dedicated to prof. Dr. Laszlo G. Boros,UCLA

A felesleges-megunt ,láb alatt lévő, kéne mán a zörökség, de még mindig nemakar meghalni a vén döge,

emberek kategóriájában mutattam a múltkor az öreg'otthon -t. Most, huhogtatás közben, egészen más céllal és szándékból, devégre a kórházosztályak hűbéri jövedelmeinek néhány kevéssé ismert területe is nyilvánosságot kap:

rehab'ra fektetés

huhuuuukorhazbol.jpg

AHELYETT HOGY OTTMARADHATOTT VÓNA ELKAPNI A KORONÁ'T ÉS VÉGRE VÉGE LENNE MÁ' -MI?

A magyar felesleges,megunt öregek lecsóba kerülésének igen gyakori oka egy egyszerű elesés.

Oszteoporózis. A családnak a combnyak- vagy combfejtörést szenvedett felesleges öregjét még elsem vitte a mentő,amikor jellegzetesen a 10 vagy 20 évvel fiatalabb, tehát a 85 éves néni esetében a hisztizve hzokogó+kezét tördelő 65 éves lánya, nőicsaládtagok kezdenek már azon abajogni: MI LESZ HA HAZAKŰDIK? Pelenkázn kell ápolni kell, kínlódni vele. Embert kapni rá Szarmagyarországon már az orbándiktatúra azon szakaszában is nehezen lehetett kapni, amikor az  Ellenzék utoljára 2012-ben újratervezett médiavalósságában az ország a csőd szélén tántorogva jövőre,azaz 2011-ben biztosan csődbe megy vagy picsán rúgja Orbánt az Ónijó vagy az amerikaiak [->A Goodfriend hiedelemkör]

Faluhelyen napi 2-3 óra ránézés az ebédhordással feketén 100000-be kerül,  gyanum, hogy városikörnyezetben másfélszerese is.

Mélyszegénység-megélhetési mélyszegény kategóriában a család alig várja már, hogy valaki az öregjéből vagy az idült alkoholista "csü'es" öcsi annyira leessen már lábrú, hogy Ápolási Pízët lehessen utána felvenni. A proletárok azért nem engedik lepapírozni magukat a munkaerőkőccsönyözőknek,mert akkor a segélyektől elesnének, nem sok az ápolásipíz, de nincsen az a munkaerőgőccsönyözős busz,amelyiken ne ülne pár valaki,aki ilyen címen pénzhez jut úgy, hogy akkor se néz rá arra,akinek a nevire kikapja a pízt, akinél pedig angol vécé is van és kényelmesen lehetne ott szarni -ő a saát portáján hátra jár a burgyinba [kert volt valaha] vagy az udvaron eszi ki, ahogy az ősidőkben, a kutya a segge alól.

 

A tarifa

-A  sebészeteknek,ahová a combnyaktöréses felesleges ember került,a protokollja szerint volt egy benntartási időintervalluma,itt a beavatkozás tarifáján túl  a benttartásért is lehet fizetni. Még egy kórházon belül azonos műfajú két belosztály sem egyforma,nemhogy a kardiológia valamiben is hasonlítnatna a Nőgyógyászat Császármetszészet -osztályhoz.

 

Mielőtt még kedves értelmiségi, diplomás, netán filozófiából még 1990. előtt "doktorált" vagy egyéb-Dr, de a neve alapján akár orvosnak is téveszthető Dr. [-> orvos autója]  olvasóim elkezdenének azokkal a személyes ellenpéldáikkal jönni,itt jegyzem meg:

Igen gyakori az, hogy értelmiségi-műveltnek-diplomásnak,egyáltalán tanult embernek nem kell a sápokat megfizetnie,akár pl a combnyaktörés esetén a beavatkozás tarifáját  sem.

Ugyanaz az orvos,aki a büdösparasztoktól,tahóktól,aljanéptől simán bekaszálja a tarifáját, nemmerészel pénzt elfogadni,sőt, nemegy orvos esetében az orvosban elveszett színésszel is találkozztam már.

