Csak a sikeres író engedheti meg

magának a seggfejség luxusát.

/Lee Israel/

Sasha Barom Cohen barom.jpegegyáltalán nem egy vicces faszi, sőt, társadalomszociológus. Azt kell eldöntenie egy potenciális sikerembernek, hogy népszerűséget is szeretne (mint Sasha) vagy kurvasok pénzt (mint Sasha) és politikailag is megfelelni (mint Sasha) [azaz polkorrekt stréber nyálas gecinek ÚGY lenni, hogy közben "polgárpukkasztó"-nak is] .. azt hazudni magadnak közben, hogy te csak a magad szórakozására szórakozol (mint Sasha Barom Cohen) de meg is találva a számításodat (ezt már írtam, csak másképpen fogalmazva, de ez is a pénzről szól,mint Sashánál minden)
 
Tehát a tételem Larry David-re nem mindenben vonatkozik, de a jövedelme tekintetében messze elmarad Sashától.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr8015470462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

heki 2020.11.07. 14:31:05

Nnna, a mai sikeres író például másik oldal felől:
mandiner.hu/cikk/20201114_kotter_tamas_interju
(A fényképek jobbak, mint az interjú.)

Frick László Intézet 2020.11.08. 06:41:47

@heki: Köszönöm az interjut, talán megnézem. A magyar írók szólásirigységérőlírtammnár nekedpárszor,az a bizonyosKemény IstvániMárai Orczás Gőg,amihez képest Ady .. hátAdy korában Molnár Ferenc volta fejedelemésa nagyarc.Adynak is volt udvartartása..és a csók-csukákmég többen is,mint Molnár körül,deMolnárt 12-20 ember állandóan V-alakban kisérte bárhová.

Számomra Kemény István gőgje és nagyképűsége az etalon.

Tudod, hogy én egy gerinctelen,állhatatlan alak vagyok,nem valami büszke csávó,én osztán..be nem sérülök. Suk budapestinek volt ez a baja velem, hogy úgy csináltam,mintha nemérteni,mit jelent az egy budapestinél, ha a megbeszélt találkozóra akötelezőnegyedórás csúszás után nemérkezikmeg ésmég csak ki sem mentimagátIlyenor..ez..budapestiól azt jelenti, hogy kopj le,kanyec filma.Sifirsit.

Kemény István ellentéte Kornis Mityu bácsi,egyszer jött velem a bartók Bélaúton szembe és önkéntelenülis Jónapot Tanár Úr,köszöntem neki és ő VISSZAKÖSZÖNT!

A Rencervátás Utánimagyar irodalomban..nem csak & annyira politikai az oka annak, hogy ha 60 író van egy teremben,akkorott 20 író a többi negyven írón, ha azon nem figyelnek,nemhogy keresztül néz,mint levegőn,de mégát is gyalogol rajta,mint valami Láthatatlan Ember-en.

Előszöris van az a típus,a nemíró író,mint Zilahy Péter,akinek az elsőkönyve elégjólett ésúgy nézki, hogy egyben az utolsó érdemleges könyve,de nemis errőlakönyvérőlhíres,hanem arról, hogy Esterházy Péter lovászfiója vagy tálasa volt,már nem emlékszempontosan,micsodája.

Aztán vannak a Németh Gábor típusúak,akikrőla 19 nemisérti,mi lehet a 40 panasza,hiszenők egy szerény,közvetlen,mégis dacosan konzekvens, jószívő,közreműködőirodalomértélőnagyon jóembernekismerik,ez a típus egyszerűen úgy gondolja,hogy van egy kör,amin kívülnemérdemesaz embernekfátrasztania magát.
Zilahy azért is jó,mert ezzela faszival egyidős,50 évesek.

Gondolj bele,hogy Garaczi Laci bácsi egyidős Aladárral,az első verzióval a Mézga családból,64 éves.

A Kemény István alakúgőgösek ott számolják elmagukat, hogy vannak egésze-egészen nagy-nagy emberek,akik mernek kicsiklenni,plírtammár neked is, hogy Réber László mennyire gimnáziumi nagyon jó rajztanárbácsinakmutatkozott vagy hogy DomokosMátyás,a gyomorbajával,a nagy gyomori fájdalmaival...képesvolt egy közölhetetlenül vacak közepes novellát féloldalsaját gépelésű egyedi szöveggelvissza..nem dobni, adni.

Mint már említettem,Ady-ról a mindent Krúdy írja meg,Krúdy Ady-arcképe alapján úgy gondolom,hogy ha egy niemand,akit Adynak egy kebelbéli már kétszer bemutatott..és valami..közös megbeszélést tartanakés ez a niemand is meghívott valamiért és ez szól Adyhoz, ha Ady nemis néz rá a faszira, valamit,pl egy kézmozdulattal,ami hessegető vagy kuss legalább,reagál.

Vannak plírók,akik.. olyan szinten nem adnak semmit a tekintélyükre,mint Ottlik,aki sokszor elviselhetetlenül.. bocsánat,rövidítek,mert mennem kell... "hülye" volt.

Itt hirtelenKotnyekAntalszínészfotói jutnbak az eszembe, Markos József. A szinháza előtti buszmegállóbanáll,aholKotnyeksok-sok fotótkészített színészekről,akiket fölismernekamegállóban a rajongók,Markost nem ismerik meg,Markos magányosan állott az emberek között és senki rá nem hederít. Gondolom,Markosamga alakította ezt így ki.

Egyszer pedig Cseke Katinkával találkoztam az utcán,aki útálva várja el,hogy megismerjék,ránéztem így: "Megismerlek,de nem fogokreagálni azértsem BAZDMEG!" És a műűűűvésznőmég vissza is nézett csalódott bossszúsan,hogy biztos azért nemismertem fel,mert az életben is annyira kövér,mint a Jóbanrosszban -ban.

Többet majd magánban, ha eszembe jut, szevasz
süti beállítások módosítása