A minap a tótumfaktumot mutattam be: 2020. február 25-én színt vallott az ATV stúdiójában az Ellenzék agitációjának az agytrösztje, Somogyi Zoltán.

 

Most egy agitációs  napszámost fogok bemutatni a szarból foskavaráskategóriájában

in memoriam Péterfy Gergely

 

A néhai íróról,a néhai Ficsku Pál üzlettársáról, Péterfy Gergely Bt-ről lesz szó.

Bár, tkp... ha belegondolok, lehetne az írásom címe

a kurvák élete

vagy a

kurvák fasza is...

A rendszerváltás utána papírterek (lapalapítási és könykiadási booooom a TiltottMűvek--kel,mint 20éve lejárt polgári filozófiák,pornó és kripto-hitleráj-reklám könyvek...

Valamint az irodalmi prózagyártásban is keletkezett némi felvevőpiac.

Péterfy és Gyulai Csaba [Ficsku Pál] nem csak remek prózaírók voltak, de olyan aranyos gyerekek is.. különösen Péterfy. Péterfy volt a szendekócos-fürtös és Ficsku a vagány piás

"Nem egymillióért kell pályázni, bazdmeg! 16 millióért kell pályázni és akkor kapsz 6-ot!"

/Ficsku Pál bölcsessége a Mozgó Világ nívódíj átadáson a Kossuth klubban, '90-es évek vége/

kitantorogtataspeterfygergelyagitaciosmegelhetesikurvalkodasa2020-04-30_kilepo_png2020-04-30_kilepok_podcast_24_hu.png

 

Már többször elemeztem a Magyar Ellenzék Új Csapásirányait -amiket 2012-ben dolgoztak ki:

-Szaregészségügyy

-Szaroktatás

-Mélyszegénység

-Kitántorgás

csakis 2010. óta.

A 600 ezer, akik 300 ezren vannak -ban Bucsky Péter könnyű,otthonról interneten végzett szobai "kutatási" eredményeinek a bruhhahájánmutattam be pl a Kitántorgás agitációs ágazat csődjét.

"Az Angol Statisztikai Hivatal szerint [felkerekítem:] 25000magyar él Londonban."

Bucsky Péter szobai társadalomkutató felfedezése

Természetesen arról nincsen bontás,a 25000-ből mennyi az  ötvenhatos, a kádár korabeli és a rendszerváltás-utáni azonnal, az úniós tagság utáni és a 2010-esmunkavállalói moratórium utáni.

"Szomorúan bólintottam: Ők sem jönnek vissza, soha már..."

szokásos vége egy "beszámoló"-nak a jóravalófiatalokról, a szomszéd lépcsőházból. Az ilyenek alapjánkeletkezett szóleleményem,a sohamár.

 

Persze visszajönnek,sőt,ma már tudjuk a fluktuáció ciklusát is,kb hatév. Szemrebbenés nélkül, ugyanabban az agitációs-propaganda brussúrában "riportozzák" pl azt, hogy a sohamárok mesés jövedelmei hogyan hatottak a magyar ingatlanpiacon. "Persze nem költözik alakásba, kiadja arbnb-be , csak befekteti a mesés jövedelmét és marad kint." Vagy nem -deróla nem lesz riport.

A külföldre munkaerőt kölcsönző cégek reklámjaikkal támogatták a politikai payola agitációs bérblogokat - viszont magyar riporter tudni sem szeretne róluk. Jellemzően nyóckeresek, azóta gyűjtök róluk, amióta a magyar rádióban hallttam a riportot eggyel,aki ismerte Lőrincze Laajost. termésszetesen a 90-es években az üzletág bajnokai már  "a" Grétsy Lászlót ismerték. Bekereteztem ésimádom a boszorkánykendős-flanellszoknyás lány riportját egy dópemannal: "Lenézel,mert cigány vagyok!" -ez a Magyar narancs virágzásának a kora,amikor még a riporterektől... ez ma már HIHHHETETLEEEN!- elvárták a szerkesztősége, hogy a hús, vér- és bundáskenyér szagba lemenjenek és igazi élőemberes riportokat az alany lehelletének a gőzében készítsenek. természetesen a dópemanok a szó szorosan vett értelmében is megszopatták ezeket a riporterlányokat. A nyóckereskülfödremunkaerőt kölcsönző cégek tulajdonosai eszük ágába nem áll a nulladipotriásKörtisz-szemüveggel értelmiségivé varázsolt arcukat a világ elé vinni. 2-3-4 nyelvvizsgástöppdiplomás vumensztyjudikat alkalmaznak HR-esnek és természetesen ügyvédbojtárokat is csicskáztatnak,minden-de-minden legális. Hátöööö... ott van egy kis maszat, hogy a havi 300 órában gályáztatott magyar sori betanítottért a Deutschtürk 2200 €-t fizet.. és lesz ebből magyar Ft számlán 300000 magyar Ft.

 

A legfontosabb elhallgatás a Kitántorgás!!44!!4 -üzletágban az, hogy az újonan csatlakozott tagállamok "olcsó munkavállalóitól" 2004-ben még annyira féltették az Igazi Tagállamok a piacukat, hogy munkavállalói moratóriumot állítottak:

BezzegNémetországban plévi 3-4000 magyar munkavállalkó dolgozhatott legálisan.

csakegyblogszabad_a_munkavallalas_az_eu-ban.png

Csak egy blogban írtak erről...

Miközben csak magyar betanított bontóhentes dolgozott 10000. És még ha csak a magyar bontóhentesekről nem tudhatnánk a Kitántorgás!44! propagandistáinak a terelései miatt! De azokról az ukrán és román mélyszegényekről sem tudunk,akikaz iparba vagy mezőgazdasági idénymunkára járnakát magyarországra a mélyszegény-nek beállított segélyenélőink helyett.Mezőgazdasági idénymunkában a magyar mélyszegénykb a negyede-harmadát teljesíti,mint a román vagy ukrán mélyszegény:mert neki elég a napi 3--4-5000 Ftis. míg a román ugyanabban az akkordban 17000 ft-ot is keres.

 

A címerezéssel kapcsolatban évekkel ezelőttmegosztottam a történetet:Egy németországi,autóiparban sori betanítottként dolgozó sohamár a nyári leállás alatt hobbibólelment címerezni és abban az akkordban,amiben a magyar drogos proletár 7000 Ft-ot keresett,ő pedig 18000 Ft-ot. [ A címerezés a Kádár-korszakban gyerekmunka volt úttörőknek meg KISZ-eseknek]

 

A Kitántorgás agitációja annyira régi, hogy  még blogok-kal kezdték, itt, a bloghún, nyóckeres külföldremunkaerőt kölcsönző cégek felugró toborzó reklámjaival.

És tessék, beértünk apodcast-ek korszakába.

Nem lehet már prózaírásból megélni. Pláne úgy nem,amihez Péterfy Gergely még Ficsku Pál üzletársakéntés Betéti Társasági-formában hozzászokott.

Ezért sörözni kell hír24-es politikai jógyerekekkel,megboltolni egy jó kis pályázatot podcast-ekre "valóságfeltárás" címén

 

nagyon vigyázni arra, hogy a sohamárok között továbbra se' legyen:

-Angilaliban élőmagyar cigány

-Németországban hozzátartozó nélküli öregekkel eltartási szerződést kötő cigány

-prostik BezzegHollandiában

-a 25000 kint foglalkoztatottmagyar hegesztőből egy sem

-élelmiszeripari-sori betanított magyar munkásnő,aki a heti 76 órás munkájáért [elsőpis- és cigi szünet az 5-ik munkaóra végén.. és a 76-ik óra bére ugyanaz,mintaz elsőjé és Magyar Ft-ban,magyar Ft-számlára]

-sori betanított bontóhentes (szintén 76 órás heti munkarendben)

-sőt, alegújabb divat,a2hétmeló/egy hét idehaza pihi, havi 500ezerért a német-és belga építőiparban,majd félév után a családi pótlék felvétele egyöösezgben (egy gyerek után másfél milla, hogy a körtiszek meg dópemanokmennyit nyúlnakle, arról nekem sincs adatom...

"Jólkereső IT-s vagyok Bezzegisztánban,két havi fizumból piros BMW sportautót vettem!"

-ezt azután is terjesztették, hogy a bezzegisztáni vállalatok 2014-2015-tőlalegtöbb IT-smunkát kiadták az indiai TATÁ-nak, akik indiai távmunkában oldották meg...

 

Péterfy  természetesen,mint üzletember,még az életben soha nem kockáztatott és most sem,véletlenül sincsen olyan "riport" alanya,aki egy agitációra alkalas sohamár-tóleltérőt merne mondani.

Ha magyar kurvát riportozok,leginkább azt szokta panaszolni,mennyire büdös egy fasz.. és az az undorító geci..

Erről ugye,mint metélt,aki naponta mossa a faszát.. nemigazán tudok nyilatkozni, a piac boldogabbikvégét,tehát akurváknap "szopás" címén 2000 Ft-okat fizető teherautósofőröket viszont megkérdeztem a szolgáltatás tipikusan magyar körülményeiről:

-szexit nem vállalnak, pl általában éppen-menstruálásra hivatkozva

-csak gumiban hajlandóak "szopni"

-ami a gyakorlatban a kurva nagy O-t formáló szája előtt 2-5 cm-re zajlik éslényegében kézimunka

-NEM -natúrkézimunkátsem vállal,mert gecis lesz a keze

 

Azt nem tudom, hogy egy ilyen politikai-agitációskurvának, mint Péterfy..mi lehet a melójával kapcsolatban a "panasza".. amennyire ismerem az "adatszolgáltatóit".. eléggé értetlenek tudnak lenni... szerintem a fészbúkon nem is ő, hanem a hír24 agitációs-propaganda vállalat segédmunkásai hajtják fel az agitációra alkalmas kuncsaftokat...

kitantorogtataspeterfygergelyagitaciosmegelhetesikurvalkodasa2020-04-30_kilepok_podcast_24_hu_1.png

 

lábjegyzet: Ha élt valaha magyar író,akinek nagyon-nagyon kellett a pénz, az Krúdy Gyula volt.Szépnapjaiban a Margitszigeten élt, reggel 6-7 között feküdt le,majd 11-kor felkelt,addigra már az előszobáját ülték a szerkesztőségek hivatali szolgái: bevett volt ugyanis, hogy 2-3 laponként hordták elKrúdy kéziratait és levonatot soha nem adtak neki,mert akkor Cholnoky Viktor mintájára Krúdy azonnallemásoltatta volna és eladja másnak. tehát Krúdi néhány óra alatt több írásából is írt részleteket úgy, hogy az előzőlapokat nem láthatta soha már.

Krúdy Gyula 1919 tavaszán a városligeti tónál boldogan majszoló és játszadozó proletárgyerekeket pillantottmeg és..mert kellett a pénz... aztán a kávéházban gyorsan skiccelt egy kis szines zsáner-t  erről. Ennyiért 1919. őszétől, mint kommunista kollaboráns bérencet ,hurcolták meg....

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr1515649484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wildhunt 2020.04.30. 10:00:54

Még egy dolog maradt ki. A 444-en már legalább 2 cikk volt az olasz/spanyol/stb. mezőgazdasági kvázi rabszolgaságról. Ha ezeket elolvasod, kiderül hogy ilyen csak románokkal meg legfeljebb határontúli magyarokkal fordul elő.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2020.04.30. 11:23:27

ez a nagyeszű Péterfy volt az, aki azt írta, hogy Kínában milyen frankó demokratikusan érzi magát az elnyomó magyar rendszerhez képest.

Frick László Intézet 2020.05.01. 06:05:57

@Dinamuki: Péterfy? -Josef Goebbels... mondott olyan részleteket, amikkel 1-et tudok érteni.Ilyen baleset Péterfy-vel is előfordulhatott. Te, hiszen még Princz Dániel is tud olyant mondani,amivel egyet értek. Ez tipikus netokrata személet,amiszerint valaki mond valamit,amivel mi nem értünk egyet és akkor mehet is a lecsóba. Péterfy fénykorában majdnem olyan jólírt,mint én -sokan megvádoltak akkor , hogy irigykedem. Péterfy meg Ficsku egy cég voltak ..és Ficsku is majdnem olyan jól írt,mint én.

Péterfy és Ficsku egy akkor teljesen új karrier-eljárással próbálkoztak arégi-jól bevált sörözés-a-seggnyalással mellett... Élelmesek is voltak, egyfajta Vámos Miklós-ok. (Mind a ketten sokkal jobban írtak, mint valaha is Vámos Miklós...)

Egyszerűen..én a piálást messze-messze-nagyon messze nem birtam úgy,mint Ficsku. 3 év masszív piálás után már láttam hangyákat meg kisebb rovarokat, ennyihez Ficskunak 10 év kellet és négyzetekre emelten több véralkohol-hányad.

A másik az, hogy én tipikus büdösparaszt lévén annyi pénzből, amit Péterfy meg Ficsku összepályáztak meg csaltak,a negyedéből többet hoztam volna ki üzletileg. Kurvasok pénzt összepályáztak -de úgy folyt is el az ujjaik között.

Ettől függetlenül... Péterfy is született író,meg én is,és az írónak a ...szeme..a látása...az olyan,mint afényképésznek az az ujja,amivel kapcsolja a gépet [-> elsüti]

Egyszerűen ezt civil-kívülállónak,még olvasás-buzinaak is lehetetlen elmagyarázni,pltudok fényképezni és nekem is megvan az ujjamban az az izé,ami a fotóművészt teszi, de pl az apám vagy az öcsém mutatóujjaiban ebből a nekem-is-túl sok-ból kb a 10-szerese volt.

Dovlatov ír egy ilyen fotósról,aki gemkapoccsalmegbuherált Szmena-8M fényképezőgéppel a szovjet sajtófotózás Friedman Endréje volt.

Errőlis írtam már:Amikormég nemláthattamélőben,útibeszámolókat olvastam,plaz ongo-n Kínáról.Egy talán, ha 8 általánost végzett, teljesen iskolázatlan, de herczegh Márknálés Horváth bencénél sokkal jobban író székely vállalkozóútleírása volta legjobb,majd, amikor aztán láttam is,amit,akkor rá kellett jönnöm: Az övévolt a hiteles.