A nagynéném esetében letejeltem a 25000 Ft benttartási tarifát egy fiatal (orvosi szaknyelven kis takony,kb 40 éves, A Tanár mellett semmikomoly beavatkozást nem végzó) sebésznek,majd amikor hazaértem,közölték, hogy  kibaszták a nagynénémet az osztályról, pedig még nem tudtamki,mennyi a tarifája a rehabilitációs osztálynak.

 

Többször volt gondom a zárójelentésírási díjjalmeg az ágytálpénzzel is. Hozzátartozóm 4-6 hetente került ugyanazzal ugyanarra az osztályra egyhetes bentfektetési protokollal. A zárójelentésírási díj itt 5000 Ft volt, ezt többnyirepnteken dugtam a zsebébe az orvosnak.

A PÉNTEK jelentős nap a magyar kórháziparban,mert igyekeznek kibaszni az embereket az osztályokról, akit csaklehet,mások meg kavarnak is,mert PÉNTEK és HÉTFŐ között úgysem történik semmi.

Az általam ismert sebészeteken a nővérek a belső szobában televízióznak és onnan ugatnak ki a pelenkák iránt érdeklődő hozzátartozónak, vessen magára a barom ha nem hozott. Boldog vagyok, ha valaki jő egy személyes példájával úgy, hogy ő ilyenrőlnem hallott még,tehát hazudok. Nagyon szivesen becsapom magam ilyen info alapján, hogy amit tudok, az nem is igaz.

Péterfy, BELOSZTÁLY

A 70 éveslány a 90 éves anyját átpelenkázza. Benéz rá a nővér:

Ha ennyire benne teccik lenni, ugorjon már rá a szomszéd ágyon Böbe mamára is [és tegye tisztába] Teccik tudni, hola pelenka,kint a folyosón a szekrényben.

Arra is rámutattam már a fújja a kását -ban, hogy nincs az a kórházi halotti iroda, ahol ne lenne hétfőnként csúcsforgalom az érdekes módon mindig a szomba-vasárnapi ügyeleztek alatt meghaló felesleges,magatehetetlen ágybanfekvő,magánál sincs már, halódó-végelgyöngülő (tarifás) betegekmiatt. Mindenki ismeri a véleményemet a statisztikáról,de abban  100% biztos vagyok, hogy kiugróan magas ebben a betegüzleti körben a halálozásmár szombaton is, nemhogy vasárnap.

 

Egy alkalommal kedden találkoztam az orvossal és bár volt nálam 5000, de nem adtamoda neki, hiszen úgyis csak pénteken ír zárójelentést.

Az orvos annyira febaszta magát azon, hogy nem adtam meg neki azt, amit az osztály hűbérura az osztályvezető Főőorvos-isten neki meghagy, hogy intézkedett a hozzátartozóm hazamentőzéséről, bár én magam szállítottam haza mindig,sajátautón és a hozzátartozóm ágyszomszédja, valóban szegény emberek és tényleg autó nélkül,a 3.napja várakoztak, ebben a szituációban is a lánya pelenkázta az anyját "hazamentőzésre".

 

Ellenpélda: Orvostanár neves orvosiegyetemünkön, a magyar egészségügyben dúló feudalizmus ellen küzdő polgárember is. Tiltja bármi paraszolvencia elfogadását. Városikörnyezetben szinte havonat fordulelő az, hogy az ügyvédjét felkesresi egy ügyvédi iroda ajándékozási ügyben. Nem lennék tiszter, csak a végét mondom,a tanár elosztja a pénzt az osztályon a nővériség hierarchiájának az alján a havi 250000-et vagy akciósan megvásárolhatja valaki,akit éredekel -gyűjtésemkor a 4 milliót érő gépkocsit,mert a nővérnek 2 milliója volt rá, akkor annyiért és az így kapott össszeget osztotta a tanár szét a többiek között.

