A rencervá'

 

Mesteremnek szeretettel és örök tisztelettel!

..és köszönettel Heki blogbarátomnak az ötletért...

tás

idején az egyik idolom volt.. mint nagyapám a foci mÖccs-ökre, felhangosítottam a televíziót, ha a hiradóban feltűnt.

 

Iván bácsi vastag nyakkal.. fogai közül csak rózsasándorosan szűrvén a szavakat beszélt. Fhúú, kurvára bírtuk, hányszázezren is, amikor a szocialistákat [-> kommancsok] osztotta...

 

Ma már mérhetetlenül & indokolatlanul nagyképűnek tartom azt a fiatal Ivánt. 2020-05-10_peto_ivan_hazudozikmagyar_vagyok_es_turista_24_hu.pngA Lyukgenerációnak örök sorbanállás lett az élet ,ugyanis a Nagy Generációmár öreg korában, az "unokákat" részesítette "pozitív diszkrimináció"-ban, azaz kb a 70-es évek szülötteit támogatta abban, amiben a Lyuk-generáció embereit agyonbaszta és tíította meg karakterrombolta, ahol érte.

 

Az MSZP volt a rendszerváltás idején az egyetlen politikai-profi pártkonglomerátum.

 

Igen-igen! - volt egy kis hypóval meg formalinnal kendőzött hullaszag a rencervát'ás hajnali nagy Roulette Party körül. A legtöbb pártgründoló ötletnek ugyanis csupán a csomagolása volt "ideológiai". A "KisBudai Presszókban Okoskodó Agyrelmeszesedéses Nyug. Gimn. Tan." -agyúak, holott későkamaszkoruktól móókszizmust tanultakésmondtakföl nepontajótanulóként meg jóviselkedőként, az un "jobboldali keresztény kurzus" ötletét melegítették föl. Csakhogy a móókszisták írta történelemkönyvekbőlkimaradt az a széles-népfrontos Horthy-ellenes értelmiségi népfront, a Harmadikutasok.... akik szellemiségébőlpedig pár peppet találhatunk a korai MDF-ben. A  KonkrétKortárs-Magyarországból, az aktuális társadalom ismeretéből kiinduló , a rendszerváltás jelenére alapozó pártötletből választható embléma nemsikeredett.

Kivéve az MSZP-t.

Lézengő értelmiségiek voltak az MDF-ben és a két liberális pártunkban is.Szakállas Pulóveres bácsik alakjában feltüntek Talking Heads-ként is a televízióban.

A taknyok 1990-ben? - Emlékeztetek mindenkit az őrjöngésre, ami Ficsor Ádám 27 éves szakállamtitkár körül 2006-ban csapott föl -hát még akkor, amikor ezt az elképesztően fiatal [seggnyaló agitátor]-t tárcanélküliminiszternek nevezte ki a Frakasverembe Esett Ártatlanarcú Kiffiú 2009-ben.

Nemrég, aaz,idézem,a "valakinek a fasszopó kurvája ez takony picsa, iskolája se nincsen"-t 22 éves létére ugyan csak helyettes-államtitkárnak nevezték ki, de az Ellenzék Igasságos Népe azonnal államtitkárnak tóódította, hogy nagyobat szóóójon a karakterbaszása tucsakolása.

 

"Generációs probléma márpedig nincsen!"

/Tokfalvi/

A szegfű-embléma pompásan piktogramozta 1990-ben az egymással antagonisztikus ellentétben álló MSZP-frakciók pragmatikus összefogását.

Mindent nem láttam jelenidejűségében annyira tisztán, de kortársként is feltűnt nekem az MSZP-sek széles-mindig jókedve.

 

Dr Antall... vagy az eleinte csak réthoricce "jobbosodó" Orbán úgy foglaltak álláspontot, ahogy a keresztény seregek a mongoljárás idején rendszeresen: mocsár előtt, befagyott tó hártyajege előtt, ahová csak hátrálni lehetett bele, ahonnan ELŐRE soha sem volt. A "magyar hagyományos kereszténykurzív jobboldalnak" támaszkodni csak a hamisított Horthy= fasizmus és "Utolsó Csatlós" móókszista fikcióra lehetett: azaz A Semmi-be.

1994-et a Hóttifaszista Réstarujációjaó rémével fenyegetőző hazudozásokkal nyerték meg a magyar véleményformálók az MSZP-nek.

És ebben sem volt ideológia, egy faszt volt benne "az értelmiség hagyományos baloldaliasság"-ából, egyszerűen felbaszták a véleményformálók az agyukat azon, hogy a "jobboldali" kormány egzisztenciálisan fenyegette őket :

az államimédiából nemenged nekiktöbb jellegzetesen magyar "eredetifelhalmozású"-tőkét kilopni a magánvállalkozásaikba.

 Álljunk meg és képzeljük bele magunkat annak a véleményformálónak a helyzetébe, aki,mint egy orvosbáró az állami kórházból, úgy lopkodta ki az eredeti tőkéjét az állami média intézményeiből és 2-3 hónapig Dr Csúcs miatt izgulhatott, miből fogja a mobiltelefonja meg az autója részleteit fizetni. Hónapokig - miközben persze,mint véleményformáló,az elbocsátásokat és a vállalatistruktúra átalakulásával   "következményszArúan " fellépő munkanélküliséget a Döntsön A Piac/ A Piac Döntött így!"-nek állította be.

 

Még a rencervátás előtti utolsó szocialista kormány intézményesítette azt a munkanélküliséget, amit a véleményformálók szemrebbenés nélkül hazudgáltak Dr Antall balfaszkormánya egyik főbűnének.

 

Pedig komolytalan arccal hazudtak,sőt, röhögtek,miközben Hóbagoly bácsit a fasizmus rémének hazudták föl.

 

Dr Csúcs László a rádióban nem politikai tisztogatást végzett,a motívumai sokkalalacsonyabbak voltak,egyszerűen és fiskálisan annak az államszocialista szituációnak vetett véget,ami pl akkor a Magyar REádiót és a Magyar Televíziót vagy a volt-termelőszövetkezeteket és volt állami-gazdaságokat is jellemezte és ma mnég minbdig az egészségügyet. Azt, hogy a vállalkozók az állam pénzén maszekolnak. Maszekoltak, Ebből hazudháltak föl a szereplők "politikai ügyet".

A "kirúgott"-aknak valójában csupán választaniuk kellett, hogy vagy magánvállalkozók vagy állami alkalmazottak az állami médiában... Nem pedig, ahogy művelték: Az Állam pénzéből fedezték az előállítási kjöültségeit annak a terméknek,aminek a profitját viszont magánzsebbe szívták le.

 

Az Érdi-Szegvári vállalkozó páros így beszélt erről a szituációról akkoriban:

" Jó. Akkor most a kft-nknek vásárolnia kell egy autót, nem igényelhetünk többé a [rádió garázsából] a Szállás utcából.!"

Azt 1990. februárjában is pontosan úgy gondoltam: Még az ateista frakciók, még Krausz Tamás komunista frakciója is,nemhogy Dr Szili keresztényszocialistái, letérgyepelnek és úgy imádkoznak, nehogy a sok barom Bársonyos Fóradalom-ba őket szavazza kormányra.

 

A magyar a győztesekkel szeret lenni, Will Carry On, Will Carry On!

az első fordulóban csak paraszthajszállal "győzedelmeskedő" MDF-re szavaztak át az SZDSZ-re szavazók, hogy fiXXXálják a rencervátást.

A második forduló hétfőjén depressziósan ődöngtem. "Minden el lett baszva." Soha nem gondoltam, hogy ennyira agyon tudja baszni a hangulatomat az "elsődemokratikus választás". Azt még este sakk-matt kimalmoztam, hogy Dr Antall lesz a miniszterelnök és azzal mindennek vége.

Dr Antall politikai "képességei" az ambícióinak a bokájáig sem érhettek föl...

Barátaim még nagykoalícióról is ábrándoztak "Dr Antall nem lehet annyira hülye, hogy nem.." -alapon.

 

Az MSZP a "jobboldalon" még az idült alkoholista Csurka bácsin is csak röhögtek - Csurkán meg még egy kanyart külön, mint hasznos idiótán.

 

Hogyan juthatott idáig Orbán?

- Hát, basszátok meg

HÁTRAMENETBEN!

rückwerts-ben

És ebben a munkában benne vannakám azok is, akik elől tolatott :D

 

Hazudik az öreg és vékony-nyakú Iván bácsi. De ez az a fajta hazugság, amit ő mélyen el is szeretne hinni.

 

A Nagy Generáció totálisan féltékeny volt a taknyokra.