Ez olyan...mondom... mint a másművészet is.Tanítani lehet az írást,pla dilettáns Vámos Miklós jópofa Princz Dániel fejű édes kölyökként Császár István asztala sarkán sok mesterfogást elhallott,meg szorgalmas és nagyszerű vállalkozónak is,akár taníthatnáis, amit nem tud

De... a SZEM ami ahhoz kell, hogy az ember író lehessen... ez... adottság.

Kínáról.. úgy... netokratíve BÁRMI igaz lehet. Nem tudsz olyat mondani, találd ki, hogy egy nő minden évben gyereket szül ésmegeszi,az is igaz.

Szilárd meggyőződésem, hogy Kínában akár..még mais... találnánk pl kommunistát annak ellenére, hogy Kínában a miáltalunk értelmezett kommunizmus soha nem volt,ennek ellenéreki merem jelenteni, hogy Kínában legalább egy focicsapatra való Kádár-kommunista van,a szómóókszista értelmében, holott a marxizmus az a maóizmusban, ami pla mai kínai gazdaságban az oirópid KÖZGÁZ: link hadova, Fehér Ördög-öket paliravevő duma.

És még egy: elárulom neked a titkát annak mnitől van Kínában a gyakorlatban demokrácia: Attól, hogy ott az emberek az 1-től a 74-ik sorig a sajátdolgukkalfoglalkoznak. Nem azért nem ütköznek össze autók a 600 millió elsőgenerációs autózó országában,mert annyira jól tudnának vezetni, hanem azért,mert KURVÁRA figyelnek a másikra:ugyanis:nincsen idő baleseti bejelentőket kitölteni.

A Régi Németországban is jósokat foglalkoztak a másik emberrel, pl ha 30 éve kiesett a zsebedből egy papírzsebkendő, akkor így basztakle, hogy ne szemetelj: "Ön elveszített valamit!" -de a baden-badeni ember lesújtó szemrehányó elitélő tekintetével. Az USÁ-ban is oda fognak jönni hozzád, ha a normarendszert súrolod.

Így, hogy most ezt leírom neked, nem fog téged meghatni... De...próbálj meg elképzelni egy rendőrök nélküli országot. Magyarországon nem tudsz 100, Bezzegnémetországban 30 km-t autózni, hogy kamera,rendőr..mit akarok, hiszen a baden-badeni embertipus fedélzetikamerájához applikáció van, egy gombnyomásra küldi a feljelentést a Polizei-nek.

Kínában a kurva kinajisteny-nek a faszát nemérdekled.

Én.. már.. sírtam azon Pekingben, hogy egy bátor liberális ellenzékit mekkora ívekben szartak le,ott a nyomorultaknak jelmezbe kell öltözniük... egy kisebb kereszteződésben keresztbe-kasul gyalogló 12000 emberből úgy világlikki az ellenzéki demokrácuiáért harcoló értelmiségi kínai,mint mondjukéjsötétben egy reflektor, nem szarjákle,mert az emberi szar még mindig eléggéértékes ahhoz Kínában, hogy elpazarolják.

Hogy örüljön a nyomorultja, közelrőllefotóztam párat...hogy legalább aznaplegyen sikerélménye, hogy egy Fehér Ördög, nyilván valami germán idióta túrista,lefotózta.

Frick László Intézet 2020.05.01. 06:13:00

@Wildhunt: Ezek külföldi cikkek fordításai.
Én is ezt csináltam,amikor az eperszedők szócikket összehordtam.

Anyi a különbség, hogy én szívtam is egylevegőt valóban szegény románokkal,akiknek nincsen pénze "rabszolgának" kiautózni Olaszországban.

Észak-Itália nem,deDél-Itália nyílt társadalom. Őszinte. Ott a paraszt, mint itt Bács-Kiskun megyében, előre rád köszön és mosolyogva. Bőrszín nem számít. Róluk, a valódi menekültekről egy betű sok, annyit nem írnak a gecik.

Nem mindenkinek telik olyan sok,kb 2500 Dollár vagy Oiró, hogy befizessen a Mentő Emberekluxustúráira,igen sokan párszáz Dollárból és csak a Calábria-i-Puglia-i partokig jutnak. Pl fekete-afrikaiak.

A kulcsszó a dolgozniakarás. Ha akarsz dolgozni,kapsz munkát, a dél-itáliai bérszínvonalkb a magyar bérszínvonal, viszont mezőgazdasági munkáért kb 1200 €-t fizetnek havonta. Sok a munka.. ami azt jelenti, hogy a nemigazi-enekültek, akiket menekült-nek hazudik a gecisajtó... oda se fittyentenek Dél-Itáliára.Így az igaz menekültek még válogathatnak is a munkában, pl ha valaki prosti volt Szenegálban,akkor beülhet a szőlődűlőkbe a kisszékre és.. sokkal többet hagy nála az olasz strici,mint a magyar cigány a cigány nőknél.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2020.05.01. 13:46:43

@Frick László Intézet: mondjuk más szemszögből inkább úgy tűnik, hogy egy totálisan ellenőrzött hangyatársadalom felé haladnak:

en.wikipedia.org/wiki/Social_Credit_System

és mi történt, mikor a német úr rád szólt, hogy vedd fel a leesett zsebkendőt? Nagyon szíven ütött? Kínában ilyenkor mi történik? Jön a takarító, és felszedi?

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2020.05.01. 13:48:47

@Frick László Intézet: "Certain personal information of the blacklisted people is deliberately made accessible to the society and is displayed online as well as at various public venues such as movie theaters and buses,[45][46][47][48] while some cities have also banned children of "untrustworthy" residents from attending private schools and even universities.[49][50][51][52][53] On the other hand, people with high credit ratings may receive rewards such as less waiting time at hospitals and governmental agencies, discounts at hotels, greater likelihood of receiving employment offers and so on."

en.wikipedia.org/wiki/Social_Credit_System

igen, ehhez képest valóban durva, hogy a náci német bácsi rád szólt, hogy vedd fel a zsebkendőd, valóban! Fricike, Fricike...

Frick László Intézet 2020.05.02. 06:03:54

@Dinamuki: Foglaljukössze,amúgy isérettségiidőszak van,amikoris a 18 évest fölmérik:Érti-e, amit "olvas".(Itt szeretnémmegjegyezni, hogy ötösre szigorlatoztamolvasás tantárgypedagógiából..még nemebben a világban,hanem korszakokkalezelőtt... ebben a világban az esztétika tanára felmérte a tanulói olvasási képességeit az egyetemkihelyzett tagozatán és akétharmaduknemérte el az általános iskola 4.osztályánakminimumkövetelményeit.)

Tehát az mégegy másik Németország volt, a Nyugat- ~.Helyesen NSZK,deha annyi 10ezer Ft-s hullana az ölembe,ahányszor nekemrobogtakboldogona, hogy NSZK, azaz Bundesrepublik Deutschland nincsen, hülyeréke,tehátsemmi nemigaz,amit álítottam.

Természetesen egy Danke,entschuldigung! -galfelvettem a papirzsebkendőt abban a másikNémetországban,emlékeztetlek, hogy abban pl még tudtak autót vezetni.

Kína szemétkezelésepéldaértékű,errőlis írtam már. Elképzelni azért nem tudnád, írhatnékrólaPODCAST VIMEO-regényt is, hogy ne kelljen olvasni,mert azt kéne megérteni hozzá, hogy Kínában mindenre van ember,míg Európa a dologtalan ingyen-henyeélet szubkontinense,Spanyolországba románoknakkellmennie dolgozni olyan emberek helyett, akik ha madridiak,naponta tüntetnek munkáért,persze azért az degradálna nekik havi 1800 €-ért egy kisboltpultja mögé beállni.

30-38 éves koromban meséltem a nyugat-német tapasztalataimat és sokat még nemtévedtem.

2004.után kezdődtekaproblémák,boldog-boldogtalan,fű-gfa és bokorKitántorgott!44!4!! plNémetországba és szomorúan bólintottam: Ezek is mégiscsak vissza fognak jönni elkölteni apénzüket,a "Mesés Jövedelmet" a kurva anyjukat. Volt,aki---- ezt is meséltem... 48 óra múlva visszajött,mert a lengyel kőműves nem az az élhetetlen lusta és balfasz,mint a magyar. De már a lengyelkőművesek is a múlt, amióta az albánok vették át a német építőipart.

A baden-baedeni ember nem vállalja fel szemtől-szembe a véleményét. Az politikai inkorrekt lenne ésnem felelne meg a MerkeliLelkiismeretpolitikának.

Emlékeztetlek arra, hogy amikorMerkelelkövette a legsúlyosabb..a szakmábóllényegében kizáróan súlyos alaphibáját és egy televíziós műsorkészítményen elsírta magát, 4órányi anyagot válogattakáta műsorkészítők, hogy csecsemőket, kisgyerekeket,öreg néniket,meg REHAB-GYSYG gyártmányyű nullkilométeres tolószéken közlekedő "szíriai menekült"-eket válogassanakki..egy "szír néni" hatgyerekes anya,két évvel fiatalabb,mint Merkel és észak-iraki, őt látván Merkelelzokogta magát (a hatodik esti söremélységében ez nem is csuda)és rátelefonált az egyik politikai-kommunikációs csicskájára, találjon ki valamit,

Az meg kitalálta a szírekre vonatkozó különengedmény dumáját.

Merkel ezt másnaposan nem gondolta végig,különösebben ráinni nemmert.. egy csütüörtök délután kiállt és bibliaiméretben a hülyemondatával2,5 milliót szaporított a szír népen,afgán-iraki kombóban.

Azok a nyugat-németek,akiket én ismertem meg, arrólvoltak nevezetesek ésKÜLÖNÖSEN ISMERTEK hogy ha hibáztak,mondtak egy entschuldi[ch]-t (végig csak Auslander Sau-k tudják mondani, mint ahogy aki Arbeit-et mond Dzschob helyett,az is rohadék külföldi,aki jellegzetesen csak üzletelni meg pénzt találni járNémetorszárba,pedig minden települése mely gyönyörű és túrisztikai látványossaág.

Nagyon röviden az orbánétól csak polkom-sallangokban és a még sunyibb aljasságában különbözö, szemforgatóan képmutató Merkeli Politika abban is teljesen ugyanolyan,mint az orbáni, hogy nem kér elnézést,nem korrigál és nem javít.

Európa XXI.századi történelmében a válság egyiklegfontosabb sávja mindössze annyin múlott, hogy ha Merkelnemkelet-német és jellegzetesen poszt-szocialista kommunikátor, mint Orbán is,akkorMerkelkiállés elismeri, hogy hibázott, átgondolatlanul beszélt.

Merkel TUDTA [-> Stirlitz] hogy hibázott és a Team-ből (ami semmiképpen nem Gruppe,mert az nácifogalom] úgy kibaszta a Teambőla hülye picsa ostoba emberét, hogy az vasárnapeste azt zokogta: HIRTELEN súlyos családi problémája támadt (a felesége faszkorbáccsal fogadta és nem a Loch-jába dugta föl, hanem pofán baszta vele)
és le kell mondania a feladaatáról.

Majd szintén egy jellegzetesen vcolt-NDK-s politikai kommunikációs húzás következett.

Ami Orbán politikáját 2010--2017 közöttmeghatározta:
"Kifogni a szélsőjobb vitorláibóla szelet."

Schulz azt találta ki, hogy el kell hitetni a baden-badeni emberekkel, hogy a menekülteknek csak a javát válogatjákki ésakik nem kellenek,azokat az "Igazságos Tehervállalás" jegyében szétosztják olyan nemigazi,másodrendű tagállamokba,amikbe esze ágába nem állmenni ezeknekamenekülteeknek.

Hatodikéve ez a váláságnak ésmég a "szélsőjobb"újságíróinaksincsen arra esze, hogy megkérdezzenek egy "menekültet" szeretne-e Poland, Czeh-and Slovakai... Hungary.. Romania-Bulgaria
menekülni ha még Spanyolországban sem szeretne epret szedi, nem tartja ő magát akkora csicskának,mint a románok,nem piszkosmunkát végezniérkezett az EU-ba, ő Buissinesman.

Nem:A baden-badeni ember,mint egy japán munkairányító, csak rád néz..megjegyez
és feljelent

Frick László Intézet 2020.05.02. 06:18:46

@Dinamuki: lábjegyzetek

1975-ben Stuttgart egyik jelentős elővárosában (10000 lakos) két óvoda volt, egy állami 22 fajnémet óvodással és egy egyházi, 32 fajnémet óvodással. Ma 12000 lakos van és többszáz óvodás többtucat Kindergarten-ben és gyerkemegőrzőkben,a fajnémetek aránya eléri majdnem egytucat.

40 éves koromban, ahogy ez már öregembereknél is (mint pl te is,akinekmár nemlehet újat mondani) papoltam ott a német munkaadók jóságairól-szépsgeiről, amikor egyszercsak rámnézett a törekvő fiatal azzal, hogylehet, hogy jártam valaha Németországban,deőmindenesetre egy kibaszott német,az sog,annyit a négy cégnél, aholdolgozott,nem látott,tudom én azt,mi az a Deutschtürk?

Fellapozom a noteszem,2013. az informátorom (a volt-NDK területén) dolgozott és a negyedéves jutalma az volt, hogy felkisérték a főépület főirodájába és oda betolták neki a 88 éves utolsó fajnémet tulajdonost, majd bemutatták neki,ő az a magyar,akiről beszéltek.
Amúlt század 80-as éveiben, ha rosszul navigáltál "eltévesztetted a táblát" (szándékosan szegtél szabályt) akkor rád dudáltak,letekerte az ablakot és mutogatott.

Ezek az emberek ré a lecsóban,pl magyar cigányok kötnek velüka hospie tartalmára a lakásért eltartási szerződést.

Apám Enkelbrudere pl három ilyen nagybácsitól, te ismered a német ingatlanárakat,pl München egyik kies villanegyedében egy nácizmuskorabeli Bauhaus villa a magtakarításokkal, aztrán komplet parasztgazdaság földekkel és egy másik jelentős lakás jelentős megtakarításokkal.

Szerintem,amilyen szenilis hülye lehetek... ezt már tőled is megkérdeztem..
...nem,persze annyi esze neki is van, hogy földet-tanyát el nem adott, csak kiadta bérbe

...szóval azt válaszold meg nekem, hogy ez az ember mirt nem a Vaterland-ban él, ha állampolgár (összesen 3 állampolgársággal) miért Szarmagyarrországon és icc Szögedében él?
Válaszolj, ne sunnyogd el a választ.

