjuk okosba' főnök" mentalitásban.
De (utalva az egyik bejegyzésedre), ilyenfajta közösségből kiszorító magatartás itt annyira nem dívik,

persze köszönhetően annak, hogy itt, Magyarországon a "közösség" szónak is nehéz az értelmezése. :)

Nincs honnan kiszorítani valakit. :)

Ez a fajta közösség vs. egyén probléma szerintem elsősorban protestáns országokra jellemző (Weber:
hu.wikipedia.org/wiki/A_protest%C3%A1ns_etika_%C3%A9s_a_kapitalizmus_szelleme ), európaibb-latin-katolikus országokban annyira nem sarkalatosan jelenik meg.
Úgy érzem.

Szorgalmas Gyémánt 2020.06.10. 16:14:21

@Frick László Intézet: Aha, értem. Dolgoztam egy jeentős amcsi céggel közösen egy projekten. Sikágó ősi városába akartam küldeni egy technikust kiesés miatt, sietős votl a dolog, a support cég meg 7/24-re volt szerzőtetve. Közölte velem a tech, arra környékre reggel fog menni csak kimeni, éjszaka biztosan nem, ábrmi is álljon a contractban, és akkor is a corporate security védelme alatt (latino férfi volt).
A rendőrök félelem jogos, egyáltalán nem ritkaság, hogy a belőtt bűnözők rájuk lőnek.
Az elhíresült esetben pedig két orvosi szakvélemény van, mindkettő szerint félholtra volt drogozva a Szegény Áldozat, az egyik szerint az is ölte meg.

Frick László Intézet 2020.06.11. 10:50:22

@heki: Ezt mutattam már,az USA története küölönös abban, hogy az ó-ó-ókonzervatív praerefoirmáétus, sőt,praekatolikánmikroközösségekkomplexönkormányzómikrotársadalmakat alakítottakki, van errőlegy érdekes amerikai játékfilm,ilyen közösségek... egészen bűntelenülvoltakképesekélni. van egy szám, ez Dr Csányi (és a humán etológia szerint ) 150 fő. Kb ez a létszám az,amit a vérengzőmajom még vérengzési hajlamai kiörésenélkül kb elvisel.

Dr Csányit mennyit mutattam már neked is elolvasni...
És az USA Állama ilyen kész mikrotársadalmakhoz ért le,és nemLE és TERJESZTETTE a főhatalmát, hanem felszívta a FőHatalmába az ilyen mikrohatalmak erejét.
Ez annyira tudományos, hogy Mnarc Cherry a Született feleségekben azt mutatja be liberális szemszögből, hogy ennek a mikroközösségi kohéziónak miklesznek az utolsó emlékfoszlányaivalis,demég azokban is lehetnek szép momentumok.

erőszak, az van. de az az erőszak már mind a marketingtársadalom miatt van.

Az erőszak kód a germano aglo-szaxo emberben éspl a magyarok,akikma már nincsenek, idegenek voltak ebben a társadalmiattitüdben,a másik az ázsiai nomád,az integritív,a nem annyira vérengző, semmint "megszüntetve megőrző"

a kunok be is olvadtak meg érdekesen megmaradtak annyira, hogy Móricz is szenvedé őket.
A mai "magyarok" inkább szlávok (meg cigányok is) genetikailag, de... habitusokban őriznek a ma már nincsenek is magyarokéból.

A cigányoknál a körön belölre kellkerülnöd ahhoz, hogy a Nagy Cslád azt az igazi,titkos arcát mutassa neked is.

Én viszontrészben születtemolyan magyar családba,ahol nem volt semmi titok,a szelídség organikus volt és az először bekopogónakmeg főleg:megelőlegezett.

Sokan a magyarnak ezzel az attitüödjével Ceau alatt visszaéltek,magyar értelmiségiekés többezren nyaranta így nyaraltak ingyen Erdélyben.

Minden magyar népmesében benne van az, hogy a vándor bekopog és kap valamit.

Próbáltál volna bekopogni Németföldében :D (az ottanbi társadalmak annyival korábbanfejlettsége miatt)

Nézz meg németföldei vallás meg egyéb polgárháborúkat,amikhez képest a mi kuruckorunk jamboreee volt katolikus jógyerekeknek.