Nem csak a politikában, dehogyis! Az Egész "Szellemi Életben".

Nem egészen "korkülönbség"-ről van szó.

 

A Nagy Generáció kb lezár az 1956-os születési évvel, de néhány fiatalja akár 1959-es születésű is lehet.

 

Ám 1961-es,az biztos, hogy nem.

 

Hazug önáltatás arra mutogálni, hogy a Nagy Generáció vége és a Lyukgeneráció eleje akár egy gimnáziumba is járhatott. A Nagy Generáció utolsó 1959-es vágása távolabb van "nemzedékileg" egy 1961-es-től, mint egy 1948-as születésűtől.

Lyukgeneráció címszó alatt tárgyaltam e blogban a "taknyokat". 

 

Meg a Tettesd A Hülyét Ha Jót Akarsz Magadnak mozgalom kapcsán.

 

És a motívumok még mindig nagyon alacsonyan vannak: A 60-as évek közepén enyhült a légkör Magyarországon és a nagy-menőgimnáziumokban az igazi jó tanárok a nyugdíj előtt 10évvel még egyszer, de már utoljára.. egy nagyon erős középiskolás nemzedéket neveltek ki,akik kb 1968-70-72 körülkerültek egyetemre.

 

Akik később születtünk, ezeket az utolsó igazi középiskolai békebeli-polgári-civil tanárokat leginkább már csak a menzán láthattuk nyugdíjasként, bejöttek az ebédért az ebédhordóval. Az iskola volt igazgatója, egy 62 éves ember Levi's farmerben... olvasóim közül a Nagy Generáció vagy a Lyukgeneráció tagjai is tudják,hogy mit árul el egy 62 éves emberről 1977-ben a Levi's farmernadrág viselete.


Ennyi történt, mire a nagy generáció után következők gimnáziumba, főiskolára meg egyetemre kerültek,az utolsó nagy tanárok vagy nyugdíjba... vagy ha fiatalabbak voltak,akkor elkezdték megint tartani a pofájukat:

 Vályi minisztertanács-elnőke-helyettes "véletlen a vasolvasztó üstbe esésével" kezdődött meg és Fock Jenő leváltásával bekösszöntött  a hidegedés, amit a rövidítés kedvéért Marjai József nevével cimkézünk, történelembuzik.

-----------------------------------------------------------------------------

A győztesek nem a történelmet írják, csak a történelemkönyveket.

Márpedig ki szeret magáról kellemetleneket csak olvasni is.Nemhogy kiírni.

Megmutatom, hol baszódottel és baszódik elfolyamatosan a "recepció":

Értelmi seggjeink,a véleményformálók folyamatosan úgy beszélnek a politikáról,  mintha a hazudozásrólól eltekintvén lehetne külön-elvontan beszélni a hazudozóktól.

Nincsen olyan, hogy a politika...-az... mint piszkos művelet, amit a piszokokok csinálnak ésmink,a derék értelmi seggségmeg csak lessük..  -nem!

A politikus nem a Holdról jön.

 

És nem is a Gönczöl Szekeri-rű' potyanik.

Eszik , alszik, zabál és szarik:

A politikus a Zoon Politicon-ból lesz és olyan  lesz nagyban, amilyen kisállatnak volt a tömegben.

Nincsen egyedül a politikus, hanem barátai vannak -és rokonai meg üzletfelei ,mint Kangának

(és Zsebibabának ezáltal...) .. ha az MSZP hét vagy nyolc pártkezdemény konglomerátuma volt, akkor az SZDSZ is legalább kettő. Még van is rá szó a magyar sajtónyelvben, a

holdudvar

Csak ez egy Inverz Hold:Itt alyuk van középen,a Fény Gyűrűjében. 

 olyanalyanosz.jpg

Olyan Alyanosz!  - Bísztóssz nem Lyópikk!

A véleményformáló nem akarja a politika csinálásának a konkrét,a demokratikusan ellenőrizhető,a folyamatosan számonkérhető verzióját csinálni. A véleményformáló folyton csak a fasz boldogabbik végét akarja:

2015.február 5-ig a magyar piacvezető újságíró geci akart lenni

gecinek lenni dicsősége volt!

 

Jó neki úgy is, hogy ő csinálja a politikát, mint az amerikai filmekben a Titokzatos Kövér Milliárdos [kapitalista] ... a politikus pedig, a lábhoz-kutyája, az kimegy a büdösbe és végrehajtja az ötleteit.

Az SZDSZ 1994-ben elárulta a rendszerváltást, ezzel beáldozta az egész Vidéki SZDSZ-t... és ehhez tartozó kompenzációs-pszichés tevékenysége lett Orbán basztatása.

Nem-nem,  nem azt állítom, hogy Orbán nem hibás, hiszen Orbán sem volt különb óvodás,mint a nagycsoportos SZDSZ-esek. Ő meg sértődöttségi-politikát művelt.

Csak arra mutatok rá: alacsonyabban voltak a motívumok, mindenki ideológiáról povedált, közben pedig... egészen hétköznapi,fájdalmasan szánalmas és vállalhatatlanulnyomorult kis személyesmotívumocskák... határozzákmeg a mai történelmünket.

 Mai Orbán közösmunka -errőla Gólem -ben írtam. Kevesebbet csúfolják... részben face-javító-marketing ötletből is...

Az úristeny össze nem tudná szedni majd elkülönböztetni szépen, hogy Orbán mai figurájából mennyi az organikus,mennyi az ellenreakciója a felesége telhetetlenségipolitikájára és mennyi fakad magábóla karaktere rombolási szándékú gólemesedéséből.

Ha kevesebbet basszák a  Vidéki Takony Cigányt-t, nemhogy nem ilyen Orbánunk lesz,amilyen a mai, hanem az a gyanúm, hogy ma semmilyen Orbánunk nem lenne, hanem Orbán is ott lubickolna a lecsóban Iván bácsi mellett és pl olyan luxusokat engedhetne meg magának, hogy elváljon a feleségétől és a vidéki földbirtokosok kényelmes,rózsabaszó életét élje.

"Gyurcsánynak tízszer többet engedünk meg, mint Orbánnak."

/Tamás Ervin/

Ennek az idézetnek egyáltalán nem az orbángyurcsány a lényege. Mindenkinek elhúzza a figyelmét a lényegről az orbángyurcsány belőle. Tamás Ervin a Nagy Generáció véleményformálóinak alapszituációját kottyantja ki:

 

>>engedünk meg<<

http://mediapedia.hu/media/image/tamaservin.jpg

-ez pedig a politika csinálása a demokratikus ellenőrzés veszélye nélkül. Csinálja ugyan a politikát,de ellenőrzéskor újságíróigazolványt is ránt és elkezd a sajtószabadságról aljas-képmutató-szemforgatómódon brefegni.

A  Lyukgenerációból csak az tudta valamire vinni,aki "olyan alyanosz" volt,mint Szív Ernő lánykorában, vagy pedig a nyálfolyós hülyét játszotta meg,mint a főiskolás Alföldi Róbert,aki ehhez a miszterbéni arculathoz az olyan aranyos arcára SZTK-szemüvegkeretet csináltatott.

 

 Iván bácsi indokolatlan nagyképűsége Orbánnál szónoklás közben az egy terccel kamaszos-mesterkélten lemélyített "szónoki "sztentori"-ság.

 

"A motívumok alacsonyabban vannak. Nem! - még annál is alacsonyabban."

/Dedikációm Tokfalvinak/

 

Az MSZP csak a kétliberális párt-tól tartott, ellenfélnek csak őket tekintették.

Mint beteges politikabuzi, ha most visszanézek a 25 évvel ezelőtti MSZP-re:

 

HORN Tárgyalni,tárgyalni! Folyamatosan tárgyalni kell!

MSZP FŐSÉG Ne baszd, Gyuszi! Meg akarsz egyezni a  fasisztákkal meg  a vidéki takony cigánykölyökkel és a zsidókkal?

HORN Nem azt mondtam, hogy megegyezni. Csak annyit: Tárgyalni,folyamatosan tárgyalni kell!

 

Ez... nem anekdota, ez megtörtént. Nem is egyszer, pedig akkoriban még 347 olyan politikai profi politikus volt az MSZP-ben, ami a mai, ostoba gyűlöletbetegségébe pusztuló MSZP-ben már egy sem.

Elhiszem, hogy a kissé és bőnyésen megvékonyodott nyakú Iván bácsi öregkorában már nem szeretne emlékezni osztozkodó oktondi medvebocs-korára. ivanbacsi24ponthuuuhuuufoto.jpg

 

Sokat filóz'nak mainapság amagamfajta öreg, beteges politikabuzik, hogy hol és min baszódott ela magyar politika ennyire, hát tegnap disznóólpucolás közben

"Ez a zöld sár, ez mind szar, amit tolok?"