Ellenpélda: Tudományos munkát végző adjunktus, a tudományos esze kombáj, de egyébként ő maga, a személyiseége kb egy 9 éves kislány, még a takarítónők is a DR használata nélkül a keresztnevén becézik, gyakorlatilag nyiltan hülyének nézik [szakmailag elismert tudományos publikációi vannak, fűződik is a nevéhez valami] ... ilyen tehát a paraszolvenciája, a betegtársadalom nehezen tolerálja a még csak ajándékot sem elfogadó orvost, ezért az ambuláns váró úgy néz ki,mintha névnapi buli lenne, annyi a kirívóan giccses selyemzsinórfülű ajándékszatyor. Még annyit, ebgyáltalán nem ritka az, hogy a ravasz beteg bonbonos dobozba rejt pár húszezrest. Ellenpéldámbéli doktornőm-adjunktus azonban ügyes,ő nem eszik csokit, nyamit sizik likőröket vagy ilyesmi, hanem minden ilyen szatyorkát a Merci csokoládék megdézsmálásával továbbosztogat ---

A benttartás, hiba a tarifa, egyre végesebb, ahogy haladunk befelé az Orbán miatt szaregészségügy diktatúrai éveibe,de a kiadás szörnyűséggel lebegő napja előtt a felesleges emberek hazaszállításától annyira rettegő családtagok még befizethetik aput-anyut, hugit-bátyót a rehabilitációs meg az elfekvőosztályra is. Itt sem mindig a kórházigazgatón műlik, vannak A Magyar televízió Elnöke alakúkórházigazgatók,akik jönnek-mennek,közben meg a hűbérurak úgy viselkednek,mint Dobzse László alatt. Vagyis a hasonlatomban Vitray Tamás vagy tanítványa Rózsa György.

"Jolikaa! Itt a diszpó, küldesse már föl faszomtuggya ki az elnök, annak oszt írassa már alá!"

/Vitray Tamás/

Megismertem profi kórházakat, ahol jópénzért akár félévre is ellehetett suvasztani a felesleges embert, márpedig akármennyire tülterhelt is az öreg'otthon ipar Magyarországon, jó nagy balfasz az,aki nem tud ennyi idő alatt öreg'otthont intézni.

A szövegben fönt már emliített galamblelkű  értelmiségiek nem mindig annyira harácsnokok,mint az aljanép, főleg városikörnyezetben és ha az anyu-apu után maradó ingatlan 40-100 milliót ér, befizetnek egyx Alumínium Alkony típusúoirópaias vállalkozásnál, a nem túl fiatalaokat kedvelik ezek a cégek.

Gyerekkoromban a térdén lovagoltam , kis büdös komancs kuttyaaa, a bácsinak, akinek 92 éves korában a lánya 4 milliót fizetett be egy félmaszek öreg'otthonban, de a bácsi pár hónap után elunta magát, hazabiciklizett, viszont a vállalkozó közölte, hogy csak 1,2 milliót fizethet vissza, viszont azt azóta is, a bácsi 3éve halt meg és tavaly lett volna 100 éves.

 

Nagyon-nagyon változatosak, nehezen rácsozhatóak össze a különböző állami-kórházimagánhűbéri formák,

de most, hogy fűnyíróelv szerűen,tehát gyak ész nélkül és egységes %-okban kell felszabadítani ágyakat, a hűbérurak sok patkányságára is fény derül, csak most sincsen erre ideje a sajtómunkásságnak, hiszen a mindennapi cél nem az igazság tényfeltárás-meg oknyomozás , hanem az ellenzéki médiavalóság támogatása. Politikai cél bármit megér, az igazsággalmeg mindig majd csak jövőre, ha a dög végre már a vidéki cigány kurva anyjába takarodik már a bandájával.

 

Ha majd sok halott lesz a kórházakban, akkor a halottakkal való bánás fog médiavalóság gerjesztési csapás-pászmába kerülni.

 

Bezzegszép külföldi formákon rőkönyödik már a bezzeg sokat-tesztelt dél-koreai rendpárti szabálykövetőpolgár.

A síszünetek kapcsán már 15 éve mutatták a hiradók a proszektúrafolyosók cementpadlóira tűzifaszerűen össszedobált "beteg"-eket.

A magyar halottkezelői iparban a hulla neve szerintük (olyan coubosan) tréfásan "a beteg".

Ja, a feudalizmus? - a feudalizmus, az úgy kerül ide, hogy a magyar orvosok kitántorgásának a fő motívuma a médiavalóság ellenére nem a pénz. Nem a pénzért megy külföldre a magyar orvos, pláne sohamárnak, aki tényleg nem jön vissza, hanem a magyar egészségügyben uralkodó feudalizmus miatt.