Frick László Intézet 2020.06.11. 10:53:22

@heki: Az a szomorú, hogy Magyarországon a régi magyar társadalomból,ami értékes,amitmegveszekedetten irigyel az idemenekült némewt biogazda.., Településés fél-járásszámra vannak még a régimagyar emberekből, csak riporter meg szocviológus nincsen hozzá

én aaz egyébkéntős picsa Borbás Marcsi műsoraiban szoktam tallózni.

EWrremil amagyar szappanopera falusiábrázolása? Amit Kapitány Ibvánék összeművelnek... Budapestiparaszt lakütelepielsőgenerációs tipikus pestieket beöltöztetnek falusi figuráknak osz' röhögjünk má.

heki 2020.06.11. 11:21:45

@Frick László Intézet: Ezt mindig szoktam mondani a tanítványaimnak, hogy a magyar népmesékből milyen "erkölcsiség" olvasható ki, milyen a germán, vagy a perzsa-arab mesékből, vagy a kínai mesékből, a cigány mesékből, hasonlítsák össze.
Sajnos nem veszik a fáradságot.
(Magyar népmesékben pl. nincs kereskedő, vagy tolvaj, vagy bosszúálló főhős.)

Serény Vélemény 2020.06.11. 11:24:53

@Frick László Intézet:
@heki:

Ja, persze, közösség és az ő értelmezése magyarul, ami nins is meg minden, ... de azé' amikor tényleg gázosnak látszó helyzet van, akkor pl. a jobbikos pólós fickók a hitgyülis pólós fickókkal együtt és szinte vállt vetve lapátolják a homokzsákokat a gáton (a naagy majdnem árvíz idején),
vagy egy kormányzati csettintésre mindenkin megjelenik az egyébként nem is kapható arc/szájmaszk...

Frick László Intézet 2020.06.11. 11:33:48

@heki: @Serény Vélemény: Sebő Ferencnek ugyan nincsenek előadásai a magyar népmesékről,legalábbis én nem hallottam ilyent..
de többször ki is fogalmaztam a megalapozott gyanúmat arról, hogy:
-a magyar népmesék is egészen fiatalok,mint a csikósgúnya-és kalpag,a hajnali nevű "erdélyi lakadalmas" csendes
-a deák egyik főszereplője a magyar meséknek,mert az írója-alkotója is,persze, hogy csak jóltud kijönni a sajátmeséiből, ahogy az indexesek is mindig.
-a deákoknak, szemben az indexesekkel,még volt öniróniájuk, ha ugyan ritkán is,de pl Az deákné vászna c.mesében.

Frick László Intézet 2020.06.11. 11:42:58

@heki: @Serény Vélemény: A Népzene kétszáz éve egyfajta diverzitív,oiropid és globális termékvolt. Sebő tanár úr egyszer mutatta is, egy Mozart dallam mindössze hétév után bukkant felErdélyben nép(i)zeneként. Eleve a cigányzenekarok multikalcsik voltak, házták a magyart,egy román blokk és néha cigány szett is volt aztán az falunként változott, hogy a román szett idején a magyarokés a magyar szett alatt a románok leültek vagy táncoltak tovább,a cigány, az vegyes szett volt.

A magyar mesék is ilyesek, főleg világot járt deákok mint nbévtelenné nemesedett "ismeretlen szerzők"

Amagyar népmesék rajzfilmsorozatminden alkotási adata titkosabb,mint az 1990. előtt gyártott BOSCH motorbefecskendező berendezések vezérlő kompjutereié a COCOMlista miatt. Néha elképedek, hogy a soha meg se fogom tudni ismeretlen írója a rajzfilm szkeccsének,mennyire arra a srófra járó agyú,mint én.
Sok-sok műmese alóllóg ki a "deákcsimma". Erre a rajztertvezőmeg is rajzolja az egyik fiút debreceni reformáta kollégistának.

A magyar népmesékre szerintem sok ó-rusz mese .. és "halszagú"-ak hatottak.

Lúdas Matyi egy bosszúálló főhős,viszontvilágmese és nincs a világnakégtája odavalósi emberekkel,akinek az özvegy mihaszna pimasz fiáról meg az uraságról ne lenne meséje. Vagy az öregről meg a nagyravágyó feleségéről.

Az antropomorf ál-állatmesék a vadásznépeknél

heki 2020.06.11. 12:31:13

@Frick László Intézet: Lúdas Matyi nem népmese, szerintem, még te mondtad, hogy Mátyás kerálra utal.
A Berze-Nagy népmesekatalógusban, emlékeim szerint nincs ilyen fajta.

