Egy horrorfilmet láttam tegnap -annak a hatása ez a czikkely:

Van ez a közhelyes és a tetűnél is laposabb izé, miszerint mi választja el a zsenit meg az őrültet. Vagy a tudóst és az őrültet.

"Azt hittem,meg fogják verni."

/A Plastic Ono Band egyik zenésze az 1971-es torontói koncertről/

Frank Zappa igen-igen kényes volt a zenészei kiválogatásakor, abban nyitott, hogy felkeresni felkereshették vele játszani akarók, de azán..igen gyorsan meghozta a döntését és még ha mindenben meg is felelt a számára az [alkalmi] zenész [partner] annyit kikötött, hogy nem kéne munkájuk közben drogozni meg piálni, egyébként nem érdekli és nincsen is köze hozzá, azért szól, hogy a kapcsolatnak drog/piálás esetén vége.

 

A Mothers of Invention egyik tagja... sem énekelni nem tudott, sem hangszeren játszani, ritmusérzéke sem volt... rendszerint bohóckodott egy velúr öltönyben,amit rögtön a Mothers-es pályafutása első órájában spermát jelképező  joghurt itatottát és ez a joghurt aztán a további Mothers-es karrierje (ami egyben élete egyetlen említésre méltó eseménye) íveltével egyre penetránsabb bűzt árasztott...

 

..nem, ő  sem a dilettánsra példa.

Kissé talán valamiben tehetséges, igen szorgalmas és kitartó, valamint fiatalon "olyan aranyosan" hallgatni kész emberekkel szokott előfordulni az a karrier, ami pl Vámos Miklós íróval.

"Az emberre,mégha csak ruhafogas is, 30 év alatt csak ragad valami ott, ahol annyi okos és szépember megfordul."

A dilettánsra nem tud ragadni semmi még akkor sem, ha Andy Warhol szexbuliján annyi valóban is művész vágná partiba.  Egy ügyes csimpánz, ha elkezdi utánozni az embert, akár majdnem olyan jól festhet,mint Don van Vliet. Ő a példa arra,aki a hártyán túl tudott jutni, bár hozzánemértők szerint csak pacsmagolt.

Szerintem a dilettáns szótári esete

ヨーコ・オノ

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr6515658428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

heki 2020.05.04. 09:14:33

Vámos Miklósnak volt az a beszélgetős műsora, nem találom, ahol az akkor még sovány Varró Danival és a már öregségébe bezárkózott Faludyval csinált, na az az egyik legkínosabb páros interjú volt, valaha, amit láttam, nem találom a neten.
Ahogy Faludy remegő kézzel török kávét főz (ez volt a kreatív ötlet, hogy főzzön kávét, spontán) a megilletődött Varró Daninak.

Vámos nem volt megilletődve. :)

Frick László Intézet 2020.05.05. 04:35:15

@heki: Vámost nagyon ügyes embernek,szorgalmasnak gondolom. Egyszer nézett ráméletemben:mint egy darab szarra. Arra emlékszem, hogy pont az ízlésem szerinti ruházatban-és cipőben volt,én még Nyugat-Németországban vettemmeg annak a cipőnek az olcsóbb változatát. Az a fajta kockás ingje volt,amit én Tóth autókereskedőről, a Ford Budaőrs tulajdonosától is irigyeltem,amit akkoriban művelt, de a Wolfe-i Elhanyagolható Különbségek iránt érzéketlen hatátozói-jelzői "költők" a politikaiszolgálatos kis tárcácskáikban favágóingnek tituláltak, ha az ellenséges politikusra hazudták. Egy ilyen ing az USÁ-ban 200 dollár volt akkoriban.

Ha összeadom...a vitákban mindig megvédtem és ma is védem Vámost... ha összeadom,egy 120 oldalas gyorskönyv kijönne a szövegeimből,amikben kiálltam Vámos Miklós mellett.

Vámost ugyanis a mérhetetlenül fasz,irigy és jellegzetesen mélymagyar írók kurvára irigyelik a sok pénze és pl az ilyen televíziós műsorai miatt.

