Végiggondoltam már párszor, mit mondanánk az emberiség nagy gondolkodóinak a korszakunk új sötétbutáiról. A digitálisostobáknak, akinek egy , a szövegalkotási képességeik szerinti 120 oldalt összefoglalok 120 karakterbe, annyit böfögnek oda, hogy tl dr. vagy: "Mit tolsz haver,küldj nekem is!" vagy "Elgurult a gyógyszered?" vagy "Orvos már látott?"

...éspersze a Mesterséges Intelligencia hívői.



Buddha keresztül-kasul járta az Ismeretlent.

Lángelméink akkora hosszú-széles beláthatatlan határokat tartottak az Ismeretlennel, amekkorák az orosz vagy a kínai birodalomnak lehettek.

Ezek a mai netokrata csávók akkora határokat tartanak az ismeretlennel, hogy kinyújtott karjaikkal körbeérintik. Úgy is érzik: alig lehet valami, amit ne tudnának. Vagy majd rákeresnek...

"Minél nagyobb területet hódítottál meg az Ismeretlenből, annál hosszabb határt kell tartanod vele."

/Andrej Tarkovszkij/
tarkovszkijaharangontoinassalandrejrubljovbeallitas.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr8415410132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szorgalmas Gyémánt 2020.01.15. 16:19:06

A Buddhadharma végcélja az alapvető nemtudás felszámolása, és akkor minden, ami addig nemtudás volt, intuitív bölcsességgé alakul. Egy megvilágosodott lény egyszerűen egy a térrel, nincs elválasztva semmitől és senkitől. A Tathagata ezért mindent tud és mindenkit egyformán szeret.

Frick László Intézet 2020.01.16. 07:20:07

@Szorgalmas Gyémánt: Néztem egy tömegembereknekkészített "tudomáőnyos dokumentum" filmet, am 17 percen át szemléltette -egyébként zseniálisan- az űrutazást az egyik lehetséges olyan bolygóra, ahol ha éppen az évmilliárdjainak abba a sziporkájába érkeznénk,akár intelligens életet is találhatnánk.

Az Énoch Könyvében van egy félszakasz,pár mp elolvasni,ami sokkal szemléletesebb az egyszerevalóságról

Szorgalmas Gyémánt 2020.01.16. 08:43:52

@Frick László Intézet: Szemléletesebb - amennyiben a szemlélő tudja úgy szemlélni, hogy lásson is.

Az Éoch Könyve Egyiptom felé mutat, akik tudtak a megvilágsosodáshoz egy utat - de az az átadás nem élő többé, megszakadt és ezért időtlen célok eléréséhez nem használható.

Frick László Intézet 2020.01.17. 05:03:23

@Szorgalmas Gyémánt: A Megvilágosodott ismerte azokat a tanításokat.

És Jézus is.

Szorgalmas Gyémánt 2020.01.17. 10:52:29

@Frick László Intézet: Az életnek létezik egy speciális tévútja, ahová az intellektus szívesen becsalja az embert. Ahelyett, hogy egy utat választva mindegyik lényegét megvalósítanánk, különböző utak szinkretizmusával foglalkozunk. Egyiptom éló átadása sehol sem hallgatható már meg - hiteles mestertől legalábbis biztosan nem. Az idő nem nekünk dolgozik, van öregség, van betegség, ven szenvedés, van halál - az ellenszert tehát itt és most kell alkalmazzuk. Az én utam az Nagy Pecsét útja (Mahamudra). Látom más utak gazdagságát, elfogadom, ha valaki azt állítja, mindegyik ugyanoda vezet, hogy így van-e, nem áll módomban ellenőrizni.

Serény Vélemény 2020.01.20. 11:53:04

Egy érdekes friss példa: van egy balfék blog, klimapszichologia.blog.hu/2020/01/18/hogyan_kozoljuk_a_gyerekekkel_hogy_a_bolygonak_kampec#comments

namost tegnap este kitették a címlapra az index blogketrecébe, lett is kb 4000 megtekintése egészen kb mostig. Node a hozzászólásokban a nagyérdemű úgy elküldte a bús francba a blog szerzőjét, hogy öröm volt nézni. De mivel a klimahiszti nem kerülhet ki vesztesen, ezért a szerző egyszerűen letiltotta a kommentszekciót. Nem azért egyébként, mert tényleg annyira gonosz hozzászólások voltak, hanem mert volt egyáltalán ellenvélemény a témával kapcsolatban.