/M. Kiss Csaba a kocatelepi riportján.../

Dr Antall politikaiamatőr és balfasz hitte azt, hogy A Nyugat majd értékelmni fogja azt, hogy az első magyar rendszerváltás-kormányakitölt egy ciklust. Aztán... ez a kontinuitásigény végig meg tudott maradni.

 

A Nyugat igen alacsony ám valóságos és titkos motívuma a kelet-európai cigányságtól való félelme volt. valamint a poszt-szicialista tábor Ónijóba kebelezésével a túlolcsó munkaerő...

 

Nem tudott 1990- és 2020 között olyan történni Magyarországon, ami miatt az Európai Demokratikus Nagyrutin működésbe léphetett volna és

A KORMÁNY LEMOND

 

Orbán bácsi kurvára meg van magával elégedve, ahogy  cigányvajda-nagypocakkal szépen, örökberendezkedve elvan... kontinuitás címén... Könnyek között figyelem az orbángyűlöletbe már totál belehülyült polgártársaimat ( neeeem, az ellenzéki politikusok... belehülyülni? ...áááádehóóógyisse! kurvajól érzik magukat és permanente vidámaik is!)

carry_on.jpg

...mindazonáltal így könnyen-utólag-okosan azt mondom, hogy egy kevésbé "kontinuitív" politikai vonulat kevésbé zsarolható is úgy, ahogy a Gyülike képes ma hatékonyan körbezsarolni a teljes politikai kínálatot átlósakban a Teljes Szellemi és Sport Élettel  egy

azonnali-pont-hu Török Gábor Elemez - szerű álsemlegességet abból kimutatva, hogy egyrészt a FIDESZ csinált egyházat a Gyülikéből, másrészt a Gyülike politikai-pornó-jára az ATV-n veri ki a sok szegény gyűlöletbeteg naponta.

Mókás a szituáció, amiben a zattejjista-matulista fikaista geciújságírás bassza a katolikus egyházat, miközben a piacon még a Jehova Tanúi is többet visz a jövőből a Gyülike pedig verhetetlen már.

Így megy ez kedves olvasóim,ezért nem lenne szabad a politikába érzelmeket belevinni,mert míg az egyikkaraktert basszátok gyűlöletbetegségetekben, addig egy másik szőrnyeteg meg szépen csöndben elvitte a Statisztikai katolikus Egyház piacát a Statisztikai Református Egyházéval meg a Statisztikai Történelmiek'ével is, ugyanabban a történelmi lecsóban lubickolnak Köves Slómó és Dr Csaba atya hívei.

 

Még a Jehova tanúi is ütősebb vállalkozásnak, mint a történelmi-statisztikai egyházaink bármelyike. Hát akkor a Gyülike...

 

Jó éjszakát Magyarország, jóccakát Iván bá'  és Will Carry One-t neked :D

 vegeaparadenak.png

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr1815676426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

heki 2020.05.11. 09:04:45

Höhh, sejtettem, hogy ugrasz rá. (Motiválója vagyok a bejegyzésnek, jegyzem meg szerényen.) :)
De jah, ez szép lett, kár hogy lendületből írsz, és szarsz a szóközökre, de ezt csak a tördelő énem mondatja velem.

Frick László Intézet 2020.05.11. 10:34:40

@heki: Eleinte csak a szóközbillentyűm két gombja közüla jobbos vacakolt. Lassan már a balos is feladja :D

"A motívumok MINDIG

ALACSONYABBAN

vannak.

Nem!

-még annális alacsonyabban... '

:D

Majd amúgy megköszönöm neked a főszövegben is, de még így sem volt időm rendesen kijavítani ...

Frick László Intézet 2020.05.11. 10:35:22

@heki: "Írói példaképem Frank Zappa"

)(ahogy gitározik")

Frick László Intézet 2020.05.12. 05:55:58

@heki: Márea a szokásosan javított és egyben túlírt kiadás :D

heki 2020.05.12. 08:23:27

Nagyon tanulságos a rencerváltásra való nosztalgia jegyében a valaszonline-on a kis csörte Farkasházy és Ungár Péter között, meg mégegy, egy podcast Betlen Jánossal, akit még viszonylag tisztességes újságírónak ismertem meg, hogy mit jelent a "viszonylag tisztességesség":
24.hu/belfold/2020/04/12/podcast-rendszervaltas30-media-betlen-janos/.

Sokat elárul (sorok között szépen) mindegyik a korszak gondolkodásáról, meg működéséről.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2020.05.12. 09:14:26

@heki: nem tudnál rövid összefoglalót írni az időhiányos olvasónak ezekről? :-) Betlen normális, a Fény utcai piacon készséggel elbeszélgetett az emberrel, ha odament hozzá vki...

heki 2020.05.12. 09:33:25

@Dinamuki: de megpróbálok, (de podcast, úgyhogy vezetés közben is meghallgathatod, ha tudod,) de megpróbálom összefoglalni.

Frick László Intézet 2020.05.12. 09:33:56

@heki: @Dinamuki:
Összefoglaló...
Kommentiális ámokfutásaimban (444 alatt 4 nikken, aztán HVG... azonnali.hu) gyakran sikerült 500-600 krakterben összefoglalnom annyit, amennyit Betlen János 200, TGM pedig 150, Török Gábor Elemez pedi 1000 oldalon képes összefoglalni.

Ezt a "zavaros"-t, amit ideföl förmedtem... egy nóóóórális írástudó 70 oldalon sem lenne képes összefoglalni.

Namost... az Y és Z generáció számára ez már tldr... és "zavaros" azért,mert sok kifejezésmár a passzív szókincsében sem szerepel.

Ismétlés: két politológus-diplomás ismerősöm egy (1) mukkot nem ért a politikához vagy ~ ból.

heki 2020.05.12. 11:43:29

Betlent bírtam, valahogy mindig, ám ez az interjú annyiban árnyalta a róla alkotott képem, hogy egy derűs, cinikus pasi, a szó diogenészi értelmében.
Bevallottan kimondja, amit mindenki tudott, hogy a rendszerváltás idején, aki rádiónál és televíziónál dolgozott, (újságíró volt), az a BM által ellenőrizett ember volt, ún. "feddhetetlenségi" minősítéssel.
Ő maga is egy "kommunista arisztokrata" apának fia, és ennek köszönhette állását. Meg hogy nem rúgták ki, még ha alá is írta a Vaclav Hável melletti röpiratot.

A rendszerváltást aszongya éppen ezek az újságíró arcok nagyon nagy lehetőségként élték meg, "nagy volt a mellényük", úgy érezték, politikát csinálnak.

Nekem úgy tűnik Betlen talán azon egy arcok közt, akik nem fossák le a lábukat a politikai hatalomtól, saját bevallása szerint mindegyik miniszterelnökkel készült interjúja szar lett, mert hát nem lehet beszélgetni egy miniszterelnökkel, nem tudnak lelazulni. (Horn nagy svihák volt... mondja röhögve Horn Gyuláról.)

Tanulságos eset, amikor elmeséli, hogy Makk Károly (igen, a filmrendező!), hívta fel, "hogy azt mondják a FIÚK, hogy nem lehet veled beszélni". Mert hogy nem csak alákérdez, ugye, hanem lehet, hogy ténleg kérdez.

Ahogy levettem, igazából nem veszi túlságosan komolyan, vérző szemű felháborodottsággal se a politikát, se politikusokat, se az újságírókat.

Éppen ezért tudja, hogy nem haragudott rá se Horn Gyula, se Orbán Viktor, annak ellenére, hogy mondjuk kirúgatták.

Sőt, személyes kontaktjuk megmaradt.

És még egyéb kis színes anekdoták, amikben az a nyomasztó, hogy Betlen röhögve beszél dermesztő időkről, de úgy, hogy önmaga szerepét nem fényezi.

Ebben az ön-nemfényezésben ugyanakkor valami mély amoralitás rejlik.

Mélyen.