Ez afféle, mint amikor gumicsizmás téeszparasztasszonyok pikirt megjegyzéseket tesznek balettáncosnőkre csupáncsak azért, mert még nem láthattak nagyon közelről balettáncosnő-lábat:mennyit kell dolgozni azokért a francia-belettiskolai alapfigurákért, pl a Pa -Dö-Dö -ért.

Azzalbasztammindenkinek a gitárnyakát szemből, ahogy Jankai Béla Vörös IStvánnak a Prognózis koncertjein

ez is egy olyan pillanat,ami a sablonkészítőknek nincsen meg, hogy Vörös István,a Prognózis gitáros - énekese szembe állván [tehát balkéz esett neki a jobbkéz,így a balkézmeg a jobb'ra] jobban orgonált,mint az első Emelet billentyűse készakarva és simán, ezzel szemben Jankai billentyűs, szemből belenyúlkáva Vörös előttelógó gitárjába jobban tudott gitározni, mint Soltész Rezső.

Belegondoltál már abba, hogy a Molnár Ferenc az I. vh. előtti pillanatokban nagyobb fejedelme volt aMagyar irodalomnak,mit Illyés Gyula valahaés bárhováment, uszályként 15-20 fős slapajság követte.. Ady-nak még kékharisnyákból sem volt ekkora uszálya.

Megvan?

És ki mit tud erről a Molnár Ferenc-rőlma?

Szív Ernő szerint az irodalom célja a jó sörözés és úgy tudom, jelenleg emiatt már Szív Ernő mája..bár még szerencsésen fáj,addig jó,amíg fáj neki, kb egy kétkilós vekni nagyságú.

Tartja magát a magyar irodalomban az a tézis, hogy a jelen számít,a jelenkor ...ilyenkor átfutnak a fejemen azok a gondolatok,amik a halála előtti hónapokban Szabó Lőrincen Schenken Pálma gyorsíró bajnoknőt látván.

És teljesen igazat adok SzabóLőrincnek, Szív Ernőnek vagy Péterfy Gergelynek.

Abban nem adok igazat , amit Vámos Miklósra irigységükben hajigálnak a magyar kényeskedők. Senki nem akadályozta amagyar írókat abban, hogy nőknek írjanak,már pedig a nők olvasnak,még Esterházy olvasóinak is a 70-80%-a nő volt. Kőrösi Zoltán legsikeresebb regényötlete egy afféle SzabóLőrinc-áldozata nőtől származik, kurvajó címet választott a regénynek és 98%-ban nők olvasták.

Tudod,mi a különbség a művészek között akurva színészek és alink zenészek,meg atudós irodalmár-írók között?

ALiteratus Doctus a Vörösmarty téren a testi jóbarátjához,akivel ugyanazokat a belőlük szakdolgozkodó wumensztyjudikat szopatták pl, tehátmondhatni lyuksógorok,ahhoz a barátjához nem megy oda,akinekpedig a spermájával is érintkezett márpartiba vágott wumensztyjudik vaginájában és azért nem megy oda a dedikálása alatt, nehogy azt hihesse valaki, hogy bárki olvasója is van a nyomorult gecinek.

Az sportolók, színészek vagy zenészek szokásaa, hogy ha nem is megy fel a zsűri a lelátókra,nincs közönség a tehetségkutatón vagy a fesztiválon vagy a sportrendezvényen

azt sportoló csinálja meg, hogy profiként márki islihegte magát,visszamegy a futóversenyre és szurkolaz első,4perc24-gyel lekésett civil amatőr bepróbálkozónak...

Én sokkal jobban írok,mint Vámos Miklós, ezért nézett rám iszonyodó undorral VámosMiklós,viszont nem vagyok annyira ostoba, hogy ne tudjam: gumicsizmában nem lehet piruettezni, ezt választottam,ez volt a szándékom,ennyire futotta ebben a környezetben,

kellett nekem kínai filozófiáttanulmányozni :D

"Ismerem az eszközöket, de szégyellenémalkalmazni!"