 

"Nekünk Mohács kell!"

Szart. Semmit nem tanult a magyar Mohácsból. A győztes Szulejmán hazatakarodott, a történelmi szappanoperában annyira cuki Malkocsoglu Bali  bég októberig még végig dúlta-fosztogatta a Duna két partját fel Budáig-le Mohács alá, aztán ő is haza... Egészen 1541-ig nem tanult semmit a magyar Mohácsból, akkor mit tanulna ugyan most, amikor a legeslegnagyobb bajban is a fő ugyanaz, ami a békedidőben volt.

A járványnak is megvannak a Temesi Várakozói,akik számáramindennélfontosabb az, hogy bármi áron is és valamitől,de romójjon már az ellenség (egy másik jellegzetesen magyar) politikaikaraktere. És ennek a munkának a csicska szolgái a magyar sajtó.

Ül a magyar sajtómunkás és várja, hogy valaki -lásd a bejegyzésem képét, felkeresse már az Egyik Médiumot, az Egyik Médium 3 napig fociz' a kurva hírrel,meg még átveszik a harcostársak. 3 napig a tonyogó pláringes öreg bácsit kellett néznünk, most meg három napig ez az egy hír viszi az egész ágyfelszabadítási témakört.

 

15 év múlva ugyanaz a Szulejmán visszajött Budára, Magyarország barátjának nevezvén magát a Zsiga királyfinak, a kis csecsemőnek apja-helyett-az-apjának mondta magát, Az Ország Jóakarója.

sirva_hivta_a_csaladjat_a_77_eves_bacsi.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr4415620612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serény Vélemény 2020.04.18. 15:14:10

Erzsi néni állandóan arról panaszkodik, hogy fáj a keze. Asszem 16 éves volt '44-ben, vagy '45-ben. Ilyen kerekes járókerettel jár a boltba. És járókerettel kapál.... És olyan fűszerpaprika terem a kertjében, hogy... ú, inkább hagyjuk.

Serény Vélemény 2020.04.18. 15:18:44

Ja, az após II-őt (feleség anyjának második férjét) úgy hazazavarták a végső stádiumban az egyik legjobb onkológiáról, hogy a lánya (feleségem húga) ráadásul még abban a kórházban is dolgozott, és most is ott dolgozna, ha hajlandó lenne egyáltalán dolgozni...
És nem volt semmilyen vészhelyzet. Csak jobban esik a statisztikának, hogy nem a kórházban benne halt meg, hanem a saját ágyában...

Frick László Intézet 2020.04.19. 08:58:21

@Serény Vélemény: Osztálya válogatja.Az én gyűjteményeben az első kanyarban a hűbérúr kibaszta a végsőstádiumost azzal, hogy ez kórház, nem hospice.
A parsazt a reá jelemző parasztas türelemmel megjegyezte csendesen, hogy jaó vann na,akkor űviszi haza az apját.
Erre az OV főorvos fellátott:
"Hogyan gondolja? A papa súlyoskábítószereket kap, tapaszt meg mindet, hogy hiszi azt egy pillanatig is, hogy ő ezeket otthon megadhatja.
Erre a paraszt:
Jaóvvanna főorvosúr,akkor ha se bent nem maradhat,sem nem vihetem haza, akkor mit csináljak. Maga mondja meg. A veje kifinomult értelmiségilévén itt kiment a folyosóra, de jó hagosan, hogy mindenki, depersze az OV főorvos is hallhassa, felhívta az orvos vállalkozó barátját:
"Mennyi a tarifája enneg a gecinek?"
"50000"
Kiment az autóhoz, áttett 50000 Ft-ot egy borítékba, bement,letete a főorvosnak, az belenézett.

Külön,egyszemélyes kórteremben fekhetett a bácsi,amíg aztán egy hétvégén az egyik feketenővér meg nemúnta a bajlódást alázálmaiban a lovait,a marháit,a jószágjait, a feődgyeit, a satöbbit bajlódő "vén dög"-öt és beadta neki az utolsólöketet kását fújni.
süti beállítások módosítása