Özvegyasszony mihaszna, nagypofájú/féleszű/lusta, de okos fia legények vannak, persze.

Az uraságon bosszúálló szegénlegének szerintem újkoriak, felvilágosodás után.

De lehet, hogy tévedek, amatőr vagyok népmesekutatásban.

Vannak persze ilyen "temetetlen halott" típusú eredetileg szláv mesék, a magyar mesék közt nem túl gyakoriak azonban, amit pl. zseniálisan dolgozott fel Gothár a Haggyállógva Vászkában, aminek specialitása az, hogy még ráaadásul lágermese is, tolvaj főhőssel, és egyszer közönségtalálkozón megkérdeztem Gothárt, hogy emlékszik-e Szolzsenyicin mennyire gyűlölte az ilyen "pityeri tolvaj" főhősű meséket. (Gulág társadalmi felépítéséből következően.) Azt mondta, erre nem is gondolt.

A deák-típusú mesékben nagyon soxor pórul jár a kis kígyóvállú libsi deák. :)

Ősi mesék: Fehérlófia, Tündér Ilona, stb. amikből próbálta összegyúrni Ipolyi a Magyar mythológiát.
De valóban vannak még szláv hatású mesék, Zöld Péter és társai, de kicsit más hangulatúak azért.

Magyar népmesék rajzfilm Jankovics Marcell agymenése-zsenialitása-hippiskedése, (húzd alá a megfelelő szót)

heki 2020.06.11. 12:43:02

@heki: Még eszembejutott pl. A két bors ökröcske-típusú mesék, ahol nem bosszút áll a legény, hanem valami nem evilági hatalom (gyakran ördög, vagy annak a fia) segítségével oldja meg a lehetetlen feladatot, túlteljesítve a király kérését.
A nagy hatalom az ősi mesékben nem főúr, ugye ez már csak a második jobbágyság után lesz negatív figura, általában király, vagy az ördög, vagy a boszorkány, sárkány, stb.
Ez szerintem a hatalom keleti szemléletéből fakad még.

heki 2020.06.11. 12:45:19

@heki: Most, hogy felújították a Jankovics Fehérlófiá-t, nyugati sajtó csak LSD-s pszichedelikus műnek tudja értelmezni, bár egy rendkívül átgondolt alkotás, nagyon tudatos, Pap Gábor ősszittya kutató szerint megcsúfolása az eredetinek, de azt ő se tagadja, hogy nagyon össze van rakva.

Frick László Intézet 2020.06.11. 17:58:23

@heki: A történetek kb a férfiuralommal lehetnek egyidősek -a nők nem akarnak történeteket meg tanulságot.Ádám és Évameg az összes történet és mese férfidolog,férfiszöveg. Ö..innen folytatom

Frick László Intézet 2020.06.11. 18:13:00

@heki: (folytatás) A mese irodalmiasodása a későbarokk, a copf, a romantika,a biedermeier és természetesen a nacionaliz,uskora.Ami előtte van,pl amese műfahjának egy virágkora a középkorban a röneszansz.. az "globalista" volt, a nacionalizmus még nem létezett,a nemzettudat sem nagyon. Csak a tanulatlan-tudatlan wikipediaagyúak hiszik azt, hogy a mai "diverzitás" meg "globalizmus" az valami új, jövőbevezető és soseeddignemvolt.

A vasfüggöny alatt a szocialista tábor animációs művészete leginkább el volt zárva, a szovjetek boldogan lophatták az amerikai giccset, miközben pl a szovjet,depláne a magyar animációsfilmművészet óriásiakat alkotott.

De vissza a mesékhez, a legtöbb mesét "azt mond amit akar" messzirűgyütt emberek mondták és ahogy a népzene világzene is volt hiszen a zenészek is mindent bejártak, elhallottak,fogtak-vittek,úgy a mesemondók is.

Az emberiu tárgyak a világ összes sarkaiban úgy egyformák, hogy semmiféle "utazás" nem hozhatta össze őket, egyszerűen az emberi logikából, az anyagok és a környezet, a szükségesség természetéből adódóan százszor elveszett ötleteket ezeregyedjére is újtra kitaláltak -és a mesék alap dramaturgiai ötleteit is.