De hát messze a legintelligensebb riporterek között van, tolmácsként stb. is dolgozott.

heki 2020.05.12. 11:49:35

@Frick László Intézet: dudi, azért elég erős intertextualitás van a szövegedben, persze, hogy nem értik azok, akik nem éltek akkor,
má' bocsi, főleg ha magadat idézed, parodizálod,
bocsáss meg nekik. :)

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2020.05.12. 12:22:48

@heki: köszi! Nem tudom, ki lehetett az apja, és hogy mennyire lehet rá büszke, de talán ez is ok arra, hogy ne szálljon el túlságosan... és a Farkasházy mivel vitatkozott Ungárral?

heki 2020.05.12. 15:17:48

@Dinamuki: Ungár Péter (mint millárdos liberális megengedheti magának, hogy Schmidt Mária legyen az anyja és Ungár Klára a nagynénje) írt a válasz online-ra egy ilyen nosztalgikus hangulatú cikket a rendszerváltással kapcsolatban
www.valaszonline.hu/2020/05/02/antall-jozsef-rendszervaltas-ungar-peter-velemeny/
a címe az, hogy Antallnak mindenben igaza volt.
Amellett, hogy megszépítően kegyes főhajtás, mintha egy temetési díszbeszéd lényege lenne, Ungár belinkeli ezt a legendás videót:
www.youtube.com/watch?v=8NS7JC4Ykis&feature=emb_logo
ahol György Péter nekiugrik Orbánnak 1993-ban a székházügy kapcsán, Szárszón, Farkasházy által szervezett sátorban.
Aztán azt írja Ungár, hogy milyen ismerős neki ez a fajta párbeszéd:
a Kantot idéző esztéta erkölcsi fölényességéből fakadó számonkérése, és Viktor védekező-támadó jellegű, és hideg polgárháborúra utaló beszéde.

Hogy nem változott semmi, de szinte minden ott kezdődött.

Így fejezi be Ungár:
"1990-ben a magyar emberek többsége úgy szavazott, hogy Antall József és az MDF által vezetett koalíció, ne pedig a szárszói sátor pártjai kormányozzanak. 1994-ben a magyar emberek többsége úgy döntött, hogy Horn Gyula és az MSZP, ne pedig a szárszói sátor pártjai kormányozzanak. De akkor már nem volt választásuk. A szabadon választott magyar országgyűlés ciklusai közül az első volt az utolsó és eddig egyetlen, amelyet nem ott, nem abban a szárszói sátorban tartottunk."

Na, erre kapta fel a vizet Farkasházy, (aki szerintem egész jó tárcaíró lenne, jó tolla van, ha nem dönt egy végzetes napon úgy, hogy humorista lesz), hogy márpedig Szárszó a béke és a megértés szelleme az ő sátra pedig ennek helyszíne volt, és mindenki ott volt, aki lehetett, na jó, Csurka István nem, de hát azért.
És persze hozzá teszi gonoszul, hogy neki a sátorról és Ungár Péterről más jut eszébe. (Ugye amikor Ungár heteroszexuálissá itta le magát, és a momentumos lányok sátrában próbálkozott.)

Szegény, szegény Farkasházy.
Ő nem vette észre, hogy kikopott már Selmeczi Györggyel (és persze Sas Józseffel) a politikai humorista megmondók köréből, már nem él Heller Ágnes, se Kerényi, se Fekete György, se Makovecz, se Jancsó, se Makk Károly, stb., György Péter már rég csöndes nagypapa.

És döbbenten állt, amikor legutoljára, 7 éve, a matulista újgecik, hogy dudenbuch terminusát használjam, mennyire kiröhögték őt, és őket, a már akkor boomereket.
cink.hu/hogyan-dobta-ki-farkashazy-a-ket-indexest-sehol-sem-ha-554140205

heki 2020.05.12. 15:37:23

@heki: egész megsajnáltam Farkasházyt, mert nincs édesebb ugyan a hatalomnál, (jobb, mint a szex, - mondta Elena Ceaușescu), és nincs keserűbb annak akaratodon kívüli elvesztése, szegény, szegény Teddy.

Vigasz: Szily Laci is megöregszik egyszer. És már van, amikor rajta is röhögnek a 444 kommentelői.

Frick László Intézet 2020.05.12. 17:40:50

@heki: A Betlen vagy Szénási Sndor típusúújságírók teljesen eltűntek a véleményformálók közül.

Csak a gecik... vagy a jobber középszarok.

Én a "Népszabadságkivéreztetése" cuccnálaladtamki, hogy a geciknek ennyitmegért,ami Orbán karakterén... ö....romboplt?Rombolt?... hogy a nyakába hazudták a felelősséget..Az osztrákok elképesek tartani egy Die Pressé-t, deamagyaroknak megértannyit a Gecit szarba hagyni, hogy "kivérezzen".

Frick László Intézet 2020.05.12. 17:45:32

@heki: Nekiugrik?-Szárszón? ez a "legendás videó" pont azt bizonyítja,mennyire nem ideológia volt az "ellentét" inkábbóvodás,a nagycsoportosok vs kiscsoportosok. "Fölbaszni a Vidéki takony kis beképzelt cigány agyát" -kb ez az attitüd vezérli György Pétert, alig birja ki röhögés nélkül.

Hülye ez az Ungár teljesen..kitől tanulta a "történelmet"? Szartak bele az emberek a "Szárszói Sátor"-ba, jabba.:D

De majd hajnalban bővebben erről:D

Frick László Intézet 2020.05.12. 17:47:30

@Dinamuki: @heki:
Sem ungár,sem farkasházy nincsenekképben semmiről, Ungár buta, Farkasházy meg gyűlöletbeteg

heki 2020.05.12. 18:56:06

@Frick László Intézet:
Persze, értem, csak az az érdekes, hogy a valóság milyen narratívákban képződik le. Ungár persze, hogy buta, Farkasházy meg persze, hogy gyűlöletbeteg. De azért Teddy le tudja írni ezt a mondatot arcpír nélkül:
"a humoristák tiltott doppinglistáján csak a gyűlölködés szerepel."

Hopp.
Ezt, így,
erkölcsös humorista
(van ilyen? Ugye erről gondolkodtál a Bödőcs-jelenség kapcsán),
nem nagyon írhat le, mert ugye önreflexió kellene azonnal.

heki 2020.05.12. 19:04:49

@Frick László Intézet:
A baj az, viszont, hogy György Pétert mégis nagyrabecsülöm intellektusa kapcsán, noha lehet, hogy ez csak egy Maya-fátyol, stb., meg még Farkasházyt is, mondom, jó tollú újságíró lehetett volna.
Ezek az emberek belementek egy olyan játszmába, amely a "hasznos idiótáink" /by Sztálin/ kategória keretrendszere mentén fogalmazódik meg, és belerekedtek, zárványultak.

Ungár Péter más, teljesen más, én nem tudom értelmezni őt, ezért írtam neked, hogy egy tehetséges politikai kalandor.

Frick László Intézet 2020.05.13. 06:44:47

@heki: @Dinamuki:
lábjegyzetek

-Ungár Péter maga ártatlan a butaságában.
Magyarországon 1990 óta egyáltalán nem tanulnak az emberek politikai alapismereteket. Úgy lehet menni "felsőfokúpl' képzésre" hogy az alapismeretek tökéletesen hiányoznak, az alapfogalmak is.

Ismétlés: "Azt a népet/népséget lehet ostobaságban tartani,akiknek nem tanítanak földrajzot meg történelmet."

Gabriel Gracia márquez az élőpélda arra, hogy a zsenilis írnak még a helyesírást sem kell tudnia. Sők,különösebben ,űűűveltneksem kelllennie... ha jósávot választ, pl saját magáról ír meg a "falujáról" nem eshet plágiumba :D

Az írónak dramaturgnak kell lennie,a többi nem számít, ez a dramaturgia viszont veleszületett kell legyen

Ám azt a luxust, hogy a történelmet meg a földrajzot nem tudja, még ősem engedheti meg magának.

schlagwortok:

Az MDF soha nem volt a szivem csücske, azonban kicsit hasonlított a szívem csücskéhez: A Harmadikutas mozgalomhoz.

Amit a móókszistákkihamisítottak a magyar történelemből, ám az MDF alapításában főmotívumként szerepelt, azonban a politikusaink közvetlenül soha nem hivatkoztak a Harmadikutas mozgalomra

Nézzétek meg: Baloldal vs Hóttifaszistákok fűrészeléssé züllöttek a 90-es évek... Kettes Számkör... Népi VS Urbánus

holottpl a harmadikutasok között népiek éss urbánusok is voltak, ahogy mutattam már:

Hivatalos, Horthy-admninisztrációs nyilvántartás szerint kommunista Illyés Gyula, ha nem is "tag" volt a mozgalomba,de avéleménye számított és voltak a mozgalomban filoszemiták, falukutatók és kisgazdák is. Jobbról, hát jobbról a félkörív egészen Horthy-közeli angolbarát körökig ért...