Most képzeld el, hogy fölnő egy generáció úgy, hogy nincs A oldali vélemény, meg B oldali vélemény, esetleg valaki más, aki bármit máshogy gondol, hanem csak egyféle, a tudományosság álcájába bújt hisztériakeltés van. Úgy, mint ahogy annak idején a H-betűs fanatizálta a német társadalmat mondván, hogy nem katonailag a fronton győzték le a Németországot a nagy háborúban, hanem tőrdöfés. Tökmindegy a végeredmény szempontjából, hogy tényleg-e, avagy nem, a lényeg a hisztéria, ami egy egész nemzetet belelovalta abba, ami miatt aztán végeredményét tekintve nagyjából az összes berlini nő megerőszakolt állapotba került.

Mindenesetre hiper tanulságos az egész. Miért kellene egyébként egy gyereknek bármit is tudnia a globális felmelegedésről?

Klímaszorongás. Most komolyan?

Szorgalmas Gyémánt 2020.01.20. 20:24:21

@Serény Vélemény: Fúú, az ilyen emberektől hatósági erővel venném el a gyereküket.

Frick László Intézet 2020.01.21. 06:54:40

@Szorgalmas Gyémánt: Ebben van valami, nagyon sokszor egy döntésben nem a BIZONYOSSÁG a lényeg hanem a gyors reagálás.Pl futás!-aztán majd futás közben korrigálhatunk.

Hogyannemtudjukeztmegoldani országban élünk.Itt nem tudsz ötletet felvetni,mert mindenki körülöted abba fog, hogyan nemlehet azt megcsinálni. belekell fogni, csinálni
és korrigálni majdnem mindig lehet.

Frick László Intézet 2020.01.21. 06:58:28

@Szorgalmas Gyémánt: Egyiptomban cél is volt, hogy a tudás maradjon meg az érdemeseknél.Egyiptmról főleg azt tudhatjuk, hogy nem tudhatunk semmit,az egyik azonban,amit tudhatunk,az az, hogy VISZONYLAG a leghosszabban életképes társadaalmak láncolata volt,a folyamatosváltozás magjában.. relatív... "stabilitással" miközben egy átlagos társadalomban az utolsó alapítóvének még halálukelőtt pillantást vethettek arra, hogy a dédunokáig hogy rothasztanak el s egygennyétesznek mindent.

Mint ahogy nemkevés, az Adenauer korszakban aktív Mutti még tiszta ésszel és látással tanúja annak,mivélesz Németország.

Frick László Intézet 2020.01.21. 07:00:40

@Serény Vélemény: A kommentelhetőség főleg a Jók ésIgazak+ Gáncstalanok oldalain általános. variáció:még facebook, google vagy pinterest-en keresztülengedi "kommentelni".
Engem a bezzeganya blogbóla császározásról.. nem is a véleményemet mondtam el, csak az élettanikövetkezményeire mutattam,úgy kibasztak,hogy :D
Büszke is vagyok rá :D

Annyi a lényeg, hogy folyamatosan printscreenelni kell.

Szorgalmas Gyémánt 2020.01.21. 22:44:44

@Frick László Intézet: Ez volt a Microsoft sikerének a titka is. Zárótűz és előre - így hívták cégen belül. Mondjuk aki dolgozott Windows8-al, az rendesen szidta őket, mert ez "előre aztán majd javítunk" gondolkodás olyanokhzo vezetett, hogy a win8 fogta magát és angol billentyűzet kiosztásra váltott a belépő jelszó gépelésekor, és pár elgépelés után letiltott. Megváltás volt a win10, noha még bőven van korrigálnivaló.

Serény Vélemény 2020.01.22. 11:19:30

@Szorgalmas Gyémánt: Ez ilyen egyszerű: amíg a szoftvert fejlesztik, addig csak viszi a pénzt, és nem hozza. Amikor piacra dobják, onnantól hozza is a pénzt. Emiatt persze, hogy félkészen dobják piacra.
Ráadásul ma a szoftveripar már nem egy kód elkészítéséről, tesztelésről, és piacra dobásáról szól, hanem egy szolgáltatásról: csinálnak valamit, aztán miután már a lúzerek tömegesen használják is javítják, fejlesztik, módosítás. Méghozzá nem is kicsit.

Frick László Intézet 2020.01.22. 14:33:08

@Serény Vélemény: Valamit...hasonlót..kommentelt "valamelyik"-tek, amikor a picsaautófejlesztésben mutattam ezt a "tesztidőszak" [ami nincs is] kapcsán...
süti beállítások módosítása