Az első, de a legeslegfejlettebb, pompás szerkezetű mesegyűjtemény nagyjából Buddha fellépésével egy idős,de már gyüjtemény, ezeréves mesék át-és összedolgozása, a Páncsátántrá. Nem lehet vele betelni. Lázár Ervint is megihlette,pl névötletekben.

heki 2020.06.11. 18:13:42

@Frick László Intézet: még olvasd el előtte a másik poszt "kettessel kezdődő személyi szám" alá írt szövegemet is lécci, mert lehet, hogy keresztbebeszélünk.

Frick László Intézet 2020.06.11. 18:27:22

@heki: A mesék "rejtelmes pszichedeliájának" igen egyszerű az oka, digiálisak egyszerre szól sztűz gyermeki föleknek vagy pl disznó nők disznófüleinek, akiket a nagy mesemondó majd, amikor már a horda horkolés fingik a nagy hodályban, sorba felkeres és kedvét tölti bennük. Meg öregeknek is szól és egyébként pedig törvénygyűjtemény

a Páncsátántrá egyik igéjével:
Mindenki megkapja,ami [neki] jár.

Ennek a "pszichedeliának" van egy nyitja és aki megkapoarintja a kulcsot, az azzal az időbuszba a belépőt és keresztül kasul és oda utazgálhat az emberi időkben, ahová csak szottya támad, hóttreál, színes, szélesvásznúés nagyon-nagyon pontos... szociohorrorig.

Nem vbéletlen, hogy a materialistákok meg a mkszisták hogybeszéltek mnár a mesékrőléspl szólták le,mint a sámánok orvoslásait kuruzslásnak.

A sámán a mese nélkül semmiore nem ment, 30-40000 éves tudásösszességet hordozott, neked sem kezdi el az orvostani összefüggéseket az orvos, hanemmegkisérel valamennyire "népszerűen" fogalmazni.

Helyeslem azt az orvosi magatartástés hozzállását,ami nem szégyell bármit bevetni a cél, a gyógyulás érdekében.

A kínai orvostanban a kínai orvos nem közli a rák tényét a beteggel, bőven ráér megtudni a halála előtt. Ezt...oiropidok..nem értik.

nem tudom, hogy neked mutattam-eaz 1930-as években a bakonyban az utolsó erdei szürkemarhapásztorokközött gyűjtött sámámkodást,a füstölést,küsmödieskedett ott a pásztor a füstölővemeg a rontás és a kurvannya,közben össszesen annyiról van szó, hogy a kifinomult szaglású,igen okos szürkemarhák szaglását összezavarta az uniformizáló füsttel és könnyebb voltúj marhákat az összel be és most kivert csordába így bevenni.
na,kb ennyi a sámánkodás lényege is, az "okkult" a "tudós" szerint baromkodásban.. titkosan..ott van a valódi,amit a tudós csak szeretne tudni vagy jövőre fog hülyerékázni. abban a hiszemben, hogy mint Fleming a védőoltást, valamit kitalált.
A gyönge fertőzésssel az immunitáskialakítását a Gilgames előtti pásztorok ismerték, csak persze a módszereik Fleming fecskendője híjján nem lehettek annyira hatékonyak.

Ma a gyógyszeriparbvan főa növényi hatóanyag koncentrálásés ebben egy igen-igen-igen fiatal világhírű magyar tudósunk van,aki természetesen,a miunkéássága hogy a jóéletben lenne annyira ismert,mint Horváth Tamásé, a cigányok gyalázatáé, akinél akármelyik putritelepen tehetségesebbet szedek össze hármat.

Meg se kérdezném Jankovich Marcell munkájáról annak a kulturának a népét, aminek egyik legjelentősebb teljesítménye a South Park. Amiből maga a fogyasztói törzs bázis, a két csavarból,ami a dramaturgiája, összesen az elsőig, ha eljut.

Frick László Intézet 2020.06.11. 18:28:11

@heki: Ide süss, ezt láttad-e (nyugodtan:Magyar népmesék)
www.youtube.com/watch?v=k2SWgOSu6jM

heki 2020.06.11. 18:28:40

@Frick László Intézet: persze, ezeken a dolgokon sokan gondolkodtak, Várkonyi Nándor úgy döntött, hogy létezett Atlantisz (és egyéb dolgok), amelyek összekötik a világ teljesen távoli zugait, persze Jung meg egy huszáros lendülettel, új Nagy Sándorként, elvágta a gordiuszi csomót, aszongya: ARCHETÍPUS.
Az, hogy Jungot tudományosan nem lehet bizonyítani, az tény, de gyakorlatilag meg igen, a (régi) hollywoodi mesélők Jung alapján alkották meg történeteiket.