Kisgazdák... Ide,a kisgazda címszóhoz írom be: Dr Antallt a közelébe nem lett volna szabad engedni semmiféle "politikai" életnek sem... Büszke vagyok arra, hogy Dr Antall-t AZONNALés nagyon veszélyesen műkedvelő, könyvekből okoskodó,magáról túlságosan sokat képzelő kártékony figurának láttam.

Többször mutattam a kulcs-dátumot, ami az agent-provokatőr Dr Torgyánt leleplezi: Dr Antall a roulette-ben a kisgazdákra tett (erről még egy lábjegyzetem lesz külö9n,a "kisgazda eszmé"-ről... Ám a közönségben fönt,a kakasülő táján hőzöngő Dr Torgyánnal vita csapott föl és a kintről egyenesen az emlékbizottság elnökségébe önmagát helyező Dr Antall azzal a lendülettel és nagyon sértődötten ki is vonult.

Ami a rendszerváltás tragédiája lett: Egyenesen az MDF-be,de ott is a főségbe furakodván föl.

Az MDF-ben egy természetes népfrontos egyeensúly ballanszírozódottki és ezt jelentősen megbillentette Dr Antall és a bandája.

"Ízlés".. hátöööö...politikában kurva nehéz ízlésről beszélni... ez olyan,mintha Staller Ilonával összefüggésben kezdenénk el ízlésről tárgyalni. dr Antal igen-igen kevéske erénye közülbecsülhető az, hogy a bandáját jó ízléssel válogatta össze vagy...inkább...engedte meg,volt tanítványyai köuzött

K O N Z E R V A T Í V L I B E R Á L I S O K

is voltak,pl Dr Szabó Iván.

Szabó Iván a rendszerváűltás egyiklegértékesebb figurája lehetett volna, csak... túl okos és túl szerény volt... azaz.. nem túlalkalmas politikusnak (vö.:Ahogy Betlen János nem túlalkalmas politikai újságírónak...)

Jellemző, hogy Seres Lászlóinkábbprovokatívnak számítóámokfutását

konzlib
témában

[Számomra a A Konzervatív Liberálisaz Tokfalvi Elek...ő...mintegy szótári esete a konzlibnek, míg Seres inkább valamiféle egzaltált sómen... Valaamint konzlib nem csinál olyant, hogy neocionista és Political Capital-t sem gründol

Tokfalvi eélete is egy regény ésannak a regénye, hogy miért nem kell az annyira értelmesember Magyarországon,mint Dr Szabó Iván

vagy Dr Bokros lajos egyetemi tanár... és politikai idióta-analfabéta...

A TÖRTÉNELEMHAMISÍTÁSRÓL:

Fiatal történelembuziként, még messze nem voltam ivarérett, az I.vh veteránjaivalkezdtem az ipart, ha belegondolok, 75-80 évesemberek voltak. Amidőn a történelem tanárom meséltea Doberdo-nál egymással beszélgető, ki-ki a maga anyanyelvén... talján s magyar parasztokat, nekem ez megvolt olyantól, aki San Dona di Piavé-nál járt így.

és most tűnnek el kb 1956 fiatal-felnőtt (ivarérett) utolsó tanúi.

Minden hamisjóformán abban a magyar történelemben,amit Ungár Petike jóltanult. Eleve a Horthy Korszak 1:1-ben mókszista hamisítvány vagy annak inverze, tehát szintén hamisítvány.hamis 1945 és hamis a KoalíciósÉvek

Nálam külön buzulás a koalíciósévek, ami sokaknak aRádiókabaré, amikor a Humorista kerestetikben a fiatal értelmiségi farkasházy feltűnt meg ilyesmi... Én a Koalíciós Évek-et szoktam végig röhögni, Rákosi, Révai a Magyar Homornagyágyúi és akkorák, hogy Bödőcs "politikai humora" maszek afgán "aknavető" és Hoffmann Géza a kocsmai munkáshumor Bartók Bélája

Tehát nagyjából semmi nem igaz abból, ami 1956-ról a magyar történelemkönyvekben áll.

namost a György Péter esztetafélék,a rendszárváltás értelmi seggjeinek a főbűne a hamisságban hagyás.

Nem tudom hogy, valószínűleg úgy lehettek vele,mint az igazmondással. "Először Orbánnal kell végezni és de aztán könyörtelenül igazak leszünk!

Frick László Intézet 2020.05.13. 07:06:56

@heki: @Dinamuki: Ungár Schiffer tanítványa és Schiffer pedig haraszti Miklós tanítványa.

Ebben a képletben haraszti szándékosan hazudik

Schiffer részben ártatlanul hazudja tovább azt, amit Haraszti hazudott neki

illetve olyan szándékkal hazudik Ungárnak
amilyen szándékkal a maóista haraszti hazudgált Schiffernek.

valamire nem figyelnek a Rencervátás történész-kutatói:

A Felszabadulás, ahogy a pornót és a hamis-történelmi-dokumentumregényeket, szoktam ezt a sávot szemléltetni a kripto-Hitler nyaló "náci-tényirodalom" Fö9ldi típusú ... lényegében pecsvörk fordításaival, tehát Pop Magazin, Kacsa-magazin a néniknek

a kripto-nőipornó (Amikor az USA ellenségképében a szovjetek átfordulnak a muzulmánokra..
a nőikasztráció ésa muzulmán hervcegnők titkosélete)

Ugyanígy.. teljesen lejárt-levitézlett,még a 80-asévekben is "tííított" oiropid "polgáriegzisztencialista" meg mindenféle avas 50-70 éves filozófiák.. a Dr-termelés.. a szakdolgozgatás... a nagydoktori, a kandidátuusi a habil-fokozatokhoz... ugye a kieríthetetlen tárház, a móóókszizmus odalett...

a bezzegelés, a fejlettnyugati minták

A Csatlakozás a Zónijóhoz

Bele mertek gondolni? - az 1990-es évek eleje nem csak az egyesülésről szólt, a németeknek pont elég volt a keleti Blokk -ból DDR
nem kellettek még a cigányországok is

dúlt a "példásan integrált" törökök repatriációja a Helmut Kohl Programme,amit naponta törölnek a wkipediáról ésami tabu 2015 óta NSZK-ban.

Ebből látsztik, hogy Dr Antall mennyire politikához-kontár és balfasz is volt: Egy pillanatigkomolyan venni azt, amit Weizsäcker EGY NÉMET LÓFASZ & ÁLOMELNÖK egy semi, egy nada, egy pthiha.. egy oroszkrémtortán a habfosás keresztben...
IGÉR neki...

Emlékeztek arra, hogy alengyelek AZONNALbemondták az unalmast a szocializmusban felgyűlt adósságok törlesztésére

erre "mi magyarok" a jól viselkedéss példájaként

miközben a magyar haladó értelmiség simán folytatta az utolsó csatlósok Voltunk Bűnös nemzet Horthy Fasizta banda A Magyar c önostorozást, közben jólakartunk viselkedni
és megfelelni

ISMÉTLÉS

és
A MOTÍVUMOK IGEN ALACSONYAN VOLTAK

Az Ónió Magassági Feltételeinek

a fundamentumai a cigányainktól fosás és az óccsó munkaerőnktől fosás

A Kitántorgás propagandája alá szoktamlbjegyzetelni:

A Szabad Utazás--sal azonnalmegkezdődött a Kitántorgás is. Egészen konkrétan:A magyar picsa névházasságot kötött.. aki erre vele hajlandó volt Londonban, azzal. Lőcsfaszú pandzsábival? - akkor azzal.

A "300"ezerünk, akik "600 ezren vannak"
fele AZONNAL amint lehetett,kitántorgott.

nem azt állítom, hogy 1990-2004 között egy "Ötvenhatos Méretű" emigráció kezdődött,mert ez fluktuált, azaz akik az elején kimentek,pl 1998. körül vissza is jöttek...

de aztán megint kimentek...

Ismétlés: Egy barátomnak még az NDK-s időkben, gyerekkori jhátszópajtásomnak KÖNYÖRÖGTEM.. ne menjen ki NDK-ba dolgozni,mert LebegőEmber lesz egész életében.

Nézzétek,kimenni egy olyan ifjúsági környezetből, amiben a diszkóba 200 fiú vált jegyet és 54 lány,akiből 30 lánynak pasija van, a többi meg makett részeg.

Egy ilyen társadalomól felmenni NDK-s vegyi üzembe TMK-snak, ahol a fehér nejlon térdharisnyás köpenyes Mädchen-ek megállnak a fiú/férfi öltöző ajtajában és akirerámutatnak
annakmeg nell Nu kmassz Túúú, Hanzili!-zniuk a csajt és nem is annyira elbújva, mindössze a folyosó viszonylag sötétes végében, viszont állva.

