Az egyik írói példaképem és kedvencem az idült alkoholizmusa teljében, ha annyira részeg volt, hogy értelmes szavát már nem vették, de még korektúrázni képes volt -és jól. Ismertem szobafestőt, aki makirészegen szabadkézzel tudott húzni rezzenéstelen vízszinteseket és függőlegeseket. Teherautósofőrt, aki 2,5 millió km-t vezetett részegen és balesetmentesen. Betolta pipában a Gólyafészek becenevű NDK pótkocsit DAC-motoros ZIL-lel egy szűk téeszudvarban szlalomból.de aztán a szűk fülkéből úgy kellett kiszerelni,mert lemászni már nem tudott.  Hemingway-ről vagy Brautigan-ről is tudjuk alkohológiailag, amit tudunk.

Magyari Péterről, pete_hungarious.jpg...neeem, amióta ez a képkészült, sikerültmégszéjjelebb piálnia az arcát!

az egyik legtehetségesebb kortárs újságírónkról képtelen vagyok azt feltételezni, hogy még  beszédképes-részeg volt akkor, amikor ezt az egyébént, ha a tartalmától eltekintenénk, kétségtelenül nyelvi-grammatikai-stilisztikai-publicisztikai tökélyt összehozta,amiből ez az alábbi printszkrín való:

azidultalkoholistamagyaripetermagyarazzaabizonyitvanyt444ponthujanuar6.png

 

Mindig azt hittem, hogy a II.vh utáni ébredésben.... legalább a véleményformáló vezetőértelmiségi főeszetokok számára kiderült: többé nemlétezhet olyan, hogy 1 ország és nemzete majd eldönti azt más ország más népéről, hogy eléggé fejlett-e, érdemes-e valamire, méltó  vagy nem.

A jellegzetesen XX.századi imperializmus és diktatúrák döntései esetében pontosan tudhattuk, hogy ki és a kicsodák is döntöttek más népek érdemességéről,szerintük-fejlettségéről,büntetéseiről, satöbbi. Lenin döntött úgy és a szovjetek, Sztalin a szovjetek bevonása nélkül, Mussolini és a Nagytanács, Hitler (pedig valójában Goebbels doktor...) Nagy férfiak,nagy amerikai elnökök,Truman. Az  atombombáról Truman, felhívta az egyik atombombát dobó gép kapitányát és közölte vele, ne ríjjon, tegye le a lelkiismereti terhet,mert ő a felelős, az ő kizárólagos lelkiismereti terhe , ő döntött: a béke érdekében.

Már Kennedy alatt gyanús volt ez, valakik döntöttek a Vietnami Kaland-ról,   akkor még a Kongresszus/Szenátus  -a minap a Demokraták polkomm rizsálás céljából be is vetettek egy veterán szenátort, aki részt vett a Vietnámi kaland megszavazásában... , Kenedy meg másképp döntött és bele is halt gyorsan abba a döntésébe, hogy hazahívja a katonákat ...

Ám -ez a Hurrikánfrizurás Bohóc? Akinek még azt a jogkörét sem engedték, amivel a B. Clinton-Obama kerítést egy kicsit megmaszekolja? Csupa-csupa olyan "döntés" -hez engedték odatolni a face-ét   , amik effélék voltak, mint ez a mostani:Ha elbaszódik, akkor Az Alak,Aki Ürügye Az Elnöki Rendszer Leépítése igazolásának... ha jólsikerül,akkor meg jellegzetes liberális demokráciára jellemző jóság..De...Kicsodák? Frankunderwooodok? Vagy az olyan milliárdosfélék,akik lábhoz rendelték Frank-et: alkalmas-e alelnöknek?

Nyilvánvalóan volt egyszer egy Amerika, aminek hivatkozásai a joga alapítására, amiszerint beleszól szuverén államok szuverén népeinek a dolgaiba a természetesen kettős mércéjének a szerinteéppen megfelelő végével megbúbolván a szerinte rosszakat.

"Nemzetünk nem hagy beleszólni más idegen népeket a dolgaiba!"

/Adolf Hitler 1927-45 , Dabljú Bush 2001./

project_on_united_nations_history.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr9415396700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szorgalmas Gyémánt 2020.01.07. 09:34:20

"többé nemlétezhet olyan, hogy 1 ország és nemzete majd eldönti azt más ország más népéről, hogy eléggé fejlett-e, érdemes-e valamire, méltó vagy nem."

Alapvetően semmit nem tanultunk a világháborúkból (sem). A csúcsértelmiség meg aztán főleg nem.

Serény Vélemény 2020.01.07. 13:37:13

A döntéseket mindig a döntéshozók hozzák, és nem a nem-döntéshozók.

Ja, mennyi volt a naámi vesztesége az usa-nak?
És mennyien haltak meg mondjuk Isonzónál a magyarok közül?
Köszcsi, nincs is több kérdésem!

Serény Vélemény 2020.01.08. 09:42:43

@Frick László Intézet: Poncius Pilátus döntéshozó volt?

Nem állítottam, hogy azok, akik a rivaldafényben vannak, azok az igazi döntéshozók.
Van egy könyvem a Deep state legyőzéséről szól, szerintem nem egészen sikerült neki.