Nem.
Ha ismered az eszközöket,alkalmazd -és ne irigykedj, ha szégyellted alkalmazni,attól, aki nem szégyellte alkalmazni.

Bárki előtt ott volt a lehetőség, hogy televíziós műsoralegyen.

Például az én Mester-em jelenleg Magyarország legokosabb embere és képzeld, ő tudta, hogy lehet televíziós műsora éslett is... csakhát... hogy néz ki egy legokosabb ember, valamint ha Magyarországon irritál valami valakit, a sok pénzén kívülpersze, az a tudás.

Sokan pl Esze Dórát irigyelték, hogy merte Morcsányi Géza lábai elé a lábacskájátkitenni.
Erre mondta egyszer az egyik főnököm, hogy hiába vagyok én annyira jó,a Szlvikének (a pultos csajnak) van egy olyan valamije, amije nekem nem is lehet sose :D

Tehát Esze Dórától sem irigyelem a "siker"-ét se.

És ezzela hosszú, személyes kommentemmelmegválaszoltam neked egy részét az aktuális vitánknak is.

A magyaroknak, ha kezdenie kéne valamijükkel valamit, az az irigységük.

heki 2020.05.05. 08:08:08

@Frick László Intézet: hát ja, oké elfogadom.
Nem akartam én Vámost nagyon bántani, csak eszembe jutott az az adás.
Meg nem is tudtam, hogy vitatkozunk. :)

Mellesleg jutott eszembe még az, hogy amikor az East a stúdióban veszik fel első lemezüket (kései prog.-rock), felnéznek a hangszerekből, és látják, hogy ott ül az üvegfal mögött Yoko Ono, és mennyire megilletődtek.
Yoko Ono rendes volt, dicsérte őket stb.
És én arra gonndoltam, hogy ezek a csávók mennyire jobb zenészek, és mégis meghatódtak.

East koncerten életemben nem voltam, az első két lemezüket bírtam.

Frick László Intézet 2020.05.05. 12:36:09

@heki:Voltam East koncerten, nem volt rossz,de jó sem. Tudod,sok zenekarost játszó ember nem művész, hanem... szóval...olyan... mérnök. Vannak ilyen nagyon precíz emberek, nem is véletlen, hogy aztán hangmérnök lesz belőlük, Dorozsmaival meg Móczárral is valami efféle történt, nem goglizok utánuk.

Ha érdekel ez a téma, nézd meg a Genesis portréfilmet.

A művész ( Peter Gabriel)
a zenész jó ember (Phil Collins...)

És így, felnőtt fejjel kellett rájönnöm, hogy mit nem birtam a Genesis-ben: Rutherfordékat. Az a két kek ember...

Egy rendezvényszervezőnek könnyű, 20-30 koncertet rendez[ett...] egy ember valami művházban és akkor kb a kínálat felvonul előtte...

Vannak ezek a zenész-jó-emberek,mint Mikike az Ocho Macho-ból vagy Freddi és.. sokan-sokan.. Kovács Zoltán meg Németh Szabolcs az Elefántból, az egész Ocho Macho... zenészek.. lemennek a közönség közé nézni a barátjukat vagy az előzenekart és beszélgetnek is velük,mászkálnak az emberek között és kutya bajuk, Vikidál Gyula HÉV-vel ment az 1982-es Hajógyári'ra és semmi baja nem lett a gyerekek között .. vannak nagyon becsületes zenész emberek, akik közepes tehetségűek, egyáltalán nem művészek és nagyon becsületes - megbízhatóak,mint Soltész Rezső. Vikidál állítólag besúgó volt -az ilyesmi nem szokott izgatni.

Van olyan, mint Szetey a Kiscsillagból, aki zenész, de a szinházi kurvaéletben ragadt rá valami... kek-ség. Szetey egy olyan jó-zenész,akihez.. nem lehet odalépni.