A csávókám pár havi keresetéből vett egyolyan, akkor hirhedten nyugatisa kinézetű négerbarna NDK kombináltszekrénysort, amitolcbban tudott hazafuvaroztatni, mint amennyi jattot a budapesti DOMUS-ban az előjegyzéséért csak fizetnie kellett volna. magyarországon komoly vállalatok igazgatói irodáiban díszlett ez a kombinált szekrénysor.

Nos, ez az ember 1998-ban hazatántorgott, akkor már az Arbeitspolizei börtönnel fenyegette a neki falazó német munkáltatóját is... és 2004-ig 20 minkahelye volt, a 20-ikat én javallottam neki 2001-ben,menjen el Gödöllőre,mert abban a városban nem verik meg a munkatársai a német munkamentalitása miatt, amirőlképtelen volt leszokni.

De 2004-ben AZONNAL dobbantott,mert a munkaadója azt mondta, hogy hátha nem buknának le 3 hónapon belül kétszer egymásután...

Elképesztő, hogy egy Rendpárti Szabálykövető feljelentőállampolgár, mint simán csak vállalkozó-munkaadó,mikre nem voltképes, hogy egy magyar lakatos-hegesztő mindentszerelője legyen Muki, ez mondani fog neked valamit.. szaros 3000 oiróért.

Frick László Intézet 2020.05.13. 07:13:05

@heki: @Dinamuki: Akik huszonévesek voltak 1990-ben, azok már annyira öregek, hogy nem fognak újat tanulni és nekik újat (vagyis azt,ami akkor TÉNYLEG is történt,a mai hazudozásokkal és történelemhamisításokkal SZEMBEN) beadni lehetetlen.
Lássátok orbán bvácsi "klasszikus" műveleteit
hát... nekem, miont politikaBUZInak, ha valamitől a here-m OUT, akkor az ez a klasszikus politizálás. Amit Merkelis művel, ami pl a "menekültek igazságos elosztása" mint "a nácik vitorláiból a szelet kifogni"

Orbán ugyan ballikozza a jobbikot,viszont a Jobbik 8azaz a szélsőjobb) vitorláibólaszelet kifogni... nem szűnik lankadni...

Azt hiszi... hogy a Létező Náci Bázis -t megfoghatja, holott azt éppen Márki-Zay fogja

ami

számomra ugyan kacagtatóan vicces szituáció (naná,a magyar értelmi segg imádja, ha igaza lesz és nekem ez is bejött a Magyar Haider = Márki_Zay.. megmondtam? megmondtam :D )

Nadehát az én humorom... Ha tehetném, bangóné kezére adnám az országot, mint nőiminiszterelnök kezére. Az én kormányom csupa momentumos,Kunhalmi Ágnes és mert sunázom, Vadai Ágis lenne.

Röühögve múlna el az utolsó negyedszázadom :D

heki 2020.05.13. 09:16:55

@Frick László Intézet:
Szép válasz.

Márky-Zay Létező Náci Bázisa, mire gondolsz?
Azt tudom, hogy amikor a választások előtt Hódmezővásárhelyt elfoglalta, akkor a Fideszben kisebb pánik tört ki, hogy bukta lesz a választás, fideszes középvezetők adták el gyorsan pesti ingatlanjukat, mert féltek, de Orbán megnyugtatta őket, hogy nyugi, nyerünk.
És ténleg.

Márky-Zayról ha írtál, akkor hol?

Frick László Intézet 2020.05.14. 04:53:45

@heki: A bázis,a "társadalmi bázis" egy réteg,amibőlpárt képződik.. vagy amire pártot gründolnak. Nyilván van valamilyen kapcsolat a párt,mint ügyesésmegélhetésikombattómeg a bázisközött,plabázisbólannyira nemkell adniuk az embereknek az adottpárt bazárimajmát a politikai megfeleléshez.

Dr Torgyánközepesképességű budai ügyvédnek nyilvánvalóan "organikusan" semmi-de-semmi köze nemlehetett a kisgaazda mozgalomhoz.

Akkor nézzük a bázis-t.
Anagy Roulette-ben sokak...és egymástól függetlenülis,tehát Dr Torgyán,a közepes ügyvéd vagy Dr Antall... aki apja révén akár "organikus" is lehetett... Azért választották akisgazda-ságot mert arra tippeltek, hogy ha a kisgazdák jól szerepeltek a cucujialiaizmus előtt,akkor jólfognak a cucjializmus leváltásakor is...

Itt következik a móóókszisták történelemhamisításának az aratása:

1988-at írunk: Nagyjábóldelelt a kistelkes, a kisvállalkozó,akiskertesmozgalom.Szó suncsen arról, hogy annyira naív lennék, hogy a "kisgazdát" vagy a "polgári"-t komolyan venném. Azaz szó szerint apártelnevezésében.

De azértegy párt bázisáróllsokat elmond, hogy beütötta fűnyírógépek booooomja.

A 70-es80-asévekben lenéuzteméskinevettüka németrokomnaimat,mert fűnyírógépet legeltettekakertjeikben.(Őket a fajnémetek nevették ki a sajáttulajdonúingatlanaikmiatt, a jöttmentek aKözépkorból jöttek?Hogy sajátingatlaan tulajdonlására törekednek?

A rendszerváltásra a cucujializmusban a maszek,avállalkozó elementárisan molekurálisan irigymagyarországon bűnös réteg lett,akulák,a zug-gazdálkodó,ahogy a Jászságban csúfoltákőket,a maszektéesz.

A Rencervátás pillanatában többezer földbirtokos paraszt voltMagyarországon kombájnokkal nagy traktorokkalés40-200 hektáros földbirtokokkal...mind zsebszerződés.

Ezek közülaz emberek közülvidéken...mert komolyan vették és szó szerint értették... tényleg kerültekkisgazdák a FKGP-ba és.. amilyen amagyar paraszt... köteg bankókkal is támogatták a pártot.

Ha szobatudósok fasiszta definicióját tekintem,akkor pl aki antiszemita,az fasiszta [-> náci] ...

Ha a politikátólaufklerungoloma történelmet,akkor történelimi tény, hogy a móókszisták általában antiszemitákvoltakakkor is, ha maga Aczél györgy jelentős zsidóértelmiségi (a zsidó Major Tamás kommunista és a zsidó Dr RadnócziMiklósközépiskolai tanár legjobb barátja...)

Ezért is kedvelemkorszemlltetésre a többszörösen előfordult igaz történetet arról,amikor a természetes létében folyamatosan közepesen itas [részeg] Horn Gyula a tárgyalás fontosságátemlítette és a frakciójarákérdezett a frakciójában csak A Zsidók néven emlegetett SZDSZ-re.

Ennyi Magyarországon, hogy a zsidót csak úgy kimondani... annyi,mint amikor a falumban affaire-be kerültem egy drogdíler-zsaroloó csicskájával, a cigány szót szoktam használni a cigányyokra és erre le náci cigánygyűlölőzött,az én nevem,az én nevem ugyanis nem Kukoricza János, hanem Cigánynyaló. MNármint a falumbéli rendes igaz magyarok csúfonak ennek, a csicska csicskája, egy cigánygyerek elnevette magát erre a gidaságára a fénekének :D

Ez is egy dolog,a zsidózás, amirőlnem szeretnénk hallani hiszen a magyar baloldali ember, ha nem is annyira,mint az orosz kommunista ember, aki organikusan antiszemita,amagyar baloldali ember is zsidózik magánban,különösen,ha már félrészeg.

Vagyis...bármennyire fájna ez Talking Heads-ek özette, amikor ők annyira kényelmesen szoktak belekapaszkodni abba, hogy aki zsidózik a hóttifaszista...bizonyy-bizony... a magyar szocialista embertípus is zsidózik,sőt, zsidó származású mókszista is zsidózik, teszemazt Rákosi Mátyás főleg.

Szovjetúnióban az antiszemitizmus állami-pogromjellegűés rendszerszintű volt az idült alkoholista (ráadásul nem egy Horn Gyula szerűpolitikai zseniről beszélünk,Brezsnyev agylágyulása hosszú-hosszúés tragikomikusabb folxamat volt,mint Gyula bácsi végsőmenete 1997-és mondjuk.. a Szanyi-Horn videóközötti szakaszban...

Horn alkoholizmusáról van nekünk összesen az a 45/48 perces parlamenti hablatya jegyzőkönyve meg pár olyan eset, amikor informális vidéki látogatásokat tett volna, pl a Vidéki Téeszelnök Tagozat egyik fellegvárában,de annyira makett-részeg volt, hogy végüla kisérete nem engedte kiszállni és az autók azzal a lendüleztel hajtottak el a kúria elől, amivel odamegérkeztek.