Impeachment? Pont ellene?

Frick László Intézet 2020.01.09. 06:27:36

@Serény Vélemény: Később Saul már "Paulus"-szá nyilvánítván magát szintén írt erről a szituációról. A zsidó réthorikusok Jéust nagyjából öt perc alatt beleszorították abba a szituációba, ami egy külsős idegen jog alá vetette.

Saul három hónapon át naponta és több órán keresztül tudta kikerólni a rethorikologikai csapdáit a farizeus főpapoknak.

Igen, Pilátus persze, hogy döntéshozó lett volna, viszont ügyes politikusként ki tudta cselezni az amúgy nála sokkal okosabb farizeus főpapokat és a "nép kezébe" adta a döntést, mondhatjuk, demokratikus szintre tolta át a saját döntési jogköréből :D

Ezért is kedvenc sávja a relativista fikaistáknak az, hogy bebizonyítsák, bár Pilátus élt, de nem vitték elé Jézust,aki persze emúgy nem is létezett, bár nyilvánvalóan analfabéta volt és ráadásul zsidó.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2020.01.09. 10:33:08

Arról, hogy mi lehet a valódi oka Szulejmani kiiktatásának:

"Iraq’s prime minister revealed that he was due to be meeting the Iranian commander to discuss moves being made to ease the confrontation between Shia Iran and Sunni Saudi Arabia "

épp békét akart kötni. A mocskos arab disznó!

www.independent.co.uk/voices/qassem-soleimani-death-iran-baghdad-middle-east-iraq-saudi-arabia-a9272901.html

Frick László Intézet 2020.01.10. 04:00:51

@Dinamuki: Ezek az 'iktatások az utóbbi évtizedekben valahogy nem tudnak összejönni az USÁ-nak.Se a be~ se aztán a ki~.
Gondolj bele,Mubarak ki~-je is mennyire faszán sikerült.Az USA megszerelte az "elsődemokratikusválasztásokat" amin a Muzulmán Tesvériség és egy mégszélsőbb szervezet (az külön 10%-ot szerzett) összefogása 2/3-adot ért el. Az elnökválasztáson egy jószándékú-jóravaló embert toltak föl a szélsőségesek ügyesen,Murszit. Az még hagyján, hogy az USA szervezésében aztán az egyiptomi hadsereg megbarkácsolta a demokratikus választások eredményét és állított föl új kormányt.

Ésmiközben tökéletesen a politikai/történelmi ízlésemellen való az egyiptomi hadsereg beavatkozása Egyiptompolitikai életébe (a demokrtaikus válaztások eredményeibe) aközben... azzal is tisztában vagyok, hogy a sok rossszmegoldás közül ez mégmindig a legjobb. De azzal is tisztában vagyok, hogy a Gennyes Kelésen ez csak egy testszínű tapasz.. és alul-belül fortyog.

A modern haditechnika kb olyasmi mint a modern picsaautók:

Ha az ember a Negev-ben autózik le dél felé a Hosszúkerítés mentén, ott érezni,alevegőből és lélegzetvételenként (biciklit is lehet bérelni és biciklizni, a bérbeadó messszirőlautóvalköveti a fejlettnyugati picsaembereket és összeszedegeti azokat, akik elmérték a biciklitúrájuk farkát...)

Ott vannak azok a nevetségesnek kinéző egyiptomi erődök a kerítés túloldalán, ezekből XX. sz.eleji aknavetőkkel szakaszokint, törmelékké lehet lőni a le, az öbölbe vezető utat, majd az egész díszítményezéseként megszórni az Eilat-i repteret és eközben a Legkorszerűbb Jövőbevezető haditechnikához még csak igyekeznek az izraeli kezelők.

Ha az embernek... germanoid arcéle van és várakozik a transzferre,már kipakolva a szálloda elé, jönnek azok a kipás bár,de egyébként nem vallásos zsidó értelmiségiek... és... amerikainak nézik az ember pofáját és a lilás ajkaik kifordulnak az undortól, ahogy szarkavarónak néznek.

Pedig ha hiszed, ha nem.. az amerikaiaktólén is undorodom, csakén el tudom különböztetni a várakozók közül magunktól,mert az amerikaiúgy viselkedik, ahogy egy Világ Ura birodalomállampolgárának viselkednie kell a gyarmatokon,fentrőllefelé néz, bennszülöttel,mint kutttyával beszél és persze előző este Fish 'n Chips-et zabált a sétányon, ahol nagy bevásárlószatyrokkal flangáltak az akabai arab asszonyok.

Germanoid pofával az ember ebben a világban nemtehet mást,mint pár nyelven megtanulja a varázsmondatot,miszerint ő nem anglo-amerikai vagy német túrista.

Mégkeletebbre érzékenyebbek az emberek,azt tapasztalom, hogy a vágottszeműek legtöbbje már eleve bele sem esik a tévedésbe, ha szerény viselkedést, mosolyt lát a Fehér Ördög arcán... nem úgy beszél a bennszülöttekkel,mint kutya szolgákkal, hajlongani nemkell,deegy enyhe bólintás azért nem esik nehezére.