Aztán vannak a sztárok, akik egyébként nem zenészek és tökfejek, aztán vannak a nagyon jó zenészek, akik megélnek valami hülyeségből, mint a Hooligans, aztán vannak nem annyira jó és unalmas zenészek, akik jó emberek, mint a Tankcsapda (viszont kurvajó nagyvállalkozók)
Ilyenre, mint Halott Pénz.. senkiházi semmirevalók,hermetikusan el kell őket zárni a közönségtől, akikből pedig élnek... én a rendezvényszervezők helyében egy ilyen tetű bandával azt csinálnám, hogy kiadnám a szerződéseiket meg a kateringjüket és akkor nem kéne annyi pénzt elbaszni rájuk, mert a közönségük két pillanat alatt megútálná őket, 14 millió Ft-ból, amennyibe a Halott Pénz kerül egynapos fesztivált tudsz rendezni józenét játszó józenekarokkal.
Én még Ákos bácsitól sem sajnálom a 10 milliót (nincs a szakmában, aki ne sajnálná tőle, még aki adja neki, az is :D ) , de a Halott Pénztől a 7 milliót is sajnálnám, ha a 7 milliós kateringjét elengedné.

Aztán vannak azok a nagyon tehetséges emberek és jó zenészek., mint Bérczesi Róbart, akire most ezt a Frank Zappa idézetet:
"...és megint egy ember,akinek nem kellett volna drogoznia."

nagyon-nagyon tisztelem a Budapest bár-t, az igazi jó zenészek szótári esete, sok meghívott-vendéggel dolgoznak és azok mindenre példák,de amikor a Budapest bár-ral zenélnek, akkor valami hat rájuk,még nem jöttem rá, micsoda, de... lehet, hogy egyébként egy tehetséges senkiházi , amikor a sajátzenéjét játsza, de úgy együtt, a Budapest bár-ral a hátterében megváltozik.

Tehát ne ítéljek senkiről (kivéve az akkora túró és lófasz se,mint a Halott Pénz és a Welhello) amíg a Budapest bárral is nem játszhatott.

Vannak emberek, akik nagyon tisztességes fellépők,még az embereihez is oda lehet menni, odamehet hozzájuk bárki és beszélgetnek velük,Pataki Attila fia még az egyébként a Pataki Fia-ságánál többet nem érő "pályája" ellenére is ezt a fatertől eltanulta és jól csinálja.

Tőlem nagy Feri bácsi lehányhat sugárban hátul a backstagebe és össze is pisálhatja magát, én nagyon-nagyon-nagyon tisztelem sokra tartom még ilyen hígra ivott fél-demetiás aggyal is és a gyerekeit jóra tanította, mármint Nagy Gabyról egy szót se szeretnék szólni.
Zseniális ez a névválasztása,mert a maketté-beállás előtti utolsó eszméletén tudja, hogy aki Feróóó-Ferókámat kiabál neki, azzal nem kell annyora foglalkoznia, az zsűribe [= közönség] való. Kéz pálinkát nyújt: "Igyá Ferókám!" -akkor azt a pálinkát ki kell önteni,esetleg egy "Feri, iszol pálinkát?" -de azt is meggondolja. Ez a Feró/Feri, ez vízválasztó.

1-re nem szoktam csalódni,bárkinek lehetnek rossz napjai.

Általában küsmödinek tartom magam ezügyben, a régi kultúrházi tapasztalatok meg minden, nagyon ritka az, amikor én az én "varázslatos személyiségemre" nem tudom valakhynek a figyelmét felhívni

de most jártam úgy,mint paraszt a repülőgépen, egyszerűen van két választott fiam, a két vesémet odaadnám nekik meg minden és ők le se szarnak,, egyet oda nem intenének vagy vissza vagy hogy a köszönésemet fogadnák, bár gyanús lehet az nekik, hogy a zenész társukkalmár beszélgettem párszor, de ez is kevés. Kortársuk (szintén Zs-gener") azt mondja nekem, hogy ez az ABC leges-legvégi Zs illetve alfa- -generáció egyszerűen már akkora szociopata, hogy nem kell ilyesmivel foglalkozni, a Zsuffa Aba a világ egyik legjobb ródja, producere és embere, de ha ő egyszer elhatározza, hogy a szarát sajnálja valakire, akkor az...úgy marad és kész .. pedig Zsuffa, azt hiszem, ő Z-generáció.