Frick László Intézet 2020.05.02. 06:44:05

@Dinamuki: Főszöveg, folytatás:

Két év..kurvasokKínában. tehát a kétéves tapasztalatok fele már csak a múlt.

bs395 blogbarátunk foglalta össze azt Kínáról,amit az újságjaink írnak,2004-2010-es cuccokat. Frissiben panaszokkal, megkérdeztek most a járvány lecsengésével 102 embert és ennyiből 4-5 adott olyan válaszokat,amiket be is tettek a riportba,mert megfeleltek az előfelvetésnek.

ÁÉltalában Dr Li-n szokásrugózni,itt szeretném azt megjegyezni, hogy attól, hogy egy kínai az oirópaivalsemmiben össze nem vethető orvosi egyetemet... képzelj el egy 700-as ponthatárt, amiveloda be lehetne jutni ..és ha a SOTE tanulásiintenzitási indexét,ami egy jó diploma-és Dr-i megszerzéséhez kell, 100-nak veszem,akkor Dr LI még nem DR-i címmel, amikor elvégezte az egyetem főszakaszát, akkor ahhoz neki 170-es intenzitásra volt szüksége. A Dr-i cím, az különmunka.

Szóval Dr Li történetét addig a szakaszáig ismételgetik, hogy volt egy idióta pártbürokratam aki feljelentette pártvonaalon és ezzel Dr Li élete utolsó napjait súlyosan megkeserítették.. ha Dr Li Fehér Ördög oiropid agyvelővel rendelkezett volna. Vagy hong-kongi,akiknek sok-sok közvetlenebb élettapasztalata van a leges-leges-legfelsőbbrendűfehér fajjal, az angolszásszal.

Pl ha a Gusztustalan Kínai Szokások orvos-életteni indokát elhagyjuk, és Kína Köpködési Együtthatóját 2005-ben 100-ban állapítjukmeg,akkor

2014-ben még 7csillag szuperiorban tartományi kormány főemberei a kasmír szőnyegre köpködtek, alukszususzodában szerte és ott, aholérték.

Kínai nőtermészetesen illedelmesen köpköd, egy hahó-szerű tenyér-takarógesztussal és egy igen-igen édes pjhűűű hangocskát hallatva és nem csak úgy szanaszéjjel a liftek előtt, hanem a köpőcsészébe bele. Tehát ez volt 2014-ben,

de 2016-ban már csak utcán és itt ott

az egyik utolsó fehér ördög vagyok,aki 22éves butikban dolgozó lányt láthatott köpni-kiszaladni a butikból,mert 2016-ban még volt aplázákban köpőcsésze a mozgólépcsőnél,kiszaladt, gyorsan és bájos-illedelmesen pjhűűű beleköpött majd vissza.

2018-ban, ha nem számítom... ja, jut eszembe a koronajárvánnyalkapcsolatban a kínai férfiszegmens tüdejének az állapotaa,olyan szagúcigarettát szívnak, amirőlamerikai fiatalújságírók aazt hiszik, hogy marihuána és ebből

2014-ben vágni lehetett a füstöt nemzetközi egészségvédelmi konferencián

2016-ban itt -ott láttl szósöltérben dohányzót
2018-ban egy 250 személyes férfiWC-nben500 tartományi főember szorult össze dohányozni, ujgurokat láttam, az egyik 190 cm magas ujgur felállt a WC-re, hogy többen férjenek a fülkébe.

Kurvarégen volt ez kínai mértékkel, az idén elmarad a konferencia, de ha lenne is,az kurvajsteny, hogy a fasz se dohányzna már WC-ben.

Ismétlő áttekintés:

Amennyi idő alatt a fehér ördög Fővállalkozó jogi osztálya elkészíti (összemásolja régebbi szerződések tükreit) a vállalkozói szerződést,Kínában befejezik a szóbeli megállapodás alapján összehozott beruházást, Sanghai, metróvonalépítés2 hónap. 365 km vasút 1 év.
Fehér Ördögöknél a szerződés aláírása utáni pillanattól alvállalkozó jogi osztálya azon dolgozik, hogyan lehetne megbaszni a szerződést.

Biztos ismered a
"Mindenki sajátmagából indulki."
-magyar bőőőcsességet.

Kínában A Párt-ot.. szovjet-kommunista alakúnak képzelik el, dagadt májú, szétivott agyú vén húgyos szaremberekkel rakottan. Amikor ilyesmik történnek, mint amik 15-20 napig Dr Li-vel majd a friss halott emlékével.. ezeket szépen befőttbe teszik és máig úgy mutogatják a történetet a vége nélkül...

Mond! -te szeretnél az a 2-3 pártfunkcionárius lenni MA, akik Dr Li meghurcolásában a fő macherek voltak?

itt mégmutogálnom kéne egy állítólag,legalábbis magyar tálalásban "liberális demokráciát" a kettőskereszt-mítú mozgalommal,mutass légy szives egy esetet
amiben a picsák kiálltak és azt mondták:

"Bocsáss meg fácán! - stréber.. félig sem igaz információk alapján hurcoltuk meg a neved!"

Mutatok rá arra, hogy a magyar nőmozgalmárok már a bírósági szakasz közepén rájö9ttek, hogy Palácsik Tímea alaposan megszopatta velük a nyákos-túrós, néha kicsit pisis kisfaszát.

De, mit valami Merkel: Képtelenül korrigálni.

Úgy, ahogy Dr Li-t egy "kommunista diktatúra" meghurcolta majd 20 napon belülkorrigált

arra mutass nekem mintát Fehér Ördögöktől.

Amikor aztán Timike vajnánélett, akkor alkalmas alátens cigánygyűlöletét a jogvédő picsáknak kiélni.

Köszönöm a figyelmed
barátsággal:
Gőcsögg a Dudkó orbánfasszopó.

Frick László Intézet 2020.05.02. 07:02:12

@Dinamuki: lábjegyzet

Kínában A Párt nem úgy, nem valami Klérus vagy amerikai típusú [-> Hit Gyülekezete] puritán-presbiteriánus Társadalmi Ellenőrzés szintjén hatja át a társadaalmat.

Megtetszik pl a boltban egy új Maserati, ráemelem a telefonomat a QUER kóddal a kassztánál a terminálra és a számlámon egy ganyi Jüan sok, annyi sincsen.

Valamint még a Pekingi Alumíniumifjúság számtalan szokása jellemez, rendszeresen kurvázok, hangtompőító nélkül használom a Ducati gűjteményem (bár ebben is akkora Drága örökösökbe való műparaszt vagyok, hogy nem Oirópából, egyenesen Bologhnából hozatom, hanem akkora egy ergya tahó vagyok, hogy simán képes vagyok egy kínai összeszerelésűt megvásárolni) Minden nap buli az életem és pl az est fénypontján rendszeresen kiverem Hszi Csin Ping arcképeire és a besúgók ezt jelentik.

Csakhogy a banjaimban algoritmusok döntenek és ezek aaz algoritmusok azt "tapasztalják" hogy pillanatok alatt szoktam visszatölteni a hitelkártyáimat

Ez... a Maserati szalonban... érzékelhetetlenül nyújtja meg, 0,4 mp-cel a folyamatot. Míg A Párt a maga vonalán... csak percekkel később értesülhet arról, hogy mint politikailag megbízhatatlan, vásároltam megint egy Maseratit.

Két hétig rendszám nélkülközlekedhetem vele,pl a Fehér Ördögök,különösen a baden-badeni ember, aki, ha mint igazi zöld,elfogadom ajándékba a Mitarbeiterem Großi-ja VW Golf III. 1.8i GT-jét "25 Jahre" pack-ban.. de mert majd csak az Augusztusi nagyleállás-ra tervezem hazavinni és ott lepapírozni, német paraszti ésszel éslogikávalúgy döntök, hogy nem váltok rá hónapos rendszámot hármat összesen 750 €-ért, amikor az egész autó ér 1200-at. (A Großi-tól 250 €-t kért VOLNA a kijelentésért a lengyel kereskedő) tehát a baden-badeni emberek, legalább négyen, feljelentenek, amiért rendszám nélküli GYANÚS autót tárolok közterületen (ahol ingyenes a parkolás)

Az a baden-Badeni Ember Országa, ahol aPolizei,amikor a feljelentőemberek ráküldik a magyar forgalmi rendszámú autóra, akkor annak a Polizei-nek nincsen annyi esze, hogy az okoseszközét ráfogja a rendszámra, hogy aa kijelzőn minden adat felugorjon neki.

Rowan Atkinson ezt a jelenetet a MrBean-be nem engedte volna vázlatba se tenni:

Egy óra alatt hagyományosan "gyalog" derítik ki, hogy amit a gyanús külföldi állat, az igaz is. A gépármű Úniós Tagállami rendszámú, adatai a Közös nyilvántartásban van érvényes biztosítása és a fickó nem moldáv rabló, hanem Unkoorzigeuner Schwainahundili

A maseratis kínai huligánról pedig rendszám nélkülis tudják az összes adatát,mert a telefonja, ahogy az Ájfónok a Liberális demokrácia Szolgálatainak tudják

a Vicset-en keresztül meg A Párt tud mindent, inkább, mint rendszámmal. (Úgyis egy vidéki cége rendszámát fogja megkapni)

Mutatok tehát egy lényegeset:

VICSET: Birodalmi-Lokális

FACEBOOK/INTERNET Az Egész Világ, kivéve Kína.

vagyis oroszország is benne van, pl az "orosz hekkerek" öüsszes internetezési szokásaival IP címei egyben lőelemképzés szintjén :D

Frick László Intézet 2020.05.02. 07:05:45

@Dinamuki: Kérésem: Ha ezeket a mai kommentjeimet elolvastad, kérlek, jelezd valahogy kommentben

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2020.05.02. 09:49:21

@Frick László Intézet: nyugaton van pár aránylag egyszerű szabály, amit ha teljesítesz, békén hagy a szomszéd is meg az állam is, ilyen pl. hogy fizesd be az adód, ezt a legtöbben hamar megértik, hogy nem vicc.
Mikor elkezdtem a németeknél élni és dolgozni, a legtöbbet hallott szó az volt - a legkülönbözőbb helyzetekben - , hogy "ganz entspannt", vagyis hogy nyugi, csináld nyugodtan a dolgot, nem kell kapkodni, idegeskedni. Ez nem egy lebaszás, hanem barátságos és nagyon praktikus tanács.
Szintén elvárás, hogy világosan, lehetőleg tömören és artikuláltan, határozottan fejezd ki magadat, nincs elkenés, maszatolás, hümmögés. Egy idő után ez is jólesik.
A munka terén a kompetencia számít főleg, egy k- vagy d-európainak ez is kellemesen simogató érzés.

Amit te elfelejtesz, hogy az az intellektuális szabadság, ami keleten nem létezik és nem is értelmezhető, az nyugaton 1000 vagy még több év kereszténység eredménye.
Van-e kínai Jeanne d'Arc?
Tudja-e bárki google nélkül, hogy hívták a bírót, aki a pert kezdeményezte és lefolytatta ellene?
Ugye nem? A szobra ott áll több száz francia város terein.
EZ A SZABADSÁG.
Az 1431-es "per" részletes leirata megmaradt, jobb mint egy valóságshow. Az öntudatos, pimasz, vidám Jeanne, mikor megmutatták neki a kínzóeszközöket, elnevette magát. A főbíró (egyébként: Cauchon) egy idő után megtiltotta a nézőket az eredetileg nyilvános perben, mert a 19 éves kiscsaj annyira lealázta őt és a többi bírót a válaszaival.
Az, hogy erről tudunk, és hogy Jeanne a példakép Cauchon helyett, ez a szabadság.

A kínai hangyaállam módszerei messziről ijesztőnek tűnnek. Nyilván nem azt jelenti, hogy nem lehet ott élni, akár jól élni.
Nem gondolom, hogy az Amazon cégvezetője Besos emberségesebb lenne, mint az Ali Babájé, Jack Ma, ez a kapitalizmus. De nyugaton talán van rá lehetőség, hogy korlátozva legyen, adott esetben meg legyen szopatva.
Európában inkább, mint az USA-ban.

Frick László Intézet 2020.05.02. 14:15:55

@Dinamuki: Nem fogod elhinni, de a kínai lét alapja, hogy fizesd az adódat (erről sokat fejtegettem bs395-nek)
Amásik alapja a kínai létnek az, hgy mindenki a maga dolgával törődik és felelősen.

Amit a ZsanDárkokrólírtál, nos... ez tökéletes nem-tudása a kelet dogainak. A földkerekség leges-legraffnáltrabb és válogatottab kínhalál-nemeit Kínában taláták fel,mert az a lassú máglyán párálódás a füstölődéssel,amit nálunk Oirópában az oiropidok követeltek a nagy-láng-lob "könnyű" változat helyett is, az semmit.
Kínai Zsandárkoktízezrével és százezrével voltak, tömegesen... még a mártírhalálban semlehetett "egyedi" és megismételhetetlen.

Nézdegélned kéne kínai gyerekeket, ahogy kis semmiségekkel egy kis pálcika-darab egy dobozka.. valami.. szépen elbíbelődvve játszanak magukban.

Akkor megértenéd, hogy mekkora szabadmindenség van ott belül a keleti emberben

Frick László Intézet 2020.05.02. 14:19:59

@Dinamuki:
Ha a "Kínai Komonista Párt" munkája a mai kínai Trekich Dzschob-ban,ami a birodalom, 100 egység, akkor csak a nyugat-német jürgenek bűne ahhoz ezer. Még Hong-Kong munkája is tízszerese a kínai párténak.
Az egy dolog, hogy Kínából miért lett az USÁ-ban ellenségkép,

kiknek és mi szüksége van az USÁ-ban ezekre a büdösnép-ellenségképekre...

de azért azt az poiropid gazdaságok szereplői közül senki egy pillanatra nem akarná, hogy "demokratikus forradalom" .. már aminek azt a geciújságíróink hazudgűlják össze... söpörje el a pártot és legyen Kína pl egy Hong-Kong -alakú "demokrácia"

ezt majd még

remélem nem sokkal részletesebben...kifejtem...

Frick László Intézet 2020.05.02. 14:58:51

@Dinamuki: Intellektus.. hö... :D

Még az életben nem találkoztam némettel, akivela kedvenc német íróimrólmeg filmrendezőimről beszélgethettem volna,az egyik vérnáci Onkel hallotta az egyik kedvencem nevét és annyit mondott rá,hogy kommunist. A fia vadzöldentellektüel és DDR-barát,akiszerint a szocializmus kurvajóvolt, természetesen egy ganyi sok, annyi nmet írót vagy filmrendezőt nem ismert.