Mindezek mellett azt vallom, hogy egy adott kultúra (germán, cigány, magyar, kelta, stb.) sajátosságai, értékrendje mindig tükröződnek a meséikben, annak ellenére, hogy több a közös bennük.
Ez engem nem tesz nacionalistává, szlovák népmesék pl. nagyon hasonlóak a magyarokhoz, de a cigány népmesék másmilyenek, ott a véletlennek pl. sokkal nagyobb szerepe van.
Az is biztos, hogy ősgermán, erdőmélyi, hegyek közötti rettegések sokkal kevésbé vannak meg a magyar népmesékben.
Vagy ahogy az ír mesékben a tenger, mint utópisztikus jövő, vagy az utazás maga (ír és görög alapsztori) sincs annyira jelen a magyar alaptörténetekben.
Van persze hasonlóság a Bran királyfi (ír) és a Halhatalanságra vágyó királyfi mesék közt, de az előbbiekben érzed a tenger szagát, az ízét, a magyar egy szimbolikus térbe rakja, hiszen nem látott nagyon tengert a magyar, és nem szigeten élt.

Ezek a különbségek izgalmasak.
De javítson ki valaki, ha valami hülyeséget mondok, mert amatőr vagyok.

Frick László Intézet 2020.06.11. 18:29:03

@heki: Majd még leveszem a bipoláris-sal [ "bipoláris - a vérvád") feladottadat is :D

heki 2020.06.11. 18:43:07

@Frick László Intézet: no mondjuk ez annyira népmese, amennyiben nagy forradalmár volt Jankovich a Kádár-rendszerben, nem ismertem, de ez ilyen aktuálpolitikai kis odaszúrás a rendszernek, direkt mondom ezt a szót. Nem szóviccből.

Viszont ezt a méhészes rajzfilmet nem vetíteném le kisebb gyerekeknek, mert unnák.

heki 2020.06.11. 19:12:52

@Serény Vélemény: szittya lelked ne gerjedjen fel, nem hiszem, hogy különbözően látnánk a dolgokat, egyszerűen az amerikai-nyugati néplélek (félve írom le a szót, ugye mert baloldali gondolkodók nem ismerik el ezt a szót, hogy létező, de azért szerintem van,) a hatalom és a közösség viszonyát másképp látják, mint ahogy mi, k-európaiak. Erről ír dudi is fentebb.
Itt, K (Kelet? Közép?)-Európában a hatalom már annyiszor baszta át a közösségeket, hogy alapvető gyanakvás van a hatalommal szemben. Nem MI teremtettük meg a saját magunk felett uralkodók hatalmi legitimációját, ahogy az amerikai vallja, hülyén, nem mi formáltuk, ahogy a francia és a brit vallja, szintén hülyén. (Németek a II. vh óta inkább nem is gondolkodnak a hatalomról, mer az nácisáááág.)

Szóval, szerintem a közösségnek élő formái (vö. kaláka-típusú munkaszervezés) persze, hogy megvannak a magyar kultúrában.

Azon viszont mindig röhögök, amikor ilyet olvasok Magyarországon, hogy "A MI ADÓNKBÓL LÉTEZIK EZMEGEZ", ez olyan polgári öntudatot feltételez, ami sohase volt nálunk.
"Polgári" alatt most az angolszász stb. polgárosodás folyamatát idézem, ami nem volt nálunk soha, ahogy király lefejezése sem, soha.
Viszont adót csalni Amerikában elvileg halálos bűn, (általános morál szintjén, nem praktikailag), nálunk leleményes kuruc identitás. ("Kell számla főnök, vagy megoldjuk okosba?")
Ez a történelmünkből is fakad, hogy az utóbbi sok száz évben túlélésre játszottunk, mert arra voltunk kényszerítve.

Ez nem zárja ki a mikroközösségek létét, sőt, pl. ha belegondolsz, hogy hogy működik a magyar egészségügy: kapcsolati hálók mentén, van ismerős osztálytársad, akinek haverja az onkológus, és az szól neki, hogy bejuthass időben.