Így is találkozik az ember előítéletességgel,pl nempiálós országban a fehérek nagy Piálásának napján a szokásos fehér részeg randalírozásoknakmegfelelő szárny részeg okádás-és hejehujának megfelelően kialakított szobáját kapja.

A sri lankai pincér nemis akarja elhinni, hogy a germanoid arcél nemakar a Szent napon kurvára bebaszni és leokádi a folyosó falát majd. Ötször kérdez rá, hogy nem akarna-e mégis alkoholt.

Muki... a helyszíneken... az ember alig-alig találkozhat azzal az Alternatív Valóság -gal, amiről a sajtóban olvashat.

Amikor érzem, hogy kezd belódulni alattam a hinta, akkor gyorsan elhadarom a varázsigét, nem vagyok angloamerikai vagy német.. és azt a felszabadult mosolyt és sóhajt és nevetést, aztán jön a neheze,elmagyarázni, hogy a hangeri az micsoda.

Nem, Puskás Öcsi már Spanyolországban sem ugrik be mindenkinek :D

Muzulmán területeken Boszniát ajánlanám, minden iskolában tanítják a legmesszenyugatibb testvéreket, Boszniát tudja a térképen és akkor az a hangeri.. az arrafelé egy nagyon kicsi ország. (Budapest sem segít... Budapest Oirópában bejövős,nincs az a frankolatin vagy görög tartós-munkanélküli,aki párszor ne diszkontrepcsizet volna már Budapestre hosszúhétvégére zabálni,piálni,illetve jólintegrált 3. generációs párizsi arab srácoknál Budapesten az egy vacsoráért kapható magyar diáklány,már nem a prosti kategóriát értem, hanem aki TÉNYLEG diáklány... a magyar diáklány pina a sláger.)

Éppen most néztem meg a 19 mp-es videót, ami KÉTSÉGTELENÜL bizonyítja a laikusoknak is, hogy Irán lötte le az ukrán utasszállítót.

Ami egészen hihető, ha valaki nem volt katona és nem tudja, hogy milyen szögben repült még az utasszállító ahhoz képest, hogy egy légvédelem milyen szögben áll/várakozik tűzkészen.

Eközben Németországban egy 1998-as hosszú-félmagas úniós rendszámú únióstagállami Mercedes Sprinter és egy autószállító tréler bérlésével... nagyjából 2500 USD felhasználásával fasza riportsorozat készítehető Nélmetországban a németek legendásan magas toleranciájáról a mindenféle más ott tartózkodó idegennépek irányában.

Természetesen a kontrollcsoport tagjai a magyar cigány barátaim hátizsákokkal és nem Decatlonos szerkókban

Serény Vélemény 2020.01.10. 11:28:15

@Frick László Intézet: Minden döntéshozónak vannak korlátai. Pilátusnak például az a lájtos fenyegetés volt az abszolút korlát, hogy "nem vagy a császár barátja".
Ez kb olyan, hogy jobb is lett volna ha egyből fölakasztja magát, mert ha a császár fülébe jut, ez a hír, akkor sokkal kínosabban halt volna meg.

Frick László Intézet 2020.01.11. 07:01:05

@Serény Vélemény: Egy átlagos kereszthalál tusája 2-3 napig is eltartott. Vízzel itatták a szenvedőket,akik persze reflexesen jó sokat kortyoltak is,ami vízfelvétel még fokozta szenvedéseiket. Jézust a felszögezés már eleve megmentette ettől, a sebei a végtagi ödémákat megakadályozták, ráadásula százados is könnyített rajta azzal, hogy feszúrta a mellkasát (a mellhártyánál felgyülemlett vizenyőt) .

Múzeumokban, ahol középkorikínzóeszközöket is mutatnak, mindig látok értetlen pofákat a kalodáknál, nyűgöknél.. nem értik, hogy mi abban a kínzás, ha valakonek a nyakába egy deszkát kötnek amikbe felrögzítik csuklónál kétoldalt a karjait.

A máglyahalál kapcssán is sokaan értetlenek, hát felcsapnak UGYE a lángok és az illető a sokktól elájul. Csakhogy alavetően kétféle máglyahalálvolt,a kegyelmesen gyors nagylángú, ami kb 10p-negyedóra alatt végzett a megkegyelmezettel, meg a rendes,amiben lassú tűzön füstön prolták és sütögették gyöngéden s ha elájultvolna,a hóhér fellocsolta,ami lohasztotta a máglya lángjait,amit pedig a lassúságért, azaz a show hosszabbodásáért eleve is locsolni követeltek a tömegek.

Ha valakit véletlenül a gyorsmáglyahalállal kegyelmezett a bíróság, a tömeg tüntetve követelte a hóhértól a hosszabbítást.

vagy pl igen sokan azt hiszik, hogy a tömlöc az a börtön szinonumája. Holott a tömlöc a várban egy technikai üreg vagy építési hibábólkeletkezett és persze akit tömlöcbe vetettek le, azt az előtte tömlöcbe vetettek hulláinak maradványaai a szarukkal vártak odale.
süti beállítások módosítása