"Tizenötezer píz és beszílëk. Húszezërír aszondom,amit hallani akartok!"

Legszegényebb Falu  lakója-a kereskedelmi televíziózás feljövetelén, 1998-2002. között, ha matricás ótót látott, azaz fókuszokat vagy mátékrisztinákat

A menetet el tudom képzelni. Adott a politikailag ellenséges személy, akinek a karakterét szarrá kell baszni -de hogyan kerítik elő a szánalmas nyomorékot hozzá?

 

"...mert ÉLNI! ÉLNI KELL!"

Keszei Károly fényképész -Sánta Ferenc-Fábri Zoltán: Az ötödik pecsét - Dégi Isvtán alakítása

Flaubert ? -  azt tudjuk, mit mondott, kikből lesznek a kritikusok. De kik kaphatóak ennyire szánalmasan aljas kis geciségre? És Ft-ban mennyi a tarifájuk? 

Amikor óvodások voltunk,őszinte vagy pl nyiltan toporzékoló emberek, az ilyen társunkat kézefogtuk,hátravittük a budi mögé, ahová a jógyerekeka hülye Arankát, a bótosék lyányát hordták "orvososat játszani" .. bár azt nem értettük, hogy orvosok miért húznak pájeszt az árokzsírjából,meg bajuszt, a betegnek.. fogtuk és lepisáltuk az árulkodással karrierjét építőt.

A gimiben már eléggé képmutatóak voltunk, bevittük a WC-be és egyszerűen csak picsán rúgdaltuk.

 

Mire gondol egy ilyen nyomorék? Hogy... majd őt is jól meghívják zsűrizni,mint a Pokorny Liát? Hogy jutalomszerepeket fog majd kapni Más Jobb Színházban?

Mert Rudolf Pétertől biztosan nem.

szanalmasnyomorek.jpg

 

 

Kurvák.

/Yossarian/

Néha egy fogalom annyira gennyes... hogy még nekem sincsen gusztusom annyira piszkálgatni. Inkább körülhatárolom: Hogyan lehet valaki nem-áruló... még saját magával szemben sem.

Majos Tamás színész és rendező, Aczél György és Radnóti Miklós barátjaként kezdte az ipart. Politikai szolgálattevő volt a karrierje alatt végig. Kommunista.Emberileg... hogy mondjam.. nem az a matyóhímzés, sem kereszt-szemes,sem kalocsai. Egy időben megtiltotta, hogy az emberileg hozzá igen hasonló ám idült alkoholista barátjának,Gobbi Hildának szeszt vigyenek az öltözőjébe.Egyszer aztán látja a színház belsős takarítónőjét, hogy egy korsó rummal inal Gobbi öltözője irányába.

MAJOR : Álljon meg! Mit visz a művésznőnek?

TAKARÍTÓNŐ: Tëjja! Tëjját parancsót a művésznő!

MAJOR: (elveszi a korsót s egy húzás, lehajtja) Jól van. Valóban tea volt. Most pedig hozzon neki teát!

One becomes a critic when one cannot be an artist, just as a man becomes a stool pigeon when he cannot be a soldier.
Frank Zappa - by Gustave Flaubert (letter to Madame Louise Colet, August 12, 1846)

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr7215517324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wildhunt 2020.03.20. 09:54:14

Meg is lett az eredmény. Magyarország talán legjobb színésznője politikailag kilőve.

Frick László Intézet 2020.03.22. 07:22:40

@Wildhunt: Ez semmi. Pla "Népszabadságotkivéreztette a Geci" címűmese olyan 2-3 hónapos időtávon volt talán hasznos az ellenzék számára:ennyit megért nekik elveszni a papír Népszabadságot.Egymilliárd Ft honort húzott értelmiségünk java a Népszabin... de előfizetni rá? - azt nem! Nyálukat-gecijüket, fostos turhájukat igen,de egy kurva Ft-ot visszaáldozni pl a Népszabicégszerű fennmaradásáért,plUj Péternek alvó részvénytársaságai hevernek ilyesmire... Azt már nem.1€-ért meg lehetett volna vásároni a Népszabit a Szabad Sajtó Alapítvány 30%-án felül...denem.Ennyitmegértnekik, hogy azt hazudgálhassák az EP előtt, hogy a Geci Cigány Diktátor véreztette ki :D
süti beállítások módosítása