De a magyar kultúrában olyanfajta demokratizmusa a hatalomnak (alulról építkezés, amiről dudi ír) sose volt, nem is van.
Régen persze a hatalmat is kettéosztották őseink szakrális és gyakorlati hatalomra, ezek keleti vonások, hogy a hatalomnak van köze a szakralitáshoz.
Ezt nyugatiak nem nagyon értik, hogy mi köze van a hatalomnak a szakralitáshoz, (régen még tudták: Artúr király vs. Attila, kard stb.)
Most má nem.
És ezt se értik, hogy miért rajonganak Viktorért sokan.

Frick László Intézet 2020.06.12. 11:36:58

@heki: Magyarországon nem adózni az egyik virtus, a másikmeg a mi adónkból.
Van aztán a magyar proletárnak az a hőzöngése a gyereke előtt az "én házamról, amíg benne vagy és az én kenyeremet eszed!"
Errőlis sokat okoskodtam, az állam fogalma nagyon fiatalés a magyarok zömében az állam az a (szocialista) tolvaj,akitőlKolbász Mihály-ian nem szégyen visszalopni, sőt.

Tehát nálunk nemadózni büszkeség.
természetesen a Tolvaj Állam is megéri a pénzét a beszedett adókkezelésében:D

A magyar ősiség:A pápa a Se Pénz Se Posztó idején egymillió aranyat gyűjtött amagyar végváraaknak és azt mind ellopta az akkori politikai elit, a jók is meg a rosszak is, szépen,ebben összefogva.

Amég rossz Állam-fogalmú, a tévces Állam-fogalmú nép fölött aztán a nagytudású értelmiségek a Tíított irodalmakban olvastak valami antietatista szószokat és beismételgették, felvették a honoráriumokat, pl Bt-ként számlaképesen és a többi. A minimálisnálminimálisabb nyugdíjjáűrulékot meg TB-tkreatívkönyvelve,majd ugyanezek a véleményformáló kft tulajdonosok pampogtak a szarmagyar szarnyugdíjrendszerrőlúgy, hogy a volt-NDK-t nem számolva Magyarországon a legmagasabbak a nyugdíjak, oroszországban van most botrány, hogy a második lépcsőben Ft-ban számolva 44000-ról, 2022-re talán 55000 Ft-nak megfelelőlesz a nyugdíj (úgy értem, bányász űrhajós, tábornok, bárki kb egységesen ennyi Ft-nak megfelelő tavalyi Ft/rubelben számolva kap nyugdíjat.
De sorolhatnám a szarmindenét amagyarnak,ami szerintem még így is nem-megérdemelten jobb a posztszocialista többiállaménál.

Annyira szar a magyaregészségügy, hogy inkább fizet a román meg az ukrám,deát jön ebbe a szarba. +

Arról nbem is beszélve, hogy eljutunk oda, hogy a fizetős profimagyaregélszségügy

ha kiszámolod, ahogy a proletár nem számol

olcsóbba jön ki,mint az állami.

heki 2020.06.12. 17:37:40

@Frick László Intézet: @Serény Vélemény: szóval itt valami jogfilozófiai eszmefuttatás(hajrá, hajrá, fuss eszme!)-ba kellene bonyolódni.
pl. Nyugati kultúrákban a jog valamiféle össztársadalmi megegyezés leképeződése (lásd angolszász szokásjog, Common Law, esküdtszékek stb.).
Nálunk a jog az valamiféle úri huncutság, amit a szakértői értenek.
Éppen ezért itt K-Európában az ügyvéd a sámán (táltos?) szerepét töltik be, az ügyvéd foglalkozás a mai Magyarországon very cool, a szülő boldog, ha fia ügyvéd lesz, az ügyvéd, aki kapcsolatban van a jog transzendens mivoltával, érti azt, kezelni tudja. Erre persze a mai kormány rá is játszik JOGGAL, mert jogász legyen a talpán aki az utóbbi 30 évben hozott törvények dzsungelében kiismeri magát.
Tehát az ügyvéd, az valami übermensch, nagyon okos, ravasz, evolúciósan felsőbbrendű figura, példákat Torgyán Józseftől a maiakig tudunk mondani.
Itt egy mostani példa, mutatom, grafikus fiam szintén grafikus munkatársa került vele munkakapcsolatba, rettegett tőle, nem véletlenül:
www.youtube.com/watch?v=AZCbisj8Vhs

Ellenben az amerikai kultúrában az ügyvéd eleve pejoratív jelző, nem véletlen, hogy ennek kapcsán lehetett az ellenpont dramaturgiával: (kivétel erősíti a szabályt) rendelkező filmeket eladni (Petrocelli, Az ördög ügyvédje, stb.)