Duplapoen:A Gyurcsány-látogatástkérelmező Vidéki Téeszelnök tagozatot ezzel utasították el:

"Basszátokmeg,volt nálatok a Gyuszi ? - vót, kössétek be ennyivel az elkövetkezendő negyedszázadra, nyista GYurcsány!"

Tetszik-nem tetszik a magyar fasiszta, az létező bázis.

Plamagyar jelentős műűvészek, felvilágosultak és véleményformálókimádják az Ismerős Arcok zenekart "náci!44!!"-nak tóóódítani, deélesben-vizsgahelyzetben annyit korrigálnak, hogy "csak" fasiszta zenekar.

Ha blogom jelentőségére mutatok, az egyik a matinékuruc c. bejegyzés,a másik a cigány szótár,a harmadik a netokrácia, amivel egydülálló-és úttörőmódon, aspekulalizmussal együtt és jóformán egyedülén foglalkoztam, bár egyébként a brit tudományban már tétel azóta a netokrácia.

Frick László Intézet 2020.05.14. 05:23:21

@heki: (folytatás)

Sokakat elkeserítene az igazság, ha szembe mernének nézni azzal a ténnyel, hogy az Ismerős Arcok-at csak kb olyan nacionalistának nevezniu,mint ami nacionalizmus Havas Henrik véleményformáló és jelentős művész szerint nemhogy megbocsátható egy olyan birodalomnak, mint az USA , de egyenesen szükséges & velejárója az amerikai létnekéss ha az amerikai nacionalista, az úgy más nacionalizmus, mint ahogy Végvári Dezső földbirtokos,amkor az adminisztrációjábólaz éppen kiszemelt kontírozócsajt letérdelteti és csúnyán megszopatja,akkorő arra hivatkozik, hogy ez egészen más agtitüd, mint amikor Pupornyák Ricsike strici szopatja meg a mosónőjét, aki a kurváira mos. Vö a nőmozgalmakálláspontját a szopatásról,mint ooooolyanról..

Ezért síkos pálya a véleményformálás.

A véleményformálást a falusi malacfocihoz tudnám hasonlítani,amiben a nagyfiúkmenetközben alakítják a szabályokat, ha őkkezeznek,akkor az "le volt szorítva" de ha egy kis takony mellykaskára veszi majd bebombázza,akkor az kezezés volt azért, mertők rámondjákés kész.

Tehát az IsSmerős Arcok náciképét (már elemeztem) attól nácik, hogy Erdélyről énekelnek, valakik vágják a fát (namost ehhez erdélyinek is kéne lenni, hogy az ember ennyiből ne románozásra KÖVETKEZTESSEN ugyanisderék székely vállalkozók is írtják a fát,tehát a derék székelyeket szólítja fel az idült alkoholista.. betegesen arrogáns.. Nyerges a faültetésre.. Nyergesmég az Ónijót is bírálja meg Németországot, nincs gerinvce németországnak, ilyent náci mond.. hátööööö.. Még nem hallottam Nyergest zsidózni... de... tudod,mit? Nagyvonalúleszek,megengedem, hogy Nyerges.. biztosan zsidózik, bár a zenekarában vannak zsidók.

De beszéljek már végre komolyan a Létező Magyar Fasiszta Bázis-ról.

A fasiszta nem kedveli a nácikat,a német-nácikat, amagyar fasiszta viszont "büdös svábok!" cím alatt kirekeszti őket. Természetesen, hogyne, a XIX.századi nagy asszimilációsmozgalom UTÁN rekeszti ki a büdös svábokat,részben büdös svábnevekből magyarosított családnevek alatt.

Ja tényleg, a [név]magyarorsítás is rendszeresen felbukkanó téma volt itt.

Amit a magyar véleményformáló azért szokott kerülni,mert ha valaki nagyon belemerül abba, hogy a Hartmann-ból hogy lett Haraszti.,megkaphatja, hogy antiszemita, bár német-nyelvterületi zsidók nem mindig választhatták vagy kapták a Hartmann nevet németesítéskor.

Kahana-> Kohn -> Kun .. ez pl egy jellegzetesen k'k'k'éjraópai névtörténet. A Horn család nem választotta a Holló-t. Vagy a Hubait.

Rákosinak minden nem volt a szívügye, mondhatni... a legtöbb dolga ÉSZ-ügye volt nála, szívügy csak a bosszú Horthyékon a Horthy=fasiszta rögzítés beleillesztésével a magyar történelemkönyvekbe,örökre.Rákosi organikusan antifasiszta volt és a mókszisták általában is kevés dolgot tekintettek annyira szívügyüknek,mint az antifaisztmust és a náciellenességet.

A Rendszerváltáspillanatában a megengedés természetesen a lenyomott náci és fasiszta eszmnéket is "felengedte" inverz reakciók következtében [-> hejjhittlerr] feljönni látszottak effáéle ökörségek és ha a véleményformálóknak ez a napipolitikaióvodában kézre esett, akkor kézbe is vették, mint Sámson a szamárállkapcsot.

Az igazi per-definitionem korszerűmodern náci nem kedveli a jelképeket meg stigmákat, a náci gördülő [elvtelen] "eszmeiségű",minden csak egy dolog a számára... A "jelmezesek" egy része lehet vérnáci, mnások csak olyan fasiszták, akik nagyobbat szeretnének mutatni,egyébként meg inkább az elavult huliganizmus szó eléglenne rá, valamint a FA/ANTIFA huligánok társadalomszociológiai értelemben úgy egy tömb, ahogy a fradi meg a dózsadrukkerek voltak.

Nekem sem tetszik ez a tény.. csak úgy a hasamra ütük ésfölbecsülöm,debiztos, hogy több,mint félmilliós fasiszta bázis létezik Magyarországon. Az én szemeben a magyar fasiszta egyik ismérve a feneketlen cigánygyűlölet annak ameghagyásával, hogy cigányt gyűlöl nem-fasiszta (pl önképe szerint baloldali) is.

Szintén csak feltételezésem,deegészen biztos vagyok abban, hogy a véleményformálók játdzadozásai a szavakkal az elmúlt 30 évben... Ahogy pl az index vállalat emberei Werbung-okat csináltak a korai magyar gárdának..meg ez a jólsikerültÖsszefogás, A Településért A Polgárok + Egyesülte, "pártatlan" sztaniolba csomagolt Jobbik... a DK brossúraíróniak stílusbravúrja a szürke térkövekrőlmajdpedig az a hazudozás, hogy a független-nek elhazudott jobbikos jelölt pártokon felülemelkedve majd a településért,nem azért,de ez kb Dr Torgyán demagógiájának a békasegge...

És most figyelj,mert a lényeg következik:

Mirkóczki Ádám"klasszikusan" a Jobbik-ból hazudódott "független"-né, szépen élt is a lehetőséggel,ami a Jobbik és a XXI.századi Ellenzék koituszából puruttyálódott.majd

és ez nem publikus ma Magyarországon,az Ellenzéki sajtó agyonhallgatja, orbánéknak meg honnan lenne esze rá, hogy felhasználják, ők a Pesti út-tal gondolják agyonbaszni Karácsony és azzal az Ellenzék karakterét,pedig FIDESZ-polgik alatt is vannak öregotthonok...
Mirkóczky zayista

Frick László Intézet 2020.05.14. 05:52:11

@heki: Miurkóczki szépen csendben zayista lett ésmivel Zayx-rólmindenki csak annyit szeretne látni, hogy elpicsázta Lázárt és azzala FIDESZ-t Hódmezővásárhelyen... nem tudnak többet Márki-Zay mozgalmáról, mint "Az ellenünk valók ellen van, tehát velünk!"

...ezért szajkózom azt, hogy a politikában az érzelmek vesztésbe visznek...

Márki-Zay nem egy bubnkó-tudatlan tahó fasiszta. Okos gyerek. Megválogatja,mit beszél. Fasiszta nem válogat a szavakban és nem gyáva magából hülyét csinálni,míg pl a náci nagyon is választékos,pl ha kell,az anyját is eltagadja,ő nem náci. Ami annyiban igaz, hogy a fasiszta az irredenta-soviniszta-nacionalista,a náci viszont prae-nacionalista.. az ő eredeztetése Fehér Faji Alapú... ezt sokan szeretik elfelejteni, hogy a németnácik a műfajt a fasisztanémet tagjuk amputálásával kezdték.