Frick László Intézet 2020.05.05. 12:41:56

@heki: Yoko Ono inverze Ági, Nagy Feri bácsi felesége. Igaz, hogy nem művész, viszont Ono sem az.
Amit nem fognak fel az emberek: Yoko mellett nem John lett Lennon, hanem Ono. Lennon elvesztegetett egy évtizedet az Imagine (vagy mi a faszom, az az utolsó nagylemez) a kukája ennek az évtizednek.
Ha nincs Ági, nincs Nagy ferenc az Ős Bikinivel és semmise.
Ha Lennonnak lett volna egy Ági-ja, akkor folytatódik a pályája. Sőt.
Ésaztán, ha megnézzük, a képben, amit megosztottál velem, minden benne van, mert Yoko a pina, akit lennon kúrt, ettől voltak oda az East zenészei, ez lett az üzlet lényege, de ehhez ráadásul még meg is kellett halnia Lennonnak,
7
Ono meg Havadtőy, azt nem tudom, hogy kúrásnak lehet-e nevezni, amit csináltak Onoval [tippem szerint Ono kúrta Havadtőyt ->pegging] , de az ágy alatt volt egy ideig Lennon hamvvedre.

heki 2020.05.05. 14:14:50

@Frick László Intézet: Ezek jó kis majdnem-intimpista, mert azért annál mívesebb, de teljesen átélhető helyzetek, leírások, el is tudom fogadni.
Igen, az Eastben zavart valami mindig, meg a szar szövegek is, de teljesen pontos ez a mérnökösködés.

Genesis filmet nem néztem meg, pedig kamaszkoromban, mint nem korszerű ember, az előttem lévő generáció zenéjéért rajongtam, mondhatni prog. rock-ban eléggé otthon vagyok, Genesisben is, YES, ELP, King Crimson, stb. de úgy pontosnak tűnik, amit írsz. Genesisben az tetszett, hogy benne volt a kreatív Gabriel, a rendkívül sokoldalú dobos Collins, aki olyan kis díszítéseket nyom le 9/8-ban, hogy ihaj, a kis billentyűs Banks, aki nagyon sokat lopott persze Debussytől meg Raveltől, meg Hackett, aki annyira alázatos, hogy sose akart rock gitáros lenni, stb...
Éppen sznobságom miatt néztem le kortársaimat, akik punk és new wave (szerintem zeneileg elfogadhatatlan) zenékért lelkesedtek, aztán harminc éves koromban megértettem, hogy annak is meg volt a szerepe, haszna, meg energiája, a punknak stb., és ha nincs new wave, akkor ma nem énekelhetne nyálas dalokat Sting, hehe. pl. Jó, nem lett volna Ősbikini sem.

(de Bizottság lehetett volna, mert ők Zappa és Captain Beefheart zenéjén szocializálódtak.)

Tök érdekes az 1968-1974 közötti rock, jazz zene, szerintem a legkreatívabb korszak volt, mennyi új és jó született, nagyobb fiam mondta, hogy mennyi mindent lopnak tőlük, még most is, alteros zenekarok.

Kisebbik fiam is zongorázgat, saját zenéket is, döbbenten hallgattam, hogy tök olyan akkordokat nyom le, mint a Genesis a Lamb lies on the Brodway lemezén, pedig nem mutattam neki semmit a kedvenc zenéimből.

És ami meglepőbb, tegnapelőtt történt, hogy zongoraművész leányom, meg a vőlegénye, komolyzenészek, a maguk sznob és szakbarbár korlátaival tehát, mondják, hogy mennyire állat módon játszik Emerson, állat, mint pozitív jelző.
No, bocs.
Ezek jó kategóriák a mérnök-zenész-jó ember-kek tengelyek mentén.

Frick László Intézet 2020.05.10. 06:38:57

@heki: Zenében (és Weöres: költészetben) lopni nem annyira bűn, pl kedvenc hangszerelőm Kovács Zoltán is jósok 40-35 éves "progresszív zenét" hallgathatott.