Ők a kivételek.

Ott, nyugaton alapvetően az ügyvéd a gonosz, aki felmenteti a nem pontos joghézagok miatt bűnös ügyfelét, (Al Capone - mint adócsaló), az ügyész-bíró a pozitív figura.

Nálunk, K-Európában pont fordítva, mert az ügyész és a bíró történelmi tapasztalatból fakadóan gonosz, ugye, nem az igazság letéteményesei, hanem a gonosz, ravasz jogrendszer haszonélvezői.

Szóval itt nagyon sok minden kavarog, de hogy a K-európainak a jog teljesen mást jelent, mint a nyugatinak, az biztos.

Frick László Intézet 2020.06.13. 05:06:23

@heki: Amagyar jog első nagy lépése (a leírása) a Tripartitum volt,amit egy Wrbcki,magyarositva Werbőczy nevú ravasz, deákból királyi adománylevélhamisításokkalmegalapozott vagyonszerzésen keresztül főúrrá,pl valóságos titkos ország-nádora is volt,
emelkedett gazember pecsvörkölteúgy, hogy az összes keze meg csápja közben persze maga felé hajlott.

Minden út az elsőlépésselkezdődik és ez a jogtákolási gyakorlat soha-soha nem tudottmegváltozni Magyarországon.

A Rencervátás aazt jelentette volna, hogy Új Alkotmánny egy Új Alkotmányozó Nemzetgyűléssel.

Namost a rendszerv áltásunknak az volt az alapattitüdje, hogy a "szocialisták" megszabadulhassanak a mókszizmustól anélkül, hogy a hatalmukat elveszítenék.

A lehetséges verziókban voltak a "jobboldaliak" az MDF népfrontjában, a nyilvánvalóan elvtelen szélhámosok ("kisgazdák" szoviáldemokraták" ) és a kétliberális párt.

Meg az újságírók,mint politikacsinálók.

Sokkal nem különb körülmények között, Werbőczyék lőrékkelaz akkoriparaszti osztálynál szegényebb bocskoros-de szavazati joggal rendelkező kisnemességet egyszerűen tajt-okádásig részegre leitatták több napon is által,a deákságot pedig, ahogy az MSZP az újságíróink javát,A Krém-et,kilóra megvették és a végén a balfasz politikaihülye fiskális Dr Csúcs pedig egy kicsit egzisztenciálisan vagy 122 újságírót "megfenyegetett" és ezzel egy életre a jobboldal elis mehetett a picsába,mint hóttifaszista rémfenyegető.

Volt egy felelősértelmiségi, bizonyos Dr Sólyom László alkotmányjogász,aki eléggé kétségbeesetten próbált valamit barkácsolni a Népköztársasági Alkotmánnyal.

Amire az lett a köszönet, hogy ez a Dr Sólyom még Tokfalvi Elek lábtörlőpje is,az egész magyar haladó,jóoldaali és igaz véleményformálósereg a gecis kaszáit ebbe a Sólyom Lászlóba törölgeté oidáig menően, hogy még a zöldpolitika is kapott egy vékonysort, Sólyomra még a "zöld"-véleményei miatt lwehetett veretni büszkén a fostot meg a recskát.

Természetesen Orbánék tákolmányozását semlehetne alkotmányozásnak még viccből sem nevezni.

Minden jogrendszer olyaan,mint amiben a munkásai érdekeltek.A mai... "példaértékű" angolszász jognak alényege az agyonszabályozista mindenértperelizmus, ez már a társadlomra súlyosan ható, a kommunikációs entrópiával és boooommmal.. a fészbúkizációval szindromatikusan köb-a-köbre emelően rothasztó hatással van. Az agyonszabályozista mindenértperelizmus átlépte a kontrollálhatósága küszöbét éslényegében pénzéhes, aljas gecik ügyvédek "önkorlátozására" van bízva,amit pl, ha az a megapert tekintem,amit Barack Obama utolsóelböki vétókisérletévelsem tudott megállítani, világpolitikai hatássalis van,jóval túl az "angolszász körökön" vagy amit pl az USA a háttérhatalmi eszközeivel is kezelni képes lehetne...
süti beállítások módosítása