Dobjál már nekem linkeket német civil-baráti film-klub társaságokról, akik olyan Fassbinder Nyomában -túrákat szerveznek,mint mondjuk ez Oroszországban tömeges, annyi anyag van a neten tarkovszkijról, hogy egy évig csak tallózhatnám.

Na.. csak 2-3 jó Fassbinder-linket dobj, tankescheeni.

Szorgalmas Gyémánt 2020.05.02. 17:09:43

@Dinamuki: A kelet szabadsága egészen más jelent.

"Ne irányíts. Engedd el és pihenj természetesen. Engedd el, ami megköt és a szabadság nem kétséges."

Amikor mentes vagy törekvéstől, és nem helyezkedsz semmilyen álláspontra, látni fogod mindazt, amit az írások tanítanak. Amikor megnyílsz efelé, kiszabadulsz a szamszara börtönéből. Amikor megállapodsz ebben, minden negativitás és zavar felég. Ezt hívják a "tanítás fényének". - Tilopa

Innen nézve Jeanne d'Arc egy érzelmei, ambíciói, egója által végtelenül kiszolgáltatott egyén volt, aki egy lépést nem tett a szabadság felé, még intellektuálisan sem értette meg, mi az.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2020.05.02. 19:37:09

@Szorgalmas Gyémánt: egója nem nagyon volt neki, többek közt ezért fogadták el az armagnac-pártiak hadvezérnek, mert volt benne valami hiteles. Az igaz, hogy engedelmeskedett a fensőbb akaratnak, de ezt önszántából tette. Maradhatott volna otthon a fenekén Domremy-ben.
A per alatt végig nyugodt és összeszedett volt, és 19 éves létére remekül megfelelt a bíróknak. Pl. megvádolták, hogy az általa vezetett francia katonák mennyi angolt öltek meg. "Csak annyit kellett volna tenniük, hogy hazamennek" (mármint az angoloknak), válaszolta.
Fogós ravasz kérdésként feltették neki, hogy a kegyelem állapotában van-e. Ha igent mond, akkor lehet mondani, hogy gőgös, ha nemet, akkor Istentől elrugaszkodott boszorka. Erre azt felelte: "Ha a kegyelem állapotában vagyok, akkor Isten tartson meg abban, ha nem vagyok, akkor segítsen odajutnom." stb.

@Frick László Intézet: a kultúra nem csak az, amit olvastál, hanem hogy hogyan nyilvánulsz meg másokkal szemben, mennyire tiszteled a másikat, tudsz reagálni rá stb.

Frick László Intézet 2020.05.03. 05:19:57

@Dinamuki: A "Kínáról"meg "a kínaiakról" való oiropid beszédek, az oiropidok jellegzetesmegnyilvánulásaiésazt bizonyítják, hogy az oiropidegyre tudatlanabb,miközben büszke is erre a nincsen is mire. "Régi,nagy híre" van az oiropidnakésamikor bs395-tel ugyanezeketa köröket róttuk... Amerikai belpiacra szánt agitációs-propaganda válogatások vs "személyes élmények"... akkor figyelmeztettem,hogy két szomszédos (ráadásulészaki) tartomány között nagyobb lehet a különbség,mint Csehország és Ausztria között...

Aztán...ez márkettőnkközött zajlott,aközeli Németországról,egészen pontosan NSZK-ról beszéltünk...

amiNSZK-valnekedésnekem jó sok személyes élményünk van...
A Darc-i Jeanne-ról szinte semmit nem tudunk.

Írtam ebben a blogban személyesifjúkori emlékemről, amikor egy 8általános iskolaiosztály + mezőgazdasági gépkezelőszakmunkás társammal, akitkinézete miatt Petőfinek csúfoltak... pont úgy viselkedtem,ahogy kínaiakkalszokása oiropidnak. Azzal a "nép demokratikus" "egyenlőbe vevő" azonban mégis súlyosan butának néző,lenéző és igazából arrogáns viselkedéssel

amivel sok-sok nyugatnémetnélis találkoztam,amikormegérkezteklátogatóba....

A társam,akivel hónapokon át vállvetve egy levegőt szívtunk,a körülményeket tekintve sokkal rosszabb környezetben,mint egy svéd börtön

a társam elvágyódott a korszakunkbólPetőfi korába ésén fentről-lefelé,de olyan "indexes" vagy "444es" "együtt érző" jógyerekarccaltekintettem rá,annyira aranyos voltam,mint Plankógergő. Úgy beszéltem vele, ahogy mao a népével, apja helyett apja voltam,gondolja meg Petőfi korszakát,pl az 1837-es Nagy Kolera Járvány-t.

Koppantam ... úgy koppantam, felhőkben,mint rovarok száguldóautó szélvédőjén Magyarországon

Mert Németországban a "fejlett agrárkémia" jóvoltából ez nem történhetett meg...

Koppantam,mert kiderült, hogy a társam tud kemencét tapasztani,de abba begyújtani is,szarvasra rakni trágyát és elletni tehenet, begyújtani abba a kemencébe,disznót öl ni ésfeldolgozni,lóval bánni.. nem részletezem,alényeg az, hogy sorra-sorra derültki az, hogy nem tudatlanságbólszeretne Petőfi korszakában élni,hanem pontosan ellenkezőleg:azért vágyódik elebbőla szerinte nemembernek való korszakból,mert elég jól tudja Petőfi korszaká, de főleg: a gyakorlatban.

Maga a bezzegelés + más ződebb réttye... mondhatni fősodor ebben a blogban...

bs395-nek csak utaltam erre,plKínában nagyon-nagyon nem tetszik az (és bztos vagyok, hogy itt tengődőkínaiaknak viszont igen -igen tetszik ennek a képnek az inverze) Ezerkilométereken át vonatozolakínai tájban ésminden négyzetcentiméter ipari , "beavatkozott" mesterséges,igazított,valamilyen program-fejlesztés dúlta.

Plamiről oiropidok a faszt se tudják,a gecibe se semmit és nem beszélnek róla,egyszerűen nemtéma,az a kb a Pekingi Olimpia előtt elrendelt nagy faiskolázási és fatelepítési POGROM: Kínai parasztok száuzezerhektárszám létesítettek faiskolákat ... gyorsan növő puha iparifa-féléket, nyárfát (őshonos) és császárfa-szerűségeket,de nemeseket is.

Pekingről az USA Kongresszusi nagykönyvtárjányi Anyag van összehordva,de egy ganyi képaz sok,annyi sincxsen a napsütötte, gingko-biloba fasoros Pekingről, ami fölött verőfényes tiszta kék az ég... évente kétszer van ilyen. Májusban és szeptemberben.

Még nem sikerültkitudnom (gogy a faszba' ne tudnám,még szép, hogy tudom, hiszen ismerem a fajzatomat, az oiropidot jól :D ) hogy miért nincsen erről az, ha összeadom kétszer bő félhónapról,összesen 3+3 hétről, azaz hat hétről egy kurva beszámoló,egy kibaszottkép, az sok,annyi sincsen...

Én dendrofil... azazz FABUZI vagyok. A fabuzi élete egyszerű, egy ilyen,mint én, ha azt látja hogy elkelt az utolsó régi sváb nagygazda tőzsért ház és a jellegzetes magyar cselédmentalitású senkiháziak a rájuk jellemző cigány tempóban még körülsem néztek rendesen a portán,de a 100 éves tölgyfák, fenyők, a 70-50 éves ..ma márpótolhatatlan gyümölcsfák,lásd Nádas Péter körtefáját,kezdik,kivágják és ami még igen jellemző, az egy rönk-ben csillagászati összeget érő tölgy meg fenyő derék rönköket 75 cm átmérővel: felgurigázzák 40 centisre tűzifának. Az egy tölgy drékért annyi pénzt kapnának,amennyi tömegben az összes fa tüzelőben,amit kivágtak.

Ezt csak azért meséltem el neked, hogy érzékeltessem,..a ginko biloba igen-igen kényes.. egy tölgyet vagy vörösfenyőt vagy feketefenyőt is nehéz felnevelni, de a ginkosem könnyebb és ilyenből szemre berlini allée-szerűek vannak Pekingben. Egyáltalán, zöld és fabuzi számára feltűnően sok az idős fa és a zöld felőlet Pekingen, haa járda és az épület között van egy 40 cm-s csík, akkor abból 20 méter magasra valami zöld futónövény fut fel zöld falat az épületre.

bs395-nek is írtam az iszonyatot:Azon az éghajlati körön,amin mi vagyunk, szeptember közepén hányja címwerét a másodvetésű 100 napos génmanipulált hibridkukorica .. ezek az elképessztő lösz-labirintusok asztal-sik tetejein is,

Frick László Intézet 2020.05.03. 05:44:49

@Dinamuki: (folytatás)
ha 3 sor 2-5 méter hosszú kukoricát lehet vetni. akkor a kínai büdösparaszt felmászik a 80 fokos oldalán a löszhalomnak, hogy vessen ilyen génmanipulált kukoricát.

Ha egy kínai paraszt szemével végignézek Magyarországon.. pontosan azt érzem,amit egy japán vasutas érezhet egy bangladeshi vidéki nagyváros óriáspályaudvarán. "Ez a cigány [dél-kínai barnabőrű vietnámias] népség: Képesek a 40 milliós kompjuteres lézervezérelte eszközeikkel a óriástáblákon kerülgélni rózsabokrokat meg fűzfás-akác-cserjéspina-alakot, ahelyett, hogy széjjeltrancsíroznák és beszántanák."

Zokogtam a szép emlékeimtől,amikor nekem német munkáltatóvalvoltak munkakapcsolataim,a németmennyire (és hogyan!!4!!!!!4!) becsüli meg a néki jól dolgozót. Ezt magyarnak hiába is mondanád..felse fogja,nálunk egy 27 főt foglalkoztató csicska-építőipari kft tulajdonosa,akivelegyütt gyerekeskedtél, nem fogadja a köszönésed,mert ő menő. A Bayerische Motoren Werke első 16 vezetőmenedzsere közül az egyik viszont, amikor meglátja a csarnokban,117 métert kerül, hogy kezet foghasson a híresen jól Unkoorische Joschká-val.

Nem vagy te Muki annyira buta a német munkáltatókhoz, hogy ne tudnád azt,miért teszi ezt a derék katolikus kőkonzervatív bajor. Akinek a Muti-ja meg a Vati-ja, szintén nagyon derék,katolikus és kőkonzervatív bajorok,minden hétvégére 14-15 éves magyar cigánylányokat hozatnak az ágyukba,mert imádják mind a ketten,a Mut is és a Vati is, a zsenge magyar cigánypina levét meg azokat a datolya csöcsöket... Nem, szó sincsen persze ilyesmiről, ez a németnek az a mentalitása, amiben számára a munka nem piszkos,főleg nem, ha egy kézfogással 2U órabért válthat ki.

Tegnap csak annyit akartam megkérdezni tőled:
te melyik kasztba tartoztál? a heti hány-órásmunkaidő-sbe? Ugye, a fajnémet heti 30 órára kap 100 egységet, akkor a 40 órás külföldi elsőkategóriás disznó a mesés 70 egységet,depl a magyar, 76 órás hetimunkaidőben dolgozó proletárasszonyok után 40 egységet fizet a Deutschtürk, amit ezek az asszonyok magyarországi Ft számlára kapnak meg természetesen magyar Ft-ban, 22 egység.

Hanni ma már nem szól hozzám,de nem volt rest bejelentkezni egy "Hazudsz!" -ért , amikor megmutattam a mesésNémet GDP keletkeztetésének egy sémáját,amiben a magyar vállalat a médiatechnikában szokásosan, ahogy a bicikligyártásban is szokásos, távolkeleti elemekből

de ezesetben magyar gyártású fődarabokból
100% készre szereli annyira a terméket, hogy a végmeó is Mayarországon történik, a vevői kiszerelésbe van csomagolva .. és a német nemzeti összetrmékbe könyvelve. vagyis: államközi umbulda és csalás kereteiben.És ez: 10-és 10 Mrd€-stételekben folyik és az a Minta Oiropid gazdaság műveli,ami nyakig-feje búbjáig benne van a Kínai Csudában.

Oda akartam tegnap kilyukadni, hogy
a fajnémet még vállalta az arcát 1985-ben,amikor rámszólt.
ma nem vállalja az arcát.
Ostoba-tudatlan, nem ismeri fela rendszámot, az autó típusa alapján keletkezik előítélete arról, hogy valami moldáv vagy román disznókutya lehetek.

Rámküldi a rendőrt és az rendőr, és nincsen annyi esze már, holott ez szakmai alap lenne, hogy a rendszámom höbetűjéből meg a zónijós izébőlkövetkeztetésre jusson.

Tudod... ...amikor a baden-badeni ember eufemiát megalkottam,a nyuggerek ugrottak be az Opel= Német Minőség c jellegzetesen német-aljas-képmutató hazug reklámkampányból, amivela magyar geciújságírók is fociztak.

A rendpárti feljelentőpolgár azonban mindössze 40 éves volt, azaz német viszonyok szerint egy gyerekszoba lakó kisgyerek. nem az a hülye baden-badeni jóléti nyugdíjas.

Ott nyújtogatta a nyakát, hogy elvisz-e már végre, mint gyanus külföldi disznót, a Polizei.

Amivel "ellenéldáztál" abból azt sütöttem ki..
Még azt akartam megkérdezni, hogy amikor (már az úniós időkben) kint dolgoztál, magyar vagy német rtendszámú autód volt?

Mert ha a magyar disznókutya.. nem átall Németországban úgy dolgozni járni, hogy hazulról hozza a magyar rendszámos autóját, akkor a Polizei, ha kell,minden reggel a Dzschob-ba járásában megakasztja, nem tehet semmit... az Úniós Jogszabályokmegengedik, hogy a magyar rendszámú és biztosítású autómmal járjak dolgozni,de azért aPolizei, mindig, akik éppen szolgálatban vannak, már jólismerjük egymást.. mindig szépen elmagyarázzák, hogy ILLŐ lenne, ha német autót tartanék német rendszámmal és tehát német biztosító biztosításával

megvan?
SCHNITT

Ugyanez a német nyugdíjpótló-segélyes bácsmegyei menekült esetében: TÜV sincsen az autóján,nemhogy biztosítása. Ismeri a rendőrt (egész jóltud magyarul...mindig az intelligens nép tanulja meg együttélésben a butanép nyelvét -> Audi Hungaria]

Itt bukik meg az egész elméleted: A magyar rendőr kussolva hallgatja a fejlett embertípus kiosztását ésmi az, hogy az ittas vezetésről ugat: nem tudja, hogy Bezzeg Németföldében egy kis sör nemakadály ? Hanem nemzeti Szabadságjelleg?

Frick László Intézet 2020.05.03. 06:01:10

@Dinamuki: Elmegyek a "roncsautójáért" . Ezt most nem részletezem. A német szabálykövető rendpárti feljelentőembernek 250 €-ba kerülkivonatni egy ilyen autót. Ezért az autóért megyek ki ... 1000 € alatt nem talász..mind külföldi disznó hirdeti és persze TÜV ennyiért még nincsen rajta.

Két órán át nézi, ahogy a Polizei vegzál. Vigyorog a feljelentő rendpárti polgártársán,aki végül csalódottan távozik.

Majd kiselőadást tart arról, hogy mi csak üzletelni meg pénzt találni járunk ebbe a csodálatos országba. pedig mennyi turisztikai látványosság van.

Gyerekkori nyarakon 1222-ben épült várfalak előtt rollereztem. Olyan parasztházban is nyaraltam, ami 1542-ben épült. Természetesen nem falusi túrizmus kereteiben, hanem rendesen parasztnál.

Olaszországban ma is kedvelt vidékikirándulási forma az,amiben az autóba hálózsákot rak az olasz fiatal, ha száraz ésmeleg az éjszaka,az autó melléfekszikki a hálózsákba aludni, ha esik.,az autóban alszik - megvan?

Játszásiból képzeljük már el, hogy Italienisch' Jungé-knak az a megveszekedett, életidegen baromság jut az eszükbe, hogy ők most autóban aludva lesznek túristák a Német Táj Szépségeiben :D

Egyx darabig azt hittem, hogy ez csak velem vagy kamionosokkal tud előfordulni.

A fajnémet belföldes szakszervezeti tag sofőr úgy játszik az Autobahnpolizei-el össze és az idegen külföldikuyta disznó sofőrök ellen,mint orcá-k a fókabébikkel.

Amit az Orbáni Náci Diktatúrában a [közlekedési] rendőrnek bizonyítania kell, azt az Autobahnpolicei vélelmezés alapján és fellebezhetetlenül birságolja ki. Ezt úgy értsd, hogy az Autobahnpolizei mond egy sebességet,amit szerinte tapasztalt és kész is. Mond egy 29 méter-t és akkor az annyi. ő úgy látta, kinézve az autójából. Lefotózhatod te a spanifer cimkét a látható betűkkel, ha az Autobahnpolizei kijelenti, hogy a cimke betűi nem láthatóak, akkor nem.

És a komonista diktatúrában napokon át autózhatsz, hogy a Tienamen téren a napernyő alatt láttad az ottani TEK-szerűséget és ezt bestrigulázod rendőrnek.

A komonista diktatúrában nem állítjákmeg a sofőrt, hogy a 36 palettás vascsú rács-felépítményes félpótján a spanifetreken van-ecimke, sőt, azértsem,mert ő a hajókötélben jobban bízik, mint a spaniferekben.

Az utak azzal a feltételezéssel készülnek, hogy azokon extra-nagy tengelynyomású kamionok fognak közlekedni és kész.

Oiropid körülmények közepette ma minden napos az a fékhiba, ami a túlzott biztonásgi követelmények velejárója és az a jóeset, amikor a sofőr valóban sofőr és képes kezelni a szituációt és csak az áru borul össze és lesz káros a platón,persze fizet a biztosító meg minden. Esőben bebicskázik a félpót éslezárja az autópályát. És akkor a Magyarországra is beszivárgott amerikai népszokás miatt a szembeni autópályaoldal is beáll a baleseti-kíváncsia k miatt.

Frick László Intézet 2020.05.03. 06:09:33

@Szorgalmas Gyémánt: @Dinamuki:

Tegnap a köpködésrőlmutattam valamit, na,pl az angol nyelvtudás invcerze terjed a köpködés eltűnésével.
A képletet úgy fogalmaztam ki bs395 barátunknak, hogy abban biztos vagyok, hogy a világ 100 legokosabb emberének a zöme angolszász.
Hamarosan azonban 200 milliókínainak gazdagabb lesz az angol szókincse (most az ehhez kapcsolódő műveltséget és speciális meg általános tudást nem részletezném) de hamarosan lesz 200 millió kínai,akik.. valljuk be... jobban fognak tudni angolul, mint az alsó 20 milliónagy-brit állampolgár és az USA állampolgárainak alsókétharmada.

Viharosan terjed ugyanis kínai és kínai közötti.. főleg tartományközi beszédben az angol,mint kompnyelv, annyira nem szán időt a kiejtésbéli különbségek miatti megakadásokra, hogy inkább angolul szól

Már 10 évvelezelőtt találtunk riportokat, amikben hülyerékázott az angolszász riporter a kínai kisdiákok magasfokú tudásán.

De maradjunk a hagyományoknál,annál,amit a Dr-i címrőlMUTATTAM
és ott, hogy a kínai kínainyelvűsajtó kétszintű,mert a művelt emberek számára külön sajtót kell tartani..
mennyi írásjelt ismeretétől tarthatja magát műveltnek egy kínai...

Végül egy szokásos vesszőparipám:
felhívom a figyelmeteket arra az őrjöngésre,amit a magyar index vállalat.. ami a magyar ÉSz netovábbjaként viselkedik,mindenkinél, még a Momentumosoknális fejlettebbnek meg minden,mit művelt az index a SOTE Kínai Orvostan tanszéke indulása hallatán, azt a tudatlan-tyúkostoba, falusi kofa és nyugdíjas csirketelepi dolgozó néni már hülyére itta az agyát keverttel-színvonal

ám BÜSZKÉN

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2020.05.03. 13:59:39

@Frick László Intézet: "...A Darc-i Jeanne-ról szinte semmit nem tudunk."

a d'Arc nem földrajzi név, hanem az apja neve.Domremyben született a Vogézekben.
Az esetedben igaz lehet, hogy szinte nem tudsz róla semmit, még azt sem, ami kis guglizással kideríthető. Az egész per leirata részletesen megmaradt (3 francia és 3 angol pap közös jegyzetei alapján), számos egyéb kortárs dokuemntummal együtt, Jeanne leveleivel együtt, amiket az angolokhoz írt, a királyi udvarban élők beszámolóival stb. senki se vitatja ezek hitelességét, plusz a rehabilitációs per kortárs szemtanúkkal stb.
Tudjuk, Fricike ezek hitelességét látatlanban is jobban megítéli, mint a történészek, hisz mindent jobban tud.

Frick László Intézet 2020.05.04. 05:27:29

@Dinamuki: Ja.Bármelyikünk,akinekma Román/Oláh, Bolgár, Cseh,Lengyel/Polyák, Németh, Orosz/Rusz ,Olasz, Svéd, Francia [-> Kiss] Görög,Török [-> Thewrek] a neve,volt egy ősapja, aki bolgár, valach,lengyel, cseh,ruszin vagy orosz ésígytovább,pl ha Tóth,akkor szlovák volt. Aztán voltak,akiket így írtak be Siebenburgban :
Johann aus Koloshwar és az ő fiát,ki nem birta tovább a szászoknál és nemakarta, hogy Ladislaus az Szebeni legyen neki beírva, az apja után a Kolozsváry-tírták be neki,bár nagyon sok Kolozsvárink pl Katzenheimerből meg efféle nevekből magyarosított.
Jeanne pöre több-mint-pör volt,afféle konstrukció. Az egyház...hogy mondjam szépen... szoikásosmunkája.

Gondolj 1956-ra,amiről "annyira sok dokumentumunk van" sőt,élő tanúk.. egy akkor 20 évest talán nevezhetek megbízható tanúnak: Ma 84 éves.

Te... mennyire becsülöd... add meg légy szives %-ban... Ha 1956 Egzakt Története 100egység... ésmondjuk valaki nemannyira aljas talp-és seggnyaló...politikaimegfelelőaktivista agitátor,mint Ungváry Krisztián tud lenni.. de nem is "pesti srác".. Tehát mondjukélete egyik hobbija nem a bélyeggyűjtés, hanem,mint nekem: Ötvenhat.

Ugye,én is azzalkezdtem az ipart,amivelmost te hülyének meg butának szeretnél beállítani, peranyagokkal,amiket a győztesek adtak ki
Jeanne d'Arc-rólkizárólag a győztesek anyagai vannak meg. Maradjunk annyiban, hogy még az sem egészen biztos, hogy nem hermafrodita volt.

Ezzel nem relativista szeretnék lenni... tudod, hogy útálom a relativistákat.

A történészek... A múltkor egy fiatal egyetemistával lelkesen beszélgettünk a diplomamunkájáról,közbenkihallgatott engem,mint történelmi időszak tanúját is, aztán,amikor megvolt a cucc

"gyalog" pontról-pontra végigmentünk rajta.

Van ugye témavezető,annak van munkássága,minden be van ágyazva meg "tokozva"

... nem tudom,mennyire emlékszel... nem káptalan a fejem... de egyik mániám az, hogy SZERINTEM Krődyés Hamvas Béla pl nema helyükön szerepelnek,nem úgy tárhgyalja őket a magyar irodalomtörténet, ahogy ezt kéne.

Kertész Imre is így látta. Néhányan még így láthatják (akikképesek voltak valóban is elolvasni Krúdy vagy hamvas életművét...)

Viszont... Kertész felismerése óta eltelt

én ugye egy kis okoskodó fricike vagyok :D

Kertész felismerésének is van már vagy 30 éve..és a szövege azóta is szamizdat.

Tehát képzeljünk el egy szituációt, valaki Phd ösztöndíj támogatást szeretne Hamvasból vagy Krúdyból doktorálni, ehhez azonban kéne témavezető, szóval... aki.. hajlandó a...

Én magam mondtam afiatal egyetemistának, hogy hagyjuk a picsába, nem érdemes,seni tudós nem fogja átrendezni még a kapcsos füzetét sem... még félrészegen, amit egy meghitt borospincében saját véleményeként elmerne mondani, azt azért fönt, a tanszéken már letagadná, soha nem mondott ilyent.

Mint beteges Esterházy-buzi,többször szajkóztam ezt, hogy a Berkek nagy geciládái pekhdesték,fikázták Esterházyt... de természetesen,mint tudósok, nyalták a seggét rendesen,egy magamfajta buzinakesélyenem volt a Mesther segglyukához.. nem is látod a nevem az emlékkönyv szerzői között :D

Jeanne d'Arc? - gondolj Tóth Ilona medikára.

Ha kádárék meghurclták az emlékét, akkor nyilván ennek egy incverze a Rencervátás utáni történetés akkor erremeg megint egy napi-politikai-taktikai célú, egyébként tő & zsír tahóság Dr Eörsi Politikaiseggnyalása és ez így

már soha nem lehet meg Tóth Ilona valódi története...

Néha... egészen más történetet olvas az ember, egy reguláris katonáét, beszél 1956 őszérőlésmint felesküdött,a Hazá-ra felesküdött katona,őszerinte ő az esküje szerint járt el,pl egy "pesti srác" fél fogsorát az elvett fegyver tusával verte ki , valamint 1956. november közepén zabráló erőszakoskodó ruszkikat lőtt le. Próbálja a riporter besorolni, nem képes persze csak 2-ig számolni, vagy Hős vagy Kádárista.
Ő mind a kettőt elutasítja: őszerinte ő katonához méltóan járt el és a hazát szolgálta...
és... elárulok egy titkot MaléterPálról:ő.. nagyon-nagyon közelállt ehhez a reguláriskatonai hivatásos-felesküdött gondolkodáshoz.

Na most.. látod,mennyivelkomolyabban vettem a kommentedet,mint kellett volna?
Most legyen benned annyi becsület a rövidkommentedet ,majd ezt a kommentemet is rendesen elolvasván
hogy
még egyszer nekifutsz a kommentednek, természetesen.. fricikézzélmeg gúnyolódjál csak, ha jólesik a kis májacskádnak, nyugdtan :D

Frick László Intézet 2020.05.04. 05:37:46

@Dinamuki: Lábjegyzet a wikipediáról:

Fórumozósbetegségem korai szakasza ótalegalább ezer emberrelfolytattam olyan értékes vitákat,mint veled.
Ezen ezer ember a vitaközepette, ha 100-szor wikipediázott rá valamire gyorsan

akkor én minden ilyen 100 esethez... kétszer. se.

wikipedia:
(nem találom a francia nyelvűt, de ez úgyis annak az angol fordtása) . Exact numbers of Romani people in France are unknown—estimates vary from 20,000 to 400,000. According to these estimates, at least 12,000 Romani live in unofficial urban camps throughout the country, with French authorities often attempting to close them. In 2009, the French government sent more than 10,000 foreign Romani back to Romania and Bulgaria

Nem tudom,ki volt az a francia,aki megírta a cigány szócikket... de ha én lettemvolna ésilyet le akafrtam volna írni,mint "a cigányok száma 20000 és 400000 közé tehető"
belepisáltam volna az ipariáramba szégyenemben.

Hát még, amikor brit tudományos kutatók forrásait tallóztam az angliai cigányokról, akik nincsenek illetve idült alkoholista ír trógerok :D

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2020.05.04. 08:24:08

@Frick László Intézet: "Jeanne d'Arc-rólkizárólag a győztesek anyagai vannak meg. Maradjunk annyiban, hogy még az sem egészen biztos, hogy nem hermafrodita volt."

Hülyeség, mint írtam, a kortársak és a szövetségesei által folytatott rehabilitációs per iratai is megmaradtak, amiben száznál több tanút hallgattak ki, akik ismerték őt. A poitiers-i vizsgálatban (amit szintén Jeanne szövetségesei folytattak, gyk a leendő király, VII. Károly emberei, mikor Jeanne feltűnt az udvarban), megvizsgálták, hogy szűzlány-e, a rouen-i perben az ellenség ugyanúgy. Mind a szövetségesek, mint az ellenség (a párizsi egyetem teológusai) szűznek találták - Még annyi fáradtságot se veszel hogy a magyar wikipédián megnézd, ehhez pofa kell :)

faculty.smu.edu/bwheeler/ijas/biblio.html

heki 2020.05.04. 08:58:48

@Dinamuki: szerintem azon rágott be, hogy le-fricikézted.
Nem kellett volna, szerintem.

Különben nem is tudom, min vitatkoztok, mert annnyi az alapállás, hogy dudi le van nyűgözve a kínai társadalom mobilitásától és egyben állandóságától, ennek teológiai-filozófiai hátterét szorgalmas gyémánt elég jól tudja.

Dudi igazából ilyen öngyűlölő európai, nyugati ember, ahogy öngyűlölő zsidókról is tudunk.

Éppen ezért nem fogadja el, hogy a nyugati kultúra eddigi ereje - ami kolonializáción kívül mást is jelent -: elsősorban az önmagára való (néha kései, néha álságos, de azért létező) erkölcsi reflexió.
Volt, vagy van ez erő, de hogy lesz, nem biztos.
Az, hogy ez létezik-e, necces, szerintem már kifutottunk a posztmodern által kimondott dolgokig.
És akkor hiába érvelsz Árki Johannával (így szerepelt a népi kalendáriumokba, Szent Árki Johanna), természetesen azzal a nehezen támadható érvvel jön, hogy még az ötven évvel ezelőttekről sem tudunk semmit.

Én elismerem dudi rajongását a kínaiak irányában, de én meg épp azért félek tőlük. Mert hogy le leszünk söpörve, megbaszhatjuk az individuum alapú erkölcsünket, jönnek mosolyogva és derűsen átlépnek rajtunk, már ahogy most is.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2020.05.04. 09:46:47

@heki: nem tudtam, hogy Dudi ilyen mimózalelkű, főleg a sértések tükrében, amiket a kommentelőkhöz szokott vágni.
"azzal a nehezen támadható érvvel jön, hogy még az ötven évvel ezelőttekről sem tudunk semmit."
Hát... elméletben nyilván lehet tagadni pl. a gázkamrák létezését de értelmes ember nem tesz ilyet, ha kicsit utánanézett a témának.
Jeanne d'Arc kicsit messzebb van, de ha utánanéz az ember, be tudja lőni nagyjából, hogy mi hiteles vele kapcsolatban és mi nem. Amiket Dudi leír, azok bosszantóan felszínes, teljes tájékozatlanságon alapuló dolgok, és sértés Jeanne-nal szemben. Lehet róla vitatkozni, csak a kicsit is értelmes vitához illik ismerni az alapvető forrásokat, ismereteket vele kapcsolatban, vagy utánanézni, ezt Dudi nem tette meg.

Kína sose volt jogállam és nem léteznek az egyénnek olyan jogai, mint nyugaton, és ez a "social credit system", az átnevelőtáborok meg hasonlók nagyon ijesztőnek látszanak. Így Kínához képest Orbánt leautoriterezni, ahogy Péterfy tette, enyhén vicces, ugye innen indult a beszélgetés.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2020.05.04. 10:04:39

@heki: PS az Évikézés, Józsikázás mifelénk a baráti körben sose volt sértés, inkább emlékezteti az embert, hogy néha mindenki infantilisan viselkedik, főleg ha nagyon okosnak/fontosnak akar látszani, lásd Trump, aki mindenkinél mindent jobban tud (a logikája kb. 2 milliárdom van a bankszámlámon, cseszed! én lettem az elnök, cseszed!hogyne lennék a legokosabb).
Szóval a Józsikázás ilyen évődő alázás, nem kell komolyan venni sztem ilyen kötetlenebb kommentelésnél..

Frick László Intézet 2020.05.04. 11:07:15

@Dinamuki: Köszönöm a helyrerakást -szégyellem is magam.

Frick László Intézet 2020.05.04. 11:23:45

@heki: Sok mindenben igazad van.
Mindezidáig a kínaiak általleginkább "lesöpört"
társadalmakban, ha körülnézünk

pl a vietnámi kulturábólsemmi nem maradt, a Saigoni történeti mnúzeimkínai történeti múzeum. Pár XIX.századi fotón látni az ősi vietnámiakat.

Ezt a lesöprést... ezt...már vitattam bs395-tzel is,Fehér Ördög magából tud kiindulni és attól fél,amit maga is csinál.

Malajzia lakosságának 12%-a kínai, viszont a gazdaságban olyan 90%-ban főszereplők -ha a kötelezőmuzulmán strómanjaikat nem számolom. Thaiföldön is a kínaiak vezetik a gazdaságot, de pl ott jelentősek a ruszkik is ma már.

A vietnámin kívül... nem nagyon tudok olyat,tehát XX. századi történetet,amiben kínai nyugati-tőkés vagy szociálimperialista (internacionalista) módon lépett volna fel.

Ők ilyesmivel nem foglalkoznak. Nem "az általam vélt,bárnemlétező jótulajdonságaikmiatt" nem azért,mert "rendesemberek"
Egyszerűen akínai eldönti,mibe fektet energiát és ezek szerint ez a klasszikus oiropid lesöprés nem érdekli.

Ezt szoktam szemlélteni a Szerb-határ- Bicske vasőútvonal felépítésével. Ha a kínai olyan lenne, amilyennek ti képzelitek,Muki, teés bs395, akkor megépíti a náluk szokásos 2 hónapalatt.
Akínai nem fárad a söprüvel,amagyarok még éppíttetik a bezzegónbijós Swietelsky-vel, de valójában a kínaiak már a veszteség rovatba könyveltélk el ezt az egész vasúti cuccot,mertők ilyen időtávot, ami alatt a SwietelskyBezzeg Osztráv képes megépíteni... nem értelmeznek, öt év alatt egy birodalmi körvasút készül el.

Hahotáztam, amikor megláttam Szijjártó Pétert, ahogy vörös égő arccal,megsemmisülve a szégyentől bemondja ezt a számot, hogy 5 év.

Kína ezért is fog "söpörni" mert ott egy ilyen Swietelsky 4-5 hónap alatt éhen döglene.

Lényegében a vád-alapotok az, hogy nem ugyanazokkal az újság-lózungokkal baszom aszok kici hulét,mint amiket ti szoktatok olvasgatni. (gyermekszervkereskedelmi laborok a Sárkány Center pincéiben)

Akkor...neked is elismétlem:Akínai nem bánja, ha rosszulismered, szőt,szerinte előny.

Nem akkor igazít helyre, ha rosszat.. gyöngébbet mondasz róla, hanem ha leleplezed.

Kínaiakkal való diplomáciai munkában alapszint azt tudni, hogy a fejlettséget dicsérni TILOS és inszinuáció.

Ezzel szemben az oiropid a csirkebőrből készült műbeles füsli-re is azt hazudja föl, hogy az lófasz.

2004-2006-ban a másolás még a jellegzetes kínai [nálunk óvodás]humor része volt, még ltezett az a nagy piac, aholminden gyalázatos (azaz hahota) másolat volt.

Frick László Intézet 2020.05.04. 11:29:05

@Dinamuki: Imádom azt,amikor...
kezdjük ott, hogy nagyjábólminden társadalom születésekor a szervezetlenség édes anarchiája és a szétrodhadás pillanata előtt olyan tömbös jogállam, hogy egyenesen aztóta is minden jogi egyetemen a szórófélév fő anyaga.

Szóval szerinted az jogállam, aholaz autóvezető a fedélzeti eszközeikkel, azon egy feljelentő applikációval, névtelenüljelenthetnek föl autó0stársakat

Magyarország NEM JOGÁLLAM itt is feljelentheted már, de névvel-címmel és vállalnod kell szükség esetén a tanúskodást.

Szerinted jogállam az, aholmár a cisszapillantótükrök is feliratosak és ahol a mindentpertelizmus túlságai miatt egy bruhhahák a Warning Label-ek :D

Bezzeg nem válaszoltál a kérdésemre, hogy te melyik heti-munkaórás kasztba tartoztál sohamár korodban. Az országban, ahol még a statisztikai hivatal is külön vezeti a férfifizetést meg a nőifizetést :D

heki 2020.05.04. 15:10:47

@Frick László Intézet: kicsit off:
Dudi, én nagyon kevésszer vitatkozom veled élesben, most sincs szándékomban, ha megjegyzek valamit, azt szerintem indokkal mondom, de ez részedről egy felesleges vagdalkozás:
mondod: "Lényegében a vád-alapotok az, hogy nem ugyanazokkal az újság-lózungokkal baszom aszok kici hulét,mint amiket ti szoktatok olvasgatni. ("

Baszod, érdeklődve olvasom, amiket írsz, meg telefonon is, amikor beszéltél Kínáról, figyelmesen és érdeklődve hallgattalak.

Én nem várok semmit el, hogy mit kellene mondani, csak annyi, hogy éppen a meggyőző (!!!) rajongásod miatt félek tőlük, hogy le fognak söpörni minket.

Ez persze sima önző kis félelemke, érzelemke, nem olyan fontos, úgyhogy nem is kell figyelembe venni, de azért már ne keress ellenséget ott, ahol nincs. :)

Magyarul értem, és logikus amit mondasz Kínáról, ÉPP EZÉRT ijesztő, mert nem "klasszikus oiropid lesöprés". (önző szempontból ijeszt, persze.)

Az mongyuk érdekelne, hogy az oroszok Thaiföldön hogy vetettek lábat.

Frick László Intézet 2020.05.04. 15:38:40

@heki: Az oroszok az ingatlanpiacon. Ezt...magyarok nem szokták érteni,mert nálunk ha egy külföldi házat-tanyát-gyáratmittoménmit szeretne venni... azt csak a magyarok gondolják, hogy ittlehet nehézségbe ütközni egyedül a világon, nem.

Szóval általában nem szokás azt megengedni,amit az oroszok műveltek Thaiföldön

vagy Dél-Korea Vietnámban.

Nézd, én gyűjtöm a magyarok félelmeit,plmillióan rettegnek a cigányoktól...

A cigányok.. hogy is mondja a magyar... "szaporodnak" ...de a rettegőmagyar nem veszi azt figyelembe, hogy foltnkint egyes Rácz vagy Sárközi vagy Rostás vagy Orsós nevű magyarok nagyapjai vagy dédpjai még cigányok voltak, vagyis a kerék nem csak hol-fent hol-lent, hanem nagy tömbökben asszimiláció kereteiben is "tűnik el" a cigányokból,akiknek seholEurópában nem annyira jó,mint Magyarországon.

Az Ónijó is a cigányainktól félt és ahhozképest össz-magyar állampolgár a fele sem tántorgott ki az egész világra, mint amennyi román cigány csak Olaszországba.
Sőt,a magyarul beszélő jobbmódú romániai cigányok Magyarországra.

Akínai, ha el nem veszíti az állampolgárságát.. akkor előbb-utóbb vissza fog menni,mint ahogy már vissza is ment tömegével, azaz cseréltek "csákánnyelet" a vietnámiakkal,akiket persze kínaiakként gyűlöléscsúfolmeg útál a magyar, holott a vietnámi egészen más. Az észak-kínai és a dél-kínai között nincsen annyi különbség,mint a dél-kínai és az észak-vietnámi között.
Aghol cucjialiaizmus volt,ott tapasztalhatóalopás-átverési hajlam ez Észak-Vietnám, Délen egy kicsit jobb és más.

Nem érzékelem, hogy vakon-rajongó-lelkes lennék a kínaiak iránt, nekem inkább az nem tetszik, hogy egy zsír-oiropid.. egyre butább és tahóbb-tudatlanabb, ráadásul 8a kínaihoz képest dologtalan lusta)miért terjeszthet bunkóságokat emberekről
ismételten, azt hiszem, harmadjára mutatom, hogy az index gecik,akik a leges legfejlettebbel demokratikusnakmeg oiropidnak képzelik magukat,mekkora tahók voltak a SOTE Kínai Orvostudományi Tanszéke örvén... michigani bányagépkezelő menopauzás tudalan iszákos flanellinges farmermellényes bakancsos picsa módjára ordéjtoztak ellene. namost.. ezek a nők ártatlanok abban, hogy butaságban tartják őket, de az indexesek nem.

Azt szoktam mutatni, hogy ha valaki karikaturát szeretne valakiről, elébb tanulja meg jól és "szépen" is lerajzolni,illetve ha valami ellen védekezni szeretnénk
pl orbán viktort a picsába kibaszni,akkor nem ártana Orbánt magát ismerni, bár pszichésen biztosan jobban esik a gyűlöletbetegek májának, ha valami jónagy büdös rámondásával gondolják a karakterét baszni.

Azaz: Ha valakinek nem tetszik a kínaiak térnyerése, nem ártana a Szovjetónijó Sorsa, a milyen komonistákokok meg a haójj de dikktatúra és egyéb ismert uszítások helyett... pltudni azt, hogy mitől működnek.

nem attólfogjuk legyőni a kínaiakat, hogy Bede Mártonnalkínait fikázós cikkeket irkáltatunk egy népnevelőmagaziknba, hanem attól, hogy megtudjuk:
mi lehet az oka annak, hogy 2 hónap alatt és ma már sokkal jobb minőségben építenek meg egy vasutat,mint a Bezzeg Osztrák Swietelsky.
20 éve még elintéztük, hogy nem tartanak be környezetvédelmi szabályokat meg a kommunista párt terrorizál mindenkit (mintha lehetségeslenne terror segítségével olyan vasutakat építeni,mint amiket a kínaiak építenek.

Az európai hullája ma már a tankönyvi algoritmusoknál rövidebb szakaszokban rohad a tartósítószerekmiatt, namost a kínai nem használ tartósítószert, csak szárít.És nem sóval és agyon.

Jaj,jut az eszembe:

Az oiropid ugye Ben Bácsi Rizsáját vásárolja, a kínai viszont gyorsfőzőt és jóminőségű rizst. Ez hosszútávon környezetvédőbb és ráadásulegészségesebb Ben apó rizsájánál.

Bonyolult voltam?

Frick László Intézet 2020.05.04. 15:47:25

@heki: pl @Dinamuki: barátunk ismer bizonyos németeket, akiket én is ismerek.
Muki barátunkkal nagyon is egyet tudok érteni,mert ha én németnek dolgozom, akkor nem magyar mód, hanem német mód dolgozom és mint egy német: nem lopok .És ezt a német munkáltató elismeri, a magyar munkáltató viszont azt mondja, hogy ha túl jól dolgozom viszont annyi esezm sincs, hogy lopok,m az agynús,pl hogy képzelemén az ővállalati érdekeinek a megvédését a különc viselkedésemme,meg a többi magyarnak se tetszik a buzgómocsing pofám,meg mi az, hogy nem tartok össze velük (cinkosan legalább)

A német megbecsül,kezet fog velem, emberségesen bánik velem, ez se kerülsemmibe, semmivel nem vagyok többe neki,mint amagyarnak, akinek meg a vallása tiltja, hogy megbecsüljön, sőt, hogy a járandóságomat kifizesse.

Egyszerűen nem tudsz úgy magyar vállalkozónak dolgozni, hogy kifizessen, valamennyit mindig bentart.. vagy "rosszul számol el".

Sokszor azért baszott ki a magyar munkaadóm és így utólag elárulhatom, hogy a legjobb dolgozója voltam, viszontnem követeltem cigánymód a pénzem

A magyar proletár TÖR ZÚZ VANDÁL ÉS KÉST ránt, ha a fizetése 10 percet késik.

Tehát elérkezett egy pillanat, amikor azt mondta a főnököm, hogy neki megéri öt havi béremet (ami a jutalékom lett volna) nem kifizetni úgy, hogy kibasz a cégtől.Majd lesz helyettem más, nem lett.

A németkezet fog velem, megbecsül,messzirőlés előre köszön éscsak ennyivel megspórolt 500 DM-ot vagy €-t.

Mert össze-vissza hatottam magam, mint Muki, mert abban a sávban dolgoztam.

De ha UNTER dolgozom,akkor a Deutschtürk munkairányítója annyiba se fog venni, mint a magyar vett.

Ezértkérdeztem VOLNA Mukit, hogy ő melyxik sávban dolgozott, arra tippelek, hogy nem sori betanított bontóhentes volt, aki heti 6 nap 12-13 órákban dobál 35 kilós féldisznókat a szalagon.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2020.05.05. 07:55:53

@Frick László Intézet: egy fehérgalléross nyilván más helyzetben van, mint egy betanított munkás, mindenhol.
A különböző nációk együttélése mindenhol olyan kérdéseket vet fel, amiket hőzöngve és csípőből sztem nem lehet megválaszolni, megoldani. Pl ott van a fiatal "öntudatos" (dehogy az) deutschtürk nő, aki felháborodik azon, hogy miért várják el tőle, hogy integrálódjon, mikor ő (szerinte) már teljesen integrálódva van, hisz pl. ott született, a barátai közt is van német stb. Külső szemlélőként az ember persze zongorázni tudná a különbséget...
Egy ilyen integráció mindenesezte abszolválható, nem lehetetlen. Az elvárt dolgok olyan átláthatóak, mint egy számítógépes program folyamatábrája - de kell hozzá kis empátia is, és talán kis jóindulat, kis érzékenység és nyitottság, hogy meglásd ezt az ábrát.

Vannak más, vérségi dolgok. Ilyen pl. a "Nélküled"... bennem is megérint valamit, pedig biztosan giccses, hatásvadász stb. Viszont teljes mértékben megértem, ha egy zsidó, vgay német származású (vagy akár csak más ízlésű) magyarban semmit se érint meg, sőt, idegesíti, urambocsá' a Himnusz sem - ami nem akadályozta meg, hogy adott esetben éljen-haljon azért, ami a közös és a mienk. És voltak, akiket elküldtek a gázba, vérségi alapon. (itt a felelősségről lehet vitatkozni, más téma).
Kicsit több hangsúlynak kéne esnie az inegráció folyamatábraszerűen átlátható elemeire, mint a vérségiekre.
A németeknél egyelőre az előbbiket se lehet emlegetni, a náci múlt miatt. Pedig ott a vérségről volt szó ugye.

Frick László Intézet 2020.05.05. 08:46:02

@Dinamuki: Gyerekkoromban oda voltam a Vaterlandért..és nemigen értettem az ember motívumait,aki miatt magyar lett a család. Petőfi. Petőfi bizonyos szempontból olyan,mint Jézus azoknak a zsidó nőknek,akiket Krúdy mutatott és ami jujjuj téma,mert ha egy feminimopicsoid túl sokat képzel az ő "haladó nézeteiről" itt már bebasz engem a fasiszta fach-ba, szegény Gyula bácsit, aki a magyar Nők gombócartúrja volt, tőle még lehetett borostás is a csókja,mint BöhmArankának, tehát őa nagy mindenféle titkos hajakkal való (itt: Krúdynál: "a hajak" az a szőr) A Tejigazgatóné, a hatalmas kövér ötvenes és TELJES ÉRTÉKÚ.. a régi Nők lapja hirdetési szlengje szerint MINDENBEN AKTÍV ÖZVEGY (magyarul 77 éves de baszik rendszeresen) ...szóval ahogy az örökimádás temploma zsidó női voltak Jézussal, úgy volt sok asszimilálódó társnépe a magyarnak meg Petőfivel.

Emlékszem, hogy 10 évesen sírtam Hegyeshalom után, honvággyal..Ausztria iránt volt honvágyam. Aztán jött Nyugat-Németország.

Megismertem egy német parasztot akinek 600 szavas "szókincsét" inkább érttette volna meg egy temze-.torkolati angol,mint egy bajor. Jókat beszélgettünk. Hú, egy csomómindent elmondott meg magyarázott.

Tetszett az, hogy NSZK-ban becsülete van a parasztnak.

Hú, sok minden tetszett NSZK-ban,persze én nem tudtam azt, hogy az én véreim...

azok ott olyanok,mint most nálunk az erdélyi magyar a becsületes, haladó (a hülye orbánék dicsérik őket lipsiknek föl) szerint román

vagyis... archaikus emberek, nem annyira cukik,mint az amishok vagy hutteriták .. nem látványosan,de..azén családom, meg úgy általában a Donauenschwoobn mind is... megrekedt emberek voltak,bennerekedtek abban az állapotban,amiben az őseik távoztak Schwoobfeldéről, Elzászból,ki azért,mertkatholika volt reformáták,ki mert reformáta leend katolikák között. Evangyélius is volt.

Ezek az emberek NSZK-ban is a szarból is pénzt tudtak csinálni és.. ezt nem fogod nekem elhinni,de még a te tekintetedben legbájosabban schatzili felvilágosult német... hihhhhhetettlen, de még Angela Merkelnél is létezik egy fok, ami után kitör belőle az irigység.

Nemrég láttam egy német dokumentumfilmet, a Donauschwoobn-ök, három évig, tákolt putrikban laktak,de minden putri mellett köbméterben a tűzifa nagyobb halmokban,mint a putri maga.
Ez a rész abban a dokumentumfilmben van,amiben a bátor cseszlovákok először árokba géppuskázzák a maradék sziléziai németeket(akik nyilván azért maradtak,mert nem voltak náciérzelműek) aztán a géppuskás teherautó a testeken visszamenet a biztonság kedvéért keresztülhajtott, 1946-ban? '47-ben?

Szóval érted, olyanok voltak,mint nálunk a "büdösrománok".[az erdélyi magyar vállalkozók] A maimagyar, a mai hogyannemtudjukeztmegoldani-magyar számára irritáló a mindig a megoldást kereső és meg is találó "büdös román".

Ha orbánéknak csak egy nagyon kicsike kis esze lenne a politikai kommunikációhóz,ki lenne az Ellenzék büdösroménozásaival tacepaózva a gov.hu.

Focirajongó koromban sírva álltam fel a VB-n a német himnusz alatt meg ilyesmi. Az volt számomra a Nélküled.Nem szedtem le a Német Zászlót a Bindeswhr dzsekimről.

Egyre nagyobb fiú lettem, egyre több mindent értettem meg és ellátogatott többször egy Schwäger- akit most a rövidítésért beteges magyarbuzinak mondok. Teljesen idegen volt számára a poszt-Adenauer-i NSZK.

Részeredmények még a 80-as években is voltak: az Autohandler-ek zöme német-német volt.
Nagy volt a munkanélküliség,Enkelbruder-t előnyugdíjazták és a szemétből DM millimos lett,még a TV-ben is szerepelt, mint motoros hippi 82évesen, rendesen bőrszerkóban és Krupp sisakban, abban nem,mert azt megútálta annyira az eredetiben.

Volt egy kritikus időszak, amikor majdnem sohamár lettem. Felelős hozzátartozóm hazudozott össze vissza tilitolizta a haátáridőket,pl egyszer 150000 DM-t akartak adni értem, egyben mint zseniért,aki csak el fog kallódni itt a cucjialista Unkoorn-ben. ...ezt nem tudom..érzékeled-e,mennyi pénz, egy vadiúj Golf II-es 17000 DM volt.

Segítettem egy osztálytársamnak sohamár lenni,annyit nem tudott németül, hogy schaißaa.. ekkoriban a későnáttelepülő-státuszt könnyebb voltmegkapni egy németes hangzású családnévvel,mint mondjuk Szovjetúnióban zsidó papirokat vásárolni Izraelbe utazáshoz. Ráadásul az Dollár-ba került Szovjetúnióba,ezért meg az első órában 50 DM-t kaptál s aztán folyamatosan csak kaptad a pénzeket. Annyi volt a lényege, hogy akarj dolgozni.
Linz-ben találkoztam azzal a fajta magyar tipikus tetűemberrel, aki senkiházi volt idehaza,kimegy senkiházinak és a riporternek azt hazudja, hogy már nemérzi magát magyarnak,annyira jó neki itt, itt megbecsülik,elismerik,mesés a jövedelme [egy éve rohad a lógerbe inkább, semmint dolgozzon]

Ekkoriban még horogkereszt alakúak voltak a masszív Hitler-haus -ok a Dauphine straß-én,mára lebontották a svasztikák felét, hogy ne virítsanak szégyenfoltnak a Google Earth-ön.

Ha a fenti bekezdést is átgondoltad...
telán sjtvén..kezdesz érteni engem..

Ha nem, az sem az én bajom :D

Frick László Intézet 2020.05.05. 09:10:23

@Dinamuki: Ez is ismétlés lesz.
Vannak a nagy népek,akik a normákat és a mintákat állítják meg készítikés vannak a kisnépek, akik választhatnak a halál vagy a norma-és mintakövetések között.

A nagy népek egyik nagysága maga a sokaság. Mórsre egymást tanították,egymást égették-gyújtogatták igázták, rekesztették, gázolták,aporpszra az osztrák gyútotta Dresden-tmeg ilyesmi, ezek a mintanépek, rájuk senki nem szól és ha valaki úgy csinál,mint John Lennon,amikor a Sir címet visszadta a Királynőnak, az jujjuj.

Ilyen tekintetben imádom én az orosz,a vidéki angolmeg német nőket,franciában még nemsikerült ezzel a fajtával találkoznom.

A magyarnak ezer éve állandóan inztegrálódnia,alkalmazkodnia kell, soha a kurva kibaszott életében nem volt a magyar jó menekült. A magyar büszke, dógos nép volt, ha nem is annyira dógos,mint a német.

Véletlenülsikerült megismernem igazi magyarokat,ésa magyar dógos életet és..megmondom neked, az utolsó zöld muskátlilevélig a téglajárdán a meszelt fal előtt,mindenüttmuskátliszirmnok,MINDEN igaz.

Zsírmagyarországon nem kellet a zsírparasztnak virradat előtt kelnie,mint a németnek,szépen hajnalban, de már vilűágoson ellátta a jószágot, tett-vett, reggel nyolcra kiment a szőlő-gyümölcsösébe kapálnio, de délben már túl meleg volt... befeküdt a diófa alá szaonnát sütni,aludt is egy verset du 2-ig,megint kapált egy keveset, aztán hazament a jószághoz, a ház körüldógozni és az otthoni kertjében is kapált valamennyit, vacsorált, italozott egy kicsit a gangon..aludt. Dolgozott,denem agyonig és pl nem találtki magának mindenféletéli munkákat a hidegre,mint a sváb, télen felfűtötte akiskonyhát 38 fokra és iszogatta a borát meg ette a kóbásszát kinyérrel. Hébe-korba leőtt egy disznót meg ilyesmi.

A német,a német az.. naaaaagyonnaaaaaagy nép az úgy,mint amagyar, hogy gyönnek a fejlettek oszt elkezdenek dirigálni,keresvén a geredlyét rálépnek és az pofán bassza őket, de még akkor se ők a hülyék,ilyen NEM LEHET a magyar, mert ehhez nagy népnek kellett volna lennie.

Egész életemben feszt a két kultúra között őrlődvén azt kellett állandóan hallgatnom, hogy a magyar elmaradott, mucsai és fejletlen és aztán a jópéldák,mér nem azt követi a magyar?

Aztán kiderült pl az, hogy az a német dolgozni tudás, amit én ismerek és amit Monty Don művel az angol kertész-kertje c.műsorban,bár totál asszimilálódván,de hoechduetsch paraszt vérei miatt, amikre a mai tetű semmirekellő tahó holland népség annyira felvág, deinkább beszántja a tulipánt, ha neki kéne magának a járványban leszednie a saját kezét piszkolva...

Szóval kiderült a számomra, hogy a német csak a kijelölt munkaidejében szorgalmas és dolgozik,de egy secundum sok, annyival nem többet és otthon nem,és a kertje sem arra való, hogy abban dolgozzon és mindent kényelmesen.. még.. még gyerekkoromban láttam német Hausfrau-kat,akik tudtak dolgozni, de az Adenauer korszaklányai összes női POWERFULL tevékenysége kimerül a Muschili-jával kapcsolatosokban.

Azt mondta az Oma-mKüöchili-jében egy hippi, hogy ő az otthoniipari amerikaikonyhájába kézigránátot baszna bele vcserébe ha megkaphatná ezt a gáztűzhelyet nem számítva XVIII.századi Küchilit. A felesége a picsáját többet vakarta,mint a mosatlan edényei mosogatógépbe rakásával vacakoljon, hiszen ahhoz elébbki kellett volna szednie a múlt héten elmosogatottakat.

Szóval...úgy... kezdtem megtapasztalni, hogy ez a németeknek az a kurvaszorgalmas de húúúdepéldaértékű munkaája egy legenda,amit egyre csak fal és fal a Dreckig Arbeit.. akkoriban a Grundschulé-ban még tanítottak németek,ma már a sok külföldi disznókölyköt külföldi disznók tanítják mert ez már mióta Dreckig Dzschob.