Sebő tanárúr szerint a korai népzenében 3-4 dallamra egy egész bál..különböző nótaszövegekkel persze, eldobzódott.

Kamaszkoromban nemhittem el, hogy a Police-nál fosabb zene jöhetmeg a Kraftwerknél.. és a Boney M-nél a diszkóban...
Aztán a Goombay Dance Bandmeg a Da-da-da következett,aztán a 99 Luftballon.. ja ésMadonna, hogy annál, na, annál fosabb,mint Madonna,nem lehetséges

és akkor azt kellett megérnem, hogy madonna nagyon gyönge másolata, Lady Ga Ga nőitás& progresszívitás...

A magyar zene nagyon erős mostanában,főleg a dob és a basszus... ha visszahalgatsz 40 éves magyar rokk-ot,meggyőződhetsz...

heki 2020.05.10. 09:23:16

@Frick László Intézet: Mármint 40 éve a dob meg a basszus nem volt ilyen jó? Erre gondolsz? (Bár volt a Skorpiónak egy-két éve, amikor Frenreisz, meg Tátrai, Papp Tamás, trióban ha összeszedték magukat, nagyon ütöttek együtt, mindegy.)
Lehet, én most a mai magyar rockban nem vagyok otthon, na jó, Elefántot a hatásodra meghallgattam, meg Kapolcson egy-kettő Fran Palermo stb-ket hallgattam, de már öregebb vagyok, mint Te, noha szerintem egy évben születtünk.
Nem járok koncertekre nagyon.

Ott vettem észre, hogy má nagyon öreg vagyok, amikor a tanítványaim mondták, hogy mennyire öreg a Beck Zoli (aki fiatalabb nálam.) Na, nem sokkal, most nézem, csak öt évvel. :), bennem úgy volt, hogy ja, egy újabb kispál ez a 30Y, dehát kiderült, hogy akik nálam fiatalabbak, azok is öregek má.

Frick László Intézet 2020.05.11. 05:30:18

@heki: Nálam a zene buzulás. Egy zenész veszett el bennem,emlékszem a negyedórára,amikor életemben először zongorához ülhettem,egy szegedi nagypolgári lakásban (a Dugonics téren egy sarkon van, ez a híresen jólkinéző ház ott) ... a vendéglátó bvűácsi elkezdett őrjöngeni, hogy ez egy csodagyerek és zeneiskolába kell íratni. A zene (vesztibulárisan) állandóan szól a fejemben.. valami, sajnos képes beletapadni fos-zene is.

Tehát... nem ítélhetek keményen ebben sem... normális... heteró emberekről, akik számára a zene az,ami.

A buzik élete... egyáltalán... igen nehéz... sima szexuál-buzikat is inkább lebeszélnék a buzik életéből, ne befelé magyarázzák maguknak, hanem inkább kifelé...

Képzeld el az olvasásbuzi életét, aki írásbuzi (vagyis tudja, hogy az írás mitől működik) vagy filmbuzi,akivel képtelenség filmet nézni,mert általában el szokta találni a poenokat még Tarantino-nál is.

A filmbuzik életében korszakok vannak,pl Woody Allen a kezdőfilmbuziknak való óvoda, már akkor,amikor az ember kőprofi buzi,képtelen lesz megnézni Woody Allen "kiskorű, azon belül óvodás" agyvelejű filmjeit.. a teljesen való-és életszerűtlen szituációkat és gegeket.

Gyerekkoromban pont úgy gondolkodtam,mint a kölyök hemingway: "Meg kell tanulni jólírni és ha az ember tehetséges valamint jól ír,nem érheti baj." Ez...tipikus amerikai és múltszázadfordulós (1880-1920) gondolkodásmód és Mark Twain az egyik felelőse.

Vámos Miklós az egywetemni-okattó szemléltetőpéldája annak, hogy az embernek nemhogy nem kell zseninek lennie, de a zseniaitás egyenesen akadály.

Pl ha valaki író szeretne lenni, még írni sem szükséges megtanulnia jól.

A minap tanuja voltál valaminek...

