Van Flaubert-nek egy bon mot-ja a kritikusokról -ez Frank Zappa egyik kedvenc mottója is.

Na,sok szerkesztő hasonszőr a kritikusokkal.

"A [lap]szerkesztés nem demokratikus folyamat."

/Réz Pál/

vajda_miklos_domokos_matyas_rez_palcysernustiborfestmenye.jpg

Pár mondatot fogok még szerkesztő -kről írni, ezért gyorsan négy név,akik az én tekintetemben A Szerkesztő-k

Réz Pál, Domokos Mátyás, Závada Pál

és Háy János.

 

A magyar szerkesztő az elsőtől a kb 74-ik sorig magyar és ezért számára a legfőbb teher, ami a szerkesztéssel jár az, hogy olvasnia is kell hozzá. Igen-igen sok magyar szerkesztő egyébként a műfajában alkotó is lenne, azért törekedett a szerkesztői állásba,mert önmagában az alkotásbóleléggénehélzkes volt megélni a rencervátáskörüli nagy papírbooooom idejében is.

 

Blogom egyik szerkesztője figyelmeztetett, hogy  a mondatalkotáskor vegyem már figyelembe, kiknek írok.

Erről is lesz szó, hamarosan :D

Blogom fennállása óta most néztem meg hatodik alkalommal a staisztikákat.

Valójában afejtetű bejegyzés és az indiánosak a leglátogatottabbak. Az indiánosra emlékszem, hogy hatszámjegyűvolt 2013. előtt már

staisztikamintaltudomany.jpg

A magyar szerkesztők zöme annyira tud lenyűgözni zseniális felfedezésével, mennyi szart össsze nem kéne olvasniuk, mint a magyar óvodai dadusok,akik 2020-ban, amikor már olyan pelenkák vannak és a gyermeknevelésünk a Svéd Modell-hez fölfejlődésében már odáig jutott, hogy egy pelenkával egy óvodás egy egész műszakot kihúz, még mindig úgy jönnek a"más kölykének a szaros seggekitörlésével"  c. magyar panasszal,mint a mai magyar szerkesztő azzal, hogy neki mennyit kéne olvasni, ha olvasnia kéne még. A dadusoknak mindig annyit válaszolok, hogy az Isten mentse őket az ennyire szar munkától,miért nemmennek a konyhára dolgozni, onnan este a cekkerekben nem a vécépapírt meg kutyakaját lehet csak hazavinni, hanem komplet hétvégék minden főzési alapanyagát is. Ki a fasz kötelezi őket, hogy ilyen munkán kelljen senyvedniük,mint más kölykének a szaros segge törölése? Amikor a csirkegyári busz 10-40%-os utasszámmal  addig teszi a fordákat, amíg abba a csirkegyárba is nem majd Olténiából hozatnak valóban is dolgozni akaró asszonyokat. 

Domokos Mátyás,Isten nyugosztalja, gyomorbajos ember volt, ami gyomorbaj nagy gyomorfájdalmakkal járt és akinek fájt már a gyomra néha és képes arra emlékezni, hogyan-és-mennyirmódosította a pillanatnyi világnézetét a gyomorfájdalom,el tudja képzelni a súlyos gyomorfájdalommal küzdő Domokost, aki egy, már a szerző neve alapján is reménytelen [az ilyen faszik, ha mégis,akkor sincsenek benne a Holmi repertóriumában,mert rontaná a nevük a Holmi jogos hírnevét] vidéki büdösparaszt kéziratát az még hagyján, hogy elolvasta,de befűzött egy lapot az írógépébe ésmajdnem egy teljes gépelt oldalas választ adott,részletezve a jogos kifogásait.

 

A magyar postásnak, aki az időjárásnak kitetteségére panaszkodik, azt szoktam javallani,menjen el péknek,a magyar péknek, az feszt tető alatt van, a péknek meg azt, hogy menjen postásnak,

Igen-igen hasonló a magyar szerkesztő és a magyar útszéli kurva esze-járása: A magyar útszéli kurvának két baja van a magyar fasszal:

1. Ha megáll szopatni.

2.Ha nem áll meg,sőt nagygázzal tovább hajt.

Bonus Track: Nagy Fekete Ótóés egy hüölyepicsa vezeti, na az is kinek a kurvája pedig

 

Egyszer egy író,aki egy időben a szerkesztői munkát gondolta a TB-jére is hasznosnak,meg kiegészíteni a jövedelmét ... egészen ügyetlenül árulta el nekem, hogy rossz dramaturg. Ugyanis elpanaszolta, hogy neki hetente mennyit kell olvasnia.

Egy olyan piacon,amin senki eszkimónak nemkell a büdös-szaros fókahús,pláne akkor már főleg nem, ha megtudhatja, hogy a világjárvány főoka az ember húsevési mániája.Már az eszkimókok is inkább csak felmikróznak valami fagyasztottat.

 

Vagyis havonta van 3-4 publikálási góc,amiben ikszidőnként jelenhet meg, rajngója szerint az író, ami , ha figyelembe veszem azt, hogy 34 olyan magyar író van,akinek kézirata kapcsán nem az elfogadás a kérdés, hanem az, hogy melyik számba ... és ezek közül az írók közül csak 7-8 tud valamilyen szerkesztői vagy szerkesztőségi munkához jutni vagy a többi nem is törekedne ilyesmire, akkor úgy nagyjából kialgebrázható, hogy 2020-ban a szart se kell, egy bötü-t sem olvasnia az irodalmi rovatosnak, annyi a színvonalas kézirat, hogy a besuvasztásuk a feladat és nem az elolvasásuk.

20-25 éve még az volt a szisztem, hogy egy kezdő regényíró kapott a regényéért 30 ezret vagy semmit vagy 10-30példányt,a Neves Szerkesztő, mert engedte kin yomtatni szerkesztőnek a nevé,70ezret és aki tényleg megszerkesztette, a kiadó csaja, felesége,alánya  vagy az amúgy is adminisztrátora meg ami járt neki, azt, semmit vagy havi 300-at. És ezek között szabadon nivellálva.

2005-ben az évKérdése az volt,mi a fasznak az Új Index Pont Hú-nak olvasószerkesztő.

Ma már újságíró sem kell, zömében,a szövegminőség alapján... a mai publicisztikai szövegminőség durván alatta van a néhai Blogter Pont Hú polpancserei szövegminőségének. Olyan,mint Ördög Zoltán Bakura Az ördög [vált.: Őlydög] a HVG On Nyál vezetőújságírója lehetne.

Tóta Wórlyuk továbbra is seggnyaló és nem szemtelen vagy provokálna,még csak az kéne,provokálni TGM szokottévente 2-3 alkalommal és Török Elemez Gábor pedig a minapellopta Tamás bácsi móccerét és TGM szerűen plyovokályt.

A szerkesztők kedvencei a nevek,akiket nem kell olvasnia, biztosan:

-tökismeretlen,senki nem tudjakicsoda, utánkérdezésre sem

-tiltólistán van

-Vannak írók, akik TÖKÉLETES mondatokat képesek fogalmazni.Sőt,a A Mondat művészei,a stílus bravúrnokjai. Belefognak egy mondatba és addig nem haladnak tovább a szövegben,amíg nem végeztek vele. Nyomdatiszta anyagot adnak le, a nemdemokratikus főszerkesztőnek & Co. eszébe se jutna a szerkesztőt csakmegkérdezni sem, természetesen semmiféle szerkesztésről nem is lehetne szó, belenyúlni egy ennyire tökéletes szövegbe.

Végül mutatom, hogy pl ennek a blognak gyakran az olvasói a szerkesztői.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr7115741540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása