Szakács Andrásnak

1541-ben I.Szulejmán [سليمان]  szultán politikai [jelen-történelmi] célja a Magyar Királyság birodalmához csatolása volt. suleym_n.jpeg

A politikai kommunikáció célja egy politikai szándék alapos elhazudozása.

I.Szulejmán politikaikommunikációjában dehogyis beszélt Magyarország vagy Buda elfoglalásáról! Hogy tenne ő ilyent madzsar tesvéreivel?

Jelentörténelimi példa: David Cameron politikai célja a BREXIT volt, azért a politikai kommunikációjában ennek pontosan az ellenkezőjét hazudgálta. Theresa May egyenesen a BREXIT szajhájaként szolgálva jellegzetes politikaikurva hazudozásokban kommunikálta az ellenkezőjét. Ritkán derül fény a dumapolitikairányávalellentétes valóságospolitikai célokra annyira,mint 2016.szeptemberében a BREXIT esetében a Farage-ra mutogáló és kényeskedő angolpolitikai elit esetén. Simán és alkotmányosan megújrázhatták volna a "népszavazás"-t s már 2016.szeptemberében elbukott volna a BREXIT. Farage csak hasznos idiótája volt a BREXIT nagy-angolszász politikájának.

Titkos-szolgálati-szakmailag például többmilliárd  Angol Font-ot is feccöltek a BREXIT elérésébe, miközben ugyanaz a kéz,ami milliárd Dollárokkal finanszírozta a Font-szórást, 600000 Fontot lökött a Glastonbury Festivalvállalkozóinak "BREXIT ellenes propagandára" akkor,amikor ez már pont annyit ért, mint halottnak a csók.

Budán Szulejmán előadta nagy dumáját, miszerint az ország barátja és jóakarója,az alig egyéves-múlt  kis Zsiga királyfinak egyenesen az apukája helyett az apukája lesz.

Szulejmán a politikáját nem csak Magyarország számára hazudta el. Euro-politikailag azt kommunikálta ezzel a hazudozásával, hogy a magyarok direkt úgy hívták be [ez így be is került a fejlett- és bezzegisztáni tankönyvekbe] az Unkoorzigeuner Brudervolk eckmeck népség a török fajzattyával.

Nyilván a Mihaszna Matykó , a Lúdas Matyi, aki ebben a korbvan alegyűlöletesebb magyar királyok közé számított a magyar népminden rétegében, tehát ebben a korszakban is voltak magyar jógyerekekmeg rosszgyerekek.

Pimasz Matykó, a Libás politikáját akortársai közül szinte senki nem értette meg. Apja, a pápai hercegi címet kapott,de azt soha nem használó törökverő azt nevelte bele kisebbik fiába, hogy a török mindennél nagyobb veszedelem Európában, semmiképpen sem és egy kicsinyt sem szabad engedni nekik,a mellsőlábukkiskörméje sok,anyit sem. Valamint azt a politikát, tanította meg neki, amiképes két rossz közüla kisebbik rosszat kiválasztani és ebben a tekintetben még az osztrák is kisebb rossz az therewk-hez képest.

Nyilvánvaló, hogy Az Lúdas Fattya is felelős volt abban, hogy még párthívei sem értették meg a politikáját.

     "Ha nem talál, csinál!"

A kortársmagyar főnemességet, ha tekintjük,leginkább aljas és önző harácsoló gazemberekből állt - fel egészen Matykó nagybátyjáig, Szilágyi Mihályig, de nemkülönben a bátyja, Lackó. Matykóúj elitet kapaszkodtatott fel adminisztrációja uborkafáira, nos,a parasztokból kivakart "értelmiség"-e történelmi [már jelen-politikai] reátekintésben is bertöltötte a régi nemesség mértékét. Kinizsi Pál vérnősző rablóvezérként végezte és ríva vágták húsra a régi tekintélye szerént tisztelő "regiláris"-ok a martalóücokká züllött utolsó vitézeivel.

 

1526-ban az egyikfajta magyargyerekek vesztek oda a Mohácsi  csatában, míg a másikfajta és szintén nagyon tipikus magyargyerekek szépen elheverésztek a Temesi Síkon, hogy megvárják,dögőjjön má' meg a másikokok serege a rojatt (és egyébként történelmi reátekintésben az egyik legsemmirekellőbb-semmirevalóbb) királyukkal együtt.

A magyarok szart se tanultak Mohácsból.

Természetesen politikai kommunikáció , az volt. Ettől a Temesi Várakozótól

való a legkedvencebb magyar történeli idézetem az ellenség oportónyizmuss-árú'.

„Ilyen volt ezelőtt is ez az pórnép; oda hajlik az, merre az szél fúv; ma jőjön az török, és megcsókolja kaftányát; holnap jőjön az magyar, annak hízelkedik; holnapután penig jőjön az német, azt áldja; örökké csak maga hasznát keresvén, hazáját ha kell, el is tagadja.”

Janko Zapolje

 

Mer' természetesen a magyar oportónyista szemében mindig a másikokok az oportónyistákok.

hazaarulkodo.jpg

Jellegzetes magyar hazaárulkodó. Olyan aranyos. "Miért ne csinálnám? - ha én nem teszem,megtenné más." Nem hazaáruló - akkora formátuma azért nincsen.

Néha el-elgondolkodom Szulejmán titkos véleményéről a magyarokkal kapcsolatban.

Hogy amikor a nagy polkomm rizsáját előadta,mit gondolt az anyáról, aki a kis Zsiga királyfit az ölébe fogta,a Szapolyai-párt magyarjairól, hogy azokat osztán mennyivel láthatta pl különbnek az 1526-ban megsemmisített másikpárti magyaroknál.

"Ha nem én teszem meg,megteszi más!"

/Sörös Gyurika, 1944/

 Annyit tudunk erről a Szulejmán szultánról biztosat,hogy művészi hajlamai is voltak,meglehetős ötvös valamint dalszerző is volt. Kedvelte a pompát.

Nyilvánvaló, ha már Budán járt, hogy az akkori magyar politikaiélet leggyűlöltebb történeli alakjának,Libás Matykónak is a palotáját megtekintette, akkoron még, ha pusztíva-rabolván, de épületeit tekintve egyben megvolt a palotája a könyvtára termeivel.

 

1990-nel megszünt Magyarországon a politikai alapismeretek általános-és elterjedt oktatása. Úgy kerülhet pl valaki egyetem politológus szakára, hogy a politika alapfogalmait nem ismeri. Politológus diplomát kap miközben még mindig képtelen a politika, a politikaikommunikáció vagy az agitáció alapfogásait is elkülönböztetni egymástól.

Szerencsétlen, sőt tragikomoedikus esetbenmég  is helyezkedik politikai elemzőként, de a nyomorult kis kurva életében egy (1), az sok, annyi politikai elemzést sem képes készíteni.

Még ha akarná sem, ugyanis amit "elemez" , amivel tud és képes is foglalkozni, az maximum a politikai kommunikáció. Sőt,ami ennél pocsékabb munka: Agitál -miközben politikai kommunikáció elemzését gyakorolja "politikai elemzés" címén.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr8515641702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arnyekveto 2020.04.29. 12:32:46

Illyés Gyula, Puszták népe, jött a tatár, dúlt a rác, jött a török, stb... mentek a népek erdőre, mocsár mögé kitelelni, kinyaralni, gyűjtögettek, recsegett a sok vaddisznófej a kanászbaltát ahogy belevágták, annak húsán is eléltek évekig. Tüzet rakni tudtak, növényeket ismerték. Érdekelte is őket a szél mit hoz az országba, kapálni, szántani, aratni nem kellett, sem katonának állni, ha elmúlt a vész visszatért a régi kerékvágás, lettek vásárok meg idénymunka megint.

Wildhunt 2020.04.30. 23:10:25

@arnyekveto: Válsághelyzetben mindig előjön az örök kérdés, hogy mi jobb: ÉLNI, vagy túlélni. Ha már a törökvilág a cikk, ki tette jobban: aki elmenekült a mocsárba/zsombékba, lettek gyermekei, visszajött az "idénymunkára", majd ahogy élt, el is múlt. Vagy aki tizenévesen meghalt egy védhetetlen vár védelmében. Most minden és mindenki azt ordítja, hogy az elsőnek volt igaza. Add el amid van, egyszer élsz. Csak az a tiéd, amit megeszel. Meg tudjuk még magyarázni, hogy ez miért NEM igaz? Vagy van még pár ember, aki az emberi élet szikrájáról delírál, mint pld. Hemingway. Aztán meg amikor meghalunk, elnyel mindent a zabálás. Két hónap rabszolgamunka/kurválkodás a hűdefejletteknél, aztán egy hét carpe diem, ahol minden JÁR, majd előről, míg tart az élet. Család nem kell, mert ahhoz egy másik embert kell megérteni és elviselni. Gyerek nem kell, mert azzal csak a baj van, hiszen szaros, ordít, önző, elveszi a szabadidőt. És hamár Hemingway: le lehet már győzni az embert? Valahol korábban írtam már Frank Herbert válaszát a mindenkinek élni kell valamiből-re (ugyanott: ha én nem teszem meg, megteszi más).
Az ukránoknál olvastam egy cikket, ahol az író azon kesergett, hogy az ország, ami atomerőművet épített, világszínvonalú repülőgépgyártása volt, stb., most a lengyelek fő beszállítója WC-pucolóból.

Frick László Intézet 2020.05.01. 05:05:56

@arnyekveto: Jó duma,ennyivelkifutófiú lehet valaki a Magyar Jeti ZRt-nél.

Mindig a kis különbségekkelvolt a baj,pl Illyés Gyula a pusztán idegen hosszúnadrágos gyereke volt, A Gépész-éés egyébként karrierista banklegény,aki beledepressziósodott abba,hogy máskéntélt,mint beszélt(beszélni a legszebb magyart,a somogyit beszélte, ezért érdemes hallgatni)

Ha szilvásgombócban etethetném meg veled a különbséget a mongolok,akit gondoltál,mint Nagy Blanka a Szar-t a tatár-okkal,akik viszont a szádraúgy gyövének,mint Blankának a Fasz. A mongolok a Földkerekségegyik leg-gyáva-tetvebbnépsége volt, úgy jöttek,hogy...amagyarok magyarokkal találkoztaka mongolok képében,akik ríva könyörgének"Münk vogyunk, ne bántsatok!".. csak egy pillanatra lankadt a magyar,erre a foglyokmögül a tetvek lenyilazák űket. A mongoloknála főség a csaták elől elbújt, de még ott is az asszonyok védőpajzsai mögé. Talán Temüdzsinneklehetett olyan "józan" pillanata néha,mint amit mi a részegségközepesen beállt fokának nevezünk,nemegy mongolfejedelem lényegében a saját fosában fetrengvén a hóttrészegség és a karjaival az erjesztett kancatejértfel-felágáló közötti állapotában, helyette a négykézlábra is felkapaszkodódisznó-kövér anyja vagy feleségeuralkodott a gyakorlatban.

A tatárok viszontmeglehetősen bátrak, az utolsókomolyabb tatár járás-ban 280 lovas vett részt és pl levágták a Hevesi bandérium 1200 lovasát.

A róócokat inkábbakurucainkhoz hasonlítanám,nem is igen hiszem, hogy majd az időbusz feltalálásávalmár lesz olyan időjárást vezető tanár,aki szemre a róóócok rablócsürhéjét egy kuruc vérnősző-dúló-fosztogató rablóbandáétólel tudnákülönböztetni.

Amagyar paraszt az eleiben nem ez a síró-rívó panaszkodó népség volt...

S. Takács András,nagyon tisztelemőket.. de egy eléggé butácska hiedelmet adott elő New York-ban arról, hogy a magyar a világlegszomorúbbnépe,egy faszt az.

Amagyar akkor szomorú,amikorszakszerűen lekérdezik.

Akkoron,amikor Szulejmán bácsi magyarország legjobb barátja és a kis Zsiga királyfinálelholt apukája helyett bejelentkező édes-egy-apukája volt,még tréfás volt a magyar paraszt.

Pimasz matykó utánévtizedeken keresztül a konkrét piaci viszonyok szerint vagyonos gazdag paraszti réteg élet-halálviadalban állt a jogokkal is rendelkező senkiházi,lusta, kétszilvafás putrilakó,de büszkenemessséggelmeg a földbirtokos nemességgel.

Ezek a parasztok még kalákában dógoztak -amit az érdekes amerikai filmekben az amishokbe-bemutatnak, hogy évtizedekkelezelőtt,mielőtt Hollywood elnem kurvította őket, hogyan csinálták.

Nos, a magyar paraszt a Libás Mihaszna óta megtanult nyavalyogni.
Amikor aKSH lekérdezője benyit aportára, fókalibák széleit faldossák be a fóka félvad-fél-mangalica-félduroc disznajai,mntegy bio-élő fehérje gyanánt. Mivela birkához érteni is kell,ahhoz külön juhászt tart, namost ha van szám,amit a tudós statisztikus a CIA és az NSA bevetésével az űrből műholdfelvételekkelsem fog kinyomozni:
Hány fül birkája van a parasztnak,még a juhásza semmondja meg.

Az első,ami feltűnik a rívómagyaron:Az éhhalálrólúgy panaszkodik, hogy az alkoholizmusa miatt a mája 8 kilós,úgy néz ki,mint Csuja Imre,kb, a felesége meg,mint Gizi a Barátok köztből. Áll a KSH-nak dolgozó kérdezőbiztos és hallgathatja, hogy semmi kilátás,éhezés és nyomor.Az udvar közepén egy Lada terepjáró meg egy 1300-as Nova. Közben az ünnepleős ótó NégyszeműMerci ponyvávalletakarva a színben. Gyöngyik. Gyöngyiből egy tenger van, kb 10000 db, kérdezi a picsa KSH kérdezőbiztos,mennyit írhat be. 100-at. Anyakoca van 100, de abbólegyet sem írhat be. Marhák.Szürkemarhát ne írjon be,de van ez a pár limuzin-magyartarka--szürkekeverék, ebbőlírjon be,van 247,írjon be ötöt.És tessen fogyasztani, éppen kisűtt a vargabéles,a szalagosfánk,a hurka-kaóbássza az állandóan langyos a leerni-ben.Nem tud kihülni, az asszony legtisztbb testrésze a télen,minusz 10 fokban is csupasz alkarja,annyit nyalja le róla,puszta kézzel falja a nagyfazikból a szintén mindig kész tőőőtöttpaprikát,nem, azok az értelmiségi nők,pl nyugdíjazás előtt álló vezetőóvónő bent a faluban,aki egy szál bugyiban a hordó-nagy hasa eléje véve akaszroly tőtöttpaprikát, eszi ki kézzel és nézi a Jocky TV-n a Columbót.

Nekem a ríjjómagyarok kutyastatisztikai adatai tetszenek alwewgjobban,egy 5000 lelkesmagyar faluban 80kutyaszaporításonmeggazdagodni vélekedő mellett kettő még kis jóindulattalkutyaatenyésztőnek is nevezhetőés három fogathajtó klub van, az egyikben 11 tag (remélem nemkell a fogathajtás költségeit részleteznem neked) a másikban kettőés van egy egy tagbólállóegylet is.

Csak futtatott kurva él 50ebben a faluban éss alkalmiak hozzá 70-80 és olyan nők, akik kurvák,de nem konkrétan pénzért,viszont ház, autóstafírung összegyött a kurválkodásból másfél tucat. "Prostitúció:n.a."

érted, ilyen statisztikai adatszolgálató fegyelmű országban szeretnének a geciújságírók 10 éve Holnap Mehhalunk Púsztulúúnk Romló Adatok! agitációt folytatni. Társadalom,aminek a női 98,7% az életben nem maszturbáltak.
süti beállítások módosítása