Azóta kipróbáltam, egy irodalom iránt töksüket.. a számítástechnikához pl az egységsugarú felhasználó szint alatt mélyen-mélyen érdektelen embernek,akinek az a kifejezés, hogy linuxos,semmot nemmond, küldtem egy .odt fályt és windows 10-ben megnyitotta és elolvasta
:D

Felszabadulatan röhögök azóta is.

Ha pl a gyerekem író szeretne lenni és azt látnám, hogy mint valami kis orvos-gyereke koránérő fiatalférfi,elkezdene válogatottan jókat olvasni, jegyzetelni és gyakorolni jól írni,mint a kis Ernest.. megverném, mint a lovat. Megverném,ahogy Esti Kornél megverte végül a trafikários özvegyet. 4
A szexuálbuzik élete más, végülis.. korunkban a fiúk lakatlanszigetek és a lányok a fejlőésben már jaj,annyira elhúztak...

Sok-sok buzi páros szerepel a Kosztolányi-noteszemben... és a romantikus buzi-recepció.. túlmagas és túl róuzsaszín meg népidemokratikus mozzanatokkal reklámozza a műfajt...

Valójában a buzulás alapmotívuma egészen alacsonyan összesen annyi, hogy két férfi az orgazmusaik közötti hosszú órákat majd napokat egészen normálisan és praktikusan tudja berendezniu,pl ha elmennek kirándulni, az egyik buzinak a másik buzit nem kell két óra múlva a hátán cipelnie. Este vagy az egyik buzi gyújt tábortüzet vaagy a másik. Egy... afféle kettőst tud kialakítani két buzi,amit...nagyon régen még egy férfi meg egy nő is ki tudott alakítani.

(ha nem simán a buzi élet másik fő csapásirányáról, a Legális Promiszkuitásról van szó)

Hemingway számára is poroblémát... meg ha túl józan volt pl már órák órta nem ivott... lelkiismeretfurdalást is okozott, amikor úgy kellett írnia, hogy az megjelenjen.

Sokan nem értik, hogy Hemingway miértírt lektűr, hját azért, mert hosszúprózát nem szeretett írni, viszont azzallehetett sok pénzt keresni az annális rövidebb próza megírásához,

Hemingway megtanult annyira jól írni, hogy az már nem lett volna rentábilis.

Brautigan még a mesterénél, Hemingway-nél is rövidebben tudott írni és csak a minap döbbentem rá, hogy ez volt a japán-piaci sikerének a titka és... A Los Angeles-i repülőgép' csak nekünk, tepsiszemű-tülökorraknak extrém regény, egy japán számára teljesen természetesen kész regény.

Tehát amikor az életbven feltűnik előttem az idült alkoholista, de tudományos ivó Beck Zoltán alakja, pl annyira tudományos, hogy az ivást szenvedő gyomrát Karlsbad-ban kúráltatja minden évben.. Nekem Mensáros szokott beugrani... Beck kiocsi, törékeny, nagyon sovány és gyerekesen tiszta érdeklődésű.. nem az az undorítóan "cinikus" [vagyis csak semmibenhívő geci] .. ami fajtát... egyre kevésbé birok a magyar értelmi seggek között. Nagyon tudatos... szorgos-dolgos... jó vállalkozó... ebben rokona Lovasinak. Jó ízlés, arányérzék... intuíció... és megengedi másnak is a mellette-levés-t, ami zenészeknél sok-sok jót szül. Van Lovasiban meg Beck-ben egy nyitottság.a 127809-ik emberre is,aki eléjük lép,képes úgy nézni: "Na,lássuk,ki ez!"

Kettejük között a különbség az,hogy Beck ért apolitikához, ad a politikai megfelelőségre..Lovasi csak szeretné, de..igazából nem jó apolitikai érzéke és aztán sokszor az "utánjavítások"-kal úgy jár,mint legutóbb.

Nem arról van szó, hogy beck-től a gecik nem úgy irigyelnék a tehetséget,mint Lovasitól is, hanem arról,hogy beck profi és képes politikailag annyira megfelelő lenni, hogy a gecik ne merjék basztatni.
süti beállítások módosítása