A fejlett Normák és Minták meg egyre inkább résztevékenysgekre szednek szét mindent,eleinte csak szorgalma nem volt mellé aa rokotevékenységet is elvégezni,de mamár az agyonszabályozizmusban ha tenné, sem teheti meg jogilag.

Azt akarom ezzel mondani, hogy 1983-ban a német művezetőmég felült a targoncára, ha a targoncás valamit babrált a Mitarbeiterrel a másik targoncán

ezt ma már csak a dél-koreán teszi meg, de még a főmérnök is.

És tudod...ez....az ilyen hozzállásis.. valamit feszít egy gazdaság erejébe bele

Volt is egyszer egy ilyen Nyugat-Német Gazdaság, dema már nincsen

@heki: ..és ez itt,amit idefölírtam,illusztráció ahhoz is ,amitől te félsz.

A Swietelsky előnyek érzi azt a protekcionizmus,ami miatt a nála jobb kínaiak elől a szar tetű elavult munkájával mégis megnyeri a munkát.

Akínai lenulázta a projektet,mert a számára az öt év az = bukott a projekt.

Ő nem bánja a hiedelmeket, nincsen ideje sem lelkizni ezen, nemhogy kedve.

Éskb pl néhai USA néhai ipara motorja az egykori autóipar efféle protekcionizmusba bukott bele, viszont Szerintem az oiropid közgáz ezt máig nem meri feldolgozni. És ehhez illusztráció a "VW Botrány".

heki 2020.05.07. 18:02:59

Ígérem, többet nem írok hosszan, mert lehet, hogy miattam állt le a blog :(

ámde:
egy érdekes link, nagyjából összefoglalja dudi tiszteletét és az én félelmeimet Kína iránt:
claremontreviewofbooks.com/the-chinese-challenge/

Frick László Intézet 2020.05.08. 07:05:42

@heki: Iszonyú számomra ezt a semmi újat nem mondó szöveget elolvasni.

Amidőn elöször olvastam Kurt Vonnegut Börleszkjében Daddy és Mommy sopánkodását azon, hogy "ma" (azaz 1976-ban) a dolgok már Kínában tőrténnek,a nagy felfedezések

a Volkswagen még csak puhatolózott Kínában, hol építhetne összeszerelő üzemet.

Demagógia azt feltételezni Kínáról, hogy úgy kellett mindent összelopkodnia.

Kétségtelenüllop Kína és lopott-másolt,amit tudott.

Magánban megírom neked az autóipari beszállító nevét, ahová nemengednek bevinni (máshovásem) a dolgozóknak okostelefont,mert próbaszéria első heti legyártása után kapta a cég az információtKínából, hogy már ott is másolják.

Namost... felmerül... hogy... én tökéletesen elfogadom azt, hogy a büdöskkumnistákok iparikémeikekjei.. dógozókat fizettek le akik ugyan az akku tüöltése címén csatlakoztatták a telókáikat a gépekhez,de valójában adatokat szívtak le...

Én... átvágom neked gyorsan ezt a kört:

Kínának nem abban van a "veszélyes ereje" hogy el tudja lopni az adatokat.

ne bazd már meg, hogy a Google mit le nem lop bárkitől. A CIA meg az NSA.

Megmutatom neked Kína fő veszélyét:

Magyarországon, ha megrendelek egy műanyag présszerszám-sorozatot, az nem készül el fél év alatt.

Erről mutattam 20éves példát,amit hannibal miatt töröltem le (meg amiatt, hogy hótt reál és igaz... is)

Ezt mutattam most meg a Szerb-határ -Bicske vasút vonalépítésén.

Én az igazán nagy veszélyt ebben a trumpoid demagóg fehér civilizátor impérijalista gonddolkodásban látom.

A művészet ugyanis nem az adatok leszívása amagyarországi beszállítótól,hanem az, hogy napok alatt elkészülaz alkatrészhez a szerszámsorozat.

és az, hogy ócska, vacak a másolat, az 20 évvel ezelőtt volt igaz.

Amikor a "svéd" SKF átváltozott emblémázóés csomagolóvállalattá, eleinte a jó csapágy a japán Koyo volt az SKF dobozban és csomagoltak "noname" csapágyat, az volt a kínai.

Ma már vannak jobb kínai csapágyak,mint a Koyo.

Folytatom,figyelj.

Kedvenc Autóm motorjába.. ez a vallásom volt egy időben.. kizárólag BOSCH WR7 DTC gyújtógyertyát vásároltam,majd gyertyahibákbóladódóan elkezdte "enni" a rendszer a trafókat és akkor az autóvillamossági művész csöndesen elejtette, hogy a "BOSCH" már nem német gyújtógyertya, hanem török ésamióta török, azóta ezt csinálja...

Olyat tettem,amit tilt a vallásom: NGK "japán" (természeetesen kínai) gyújtógyertyát kezdtem el vásárolni.

Emlékszem, hogy fiatal versenyzőkoromban még a Champion gyújtógyertya sort is képes voltam megvenni,nos... ilyen, hogy Champion,ma már nincsen, van egy belga mérnöki iroda,egy jó nagy csomagoló raktárral, ahola különféleázsiai bérgyártatott cuccaikat,mint pl a "német" Meyle a "német" ("lengyel és ukrán") STC csomagolják Champion emblémás dobozokba.

Mi a faszért vegyek én Championt,amikor aLi Wang ugyanolyan jó negyedáron. Nemhogy ugyanolyan jó, hanem detto ugyanaz.
Az SKF magyarázata arra, hogy a BMW OriginalParts dobozos "SKF" csapágyért miért kell nyolcszoros árat fizetnem az, hogy a Li Wang gyártónál az őemberük de egy kurvára szigorúaan min őségbiztosító-főellenőr.

vagyis amit linkeltél,az szobai kutatás és szobai.. internetről összeszedett okoskodás.

És van a való élet: Álztalában Kínára igaz, hogy ha ott esik az eső... akkor... az az eső aztán... az... szakad.

Sok az autó.

Északon előfordulhat május közepén hó és már szeptember közepén.

Először poróba-cseresznye alapon volt kínai gumi az autómon és azt kezdtem el megfigyelni, hogy felhőszakadásban is 100-zal hasítok. A néptelen úton kicsit meghintáztattam: jól fogott. Sokkalmagasabb sebességnél kezdődött el a felfutás.

Közben párszor megszoptam osztrák (osztrák) Semperit-ekkel, az egyik két éves és kb 20000 km-t futott gumi volt.

Azidőtájt évi 140-150000 km-t hajtottam.

10 éve még innovátornak számítottam. "hogy mersz bazmeg kínai gumival,akínai = szar"

Eleinte óvatos duhaj voltam és pl Kumho-t vásároltam (a török Mercedes Sprinter gyár MINDEN SPRINTER TÖRÖK VOLT EGYTŐL EGYIG ezzel szerelte a Sprintereket)mert a Kumho a kínai Hankook----

De nem ez az érdekes az egészben.

CSak ismételni tudom: A németek afejük búbjáig, az amerikaiak kb orrhegyig felelősek abban, hogy A Tudás, a Know How odakerült.

Vannak ezeka mai nevetséges jelenetek a hong kongi reptéren "nem veszünk Kínától semmit,de Hong Kong, az demokratikus,majd ottmegvesszük!"

ja,a kínait, amire a hong kongi geci közvetítő a szokásos geciségáben a gecifelárát felteszi.

2018-ig ellehetett mondani, hogy attól faszább gyerek a hong kongi mert Andy Wang. Ma már ez sem igaz,mert egész komonista"Kína szerte harapóznak a Pete, a Cheryl, a Don, a Fred,a Robby és a mittoménmi angol nevűek el.

A kapitalizmus meghalt.

Az USA gazdasága szörfözik a kapitalizmust leölő spekulalizmuson,mikö9zben persze azért "hagyományos kapitalista" is. ha más nem, az USA hadiiparilobbyja biztos, hogy hótt kapitalisstákból áll.

A mai Gazdasági Rend a Globális Spekulalizmus. Aki ezt érti,az ért valamit Kínából.Aki nem az hazudik vagy Trump

heki 2020.05.08. 08:30:02

Mondtam, hogy összefoglalja, de ez nekem pl. új info:
It’s hard to measure the relative quality of STEM education in China versus the rest of the world. The (London) Times Higher Education Supplement includes five Chinese universities in its ranking of the world’s top 50 engineering and technology schools. Executives of Chinese tech companies have told me they prefer not to hire Chinese graduates with a bachelor’s degree from an American university. Chinese programs are more rigorous, they argue, and Chinese students who go overseas probably are the children of well-to-do families who didn’t score well on China’s university entrance exam.

Frick László Intézet 2020.05.08. 09:57:56

@heki: Igen.Ezt mondtam én is -erremondta azt bs 395 elitélően, hogy a kínaiak a koreaiakat koppintják,pl a HR-ben, aminőségbiztosításban és jó régen már az oktatás (lemásolásában,mertDél-Korea meg Japántólmásolta aporosz pontrendszert)

Most azonban amiért idejöttem:
két lábjegyzet:
Az egy dolog, hogy Kecskemétről feltelefonálnak a beszállítónaklebaszva, hogy Kínában már gyártják azt az alkatrészt,amivelők vacakolnak még.

De a Mercedesnek gyárai vannak kínában és egyáltalán nem biztos, hogy pusztán a szokványos ipari kémkeés útján kerültekKínába a dokumentációk,..Mi van akkor, ha a németek Stuttgartból maguk küldték a fájlokat Kínába?

A Globális Spekulalizmusban nincsen semmi nemzeti,mint ami a kapitalizmusban még volt.

Amnásik lábjegyzet.
(az imádat... eza "vád" annyira nevetséges,ne haragudj, felse veszem :D )

Meghagyom a fejlettnyugati JOGÁT arra, hogy Trump-szintjén zsírszalonna demagóg ostoba legyen Kínáról. Kína örülennek.
Azonban egy 47 éven felüli posztszocialista Szovjet Tömb-bél iértelmiséginek NEM ILLIK annyira hülyének lennie.

(Ezt elmondtammár a Szovjetúnióval kapcsolatban is. Legyenek a Harvardnak olyan toddós pofesszorai,akik még habilálnak is a baromságról a Szovjetún sorsáról. Az ő dolguk.

De aki oplvasott Dovlatovot és Pelevint, ismeri tarkovszkij filmjeit, járt az apja a Szovjetúnióban, tudós orosztabára volt meg ilyesmi, játszott szovjet katonatisztek gyerekeivel

takarított pottyantós kulturházi budit a Kirov balett II. vonala (ez a B csapat, a tartalékok) balettáncosnői után (megannyi tűsarkak nyomai a deszkákon)

annak nem bocsátható meg az a demagóg ostobaság, ami az "orosz hekkerek csinálták trumpot!" hívőinek.

És akkor még arról nem is beszéltem arról, hogy az "orosz hekkerek" cucc hívő kezében nem volt soha olyan könyv,ami nem csupa kép.Csakmondjuk sok-sok kép de azért meglehetős szöveg? -na, olyan sem.

A politikai stréber amerikaiseggnyalást, azt is megengedem, hiszen ebben nőttünk föl: Olyan emberek nyalták a szocialista rendszert, svájci karórások Renault-11-gyel és Panasonic Hi-Fi-velés csak vöröscimkés Levi's -ben tudtak járni és a Jesus Christ Superstar-t nem Dum-Dum, csakis Polydor.

Akkor most mért ne lehetnének ilyen Princz Dánielek?

heki 2020.05.08. 11:23:25

@Frick László Intézet: ok, dudi, értem, nem akartalak megbántani azzal a váddal, hogy Kína-imádó lennél, pontatlan voltam, inkább tiszteled őket, na jó így?

Az oroszokról meg annyi, hogy nagyon érdemes megnézni a Mihalkov filmjét, a "12 dühös ember" - kicsit önsajnálós, de elég pontosan "orosz változatát", de gondolom fentebb említett ojságírók ezt se látták.

www.filmvilag.hu/xista_frame.php?cikk_id=9796

Frick László Intézet 2020.05.09. 06:49:00

@heki: Dehogy bántottál :D
Még a tegnapihoz:
Sok pénzzelKínában nem a valamibe számító egyetemre lehet bekerülni. A tehetséges kevés pontszámmal az ingyenes állami pontszámfeltermelő előkészítőbe kerülhet.

Akinek sok a pénze, azok befizetik a gyereket olyan fizetős előkészítőkbe,amik vállalják azt a pontszámot feltermelni, amivel be lehet jutni az állami-hivatalos előkészítőbe

Tehát ha nem annyira tanult jól a gyerek, de összeszedi magát pénzért két évre,majd az ingyenes Állami Előkészítőben a további két évre,akkor bekerülhet (a pontszámai meglesznek)

Nálunk egyelőre a BGF az a fizetősegyetem, ahol lényegében tökhülyék diplomához juthatnak. Ha a szülőknek több a pénze, akkor a Bécsi Amerikai Egyetemre fizetik be,ott nincsen vizsga és nem is ajánlanak meg a gyerek pszichéjét kímélő elbeszélgetésen elégséges-alá-nál gyöngébb "jegyet". magyarul ha fizetsz: meglesz a papír, mint a CEU-n is.Innentől politikai cucc, mint ahogy a CEU-papírt nem azért fogadják el,mert jó, hanem ott fogadják el, ahol ezt a polkorrektségiluxus (tüntetést) megengedhetik.

Aután gondolj a nyelvvizsgáinkra, 20év alatt a "középfokú" lezüllött alapfokúra.

E blog indulásaakor még azt szajkóztam, hogy a multik mekkora ívekben szarnak nyelvvizsgapapírokra és számít inkább a konkrét nyelvtudás.

Időközben eltelt 102 év és ma már amagyar vállalatok is leszarják a papírt, hacsak valami jogszabályi kikötés nincsen.

Gyűjteményem éke : Két felsőfokús gyerek, ráadásulmind a két felsőfokúhoz a valóságban anyanyelvi-tárgyaló-sőt szépirodaalmi szintűmagas nyelvtudáss párosul, ennek ellenérea fizetés megállapításakor cxsak egyet akartak figyyelembe venni azzal, hogy a vizsga PAPÍR csak egy dolog. "Ugyse tud felsőfokon azon a nyelven!" -mondták a nyelvre, amit nem tudnak.
süti beállítások módosítása