"Aki orbánváltást akar, az a Nemzeti Jobboldal jelöltjére szavaz!"
-hangoztatta Márki-Zay 2018.március-április eleje között.

Ez az,amire senki nem figyelt föl, szerintem még a Nemzeti Jobboldal elavult... éppen lecserélés alatt álló pártja a bázis [ a nemzeti Jobboldal] fölött, azaz a Jobbik vezetése sem figyelt fölerre, hát akkor más.

Ugyanúgy szopják Salamon-töke -fényesre a Nemzeti Jobboldal Új Dísze karakterét, töretlenül a XXI. századi ellenzéki véleményformálók.

Ha mérlegre rakom pl a "nácizenekar" vezetőjének, Nyerges Attilának a "nácivonásai" bizonyítékait, akkor a másik serpenyő Márki-Zay "nűáci stigmáival" meg se zerrenik,szépen marad csücsülve az asztalon.

RáadásulMárki-Zay új, friss,modern,mondhatni Nyugat-Europeéeéer-Kompatibilis veszettfejszenyele.-trijanyonyozással nem foglalkozik, afféle "avas" dolgok nem működnek nála.. biztos vagyok abban, hogy a mozgalma emberei fóruumokon ugyanúgy büdösrománozzák az erdélyi magyarokat,mint Derék Fényes Ellenzékünk teljes palettája...

Húúú,de sokszor pofára estem ezen eleinte.. 2015-17 között, hogy az erdélyi magyart büdösrománozót megbélyegeztem jobbikosnak,miközben DK-s volt :D

A 2000 utáni "magyar fasiszták" új története a Jobbik 2.0-val kezdődött
a Vitányi iván tétel, miszerint:
"Kell 4 év jobbikos kormányzás ennek az országnak, hogy a magyarok leszokjanak a fasizmusról"

A Jobbik 2.0 célja a FIDESZ fasiszta szinezettel kenyegetése volt.

Annyira bunkó, tahótapló.. egyes megyékben minősített elmebeteg és drogfüggő alkoholista arcokat sikerült összeszedni a Jobbik 2.0-ba... hogy a valóban létezi FIDESZ-fasiszták.. zsidózó-cigánygyűlölő trijanyonyozó "klasszikus emberek" csak titokban haverkodtak meg piázgattak jobbikosokkal, de élesben nem, főleg választások környékén nem. A Jobbik kényelmes-fasiszta módon a cigánygyűlöletet hullámlovagolta és ezért leginkább a cigány-problémás települések cigánymentes övezeteiben vagy már bonyolultabban cigányproblémás településeken aratott.

Törökszentmiklóst szoktam példaként felhozni,mert ott a Jobbik már 2014-ben befutott a drog-kérdés és a cigánygyűlelet összefonásával abban a mókás szituációban, hogy a Felvég 7000 drogos cigányától rettegő Alvég 5000 drogos magyarja szavazta be totálisan a Jobbikot a városka vezetésébe -egy zsidó jegyzővel :D [aki persze azonnal nézett is tovább...]

Emlékszel... a Tocskolczkayék kampány "tüntikéjére" Törökszentmiklóson,amin Momentumosok is szörfikéltek? Tocskolczkay még mint jobbikos agytröszt-tag vett részt a cigánykérdés élesre köszörülésében majd szemrebbenés nélkül lépett föl a [jobbikos] városvezetésellen,akiket ő is trükközött be oda :D

Ezért tiltottak ki egyszer a 444 alól az egyik nikkemmel,mert a 444 díszcigánya és Holyváth Bencuszka törökszentmiklósi kirándulássán szemléltettem azt, hogy ha még ritkán-ritkán előfordulhat, hogy egy szobai újságíró kimerészkedik a levegőre, akor is süket és vak, mint az ágyú, a valóságra, csak azt "lüvi" amit lőelemképeztek neki.

A 2018-as kampányra gyúrva hivatalosan még nem beszélt ugyan a XXI.Századi Ellenzék a Jobbik "ideológiai fejlődés"-éről, de már többet basztatták az MSZP-t mint a Jobbikot.

Schiffer azt hihette, hogy majd valaki valamire felfigyel, ha ő kiszáll.

A zsidó értelmiségünk ... úgy is, mint aliberális izraeli zsidó értelmiséggel organikusan kapcsolatban álló,különvéleménnyel volt a Jobbik "ideológiai" fejlődéséről, valamit Ááátatlan Gyuri bácsiról is ugyanaz a véleményük,ami a liberális izraeli zsidóknak is. ...és ez...megint egy olyan téma,amit az ellenzékünk sajtaja ravaszságból, orbánék meg a szokásos hozzánemértő kontár ostobaságukból nem tárgyaltak...

Mondjak bizonyítót Márki-Zay modern haiderségére.. Nos, ez a báb-állapot.. ez az a szituáció, amiben, amikor egy gyűlésen a munkások gyanakodva kérdezték,1930-ban hitleréket, hogy "De azért ti is szocialisták vagytok végülis, nem?" .. akkor hitlerék halszemekkellenéztek a pulpitusról és azt mondták: "Természetes! -szocialisták, hát! -Következő kérdés?"

Én nem vagyok magyar és nem vagyok magyar-érteelmiségi,tehát kívánom:
NE LEGYEN IGAZAM
kívánom:
TÉVEDJEK
És JÖJJÖN
aki bebizonyítja az ellenkezőjét annak,amit mutattam.

heki 2020.05.14. 09:36:49

@Frick László Intézet: Nem tom, értem a logikát, ám Márky-Zay konkrét cselekedeteit nézem, hát van ez a Mindenki Magyarországa Mozgalom, elég vegyes a felhozatal, momentumostól kezdve Magyar György ügyvéd úrig stb.
Hódmezővásárhelyről meg nem tudom, hogy ott mi is a helyzet szociológiailag.
Ott is van ilyen alvég-felvég ellentét?

Azt én, mint katolikus anarchista, nehezen tudom megérteni, hogy hogy lehet katolikus egy marketinges, nno, de ez az én ügyem csak, Márky Zayról pedig hát a média felosztottságában nehezen tudok valami tényszerűséget összeszedni.

Frick László Intézet 2020.05.15. 07:24:35

@heki: A náécikat mindig "hátulról" nézik,a már feljövetelük UTÁN. Pedig sokkal izgalmasabb,pl Dr Goebbelsre sokat hatott Sztalin és a korai nácik körül-ennek az irodalma német nyelvterületen közhelyes...-rendes baloldaliak is sürögtek vagy pl egy banális menet az,amiben szocdemből vagy komcsiból náci vedlik.

Botka segítette Márki-zay-t és ez mindenkit megtéveszt, magyar györgy pénzért bármire hajlandó,ő nem számít,ideológiailag főleg nem.

Botka,mint polgármester teljesen pragmatikus tud lenni,lásd a barátságát Kósa Lajossal,Szögedében fontos az, hogy a kistestvér-konkurens-szomszédvár

Azt kevesen tudják,hogy Hódmezővásárhely egydül gyöngyszempl Bp olyan "kerület"-eihez képest,mint Kispest vagy Rákospalota vagy

Hódmezővásárhely...irodalom,film és festészet és Szentes ugynígy, de én még Szarvas városkával is figyelmeztetnék: van élet Szentendrén kívülis a vidéki cukivároska kategóriában. Nyilván annyira cukiházak meg cukiműűűvészek vagy pl Wahorn nem lehet Szarvason,de azért...érdemes utánajárni :D

Nem azt mondom ezzel, hogy Hódmezővásárhely lesz az a város, ahol a kiránduló este meg tud rendesen vacsorálni, ha számára az este az 22 óra.

De van nyugati (azaz szegedi Student Hotel) szintű szállodája meg ilyesmi.

Külön érdekessége az, hogy ősi kulturváros létére a közlekedését mégLázár idejében sikerültúgy megtervezni, hogy majdnem Szolnok-alakúan permanens infarktusos, csak azért nem olyan,mint Szolnoké,mert Szolnokhoz képest átjárhatóbbak a mellékútjai és van alternatíva.

És most már elkerülője is van Hmv-nek, ami szintén nem Márki-Zay-nak köszönhető.

DSr Antall nyugdíjával szoktam szemléltetni, hogy a magyar szavazata mennyire nemeladó,tehát attól, hogy a FIDESZ (és Lázár) mindenféle jókkaligyekezett a márőket útáló hódmezővásárhelyieket megvásárolni,attól még protest-szavaztak.

Ezt csak a Somogyi Zoltáni Félelmek margójára írtam,mennyire be vannak tojva, hogy Orbán túl jól jár a járvánnyal.
süti beállítások módosítása